52 éve történt.

bazalttufa I 2008.11.03. 12:14

A Szabadság napilap november 3-i számában olvashattunk a Biztonsági Tanács Magyarország szovjet megszállása kapcsán összehívott rendkívüli üléséről és a  szovjet csapatok visszatérésének első jeleiről is (az újságot tegnap találtam és szkenneltem)

(A képre kattintva olvasható kényelmesen.)

konzervatórium.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr84746718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.11.03. 15:15:36

Érdekes, vajon hol volt az önrendelkezési jog Jaltában? Szabadságon?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.11.03. 19:21:20

A bal alsó sarokban olvashatnak egy érdekes históriát Koós Péterről, aki valójában Lev Konduktorov. Orosz származású volt, tényleg nevet változtatott, és így persze gyanúba keveredett, leváltották. A vicc az, hogy nem volt áruló, viszont akire lecserélték (a neve most nem jut az eszembe), az konkrétan igen: nem közvetítette az ENSZ illetékes fórumai felé azokat az állásfoglalásokat, melyek közvetítésével megbízták.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.11.04. 00:05:26

Olyan ez a szöveg, mintha egy Shakespeare-királydráma részlete volna (nyersbe')... Ha Arany (János) kicsit megdolgozná, garantált volna a katarzis...

No, teccenek látni, ez a történelem (mint olyan).

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása