Fidesz menni Európa

Hadrian VII. I 2009.01.17. 15:26

"Kemény, ez a csapat kemény."

(Horn Gábor)

 

Véglegesítette a Fidesz az EP-listáját, a győztes túlzott magabiztosságával még jóval a kampány beindulása előtt.

 

Nézzük hát ezt a listát!

 

A listavezető neve bármilyen választásnál szimbolikus jelentőségű: a legnépszerűbb, legtekintélyesebb, legfelkészültebb, legkarizmatikusabb, legelismertebb politikusok szoktak az első helyre kerülni. Na, mindezek alapján vajon ki lett a Fidesz listavezetője?

Talán Gál Kinga, aki az év EP-képviselője megtisztelő címet is elnyerte 2008-ban? Nem, dehogy! Talán Járóka Lívia, az Európai Parlament első roma származású képviselője, csak úgy mellesleg az Európai Néppárt új arca, akiről 25 millió példányban készítettek DVD-t? Ugyan már!

Na de akkor ki lehet az, aki még náluk is többet tett le az asztalra, aki tehát a leginkább megérdemli a listavezetést? Hát persze, hogy a fantasztikus, rendkívül sokoldalú Schmitt Pál! Sport-vagy szállodavezetés diktatúrában vagy demokráciában, egyre megy - 1989 huszadik évfordulóján csodálatos üzenet ez egy rendszerváltó párttól! Sajnos a főpolgármesterség 2002-ben nem jött össze neki, de most mehet újra Brüsszelbe Strasbourgba. Hiszen hiteles és hozzáértő emberek kellenek Európába, ugye, építeni a bürokrácia zsarnokságát a demokratikus európai jövőt...

De ne ragadjunk le Schmitt Pálnál, nézzük, kik az új és ismert nevek még a listán! Gál Kingát beelőzte még Szájer József, majd ezután következnek a politikai elfekvő szürke markáns alakjai, Áder János, Surján László, és Deutsch Tamás. Rajtuk kívül még a sötét stúdióban való szörnyülködés mesterségét  Bayer Zsolt oldalán a Hír TV-n kitanuló Hankiss Ágnes (Erdős Péter, a "gyűlölt popcézár" lánya, Hankiss Elemér egykori felesége) neve lehet még ismerős. (Akkor már legalább Schmidt Máriát is felrakhatták volna a következő járatra, segédkezni mondjuk a Terror Háza európai verziójánál...)

A lista összeállításánál tehát egyértelműen a belpolitikai (kampány) és a Fideszen belüli (erőviszony, pozícióharc) szempontok domináltak: a hozzáértés és az európai (el)ismertség másodlagos. Persze, lehetett volna még ennél is rosszabb a helyzet: a hír, hogy Szőcs Géza, mesterségére nézve költő (!) is Strasbourgban fogja képviselni Magyarországot, köszönhetően egy befutó helynek a Fidesz listáján, szerencsére kacsának bizonyult. Viszont rossz hír, hogy sajnos Pelcznét is itthon hagyják nekünk. Valamit valamiért.

A Fidesz listáján tehát bőven vannak szakértők, az európai parlamenti politizálásban hozzáértésükkel kitűnő képviselők - a párt közismerten szörnyű személyzeti politikájának köszönhetően azonban ismét háttérbe szorultak a kikopott, elhasználódott, semmirekellő, de legalább ismert arcok mögött. Deutsch Tamás miatt mi kérünk elnézést Brüsszeltől meg Strasbourgtól, tényleg. Új, dinamikus, fiatal arcokat a párt (vagyis vezetője) nem akar és mer felépíteni, nehogy később riválisokká emelkedjenek: maradnak tehát a teljesen veszélytelen "heréltek".

 

***

 

Azonban nem csak az EP-lista korai véglegesítésével, hanem Orbán Viktor terjedelmes programcikkével is megindította a kampányt a Fidesz. Orbán Erősebb magyar nemzet, erősebb befolyás címmel írt egy, a stílusa miatt a modorosblog témájául kívánkozó, végtelenül semmitmondó cikket - ha nem hallottak róla, tisztelt olvasók, ne csodálkozzanak, tényleg annyira érdektelen. Erősebb Európa, erősebb Magyarország, erősebb európai magyar érdekérvényesítés - kábé ezek a fő szlogenek.

Igen ám, de akkor mindehhez talán egy kicsit erősebb csapatra is szükség volna, nem?

 

A Fidesz európai parlamenti képviselőjelöltjeinek listája

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Schmitt Pál

2. Szájer József

3. Gál Kinga

4. Áder János

5. Surján László

6. Deutsch Tamás

7. Járóka Lívia

8. Schöpflin György

9. Gyürk András

10. Őry Csaba

11. Glattfelder Béla

12. Kósa Ádám

13. Hankiss Ágnes

14. Győry Enikő

15. Bagó Zoltán

16. Hölvényi György

17. Szemerkényi Réka

18. Ékes József

19. Frivaldszky Gáspár

20. Hammerstein Judit

21. Gulyás Gergely

22. Tóth Edina

 

 (Kép: mediaplayer.blog.hu , fidesz.hu )


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr69883575

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: vegyeskazetta 2009.01.17. 16:43:17

A gyűlölt popcézár: egy dobozban maradt Erdős Péter-interjúLevetítettek a tévében egy 1987-ben készült, de eddig soha be nem mutatott Erdős Péter-interjút. Néhány név azok közül, akik a filmet a műsorban kommentálják, utána pedig kérdések és gondolatok, a…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Méhenkívüli 2009.01.18. 02:10:56

Már biztos egy csomóan leírták, de tök vicces ez a cím. A Fidesz már előbb ott volt Európában, mint. Pont.

Nymus 2009.01.18. 02:30:01

Az osszes egy pocs. Meg a masik oldalon is. Ok azok, akik havi ket millat fognak keresni, fizetjuk a lakasukat, kajajukat, futesuket, szolgalati kocsijukat, mig verik a retkest, Deutsch Tomikaval az elen. Az egesz parlamentet kikuldhetnenk, csak a vegen megzuhanna Europa is.

En biztos, hogy szavazaskor maradok a seggemen, es imadkozok, hogy masok is igy tegyenek, hogy ez a sok pocs eszrevegye, hogy nem Europaba, hanem a picsaba kene elmenni.

toni44 2009.01.18. 06:51:55

Mocsok alávaló hazug komcsi INDEX ! Savanyú a szőlő? Már előre fostok az EU képviselői választások végeredményétől? Olvassatok ujságot. Schmit Pál olimpiai bajnok. KÉTSZERESEN IS! Olvassátok el kit választottak a MOB elnökévé elsöprő többséggel ! Lassan az egész szerkesztőség átveszi Tóta stílusát, és az ő szintjére süllyed! Szánalmasak vagytok. Harjá Uj Péter! Van ez még lejjebb is!

netsrot 2009.01.18. 08:04:34

A Független karrierista elvtelen kamu Smidt már megint. A Buta Deutsch, A szép tekintetű Áder....ezért utálják őket Brüsszelben! A német " kancellária2 már csak öt percre áll (áll) szóba Orsós Orbánnal is. Nem szeretnék ha egy tálból kellene vele csemegézni mint miniszterelnöknek. Amerika is akár demokrata akár republikánus, semmiben veszi Orsós Orbánt--nah ez a jó kilátásunk! Hülye magyarok egy része ezt nem veszi észre ( vagy nem akarja).

netsrot 2009.01.18. 08:08:21

@toni44: Mocsok alávaló hazug, pagájkommandó a Fidesz. Szajkózik, és azt hiszi ha sokszor mondja ugyanazt, akkor elhiszik neki. Ja elhiszi az ilyen buta toni44 és ennek értelmi szintjén állók... Meg fogsz leődni a 2010 es választáson. Orsós Orbán megint mehet kezeltetni magát Ausztriába ahogy szokta a vereségek után...hehehehe

Cselo 2009.01.18. 08:38:32

Ez a blog úgy szar, ahogy van. Savanyú a szőlő a szocoinista elvtársaknak? Már előre fáj nekik, hogy a következő választások után egyre messzebb kerülnek a húsos fazéktól. Ugyanis ők azok, akik a politikai megbízásokat csak arra használják fel, hogy minél többet merítsenek ama fazékból. Jól példázza a "szakértelmüket" az, hogy az eltelt 6 és fél évben sikerült az országot soha nem látott mélységekbe taszítani. Ezzel szemben Orbán Viktor kormányzásának 4 éve alatt az ország fejlődött, a nemzet erősödött, külpolitikánk és Európa politikánk pedig a nemzet érdekeit szolgálták. Jelenleg az Európai Parlamentben ücsörgő szocionista képviselők kiknek az érdekeit képviselik? Mert hogy a nemzetét, az országét nem az teljesen bizonyos. A blogírónak javaslom, hogy inkább foglalkozzon a qurcsány kormány "teljesítményével" és ne azzal, hogy a minden bizonnyal győztes Fidesz képviselő jelöltek hogyan fognak teljesíteni!

Cselo 2009.01.18. 08:41:10

@netsrot: szánalmasan primitív vagy!

netsrot 2009.01.18. 08:57:55

@Cselo: Ezzel szemben Orbán Viktor kormányzásának 4 éve alatt az ország fejlődött, a nemzet erősödött, külpolitikánk és Európa politikánk pedig a nemzet érdekeit szolgálták.NAH ITT A NAGY HAZUGSÁG!!! Husosfazék!! Orbánimázs központ, Ezüst hajó, nah meg az Orbán kormányt Európa leszarta csak a fasiszta Bellusconi volt haver, Széchenyi terv --pénz osztogatás a nyaló klientúrának . A Fidesz milliárdos adóságának jol jönne az EU-s pénz a " fazékból" ezért ez a hazug görcsölés--hogy 6 válság ..ugyan már...ez olyan mint a rosszabbúl élünk mint 4 éve. A Fidesz szajkója már szart sem ér!!!

kej 2009.01.18. 08:58:20

@detre: nem tudom, hogy hallgattál-e infórádiót, abban is a plenáris című műsort, ami az ep-vel foglalkozik. valszínűleg nem, mert akkor ezt most visszavonnád.
a teljesség igénye nélkül:
7500 ejrós fizetés
249 ejrós napidíj
állandó első osztályú repjegy térítés, akkor is, ha fapadossal mén
12 ezer ejrós szakértői keret dat, dat, dat
ehhez képest a honi 18 milliós költségtérítés smafu
sőt, a különféle korrupciós ügyekről ne is beszéljünk

palivec1 2009.01.18. 09:18:34

ez az a bagó, akit a vikike 96-ban méltatlannak talált a képviselőjelöltségre, mert "szavazatot akart maximálni" Romsiccsal szemben Kalocsán? Azóta megjavult, vagy mi? Mindenesetre, most ő a megyei közgyűlés alelnöke, úgyhogy indulhat a rehab.

cuebler 2009.01.18. 09:25:47

és Deutsch "szerzett" diplomája EU-kompatibilis???

netsrot 2009.01.18. 09:33:43

@cuebler: a Buta Deusch nem zavar vizet itt se ott se...bá -mul csak:)

erogén zónapörkölt 2009.01.18. 09:40:16

@Hadrian VII.:

"...akik bizonyítottan 1. nem járnak be dolgozni, 2. talán jobb is, ha nem járnak be dolgozni. És ők a kampány arcai.."

Ez így zavaros egy icipicit, nem?

szándokán 2009.01.18. 10:33:53

Hello, máj ném iz János, János Áder. há du ju du?

Jánosunk idestova 2 éve csiszolja az angol nyelvtudását, ezért is biztos a helye a csapatban.
Azért a summáért, meg nyugodt életért, távol a hazai mocsártól kicsit meg kell izzadni így közel az 50hez.

toni44 2009.01.18. 10:53:27

Netsrot Elvtárs! Milyen végzettsége van Gyurcsány Fletónak? Elvtársi segítséggel elvégeztetett fősuli. Vizsgája napján leszóltak a Statisztikai Hivatal komcsik által törvénytelenül kirúgott Mellár Tamáshoz piros K-vonalon! Mellár Elvtárs! Ma Gyurcsány elvtárs megy hozzád vizsgázni. Tudod, jó elvtárs! Viszont "Orsós" Orbán kénytelen volt Oxfordban vizsgázni angol nyelven. Kérdezd meg mit jelent ezen egyetemi város, és milyen értéke van az itt szerzett DIPLOMÁNAK! Erre varrjál gombot VAZZEG!!!!! Orsós bármikor bármely helyszínen tolmács nélkül képes előadást tartani angol nyelven is. Azt hiszem németből sem lehetne eladni! És Fletó gagyog dadog á-zik ó-zik hümmög! Egy adottságát elismerem Azt nagyon tud. Hazudni és ripacskodni! Várom a riposztot!

Netuddki. 2009.01.18. 11:05:57

@Cselo: Igen, ez a gond. Az egész magyar politika a húsosfazék közelébe kerülésről szól. Kérdés meddig hagyják ezt az adófizetők, akik ennek az egész kuplerájnak a számláját fizetik?

Netuddki. 2009.01.18. 11:07:50

@toni44: Az egész már rég nem arról szól ki milyen nyelven tudja eladni magát (vagy az állampolgárokat?). Jó reggelt!

Wonderland 2009.01.18. 11:17:40

Nos 1. Üdvözlet Cziffra elftásnak, régen láttam, hogy megy az okítás a nagyegyetemen?

2. Kedves bámulatosan okos és képzett Konzervatórium!

Hát menjetek ti a horngábori értelemben vett-be.
Mi a büdös francot gondoltok, jujj kőtő! Majd biztos pézt kőt ehehe. Mondjuk a siketet is kellett volna kicsit bírálni, vagy az akkor most pící, és nem lehet?

Jelezném, az EU parlamentjének annyi hatásköre van, mint egy féllábúnak a seggberúgóversenyen.
A Tanácsban, ami jogalkotó szerv, kötelező döntéseket hoz, no ott imádott kormányfőnk és annak kijelölt miniszterei vesznek részt.
A Bizottságban, ahol szintén van hatáskör, no ott meg Kovács elvtárs.

3. Deutsch Fürtelen Tamást meg lehet cseszegetni, nem szeretni, de ettől függetlenül rendszerváltott épp, amikor ti a piros-zöld matchbox és a Maomam rágógumi közti összefüggéseket elemeztétek. Hát szereti a nőket, basszus, ajjaj mekkora bűn!
Nem ért túl sok mindenhez, mondjátok. Nos ebben van igazság, de azt hiszem az elmúlt húsz évben egyedül a GYISM-be tették be. Na ott meg sokat nem árthatott.

4. Schmitt Pál: vívó volt, meg sportdiplomata. Pont ilyen pacákokkal van teli az EU. Valóban, Athénben lehetett volna keményebb is. Az EU parlamentéjében viszont nagyon jól elfér.

Amúgy meg ez a Fidesz mekkora egy tetű, hogy politikusokat küld egy politikai testületbe! Haj! Mert Gurmai elvtársnő, vagy Tabajdi elvtárs, netán a többi mind-mind akkora nagy szaktekintély, hogy aztán hú. Hegyi Gyula für Ojrópéise prezidentship!

star77 2009.01.18. 11:46:25

@toni44: Sajnálom a nagyvezírorbánviktort,hogy "kénytelen" volt oxfordban vizsgázni.mikor is volt ez pontosan?melyik érában?érdekelne...a fletó,meg olyan amilyen.a másik nagy rakás....
a magánvéleményem:higgyétek el,nem éri meg rajtuk,miattuk vitatkozni.közel 20éve ugyanazok a szereplők irányítanak,üldögélnek a T.házban,veszik fel a fizetéseket,juttatásokat,mi meg csúszunk szépen lefelé.várunk még 20évet hogy kilegyen most is a 40év?
kivétel nélkül mindet el kellene zavarni.nincs kivétel!

Netuddki. 2009.01.18. 11:46:42

@Wonderland: Ezek szerint garantálod, hogy nem hoznak ránk szégyent? :D
Nem fognak rögtön a külföldi "kollégákhoz" futkozni valamilyen valós vagy vélt belpolitikai piszlicsáré nézeteltéréssel?

De úgyis csak ironizáltál nem? ;)

marosy 2009.01.18. 11:58:52

Még a Fidesz díszzsidóját* sem kímélitek?
Pfuj. Elképesztően antiszemiták vagytok!

*Pásztor Tibor blogjában Deutch Tamást a Fidesz 2. számú díszzsidójának nevezte. De ki az 1. számú díszzsidó??

Mike36 2009.01.18. 11:59:06

vicces látni ahogy elvtársoztok, egymás sem kimélve :)
vki irta SP főlénnyel nyerte MOB elnöki poszot
hát igen, egyedüli jelöltként
ha EP képviselő lesz, erről majd lemond? vagy hogy fogja tudni ellátni mindkét feladatát?

tistedur 2009.01.18. 11:59:40

@toni44:
OV-nek nincs oxfordi diplomája..vagy ha igen,akkor ügyesen titkolja....

Palincs 2009.01.18. 12:01:10

Wonderland: Nálad a pont. Majd ha a fényes arcú ejrópai junió fontos hatalmi központtá változtatja az Európai Parlamentet, el lehet oda küldeni fontos embereket is. Addig meg legalább egy konzervatív fórumnak tiszteletben kellene tartania, hogyan is műxik a valóság. A valóságban lehetnek tényleges múltbeli érdemei a jelenben tehertétellé vált embereknek, akiket a legjobb valamilyen felelősséggel nem, de jó fizuval járó állással kifizetni. Tényleg miért legyen a Tomi polgármester Hódmezővásárhelyen, amikor EP képviselő is lehet. Tominak jobb, Hódmezővásárhelynek jobb, az EP-nek meg mindegy.

Mike36 2009.01.18. 12:04:27

a nagyobbik baj nem is ez (ez vihar egy pohár vízben) hanem, hogy az internetgeneráció nem vette át a világ írányítását, sőt a régi babyboom korosztály tartja a pozicióit, sőt megpróbálja kicsinálni az i.generációt
lásd big brother, net cenzúra, antiterrorizmus, lassan a fejlett világ lyan lesz mint Kina. közben lassan és csendben eliszlámosodik Európa

2009.01.18. 12:04:33

Miért hiszik egyesek, hogy Fletó vagy Vityán múlik a jobblétünk, ill. hatalom? Az izgalmas, akik körülveszik őket illetve akik mozgatják őket...Mindkettő csak báb, eszköz, legfeljebb azon lehetne vitatkozni, hogy a háttérrel szemben vagy mellett mennyire juthat saját szóhoz...Hogy kimenekül a magasabb zsarzsi reményében az EU-ba, mert itthon várhatóan vagy nem lesz dolga, vagy ha leesz, nem ennyiért..nos ez az indikátor. Az, hogy Deutsch Tompi, Áderrel és Schmitt elindultak kifelé, akiknek nem volt rossz sorsuk Vitya alatt se, nos ez azért elgondolkoztathatja a narancssárga hívőket a jövőbeli reményekről...

pgsm 2009.01.18. 12:06:28

brüsszeli titkárnők reszkessetek:D

Mike36 2009.01.18. 12:07:16

@Palincs: a konzervativ fórum nem arról szól, hogy fejbólintójánosokként bólogatunk arra amit Pártunk meghatároz nekünk. ha már egy konzervatív fórumon sem lehet a Fidesszel döntéseivel nem egyetérteni, akkor hol?

Mike36 2009.01.18. 12:08:20

@{Tícia}: egyszerüen útban voltak

2009.01.18. 12:17:33

@pgsm: vagy már előre "remegnek"...:D

@Mike36: még az is lehet.

toni44 2009.01.18. 12:39:52

@netsrot: Ezt tudjátok VAZZEG! Személyeskedni, a másikat lehülyézni. Stílusod minősít+ párttársaidat! Mit is lehetne tőletek várni? Sajnállak! Főnököd zsidóktól rekvirált villában pöffeszkedik, amit Klára asszony tömeggyilkos nagyapja érdemelt ki vérdíj gyanánt! Csak azt kivánom hogy Az Apró nagyapó által meggyilkolt emberek szelleme kisértsen mindaddig ott, míg a bitorlók ott PÖFFESZKEDNEK! És tudod ki lakott még a villában? Nagy Imre vérbíró hóhérja! Most az oldalbordája. Suba a subához...guba a gubához!

andzsin 2009.01.18. 12:43:04

Nahát Orbánnak oxfordi diplomája van, miket kell megtudnom innen? Ez Nagy Mesemondó legújabb meséje vagy mi a szösz? Legalább az életrajzát ismernéd a Vezírednek, idézek:
"1989. szeptembertõl a Soros Alapítvány
ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol
liberális politikai filozófia történetét tanulmányozta..."

Az a baj, hogy azt már rég elfelejtette ki az a Tocqueville, pedig ráférne egy kis újraboot az agyára:)

Szóval ezekből a postokból is kiderül,hogy szegény jobbfanok azt kézelik, hogyha visszajön a Nagy Ember, aki még sohasem hazudott, akkor télen is banánfákról szüreteljük a banánt a Havanna utcai ltp. játszóterein. Én meg 10 éve várom télen azt a q. chilei cseresznyét, de csak nem akar megérkezni...

netsrot 2009.01.18. 12:45:17

@toni44: Szar indokad vannak! én ott voltam Németben amikor a Schrörder hatalomra került, és 5 percre fogadta a gonosz törpe Orsós delegációt, majd elnézést kérve távozott és a delegáció 3 napig egy hotelben kártyázott azt hazudva, hogy a Német kancellárnál voltak. Bush se fogadta amikor be akarta erőszakolni magát Orsós,..mindenki leszarja...és nem Oxfordban végzett, hanem egy fizetős Oxfordi vizsgára jelentkezett be, tett a kis cigó,.. és Sárközi is udvariasságból 7 percet adott neki mikor itt volt....szal egy senki a világban az Orsós, csak egy populista köpönyegforgató sunyi hataloméhes roma..Fletó pompásan beszél angolul és még szóba is állnak vele, nem úgy mint a populista kis " Führerrel"---ilyeneknek való mint te....akinek lövése sincs semmiről csak a szajkót veszi be kistérfogatu agya:)))

netsrot 2009.01.18. 12:47:49

ANDZSIN nek van igaza, ő még pontosította a valóságot ---és nem a hazugságot hírdeti, mint a toni44 , csicskás:)))hehehehee

andzsin 2009.01.18. 12:47:58

Te Toni nem mindegy ki hol lakik? Ti meg csak ezzel tudtok foglalkozni, hogy ki komcsi meg ki nem, ki kinek a rokona...söprögessetek a saját házatok táján először egy kicsit.

Ez olyan fontos vazz? Egyenlőre látnám a fidesz részletes gazd.pol. programját arról, hogy mit szeretnének, de erre már 6 éve vár mindenki, egyenlőre csak egy összetákolt véleményhalmaz van a párt honlapján és lózungok, hogy csökkentsünk minden adót és járulékot és adjunk több pénzt az embereknek. Sör virsli mikó' lesz?

2009.01.18. 12:52:38

Ez a toni44: majd rá jössz...S kínosan fog érezni magad...

Jut eszembe, tegnap éjjel Chaplin filmjét néztem a m2-n...az a pali egy zseni volt.

Palincs 2009.01.18. 12:53:54

Mike36: Nézd, pártszimpátiáimról annyit, hogy ha rajtam múlna, OV is menne az EP-be. Csak azért fogok rá szavazni, mert a Gyurcsányi és sleppje az ellenfél. De miért küldenél ütőképes embereket az EP-be, amikor az ütőképes embereknek idehaza kellene valódi a döntéshozatalban részt venniük?

A konzervativizmus számomra mindenekelőtt a valóság tiszteletét jelenti. Ha a valóságban létrejött egy összejrópai kádertemető, azt használni kell. Arra, amire való.

toni44 2009.01.18. 12:56:08

@star77: Igazadat elismerem. Valóban nem Oxfordban védte meg diplomáját. Viszont nagyon régi hagyomány hogy valaki szakmájában csak akkor lehetett MESTER, ha külföldön különböző helyeken tökéletesíti szakmai tudását. Másik felvetésedre hogy mikor is volt ez? Miért? Talán Orbán Viktor hívta be az oroszokat? Ő tehet a hosszú megszállásról? Nem haszonélvezője hanem szenvedője volt a rendszernek. Gondolom valami követelménye lehetett még akkor is hogy kit küldünk és kit fogadnak? Ha üres volt a FEJ lehetett bármely jó ELVTÁRS!

andzsin 2009.01.18. 12:58:23

Orbán a népszerű politikus életrajzából szemezgetünk:

"Az 1990. évi országgyûlési választások második
fordulójában Budapest 13. sz. (IX-XX. ker.)
választókerületében második lett, a Fidesz Pest megyei
területi listáján választották képviselõvé."

Már akkorsem szerették azzzemeberek....

"Az 1994. évi országgyûlési választásokon Fejér megye
1. sz., Székesfehérvár központú választókerületében
indult, illetve a Fidesz Fejér megyei területi és
országos listáját vezette. Mint egyéni jelölt a
választások második fordulójában a harmadik helyen
végzett, mandátumát a megyei listáról szerezte."

4 év alatt nem sikerült magát az élre küzdenie. jó lesz az a listás hely is.

Aztán pártelnök lett és innen már akárhányszoris sikálja el őt a nép, bebetonozott helye van a demokratikus fideszben.

Ismerjük: "Millionen stehen hinter mir.":((((((

star77 2009.01.18. 12:58:32

Orbán tökélyre fejlesztette a személyi kultuszt ebben az országban.ő a vezér,a király és az isten egyszemélyben.régen hogy hívták az ilyeneket?tudja,emlékszik vki?

netsrot 2009.01.18. 13:02:15

Gerinctelen az egész Fidesz banda. Shmidt is függetlennek hazudta magát amikor főpolgármester akart lennim, s közben meg az Orsóst szota már, ugyanez a hazgsággal indult a Független Tarlós is, közben már Orsós seggét nylta éa most Fidesz frakció vezető a fővárosban. Smidt még a magyar népiáncos mellénykét is felvette ..de senki nem hitt neki sem, a régi rendszerben nagykövet volt ( akkor odanyalt), gerinctelen szar. EU-ba való ahol semmit nem kell csinálni. Hamar megdöglik úgyis mert már nagyon öreg:)

netsrot 2009.01.18. 13:03:38

@star77: régen úgy hívták Rákosi, vagy Hitler, vagy Sztálin:)

netsrot 2009.01.18. 13:05:36

de szar leírni hogy Schmidt ---olyan fasisztás név. mé nem lehet magyarul mondani hogy: Kovács?:))))

Kopi3.14 2009.01.18. 13:07:57

toni44: Schmidt esetében a két olimpiai cím mi a lófaszt ér, ha ap olitikai, vezetői képességeit nézük? Athánban a két olimpiai címével villogot, és viselkedett gerincesen az ország felé, köpönyegforgatás nélkül? 1984-ben a két olimpiai érmével tüntetett, hogy mégis menjenek a magyarok olimpiázni? Amikor főpógármester akart volna lenni a két olimpiai címével akarta megnyerni, mással nem? programjára egyáltalán nem emlékszem, hogy lett volna.

toni44 2009.01.18. 13:08:26

@netsrot: Schröder milyen pártban politizált? Mit tett hazájával? Eladta egy tál lencséért, amit Putyin zsíros állással honorált. Ez fog történni Fletóval is Lenne egy kérdésem. A magyar diplomácia mióta próbálja elérni hogy fogadják Fletót? Ott sem nem szeretik a HAZUG embert. Legutóbbi indok az volt hogy a válsztás miatt nincs ideje Bushnak. Ilyen esetekben nagyon szelektív a MEMÓRIÁD! RAM! Nem kellene bővíteni? Legalább 512-MB-ra?
Gigára már gondolni sem merek!

2009.01.18. 13:10:32

@toni44:
"Nem haszonélvezője hanem szenvedője volt a rendszernek. Gondolom valami követelménye lehetett még akkor is hogy kit küldünk és kit fogadnak? Ha üres volt a FEJ lehetett bármely jó ELVTÁRS!"

De bezzeg Tompika Deutsch feje tele ésszel! És exmoszkvai nagykövet Szűrös elvtárs, meg egy pár másik igazi moszkovita azért ül Orbán háta mögött a tribünön, mert annyi volt a fejében...ugyan már, vedd észre, hogy tök mindegy ezeknek, hogy kit szolgálnak...csak a szolgalelkűségből élnek, és ahol ebből még kosztot is kapnak, odamennek..és ennyi. Orbán meg felült egy szekérre, és fel nem fogta, milyen kocsisnak lenni...most már menekülne belőle ezerrel, nem véletlenül kezelik.

toni44 2009.01.18. 13:11:21

@tistedur: Igazad van! Csak ott is tanult. És ez MINŐSÍT!

star77 2009.01.18. 13:11:32

@toni44: Nem mondtam,hogy ő tehet róla,nem is gondoltam ezt.viszont sokminden másról tehet!!!nemcsak ő a többi politikus ugyanúgy.ő egy kicsit jobban azért,mert ő volt a nagyvezír és az agytröszt.
horn gyuszi is tehet néhány dologról.pl amikor orbánék kimentek prágába csinálni a cirkuszt,és jól elverték őket,a horn kiment és haza hozta a bandát.de egy szemét volt ez a horn.talán hamarabb kellett volna gondolkodnia....

netsrot 2009.01.18. 13:16:56

@toni44: Hülye vagy,te az első megszólalásodtól kezdve.
Schröder semmit nem adott el.és zsíros állása sincs nem volt Putyinnál.(A szokásos Fidesz hazudozás kijött belőled).--vagy a papagáj információ,.
Bush nál többször volt Fletó s itt is volt Bush Fletónál ( Orsós Orbán akkor is a Gellérthegyen odakönyörögte magát hogy annyit mondhasson Bushnak : Viszlát---hehehehe Belég kár a Memória is---nálad már beállt a kék halál. ( Bocs Narancs sárga halál)--heheh de megérdemled:))

2009.01.18. 13:18:25

@toni44: és ha tudnád igazán, hogy miért odament ki, míg a csoporttársai - pl. Szájer - micsoda lehetőségeket teremtettek maguknak, és hol és kiknél tanultak tovább...Szóval jól hangzik Oxford, de Sorosnál sokat talpalt érte és félév után tovább se vitte, amit kutatott. Ha már annyira Oxford, akkor tényleg a tudás mélysége legyen már a lényeg. Mert ha van pénze valakinek, kifizeti a félévet és kész, benne lesz az életrajzában.

toni44 2009.01.18. 13:19:13

@andzsin: Vazzeg! Az én pofám kurvára égne ha olyan helyen kellene laknom mint FŐNÖKÖDNEK! Nekem vele szemben ugyanis van lelkiismeretem! Nekik NINCS Egy kibaszott kurva kérót nem tudott becsületesen összehozni
És ők erre büszkék...ha érted hogy mit mondok...

toni44 2009.01.18. 13:24:25

@Mike36: Igazad van! Nem volt ellenjelölt. Pedig lehetett volna. Visszakérdezek. Gyurcsánynak mikor volt ellenjelöltje? Vagy mikor lesz? Ha tudod a választ tiéd a HANGSZÓRÓ! Viheted!

netsrot 2009.01.18. 13:28:10

Nem vagyok idős .... és arra várok, hogy mikor mennek a megvezetett barmok már koszorúzni az Orbán és a "bibo "kollégisták sírját. ( én azért elmegyek és vizeletemmel megtisztelem majd azért:)

star77 2009.01.18. 13:29:17

@toni44: Te toni44 mi van veled?miért kell ennyire elfogultan,ész nélkül favorizálni,isteníteni az orbánt és a bandáját?megértem én,hogy elv-társak vagytok,de azért ez akkor is túlzás.fizetnek neked ezért?olvastad itt bárkitől is,hogy szobrot akarna emeltetni a szociknak,v ferinek?nem hiszem...az embereknek elegük van a politikusokból,a hazudozásokból,a képmutatásból,a kettészakítottságból,az elvtelen,haszonleső,állás halmozókból.mit adtak ők nekünk,v az országnak??
szerinted érdemes értük?

2009.01.18. 13:46:04

@toni44: Csendben megjegyezem, Orbán tök becsületesen hozta össze a Haris közi ingatlant is...és ahol lakik ma, azt is. Na de többet nem megyek bele az utcádba...

PS: Csak jelzem azt, hogy akik ideírnak, a többsége olvas mindenfélét "minden oldalról", és nem csak a pártcsasztuskát..És nemcsak olvasnak, gondolkodnak is...ez ám a nehéz...

Mike36 2009.01.18. 13:47:42

@toni44: na és hol érdekel engem GYF? miért kellene GYF-et majmolni vagy hozzá igazodni?

toni44 2009.01.18. 13:49:43

@netsrot: Gyerekkoromban használtam utoljára. Aki mondja magára gondolja. Német kérdésben tök okosnak hiszed magad. Mint a bolsik általában! Ha hallottál volna egy olyan ujságról hogy Frankfurter Allgemeine Zeitung, amely hétvégén azt írja. Gerald Hosp Schröder elfoglalta a Putyin által adományozott TNK-BP Felügyelő Bizottsági posztját! Én tényeket állítok, ellentétben veled aki jó szoci szokás szerint azzal vádolja ellenfelét amit ő maga tesz! Te csak hülyézni tudsz! Én meg magasról leszarlak! Veled téma AD ACTA! Rád hagyom mint a hülye gyerekre szokták

Mike36 2009.01.18. 13:56:38

@netsrot: nem te irtál véletlenül magyaremberként az sg-re anno?

Mike36 2009.01.18. 14:04:37

"aki jó szoci szokás szerint azzal vádolja ellenfelét amit ő maga tesz" ó, ez már messze enm szoci szokás, agy akkor a fidesz szoci párt, mondjuk lehet benne valami, amilyen kommuista jelszavai vannak: az állam mindenek felett, tőke és piacellensesség

andzsin 2009.01.18. 14:46:31

az a baj ebben a q országban, hogy mindenki jól él és tele van a tecsó parkoló...már kívánom, hogy süllyedjünk le a béka feneke alá, legyen 1 millió munkanélküli, mert úgy látom purgatórium nélkül nem megy. menjen ki a nép az utcára és kergesse el ezeket a senkiháziakat, és senkit se engedjen oda vissza aki valaha államtitkári rangnál magasabb poston volt az elmúlt 40 évben. na ekkor lehetne tabula rasat nyitni.

toni44 2009.01.18. 14:57:01

@andzsin: Hogy hol lakik mindegy. Nade KIÉBEN?

Nymus 2009.01.18. 14:58:39

Most azon vitatkozunk mi is, hogy a tyuxar vagy a macskaszar a budosebb. Budos az osszes. Mi lenne, ha nem a masikat fikaznank, hanem a talpunkra allnank, es beintenenk az osszesnek. Az osszes egy nagy csalo, tisztelet a kivetelnek, de annak jo nagy. Bar nem hiszem.

andzsin 2009.01.18. 15:19:30

@toni44: ugorjál már le a dakota lóról vazze. lehet hogy az a telek, amin a házam áll szintén rekvirált, mert egy ezredesé volt az egész hegyoldal az 50es években, most mindenki húzzon el innen?

hagyjá má a hülyeségeiddel.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.01.18. 15:25:03

hát, szépen idevonzotta ez a kiváló írás a panelpolgárokat, szépen meg is mutatkoznak a maguk animális naturalizmusában...
milyen igaza volt mensárosnak:

e-arc.hu/blog/mensaros-laszlo-a-proli

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.01.18. 17:33:30

@Grift: csak hogy téged idézzelek a kommentek elejéről: ez tényleg egy nagyon ostoba írás itt a Konzervatóriumon. Ehhez mérten -tisztelet a kivételnek- rendkívűl ostobák a kommentek is. Szánalmas és primitív hétvégi rugózás megy itten.

Kedves kommentelők (akinek nem inge, nem gatyája)!
Marhára nem rinyálni kéne a monitor elött, hanem mondjuk ismerkedni a civil kurázsi intézményével, mert az nem pálya hogy így szar, meg úgy rossz, de a Zorbánahibás és szevasz. Nem, kedves kommenteleők! Ti vagytok a hibásak, magyar választópolgárok, akik csak impotens rugózásra vagytok képesek és a felelősséget csak és kizárólag a politikai garnitúrára bírjátok vetíteni.

Az meg már csak hab a tortán, hogy lassan hét év szoc-lib (pszeudo)kormányzás után még mindig a Zorbán a főellenség.
Tudomásul kéne venni, hogy nem a politikai establishment alkotja az ország egészét, hanem többek között Ti, drágalátos kommentelők.

ps. mielött bárki vad reagálásba kezdene, tartson egy kis önvizsgálatot.

Ja, Grift. Mensáros rulez! :))))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.01.18. 18:01:57

és ami még viccesebb, ez az orbán menjen, mert mindig jól elveszti a választásokat. és azok a jobbosok akik ezt bírják mondani, még észre sem veszik, hogy a komancsok írták az agyukba a gondolatot...
orbán nélkül a fidesz vagy háromban lenne, de ha egyben akkor nem hogy elvesztené a választásokat, de a nyerés közelébe sem kerülne. a fidesz, a mai magyar közeget /mensáros, kettővel feljebb/ figyelembe véve csodálatos választási eredményeket ért el. ez van.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.01.18. 19:02:52

@Grift: ez így igaz.

de azért az is elgondolkodtató, hogy az egykor horthyfaszista (sic!), puccsra készülő, bokacsattogtató cőgernek kikiáltott Hóbagoly ma micsoda respektnek örvend a baloldalon, úgyis mint a jobboldali konzervatívizmus nagy öregje és mintapéldánya. Ez azért komoly anamorfózis, akárhogyis nézzük.

A másik meg az -nyilván sokak erre életkoruknál fogva sem igen emlékeznek a Lego mellől-, hogy 2001-ig Torgyán seggbebillentéséig bizony ügyvéd uram volt a nagy mumus és miután hatalmas űr keletkezett utána, csak ezután jött a Zorbán, mint a fő veszélyforrás. És láss csodát, ma már Torgyán is közkedvelt szereplője a bulvárfosnak.
Ezekre a momentumokra azért illene nem szelektáltan emlékezni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.01.18. 19:15:38

hóbagoly? pfff... megnézném én azt a vendéglátóst, pláne amilyen beosztásban ő volt, hogy mikor nem dolgozott a szolgálatoknak.
azt sem tudják orbánnak megbocsájtani, hogy levadászta a szépen felépített torgyánt... :)))

toni44 2009.01.18. 19:26:11

@netsrot: Hüje (sic!) gyerek. Most olvasom hogy a német állam beperelt Schrödert hogy kancellárkodása idején illegális törvénytelen pénzeket biztosított a vezeték építésére Putyinnak! Néha a tényeket is ismerned kellene. A Népszava és Népszabadság brossúrái szart se érnek. A te színvonaladat kielégítik Plusz kapott még egy igazgatósági kinevezést. Mit gondolsz mivel érdemelte ki?
Halvány lila fingod sincs az egészről DUMA! /de nem az orosz törvényhozás/ Neked egyet jelent az ingó firma és a fingó Irma!

2009.01.18. 20:42:55

@Gasper: ezen azért elgondolkoznék, hogy miért pont Zorbán a zárvány...iszom is rá egyet a Lévai borból...:)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.01.18. 20:59:04

@Gasper: Mindkét nevezett államférfi megtestesíti a szoc (bár nem a lib!) szemében a "jó jobboldali" mintaképét: politikailag inkonzekvensek, Orbánra pedig neheztelnek.

Ennyi; addig érdekesek, amíg hasznot lehet húzni a citálásukból. Ha egyikük a Fidesz mellett szólalna föl, szánalmas vén hülyének mondanák azok, akik most dicsőítik (de sajnos fordítva is így volna).

Fogadott Prókátor 2009.01.18. 21:48:21

Nagyon jó kis írás, s szerintem attól nem lesz valaki kevésbé jobboldali, hogy észreveszi a nyilvánvalót. Sőt. A kettős mérce tipikus balos dolog.

Most Schmitt Pál a mi emberünk? Ugyan. 1992 körül MDF-es szinekben volt madridi nagykövet, majd ki sem látszott Kovács Lászlóból, hogy megkapja Madrid helyett a berni posztot. Biztos a Fórum szállóban, meg a MOB-ban is azért ügyködött, hogy belülről bomlasszon!

Joejszaka 2009.01.18. 22:30:34

Hadrián, ez egy semmitmondó, direkt motherf@cking cikk,
ami nem illik a konzi színvonalához.

Kb, fikázzuk egy kicsit a Fideszt is. Mit tudsz pl. Pelcznéről, hogy leszólod? Szerintem kb. semmit.

Mike36 2009.01.18. 22:40:01

@Grift: senki nem beszélt itt orbánról, nemtom feltünt-e
a listáról volt szó

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.01.19. 00:55:45

Együttérzésem. Az Index címlap mindig behozza az agyatlan drukkerek salakját oldalfüggetlenül. Azért hajrá, van mit helyretenni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.01.19. 08:28:09

@Mike36:

így beszóttá, ember?! :))))
olvassad el a komenteket.

andzsin 2009.01.19. 09:18:52

egyébiránt vazze én is szeretnék havi kétmillióért nem csinálni semmit. a világ legjobb állása.

phaidros 2009.01.19. 09:32:16

@Joejszaka: egyet én biztosan tudok: Percné a politikában.

phaidros 2009.01.19. 09:33:27

@Gasper: Gasper, kemény vagy mint a tavalyi bejgli :)

phaidros 2009.01.19. 09:35:15

@toni44: "Gerald Hosp Schröder elfoglalta a Putyin által adományozott TNK-BP Felügyelő Bizottsági posztját! " ezen én is lehidaltam... jó lesz pár évig egy agresszív oroszellenes kormányzás szerte európában, hogy kicsit szóba kerüljön a függetlenedés is.

molaris 2009.01.19. 09:36:06

@Joejszaka:
Ne haragudj,de az, hogy nem lehet kritizálni a Fideszt, mert az "fikázás"? Szerintem már rájöttek a Fideszben is, hogy nem érdemes kiküldeni az értékeseket, mert az igazi hatalom az Európa Bizottságnál van. Egy- két markáns, hozzáértő,- a többi, meg jutalomüdüléses. Különben Tom,ika mi a fenét keres ott? Sex tanácsadó lesz, vagy a Hétalvó frakció vezetője? Itt a kerületben semmit nem csinált a rendszerváltás óta. Egy kis munka és nem Szabó Zoltán a képviselő.

phaidros 2009.01.19. 09:36:35

@netsrot: ezt bizony nagyon benézted - tényleg nem csak a szoci propagandaújságokat kéne olvasnod.

Joejszaka 2009.01.19. 09:54:17

@molaris: Figyu, lehet, sőt kell is kritizálni mindent.
De érvekkel kell ezt tenni.

De olyan érvekkel, amik értelmes érvek: a cikk szerintem senkiről mondott normális kritikát. Az indulatok nem jogosak megfelelő érvelés nélkül.

Lehet igaza a cikknek, hogy a Fidesz személyi politikája hulladék: de a cikk jelen formájában semmitmondó, sajnos, még akkor is, ha lényegi mondanivalójában lehet, h. igaza van.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.19. 11:11:19

"Különben Tom,ika mi a fenét keres ott? Sex tanácsadó lesz, vagy a Hétalvó frakció vezetője?"

Sztem új vadászterületet keres. Elég nagy az Európai Néppárt, pár évig lesz honnan csemegéznie. ;)

IHCS 2009.01.19. 11:35:47

Most, hogy a kommentelők kellőképpen személyeskedően megbeszélték a miért utáljuk listatagokat, amihez jó kiinduló pont volt az eredeti poszt érvrendszere, itt az ideje a konzervatív konstruktivitásnak.

Ti milyen listát csináltatok volna?
És ami még ennél is fontosabb: miért?
Megelégszem az első 5 hely kiosztásával, ha a miért kiterjed a teljes lista összeállításának módszertanára. ;-)

Feltételezem, hogy Hadrian VII sem a Hadrian-ok 1-7-ig a első 7 helyre megoldást kedveli, tehát akkor lehet kezdeni a konstruktív javaslatokat is.

phaidros 2009.01.19. 12:00:45

@IHCS: a kérdés egyenlő azzal, hogy kik a hiteles szakpolitikusok a Fideszben (kijön belőlük húsz,akármelyik pártban?)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.01.19. 15:02:02

@phaidros: inkább csatlakoznék IHCS kommentjéhez, mivel úgy százhúsz kommenttel ezelött már én is feltettem a kérdést. Ti kiket raknátok fel a saját EP listátokra? Én is megelégednék úgy az első hét hellyel.

Most őszintén. Erről elmélkedni több értelme volna, minthogy idejöjjön kommentelni hülyeségeket az ex-fib és az új generáció frusztrált pártolótagsága.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.19. 18:17:01

Ha már többen kérték, az én hetes listám:

1. Gál Kinga
2. Járóka Lívia
3. Glattfelder Béla
4. Barsiné Pataki Etelka
5. Őry Csaba
6. Szájer József
7. Schöpflin György

És ha már (ráadásul '89 előtt is, khm, aktív) kádert kell temetni, akkor legalább külpolitikus káder temessünk, aki valamennyire ért hozzá - pl. Martonyit.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.19. 18:22:36

Alternatív hetes lista:

1. Kövér
2. Semjén
3. Lezsák
4. Mikola
5. Szijjártó
6. Orbán
7. Jakab

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.01.19. 19:09:24

@Hadrian VII.: kössz szépen! Na az az első lista legalább jó tárgyalási alap :)))

több értelme lenne ilyen szinten értekezni, mintsem "tompikázni", "aZorbánozni", meg tokaji dűlőkre utalgatni.
kössz mégegygyszer, nálam itt a pont.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.19. 19:20:10

@Gasper: be kell hogy valljam, nálam valami elpattant, amikor megláttam ezt a fidesz-listát. Gál Kingáról szuperlatívuszokban beszélnek a Néppártban, akárcsak Járóka Líviáról; Glattfelder Bombayben tárgyal és egyszer csak robbanások jönnek, golyók repülnek a feje fölött - mi jön ezután? Mindnyájukat beelőzi DT, aki felé legfeljebb tányérok szoktak repülni valamelyik kalandja utáni lebukása során, politikai haszna zéró... Szegény Barsiné lemarad, közben a mosolygó univerzális konyhagép Schmitt Pál meg a listavezető... Áh, hagyjuk...

Kopi3.14 2009.01.19. 19:40:36

Hadrian: De egyikuk semketszeres olimpiai bajnok, volt NOB elnokhelyettes es erosen elbukott elnokvjelolt. Kell meg valami, ami a politikai ratermettseget bizonyitja?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.01.19. 21:56:37

legalább világos lett, mik azok a szakmai kritériumok amik mentén, hadrián, elképzeli az eu parlamenti képviselők rátermettségét. ha más nem, repüljenek golyók a fejük felett... :))))

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.01.20. 02:42:22

"tompikázni" védhetetlenül jogos, amit a kis fürtös, csak magának köszönhet. És attól, hogy a Kovács nagyonhülye Lászlót már a maszop se bírta hová elsüllyeszteni, a túloldalon se kellene ezzel a primitív derítési technikával dolgozni. Mert a szar ilyenkor enyhén eloszlik, de a közeli kútból már nem ajánlatos nagyot meríteni.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.01.20. 08:04:08

@erőspista: naja. én sem gondolom, hogy Deutsch Tamás a magyar politikai élet nonpluszultrája, ellenben úgy gondolom, hogy amíg egyesek "tompikáznak", meg "vityóznak", meg Schmitt Pállal van a legnagyobb gondjuk, addig egy exkiszes Szilvásy vezetése alatt a titkosszolgálatok ott kavarnak a politikai életben, vagy éppen egy Veres nevű pénzügyminiszter szabályos kiskirályként egzisztál Szabolcsban, továbbá egy Gyurcsányi nevű nagyember vezetésével és egy pszeudoliberális párt aktív támogatásával szisztematikusan teszik gallyra ezt az országot. És ez tart immár hét éve, amikoris a balfasz Medgyessy hátán szépen átgyalogoltak az egykori ifjútörökök a frankóba.

Továbbá az a baj, hogy a "tompikázás" és a "vityózás" kizárólag arra jó, hogy még csak arra se kelljen gondolni, hogy esetleg mi magunk mi a jó büdös francot tehetnénk ezért az országért. Nem. A mi mentalitásunk arról szól, hogy mindent hárítsunk a politikára, mi meg megnyugodhatunk a vergődő áldozat szerepében, hiszen mi semmiről nem tehetünk.
Nem a lóf*szt nem!. Mi vagyunk az úgynevezett nép, az úgynevezett választópolgár, csakis mi tehetünk/tehetnénk saját sorsunkról, például azzal, hogy választásokkor választunk és nem szavazunk, továbbá nem csak dumálunk, hanem el is zavarjuk a gengsztereket.

Na persze mindehhez kellett volna úgy húsz éve egy tabula rasa-t is tartani, mintsem hogy a mocskot folyamatosan a szőnyeg alá söpörjük. Ja, és nem kéne állandóan azal a droid szöveggel jönni, hogy a Zorbánahibás!

ps. érdemes 70-es, 80-as években készült olasz politikai krimiket nézni. Időnként lemegy egy-kettő az Európa csatornán. Csodálatos analógiákat vélek felfedezni.

Kopi3.14 2009.01.20. 20:17:42

Gasper: mit tehetunk, pl sajat peldam: akire egyszer szavaztam vagy nem, de csalodtam benne, arra utana nem szavazok. Amikor van olyan jelolt, akire tudnek szivbol igent modnani, akkor ot valasztom. Az elso baklovesig. Utana tolem meg jonapot sem kap. Mondjuk szepen lassan elfogynak a lehetosegek, igy targytalan a dolog mar. Valamint a kovetkezo valasztasokon egy egyszeru ok miatt nem fogok reszt venni. Napi eletem nem ott zajlik, igy szerintem nem illdomos beleszolnom a naponta Mo-n szivok eletebe. Ezen tulmenoen amit tehetek, azt megteszem. Nem csalok adot- modnjuk tavalytol mar a nemetekhez kell fizetnem, nem Mo-ra- es termelem a GDP-t. A munkaltatomnak meg nagyobb penzt hajtok, mint ha Mo-n dolgoznek, igy az allami bevetelt is novelem elvileg.

Nick3 2009.02.08. 15:01:07

Visszatérve a politikusaink nyelvtudásához. 2008 március 16-án egy kirándulás keretében megtekinthettem a plenáris ülés napirend előtti felszólalásait. Tanúja lehettem amint Fletó - aki a 200 millába került kormányszóvivő.hu szerint tárgyalási szinten beszél angolul - felolvasta az ominózus Fiancial Times cikket olyan kiejtéssel amit egy két hete angolul tanuló ukrán is megirigyelhetett volna. Mellesleg ezt nem csak én láttam így. Az egész T. Ház dőlt a röhögéstől.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása