Konzervatórium: egy korszak vége

Konzervatorium I 2008.08.25. 13:10

Kedves Olvasóink, Szerkesztőtársak, Partnerek. Egy rendhagyú postban szeretnénk vázolni a Konzervatórium jelenét, most hogy megnyertük a HVG GoldenBlog mainstream blogversenyét.

Szeretnénk köszönetet mondani ennek a stabil, aktív és állandóan bővülő Közösségnek, ami kialakult a blogunk körül. Köszönettel tartozunk szerzőinknek, hogy munkájuk és tanulmányaik mellett időt szakítottak a Konzervatóriumra, egy termékeny szellemi kalandként fogták fel, és bedobták a közösbe, amit be tudtak dobni. Köszönjük a cikkeket és a blogpostokat nekik.

Köszönjük Olvasóinknak, hogy részt vettek abban a párbeszédben, amit kezdeményeztünk, köszönjük nekik, hogy támogattak minket a Goldenblog szavazásán. Számunkra egy meglepő és örömteli visszajelzés ez, mely szerint van igény arra, amit mi képviselünk.

Köszönjük kritikusainknak, hogy kritikájukkal emelték a viták színvonalát, köszönjük, hogy komolyan vettek minket.

Blogunk alig 1 éves. Hihetetlen gyorsan íveltünk fel az ország online véleményformálói közé, látogatottságunk és a ránk való hivatkozások száma hónapról hónapra drámai mértékben növekedett. Tessék elhinni: mi voltunk ezen a legjobban meglepődve.

Ahogy egyre több szerző csatlakozott hozzánk, szükségszerűen a kezdeti már-már anarchikus struktúránk kezdett átformálódni "szerkesztőséggé". Idézőjel, hiszen a fizikailag amúgy nem létező szerkesztőség, a szerkesztőséggel járó "fizetés" és egyéb privilégiumok nélkül dolgozik.

Ennek ellenére úgy éreztük, hogy ha már ilyen komolyan vesznek minket, meg kellene "emberelni" magunkat, nekünk is komolyan kéne hozzálátni a dolgokhoz. Ennek a "megkomolyodásnak" az első fázisa, hogy a blogunkba fektetett energiát átcsoportosítjuk máshová. Mégpedig ide:

A designért köszönet Doktorúrnak, a webprogramozásért pedig köszönet Bazalttufának. A portált egyébként már hónapok óta csiszoljuk, mindig egy kevés időt rászánva. Most éreztük úgy, hogy ezzel már ki lehet állni a nagyközönség elé, fogadjátok szeretettel.

A portál beindulásával az alábbi változások lesznek érvényben.

- A .hu-s portálra nagy lélegzetvételű cikkeket közlünk, célunk egy online periodika kivitelezése, a közösséget pedig, aki ide ír, szeretnénk egy online és offline is aktív think-tankké összekovácsolni. Ennek az online háttértámogatásához már most meg vannak az eszközeink, elképzeléseink, részleteket később (egyelőre szeretnénk megszokni az új portált mi is). 

- A blog a továbbiakban rövid cikkek és aktuális társadalmi és politikai kérdések megtárgyalásának a tere lesz, rövid reflexiók a magyar és külföldi közéletre, a már megszokott stílusban. A .hu-n megjelenő írásokat rövidített ajánló formában a blogon is közzétesszük, az írások megvitatása a blogon fog történni, lévén a .hu-n nem szeretnénk kommenteket olvasni. A későbbiekben fórum és egyéb véleménycserére alkalmas megoldások lesznek meghonosítva a .hu-s portálon.

Bizonyára olvastátok, hogy kávéházat keresünk, az igény továbbra is él. A további online terjeszkedés mellett offline is szeretnénk megerősíteni a közösségünket. Ennek részleteiről később természetesen mindent elmondunk.

Végül szeretnénk kifejezni örömünket, hogy mások számára is fontos az, ami számunkra az: Magyarország közéletéről való gondolkodás értelmes hangnemben, civil szemszögből. Célunk mit sem változott: egy közös nyelv megtalálása, árkokon innen és túl.

Üdvözlettel:

Konzervatórium

 

ui.: külön postban is kitesszük, de elsőnek szeretnénk felhívni figyelmeteket két új cikkünkre, melyek csak a .hu-n jönnek le:

- Interjú Novák Attila történésszel, a Magyar Cionista Szövetség elnökével

és

- Miért nem beszélünk kínaiul? c. cikk Melecske Ákos tollából.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr85630536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.08.25. 13:16:33

egy új kezdete.. Gratula az olvasóknak, és persze: első.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.08.25. 13:18:37

Megragadnám az alkalmat, hogy az ezüstösöknek gratuláljak.

Kedves Reakció, gratulálunk!:)

Sir Humphrey · http://konzervatorium.blog.hu 2008.08.25. 13:25:48

Köszönünk minden kattintást, és persze éljünk MI!

Ha-ha-ha!

shadai 2008.08.25. 13:31:19

Gratulálok! Kol-ha-ka-vod.

CrL 2008.08.25. 13:32:06

grat a konzinak a zaranyért

doktorur 2008.08.25. 13:35:49

Mint parasztbácsi a mûrepülôn:
- Nu, ezt nem gondútam vóna.

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki ránk szavazott!

A többi helyezettnek és résztvevônek pedig ezúton gratulálok.

hcrules 2008.08.25. 13:36:05

Gratulálok nektek is és a Reakciónak is!

Carlos77 2008.08.25. 14:04:35

Gratula a csapatnak, köszönjük az olvasóknak!

Elismerés a többi helyeztetnek akik nem vetélytársak hanem partnereink.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.08.25. 14:07:25

A Konzervatórium - Reakció combó népszerűsége igazolja a ballibet: a magyari konzervek nem európaiak, hanem populisták. :)

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.08.25. 14:48:54

Gratula!
Tölgy, ha tilenétek a magyar jobboldal...

smalladam 2008.08.25. 14:54:31

jobboldali médiafölény!!!
hol a bőröndöm?!
:D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.08.25. 15:00:34

Kedves Huba,
nekem ebben nulla az érdemem.

Ha gonosz lennék - és az vagyok -, azt mondanám, hogy a Hollán Ernő utcai gyülekezés szervezői győztek. :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.08.25. 15:05:14

shimoda,
a korszakvég mire utal?
ezentúl pénzért lehet olvasni és kommentelni ide?
A Piaci rést a Kommentár-Reakció találta meg, és nem TWA? :)

smalladam 2008.08.25. 15:16:34

muhahaha tegnap szűk körben beszélgettem a reakció-konzervatórium telaviv tengely sikeréről, és érvelésként ezt a kettőt találtam pont mondani, hogy "hollánernőutca", meg "piaci rés"

lvjtn (törölt) 2008.08.25. 15:41:01

gratula a goldenblogos eredményhez. és jó lesz az nagyon, hogy lesz egy hely a "komolyabb", "hosszabb lélegzetű" (remélhetőleg az alaposság mellett azért helyenként angolszászos és az itteni blogos tradíciókhoz hasonlóan gátlástalanul pimasz) írásoknak. a véleménycserére pedig a hozzászólásoknál sokkal fontosabbnak érzem én ezeket a beharangozott kávéházas zsúrokat.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.08.25. 15:45:32

Shimoda,
maga öregszik. Ne kényszerítsen az iróniaméter használatára, mert kiteszem!

sa,
lehet, nem volt az olyan "szűk kör". :)

smalladam 2008.08.25. 16:22:26

tölgy, hárman voltunk, abból ketten a szüleim, meglepődnék, ha lehallgattak volna...:D

a hollánernő utca szerintem piárszempontból volt nagy dobás, nyilván nem ezért vett rajta részt a konzi meg a reakció, de utána figyeltem meg egyes értelmesen gondolkodó bal és lib véleményformálók megnyilvánulásaiban hogy "jé ezek a jobberek..." lásd vári györgy írása.

ezt lehet kritizálni, meg szkeptikusan fogadni blabla, de szerintem pozitív

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.08.25. 16:55:22

smalladam: Minden rendes szobai fikusz fel van szerelve olyan speciális mikrofonokkal, amelyek a ,,hollánernőutca" kifejezésre aktiválódnak. :)

___________________________ (törölt) 2008.08.25. 17:26:44

Hát, mit lehet erre mondani :) Köszönet az olvasóinknak, gratula a Reakciónak és a többieknek!

Furcsállok egyébként egy-két dolgot - nehéz megrajzolni a statisztikailag tipikus olvasó képét: ezexerint érdekli a konzi politikai gondolkozgatás, és a Reakció vonala is, de a szakítósblog meg a foci jobban érdekli, mint akár a jobbklikk, akár W., de azért ők is érdeklik - különös.

mr. pharmacist1 2008.08.25. 19:28:56

Csatlakozom a csatlakozandókhoz.

Gyenesei meg aggyon pénzt. Mink is aranyak vagyunk :( Meg szomjasak is :(

Srí 2008.08.25. 20:32:44

Jók vagytok, fiúk!:) Boldog vagyok, veletek örülök és gratulálok!:)

phaidros 2008.08.25. 20:47:38

Köszi szépen Srí, de tudod, hogy Neked is részed van benne! Köszönöm mindenkinek, jó érzés ebben részt venni!

OFF Srí, mail ment!

Saitek 2008.08.26. 00:15:22

Gratulálok a Konzervatóriumnak!

Egyébként szerintetek mennyire veendő komolyan a GB eredménye? Leszámítva, persze a marketingértékét, de vajon mennyire tükrözi ez az olvasottságot, népszerűséget? Tomcat blogját például nem is jeölték, pedig az olvasottsága valószínőleg nagyobb.

Valamelyik korábbi posztban írta egy olvasótok hogy ő naponta X-szer szavaz rátok, gondolom ez más rajongókkal is így volt, de akkor itt nem a közönségek szavazata dönt hanem az hogy milyen aktívak a kemény mag beli szurkolók? Írhatnátok róla, ezt boncolgatni a győztestől elegáns :)

Saitek 2008.08.26. 00:26:22

Erre a posztra gondoltam:
konzervatorium.blog.hu/2008/06/24/goldenblog_szavazasosdi

Egyébként láttam ilyesmit máshol is, szóval nem azt állítom hogy a Konzervatórium elcsalta a GB-t hanem hogy egy ilyen rajongó (vagy szerző) több száz olvasót tud kiváltani.

mr. pharmacist1 2008.08.26. 00:40:24

Saitek,

azt hiszem, a GB-osok is írtak arról, hogy nem az olvasottság számít és nem is azt hivatott mérni a díj.

phaidros 2008.08.26. 09:49:31

Saitek,

nagyjából és egészében semmit sem jelent, a vacsorán kívül :), de azért jó a Homárt, a Subbát, Tóta W-t, stb. alattunk látni a sorban. Tekintve, hogy egyáltalán nem vagyunk mainstream, csak oda soroltak.

Valami miatt senki sem hiszi el, hogy nem áll mögöttünk komoly szervezet, ugyanúgy egy csoport blogger vagyunk, mint mondjuk a Kettős mérce, vagy akár a Bombagyár.

A Bombagyár, Te is tudod, más tészta, az a másik világ, ami ennek a világnak, amit a HVG is képvisel, khm, ellensége. :) Viszont ők is simán indíthatnának egy "Vasblogot", meglenne hozzá az erejük. De minek?

Ennek az egésznek némi marketing jelentősége van, szerintem legfőképp az énblogoknál. A közösségi blogok attól közösségi blogok, hogy közösségiek marketing nélkül is. A Konzervatórium bármelyik posztja meg sosem lesz látogatottságban versenyképes bármelyik mocskos zsidózó/cigányozó poszttal, de azoknak az olvasói nem a célközönségünk. Ahogy az indexfőoldal-trollok sem.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.08.26. 10:18:56

"A mainstreambe besoroltak egy full amatőr portált, akiknek sem költségvetése, sem szerkesztősége, sem printlapja, semmilye az égvilágon nincsen. Az hogy az index kipakol minket néha indexcímlapra, az nem "szervezet általi támogatás". Amatőrök vagyunk valljuk be."

Azért ha van egy kis időtök, segítsetek a Reakciósoknak rendesen megcsinálni azt az új portált, mert szörnyű lett (úgy értem a design). Ebben az a furcsa, hogy az előző viszont sztem a legtetszetősebb kinézetű volt az ismertebb blogok közül. Elb@szták, de rendesen. Teljesen komolyan mondom, hogy bántja a szememet. :(

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.08.26. 11:37:22

Épp ez a furcsa, hogy elméletileg ők "komolyabban" benne vannak ebben a dologban, az új lapjuk mégis nagyon összecsapottnak tűnik (persze valszleg sokaknak tetszik így is, meg sztem sokaknak nem tetszik, csak nem mondják).
Ellenben a fenti linken található oldal egész korrekt. Néha a kevesebb több...
Mondjuk nem mintha én lennék az elsődleges célközönség, meg nem is sértegetni akarom a Reakció készítőit, just my 2 cents.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.26. 11:48:21

Igazán nem akarok ünneprontó lenni; olvasom a Konzervatóriumot, és nyilván nem véletlenül.

De ez a Goldenblog verseny egyszerűen nevetséges. Tényleg arról szól, hogy melyik portálnak ér rá jobban a kemény magja. Onnantól fogva, hogy egy személy akár ezerszer is szavazhat, az egész (az én szememben) kikerül a "komolyan vehető" kategóriából.

Ettől függetlenül ez egy jó blog. Van, hogy kicsit belterjessé, lekezelővé és kirekesztővé válik; de a témák kiválasztása, feldolgozása és véleményezése szerintem messze az átlag fölöttivé teszi.

A Reakció hasonló lenne, de: túlságosan gyakran frissül, és túl sokszor belemegy a fárasztó bal-jobb dagonyába.

És ritkán jelennek ott meg olyan jó posztok, mint ami itt például a betűtíposokról szóló volt. :-)

józan' 2008.08.28. 19:31:52

Gratuláció.
Bár az utóbbi időben "elhidegültem" a Konzervatóriumtól, mert a hangnemet és a mondanivalót már nem éreztem teljesen magaménak, de remélem ezzel az új lendülettel talán sikerül kiküszöbölni a csorbát :-D
A honlap amúgy fasza lett, amikor egyszer Shimoda ecsetelte még nem gondoltam, hogy lesz is belőle valami:)
Good job!

Joschka Fischer (törölt) 2008.08.28. 19:57:05

de mondom, tényleg kurvajó, nekem nagyon tetszik - még ha nem is olvaslak bennetek valami gyakran -, hogy kb. 1 éve alakultatok, csináltátok/csináljátok ezt a blogot, mire most már egy komplett portál is van hozzá plusz kávéházi estekkel, le a kalappal, de tényleg

...méghogy nincs civil kurázsi ;-)

smalladam 2008.08.29. 16:59:21

egy koktélt az egészségetekre

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása