Kereszténység és kapitalizmus

Konzervatorium I 2008.10.27. 08:43

actonkonf
2008. november 8-án kerül megrendezésre az Magyar Tudományos Akadémián az Acton Institute és az Europa Institut Erkölcs és jogrend a piacgazdaságban c. konferenciája. A konferenciát Erdő Péter bíboros nyitja meg, előadnak még: Balázs Zoltán; az Acton Intézet és az Európa Intézet vezetői; Andrea Schneider, Angela Merkel tanácsadója; John O'Sullivan, Thatcher volt tanácsadója, konzervatív publicista. Mike Károllyal, a rendezvény egyik szervezőjével beszélgettünk a konferenciáról, a meghívott előadókról, az Acton Intézetről, valamint a piacpártiság hazai esélyeiről.
 

Mike Károly közgazdász, a Corvinus Egyetem oktatója már korábban kapcsolatba került az Acton Intézettel, 2006-ban a Kommentárban jelent meg egy dolgozata Mindent vizsgáljatok meg; ami jó, azt tartsátok meg! Az Acton Intézet és a Journal of Markets and Morality címmel. Az Intézet azt hirdeti, hogy egyfelől a kapitalizmus keresztény szemszögből számos értéket hordoz magában, másfelől a szabad gazdaság legbiztosabb alapja a keresztény hiten alapuló erkölcsiség – vázolta röviden az Intézet profilját Mike.
 
Olvasható a Konzervatórium.hu-n.

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr63733763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.10.27. 13:02:50

Azt hiszem, nagy számban képviseltetjük majd magunkat ezen a rendezványen:).

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.10.28. 06:26:04

Hadrian! És ha már ott vagytok, akkor figyeljetek nagyon, és részletesen számoljatok be az ott elhangzottakról, mert, ugye, mit lehessen azt tudni, hogy...

ü
bbjnick

sandorjeno · http://uzletietika.blog.hu/ 2008.11.09. 11:51:56

Nem élesítettem ki:) Most már jó!

Rakovszky · http://rakovszky.blog.hu 2008.11.20. 14:32:36

Ajánlom mindenkinek a következő könyvet:
Marx: Das Kapital
A Karl Marxtól valóról biztos mindenki tud.
De ez egy másik Marx-tól van: Bernhard Marx, München-Freisingi érsektől.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása