Fidesz menni Európa

Hadrian VII. I 2009.01.17. 15:26

"Kemény, ez a csapat kemény."

(Horn Gábor)

 

Véglegesítette a Fidesz az EP-listáját, a győztes túlzott magabiztosságával még jóval a kampány beindulása előtt.

 

Nézzük hát ezt a listát!

 

A listavezető neve bármilyen választásnál szimbolikus jelentőségű: a legnépszerűbb, legtekintélyesebb, legfelkészültebb, legkarizmatikusabb, legelismertebb politikusok szoktak az első helyre kerülni. Na, mindezek alapján vajon ki lett a Fidesz listavezetője?

Talán Gál Kinga, aki az év EP-képviselője megtisztelő címet is elnyerte 2008-ban? Nem, dehogy! Talán Járóka Lívia, az Európai Parlament első roma származású képviselője, csak úgy mellesleg az Európai Néppárt új arca, akiről 25 millió példányban készítettek DVD-t? Ugyan már!

Na de akkor ki lehet az, aki még náluk is többet tett le az asztalra, aki tehát a leginkább megérdemli a listavezetést? Hát persze, hogy a fantasztikus, rendkívül sokoldalú Schmitt Pál! Sport-vagy szállodavezetés diktatúrában vagy demokráciában, egyre megy - 1989 huszadik évfordulóján csodálatos üzenet ez egy rendszerváltó párttól! Sajnos a főpolgármesterség 2002-ben nem jött össze neki, de most mehet újra Brüsszelbe Strasbourgba. Hiszen hiteles és hozzáértő emberek kellenek Európába, ugye, építeni a bürokrácia zsarnokságát a demokratikus európai jövőt...

De ne ragadjunk le Schmitt Pálnál, nézzük, kik az új és ismert nevek még a listán! Gál Kingát beelőzte még Szájer József, majd ezután következnek a politikai elfekvő szürke markáns alakjai, Áder János, Surján László, és Deutsch Tamás. Rajtuk kívül még a sötét stúdióban való szörnyülködés mesterségét  Bayer Zsolt oldalán a Hír TV-n kitanuló Hankiss Ágnes (Erdős Péter, a "gyűlölt popcézár" lánya, Hankiss Elemér egykori felesége) neve lehet még ismerős. (Akkor már legalább Schmidt Máriát is felrakhatták volna a következő járatra, segédkezni mondjuk a Terror Háza európai verziójánál...)

A lista összeállításánál tehát egyértelműen a belpolitikai (kampány) és a Fideszen belüli (erőviszony, pozícióharc) szempontok domináltak: a hozzáértés és az európai (el)ismertség másodlagos. Persze, lehetett volna még ennél is rosszabb a helyzet: a hír, hogy Szőcs Géza, mesterségére nézve költő (!) is Strasbourgban fogja képviselni Magyarországot, köszönhetően egy befutó helynek a Fidesz listáján, szerencsére kacsának bizonyult. Viszont rossz hír, hogy sajnos Pelcznét is itthon hagyják nekünk. Valamit valamiért.

A Fidesz listáján tehát bőven vannak szakértők, az európai parlamenti politizálásban hozzáértésükkel kitűnő képviselők - a párt közismerten szörnyű személyzeti politikájának köszönhetően azonban ismét háttérbe szorultak a kikopott, elhasználódott, semmirekellő, de legalább ismert arcok mögött. Deutsch Tamás miatt mi kérünk elnézést Brüsszeltől meg Strasbourgtól, tényleg. Új, dinamikus, fiatal arcokat a párt (vagyis vezetője) nem akar és mer felépíteni, nehogy később riválisokká emelkedjenek: maradnak tehát a teljesen veszélytelen "heréltek".

 

***

 

Azonban nem csak az EP-lista korai véglegesítésével, hanem Orbán Viktor terjedelmes programcikkével is megindította a kampányt a Fidesz. Orbán Erősebb magyar nemzet, erősebb befolyás címmel írt egy, a stílusa miatt a modorosblog témájául kívánkozó, végtelenül semmitmondó cikket - ha nem hallottak róla, tisztelt olvasók, ne csodálkozzanak, tényleg annyira érdektelen. Erősebb Európa, erősebb Magyarország, erősebb európai magyar érdekérvényesítés - kábé ezek a fő szlogenek.

Igen ám, de akkor mindehhez talán egy kicsit erősebb csapatra is szükség volna, nem?

 

A Fidesz európai parlamenti képviselőjelöltjeinek listája

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Schmitt Pál

2. Szájer József

3. Gál Kinga

4. Áder János

5. Surján László

6. Deutsch Tamás

7. Járóka Lívia

8. Schöpflin György

9. Gyürk András

10. Őry Csaba

11. Glattfelder Béla

12. Kósa Ádám

13. Hankiss Ágnes

14. Győry Enikő

15. Bagó Zoltán

16. Hölvényi György

17. Szemerkényi Réka

18. Ékes József

19. Frivaldszky Gáspár

20. Hammerstein Judit

21. Gulyás Gergely

22. Tóth Edina

 

 (Kép: mediaplayer.blog.hu , fidesz.hu )


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr17883575

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: vegyeskazetta 2009.01.17. 16:43:17

A gyűlölt popcézár: egy dobozban maradt Erdős Péter-interjúLevetítettek a tévében egy 1987-ben készült, de eddig soha be nem mutatott Erdős Péter-interjút. Néhány név azok közül, akik a filmet a műsorban kommentálják, utána pedig kérdések és gondolatok, a…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-d(-_-)b- 2009.01.17. 16:28:11

Elnézést, bocsánat a zavarásért! Jó helyen járok? A konzervatív Konzervatórium blogot keresem. Nem? Nem itt van? Akkor bocsánat a zavarásért! Viszlát!

Haloperidol 2009.01.17. 16:28:36

Azt la. elégedetten látom, hogy a s*ggfej DeBlasio kiesett. Kíváncsi vagyok, h az a szerencsétlen b*rom most hol kap valami poziciót. Kissé nevetséges, h miután Pécsett(!) alkalmatlannak találtatott, az EU parlamentbe nyomták ki.

Bár Deutsch Tompika is hasonló jellegű képződmény. Már mindenkinek kínos itthon, akkor kinyomjuk Brüsszelbe, had égessen ott minket...

A Maszop lista még nem nyilvános?

animula 2009.01.17. 16:29:02

Ettől még az írás valóban ostoba! :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.01.17. 16:29:04

:)))
lehet!
azért kibújik itt-ott a gizella u.-i szög a konzerv zsákból....

animula 2009.01.17. 16:30:41

Kedves megélhetési kritikusaink, tessenek már megtanulni helyesen írni a saját anyanyelvükön!

Haloperidol 2009.01.17. 16:31:51

Orbán: Erős magyar érdekérvényesítés...Röhej. Mi volt a legutolsó nagy külpolitikai sikerünk 1942, a második bécsi döntés óta?

Pl. az EU csatlakozás? Magyar sikertörténet!

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.01.17. 16:35:15

draga hadrian. lehet, hogy brusszelben jobban cseng a gal vagy a jaroka nev, mint schmitt pale, de a valasztast magyarorszagon rendezik. schmitt egy szimpatikus arc, meg ha egy kicsit el is kopott. ez az iras nem tobb vagdalkozasnal, a horngabori idezetet iderakni meg konkret faszsag. ja es mi bajod szocs gezaval, aki mestersegere nezve kolto. eszem, faxom megall:ooo

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.01.17. 16:36:30

@LION_heart:
1940, marmint a masodik becsi dontes. csaxolok...

Dr Kangörény 2009.01.17. 16:44:26

És abból nem lesz baj, ha Tompika végigdugja majd az eu parlamenti titkárnőket?

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 16:45:33

Lehet értelmes dolgokra is használni az EP képviselőséget és lehet kádertemetőnek nézni, valamint évek óta magunkkal húrcolt döglött lovakat is bespájzolni oda (lásd Schmitt Pál). Kétségtelenül szimpatikus fickó lehet Schmitt, és kétségtelenül tarolni fog a Fidesz és sárba döngöli a szocikat, de ide több kéne. Tudna többet a Fidesz is, csakhát kérdés, hogy akar-e? Most úgy fest nem.Szerencse, hogy pár alap arc még benn maradt, lásd Schöpflin György és persze a két említett hölgy.

gyz 2009.01.17. 16:45:44

Tompika nem tud annyira hülye lenni, hogy ne biztosítanák neki a kényelmes megélhetést.

Unbiased 2009.01.17. 16:49:05

Várom a szerzőtől azt az írást. ahol az MSzP listáját fikázza. Vagy azok tökéletesek?

is 2009.01.17. 16:49:24

generációsnak néz ez a poszt ki, és igaza is van. habár Orbán és csapata is még csak a negyvenes éveit tapossa, másik oldalról már 20 éve vízzáró réteg a továbbiak előtt. volt egy Rogán, oldalra el, van egy Szíjjártó, de róla inkább ne is.

és még 20-25 évig ugyanez a generáció akar itt maradni. fogtok Ti még csodálkozni, mikor az összes többi pártban meglesz a generációváltás (ez zajlik most az SZDSZ-ben, recseg már az MSZP is, nemsokára az MDF-ben is elküldik Ibolyát (na nem a FIDESZ-féle Almássy-puccsal), a Jobbikban helyből az újak vanak, az LMP-ben is új arcok), meg amikor megünnepeljük, hogy Orbán Viktor hosszabb ideig ül a székében, mint Kádár János, miközben eddig az 5 választásból 4-et elvesztett (nem lett kormánypárt), bár ez várhatóan 6-ból 4-re fog javulni.

kisanya 2009.01.17. 16:56:07

Unbiased? Attól mert a szociké egy rakás marhakakás miért kell jobbnak lennie a fikuszpárti listának?Ha jól látom ez a cikk róluk szólt eszem aztat a kis érzékeny lelketeket...

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.17. 16:57:45

@Grift: a gizella utcás kommentelőnek egy link:
konzervatorium.blog.hu/tags/szdsz

Köszike!
@Unbiased: ha meglesz a listájuk, ígérem, írok róluk. Tudod, ez itt nem egy pártblog, ha olyat keresel, az arrébb van innen.

@cziffra plachta zasztava:
Szőccsel csupán az a bajom, hogy kurvagáz lenne, ha tényleg hozzá nem értő emberek ülnének az EP-ben, és ők jelenítenék meg a "erősebb érdekérvényesítést". mármint hogy még több hozzá nem értő, érted... Költő költsön, írjon, satöbbi, maradjon a kaptafánál.

manócska 2009.01.17. 17:00:22

Annyira durva, ahogy néhányan számon kérik, hogy egy konzervatív blog miért kritizálja a Fidesz EP-listáját...
Miért ne kritizálhatná? Igen szomorú lenne, ha Bólogató Jánosoknak kellene lenniük nekik is, ahogyan nagyon sok ember az a Fideszben és a támogatóik körében...

mr. pharmacist1 2009.01.17. 17:06:13

@Unbiased:
Az MSZP-vel kötött szerződésünk értelmében őket nem fikázhatjuk.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.01.17. 17:07:09

@Hadrian VII.:

ez volt ám a meggyőző riposzt! :)))
inkább arra lenék kíváncsi, hányszor szavaztál az szdsz-re....

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.17. 17:07:57

Figyeljetek! Ki az a DeBlasio? Komolyan, ezt a nevet most hallom először, pedig politika függő vagyok.

rockjano 2009.01.17. 17:08:35

is

"vízzáró réteg"...ez nagyon jó.

Igen az azért érdekes hogy a legnormálisabb emberek, Rogán-Pokorni átmentek önkormányzatiba.

Az biztos hogy minden más pártban hamarabb lessz generációváltás mint a Fideszben és nem csak azért mert ôk eleve némileg fiatalabbak hanem a belsô demokrácia alapvetô hiánya miatt is. Aranyos lessz majd ha a legidôsebbekbôl álló pártot nevezik majd "Fiatal demokratának"...nem kéne ezt a nevet elfelejteni lassacskán??

Bár sokszempontból ma is azok már, kevés fantáziátlanabb társaság van mint a Fidesz magja.

Az meg aranyos ahogy a fanboy-ok kapásból ugranak ha itt egy kritikus írás jelenik meg.

Gratulálok hozzá egyetértek.

jano

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2009.01.17. 17:09:16

@Grift: "Gizella utcai szög"? Próbálj már felnőni, öreg, a konzervativizmus nem a Fidesz kritikátlan ajnározását jelenti.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.17. 17:18:23

a nevek nem fontosak... jelenleg...

egy a lényeg: MINÉL NAGYOBBAT ütni a maszop-on...

a minimum: 20 fityesz-4maszop képviselő...
ez a minimum...

a többit majd ráér máskor megbeszélni...

kamasuka 2009.01.17. 17:20:35

Nézd Hadrian! Azért van itthon egy korábban világ/ország/demokrácia-megmentő képében szédelgő "liberális" SZDSZ elmúlt 19 évi teljesítményével - "köcsög kommunisták"-ból "köcsög kommunistává" feljődő pártként -, és egy totális antikapitalistából totális nagytőkéssé fejlődő MSZ(M)P elmúlt 19 évével.

De tényleg egyetértek két név totálisan nevetséges jelölésével: ezek ugye Deutsch Tamás és Hankiss Ágnes. Két ekkora balféket azért nem kéne Brüsszelbe küldeni milliós EUs fizetéssel megerősítve ezzel azt, hogy Brüsszel nem más, mint semmire sem jó magyarországi politikusok gyűjtőhelye. Ennek ellenére kicsit azért örülök, hogy Tomika és Ágika elhúz itthonról a gecibe, mert amit itthon csináltak az is semmi volt.

-d(-_-)b- 2009.01.17. 17:21:03

@manócska:

"Annyira durva, ahogy néhányan számon kérik, hogy egy konzervatív blog miért kritizálja a Fidesz EP-listáját"

Itt a probléma inkább az, hogy a Konzervatórium blog _mindent_ kritizál. Sajnos utóbbra már csak ilyen írások jelennek itt meg.

Elvileg ez itt a konzervatív gondolkodás új bölcsője akart lenni vagy mi. Hát ha az új konzervatórium azt jelent, hogy mindent és mindenkit leszólok és fikázok, akkor kösz, de kösz, nem.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 17:21:05

Az a baj (nem csak a Fidesznél, sőt, egész Európában), hogy a helyi szinten szervezett EP-választásoknak nagyon-nagyon kevés köze van a Strassbourgban folyó munkához. Sajnos az EP tényleg egy kádertemetőként szolgál _inkább_ a mai formájában.

Deutsch Tamás kiküldetésének azonban én örülök, két okból:
- Végre nem Kovács László lesz az EU magyar bikája (országimázs azért mégiscsak...)
- Remélem, hasonló csörtéket fog folytatni Kósáné Kovács Magdával kint is, mint itthon tette, mielőtt Magdát kiküldte a pártja. Ennek a párosnak össze kell tartoznia.

kamasuka 2009.01.17. 17:22:31

@calam: De Blasio anno indult Pécsett egy választáson, de szarrá verték. Ezzel a "jól csengő" névvel viszont sikerült elérnie, hogy Brüsszelbe kerüljön.

Más.

"Az biztos hogy minden más pártban hamarabb lessz generációváltás mint a Fideszben és nem csak azért mert ôk eleve némileg fiatalabbak hanem a belsô demokrácia alapvetô hiánya miatt is."

Nem lesz jobb gárda, mint a mostani. Sőt ...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.01.17. 17:26:30

@Király Rák:

"Az a baj (nem csak a Fidesznél, sőt, egész Európában), hogy a helyi szinten szervezett EP-választásoknak nagyon-nagyon kevés köze van a Strassbourgban folyó munkához. Sajnos az EP tényleg egy kádertemetőként szolgál _inkább_ a mai formájában."


pontosan erről van szó, és ezt a poszt szerzője is tudja /remélhetőleg/. és ezért vicces az amiért fanyalog a listán. az összes ország az idiótáit küldi oda, vagy azokat akiket valamiért ki kell fizetni egy teljesítmény nélküli jövedelemmel.

xterm 2009.01.17. 17:29:33

Tell me, az hogy valaki roma, miért jelenti azt, hogy letett valamit az asztalra?

-d(-_-)b- 2009.01.17. 17:30:35

Szerintem legtöbbünk a helyi képviselőjének meg az országgyűlési képviselőjének a nevét sem tudja, vagy még azt sem, hogy melyik pártból van. Az EP-választáson is elsősorban pártra fognak szavazni az emberek, és ezt lehet még jól hangzó nevekkel turbózni.

A jól hangzó alatt azt értem, hogy a párt szavazóbázisának jól hangzik. Lényegtelen, hogy egy szdsz- vagy mszp-szavazó mit gondol a listáról, ő úgysem fog rászavazni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.01.17. 17:32:26

@xterm:
ejnye, hiszen ő a néppárt arca! :)))))
a néppárt ütős válasza obamára!

-d(-_-)b- 2009.01.17. 17:33:17

@xterm: Járóka Lívia szerencsére tényleg letett valamit az asztalra, hálistennek össze sem hasonlítható egy kolompár orbánnal vagy egy farkas flóriánnal.

mr. pharmacist1 2009.01.17. 17:33:34

@d(-_-)b:
Ha kicsit lejjebb görgetsz, ott kritizáljuk az amúgy kiváló Gyurcsány Ferencet is.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.01.17. 17:35:29

Egy éve nem szóltam már itt hozzá semmihez, érthető okok miatt, most is csak azért teszem, hogy megvédjem Szőcs Gézát. Szerintem a poszt írójának nincsenek ismereti róla, durvábban: fogalma sincs, ki az a Szőcs Géza, csak annyit tud, hogy költő (de gyanítom, nem ismeri verseit sem), különben nem nyilatkozna ilyen felszínesen.
Az meg, hogy a "költő költsön" merő ostobaság, ilyen alapon a jogász jogászkodjon, a bölcsész végzettségű bölcsészkedjen, a tűzoltó oltsa a tüzet, de parlamneti képviselő ne legyen sem itthon, sem másutt.
Egyébként a parlament székhelye Strasbourg, csak a bizottsági üléseket tartják Brüsszelben.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.17. 17:35:49

@xterm: annak szimbolikus jelentősége van - sok szempontból is. Remélem, azért a Fidesz-kampány rá is fog fókuszálni.

-d(-_-)b- 2009.01.17. 17:36:20

@mr. pharmacist1: Igen, tudom, hogy mindenkit kritizáltok, mintha említettem is volna...

Guild 2009.01.17. 17:37:36

Szerintem Schmitt Pál még elmegy. Kell egy ismert név a lista elejére, és Gál Kingát meg a többi sikeres EU képviselőt nem sokan ismerik. De Áder, Surján, Deutsch már nem védhető ilyen könnyen.
Mondjuk az adó- és vámügyi biztosi pozíciót elfekvőnek használni sokkal inkább ciki.

Haloperidol 2009.01.17. 17:38:12

@manócska:

Pontosan igazad van.

És annak is igaza van, aki azt írta, hogy a Fidesz beleragadt az orbán-imádatba. Röhej, h 2 vesztes ogy. választás után még mindig OV a fidesz elnöke. Mondom ezt úgy is, hogy legutóbb rá szavaztam. De ennek már vége...

-d(-_-)b- 2009.01.17. 17:38:31

@Hadrian VII.:

"Remélem, azért a Fidesz-kampány rá is fog fókuszálni."

Már hogy fókuszálna rá? A Fidesz egy fasiszta, fajgyűlölő párt, amely a szélsőjobbal kokettál!

Csak hogy ne csak az az egy szdsz-es idézet legyen ott fenn...

:)

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 17:39:47

@Grift: Így van, és az is igaz, hogy ebben a többi párt sem fog elmaradni. Egyedül talán a Jobbik (tehát hazánk legnagyobb EU-ellenes pártja) veszi komolyan az EP-t, amikor a legnagyobb húzónevüket (Morvai Szóvicc Krisztinát) akarják Brüsszelbe küldeni. Vicc ez az egész.

-d(-_-)b- 2009.01.17. 17:40:16

@Gorgiasz: De, de, tegyék föl a semjént is a listára, legylább nem löki a fasságait itthon.

states 2009.01.17. 17:44:12

Az tényleg hihetetlen, hogy Orbán még egy-két mandátum elvesztését is (ennyibe kerül majd szerintem Deutsch indítása) kockáztatja, ahelyett, hogy megszabadulna egyszer s mindenkorra tőle. Mindenesetre ott a lista 10. helyén túl a nevezettek nyugodtan visszatehetik a brüsszeli útikalauzt a könyvespolcra...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.01.17. 17:44:33

@Hadrian VII.:
oké, ismered, hajlandó vagyok elhinni.De nem gondolod, hogy pl. nemzetiségi ügyekben lehetnek olyan szempontjai, amit hitelesen és hozzáértően tudott volna képviselni?

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.17. 17:44:40

@sasika61: Kedves sasika61, ez nagyon mellé, mert történetesen ismerem Szőcs Géza munkásságát és költészetét, másrészt nem kell megvédened, mert semmi bajom vele - bár a politizálás a költészetének nem tett jót, ahogy az lenni szokott. Egyszerűen felkészült emberek kellenek az EP-be, megfelelő tudással. Ebbe sem a tűzoltó, sem a költő nem fér bele. De egy Deutsch Tamás sem. Ez van.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 17:44:48

@Gorgiasz: ,,Mondjuk az adó- és vámügyi biztosi pozíciót elfekvőnek használni sokkal inkább ciki. "

Sőt, ebben az a legcikibb, hogy egy sokkal fontosabb biztosi funkciót (Regionális fejlesztés) és egy sokkal felkészültebb biztost (Balázs Péter) áldoztunk fel azért, hogy Lászlókámnak legyen helye vénségére.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.01.17. 17:48:53

@Hadrian VII.:
valamiért előbb jelenik meg a válaszom, mint a te reagálásod.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.01.17. 17:49:09

@sasika61:

nem, mert költő, és kész! :)))
tényleg, milyen az a felkészültség ami alkalmassá teszi a politikust a választhatóságra és a képviseletre? tűzoltó, költő kihúzva.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.17. 17:50:21

@sasika61: közben egy elütést javítottam, azért jött hátrébb a kommentem.

Persze, bizonyára volna, amit "hitelesen és hozzáértően" tudna képviselni. De ilyenből azért elég sok van - a rendszerváltozás utáni magyar történelem pedig világosan mutatja, hogy az írók-költők politikai szerepvállalása mennyire katasztrofális eredménnyel jár szinte mindig...

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.17. 17:51:45

Tompika kiváló választás! Meg a többi is! Nem értem mi a bajotok velük.
Szarból nem lehet várat építeni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.01.17. 17:58:00

@Hadrian VII.:
"az írók-költők politikai szerepvállalása mennyire katasztrofális eredménnyel jár szinte mindig..."


az irodalomra nézvést... :)

járóka omnipotens lívia mennyivel sokrétűbben hiteles és hozzáértő, mint szőcs?

states 2009.01.17. 17:59:46

Ha mi nem is, a belgák jól járnak Deutsch indításával, népesedési gondjaik nem lesznek az elkövetkező 5 évben...

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 18:01:45

@Grift: Járóka Lívia a magyar Condoleezza Rice :)

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.17. 18:02:51

Egyébként én szorítok, hogy a szocik katasztrofálisan szerepeljenek a választáson, de azért az egy csúnya húzás a Fidesztől, hogy adott esetben az én szavazatomat mondjuk azzal akarják kizsarolni, hogy a jó jelölteket a lista végére rakják...:)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.17. 18:03:54

öt éve a Fidesz 12-t vitt el a 24 helyből, most a jelenlegi népszerűségi adatok alapján 16 is lehet a 22-ből, SZDSZ, MDF kiesve.

kamasuka 2009.01.17. 18:04:40

@LION_heart:
"És annak is igaza van, aki azt írta, hogy a Fidesz beleragadt az orbán-imádatba. Röhej, h 2 vesztes ogy. választás után még mindig OV a fidesz elnöke. Mondom ezt úgy is, hogy legutóbb rá szavaztam. De ennek már vége... "

Gratula! "Jobboldalt" szavazhatsz majd az MDFre, az sokkal profibb és hitelesebb, ill a Jobbikra, hisz a szavazatok 107%át fogja majd megszerezni, nemhogy 5%át. Mellesleg, mindig írják, hogy Orbán kiégett, egy ballaszt, vissza kéne vonulnia, és akkor lenne kiegyezés, meg egyéb baromság. Viszont ha így van, akkor mifaszért retteg tőle a ballib média nap, mint nap? Miért ő még a démon ma is?
Mindig írják, hogy Kósa, az mekkora lenne már, meg jobb, meg szebb, meg stb, de kb. annyi változna, hogy nem Orbánt, hanem Kósát szidnák (ls. civisváros blog ...).

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.17. 18:04:49

@ergé: Igen, de még a Jobbiknak is összejöhet...

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 18:06:20

Scmittért nem rajongok különösebben, de a húzónév kiválasztása sosem felkészültség alapján megy, a diplomáciai tapasztalata azért megvan, nyelveket beszél, a döntés végül is érthető és nem teljesen indokolatlan. Politikai szempontból még annyira sem.

Áder megdolgozott az európai kiútért, egyedül Deutsch gáz elsőre.

kamasuka 2009.01.17. 18:06:58

@Hadrian VII.:
"Igen, de még a Jobbiknak is összejöhet... "

A 4.99% ...

kamasuka 2009.01.17. 18:07:33

@bazalttufa:
"Áder megdolgozott az európai kiútért, egyedül Deutsch gáz elsőre. "

Meg a Hankiss.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 18:09:44

Elolvastam az OV-cikket. Nekem tetszik, meg is mondom miért. Az EU-t sokszor szidják, amikor a hazai politikusok a hibásak, és ha valami EU-s nyomásra, EU-s pénzből, pozitív eredménnyel megvalósul, azért gyakran a magyar politikusok teszik zsebre az elismerést.

Azt, hogy OV ezzel szemben számunkra talán általánosnak tűnő, de a legtöbbek számára egyáltalán nem tiszta dolgokat fogalmaz meg abban a lapban, amit támogatói közül legtöbben olvasnak, dicséretre méltó.

Más magyar vezető politikus, hasonló kicsengésű írást nem nagyon szokott megengedni magának, ezért kijár Orbánnak az ehavi Anti-Populizmus Díj

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 18:11:52

kamasuka

na ja. Hankiss is gáz, bár Erdős Péter felemlegetése szvsz tök fölösleges. Nem apai, alanyi jogon gáz.

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.17. 18:12:44

@kamasuka:
"...akkor mifaszért retteg tőle a ballib média nap, mint nap? Miért ő még a démon ma is"

Azért "retteg" tőle a baloldal, mert így a hülye jobboldaliak fejében az a kép áll össze, hogy: "há' ha a komenyisták így félnek tőle, akkor annak biztos az az oka, hogy ViktorViktor a legrettenthetetlenebb ember."
Ez csupán egy politikai húzás. Így lehet egy győzni nem tudó balfasz mögé beterelni az ellenfél táborát. Ez a leghatékonyabb eszköz a jobboldal legyőzésére.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 18:12:59

@kamasuka: Ez a felvetés eléggé offtopic, de azért szeretnék kinyilatkoztatni a témában. :)

Kizárt dolog, hogy Kósa otthagyja Debrecent. Ha mégis megteszi, felőrlődik az országos politikában. Neki ott a helye, azt csinálja jól.

kamasuka 2009.01.17. 18:13:41

Engem már akkor is idegesített a nő, amikor még nem is tudtam miköze Hankisshoz és pláne Erdőshöz.

kamasuka 2009.01.17. 18:15:09

@tovaris Stalin:
"Így lehet egy győzni nem tudó balfasz mögé beterelni az ellenfél táborát. Ez a leghatékonyabb eszköz a jobboldal legyőzésére."

Ez a győzni nem tudó balfasz már négy évig volt miniszterelnök is. Ennél többször egy igazi balfasz volt csak PM ...

kamasuka 2009.01.17. 18:16:24

@Király Rák:

"Kizárt dolog, hogy Kósa otthagyja Debrecent. Ha mégis megteszi, felőrlődik az országos politikában. Neki ott a helye, azt csinálja jól."

Nem is való miniszterelnöknek.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 18:19:03

Rákkal egyetértve, Viktor cikkéből meglepően hiányzik a populizmus ahhoz képest, hogy ez nyilvánvalóan egy edukációs gyakorlat a tábornak. Sőt, ahhoz képest nem is rossz.

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.17. 18:21:46

@kamasuka:
És mikor miniszterelnök volt akkor győzött? Akkor is az mszp győzött. Viktor a kisgazdákkal együtt alakíthatott kormányt. az utolsó két választást szintén elkúrta. Mint ahogy a következőt is el fogja kúrni.
Viktor erre lett kitalálva.

___________________________ (törölt) 2009.01.17. 18:21:47

Végigolvasva az eddigi kommenteket:

Kurvára örülnék, ha azok, akiknek nem világnézetükből és véleményükből _következő_ pártszimpátiájuk van, amint azt a normális emberek szokták csinálni, hanem véleményük és világnézetük _helyett_ van pártszimpátiájuk, nem erőltetnék a kommentelést, mert nem ütik meg azt a szintet, amire érdemes elektronokat pazarolni.

Vegye magára, akire tartozik.

Pierre73 2009.01.17. 18:22:51

Kovács László, meg az energiahordozó hidrogén. Nekem európáról mindig ez jut az eszembe.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.17. 18:30:04

@Shenpen: :))))

moslék maszop...

tetű fityesz...

de ma inkább csak a moslékot ócsárolom, jó...?
megengeded...?
szabad...?
:))))

Pszt! 2009.01.17. 18:35:54

Jól felálltak ott a képen, már csak egy golyószórósorozat, és pár semmirekellővel kevesebb lenne.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 18:41:08

Pszt!

Gusztusos egy hozzászólás volt.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 18:44:23

Ez egy konzervatív Hyde park. Igaz, dr Jekyll?

rest69 2009.01.17. 18:53:21

bulváros zsidóbérenc post.
Ha neked te szerző nincs nagyobb bajod mint a politikát kritizálni akkor szerezz életet magadnak.
A politika ugyanis nem hozzáértésről szól, az az EURÓPAI BIZOTTSÁG kéremszépen kedves művelt barátaim, a PARLAMENT egy politikai szerv ahol politikusok vannak és a politikusok nem szakképzett figurák, hanem olyan emberek, akik tudnak úgy beszélni, hogy a nép azt szeresse. A költő ne tudna úgy beszélni? Legalább rímben fog beídványt tenni az EPben.. már bocs..
de ez a post annyira felesleges és szar hogy ennél többet nem fordítok rá mert valószínű visszaköcsögöző fülekre fog találni amit írok így is.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.17. 19:01:23

@LION_heart: az baj, hogy még így sem tudom kötni semmihez a nevét, de köszönöm szépen.

___________________________ (törölt) 2009.01.17. 19:07:08

Az "a nap legdurvábban magyartalan angol tükörfordítása" c. díj nyerteseeeee... (dobpergés):

"szerezz életet magadnak"

0xFFFF 2009.01.17. 19:07:18

@cziffra plachta zasztava: Ha neked ez a smittpali a szimpatikus....tudod ez rossz ízlésre vall.

paki 2009.01.17. 19:08:16

Az agráriumnak nincs képzett képviselője. És úgy látom, hogy más termelő ágazatot sem képvisel szakmabeli.

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.17. 19:09:53

@rest69:

Ugyan már! Nem vagy te köcsög, csak egy Viktorhívő.
Aki a fityiszt bírálja az zsidóbérenc...muhaha!

Mondom én, szarból nem lehet várat építeni. Az ilyen szánalmas figurákból álló pártnak a vereség a sorsa.

osborne 2009.01.17. 19:10:32

@bazalttufa: sztem sem olyan borzasztó, lehet csak én érzem így de túl nagy jelentőséget eleve felesleges tulajdonítani egy EP listának és választásnak. Ettől persze a szocik nagy pofonra vannak predesztinálva a nyáron. Tabajdi már el is kezdte:

hvg.hu/hvgfriss/2009.03/200903_Tabajdi_tevedese.aspx

1953 2009.01.17. 19:13:07

Hadrian VII !
Az MSZP EP-listáját is elemezd ki ilyen vehemenciávai,ha végeztél hányhatsz egy jót.

osborne 2009.01.17. 19:14:16

@1953: még nincs nekik, épp az országot mentik meg az apokalipszistől.

erogén zónapörkölt 2009.01.17. 19:14:37

@Hadrian VII.:
"...kurvagáz lenne, ha tényleg hozzá nem értő emberek ülnének az EP-ben,"
Muhhhahhaha!
Te biztosan nem láttad Kovács Laci bácsit, amikor pidgin nyelven próbált +birkózni az energiaügyi biztosságból eredő problémákkal. Szénné röhögtem magam. De pihentetőül elolvashatod a kapitalizmus bukását jövendölő, a foximaxi számára készített iránymutatásait is.
Hogy Deutschnak meg nincsenek merevedési problámái, az legyen az ő baja! A rendszerváltás hajnalán az egekig dícsérte őt a liberális média. (lásd: Jöttem, láttam, győztek, Lovas Zoltán, Beszélő kiadó, 1990.)
Azóta eltréfliződött, mi?

Lucius Flavius Arrianus 2009.01.17. 19:23:33

"az írók-költők politikai szerepvállalása mennyire katasztrofális eredménnyel jár szinte mindig..."
Szentigaz. A költő - a legjobb esetben - kritikus értelmiségi; a kritikus értelmiségi és a politikusi szerepvállalást kéretik _nem_ keverni, mert abból - a történelem tanúsága szerint - katasztrófa lesz. A politikában vezető szerephez jutó értelmiségiek vagy elmafláskodják a hatalmat, vagy eszeveszett kegyetlenségeket vezényelnek le, lásd Mussolini, Lenin, Pol Pot.
Félreértés ne essék, Szőcs derék ember, jó költő, ám semmi több. Mit keresne a politikában?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 19:28:10

Áder EU-pályára állítása azért elég régi projekt, őt nem a hátsó zsebből húzták elő.

Kissé lehangoló azért, hogy gyurcsányista nickek örvendeznek a postnak:(((

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.17. 19:29:07

@erogén zónapörkölt: igen, éppen ezért nem kéne olyan embereket kiküldeni, akik azzal a bunkó komcsival versenyre kelhetnek haszontalanságban...

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.17. 19:31:10

@Gabrilo: a gyurcsányista nickek mindennek örvendeznek, ami kritikus a fidesszel... az orbánista nickek meg fordítva. Így megy ez.

kakukmarci 2009.01.17. 19:33:55

OVI megoldja a következő választást is hasonló bravurral mint az előzőt.Vannak nevek a tarsolyban a biztos verességhez:)) Két név a sok közül MIKOLA úr,Gaskó úr??

mit szóltok hozzá?

detre 2009.01.17. 19:39:46

Képviselőnek lenni az EP-ben sokkal kevesebb fosztogatási potenciált jelent. 27 külön nemzet, több külön frakció jóval több bürokráciát generál és legfeljebb a technokratáknak kedvez. Az itt felsorolt emberek talán éppen be szeretnék fejezni a politikai pályafutásukat, vagy nem részt venni a hazaiban, és erre jó terep az EP. Tapasztalatszerzésnek, fizetés szempontjából, életrajzba kiváló.

2010-ben a Fidesznek nem tenne jót egy Deutsch, érthető módon kiküldik. Ha bölcsen gondolkoznak, ellátják pár köteg gumival.

Az öltönyös majombanda jövőre Erasmus-programban vesz részt.

IHCS 2009.01.17. 19:39:50

@Hadrian VII.:

"Szőccsel csupán az a bajom, hogy kurvagáz lenne, ha tényleg hozzá nem értő emberek ülnének az EP-ben, és ők jelenítenék meg a "erősebb érdekérvényesítést". mármint hogy még több hozzá nem értő, érted... Költő költsön, írjon, satöbbi, maradjon a kaptafánál."

Jól értelek? Az EU-s képviselőség egy szakma?
Vajon miért a 94-es "hogy a szakértelem kerüljön kormányra" szlogenre rezonál nekem ez a kijelentés?

Én mint közgazdász elég szakértő vagyok egy európai értelemben vett konzervatívnak ahhoz, hogy EU-s ügyekben véleményt fogalmazzak meg vagy magyar érdeket képviseljek egy uniós politikai testületben vagy máshol osztják ezt a "EU-képviselői" diplomát?

Ne haragudj Hadrian, de az az állítás, hogy egy költő nem politizálhat, mert nem ért hozzá (sic!), ez kb. akkora baromság, mintha amellett érvelnél hogy a politikacsinálás az kizárólag szakértői tevékenység.

Innen már csak egy lépés a progresszió, sőt ez az álláspont már maga az.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.17. 19:40:39

@Dr. Jekyll és Mr. Hyde: Egyrészt vannak az alanyi jogon hülyék, másrészt indul a kampányidőszak, és a "netes kampány" keretében el fogják árasztani az összes lehetséges fórumot és blogot a "lelkes" (értsd: kiöregedett aggszűz/pornófüggő alkoholista/tornaórán mindig megvert gimis lúzer) aktivisták.

Freetibet (törölt) 2009.01.17. 19:43:04

@Hadrian VII.: "a gyurcsányista nickek mindennek örvendeznek, ami kritikus a fidesszel... az orbánista nickek meg fordítva. Így megy ez." - Ezeket az embereket hívják droidoknak, hogy egy hanyatló népszerűségű blogger elnevezését használjam. Index címlapról jönnek, mint a veszedelem... persze képben, abban nincsenek.

Különben én már csak azt a napot várom, amikor Morvai Krisztina az Iráni Forradalmi Gárda élén bevonul Brüsszelbe! :P

osborne 2009.01.17. 19:44:04

@Gabrilo: engem is mindig meglep, hogy még vannak - de utána eszembe jut, hogy a szocik is inkább Orbán utálók mint Feri imádók, ezért bármit csinálhat a Párt, a választási mozgósítást a Főgonosz gyűlöletre mindig megbízhatóan lehet építeni.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.17. 19:45:13

@IHCS: nem, a politizálás nem "szakértői tevékenység", de egyszerűen történelmi tapasztalat, hogy az írók/költők, ha a politika terepére tévednek, híresen rossz teljesítmény nyújtanak... Csurka, Göncz, Nádas, Döbrentei, Csoóri, Eörsi, hadd ne soroljam...

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2009.01.17. 19:47:50

@Király Rák: Magda nem indul újra az EP-helyért, biztos forrásból tudom, hogy nyugdíjba vonul (ő mondta).

OFF: az Irodai Patkányok még mindig qrva jó.

józan' 2009.01.17. 19:49:10

"Király Rák · konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 17:21:05
Az a baj (nem csak a Fidesznél, sőt, egész Európában), hogy a helyi szinten szervezett EP-választásoknak nagyon-nagyon kevés köze van a Strassbourgban folyó munkához. Sajnos az EP tényleg egy kádertemetőként szolgál _inkább_ a mai formájában. "

Na, hát erről van itt szó. Akkor miért is csinálunk úgy, mintha ez valami egyedi dolog lenne a fidesznél?

Az Index címlap ilyenkor persze magától értetődő, ofkorsz. :]

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.01.17. 19:49:23

Kedves cikkíró, ugyanazt az Orbán-cikket olvastuk? Nekem világos és konkrét állásfoglalások gyűjteményének tűnik; a magyar "egyrészt-másrészt" se hús, se hal politizáláshoz képest kimondottan egyenesnek. Nem, nem szakpolitikai szöveg, de nem szaklapban jelent meg, nem szakpolitikus írta és nem is szakpolitikusoknak. Ez egy vállalható konzervatív program.

A teljesség igénye nélkül:
1) "Az Európai Uniót ... sok mindenért lehet és kell is jogosan kritizálni. Például azért, mert az uniós politizálás az elitek privilégiuma lett, elszakadt az európai polgároktól, és szinte képtelen az ő hétköznapi problémáikra adandó válaszok világos megfogalmazására."
2) "Ilyen volt, amikor a bővítés menetében szemet hunytak egyes tagjelöltek súlyos hiányosságai felett, miközben mondvacsinált ürügyekkel előszobáztatják a sokkal felkészültebb Horvátországot."
3) "Magyar polgárokként azt is joggal vethetjük az unió szemére, hogy a 2004-es bővítés országainak a mai napig azért kell harcolniuk, hogy mielőbb megszűnjön az új tagállamokat számos tekintetben még ma is sújtó diszkrimináció."
4) "Ám abban is van igazság, hogy hazánk csatlakozása óta a magyar polgárt sok szempontból az Európai Unió óvja – nem egy esetben saját kormányának politikájával szemben. ... Ha nem lennénk EU-tagok, akkor államcsődhöz vezetett volna – annak minden társadalmi következményével együtt – a Medgyessy- és Gyurcsány-kabinetek gazdaságpolitikai amatörizmusa"
5) " De hogy egy másik, akut problémát is említsünk: valószínű, hogy uniós tagságunk hiányában az orosz térnyerés is jóval tekintélyesebb lenne a magyar gazdaságban, és még csak dilemmát sem okozna, hogy Magyarország vajon az orosz függést enyhítő Nabucco, vagy a függést erősítő Déli Áramlat gázvezeték mellett törjön lándzsát."
6) "Ami pedig csatlakozásunk egyik legfontosabb hozadéka: a csaknem kilencven évig magyar és magyar közé vasfüggönyként ékelődő trianoni határok a schengeni nyitás révén immár virtuálissá válnak."
7) "A magyar társadalom egy részének idegenkedése az Európai Uniótól sajátos ellentmondást hordoz magában. ... Mert a falra festett ördög, az Európa nemzeteit maga alá gyűrő birodalom egyelőre bizony sehol sincs. ... az Európai Unió nem vállalja át a felelősséget a kormányoktól a gazdaságpolitika alakításáért. Mint ahogy nem lépett fel kellő eréllyel az Európai Unió akkor sem, amikor a budapesti utcákon lábbal taposták ártatlan magyar polgárok tömegeinek alapvető szabadságjogait. S hogy kicsit más vizekre evezzünk, a ködös európai szuperállam rémével szemben a nemzeti ideát olyan alakok is védelmezik, mint Ján Slota vagy Corneliu Vadim Tudor, hogy a felvidéki és az erdélyi magyar közösséggel kényük-kedvük szerint bánhassanak a szlovák és a román nacionalisták – mint ahogy ez mostanában Szlovákia esetében így is történik, Európa szeme láttára."
8) "A manapság az ír népszavazás miatt oly sok vitát kiváltó lisszaboni szerződés korántsem jelenti valamiféle Rubicon átlépését ebbe az irányba. ... Pontosította a hatásköröket – világosabban elhatárolva a nemzetállami és az uniós feladatokat –, megerősítette a szubszidiaritás elvét (...). ... Brüsszel tehát nem Moszkva, még ha a Varsói Szerződésből és a KGST-ből épp csak szűk két évtizede szabadult nemzetként érzékeny fülünk is van az ehhez hasonló tetszetős áthallásokra."
9) "Ha nem szuperállami Európát és nem is a homogén nemzetállamok Európáját, akkor valójában milyen Európát szeretnénk mi, magyarok? ... Az Európai Unió nem szociális intézmény, ahol a magatehetetlen kormányok vénájába infúzióval csöpögtetik az éltető támogatásokat a gazdaság vérkeringésének fenntartása érdekében. Magyarországnak folyamatosan és következetesen kell képviselnie álláspontját."
10) "[A]z élet szinte minden területén azt látjuk, hogy Európa valójában gyengébb, mint kellene. Az elmúlt hónapok válságai azonban minden eddiginél egyértelműbben mutatták meg, hogy Magyarországnak érdeke egy erős, cselekvőképes és szolidáris Európa. "
11) "Nem lehet kettős mérce, egyformán kell érvényesülnie az emberi jogoknak Európa minden országában. Olyan Európára van szükségünk, amelyik képes megvédeni polgárainak szabadságjogait, akár saját kormányukkal szemben is."
12) "A határok nélküli Európa nem létezhet a kisebbségben élő nemzeti közösségek védelme nélkül. ... El kell érnünk, hogy az Európai Unió elég erős legyen a kisebbségi jogok érvényesítése terén, és meg tudja védeni a kisebbségeket a kormányok esetleges jogsértéseivel szemben is. ... Aligha kell különösebben hangsúlyozni e kérdés jelentőségét ma, amikor a szintén EU-tag Szlovákiában mindennapossá vált a legmagasabb pozsonyi kormánykörökből hergelt magyarellenes uszítás."
13) "[M]a már mindenki látja – gondoljunk például az éppen jelenleg zajló újabb gázvitára –, hogy Európa kiszolgáltatottá vált az energiaellátás terén. A közös európai energiapolitika hiánya kiszolgáltatja a tagállamokat az energiaszállítóknak és kijátszhatóvá teszi őket egymással szemben.
14) A Grúzia elleni orosz agresszió súlyos figyelmeztetés. Ha Európa engedi, hogy a szomszédságában szuverén államok essenek a leplezetlen birodalmi önkény áldozatává, akkor azzal saját biztonságát is veszélyezteti. ... Mindezek érdekében pedig Európának szüksége van a transzatlanti partnerség megerősítésére."
15) "S bár első hallásra csábítóan hangzanak azok az érvek, amelyek szerint a „birodalom” alternatívájaként rugalmas együttműködéseket kellene létrehozni ... az úgynevezett többsebességes Európa ideája – komoly veszélyeket tartogat számunkra. Az EU óhatatlanul szétesne fejlett „mag-Európára” és a fejletlenebb perifériára, újrateremtve ezáltal azokat a határvonalakat és feszültségeket, amelyeket épp csatlakozásunkkal kívántunk meghaladni."

Szeretném a szerzőtől azt is olvasni, hogy
1) Ez szerinte semmitmondó?
2) Hol és miként vitatja a cikk egyes pontjait?
Sok bajom van a Viktorral, de itt szerintem igaztalanok a vádak. És persze, Deutsch gáz.

detre 2009.01.17. 19:50:25

Nocsak. Ékes József életrajza a Fidesz honlapján Dr. Ékes József neve alatt fut. Remélem csak elírás. Mert kereskedelmi OKJ-s végzettséggel ha doktori címet kap, akkor én professzorit követelek magamnak.

IHCS 2009.01.17. 19:54:44

@Hadrian VII.:

Rossz védekezés.

Ez egy másik állítás, mint amit szó szerint írtál:
"kurvagáz lenne, ha tényleg hozzá nem értő emberek ülnének az EP-ben"

Nálam az verte ki a biztosítékot, hogy ez nem csak elszólás, hanem az egész posztod erről szól.

És ez gáz.

Ami a FIDESZ listával kapcsolatban viszont tényleg gáz nem az, hogy a "hozzáértők" a lista végén szerepel, mert a hozzáértőknek az apparátusban kell lenniük és nem a listán, hanem az az igazi gáz, hogy a lista és a beszéd azt üzeni a FIDESZ-ben semmilyen európa-politika nincs.

Na ez tényleg gáz.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.17. 20:10:06

@IHCS: A posztom arról szól, hogy semmirekellő alakokkal rakták tele a fidesz-listát, akik bizonyítottan 1. nem járnak be dolgozni, 2. talán jobb is, ha nem járnak be dolgozni. És ők a kampány arcai, nem azok, akiket az EP-ben végzett munkájuk miatt elismernek, nem azok, akiket az Európai Néppárt a saját kampányában használ. Nem, a magyar embernek Deutsch Tomi meg Schmitt Pál kell, gondolják (elég rosszul) - és a másik oldalon meg mondjuk lemaradnak a listáról olyanok, mint Barsiné Pataki Etelka.

Íróktól, költőktől pedig kíméljünk meg bármilyen parlamentet, de még a pártrendezvényeket is - oké, megértem, hogy közgazdász vagy, én máshonnan jövök, és az a tapasztalatom, hogy egy költő-író minél normálisabb, annál apolitikusabb.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.17. 20:11:52

@elGabor:
A szerző válaszol.

1. igen.
2. sehol, mert lásd 1.

Lehet, hogy a célközönség számára tényleg megnyitja az európai politika fantasztikus dimenzióit ez az írás, de számomra nem.

imagepeace · http://imagepeace.blogspot.com/ 2009.01.17. 20:12:36

Nem értem mit csodálkoztok. A Tamást nem lehet csak úgy kitenni. Túl régóta van a vezér mellett valószínűleg úl sokat tud. De nekem igazából a koncepcióval.. ill. annak hiányával van baj. Mert ebből az látszik hogy tényleg nincs európa koncepció vagy pedig mindennél fontosabb az hogy a mostani vezérkr itthon bebiztosítsa magát és azokat akik nem kellenek azokat elküldjék. Nyilván tudják hogy "tönkreverik az MSZP-t. És egy kis szaktudást belevittem volna és kevésbé átlátszó listát kéne állítani. Mert ez a lista szavazatot nem hoz sőt. a tuti szavazóknak mindegy sőt jól hangzik a DT neve. Külső szavazót meg nem hoz És jól jön hogy a félreállítással már nem kell foglalkozni később. Mert végül is mindenhol megbukott szegény. /beengedőkapu ügy - VII kerület/ Már csak azt nem értem hol van a listáról Mikola... Nekem úgytünik pártkoncepció nincs . ha az egyéni jelöltek maguktól jutnak vhová az jó és örülünk ha nem akkor meg hallgatunk.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.01.17. 20:25:16

@Hadrian VII.: Világos válasz! Mit kellett volna tehát Orbán Viktornak írnia a Magyar Nemzetbe a témáról?

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 20:25:22

@elGabor:

Elkezdtünk beszélgetni a cikkről belső listán is, és Hadrian is egyetértett azzal, hogy az írás egy tökéletes példája annak, hogy lehet populista fennhangok nélkül beszélni az EU-ról.

Az, hogy emellett nem mond új dolgokat, hát végülis, ugye ez relatív.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 20:27:44

@Bukott Rockzenész:

Akkor már értem, miért küldték ki Deutsch-ot! Hogy Magdit semmi ne bosszantsa párszáz kilométeres körzeten belül. :)

Az IP-dicséretet köszönjük, bár ugye ez mostanában nem engem illet.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 20:29:43

@IHCS: ,,az az igazi gáz, hogy a lista és a beszéd azt üzeni a FIDESZ-ben semmilyen európa-politika nincs. "

Lehet, hogy a lista ezt sugallja, de azért azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy a Fideszben, a legnagyobb európai frakció tagjaként nincs európa-politika..

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 20:37:47

@kisanya: Unbiased? Attól mert a szociké egy rakás marhakakás miért kell jobbnak lennie a fikuszpárti listának?

Erről van szó.

Nem akarom nagyon Hadrian-t védeni, elvégre nagyfiú ő már, de kettős mércét számon kérni rajta (már eddigi írásai alapján is) nem fair.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.17. 20:40:22

@elGabor: Ha így teszed föl a kérdést (Orbán Viktornak a témáról a MaNembe), akkor arra az a válaszom, hogy pont ezt, sőt még talán felül is teljesített.

Netuddki. 2009.01.17. 20:53:06

Schmitt "ahéni sunnyogó" Pál?
Deutsch "für, tompika" Tamás?

Gratula!

Orbán nincs? Ezek szerint megint miniszterelnök akar lenni?

Netuddki. 2009.01.17. 20:56:23

@imagepeace: Tom(p)ikát azért küldik ki hátha ott is elhinti a magját. :E

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.01.17. 20:56:34

@Király Rák: Egy konzervatív politikustól ne is mindig várjunk újdonságokat. ;)

Komolyra fordítva a szót, Orbán tételei lehet, hogy sokaknak evidenciát jelentenek. De az ilyen cikkek az újságolvasó választók széles rétegének készülnek, akik nem feltétlenül ismerik az EU politikai törésvonalait, vagy akár a fideszes álláspontot (erre mindjárt visszatérek).

Orbán írása szerintem egy újságolvasó számára is érthetően összefoglalja, hogy milyen kihívásokkal szembesül Magyarország az európai (nem csak EU) politikában, és ezekre milyen választ kíván adnia a Fidesz.

Más okból is eltaláltnak tartom a cikket. Orbán írása egy olyan lapban ír, ahol a külpolitikai rovatot gyakran a virulens eurofóbia, nyugatellenesség és a moszkvai hatalomnak tövig benyaló valamint zavaros antiglobalista nézetekkel szimpatizáló álláspontok uralják (egy friss példa: pénteki szám, interjú az orosz nagykövettel). Nagyon helyes, hogy Orbán ezen a felületen is kiáll az EU és a MN-ben rendszeresen prűfungolt atlantizmus mellett, és tudatosítja hogy az "alternatívák" hamisak és veszélyes nagyhatalmi érdekeknek szolgáltatnák ki az országot (ez persze óhatatlanul a saját szubjektív véleményem). A cikk ugyan sajnos nem fogja megváltoztatni az MN übergáz alapvonalát, de asszem jót tesz az olvasóknak. Meg tényleg, szerintem hozza azt, amit egy hírlapba író vezető politikus cikkének hoznia kell. Konkrétan.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.01.17. 20:57:32

@Hadrian VII.: Akkor lehet, hogy elbeszélünk egymás mellett. :)

ork (törölt) 2009.01.17. 21:07:32

Én is egy nevet hiányolok a listáról: Orbán Viktorét. :))

1989-ben egy szimpatikus fiatal arcokból álló csapat mondott valami olyasmit, hogy "a kommunistákat agyagba kell döngölni". Nos, ez annyira jól sikerült, hogy az általuk alapított pártot mára olyan nevek fémjelzik (fémjelezték), mint Schmitt Pál, Pozsgay Imre, Szűrös Mátyás, Csintalan Sándor (!), az Erdős-família stb. Na ez a gáz!

A Jobbik pedig jövőre nem 4,99%-ot fog elérni, hanem 14,99%-ot. Egyszerűen létező problémákra adnak (nagyon jó és nagyon rossz) válaszokat. A többi párt még ennyire sem képes... Ráadásul ha még M. K.-t is elpaterolják Brüsszelbe... :))

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2009.01.17. 21:30:09

Remélem legalább Európában valaki megkérdezi Tamáskát, hogy hová lett a 23 milliárdos beléptető rendszer!

andzsin 2009.01.17. 21:39:13

Deutsch Tominak egyetlen jó mondata volt a pályafutása során: "A másik kommunistája mindig büdös." Tegyük fel teoretice:), hogy ezek az igen kiváló hölgyek és urak a baloldal képviselői. Szerintetek másnap nem szedné szét Erdős-Hankiss Ágnest, Schmitt Pált és többit a Bayer-féle kommandó???
Úgy a földbe döngölnék őket, hogy Kínában lenne a lábuk vége. Ez már csak egy ilyen ország. Az én emberem sohasem volt kommunista. Mégha Pozsgay Imrének hívják, akkorsem. És sohasem hazudtam! "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer!" - már csak ez hiányzik:((((

Orbán és az egész Fidesz jobban tenné, ha egy kicsit ránézne a térképre és nem köpködne folyton Kelet felé és mondjuk tanulnának egy csöpp diplomáciát a velük egy akolban lévő Angela Merkeltől. Ha ez a kiváló hölgy magyar képviselő lenne, már megkapta volna a jobboldaltól, hogy nyalja az ruszkik fenekét. Pedig csak realista és van arányérzéke.

segabor 2009.01.17. 21:42:15

Szemét leszek. Én örülök, hogy Deutsch elmegy innen a VII. kerületből. Nagyon sok kárt okozott, nem szagolgatjuk tovább a mocskát.

Álnaív módon azt remélem, valami hasznot is fog hozni, hogy kikerül az EU-s porondra.

star77 2009.01.17. 21:44:26

Remélem elfelejtenek haza jönni.nem kár értük....mehetett volna még velük az háromszázegynehány hasonszőrű naplopó is.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.01.17. 21:46:00

Az első kommentet Grift jegyzi, aki kifejti: ostoba írás.

És tényleg. Mélyen ostoba ez az írás.

ps. a Konzervatórium szerkesztősége kiket küldene (számszerint huszonkettőt) a brüsszeli elfekvőbe? Ha erre választ lehetne kapni, talán a kommentek is építőbb jelleget kölcsönözhetnének maguknak. Habár ez egyáltalán nem biztos.

Bert Sels 2009.01.17. 21:47:28

@star77: az orszag 1/3-a naplopo a masik 1/3 a adot csal
a tobbeik meg nyugdijasok es gyerekek. valamint van egy kis reteg akinek meg ezzel tele van a toke es jol elmegy mo-rol

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.17. 21:57:41

@elGabor: Nekem is ez a véleményem. Nem mi (akik két spamben küldött Morvai-levélnél többet hallottunk az EU-ról) vagyunk a célcsoport.

star77 2009.01.17. 21:58:46

nokesavilag-a naplopókat a politikusokra értettem,mivel háromszázegynehány plusz ki tudja még mennyien,ülnek a T.Házban.
Nem gondoltam,hogy ez ennyire nehéz...

Bert Sels 2009.01.17. 22:00:05

ertettem én mire mondod, de én meg azt mondom hogy... és elolvashatod ujra.

nem tudtam hogy ez ennyire nehezlesz szamodra

Parajpuding 2009.01.17. 22:00:22

Egyrészt szégyen, hogy túlnyomórészt valóban a politikai "elfekvőből" tudtak listát állítani, bár az is igaz, hogy a trágyadombon a legritkább esetben lehet aranyrögöt találni. Másrészt azért annyiban mégis pozitív a dolog, hogy nem itt rontják a levegőt és így ritkában kell majd legyőzni magunkban az undort és a szánalmat az audiovizuál(is) megjelenésük esetén.

star77 2009.01.17. 22:04:31

@nokesavilag: nehezlesz??? úgy tűnik,nem nekem.

Bert Sels 2009.01.17. 22:06:56

@star77: azert ki tudtad talalni mit irok nem? vagy nincs ennyi nyelvi komeptenciád?

star77 2009.01.17. 22:13:38

@nokesavilag: komeptenciád??????
pihenj inkább le.elég lesz mára az igehírdetésből.
a barátaid úgyis itt hagytak.de vagytok még elegen.sajnos.

katibogár 2009.01.17. 22:14:31

@Hadrian VII.:
Költő... Költ is ám, csakhogy több pénzt, mint verset! Szegény, Erdélyből kiszakadt poéta, miután ott letarolt minden létező letarolhatót - ingatlan-ügyletek, média-pusztítás, miegyebek, az RMDSZ volt nagyvezíre, immáron jó ideje Magyarországon tengődik. s nem óccóér ám!
(Köztudott, hogy az igazán jó akotók éltükben tengődésükről, holtuk után műveikről nevezetesek).
Nos, SZG poétaságával nem is lenne semmi gond, éljen vígan-vidáman még egyszer annyit, amennyi most, de CSAK abból! De őt nem olyan fából faragták ám!
Fa?! Nincs az a (puha)fa váz, amelyik ilyen fokú gumigerincet képes lenne megtartani!
De Fidesz-tartaléknak éppen megfelel...Ma a "futottak még" csoportban, holnap ki tudja, miféle státusban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.01.17. 22:19:04

@paki:
„Az agráriumnak nincs képzett képviselője. És úgy látom, hogy más termelő ágazatot sem képvisel szakmabeli.”

Ez nem igaz, a 11. (biztos befutónak tűnő) helyen induló Glattfelder képzett is, agráros is.

Palincs 2009.01.17. 22:23:13

Azért én örülök, hogy nem itthon kell a Tomira szavaznom. Halálra rémültem, amikor pár hónapja fölbukkant Hódmezővásárhelyen, és elkezdett parlázni a kórházban az orvosokkal. Inkább az EP, durva lenne ha nagyjából az egyetlen 1990 óta stabilan jobboldali várost azzal jutalmaznák, hogy kádertemetőt csinálnak belőle.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.01.17. 22:26:40

A Fidesz európai parlamenti képviselőjelöltjeinek listája:
1. Vaskályha
2. Vaskályha
3. Gál Kinga
4. Vaskályha
5. Vaskályha
6. Vaskályha
7. Járóka Lívia
8. Vaskályha
9. Vaskályha
10. Vaskályha
11. Glattfelder Béla
12. Vaskályha
13. Vaskályha
14. Vaskályha
15. Vaskályha
16. Vaskályha
17. Vaskályha
18. Vaskályha
19. Vaskályha
20. Vaskályha
21. Vaskályha
22. Vaskályha

Let it ... · http://intuicio.blog.hu 2009.01.17. 23:18:54

Hogy miért Schmitt-elv/polgártárs-akinek-nagyon-bejött-az-élet van elöl? Hát egy konzervatív pártban nőknek nincs nagyon helyük...azoknak szülni kell meg a családot ápolni. Nem is értem ez a Gál meg Járóka hogyan is juthatott el odáig. Hogy micsoda időket élünk!..:) Bezzeg Tompika! Nagy feladata, mit feladata, küldetése lesz, öregszik Európa, kell a friss vér oda:)

Egyet nem értek, Szűrös elvtárs meg itthon hagyják? Ó szegény...:) Pedig vele lenne igazán a lista teljes:)

müszi 2009.01.17. 23:20:40

mi vagyunk a hülyék,mert eltürjük ezeket a semmirekellő tetveket! a sikerhajhász világcsavargó schmitt palikával az élen.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.01.18. 00:36:04

oszinten szolva nem tudom hova tenni ezt a blogot, mintha vmilyen megfelelesi kenyszernek engedelmeskednenek a szerzok. mintajobboldal balrol nezve. pedig ez magyarorszag, es itt legfeljebb a fideszre szavazhatunk, s nem a likudra vagy a republikanus partra, amely kozelebb van a blog szerzoinek szivehez. szornyu mucsa ez itt kerem borzalmas tagsaggal meg nickekkel. igy megy ez:ooo

nem-igen 2009.01.18. 00:50:23

rengetegen írják, hogy miért kell kritizálni ezt a listát, bezzeg a másik fél, meg a külföldiek sem jobbak...

de könyörgöm! Akkor mi a különbség közöttük? Nem pont az lenne a lényeg, hogyha az MSZP káder temetőnek használja az EP listát (Kovács úr...), akkor a többi parlamenti párt még jelölhetne szakértőket, odavaló embereket ezzel is mutatva, hogy ők komolyan gondolják, és jobbak a másiknál.

Ha viszont a cél csak az, hogy ha az ellenfél korrupt, akkor nyugodtan lehet korruptnak lenni, ha az ellenfél elhasznált embereket jelöl, akkor nyugodtan lehet elhasznált embereket jelölni, akkor végülis a feladat könnyen teljesíthető, szavazni meg nyugodtan lehet egy dobókockával, vagy ecc-pecc-kimehecc...

molaris 2009.01.18. 01:10:54

@states:
14- en biztos utaznak.
@nem-nem:
És ők hová tegyék a resztlit, hogy csöndben is maradjon?

@Király Rák:
Le vagy maradva, Kósáné jelezte, nem indul újra.

lanyi 2009.01.18. 01:21:38

Nem értem, itt egyes hozzászólók véleményét.
A jelenlegi ( rendszerváltás utáni ) politikai elitet mi választottuk magunknak.

Szerintem a társadalom jó része ma sem érti,mi a különbség a jelen politikai helyzet és az 1989 előtti helyzet között.
Most szabadon választhatunk, de ha tetszik ha nem, két gazdasági politikai modell közül.
Jó lenne megérteni, hogy nem Gyurcsány vagy Orbán a kérdés, hanem szociálliberális vagy konzervatív gazdaságpolitika.
Azt is tudomásul kell venni hogy ez a két párt létezik, mint alternatíva.Az ország ennyit bír el.
Van mdf meg szdsz meg mszdp meg mások akik viszik a pénzt ugyan de holdudvaruk nincs. ( Na jó mondjuk elfogyott :)) )

A jelenlegi csődközeli helyzetbe az mszp vitte az országot, ezért nincs más alternatíva mint a fidesz.
Lehet ők sem lesznek sikeresebbek, de az mszp láthatóan nem képes kivezeti az országot a jelen helyzetéből.

prezzey · http://www.prezzey.net 2009.01.18. 01:33:34

De most komolyan, egy alternatív Konzervatóriumos Fidesz-lista szerintem tök jó lenne. Ha nem is mind a 22-t, de mondjuk az első tízet össze lehetne rakni, és jó eséllyel kikerül az is az Index főoldalra.

(sőt akár egy alternatív MSZP-lista is... ;D )

CrL 2009.01.18. 01:57:01

@Dr. Jekyll és Mr. Hyde: ez egyértelmű hogy nem kell és nem is kötelező, de azért az elmúlt elmúlt 6 év után bármilyen kellemetlen is azthiszem kezdi súrolni a nem ártana választóvonalát ;]

Méhenkívüli 2009.01.18. 02:10:56

Már biztos egy csomóan leírták, de tök vicces ez a cím. A Fidesz már előbb ott volt Európában, mint. Pont.

Nymus 2009.01.18. 02:30:01

Az osszes egy pocs. Meg a masik oldalon is. Ok azok, akik havi ket millat fognak keresni, fizetjuk a lakasukat, kajajukat, futesuket, szolgalati kocsijukat, mig verik a retkest, Deutsch Tomikaval az elen. Az egesz parlamentet kikuldhetnenk, csak a vegen megzuhanna Europa is.

En biztos, hogy szavazaskor maradok a seggemen, es imadkozok, hogy masok is igy tegyenek, hogy ez a sok pocs eszrevegye, hogy nem Europaba, hanem a picsaba kene elmenni.

toni44 2009.01.18. 06:51:55

Mocsok alávaló hazug komcsi INDEX ! Savanyú a szőlő? Már előre fostok az EU képviselői választások végeredményétől? Olvassatok ujságot. Schmit Pál olimpiai bajnok. KÉTSZERESEN IS! Olvassátok el kit választottak a MOB elnökévé elsöprő többséggel ! Lassan az egész szerkesztőség átveszi Tóta stílusát, és az ő szintjére süllyed! Szánalmasak vagytok. Harjá Uj Péter! Van ez még lejjebb is!

netsrot 2009.01.18. 08:04:34

A Független karrierista elvtelen kamu Smidt már megint. A Buta Deutsch, A szép tekintetű Áder....ezért utálják őket Brüsszelben! A német " kancellária2 már csak öt percre áll (áll) szóba Orsós Orbánnal is. Nem szeretnék ha egy tálból kellene vele csemegézni mint miniszterelnöknek. Amerika is akár demokrata akár republikánus, semmiben veszi Orsós Orbánt--nah ez a jó kilátásunk! Hülye magyarok egy része ezt nem veszi észre ( vagy nem akarja).

netsrot 2009.01.18. 08:08:21

@toni44: Mocsok alávaló hazug, pagájkommandó a Fidesz. Szajkózik, és azt hiszi ha sokszor mondja ugyanazt, akkor elhiszik neki. Ja elhiszi az ilyen buta toni44 és ennek értelmi szintjén állók... Meg fogsz leődni a 2010 es választáson. Orsós Orbán megint mehet kezeltetni magát Ausztriába ahogy szokta a vereségek után...hehehehe

Cselo 2009.01.18. 08:38:32

Ez a blog úgy szar, ahogy van. Savanyú a szőlő a szocoinista elvtársaknak? Már előre fáj nekik, hogy a következő választások után egyre messzebb kerülnek a húsos fazéktól. Ugyanis ők azok, akik a politikai megbízásokat csak arra használják fel, hogy minél többet merítsenek ama fazékból. Jól példázza a "szakértelmüket" az, hogy az eltelt 6 és fél évben sikerült az országot soha nem látott mélységekbe taszítani. Ezzel szemben Orbán Viktor kormányzásának 4 éve alatt az ország fejlődött, a nemzet erősödött, külpolitikánk és Európa politikánk pedig a nemzet érdekeit szolgálták. Jelenleg az Európai Parlamentben ücsörgő szocionista képviselők kiknek az érdekeit képviselik? Mert hogy a nemzetét, az országét nem az teljesen bizonyos. A blogírónak javaslom, hogy inkább foglalkozzon a qurcsány kormány "teljesítményével" és ne azzal, hogy a minden bizonnyal győztes Fidesz képviselő jelöltek hogyan fognak teljesíteni!

Cselo 2009.01.18. 08:41:10

@netsrot: szánalmasan primitív vagy!

netsrot 2009.01.18. 08:57:55

@Cselo: Ezzel szemben Orbán Viktor kormányzásának 4 éve alatt az ország fejlődött, a nemzet erősödött, külpolitikánk és Európa politikánk pedig a nemzet érdekeit szolgálták.NAH ITT A NAGY HAZUGSÁG!!! Husosfazék!! Orbánimázs központ, Ezüst hajó, nah meg az Orbán kormányt Európa leszarta csak a fasiszta Bellusconi volt haver, Széchenyi terv --pénz osztogatás a nyaló klientúrának . A Fidesz milliárdos adóságának jol jönne az EU-s pénz a " fazékból" ezért ez a hazug görcsölés--hogy 6 válság ..ugyan már...ez olyan mint a rosszabbúl élünk mint 4 éve. A Fidesz szajkója már szart sem ér!!!

kej 2009.01.18. 08:58:20

@detre: nem tudom, hogy hallgattál-e infórádiót, abban is a plenáris című műsort, ami az ep-vel foglalkozik. valszínűleg nem, mert akkor ezt most visszavonnád.
a teljesség igénye nélkül:
7500 ejrós fizetés
249 ejrós napidíj
állandó első osztályú repjegy térítés, akkor is, ha fapadossal mén
12 ezer ejrós szakértői keret dat, dat, dat
ehhez képest a honi 18 milliós költségtérítés smafu
sőt, a különféle korrupciós ügyekről ne is beszéljünk

palivec1 2009.01.18. 09:18:34

ez az a bagó, akit a vikike 96-ban méltatlannak talált a képviselőjelöltségre, mert "szavazatot akart maximálni" Romsiccsal szemben Kalocsán? Azóta megjavult, vagy mi? Mindenesetre, most ő a megyei közgyűlés alelnöke, úgyhogy indulhat a rehab.

cuebler 2009.01.18. 09:25:47

és Deutsch "szerzett" diplomája EU-kompatibilis???

netsrot 2009.01.18. 09:33:43

@cuebler: a Buta Deusch nem zavar vizet itt se ott se...bá -mul csak:)

erogén zónapörkölt 2009.01.18. 09:40:16

@Hadrian VII.:

"...akik bizonyítottan 1. nem járnak be dolgozni, 2. talán jobb is, ha nem járnak be dolgozni. És ők a kampány arcai.."

Ez így zavaros egy icipicit, nem?

szándokán 2009.01.18. 10:33:53

Hello, máj ném iz János, János Áder. há du ju du?

Jánosunk idestova 2 éve csiszolja az angol nyelvtudását, ezért is biztos a helye a csapatban.
Azért a summáért, meg nyugodt életért, távol a hazai mocsártól kicsit meg kell izzadni így közel az 50hez.

toni44 2009.01.18. 10:53:27

Netsrot Elvtárs! Milyen végzettsége van Gyurcsány Fletónak? Elvtársi segítséggel elvégeztetett fősuli. Vizsgája napján leszóltak a Statisztikai Hivatal komcsik által törvénytelenül kirúgott Mellár Tamáshoz piros K-vonalon! Mellár Elvtárs! Ma Gyurcsány elvtárs megy hozzád vizsgázni. Tudod, jó elvtárs! Viszont "Orsós" Orbán kénytelen volt Oxfordban vizsgázni angol nyelven. Kérdezd meg mit jelent ezen egyetemi város, és milyen értéke van az itt szerzett DIPLOMÁNAK! Erre varrjál gombot VAZZEG!!!!! Orsós bármikor bármely helyszínen tolmács nélkül képes előadást tartani angol nyelven is. Azt hiszem németből sem lehetne eladni! És Fletó gagyog dadog á-zik ó-zik hümmög! Egy adottságát elismerem Azt nagyon tud. Hazudni és ripacskodni! Várom a riposztot!

Netuddki. 2009.01.18. 11:05:57

@Cselo: Igen, ez a gond. Az egész magyar politika a húsosfazék közelébe kerülésről szól. Kérdés meddig hagyják ezt az adófizetők, akik ennek az egész kuplerájnak a számláját fizetik?

Netuddki. 2009.01.18. 11:07:50

@toni44: Az egész már rég nem arról szól ki milyen nyelven tudja eladni magát (vagy az állampolgárokat?). Jó reggelt!

Wonderland 2009.01.18. 11:17:40

Nos 1. Üdvözlet Cziffra elftásnak, régen láttam, hogy megy az okítás a nagyegyetemen?

2. Kedves bámulatosan okos és képzett Konzervatórium!

Hát menjetek ti a horngábori értelemben vett-be.
Mi a büdös francot gondoltok, jujj kőtő! Majd biztos pézt kőt ehehe. Mondjuk a siketet is kellett volna kicsit bírálni, vagy az akkor most pící, és nem lehet?

Jelezném, az EU parlamentjének annyi hatásköre van, mint egy féllábúnak a seggberúgóversenyen.
A Tanácsban, ami jogalkotó szerv, kötelező döntéseket hoz, no ott imádott kormányfőnk és annak kijelölt miniszterei vesznek részt.
A Bizottságban, ahol szintén van hatáskör, no ott meg Kovács elvtárs.

3. Deutsch Fürtelen Tamást meg lehet cseszegetni, nem szeretni, de ettől függetlenül rendszerváltott épp, amikor ti a piros-zöld matchbox és a Maomam rágógumi közti összefüggéseket elemeztétek. Hát szereti a nőket, basszus, ajjaj mekkora bűn!
Nem ért túl sok mindenhez, mondjátok. Nos ebben van igazság, de azt hiszem az elmúlt húsz évben egyedül a GYISM-be tették be. Na ott meg sokat nem árthatott.

4. Schmitt Pál: vívó volt, meg sportdiplomata. Pont ilyen pacákokkal van teli az EU. Valóban, Athénben lehetett volna keményebb is. Az EU parlamentéjében viszont nagyon jól elfér.

Amúgy meg ez a Fidesz mekkora egy tetű, hogy politikusokat küld egy politikai testületbe! Haj! Mert Gurmai elvtársnő, vagy Tabajdi elvtárs, netán a többi mind-mind akkora nagy szaktekintély, hogy aztán hú. Hegyi Gyula für Ojrópéise prezidentship!

star77 2009.01.18. 11:46:25

@toni44: Sajnálom a nagyvezírorbánviktort,hogy "kénytelen" volt oxfordban vizsgázni.mikor is volt ez pontosan?melyik érában?érdekelne...a fletó,meg olyan amilyen.a másik nagy rakás....
a magánvéleményem:higgyétek el,nem éri meg rajtuk,miattuk vitatkozni.közel 20éve ugyanazok a szereplők irányítanak,üldögélnek a T.házban,veszik fel a fizetéseket,juttatásokat,mi meg csúszunk szépen lefelé.várunk még 20évet hogy kilegyen most is a 40év?
kivétel nélkül mindet el kellene zavarni.nincs kivétel!

Netuddki. 2009.01.18. 11:46:42

@Wonderland: Ezek szerint garantálod, hogy nem hoznak ránk szégyent? :D
Nem fognak rögtön a külföldi "kollégákhoz" futkozni valamilyen valós vagy vélt belpolitikai piszlicsáré nézeteltéréssel?

De úgyis csak ironizáltál nem? ;)

marosy 2009.01.18. 11:58:52

Még a Fidesz díszzsidóját* sem kímélitek?
Pfuj. Elképesztően antiszemiták vagytok!

*Pásztor Tibor blogjában Deutch Tamást a Fidesz 2. számú díszzsidójának nevezte. De ki az 1. számú díszzsidó??

Mike36 2009.01.18. 11:59:06

vicces látni ahogy elvtársoztok, egymás sem kimélve :)
vki irta SP főlénnyel nyerte MOB elnöki poszot
hát igen, egyedüli jelöltként
ha EP képviselő lesz, erről majd lemond? vagy hogy fogja tudni ellátni mindkét feladatát?

tistedur 2009.01.18. 11:59:40

@toni44:
OV-nek nincs oxfordi diplomája..vagy ha igen,akkor ügyesen titkolja....

Palincs 2009.01.18. 12:01:10

Wonderland: Nálad a pont. Majd ha a fényes arcú ejrópai junió fontos hatalmi központtá változtatja az Európai Parlamentet, el lehet oda küldeni fontos embereket is. Addig meg legalább egy konzervatív fórumnak tiszteletben kellene tartania, hogyan is műxik a valóság. A valóságban lehetnek tényleges múltbeli érdemei a jelenben tehertétellé vált embereknek, akiket a legjobb valamilyen felelősséggel nem, de jó fizuval járó állással kifizetni. Tényleg miért legyen a Tomi polgármester Hódmezővásárhelyen, amikor EP képviselő is lehet. Tominak jobb, Hódmezővásárhelynek jobb, az EP-nek meg mindegy.

Mike36 2009.01.18. 12:04:27

a nagyobbik baj nem is ez (ez vihar egy pohár vízben) hanem, hogy az internetgeneráció nem vette át a világ írányítását, sőt a régi babyboom korosztály tartja a pozicióit, sőt megpróbálja kicsinálni az i.generációt
lásd big brother, net cenzúra, antiterrorizmus, lassan a fejlett világ lyan lesz mint Kina. közben lassan és csendben eliszlámosodik Európa

2009.01.18. 12:04:33

Miért hiszik egyesek, hogy Fletó vagy Vityán múlik a jobblétünk, ill. hatalom? Az izgalmas, akik körülveszik őket illetve akik mozgatják őket...Mindkettő csak báb, eszköz, legfeljebb azon lehetne vitatkozni, hogy a háttérrel szemben vagy mellett mennyire juthat saját szóhoz...Hogy kimenekül a magasabb zsarzsi reményében az EU-ba, mert itthon várhatóan vagy nem lesz dolga, vagy ha leesz, nem ennyiért..nos ez az indikátor. Az, hogy Deutsch Tompi, Áderrel és Schmitt elindultak kifelé, akiknek nem volt rossz sorsuk Vitya alatt se, nos ez azért elgondolkoztathatja a narancssárga hívőket a jövőbeli reményekről...

pgsm 2009.01.18. 12:06:28

brüsszeli titkárnők reszkessetek:D

Mike36 2009.01.18. 12:07:16

@Palincs: a konzervativ fórum nem arról szól, hogy fejbólintójánosokként bólogatunk arra amit Pártunk meghatároz nekünk. ha már egy konzervatív fórumon sem lehet a Fidesszel döntéseivel nem egyetérteni, akkor hol?

Mike36 2009.01.18. 12:08:20

@{Tícia}: egyszerüen útban voltak

2009.01.18. 12:17:33

@pgsm: vagy már előre "remegnek"...:D

@Mike36: még az is lehet.

toni44 2009.01.18. 12:39:52

@netsrot: Ezt tudjátok VAZZEG! Személyeskedni, a másikat lehülyézni. Stílusod minősít+ párttársaidat! Mit is lehetne tőletek várni? Sajnállak! Főnököd zsidóktól rekvirált villában pöffeszkedik, amit Klára asszony tömeggyilkos nagyapja érdemelt ki vérdíj gyanánt! Csak azt kivánom hogy Az Apró nagyapó által meggyilkolt emberek szelleme kisértsen mindaddig ott, míg a bitorlók ott PÖFFESZKEDNEK! És tudod ki lakott még a villában? Nagy Imre vérbíró hóhérja! Most az oldalbordája. Suba a subához...guba a gubához!

andzsin 2009.01.18. 12:43:04

Nahát Orbánnak oxfordi diplomája van, miket kell megtudnom innen? Ez Nagy Mesemondó legújabb meséje vagy mi a szösz? Legalább az életrajzát ismernéd a Vezírednek, idézek:
"1989. szeptembertõl a Soros Alapítvány
ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol
liberális politikai filozófia történetét tanulmányozta..."

Az a baj, hogy azt már rég elfelejtette ki az a Tocqueville, pedig ráférne egy kis újraboot az agyára:)

Szóval ezekből a postokból is kiderül,hogy szegény jobbfanok azt kézelik, hogyha visszajön a Nagy Ember, aki még sohasem hazudott, akkor télen is banánfákról szüreteljük a banánt a Havanna utcai ltp. játszóterein. Én meg 10 éve várom télen azt a q. chilei cseresznyét, de csak nem akar megérkezni...

netsrot 2009.01.18. 12:45:17

@toni44: Szar indokad vannak! én ott voltam Németben amikor a Schrörder hatalomra került, és 5 percre fogadta a gonosz törpe Orsós delegációt, majd elnézést kérve távozott és a delegáció 3 napig egy hotelben kártyázott azt hazudva, hogy a Német kancellárnál voltak. Bush se fogadta amikor be akarta erőszakolni magát Orsós,..mindenki leszarja...és nem Oxfordban végzett, hanem egy fizetős Oxfordi vizsgára jelentkezett be, tett a kis cigó,.. és Sárközi is udvariasságból 7 percet adott neki mikor itt volt....szal egy senki a világban az Orsós, csak egy populista köpönyegforgató sunyi hataloméhes roma..Fletó pompásan beszél angolul és még szóba is állnak vele, nem úgy mint a populista kis " Führerrel"---ilyeneknek való mint te....akinek lövése sincs semmiről csak a szajkót veszi be kistérfogatu agya:)))

netsrot 2009.01.18. 12:47:49

ANDZSIN nek van igaza, ő még pontosította a valóságot ---és nem a hazugságot hírdeti, mint a toni44 , csicskás:)))hehehehee

andzsin 2009.01.18. 12:47:58

Te Toni nem mindegy ki hol lakik? Ti meg csak ezzel tudtok foglalkozni, hogy ki komcsi meg ki nem, ki kinek a rokona...söprögessetek a saját házatok táján először egy kicsit.

Ez olyan fontos vazz? Egyenlőre látnám a fidesz részletes gazd.pol. programját arról, hogy mit szeretnének, de erre már 6 éve vár mindenki, egyenlőre csak egy összetákolt véleményhalmaz van a párt honlapján és lózungok, hogy csökkentsünk minden adót és járulékot és adjunk több pénzt az embereknek. Sör virsli mikó' lesz?

2009.01.18. 12:52:38

Ez a toni44: majd rá jössz...S kínosan fog érezni magad...

Jut eszembe, tegnap éjjel Chaplin filmjét néztem a m2-n...az a pali egy zseni volt.

Palincs 2009.01.18. 12:53:54

Mike36: Nézd, pártszimpátiáimról annyit, hogy ha rajtam múlna, OV is menne az EP-be. Csak azért fogok rá szavazni, mert a Gyurcsányi és sleppje az ellenfél. De miért küldenél ütőképes embereket az EP-be, amikor az ütőképes embereknek idehaza kellene valódi a döntéshozatalban részt venniük?

A konzervativizmus számomra mindenekelőtt a valóság tiszteletét jelenti. Ha a valóságban létrejött egy összejrópai kádertemető, azt használni kell. Arra, amire való.

toni44 2009.01.18. 12:56:08

@star77: Igazadat elismerem. Valóban nem Oxfordban védte meg diplomáját. Viszont nagyon régi hagyomány hogy valaki szakmájában csak akkor lehetett MESTER, ha külföldön különböző helyeken tökéletesíti szakmai tudását. Másik felvetésedre hogy mikor is volt ez? Miért? Talán Orbán Viktor hívta be az oroszokat? Ő tehet a hosszú megszállásról? Nem haszonélvezője hanem szenvedője volt a rendszernek. Gondolom valami követelménye lehetett még akkor is hogy kit küldünk és kit fogadnak? Ha üres volt a FEJ lehetett bármely jó ELVTÁRS!

andzsin 2009.01.18. 12:58:23

Orbán a népszerű politikus életrajzából szemezgetünk:

"Az 1990. évi országgyûlési választások második
fordulójában Budapest 13. sz. (IX-XX. ker.)
választókerületében második lett, a Fidesz Pest megyei
területi listáján választották képviselõvé."

Már akkorsem szerették azzzemeberek....

"Az 1994. évi országgyûlési választásokon Fejér megye
1. sz., Székesfehérvár központú választókerületében
indult, illetve a Fidesz Fejér megyei területi és
országos listáját vezette. Mint egyéni jelölt a
választások második fordulójában a harmadik helyen
végzett, mandátumát a megyei listáról szerezte."

4 év alatt nem sikerült magát az élre küzdenie. jó lesz az a listás hely is.

Aztán pártelnök lett és innen már akárhányszoris sikálja el őt a nép, bebetonozott helye van a demokratikus fideszben.

Ismerjük: "Millionen stehen hinter mir.":((((((

star77 2009.01.18. 12:58:32

Orbán tökélyre fejlesztette a személyi kultuszt ebben az országban.ő a vezér,a király és az isten egyszemélyben.régen hogy hívták az ilyeneket?tudja,emlékszik vki?

netsrot 2009.01.18. 13:02:15

Gerinctelen az egész Fidesz banda. Shmidt is függetlennek hazudta magát amikor főpolgármester akart lennim, s közben meg az Orsóst szota már, ugyanez a hazgsággal indult a Független Tarlós is, közben már Orsós seggét nylta éa most Fidesz frakció vezető a fővárosban. Smidt még a magyar népiáncos mellénykét is felvette ..de senki nem hitt neki sem, a régi rendszerben nagykövet volt ( akkor odanyalt), gerinctelen szar. EU-ba való ahol semmit nem kell csinálni. Hamar megdöglik úgyis mert már nagyon öreg:)

netsrot 2009.01.18. 13:03:38

@star77: régen úgy hívták Rákosi, vagy Hitler, vagy Sztálin:)

netsrot 2009.01.18. 13:05:36

de szar leírni hogy Schmidt ---olyan fasisztás név. mé nem lehet magyarul mondani hogy: Kovács?:))))

Kopi3.14 2009.01.18. 13:07:57

toni44: Schmidt esetében a két olimpiai cím mi a lófaszt ér, ha ap olitikai, vezetői képességeit nézük? Athánban a két olimpiai címével villogot, és viselkedett gerincesen az ország felé, köpönyegforgatás nélkül? 1984-ben a két olimpiai érmével tüntetett, hogy mégis menjenek a magyarok olimpiázni? Amikor főpógármester akart volna lenni a két olimpiai címével akarta megnyerni, mással nem? programjára egyáltalán nem emlékszem, hogy lett volna.

toni44 2009.01.18. 13:08:26

@netsrot: Schröder milyen pártban politizált? Mit tett hazájával? Eladta egy tál lencséért, amit Putyin zsíros állással honorált. Ez fog történni Fletóval is Lenne egy kérdésem. A magyar diplomácia mióta próbálja elérni hogy fogadják Fletót? Ott sem nem szeretik a HAZUG embert. Legutóbbi indok az volt hogy a válsztás miatt nincs ideje Bushnak. Ilyen esetekben nagyon szelektív a MEMÓRIÁD! RAM! Nem kellene bővíteni? Legalább 512-MB-ra?
Gigára már gondolni sem merek!

2009.01.18. 13:10:32

@toni44:
"Nem haszonélvezője hanem szenvedője volt a rendszernek. Gondolom valami követelménye lehetett még akkor is hogy kit küldünk és kit fogadnak? Ha üres volt a FEJ lehetett bármely jó ELVTÁRS!"

De bezzeg Tompika Deutsch feje tele ésszel! És exmoszkvai nagykövet Szűrös elvtárs, meg egy pár másik igazi moszkovita azért ül Orbán háta mögött a tribünön, mert annyi volt a fejében...ugyan már, vedd észre, hogy tök mindegy ezeknek, hogy kit szolgálnak...csak a szolgalelkűségből élnek, és ahol ebből még kosztot is kapnak, odamennek..és ennyi. Orbán meg felült egy szekérre, és fel nem fogta, milyen kocsisnak lenni...most már menekülne belőle ezerrel, nem véletlenül kezelik.

toni44 2009.01.18. 13:11:21

@tistedur: Igazad van! Csak ott is tanult. És ez MINŐSÍT!

star77 2009.01.18. 13:11:32

@toni44: Nem mondtam,hogy ő tehet róla,nem is gondoltam ezt.viszont sokminden másról tehet!!!nemcsak ő a többi politikus ugyanúgy.ő egy kicsit jobban azért,mert ő volt a nagyvezír és az agytröszt.
horn gyuszi is tehet néhány dologról.pl amikor orbánék kimentek prágába csinálni a cirkuszt,és jól elverték őket,a horn kiment és haza hozta a bandát.de egy szemét volt ez a horn.talán hamarabb kellett volna gondolkodnia....

netsrot 2009.01.18. 13:16:56

@toni44: Hülye vagy,te az első megszólalásodtól kezdve.
Schröder semmit nem adott el.és zsíros állása sincs nem volt Putyinnál.(A szokásos Fidesz hazudozás kijött belőled).--vagy a papagáj információ,.
Bush nál többször volt Fletó s itt is volt Bush Fletónál ( Orsós Orbán akkor is a Gellérthegyen odakönyörögte magát hogy annyit mondhasson Bushnak : Viszlát---hehehehe Belég kár a Memória is---nálad már beállt a kék halál. ( Bocs Narancs sárga halál)--heheh de megérdemled:))

2009.01.18. 13:18:25

@toni44: és ha tudnád igazán, hogy miért odament ki, míg a csoporttársai - pl. Szájer - micsoda lehetőségeket teremtettek maguknak, és hol és kiknél tanultak tovább...Szóval jól hangzik Oxford, de Sorosnál sokat talpalt érte és félév után tovább se vitte, amit kutatott. Ha már annyira Oxford, akkor tényleg a tudás mélysége legyen már a lényeg. Mert ha van pénze valakinek, kifizeti a félévet és kész, benne lesz az életrajzában.

toni44 2009.01.18. 13:19:13

@andzsin: Vazzeg! Az én pofám kurvára égne ha olyan helyen kellene laknom mint FŐNÖKÖDNEK! Nekem vele szemben ugyanis van lelkiismeretem! Nekik NINCS Egy kibaszott kurva kérót nem tudott becsületesen összehozni
És ők erre büszkék...ha érted hogy mit mondok...

toni44 2009.01.18. 13:24:25

@Mike36: Igazad van! Nem volt ellenjelölt. Pedig lehetett volna. Visszakérdezek. Gyurcsánynak mikor volt ellenjelöltje? Vagy mikor lesz? Ha tudod a választ tiéd a HANGSZÓRÓ! Viheted!

netsrot 2009.01.18. 13:28:10

Nem vagyok idős .... és arra várok, hogy mikor mennek a megvezetett barmok már koszorúzni az Orbán és a "bibo "kollégisták sírját. ( én azért elmegyek és vizeletemmel megtisztelem majd azért:)

star77 2009.01.18. 13:29:17

@toni44: Te toni44 mi van veled?miért kell ennyire elfogultan,ész nélkül favorizálni,isteníteni az orbánt és a bandáját?megértem én,hogy elv-társak vagytok,de azért ez akkor is túlzás.fizetnek neked ezért?olvastad itt bárkitől is,hogy szobrot akarna emeltetni a szociknak,v ferinek?nem hiszem...az embereknek elegük van a politikusokból,a hazudozásokból,a képmutatásból,a kettészakítottságból,az elvtelen,haszonleső,állás halmozókból.mit adtak ők nekünk,v az országnak??
szerinted érdemes értük?

2009.01.18. 13:46:04

@toni44: Csendben megjegyezem, Orbán tök becsületesen hozta össze a Haris közi ingatlant is...és ahol lakik ma, azt is. Na de többet nem megyek bele az utcádba...

PS: Csak jelzem azt, hogy akik ideírnak, a többsége olvas mindenfélét "minden oldalról", és nem csak a pártcsasztuskát..És nemcsak olvasnak, gondolkodnak is...ez ám a nehéz...

Mike36 2009.01.18. 13:47:42

@toni44: na és hol érdekel engem GYF? miért kellene GYF-et majmolni vagy hozzá igazodni?

toni44 2009.01.18. 13:49:43

@netsrot: Gyerekkoromban használtam utoljára. Aki mondja magára gondolja. Német kérdésben tök okosnak hiszed magad. Mint a bolsik általában! Ha hallottál volna egy olyan ujságról hogy Frankfurter Allgemeine Zeitung, amely hétvégén azt írja. Gerald Hosp Schröder elfoglalta a Putyin által adományozott TNK-BP Felügyelő Bizottsági posztját! Én tényeket állítok, ellentétben veled aki jó szoci szokás szerint azzal vádolja ellenfelét amit ő maga tesz! Te csak hülyézni tudsz! Én meg magasról leszarlak! Veled téma AD ACTA! Rád hagyom mint a hülye gyerekre szokták

Mike36 2009.01.18. 13:56:38

@netsrot: nem te irtál véletlenül magyaremberként az sg-re anno?

Mike36 2009.01.18. 14:04:37

"aki jó szoci szokás szerint azzal vádolja ellenfelét amit ő maga tesz" ó, ez már messze enm szoci szokás, agy akkor a fidesz szoci párt, mondjuk lehet benne valami, amilyen kommuista jelszavai vannak: az állam mindenek felett, tőke és piacellensesség

andzsin 2009.01.18. 14:46:31

az a baj ebben a q országban, hogy mindenki jól él és tele van a tecsó parkoló...már kívánom, hogy süllyedjünk le a béka feneke alá, legyen 1 millió munkanélküli, mert úgy látom purgatórium nélkül nem megy. menjen ki a nép az utcára és kergesse el ezeket a senkiháziakat, és senkit se engedjen oda vissza aki valaha államtitkári rangnál magasabb poston volt az elmúlt 40 évben. na ekkor lehetne tabula rasat nyitni.

toni44 2009.01.18. 14:57:01

@andzsin: Hogy hol lakik mindegy. Nade KIÉBEN?

Nymus 2009.01.18. 14:58:39

Most azon vitatkozunk mi is, hogy a tyuxar vagy a macskaszar a budosebb. Budos az osszes. Mi lenne, ha nem a masikat fikaznank, hanem a talpunkra allnank, es beintenenk az osszesnek. Az osszes egy nagy csalo, tisztelet a kivetelnek, de annak jo nagy. Bar nem hiszem.

andzsin 2009.01.18. 15:19:30

@toni44: ugorjál már le a dakota lóról vazze. lehet hogy az a telek, amin a házam áll szintén rekvirált, mert egy ezredesé volt az egész hegyoldal az 50es években, most mindenki húzzon el innen?

hagyjá má a hülyeségeiddel.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.01.18. 15:25:03

hát, szépen idevonzotta ez a kiváló írás a panelpolgárokat, szépen meg is mutatkoznak a maguk animális naturalizmusában...
milyen igaza volt mensárosnak:

e-arc.hu/blog/mensaros-laszlo-a-proli

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.01.18. 17:33:30

@Grift: csak hogy téged idézzelek a kommentek elejéről: ez tényleg egy nagyon ostoba írás itt a Konzervatóriumon. Ehhez mérten -tisztelet a kivételnek- rendkívűl ostobák a kommentek is. Szánalmas és primitív hétvégi rugózás megy itten.

Kedves kommentelők (akinek nem inge, nem gatyája)!
Marhára nem rinyálni kéne a monitor elött, hanem mondjuk ismerkedni a civil kurázsi intézményével, mert az nem pálya hogy így szar, meg úgy rossz, de a Zorbánahibás és szevasz. Nem, kedves kommenteleők! Ti vagytok a hibásak, magyar választópolgárok, akik csak impotens rugózásra vagytok képesek és a felelősséget csak és kizárólag a politikai garnitúrára bírjátok vetíteni.

Az meg már csak hab a tortán, hogy lassan hét év szoc-lib (pszeudo)kormányzás után még mindig a Zorbán a főellenség.
Tudomásul kéne venni, hogy nem a politikai establishment alkotja az ország egészét, hanem többek között Ti, drágalátos kommentelők.

ps. mielött bárki vad reagálásba kezdene, tartson egy kis önvizsgálatot.

Ja, Grift. Mensáros rulez! :))))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.01.18. 18:01:57

és ami még viccesebb, ez az orbán menjen, mert mindig jól elveszti a választásokat. és azok a jobbosok akik ezt bírják mondani, még észre sem veszik, hogy a komancsok írták az agyukba a gondolatot...
orbán nélkül a fidesz vagy háromban lenne, de ha egyben akkor nem hogy elvesztené a választásokat, de a nyerés közelébe sem kerülne. a fidesz, a mai magyar közeget /mensáros, kettővel feljebb/ figyelembe véve csodálatos választási eredményeket ért el. ez van.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.01.18. 19:02:52

@Grift: ez így igaz.

de azért az is elgondolkodtató, hogy az egykor horthyfaszista (sic!), puccsra készülő, bokacsattogtató cőgernek kikiáltott Hóbagoly ma micsoda respektnek örvend a baloldalon, úgyis mint a jobboldali konzervatívizmus nagy öregje és mintapéldánya. Ez azért komoly anamorfózis, akárhogyis nézzük.

A másik meg az -nyilván sokak erre életkoruknál fogva sem igen emlékeznek a Lego mellől-, hogy 2001-ig Torgyán seggbebillentéséig bizony ügyvéd uram volt a nagy mumus és miután hatalmas űr keletkezett utána, csak ezután jött a Zorbán, mint a fő veszélyforrás. És láss csodát, ma már Torgyán is közkedvelt szereplője a bulvárfosnak.
Ezekre a momentumokra azért illene nem szelektáltan emlékezni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.01.18. 19:15:38

hóbagoly? pfff... megnézném én azt a vendéglátóst, pláne amilyen beosztásban ő volt, hogy mikor nem dolgozott a szolgálatoknak.
azt sem tudják orbánnak megbocsájtani, hogy levadászta a szépen felépített torgyánt... :)))

toni44 2009.01.18. 19:26:11

@netsrot: Hüje (sic!) gyerek. Most olvasom hogy a német állam beperelt Schrödert hogy kancellárkodása idején illegális törvénytelen pénzeket biztosított a vezeték építésére Putyinnak! Néha a tényeket is ismerned kellene. A Népszava és Népszabadság brossúrái szart se érnek. A te színvonaladat kielégítik Plusz kapott még egy igazgatósági kinevezést. Mit gondolsz mivel érdemelte ki?
Halvány lila fingod sincs az egészről DUMA! /de nem az orosz törvényhozás/ Neked egyet jelent az ingó firma és a fingó Irma!

2009.01.18. 20:42:55

@Gasper: ezen azért elgondolkoznék, hogy miért pont Zorbán a zárvány...iszom is rá egyet a Lévai borból...:)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.01.18. 20:59:04

@Gasper: Mindkét nevezett államférfi megtestesíti a szoc (bár nem a lib!) szemében a "jó jobboldali" mintaképét: politikailag inkonzekvensek, Orbánra pedig neheztelnek.

Ennyi; addig érdekesek, amíg hasznot lehet húzni a citálásukból. Ha egyikük a Fidesz mellett szólalna föl, szánalmas vén hülyének mondanák azok, akik most dicsőítik (de sajnos fordítva is így volna).

Fogadott Prókátor 2009.01.18. 21:48:21

Nagyon jó kis írás, s szerintem attól nem lesz valaki kevésbé jobboldali, hogy észreveszi a nyilvánvalót. Sőt. A kettős mérce tipikus balos dolog.

Most Schmitt Pál a mi emberünk? Ugyan. 1992 körül MDF-es szinekben volt madridi nagykövet, majd ki sem látszott Kovács Lászlóból, hogy megkapja Madrid helyett a berni posztot. Biztos a Fórum szállóban, meg a MOB-ban is azért ügyködött, hogy belülről bomlasszon!

Joejszaka 2009.01.18. 22:30:34

Hadrián, ez egy semmitmondó, direkt motherf@cking cikk,
ami nem illik a konzi színvonalához.

Kb, fikázzuk egy kicsit a Fideszt is. Mit tudsz pl. Pelcznéről, hogy leszólod? Szerintem kb. semmit.

Mike36 2009.01.18. 22:40:01

@Grift: senki nem beszélt itt orbánról, nemtom feltünt-e
a listáról volt szó

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.01.19. 00:55:45

Együttérzésem. Az Index címlap mindig behozza az agyatlan drukkerek salakját oldalfüggetlenül. Azért hajrá, van mit helyretenni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.01.19. 08:28:09

@Mike36:

így beszóttá, ember?! :))))
olvassad el a komenteket.

andzsin 2009.01.19. 09:18:52

egyébiránt vazze én is szeretnék havi kétmillióért nem csinálni semmit. a világ legjobb állása.

phaidros 2009.01.19. 09:32:16

@Joejszaka: egyet én biztosan tudok: Percné a politikában.

phaidros 2009.01.19. 09:33:27

@Gasper: Gasper, kemény vagy mint a tavalyi bejgli :)

phaidros 2009.01.19. 09:35:15

@toni44: "Gerald Hosp Schröder elfoglalta a Putyin által adományozott TNK-BP Felügyelő Bizottsági posztját! " ezen én is lehidaltam... jó lesz pár évig egy agresszív oroszellenes kormányzás szerte európában, hogy kicsit szóba kerüljön a függetlenedés is.

molaris 2009.01.19. 09:36:06

@Joejszaka:
Ne haragudj,de az, hogy nem lehet kritizálni a Fideszt, mert az "fikázás"? Szerintem már rájöttek a Fideszben is, hogy nem érdemes kiküldeni az értékeseket, mert az igazi hatalom az Európa Bizottságnál van. Egy- két markáns, hozzáértő,- a többi, meg jutalomüdüléses. Különben Tom,ika mi a fenét keres ott? Sex tanácsadó lesz, vagy a Hétalvó frakció vezetője? Itt a kerületben semmit nem csinált a rendszerváltás óta. Egy kis munka és nem Szabó Zoltán a képviselő.

phaidros 2009.01.19. 09:36:35

@netsrot: ezt bizony nagyon benézted - tényleg nem csak a szoci propagandaújságokat kéne olvasnod.

Joejszaka 2009.01.19. 09:54:17

@molaris: Figyu, lehet, sőt kell is kritizálni mindent.
De érvekkel kell ezt tenni.

De olyan érvekkel, amik értelmes érvek: a cikk szerintem senkiről mondott normális kritikát. Az indulatok nem jogosak megfelelő érvelés nélkül.

Lehet igaza a cikknek, hogy a Fidesz személyi politikája hulladék: de a cikk jelen formájában semmitmondó, sajnos, még akkor is, ha lényegi mondanivalójában lehet, h. igaza van.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.19. 11:11:19

"Különben Tom,ika mi a fenét keres ott? Sex tanácsadó lesz, vagy a Hétalvó frakció vezetője?"

Sztem új vadászterületet keres. Elég nagy az Európai Néppárt, pár évig lesz honnan csemegéznie. ;)

IHCS 2009.01.19. 11:35:47

Most, hogy a kommentelők kellőképpen személyeskedően megbeszélték a miért utáljuk listatagokat, amihez jó kiinduló pont volt az eredeti poszt érvrendszere, itt az ideje a konzervatív konstruktivitásnak.

Ti milyen listát csináltatok volna?
És ami még ennél is fontosabb: miért?
Megelégszem az első 5 hely kiosztásával, ha a miért kiterjed a teljes lista összeállításának módszertanára. ;-)

Feltételezem, hogy Hadrian VII sem a Hadrian-ok 1-7-ig a első 7 helyre megoldást kedveli, tehát akkor lehet kezdeni a konstruktív javaslatokat is.

phaidros 2009.01.19. 12:00:45

@IHCS: a kérdés egyenlő azzal, hogy kik a hiteles szakpolitikusok a Fideszben (kijön belőlük húsz,akármelyik pártban?)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.01.19. 15:02:02

@phaidros: inkább csatlakoznék IHCS kommentjéhez, mivel úgy százhúsz kommenttel ezelött már én is feltettem a kérdést. Ti kiket raknátok fel a saját EP listátokra? Én is megelégednék úgy az első hét hellyel.

Most őszintén. Erről elmélkedni több értelme volna, minthogy idejöjjön kommentelni hülyeségeket az ex-fib és az új generáció frusztrált pártolótagsága.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.19. 18:17:01

Ha már többen kérték, az én hetes listám:

1. Gál Kinga
2. Járóka Lívia
3. Glattfelder Béla
4. Barsiné Pataki Etelka
5. Őry Csaba
6. Szájer József
7. Schöpflin György

És ha már (ráadásul '89 előtt is, khm, aktív) kádert kell temetni, akkor legalább külpolitikus káder temessünk, aki valamennyire ért hozzá - pl. Martonyit.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.19. 18:22:36

Alternatív hetes lista:

1. Kövér
2. Semjén
3. Lezsák
4. Mikola
5. Szijjártó
6. Orbán
7. Jakab

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.01.19. 19:09:24

@Hadrian VII.: kössz szépen! Na az az első lista legalább jó tárgyalási alap :)))

több értelme lenne ilyen szinten értekezni, mintsem "tompikázni", "aZorbánozni", meg tokaji dűlőkre utalgatni.
kössz mégegygyszer, nálam itt a pont.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.01.19. 19:20:10

@Gasper: be kell hogy valljam, nálam valami elpattant, amikor megláttam ezt a fidesz-listát. Gál Kingáról szuperlatívuszokban beszélnek a Néppártban, akárcsak Járóka Líviáról; Glattfelder Bombayben tárgyal és egyszer csak robbanások jönnek, golyók repülnek a feje fölött - mi jön ezután? Mindnyájukat beelőzi DT, aki felé legfeljebb tányérok szoktak repülni valamelyik kalandja utáni lebukása során, politikai haszna zéró... Szegény Barsiné lemarad, közben a mosolygó univerzális konyhagép Schmitt Pál meg a listavezető... Áh, hagyjuk...

Kopi3.14 2009.01.19. 19:40:36

Hadrian: De egyikuk semketszeres olimpiai bajnok, volt NOB elnokhelyettes es erosen elbukott elnokvjelolt. Kell meg valami, ami a politikai ratermettseget bizonyitja?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.01.19. 21:56:37

legalább világos lett, mik azok a szakmai kritériumok amik mentén, hadrián, elképzeli az eu parlamenti képviselők rátermettségét. ha más nem, repüljenek golyók a fejük felett... :))))

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.01.20. 02:42:22

"tompikázni" védhetetlenül jogos, amit a kis fürtös, csak magának köszönhet. És attól, hogy a Kovács nagyonhülye Lászlót már a maszop se bírta hová elsüllyeszteni, a túloldalon se kellene ezzel a primitív derítési technikával dolgozni. Mert a szar ilyenkor enyhén eloszlik, de a közeli kútból már nem ajánlatos nagyot meríteni.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.01.20. 08:04:08

@erőspista: naja. én sem gondolom, hogy Deutsch Tamás a magyar politikai élet nonpluszultrája, ellenben úgy gondolom, hogy amíg egyesek "tompikáznak", meg "vityóznak", meg Schmitt Pállal van a legnagyobb gondjuk, addig egy exkiszes Szilvásy vezetése alatt a titkosszolgálatok ott kavarnak a politikai életben, vagy éppen egy Veres nevű pénzügyminiszter szabályos kiskirályként egzisztál Szabolcsban, továbbá egy Gyurcsányi nevű nagyember vezetésével és egy pszeudoliberális párt aktív támogatásával szisztematikusan teszik gallyra ezt az országot. És ez tart immár hét éve, amikoris a balfasz Medgyessy hátán szépen átgyalogoltak az egykori ifjútörökök a frankóba.

Továbbá az a baj, hogy a "tompikázás" és a "vityózás" kizárólag arra jó, hogy még csak arra se kelljen gondolni, hogy esetleg mi magunk mi a jó büdös francot tehetnénk ezért az országért. Nem. A mi mentalitásunk arról szól, hogy mindent hárítsunk a politikára, mi meg megnyugodhatunk a vergődő áldozat szerepében, hiszen mi semmiről nem tehetünk.
Nem a lóf*szt nem!. Mi vagyunk az úgynevezett nép, az úgynevezett választópolgár, csakis mi tehetünk/tehetnénk saját sorsunkról, például azzal, hogy választásokkor választunk és nem szavazunk, továbbá nem csak dumálunk, hanem el is zavarjuk a gengsztereket.

Na persze mindehhez kellett volna úgy húsz éve egy tabula rasa-t is tartani, mintsem hogy a mocskot folyamatosan a szőnyeg alá söpörjük. Ja, és nem kéne állandóan azal a droid szöveggel jönni, hogy a Zorbánahibás!

ps. érdemes 70-es, 80-as években készült olasz politikai krimiket nézni. Időnként lemegy egy-kettő az Európa csatornán. Csodálatos analógiákat vélek felfedezni.

Kopi3.14 2009.01.20. 20:17:42

Gasper: mit tehetunk, pl sajat peldam: akire egyszer szavaztam vagy nem, de csalodtam benne, arra utana nem szavazok. Amikor van olyan jelolt, akire tudnek szivbol igent modnani, akkor ot valasztom. Az elso baklovesig. Utana tolem meg jonapot sem kap. Mondjuk szepen lassan elfogynak a lehetosegek, igy targytalan a dolog mar. Valamint a kovetkezo valasztasokon egy egyszeru ok miatt nem fogok reszt venni. Napi eletem nem ott zajlik, igy szerintem nem illdomos beleszolnom a naponta Mo-n szivok eletebe. Ezen tulmenoen amit tehetek, azt megteszem. Nem csalok adot- modnjuk tavalytol mar a nemetekhez kell fizetnem, nem Mo-ra- es termelem a GDP-t. A munkaltatomnak meg nagyobb penzt hajtok, mint ha Mo-n dolgoznek, igy az allami bevetelt is novelem elvileg.

Nick3 2009.02.08. 15:01:07

Visszatérve a politikusaink nyelvtudásához. 2008 március 16-án egy kirándulás keretében megtekinthettem a plenáris ülés napirend előtti felszólalásait. Tanúja lehettem amint Fletó - aki a 200 millába került kormányszóvivő.hu szerint tárgyalási szinten beszél angolul - felolvasta az ominózus Fiancial Times cikket olyan kiejtéssel amit egy két hete angolul tanuló ukrán is megirigyelhetett volna. Mellesleg ezt nem csak én láttam így. Az egész T. Ház dőlt a röhögéstől.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása