A Goldenblog margójára

Caracalla I 2008.08.27. 09:03

Bár a Konzervatórium már egy közleményben reagált a Goldenblog 2008 mainstream eredményére, én szeretnék néhány saját gondolatot - ha úgy tetszik egy párhuzamos indokolást - hozzátenni.

A Konzervatórium modellje valójában csodálatosan egyszerű. Mindenki maga fizeti a piáját, maga írja a cikkeit, és csak nagyon indokolt esetben esik meg az, hogy valami nem kerül ki. Ezért aztán aki írni akar, ír, aki olvasni akar, olvas. És - számomra - meglepően sokszor alakult - és remélhetően alakul a jövőben is - ki egy-egy jó vita, beszélgetés. Miközben nem hallgatható el az sem, hogy sokszor bizony elfajulnak a kommentek, és tragikus azt látni, hogy az adott esetben kemény szellemi munka eredményét ellepik rücskös, zöld lények.

Ugyanakkor van egy nagyon komoly tényező, amely lehetővé tette, hogy a Konzervatórium blog elérje azt, amit elért, annyi idő alatt, amennyi idő alatt elérte. (És akkor most némileg szerénytelenül hadd feltételezzem azt, hogy hosszabb idő alatt e nélkül is ment volna, tekintve az írások valóban zseniális színvonalát). És ez pedig az, hogy az Index felkarolta a blogokat általában, a címlapjára emelve egy-egy jobbnak, érdekesnek talált írást. És - kedves barátaim - mondhatjuk, hogy a Konzervatórium az egyik leggyakrabban címlapra kerülő blog volt. Ezért köszönet az Indexnek is, aki nélkül nem érhettük volna el azt, amit, ennyi idő alatt.

A terjeszkedés irányait egyfelől a hosszabb lélegzetű - hogy azt ne mondjam: elemző - cikkek jelentik, másfelől meg erősen törekszünk valamiféle offline formában is kiteljesíteni a Konzervatóriumot.

A cél továbbra is az, hogy értelmes beszélgetést folytassunk és kezdeményezzünk a magyar közállapotokról, és még ha nem is értünk majd egyet a végén, a beszélő viszonyt megőrizve válljunk el vitapartnereinktől.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr64633971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.08.27. 16:09:33

Ja a konzervatórium folyamatosan tagja volt annak a kábé gyök húsz blognak, amelyeket az index orrba-szájba tol.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.08.27. 16:11:00

Közélet kategóriában, persze. Olyan szellemóriások társaságában, mint balogartúr.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.08.27. 17:04:53

Miújság, mavo? Nem ízlik a fokhagymásrétes?

sergei 2008.08.27. 17:59:11

Tény, hogy sokat volt címlapon, de okkal. Néhány kivételtől eltekintve olyan blogok kerülnek ki, amik színvonalasak a maguk nemében. Ez alatt azt értem, hogy bizonyos értelemben TótaWé is színvonalas, hiába olyan, amilyen. A saját közönsége szereti, ahogy szeretik a szubbát is, mert jól csinálják, ami csinálnak, még akkor is ha az a dolog maga nem jó (azaz nem mindenki szerint jó).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.27. 21:04:09

"Zseniálisnak" azért nem nevezném. :-)

A zseniális szóról egyébként is A tulajdonságok nélküli ember (by Musil) egyik fejezete ugrik be, amelyben a szerző a "zseniális versenyló" szintagma értelmén mereng el.

Persze, értem én az iróniát.

De akkor ti is értsétek Musilét! ;-)

További sok jó blogolást! Én maradok. Őszinte tisztelettel:

egy olvasó

Caracalla 2008.08.27. 22:10:06

A zseniális nem véletlen van döntve (hint-hint).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.27. 23:04:39

A harmadik és negyedik bekezdésem sem volt véletlen. :-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.08.28. 03:43:38

Hümm, hümm, hümm:-)

ü
bbjnick

Joschka Fischer (törölt) 2008.08.29. 09:41:21

az offline cuccra kíváncsi leszek :-)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása