Aloha

Konzervatorium I 2008.07.23. 09:20

Kedves olvasók,

mivel mi is emberek vagyunk, bármilyen hihetetlen, de nyaralni is szoktunk. Ezúton tájékoztató közleményünkben felvilágosítunk Titeket, hogy a Konzervatórium szerkesztőségének a többsége valami mediterrán éghajlatú szigeten kortyolgatja a Mojitot és esze ágában sincs Oakeshottot olvasni.

Eme tényre való tekintettel jelezzük, hogy a szokásos napi 1-2 postot jelentő frissülésünk tekintettel arra, hogy grafomán szerzőink kihúzták szeptemberig a konnektorból a modemet, lecsökken heti 1-2-re, illetve eláraszt majd minket a "ajánló" rovatunk bejegyzéstengere.

Megértéseteket megköszönjük, és tartsatok ki, mert augusztus végén hatalmas meglepetésben lesz részetek! :) De legalábbis közepesben.

Aloha!

 

ui.: a fenti kép egy szkennelt változata annak a képeslapnak, amit egy szerzőnk küldött Hawaiiról nekünk. Tisztelt szerzőnk a jobboldali fasiszta erők képviseletében költi el a karvalytőkét, melyet az állandó agitációért kap honorárium gyanánt.

A közbotránykoztatás nevében ezúttal zárósorként egy ÉS cikket ajánlunk azoknak, akiknek még nyáron is van kedvük foglalkozni a magyar közélet posványával. Igen, ÉS-t ajánlunk. Tudjuk. De ez nem annyira gáz cikk.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr14581172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.23. 10:40:32

Hát, aki Hawaii-ra tud menni nyaralni:-((( Másoknak meg speciel dolgozniuk köll:-((

___________________________ (törölt) 2008.07.23. 11:02:45

De. Elég rossz, igaz. Kicsit kevésbé rossz, mint a többi. Kettes alá, mondjuk.

Pl. " hatalomhiányból eredő technológia. Csak a mi szemszögünkből, a mi értékrendünk - vagyis a többség, a hódító, a gyarmatosító - szemszögéből rossz, az alávetettekéből intelligencia, szerencsés alkalmazkodás a helyzethez"

Hatalomhiány, alávetettség, hódító, gyarmatosító, hogyne... olyan mély gondolkodó/tudós ez a faszi is, mint a macesz vízszintes kettévágva.

Amellett, hogy ki a lúfasz gyarmatosította meg hódította őket, ott van pl. Banfield remek szociográfiája, a The Moral Reason of a Backward Society.
www.kevinrkosar.com/Edward-C-Banfield/Edward-C-Banfield-Moral-Basis-of-a-Backward-Society.pdf

Pont ugyanezeket a viselkedésmintákat mutatja be a délolaszoknál. Őket ki gyarmatosította az elmúlt ezer évben, amióta a bizánciak hazamentek és a szicíliai vikingek eldigósodtak? Ez nem így működik, ennél sokkal komplexebb.

Na. De inkább nyaraljunk. Szombattól Keszthely. Lejön valaki?

Konzervatív 2008.07.23. 11:08:28

Ha már Oakeshottra meg Scrutonra nem is jut idő,de remélem a kuruc.info-t és a Nácivadászt mindenki követi!:)

hcrules 2008.07.23. 11:14:58

Pedig nekem is hiányzik, olyan régen röhögtem egy jót...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.07.23. 11:26:05

"Mohitot", legyen inkább Mojito, ha kérhetem. Az egyébként jöhetne nekem is.

Konzervatív 2008.07.23. 11:32:28

Tényleg nincs kuruc.De most alaposan végigolvastam a Nácivadászt.Tiszta kuruc-csak ballerszélről.Fujj,megyek is hányni.

Kenguru 2008.07.23. 22:36:06

Ugyan ebben az ÉS-ben a Cserni János cikk nagyon jó!

Amúgy Nápoly gazdaságát(és ebből következően a társadalmát) az tette tönkre, hogy a virágzó nápolyi királyság úgy csatlakozott olaszország egyesítése idején a valutaúnióhóz, hogy a sajat fizetőeszközét túlértékelten váltotta át az újra.
Állítólag.

Turbulencia (törölt) 2008.07.24. 21:22:19

Shenpen,

Ez a Bíró András lényegileg ugyanazt mondja, mint az általad idézett írás (bár az utóbbit nem olvastam végig): a cigányok/délolaszok kultúrája úgy szar, ahogy van. Az lényegtelen, hogy mitől szar (csak annyi különbség van, hogy ha az "elnyomás" miatt szar, akkor helyénvaló némi lelkiismeretfurdalást éreznünk). A lényeges rész a "tizenöt-húsz éven belül, amikor az unokád beiratkozik az első osztályba, ott valószínűleg a gyerekek fele roma lesz". A "ki miért hibás" helyett ezen kellene elgondolkodni.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.07.25. 09:44:51

"tizenöt-húsz éven belül, amikor az unokád beiratkozik az első osztályba, ott valószínűleg a gyerekek fele roma lesz"

ez nagyon valószerűtlen.

egyébként tényleg jó a cikk.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása