A gyakorlati bölcsesség dícsérete. Horkay Hörcher Ferenc: Konzervativizmus, természetjog, rendszerváltás

Konzervatorium I 2008.12.13. 15:21

horkay
Horkay Hörcher Ferenc (a továbbiakban: HHF) korábban már megjelent és új tanulmányokból álló kötete négy tematikus részt foglal magában (konzervativizmus, természetjog, közösségelvűség, rendszerváltás), ám maga a könyv mégis egységes üzenetet közvetít.
 
HHF az arisztoteliánus politika-felfogás, az antik retorikai hagyomány és a közösségelvű filozófia erényetikája mentén kívánja tisztázni a konzervativizmus lehetőségeit és jelenlegi magyarországi helyzetét – ennek részben eszmetörténeti hátteret biztosítva, részben konkrétumokra hivatkozva.
 
Hogyan lehet a konzervatív politikai cselekvés gyakorlatias, az ősök bölcsességére épülő, és a jelen európai és magyar állapotokra megfelelő választ adó alternatíva? Könyvének bemutatásával ezekre a kérdésekre próbálok válaszolni.
 
Megadja Gábor recenziója a Konzervatórium.hu-n olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr83820766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2008.12.15. 01:34:23

Igerem, beszerzem, ha odajutok. A kozossegi elvu etika erdekelne. Illetve az, hogy ez most belefer a konzervativizmusba? Mert engem folyton ezzel zaklat valaki, aki konzinak tartja magat.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása