A férfi, aki szembe tudott menni a történelemmel

Konzervatorium I 2008.08.28. 16:15

"Fénykorában heti két publicisztikáját 320 amerikai lap közölte, halálakor kiszámolták, hogy ezen írásai körülbelül 45 könyvet töltenének meg, de emellett tényleg írt vagy félszáz igazi könyvet is, köztük tucatnyi kémregényt, amelyeknek közös főhőse a CIA ügynöke, Blackford Oakes. És ehhez jött még a megszámlálhatatlan tévéfellépés – köztük a leghírhedtebb, a YouTube-on ma is látható tévévitája Gore Vidallal, amelyben az amerikai baloldal emblematikus írója kriptonáciank nevezte Buckley-t, mire az közölte vele, hogy „figyelj, köcsög, ne nevezz még egyszer kriptonácinak, mert behúzok egyet abba az istenverte pofádba”, ami nem volt elegáns, bár ismerve Vidal szexuális vonzódását, ez a jellemzés legalább közel járt az igazsághoz, ellentétben Vidal kriptonáci jelzőjével.

Buckley-nak saját tévéműsora is volt, amelyben riporter, vitapartner és provokatőr is volt egyben, nem akármilyen kérdésekkel. Egy New York-i demokrata politikusnak például nekiszegezte: „Csaknem százszor voltál a műsoromban. Tanultál már valamit?”"

Ajánljuk a Zóna.hu kiváló írását William F. Buckley Jr.-ról. Kötelező.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr83637916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Czelder Orbán 2008.08.28. 16:55:24

banyek, ez a gyökér vidal a vietkongnak ad igazat? jól hallottam? hát ember az ilyen????
Egyébként összeállhatna egy konzi brigád Buckley egyes műveinek lefordítására és kiadására, nem?
Nem nyavalyogni, tenni kell:-)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.08.28. 18:42:02

Még egy konzerv blog?
Jesszus, mi lesz itt?
Reménykejünk, hogy legalább európaiértelembenvett konzerv a blog is, meg ez Buckley is.

Mi0 2008.08.29. 09:44:05

Buckley az irodalommal is szembement, a történelemmel meg frontálisam ütközött...

Don't Tread on Me · http://dumaradio.com/Forum 2008.08.29. 17:40:19

Nagy orommel latom, hogy Magyarorszagon is talahato egy maroknyi, igazi konzervativ gondolkodo! Nemreg letrehoztam egy vitaforumot, ahol nagyon szivesen latnek konzervativokat es masokat is, akik szeretnenek megismnerkedni a konzervativ eszmekkel.

A forum mellett, angol nyelvu videokat feliratozok magyarul, amiken hires amerikai libertarian es konzervqativ kozgazdaszok, filozofusok ervelnek. Tervezem szamos Buckley video magyar feliratozasat is! Keresek olyan, onkent jelentkezoket, akik segitenenek a feliratozasban, angol nyelvtudas nem szukseges! A transzkriptek le vannak forditva magyarra, csak fel kell oket helyezni a videokra.

Nehany, mar elkeszult video megatlalhato az alabbi linken itt:
www.youtube.com/watch?v=6cTa33cqfRg

Udvozlettel: DToM

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása