Forradalom

Hadrian VII. I 2008.05.02. 21:38

/Ron Paul - The Revolution: A Manifesto/

Valami történik Amerikában. Ron Paul mindenféle reális esélyek nélkül vágott neki a republikánus elnökjelöltségért folyó küzdelemnek, a média a kampány során szinte végig tudomást sem akart venni róla, de még így is 35 millió dollárt sikerült összegyűjtenie, ebből 6 milliót egyetlen nap alatt.

Óriási internetes támogatói köre alakult ki, elsősorban a fiatalok és a diplomások körében lett népszerű - offline kampányának szervezetlensége sajnos negatívan ellensúlyozta mindezt. Kampánya azonban így sem volt eredménytelen: a libertárius politikai filozófia alapgondolatait megismertette az amerikaiak szélesebb tömegeivel, és személyében már-már majdnem reális politikai alternatívaként is megjelenítette azt. Munkájának fontos állomása tegnap megjelent könyve, mely a New York Times Bestseller listájának hetedik (!) helyén debütál.

Érdemes megnézni (és megrendelni) az amazonon; a könyv értékelései nagyon durvák, 189 értékelésből 185 adott öt csillagot. Részemről izgatottan várom.

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr96451554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Békés Márton 2008.05.02. 22:42:18

Helló!
Ron Paul kampányát figyeltem a rep. előválasztások során, nagyon tetszett, amit vallott. Ő különben libertárius volt az előző elnökválasztás idején. A texasi értékekre ment rá nagyon, főleg: Gun Owner Society, adócsökk., masszívan konzervatív kultpol és kivonulást követelt Irakból.
Kár, hogy Ron Paulnak semmi esélye nem volt. És asszem', az ő forradalma inkább Amerika ellenforradalma lehetett volna, amire nagy szüksége lenne az Államoknak!!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.03. 00:34:34

BM,

Agree. Liberti körökben amúgy mostanság nagyon forgassák - nem véletlenül.

shadai 2008.05.03. 10:53:22

Hadrian, majd kölcsönadod? :]

Berci_JCHC (törölt) 2008.10.24. 21:15:34

A "muszáj megrendelni" listámon rajta van ez a könyv.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.10.24. 22:08:02

Berci,

ha minden jól megy, lesz majd róla recenzió:).

Berci_JCHC (törölt) 2008.10.24. 22:12:40

Helyes. :)

Nagyon sajnálatos, hogy Ron Paul nem jutott tovább. Látva a mostani helyzetet (Hello Fed!) rá lenne szüksége Amerikának, ehelyett most választhatnak egy Bush-2.0.0.1 és Obama között. Hááááát.
Ezesetben inkább az utóbbi.

___________________________ (törölt) 2008.10.24. 23:07:57

Obama sajnos tragikusan hülye, sajnos, nem tanulta meg azt a leckét, amit a Clintonok pl. igen (hogy a hatvanas évek nagy programjai nemigen működtek), ő lazán visszamenne megint a Great Society-hoz szerintem nála minden jobb.

Ezzel együtt nem vagyok McCain-fan, mert a legtöbb ember, akit onnan tisztelek, Thomas Sowelltől ifjabb Buckleytől át Powellig izomból kritikus vele szemben. Valami valszeg nagyon nem stimmel vele.

Tulajdonképpen rájuk férne egy vereség, hogy újragondoljanak ezt-azt. Ha egy Hillary lenne, kussolnék, nem mintha jó lenne, de ha ez lenne ára a republikánus re-Goldwaterizálódásának, megérné. De egy ekkora hopechange ütődöttet, aki a hatvanas évek nagyívű programjainak kudarcaiból semmit se tanult? Azt azért ne.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.10.25. 14:44:08

"35 millió dollárt sikerült összegyűjtenie, ebből 6 milliót egyetlen nap alatt."

Ja, hát ez így magában biztos jól hangzik, csak tegyük mellé, Obama USD 543 millióját, amit kizárólag magánadományokból gyűjtött. Ahogy ők mondanák, a 35 millió az "peanuts".
www.opensecrets.org/pres08/summary.php?cycle=2008&cid=N00009638
Persze, szép a RP teljesítmény, de nagyon elvakultnak kell lenni ahhoz, hogy komolyan gondoljuk, hogy ebből_bármi_lehetett volna, vagy lesz valaha is.

Pedig a YouTube-ből szinte_tényleg_csak ő folyt hónapokig...

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása