A bukás

vadnyul I 2008.12.17. 12:03

Feloszlatták végre! Az egyesületet, ami ugyan csak álca, és egyáltalán: működik? De a probléma megoldásához nem kerültünk közelebb, mert az nem a Magyar Gárda. A probléma továbbra is az állam szétrohadása, az, hogy az ország egyes területein már nincs jelen az állam (és vele együtt tűnik el a civilizáció is). A legfontosabb feladatát, a biztonság garantálását nem tudja biztosítani, képtelen fenntartani a közrendet. Ez vezet aztán az áramos kerítéshez és a gárdához egyaránt.

A Gárda azon túl, hogy egy jogos igény miatt jött létre, elég felemás képződmény. Bár nyilvánvaló célja a közbiztonság erősítése lenne, de erre mára teljesen alkalmatlan lett. Szerintem elsősorban a köré épülő ködevő nacionalizmus miatt. A Gárda nem az állam "kisegítését" tartja fonosnak, hanem a nemzetét. De a nemzet nevében gond nélkül szembefordul a magyar állammal is (a mozgalmat nem lehet feloszlatni), ezzel maga is a probléma részévé válik. Működésük politikai akciókra korlátozódott, a vonulások tiltakozó megmozdulások, tüntetések. A biztonsági problémák megoldásához semmivel nem járultak hozzá. Ahhoz minimum polgári öntudat és az államhoz való lojalitás szükséges, meg némi értelem. A lánglelkű nemzetféltés és a sajátos rendpártiság nem elég. Ez a mentalitás a forradalmárok jelemzője, de kevés forradalmárból lett igazi államférfi. A feloszlatás pedig nem megoldás. egyrészt hatástalan, hiszen a mozgalom kicsúszik a jog hálójából, ellenben a problémát nem oldja meg - a probléma a magyar állam szemünk előtt zajló bukása. Képtelen ellátni alapfeladatait, sőt, egyre inkább úgy tűnik, még elképzelése sincs arról, melyek is lennének azok egyáltalán.

De van a Gárdának egy kelemetlen mellékhatása: az idióta módra megközelített biztonsági probléma sikeresen vált etnikai / nemzetiségi kérdéssé. A cigánybűnözés hangoztatására a válasz egy erősődő magyarellenes cigány nacionalizmus lehet. Demokratikus korokban a problémák egyszerűsítése amúgy is állandó veszély, és egy értelmiséggel alig rendelkező, leszakadó társadalmi csoportra még veszélyesebb a demagógia. Jó úton vagyun afelé, hogy nemzetiségi szembenállássá váljon egy alapvetően közbiztonsági kérdés. Hiszen a romák sem tudnak hűségesek lenni az államhoz - mihez is lennének, amikor az államukat a magyarok sem becsülik. Még ha akarnának, akkor sincs hova integrálódni. És marad a nemzeti identitás, mint összekötő erő - a Gárda által képviselt magyar nacionalizmus ellenpontja.

Hogy mi lesz ebből? Az, hogy mindenkinek rosszabb lesz.

(Még ezt is mondom a gárdáról.)

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr83827789

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szombatblog 2008.12.18. 22:37:22

Gárdátlanul-megoldatlanulÓriási vihart kavar immár évek óta – keletkezése óta a Magyar Gárda. Célkitűzéseik közé tartozik az, hogy a magyar nemzet „önvédelmét” lássa el. Ebben az egész Gárda-mizériában, melynek utolsó állomásaként (bár e…

Trackback: Szombatblog 2008.12.18. 22:37:02

Felfalják magukat?Nehéz dolog, hogy mit gondoljon az ember a szélsőjobboldalról. Tényleg. Pár hónapja még a Magyar Gárda vonulgatásaival, Morvai Krisztina és a Jobbik frigyével (irány Brüsszel!) volt tele a sajtó. Megnőtt a lelkesedésük, duzzadt az önbiza…

Trackback: GayBears Blog 2008.12.17. 12:34:21

Gárda egyesület vagy mozgalom?Tegnap a fővárosi bíróság elsőfokú ítélete feloszlatásra ítélte a Magyar Gárda Egyesületet, mely döntés nem vonatkozik a Magyar Gárda Mozgalomra. Ami azt illeti nem is tudtam hogy több Magyar Gárda is létezik. Aztán arra gond…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zstukacs~ (törölt) 2008.12.17. 12:28:42

azért egyezzünk már meg abban, hogy a civilizált országokban a rend biztosítása alapavetően a helyhatóságok feladata, és nem az államé. döntsétek már el, hogy államrendőrséget akartok, vagy sem.

a probléma vidéken az, hogy falusi önkormányzatok vannak, amik a közfeladatok ellátására képtelenek. járási kapitányságok kellenének. a falusi, és a megyei önkormányaztokat meg kellene szünetni. és helyette járási, és megyei jogú városi igazgatás kellene.

szokás szerint egy alapvetően egy rendészeti, igazgatási kérdésre a hülyebölcsészek rászarják a politikát. mindkét oldalon.

freehckr 2008.12.17. 12:47:55

Nem lennék meglepve, ha másodfokon felülbírálnák a kissé furcsa indoklású ítéletet, mint ahogyan a 2006 őszi "vérbírák" ítéleteinek nagy részét is "elmeszelték" másodfokon, ugyanis Pataki bíró (elvtárs?) nevéhez felettébb gyanús elsőfokú ítéletek kötődnek:

www.gondola.hu/cikkek/42701

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2008.12.17. 13:11:23

Jó írás, többé-kevésbé tisztán látja a dolgot, bár a nacionalizmusról kicsit más a véleményem :)

A Gárda a cigány-magyar szembenállást nem előidézte, csak jobban felhívta rá a figyelmet. A figyelem felkeltése ezügyben, ezt még Tóta W. is elismeri, létfontosságú. De hogyan oldod meg ezt anélkül, hogy ennek következtében először is ne eszkalálódjon a szembenállás? Úgy értem: ha civil vagy, fel akarod kelteni a figyelmet, viszont tudod, hogy egy petícióval vagy baráti kör alapításával nemhogy az állam és a politikusok, de még a többségi társadalom továbbra is leszarja majd, hogy belehalsz -e vagy sem, magától pedig semmit nem fog tenni (maximum letagadja amit mondani próbálsz)?

Én végtelenül boldog lennék, ha a Gárdára egyáltalán nem lenne szükség. Csak azt hallom, hogy ez a lehető legrosszabb megoldás - ez azért van, mert félreértelmezik a dolgot, a Gárda nem gyógyszer, hanem olyasfajta tünet, mint a láz. Nem megoldási javaslat, hanem segélykiáltás. Nem akarjuk felváltani a vidékről kivonult rendőrséget gárdistákkal, nagyon nem - de ha feltétlenül muszáj, megtesszük, amíg vissza nem veszi feladatát az állam, melyet azért ruháztunk fel hatalommal, hogy megvédjen minket.
A jó megoldás az lenne, ha az állam teljes lendülettel belefogna az integrációba, az európai szintű kultúra megismertetésébe a cigányokkal, munkát adnánk nekik, a gyerekeket tanítanánk, a kialakult kártékony bűnöző és élősködő cigányságon belüli kisebbséget pedig felszámolnánk úgy ahogy van, nem finomkodva. Ezt mind egy civil szerveződés nem tudja megoldani. Csak szólhat, hogy baj van, és esetleg utat mutathat.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.12.17. 13:40:55

"Bár nyilvánvaló célja a közbiztonság erősítése lenne"
Szerintem nem, csupán itt tudja megmutatni magát és támogatókat toborozni.

lütty 2008.12.17. 14:02:45

Semmilyen jogos igény nincs itt! Magyarország jogállam, ha még szarul is működik, akkor is. Az ország olyan, amilyen az emberek többsége, aki itt él. A magyar gárda nem azért jött létre, hogy a törvényeket szolgálja, hanem ellenkezőleg, a törvénytelenséggel akar bomlasztani, ezzel tisztába kéne lenni felnőtt embereknek: a gárda egy szélsőjobbos, fideszbérenc szervezet Vajon milyen az a rend, amit ők akarnak? belegondoltatok már?

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2008.12.17. 14:10:45

lütty: "szélsőjobbos, fideszbérenc"

Jézusmária, még mindig itt tartunk? És mikor jön az, hogy nemsokára a Dunába lövik a baloldaliakat?

tetra · http://unsigned.freeblog.hu/ 2008.12.17. 14:12:43

Fidesz és a szélsőjobb? Ne vicceljünk :)
A cigányok pedig jóval a Gárda előtt is nemzetiségi alapon ítélték meg az embereket (aki Budapesten él és kicsit is leereszkedett az utcákra az tudja ezt, de elég a gádzsó, biboldó szavakra gondolni, csak nem nemzetiségi alapon való megkülönböztetés?). Ennek semmi köze a Gárdához, a cigányok így gondolkodnak.

Amúgy erősítette a közbiztonságot, mivel a félelemkeltő felvonulásaik valóban keltettek egy kis félelmet, de legfőképpen önbizalmat az őslakosokban. Nem sok, de valamit elértek.

states 2008.12.17. 14:12:44

Egyetértek, nem csak a cigányoknak vannak jogai, hanem a többségnek, a nem cigányoknak is. Többek között jog az élet és vagyonbiztonsághoz. Azzal, hogy a Jobbik hozta létre a Gárdát, meg is pecsételődött a sorsa, már az idióta maskarájuktól is hideglelést kapott az emberek többsége, és ami a legnagyobb baj, hogy lejáratták az egyébként igenis vállalható kezdeményezést: ha az állam nem akarja, nem képes megvédeni az állampolgárt, akkor annak igenis joga van megvédenie saját magát...

lütty 2008.12.17. 14:13:30

a cigánykérdés egy iszonyú nehéz dolog. Megoldhatatlan. Nagyon hosszú időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a többségi társadalom is és a cigányok is belátóbbak legyenek és valamilyen kompromisszum szülessen.
Hatalmas kulturális különbség van közöttünk. Az integráció sértő lehet. Miért kéne egy kisebbségnek behódolnia a többségieknek? Csak azért, mert többség dönt? Így elveszítenék az identitásukat... szóval kiba nehéz egy dolog, ezért is mondom, hogy kurva nagy türelem kell hozzá és BELÁTÁS mindkét oldalról.

Bell & Sebastian 2008.12.17. 14:15:26

A véleményed: Feloszlatták végre!
Alatta 100 soron keresztül tompítod.
Vállald, és érjen itthon a nyugdíjas-kor!
(Ez sokkal kegyetlenebb átok annál, mintha simán arra kértelek volna, hogy fixálj análisan.)

lütty 2008.12.17. 14:17:58

Elfelejtitek, hogy mi vagyunk az állam. Állampolgár vagy te is states pl., ha akarod, ha nem. Szavazhatsz, képviselő is lehetsz...pártot alapíthatsz...nagyrészben tőled függ. Legfeljebb nem választunk meg.

snipper 2008.12.17. 14:19:00

Miért van az, hogy egy normális írás hatodik-hetedik hozzászólását már valamelyik oldalhoz tartozó isten barma írja kiváltva a másik oldal reakcióját?

szpal 2008.12.17. 14:19:22

Ha jól emlékszem, a Gárda megalakulásakor, a budai várban egyszer sem hangzott el a "cigány" szó. A gárda létrehozásának egyik indítéka a 2006. október 23-i rendőrterror volt. A vonulások és a cigánytéma felszínen tartása a 2009-es és 2010-es Jobbikos választási sikerhez kell, ami, ha a kartali 10%-ot vesszük, nem esélytelen. A Gárdára szükség van, ebben még Tóta W. is egyetért.

flakon 2008.12.17. 14:20:45

a szabadság szemszögéből??? Feloszlatták végre!??? nagyszüleim falujában 15 éve még semmiféle bűnözés nem volt, ma zárnak mindent, még a tyúkólat is. szóval elmehetsz te a picsába a szabadságoddal, meg toleranciáddal, de garantálom neked, mint szlovákiában, itt is jönni fog még cigányra gárdás tank

budaid 2008.12.17. 14:20:53

lütty, 1-es ülj le.

Szerintem azt kellene csinálni a kormánynak, amit a nép akar. A nép rendet akar, anyagi és fizikai biztonságot. Ezek elérésére kellene törekednie vezetőinknek. Erre van közakarat, a rendes dolgozó emberek leszarása ellenérzést kelt. Csakúgy mint te a szarságaiddal. Igen belegondoltunk már mi lenne ha lenne egy pár éves fasiszta diktatúra-kicsit egyenesbe hoznák az országot.

Feketedisznóvágás1 2008.12.17. 14:23:25

Vadnyúl

Nem értelek, mi a bajotok nektek a Gárdával? mi rosszat csináltak? Itt Baranyában igen is sokat jelentenek. Amellett hogy az isten háta mögötti kis baranyai falukba lemennek és az öreg kisnyugdíjas kiszolgáltatott embereknek adnak még egy kis hitet a túlélésre, az olyan nagy bűn? Vagy az baj hogy egyenruhában vért adnak, és mondjuk a nemzeti ünnepeken koszorúznak vagy szobrot avatnak?
Könyörgöm, gyertek már le egyszer vidékre és nézz meg hogy él az "elnyomott kisebbség". Tudják hogy 20-30év múlva ők lesznek többségben, készülnek erre.

Én egyébként cserkészkedem. Mi se szeretjük kimondottan a cigányokat. Mi is felvonolunk, masírozunk, koszorúzunk. Nálunk is van hierarchia. Minket miért nem akarnak betiltani?

lütty 2008.12.17. 14:26:17

Egyébként meg az, aki azt mondja, nincs előítélete a cigányokkal szemben, egyszerűen hazudik. Az viszont igaz, hogy gondolkodó emberek lévén az agyunkkal korrigálnunk kell minden reflexszerű vagy érzelmi befolyásoltságunkat.
Kivételek azért vannak, pl. a szex.

café 2008.12.17. 14:29:46

"a probléma a magyar állam szemünk előtt zajló bukása."

Ez milyen egy felszínes hülyeség? Az állam Zimbawében meg Szomáliában bukik meg, nem Magyarországon.

Egyáltalán, hogy lehet írni egy cikket a Gárdáról úgy, hogy abban nincs megemlítve a Jobbik, mint szélsőjobboldali párt?

Van viszont ilyen mondat: "nyilvánvaló célja a közbiztonság erősítése lenne", ami meglehetősen hajmeresztő interpretáció. A nyilvánvaló cél ezzel szemben a Jobbik erősítése a cigányellenes indulatok szításával.

Mióta végzik a közbiztonság erősítését párthoz tartozó paramilitáris csoportok?

A magyar társadalomban a büntetőjogi problémák sokadik helyén szerepelnek az uborkalopások. A fehérek sokkal súlyosabb vagyon elleni bűncselekményeket követnek el, a kiterjedt adócsalásról nem is beszélve. A csládon belüli erőszak, mint az egyik legáltalánosabb erőszakos bűncselekmény színsemleges ebben az országban.

Felfújt, rasszista propaganda folyik már régóta, amelynek egyik legfontosabb eszköze, hogy numero egyes ügyként definiálják a cigányok által elkövetett bűncselekményeket. Ez nem azt jelenti, hogy az uborkalopás helyes, csak legyen már egy kis arányérzék!

lütty 2008.12.17. 14:30:44

hát ez az amit írtam....olyan ez a kibaszott ország, mint akik lakják...pl te budaid. Szopogasd az orbán faszát, legyen diktatúra, de csak neked.

Lári-Feri 2008.12.17. 14:31:17

lütty 2008.12.17. 14:26:17

Te hány éves vagy? Mármint úgy agyilag....

flakon 2008.12.17. 14:33:02

"Kivételek azért vannak, pl. a szex. " szóval te mindenkit megbaszol, aki az utadba kerül? előítéletről: angliában minden esetben közlik az elkövető etnikai hovatartozását, nem azért, mert rasszisták, hanem mert érthető módon figyelmeztetnek, hogy kiktől kell tartani. ha mo-on bohócjelmezesek kirabolnak, megvernek, akkor tudjuk már, hogy vigyázzunk a bohócjelmezesekkel, ami nem azt jelenti, hogy minden bohóc ki fog rabolni

freehckr 2008.12.17. 14:33:47

lütty 2008.12.17. 14:30:44

"Szopogasd az orbán faszát, legyen diktatúra, de csak neked"

Hát nagyon jó, de ezt a primitív stílust inkább a kapcsolat.hu-n kellene erőltetned...

Maestro 2008.12.17. 14:33:59

A magántulajdon intézményének leszarása nem kultúra. A kötekedés nem kultúra, a segélybőlélekbaszokdolgoznimenni nem kultúra, és még sorolhatnám.
Kultúra a cigányzene, a fazekasság, a tánc, a nyelv, a tudomisénmi.

Akkor inkább integráció. Nyilvánvaló, hogy ha úgy adódik, hogy valakinek sérülnek az érdekei, akkor az a kisebbség lesz, ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni, habzószájú ombudsman ide vagy oda.

lütty: Miért kéne egy kisebbségnek behódolnia a többségieknek?
Szerintem a normális együttélés enélkül nem megy. Nyilván nem kell eltaposni a cigány kultúrát, meg hagyni, hogy leépüljön, de a kisebbség alkalmazkodjék a többséghez, amikor a cigányok idejöttek, akkor is így volt. Csak azóta teret hódított néhány elborult eszme, ami után a befőtt teszi el a nagymamát, ha pedig nem, akkor a befőtt jogai sérülnek.

lütty 2008.12.17. 14:35:35

én még az utcán heverő üres flakont is megbaszom,,,Lári feri ismerkednél?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2008.12.17. 14:36:07

a gárda kiélezte az etnikai problémát? na bumm! dr house is úgy gyógyít! :)

excopp 2008.12.17. 14:36:38

csak annyit: van a rendőrség mellett közterület-felügyelet, polgárőr, biztonsági őr, halő, vadőr, mezőőr, természetvédelmi őr, különböző gárdák, egyletek; növelték-e ezek a biztonságot, továbbá, hogy miért jött létre a MG? Azért, hogy szabad szemmel is lehessen látni a Jobbikot. A MG miképppen csinálna rendet, azzal, hogy a 3200 településre, ha minden nap (szombat-vasárnap) masírozik egy településen, nem egészen tíz év alatt bejárhatja mindegyiket. Majd elmegy. Kovács bácsi pedig ott marad a következő tíz évre. valószínűleg decentralizált rendőri erő kellene, mert alaptétel: a közbiztonság helyi ügy. A MG azonban egyszerűen nem erre jött létre. Más kérdés, hogy miért lehet feloszlatni, mert csúnyán beszélnek, igen, mindenki csúnyán beszél.Továbbá a véleményt az Alkotmány annak tartalmára tekintet nélkül védi. Elkövettek jogsértést? Nincs róla hír. Elsőfokon a bíróság úgy értékelte, hogy igen. majd meglátjuk a jogerős ítéletet. A tragédia egyébként az, ha valaki elismerően bólogat a kirekesztő kijelentésekre anélkül, hogy belegondolna, mit is jelent valójában. A szemléletet azonban jogi-adminisztratív eszközzel nemigen lehet megváltoztatni. Máshol is próbáltam írogatni, de reménytelen. Itt jobban érzem magam. Nem baj ha vita van, csak érdemi legyen...

Átvitel honvéd 2008.12.17. 14:36:39

Elég jó cikk.

Kiegészíteni talán csak azzal lehetne, hogy a cikk által lefestett "összkép" nem teljes. Hiányoznak belőle azok az érdekek, amelyek számára a vidék ellehetetlenülése (gazdasági-, kulturális- és közbiztonsági szempontból), a nemzetiségi ellentét "tagadva" szítása, az emberek egymásnak ugrasztása "jól jön" -- és amelyek közvetve szintén a Gárda megalakulásához vezettek. Azzal kiegészítve viszont az is világos, hogy miért pont nacionalista-szélsőjobbos felhangokkal alakul meg egy szervezet, amely úgymond a "biztonságot" tűzi a zászlajára...

A megoldás szerintem egyszerű. Nem több, mint az "egyenlőség", mint elv, no meg a valóság egyszerű kimondása. Ki kell pl. mondani, hogy létezik "cigánybűnözés". Az, akinek egy csepp esze van, nem azonosítja a bűnöző, bunkó cigányokat az értelmes, rendes cigányokkal, akkor sem, ha a fogalom kimondottan létezik (aki meg azonosítja, annak úgyis mindegy; hülye, hülye. ). Tovább megyek: nem kell szélsőjobboldalinak bélyegezni azt, liberális felsőbbrendűség-tudattal (ami egyébként is nettó önellentmondás), aki egyszerűen közli, hogy létezik cigánybűnözés. Ki kell mondani, hogy vannak körök, akiknek a helyzet léte és fenntartása egyszerűen rövid távú érdek, vagy egyéb rövid távú érdekeik érvényesülésének közvetlen -- általuk tudomásul venni nem kívánt -- mellékhatása.

A Gárda remélem fennmarad. Nem azért, mert szimpatizálok a Jobbik-kal (nem szimpatizálok), hanem azért, mert szégyenteljesnek tartanám, ha az emberekbe úgymond bele lehetne fojtani a szót, és el lehetne bitorolni tőlük az önálló cselekvés képességét, holmi hatalmi szóval (és pont egy ilyen jellemtelen, korrupt garnitúra által...).

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.12.17. 14:38:47

Kedves vadnyul!

Alapvetően egyetértek, de... sztem a gárda feloszlatása rossz válasz, én kötelezvényeket írtam volna elő nekik.

Így azt hiszem dafke alapon a további népszerűsítéshez fog vezetni, ergo hosszútávon jól szolgálja Vonáék píárját.

Én egy darabig szimpatizáltam velük, okosnak tartom vonát (még ha szavait vitatom is sokszor), de amióta az alábbi dolog történt, elvesztették pozitív hozzáállásom.

malacnews.freeblog.hu/archives/2008/10/26/Magyar_Garda_a_gyurcsanyi_uton/

Én el tudok képzelni normálisan működő nemzeti gárdát, lehetőleg pártoktól függetlent. Valami olyast, mint a jenkiknél. Egyelőre (sajnos) szükség lenne rá, de nem így.

Üdv.

szpal 2008.12.17. 14:39:32

Az Igazságügyi Minisztérium már kb. a 6. gyűlöletbeszéd-törvény-változatot készíti, plusz ráadásul most a buziházasság intézményét is újra kell gondolják, így nem sok idő jut a valódi problémákra.

lütty 2008.12.17. 14:39:32

oké maestro...de ki mondja meg, meddig kell megnyirbálni a cigánykultúrát? Te vagy én? Táncitánci meg muzsika az mehet, csirkebélevés az nem? Neked fujj...nekik nem.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.12.17. 14:40:59

off

Állítsatok a css-ben az oldaldoboz címképének top margóján, mert a felírat nem látszik rendesen.
Két perc alatt beállítható. Ez így nagyon gázos kinézetű... ... sztem

on

Üdv.

papamaci1 2008.12.17. 14:41:21

A probléma a következő módon kezelhető:MINDEN helység, kerület alakít egy POLGÁRŐRSÉGET. Minden, város, falu, tanya. Az ott élő emberekből.
Mellesleg a cigányság a középkor óta nem volt hajlandó (sehol) elfogadni a többségi normákat.agresszív, erőszakos, lop, csal és etnikai alapon gyilkol.(Olaszliszka.) Ezek a tények. Hogy ez a cigókon belül kisebbség ? Igaz. Akkor a többség tegyen róla. Kolompár, Horvát, Farkas stb.

szpal 2008.12.17. 14:42:29

ja, aki meg azt mondja, hogy a Gárda egyenruhája egyesekben félelmet kelt, hát én 2006.október 23-a óta ugyanígy érzek, ha rendőregyenruhát látok. Tiltsák be a rendőrséget is, mert az bizonyíthatóan elkövetett már bűncselekményeket, a Gárda viszont nem!

ekkerjoz 2008.12.17. 14:43:25

Nem volt bölcs dolog feloszlatni, most majd lesz egy (két-három) regisztrált militáns csoport helyett ötven illegális.
Hagyni kellett volna működni, sőt, forrásokkal támogatni, és előbb-utóbb összevesztek volna az alapító atyák a pénz körül.
Egyébként ha tényleg volna pártoktól független igény egy olyan önkéntes szervezetre, ami segít, ha jön az árvíz, vagy jelen van a megélhetési bűnözés ellen, akkor egyesítsék a Polgári Védelmet a Polgárőrséggel. Békében járőrözzenek, bajban segítsenek.

zolcsy05 2008.12.17. 14:46:03

Akik soha nem éltek cigányok közt fingjuk nincs mi a probléma akiknek nagyszüleit,szüleit,gyermekeit bántalmazták leköpték megfenyegették azoknak van. Nyugdíjas idős bácsik,nénik tapsolják őket bármerre járnak mondjátok már ebben a kibaszott demokráciában kihez fordulhatnak segítségért? Azok ugatnak a legjobban akik nem élnek köztük az interneten meg osszák az észt csak jönne velük szembe három kan cigány oszt összefosná magát.

a rekettyés 2008.12.17. 14:46:20

Nem a Gárdára kellene ködös eszmeiséggel olyan emberekkel akiket az én idömben még katonának se vittek el. Nem biztos hogy fizikai alkalmatlanság miatt hanem ideggyengeség miatt... Hanem egy erös állam erös vezetéssel erös rendörséggel de akik most erös rendörségért és rendért kiabálnak azok tiltakoztak a rendöség fellépése ellen nem olyan rég.

Páneurópai Harci Kos 2008.12.17. 14:46:54

"a 2006. október 23-i rendőrterror volt. A vonulások és a cigánytéma felszínen tartása a 2009-es és 2010-es Jobbikos választási sikerhez kell, ami, ha a kartali 10%-ot vesszük, nem esélytelen. A Gárdára szükség van, ebben még Tóta W. is egyetért."

Rendőrterror? A rendőrök fosztogatták a tv székházat és gyújtották fel az autókat , nemár.
Tóta bizonyos szituációkban túl liberális
(szvsz ez esetben hülyeséget beszél)

Átvitel honvéd 2008.12.17. 14:47:10

ekkerjoz:

Polgári védelem sajnos már nincs (önállóan)... A 2000-es évek elején jól összevonták a tűzoltókkal, "egységes katasztrófavédelem" címén... Az ügybe innentől bele kellene keverni a tűzoltókat is, az valószínűleg nem jó megoldás. Az alapötlet persze valószínűleg jó, kivéve, hogy nincs mögötte olyan "formáló erő", mint amilyen a Gárda mögött az aktuálpolitikai események voltak.

lütty 2008.12.17. 14:51:50

zolcsy05 általánosít. Az én szomszédom rendescigány. Na melyikünknek van igaza?

Tehéntőgy 2008.12.17. 14:54:23

Dolgoztatok ti már nyári idénymunkában együtt cigányokkal? Én elég sokszor. Kereskedni is tök normálisan lehet velük. Egyáltalán nem dolgoznak rosszul, sőt. Lehet cigánybűnözésről hisztizni (engem is lopott már meg cigány, vertek is már meg csoportosan), vannak elég jól szervezett cigány rablóbandák, hogyne, csak értelme nincs kriminalizálni a falusi cigányságot, ánblokk. Éppúgy nincs értelme annak hogy rohadt okos éértelmiségiek írogatják meg az ÉS-ben, hogy megfojt minket a rasszizmus, mint annak, hogy itt mindenki megírja szép okosan, hogy röndnek köll lönni, meg hogy védjük meg a rendesdolgozómagyarembereket .
A jobbik tipikusan az a párt, ami az általa folyton felemlegetett társadalmi problémának nem a megoldásában, hanem az elmélyítésében érdekelt (a Gárda erre kiváló eszköz volt), ti. ebből szándékozik megélni, mint az SZDSZ a kamu jogvédelemből, a Fidesz a kamu antikommunizmusból és szociális álérzékenységből, az MSZP a kamu antifasizmusból és szociális álérzékenységből, az MDF a kamu korrupcióellenességből, stb., csak míg az absztrakciók elleni verbális alibiküzdelem veszélytelen, addig mind a "cigánybűnözők" mind a "rendes vidéki magyaremberek" hús-vér lények, akiknek a Gárda játéka a bőrére mehet.

zolcsy05 2008.12.17. 14:56:54

Az én falumban meg van 700 büdöscigány cseréljünk de már holnapra neked sem ilyen bejegyzéseid lennének ha nem lenne kerítésed elvinnék a háziállataidat felszednék a krumplidat a cigányok közt is van rendes csak elenyészően kevés

lütty 2008.12.17. 14:59:01

ez a tőgy kedvemrevaló.

lütty 2008.12.17. 15:00:15

zolcsy, akkor ha sok a férges hulljon mind?

zolcsy05 2008.12.17. 15:03:40

Ki beszél itt erről olyan törvények rendőrség kellene mint régen akiktől ők is tartottak mert régen azért nem volt itt gárda meg szélsőjobb de félelem se tőlük este nyugodtan kimehettél az utcára nem fosztottak ki szigorúbb szabályok kellenek ennyi

lütty 2008.12.17. 15:08:12

nem tudom, hogy a "szabályoknak" kell e szogorodni-ahogy zolcsy fogalmaz. Szerintem a végrehajtásnak kellene kíméletlenebnek lennie. Vagyis csak be kéne tartani a törvényben előírtakat. A bíróságnak, a rendőrségnek stb.

Közöd?? (törölt) 2008.12.17. 15:09:36

kurvanagy eredmény, már bejegyezni sem lett volna szabad, és az összes alapítással kisérletező, meg tag tehetett volna egykis kirándulást a börtönbe a cigányok közé, terepszemlére :-) a mai magyar bírósági viszonyok között azonban korai még temetni a gárdát...

tetra · http://unsigned.freeblog.hu/ 2008.12.17. 15:11:04

"Mióta végzik a közbiztonság erősítését párthoz tartozó paramilitáris csoportok?"

Lásd SA. Amúgy meg a rendőrség is kormányszolgálat alatt áll, azaz jelenleg MSzP-hez kötődik. Na bumm.

"A magyar társadalomban a büntetőjogi problémák sokadik helyén szerepelnek az uborkalopások. A fehérek sokkal súlyosabb vagyon elleni bűncselekményeket követnek el, a kiterjedt adócsalásról nem is beszélve. A csládon belüli erőszak, mint az egyik legáltalánosabb erőszakos bűncselekmény színsemleges ebben az országban."

Színsemleges? Nézz meg néhány statisztikát. Lószart színsemleges. A fehér vagyon elleni bűncselekmények nagy része nem az egyes személyek, hanem a cégek esetleg az állam ellen irányulnak. A cigányok viszont nem csak vagyonodban (és testi épségedben) veszélyeztetnek, hanem a szociális rendszeren keresztül a legnagyobb lehúzói az államnak. Most kezd el emlegetni a móri mészárlást, az jön.

"Felfújt, rasszista propaganda folyik már régóta, amelynek egyik legfontosabb eszköze, hogy numero egyes ügyként definiálják a cigányok által elkövetett bűncselekményeket. Ez nem azt jelenti, hogy az uborkalopás helyes, csak legyen már egy kis arányérzék!"

Igen? Mégsem látom semelyik nagy médiában, hogy hangsúlyoznák a cigányok által elkövetett, a médiába véletlenül bekerült bűnesetnél a származását az elkövetőnek. Pedig néha (sokszor) jellegzetesen cigány a dolog, látatlanban is nagy valószínűséggel meg lehet mondani, hogy az volt a tettes.

zolcsy05 2008.12.17. 15:11:19

Halálbüntetés ennyi ennél nagyobb visszatartó erő nem kéne pár év múlva látható lenne hogy mennyivel csökkenne a durva bűncselekmények száma s ez nem etnikai kérdés

sanyisanyi 2008.12.17. 15:13:41

Inkább tanulj meg helyesen írni, mint ilyen hülyeségeket írkálnál!!

zolcsy05 2008.12.17. 15:14:47

Igazad van tetra ez a lényeg!!

lütty 2008.12.17. 15:16:25

na zolcsy, nem tudtam ,hogy ennyire szalonképtelen vagy. meghívnak vendégségbe és tessék, akkorát köptél a padlóra, hogy többen elcsúsznak a turhádon, Szégyellje magát kisfiú!

Páneurópai Harci Kos 2008.12.17. 15:16:57

" zolcsy05 2008.12.17. 15:11:19
Halálbüntetés ennyi ennél nagyobb visszatartó erő nem kéne pár év múlva látható lenne hogy mennyivel csökkenne a durva bűncselekmények száma s ez nem etnikai kérdés "

nincs visszatartó ereje, lást Kína.
És vissza lehet vele élni.
Hozok 10 tanut, hogy pedofil képeket rejtegetsz, sőt titokban a lovammal közösülsz, erre téged felakasztanak.
A halálbüntetés, nem járható út.

zstukacs~ (törölt) 2008.12.17. 15:18:15

papamaci1,
az nem jut eszedbe, hogy olaszliszkán azért kezdtek neki önbíráskodni a cigányok, mert ugyanúgy nem bíztak az igazságszolgáltatásban egy gázolásos ügyben, mint ahogyan nem nagyon bízhatnak a magyarok sem bízhatnak lopás ügyekben. szóval a probléma egy alapvető bizalmatlanság a rendészettel, az igazgatással, az igazságszolgáltatással szemben.

zolcsy05,
a falud nem tud megvédeni a bűnözőktől. a falu ehhez túl kicsi. a falud környékén van egy kisváros, és az a kisváros a környező falukkal alkot egy járást. egy kistérséget, amelyikhez egyébként az uniós források is áramlanak. azért, hogy hogy a kistérség el tudja látni a közfeladatait azért, hogy önállóvá váljon. annak a kistérségnek kellene megvédenie, nem a falunak, nem az államnak. a falu ehhez túl kicsi, az állam meg túl nagy.

zolcsy05 2008.12.17. 15:23:09

Te meg cigány seggnyaló egyébként elmennék hozzád vendégségbe de utána te is eljönnél énhozzám szerintem meg te vagy a kisfiú s még semmit sem tudsz az életről

excopp 2008.12.17. 15:27:19

néhány számot: egy évben (forrás bü. statisztika 2003-2007) durván 320-350 emberölés történik, testi sértésből (szándékos) vagy 11.000, vagyon elleni bcs-ekből (lopás, betörés, csalás) 250-270 ezer. Az összbcs-k száma a fenti időszakban durván 420 ezer - évente. No, és akkor közlekedési balesetben meghal évente vagy 1200 ember, öngyilkosságot követ el vagy 3.000-3500. Na most, akkor mit érne itt a halálbüntetés? (Mór kapcsán azt hiszem, hat embert akasztottak volna fel). Továbbá, ha valaki azt mondja, súlyosítani kell a büntetéseket, biztos igaza van, de csak azzal a durván 40%-nyi elkövetővel csesznek ki, akit el is kapnak. A többivel mi lesz? Polgárőrség pedig van majdnem minden településen, de az ritkán fordul elő, hogy elkapnak vagy tettenérnek valakit - ekkor, és csak ebben az egy esetben foghatják el - bár ehhez neked és nekem ua. jogom van. Tehát nem kell ide semmilyen gárda (cigány sem). Hatékony és hatásos rendőrség, együttműködő lakosság, megelőző mechanizmusok kiépítése, társadalmi kohézió erősítése - kirekesztés nélkül. Ennyit - hirtelen

states 2008.12.17. 15:27:53

lütty
Az állam nem én vagyok jelenleg, hanem Gyurcsány Ferenc kormány és apparátusa. Az ő dolguk lenne rendet tenni és azt fenntartani. Abból az adóból, amit fizetek, fizetünk. Rendnek viszont nyoma sincs, és még csak a szándék sem látszik, hogy kívánnak ebben az ügyben bármit is tenni. Helyette anarchia, a bűnözőknek, bűnőzésnek kiszolgáltatott állampolgárok, minden elborító korrupció, amelyiket az a hatalom generál, amelyiknek a leginkább küzdenie kellene ellene...

Dezsőjóska 2008.12.17. 15:30:11

Lütty, te kevered a szezont a faszommal. Itt kulturális különbségekről, meg hagyományokról beszélsz. Kompromisszumokat emlegetsz. Milyen belátásról beszélsz? Belássam azt, hogy kompromisszum született, ha csak 1 tyúkot lopnak el, mikor kettőt is ellophattak volna?

LOPNI NEM SZABAD! MÉG HA ÉHEN DÖGLIK IS AZ ILLETŐ! NEM SZÁMÍT, HOGY MILYEN NEMZETISÉGŰ! EZEN GONDOLKOZZ EL!

tetra · http://unsigned.freeblog.hu/ 2008.12.17. 15:32:49

"zstukacs~ 2008.12.17. 15:18:15
papamaci1,
az nem jut eszedbe, hogy olaszliszkán azért kezdtek neki önbíráskodni a cigányok, mert ugyanúgy nem bíztak az igazságszolgáltatásban egy gázolásos ügyben, mint ahogyan nem nagyon bízhatnak a magyarok sem bízhatnak lopás ügyekben. szóval a probléma egy alapvető bizalmatlanság a rendészettel, az igazgatással, az igazságszolgáltatással szemben."

Igen? Szerintem meg azért mert állatias agresszív lények, és nem tisztelik a másik ember életét, ez az ő kultúrájuk része, hogy az egyén nem ér sokat. Pedig a kislánynak semmi baja nem lett, ez nyílvánvaló volt azonnal, és mégis az agresszív állatok vérszagot kaptak. El vagy tévedve eléggé.

burian 2008.12.17. 15:34:29

Oké, feloszlatták a gárdát. Hurrá! Már az előnytelen jelmez miatt lépni kellett volna. Ez megvan.
Most már akkor el lehet kezdeni a cigányok feloszlatását is. Vagy azt nem lehet? Mer' hogy nincsenek bejegyezve? Szóval akkor a feloszlatás csak annyit jelent, hogy valahol egy hivatalban egy aktát lejjebb tesznek egy polccal?
Aha! Most már értem. Minden marad a régiben. A cigányok is. Gyurcsány örül, Fico örül. Végülis most már minden rendben van, nem? Fico leszólt Gyurcsánynak, Gyurcsány leszólt a bíróságra, az aktát lejjebb tették egy polccal. Tévé, sajtó, internet beszámolt róla.
A valóság meg úgyis olyan, amilyen, kinek van ideje, meg energiája azzal foglalkozni. Cigányok, eh. Nincsenek is.
Sok sikert, további hasznos munkát minden kedves honfitársamnak, különösen a törvényhozói, végrehajtói apparátusnak, a médiában dolgozóknak és a köztisztviselőknek! Éljen az örök és megbonthatatlan hogyishíják.

szpal 2008.12.17. 16:28:41

A hazai cigányok elindultak a nemzetté válás útján, az, hogy büdös magyaroznak, meg azt emlegetik, hogy 20 év múlva övék lesz az ország, meg hogy egyes cigány vezetők azzal jönnek, hogy nem fogják tudni garantálni a többség biztonságát, egyértelműen jelzik ezt. Fel se merül bennük, hogy a saját "szélsőségeseiktől" (a rablógyilkos gazemberektől) akár csak szóban is elhatárolódjanak, valóban komoly kihívás ez a jövőre nézve, és a Jobbik érdeme, hogy egyáltalán napirendre vette a témát.

Közöd?? (törölt) 2008.12.17. 16:43:30

látom az itten embereken, hogy a gárda cigányellenes propagandája igen sikeres, minden hülyeséget azért nem kell beszopni figyeljetek oda!

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2008.12.17. 16:45:25

café 2008.12.17. 14:29:46
"Mióta végzik a közbiztonság erősítését párthoz tartozó paramilitáris csoportok?"

Segíts ki, mióta is létezik az In-Kal...?
Az is igaz, hogy nekik a KÖZbiztonsághoz nem sok közük van. Más helyeken viszont úgy tűnik, jól beváltak a rendőrség (és katonaság) helyett. Khm.


lütty 2008.12.17. 14:39:32
"oké maestro...de ki mondja meg, meddig kell megnyirbálni a cigánykultúrát? Te vagy én? Táncitánci meg muzsika az mehet, csirkebélevés az nem? Neked fujj...nekik nem."

Tincitánci, csirkebél mehet, lopás, nemi erőszak meg késelés nem mehet. Meg van ez határozva régen, "törvénykönyv" nevű helyeken, nálad okosabb emberek által, amik a magyar kultúrát is hasonlóképp "korlátozzák".

Mouth Hero 2008.12.17. 17:21:36

"Egyébként meg az, aki azt mondja, nincs előítélete a cigányokkal szemben, egyszerűen hazudik."

Pedig vannak sajnos rengetegen, akik nem előítéletesek, hanem tapasztaltak. Ez pedig nem ugyanaz.

És egyre többen lesznek. Egyre többen lesznek azok, akik nem az újságot olvasva döbbennek meg (már amiben leírják a tényeket), hanem személyes vagy közvetlen családtagot ért sérelem miatt.

A folyamat elindult, s úgy néz ki, csak rosszabb lesz.

Mindenkinek.

tetra · http://unsigned.freeblog.hu/ 2008.12.17. 18:13:00

Az előítélet nem rossz dolog, ott rontják el az érvelést az ilyen nyomorékok. Csak nem szabad levetíteni az egyénre feltétel nélkül, és akkor egy hasznos eszköz az életbenmaradáshoz :)

Tgr 2008.12.17. 18:29:18

"A Gárda azon túl, hogy egy jogos igény miatt jött létre, elég felemás képződmény. Bár nyilvánvaló célja a közbiztonság erősítése lenne, de erre mára teljesen alkalmatlan lett."

Ez egy eléggé, hogyismondjam, jóindulatú megközelítés. A Gárda egy rendkívül ügyes politikai trükk volt, egy eszköz a "cigánybűnözés" fogalmának bebetonozására. Soha senki nem támasztotta alá tényekkel, hogy a cigányok bármennyivel is hajlamosabbak lennének a bűnözésre, mint az azonos szociális helyzetű nemcigányok, sőt, amíg voltak ilyen kutatások, azok rendre az ellenkezőjét mutatták (csak aztán jött az adatvédelmi törvény az etnikummal mint fokozottan védett személyes adattal, és azóta nem lehet kutatni sem). A Gárda és a Jobbik egyéb PR akciói sikeresen elterelték a figyelemet a valós problémáról (sokszázezer magyar állampolgár, számunkra elképzelhetetlen nyomorban él, tanulatlanul, a kiemelkedés minden reménye nélkül; ennek számos negatív mellékhatása van, közte az, hogy sokan közülük bűnözővé válnak, a büntetéseknek nincs visszatartó ereje, nincs semmi bizalmuk az államban, önbíráskodnak; az egész ráadásul még egy elszabott szociális politikával is meg van fejelve) egy jól kitervelt álproblémára (az előbbiek jelentős része történetesen cigány), amivel kiválóan fel lehet kelteni a zsigeri rasszizmust, valamint óriási médiajelenlétet biztosítani a Jobbiknak és csatolt részeinek, de hasznos válaszreakciók generálására teljesen alkalmatlan.

Kis illusztráció, hogy mennyiben járulnak hozzá a cigányellenességhez a tényleges bűnesetek, és mennyiben a Jobbik/MG illetve a nekik lefekvő média:
www.fn.hu/cikk/00200000/201921/3.jpg

Egyszóval amit a poszt írója egyébként helyesen lát, hogy közbiztonsági (és mélyebben szociális/oktatási/gazdasági) kérdésből közbiztonsági lett, az nem a Gárda mellékhatása, hanem a célja volt. Amihez persze az MSZP a hallgatásával lelkesen asszisztált, hiszen nekik nincs is jobb, mint egy erős és látványosan szalonképtelen szélsőjobb a Fidesz hátában, amire mutogatva lehet tovább antifasizálni. Eggyel több ok, hogy miért kell nekünk mielőbb kormányváltás (nem mintha a Fidesz sokkal lelkesebben foglalkozna a probléma gyökerével, de nekik meg a gyenge szélsőjobb az érdekük, és bizonyára rájönnek majd, hogy a leghatékonyabb eszköz erre, ha megtörik a Jobbik tematizációs monopóliumát cigánykérdésben).

Tgr 2008.12.17. 18:31:10

"hogy közbiztonsági (...) kérdésből közbiztonsági lett"

Mármint etnikai ellentét lett, természetesen.

vaffanculo 2008.12.17. 18:34:48

café: "Felfújt, rasszista propaganda folyik már régóta, amelynek egyik legfontosabb eszköze, hogy numero egyes ügyként definiálják a cigányok által elkövetett bűncselekményeket. Ez nem azt jelenti, hogy az uborkalopás helyes, csak legyen már egy kis arányérzék! "
Igen, legyen arányérzék. Mennyi is a börtönökben a cigó elítéltek aránya a lakosságban levő arányukhoz képest? Cigánybűnözés márpedig van, bazmeg...
Mester, nálad a pont: "Maestro 2008.12.17. 14:33:59
A magántulajdon intézményének leszarása nem kultúra. A kötekedés nem kultúra, a segélybőlélekbaszokdolgoznimenni nem kultúra, és még sorolhatnám.
Kultúra a cigányzene, a fazekasság, a tánc, a nyelv, a tudomisénmi"
Ahogy piroskánál is: "Borbíró Piroska 2008.12.17. 14:36:39"

tetra · http://unsigned.freeblog.hu/ 2008.12.17. 18:42:06

"Soha senki nem támasztotta alá tényekkel, hogy a cigányok bármennyivel is hajlamosabbak lennének a bűnözésre, mint az azonos szociális helyzetű nemcigányok,"

Gondolod? Az, hogy te nem olvasol ilyen statisztikákat, vagy tagadod, hogy tény lenne, egy dolog. Az meg egy másik, hogy igenis vannak kimutatások. Nem csak a cigányság arányaiban sokkal kiugróbbak a bűnesetek, hanem a fehérember nem teremt olyan szociális helyzetet, mint amit egy cigány. Nagyon sok nyugdíjas tengődik negyvenezer forintos nyugdíjból, egyedülálló takarítónők tartanak el 3-4 gyerekes családokat, és mégsem viselkednek úgy, mint a cigányok hasonló helyzetben (persze nincs hasonló helyzet, mert ők nem dolgoznak... akik dolgoznak, azok nem kerülnek ilyen helyzetbe). Jól megtanultad a szöveged, de ettől még szar.

nyg 2008.12.17. 18:44:10

Érdemes a bíró indoklására is egy pillantást vetni. Meghatározatlan félelemkeltéről pártok, kötztársasági elnök elítélő nyilatkozatáról lehet benne olvasni, bizonyíték pedig semmi, ha csak a tatárszentgyörgyi beszéd egy-két mondatát nem soroljuk ide, ami azért sovány tényanyag a betiltásához. (Őszintén, van még aki megíjed az operettdiszletek között lépegető fiúktól, lányoktól? A cigányok már régen körberöhögik őket, hiszen a vonuláson kívül nem csinálnak semmit.), Szerintem a bíró is csak arra játszott, hogy ő jó fiú legyen, ezért a problémát felnyomta másodfokra.

zambri 2008.12.17. 19:22:52

Sziasztok, hát van miről írni. Olvasgatom miket írtok ,mi a véleményetek. És örömmel tölt el hogy egyre több a nemzetérzésű ember akiknek elege van mindenből ami ebben az országban zajlik. Kezdem cigányok! Utálom őket egyre jobban és jobban. Hogy miért rövid leszek és tárgyilagos attól mert kisebbség címszó alatt azt hiszik meg lehet tenni bármit. Ölni.agyonverni ,lopni, csalni...stb. Elég és undorító. Persze a pesszimisták a gyengék azt írják magyarok közt is van szemét .Igen van, de hol nincs szemét: pl:Ausztriában is van osztrák geci. De most tényleg ne fordítsunk már hátat ilyen formában ennek a problémának is.
A másik nagy probléma ezek a zsidó,cigány , kommunista férgek ott fenn. És ők értünk vannak. Ja anyám meg szűz! Annyi minden van a fejemben és apránként le is fogom írni és kíváncsian várom majd meglátásaitokat. Egy a sok közül dunaszerdahelyi balhé. Más ország ezért háborút indít amit ezek a mocskos szlovák tökös legények csináltak ott magyarokkal. A mi Fecónk meg jót vigyorgot ezekkel a magyargyűlölő faszfejekkel . ÉS mivan belőle semmi nagy KUSSSSS!

vaffanculo 2008.12.17. 19:46:03

hát izé, tulképp nem történt semmi: www.origo.hu/itthon/20081217-akadalytalan-a-magyar-garda-mozgalom-tovabbi-mukodese.html
zambri: "Más ország ezért háborút indít amit ezek a mocskos szlovák tökös legények csináltak ott magyarokkal". Lófaszt, ne túlozz...
Utálhatod a cigókat (zsidókat, komcsikat, stb) és akkor mi van? Ez egy veretes böszmeség. A probléma sokkal sokkal mélyebb, ahogy azt fentebb már többen leírták.

zambri 2008.12.17. 21:49:26

Te feka vagy? Én ezt érzem és abban igazad van hogy én egy kis pont vagyok, de te? Az is igaz hogy mélyebb a problémák gyökere. Te is tudod én is tudom mindenki tudja. Háború indítás túlzás ,de ezt aki megérti az tudja mit értek háború alatt. Ennyire ne légy szűklátó. Olvasd el tetra blogját , zolcsi05-ét , szpal és a többiek. Kibaszott nagy igazságok vannak benne és tudod mit hanem is teszünk semmit csak beszélünk róla már valami,mert ez eddig nem volt. Én bízom benne hogy magyar föld más kezén nem lehet. Elfogadom a kritikád hisz ez is egy vélemény. Hajrá Magyarok. Jó éjt mindenkinek

józan' 2008.12.17. 23:15:00

A helyzet világos: az osztályharc folytatódik a posztfasiszta klientúra ellen.

nol.hu/ajanlo/lap-20081217-20081217_02-12

(erős idegzetűeknek)

Askeladden (törölt) 2008.12.18. 10:32:21

Egész korrekt, normális írás.
A cigányság amúgy nem nemzetiség a hatályos törvények szerint, hanem etnikai kisebbség (mert nincs anyaországuk) nem tudom, hogy ez a megnevezés helyes-e vagy nem, de ez a hatályos jogi teminológus.

Mindenesetre furcsa, hogy az állam kivonulását szorgalmazó és a társadalom önszervezését, az öngondoskodást bátorító szellemű blogon jelent meg ez az írás.
Az állam civilizátori szerepét nem kellene meg kérdőjelezni szerintem.

Édekes a nemzetállam, sőt a Hun Nemzet Állam igényének megjelenése. Ha a problémát csak erre lehetne redukálni, akkor nulla esélyük lenne.
Nem rendszerváltás kell ide, hanem működtetni kellene a rendszert, működjön a jogállam és ne szerencsétlenkedjen.

zambri 2008.12.19. 11:00:36

Sziasztok! Én sajnálom hogy a gárdát feloszlatták, és igazán nincs rá válasz hogy miért. Más országokban hasonló csoportok úgyanis működnek, jobban mondva működhetnek. Askaladden az utolsó mondatod tökéletes abban benne van minden.

doktorur 2008.12.20. 20:45:19

Szerintem oszlassák fel a cigányságot is...
(.../.)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása