Konzerv sztétment pt. 2.

Konzervatorium I 2008.04.10. 16:34

A gyurcsányi Magyarország bennünk van. Remélhetőleg némi főzelék, zöld tea és gyümölcslé segít ezt az anomáliát orvosolni, és holnapra már nem lesz bennünk.

Közben Magyarország meg is mozdult. Mint ismeretes, a Júdea Népe Front Magyarok Nyilai nevű fantomszervezet egy szóváltás után felgyújtott egy jegyirodát a Hollán Ernő utcában. Tomcat és csapata örömtáncot járt fölötte, majd bejelentették hogy csoportosan mennek jegyet vásárolni a Kárpátia koncertjére. A "flash mob" azonban kudarcba fulladt, mert a csipet csapatot egy nagyobb tábor várta - a rendőrség pedig lehetetlenné tette a jegyvásárlást. A jegyvásárlás sikertelensége után a csapat cáfolta, hogy "kudarcot vallottak volna" (a kérdés az, hogy akkor miért szerveznek rá még egyet? Ha az akciójuk sikeres volt, és a jegyeket megvették a Fehérlófiában, hova a nagy rászervezés?), de azért összetrombitálták a honi széljobb apraját-nagyját az antiszemitizmus zászlaja alá (ami könnyen lehet, hogy hoax, hiszen az említett szervezetek honlapjainak többségén nem találunk még csak utalást sem arra, hogy részt vennének az eseményen).

Állításuk szerint a demonstráció célja az, hogy elutasítsák a "nácizást" és "nyilasozást" irányukba - teszik mindezt egy olyan szervezettel karöltve, melynek elnöke vállaltan nyilas. Ezek után nem kívánjuk a szándékot komolyan venni. Ez erődemonstráció, ahol a szélsőjobb ki kívánja kiáltani magát a közakarat egyedüli és hiteles képviselőjének.

A civilek hétfőn erre már egyszer nemet mondtak és újra nemet fognak mondani. A tiltakozáshoz a Konzervatórium szerkesztősége is csatlakozik; liberális-és libertárius konzervatívok, középjobbos mérsékeltek, szkeptikusok, és keményvonalas reakciós-keresztények. Meg mindenféle Reakciósok.
Utóbbiak szolgálnak némi extrával is: mivel nem szolgálták ki őket magyarságuk és reakciósságuk miatt, demonstrációt terveznek az anti-magyar és anti-reakciós, diszkriminatív pólóbolt elé. Kérnek minden magyart és reakcióst, hogy csatlakozzanak hozzájuk és emeljék fel szavukat a magyarellenesség és reakciós-ellenesség ellen.
Mellesleg nem, nem ők, a "párhuzamos Magyarországot" barkácsolók testesítik meg a "magyarságot". Sem az "egykori cigarettacsempész", sem "az alumíniumkémény csőszerkezetek T-idomainak ellenállásában  jártas, volt szkinhedkocsma-tulajdonos."


A dolgot nehezíti, hogy a Nemzet Prófétája bejelentette részvételét. Nagyon szépen megkérjük Magyarország abszurd karakterének alfáját és omegáját (és a jelenlegi problémák első számú okát), hogy ne rontsa jelenlétével az esemény jelentőségét.

Ha ezt mégis megteszi, a hivatalos jobboldal nem tehet mást (ha nem teszi meg, akkor sem), válaszolnia kell. Nem csak azért, mert saját képviselőjükről is szó van, hanem mert a "taktikázásnak" itt vége van. Nyilatkozni kell, méghozzá egyértelműen és világosan.

Update: Sólyom László is megjelenik.

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr70419954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.04.10. 19:02:25

Ezek után OVinak is muszáj mennie...
Azért ha majd ez lecseng, akkor lehetne gyakorlatilag is fontos kérdésekről is tüntetés, pl. az előrehozott választásokról...

phaidros 2008.04.10. 20:46:10

Az igazi az lenne, ha OVi nem jelentené be, csak megjelenne.

___________________________ (törölt) 2008.04.10. 20:58:25

Én annak volnék a híve, hogy ebből maradjunk ki.

Minden prolongált konfliktus jellemzője, hogy a mérsékelt hangokat folyamatosan kiszorítják a szélsőségesek.

Tehát ez a konfliktus is egyre inkább Szadesz-GyF-Görgy Péter-félék vs. Budaházy-Toroczkai-félék meccse lesz.

Ez tipikusan olyan meccs, amelyben a mi helyünk a lelátón van, harsányan röhögve mind a kettőn. NEM az ellentüntetés CÉLJA miatt, azzal egyetérthetünk, a RÉSZTVEVŐI miatt, meg amiatt, amit azok mondani fognak.

Ehhez képest az fog lejönni az embereknek, hogy vállt vállnak vetve GyF-fel meg a szadeszesekkel küzdünk a nackók ellen... oszt mosakodhatunk napestig.

AAAARGH. Ez MEGAGÁZ. Vállalhatatlan.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.10. 21:03:23

Shenpen,

a helyzet azóta sajna még rosszabb lett. Gyf-et megfejelték horngáborral, magyarbálinttal, és noch dazu azzal a figurával, aki anno segédkezett a 06.októberi rendőri gyepálásnál. Szerinted mennyire húztak ezzel föl? az összes szemét mocsadék ott lesz?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.10. 21:15:31

f@sz tudja hogy hívják, a c-pressnél dolgozott, most meg a szocik antifaszista vagy nemtom milyen platformján szervezi a népfrontot.
És, okádnom kell.

.ani 2008.04.11. 00:31:49

"és a jelenlegi problémák első számú okát"
Mármint GyF.

Ha a jelenlegi problémák alatt az ország gazdasági helyezetét érted, akkor egyetértek, bár ott is holtversenyben dobogós, sőt MP valószínű leszorítja.

Ha az erőszak és főleg az utcai erőszak és törvénytelen tömeg-események megjelenését és elharapódzását érted, akkor érdekelne, miért gondolod ezt.
Főleg a 2002-es hídfoglalás fényében, ami minden elkúrtuk őszöd stb. előtt volt, ahol az alkotmányos jogi lehetőségek kimerültek és nem mutattak ki semmit, erre lett a hídlezár, duplafenekű fidesz-nyilatkozatokkal.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.11. 12:55:21

p.ani:

hídfoglalás volt eccör. horgyufásan:naés? az erőszak ő.u. harapódzott el, az pedig gyfnek köszönhető. Azóta minden nemzeti ünnepen lehet számítani hisztire. Az meg eddig nem vót.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása