Saul Alinsky és a közösségi maffiamodell

Raoul Duke & Dr. Gonzo I 2013.02.04. 13:55

Saul-Alinsky.jpgNehéz néha eldönteni, mit gondoljunk, amikor ilyen sorokat olvasunk:

 „A Magyar Nemzet kifogásolhatónak tartja, hogy a hallgatókat bizonyos „közösségszervezők” támogatják. Szeretnénk tájékoztatni a Tisztelt Szerkesztőséget, hogy a közösségszervező, mint egyetemi szak és munkakör tőlünk nyugatra (nem, Azerbajdzsán a másik irányba van) egy jól ismert és alkalmazott gyakorlatot jelent. A közösségépítők megállapítják egy adott közösség igényeit, felmérik annak állapotát és a rendelkezésükre álló eszközökkel projektet terveznek a kitűzött célok elérésének érdekében. Közösségépítőket Magyarországon is divatos alkalmazni, főként nagyobb szervezeteknél, ahol a tagságot nem csak koordinálni, de motiválni is kell. Ilyenkor tréningeket és coachingot (személyreszabott képzést) biztosítanak a szervezetnek.

Különösen elkeserítőnek tartjuk, hogy a Magyar Nemzet kitér arra, hogy a katolikus egyház eljárást indított Saul Alinsky ellen, aki egy radikális-liberális önjelölt közösségszervező volt, mert saját programjának népszerűsítésére szervezett be embereket a katolikus egyházból; illetve, arcpirító kommentárjait is nehéz feledni, amikor a melegek jogaiért próbált kiállni. Számunkra ez, illetve már maga a cikk bevezetője (a Hallgatói Hálózat az Egyesült Államokból kap segítséget) felháborító.”

Vajon őszinte naivitásról vagy nettó cinizmusról van szó? Saul D. Alinskyt egyszerűen melegbarát emberjogi aktivistaként bemutatni vagy tudatlanság, vagy hazugság.

Az, hogy „közösségszervezés” címén oktatják az alynskista módszereket, és hogy Obama elnök és Clintonné is Alinsky akoljában érlelték politikai világképüket, aligha menti Alinskyt és módszereit. Ahogy az sem menti, ha esetleg a Rózsadomb tarkabarka hippijei csak lagymatag utánzatát fogják előadni annak, amire egy hatvanas évekbeli chicagói nyomornegyed szegényei képesek voltak. 

Kezdjük a végén. Az Alinsky-féle „közösségszervezés” nem azonos a céges összetartás-hétvégékkel, ahol van elég bor meg villásreggeli; nem „tréning” meg „coaching”. Alinsky „közösségépítése” a vér nélküli szocialista forradalom megvalósítása – veszélytelen céges tréningként feltüntetni nagyjából olyan, mintha azt mondanánk, Uljanov elvtársat „közösségépítés” céljából küldték vissza Oroszországba biológiai jellegű tömegpusztító fegyverként. (Ha nagyok leszünk, összegyűjtjük az összes modern politikai eufemizmust, és Alinsky „közösségszervezése” biztos köztük lesz.)

Nem kezdjük el sorolni Alinsky „érdemeit”, a Fent és lent blog jóvoltából bárki betekintést nyerhet a páratlan gondolkodó-aktivista „közösségszervező” módszereibe (különösen a tizenkét szabályt ajánljuk meleg szívvel). Akinek pedig ez nem elég, és van elég ideje, olvassa el a Mester radikálisoknak szóló receptkönyvét.

A történet csak azért ironikus, mert a – hivatkozott blogon is megjelenő – jelenlegi ellenzéki bírálatok zöme a kormánnyal szemben morális természetű: a kormány nem tartja be az írott és íratlan szabályokat, stílustalanul és erkölcstelenül viselkedik, alapvető emberi normákon gázol át. A Machiavellinek tulajdonított közhely kérdés, illik-e magára Machiavellire, ám Alinskyre bizonyosan. Szerinte ugyanis valóban mellőzni kell mindenféle morális megfontolást és kételyt, amikor a forradalmár cselekszik: a hazugság, a megtévesztés, az erőszak teljesen legitim eszközei a radikális forradalmárnak. Bezony: Ron Werber Alinskyhez képest buddhista pap.

Élete alkonyán egy interjúban azt is kifejtette, hogy ezek közé a legitim eszközök közé tartozik az emberölés is – ami nem véletlen, hiszen Alinsky kiváló baráti viszonyt ápolt a chicagói maffiával. Sőt: mivel a maffia példa volt számára arra, hogyan szereznek a nincstelenek hatalmat, kifejezetten javasolta a maffia modelljének alkalmazását.

Így szervezz közösséget.

Kövesd a Konzervatóriumot a Facebookon is!


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr275062267

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Zsidók a pornóiparban 2013.02.10. 02:39:08

A liberálkapitalizmus a zsidóság eszköze, amellyel a keresztény erkölcsiséget felszámolhatja, hogy helyébe saját erkölcstelen téziseit állíthassa. A zsidóság "valamennyi társadalom fekélye és megölője", a zsidók eszközei "a bűn, a csábítás, a prostit...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.05. 11:13:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Saul Alinsky és a közösségi maffiamodell 2013.02.04. 17:00:02

A Rózsadomb tarkabarka hippijei csak lagymatag utánzatát fogják előadni annak, amire egy hatvanas évekbeli chicagói nyomornegyed szegényei képesek voltak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2013.02.04. 14:06:06

"A történet csak azért ironikus, mert a – hivatkozott blogon is megjelenő – jelenlegi ellenzéki bírálatok zöme a kormánnyal szemben morális természetű: a kormány nem tartja be az írott és íratlan szabályokat, stílustalanul és erkölcstelenül viselkedik, alapvető emberi normákon gázol át. "

Zseniális, hogy szerinttek ugyanazok az eljárásrendi kivánalmak vannak egy utcai mozgalom és egy kormányzás között, nem is csodálkozok, hogy bejön nektk az Orbán kormány, d ha lhet, akkor legyen olyan kormánya Magyarországnak, akik tevékenységi szintje meghaladja egy utcai diákmgmozdulássorozatét :D

Nils. H 2013.02.04. 14:12:03

"mi nem véletlen, hiszen Alinsky kiváló baráti viszonyt ápolt a chicagói maffiával. Sőt: mivel a maffia példa volt számára arra, hogyan szereznek a nincstelenek hatalmat, kifejezetten javasolta a maffia modelljének alkalmazását."

Tehát végülis a Hallgatók mögött a chicagoi maffia áll? Az durva.

Bazmeg, volt egy workshop, amin tíznél kevesebb hallgató a Hahából vett részt, és tekintette arra, hogy a közösségszervezésről, meg a civil politizálásról volt szó, némi szó esett Saul D. Alinskyről is. Igen. ÉS?

Raoul Duke & Dr. Gonzo 2013.02.04. 14:21:52

@weisz manfréd huba:
hát én eddig azt hittem, hogy kurva fontos az ugyanazon mércével mérés, ezért ítéljük el a Lex Lófaszjóska rendeleteket - hiszen azok kivételeznek. Eszerint viszont minden magyar polgárra ugyanúgy vonatkoznak a törvények. Na most Alinsky a törvényekre szart, a normákra még jobban, és autoriterebb korokban nem dutyiba dugják kéthavonta, hanem fültövön puffantják.
Ha vannak ilyen mindenkire kötelező törvények meg normák, akkor azok vagy mindenkire érvényesek, vagy senkire sem - tessék konzekvensnek lenni!

@Nils. H:

Felőlem a másnapos híg mellékterméket ízlésesen tányérra pakolhatják, körberakhatják zöldfűszer-díszítéssel, és ráverhetik a mislen-csillagot, akkor sem eszem meg. Ezzel azt akarom mondani, hogy édes mindegy, civilkedésnek, közösség-szervezésnek nevezik-e az Alinsky-féle kommer forradalmárkodást. Ezt a horngyulai "ÉS"-t kíváncsi vagyok ellökné-e bárki A. Rosenberg vagy Szálasi tanulmányozása/okítása esetén is, vagy akkor megjelenne az erkölcsi érzékenység.

Nils. H 2013.02.04. 14:24:36

Tényleg, kemény ez a hiszti azért ezen a piszlicsáré ügyön.
Egyébként a 12 ponthoz rossz linket tettetek, az itt van:

fenteslent.blog.hu/2009/12/11/mindennapi_alinsky_nk_v_a_radikalisok_12_szabalya

Szerintem a legtöbbel semmi gond, a 12-est meg épp a kormány, és most már ti is alkalmazzátok a HaHA-tal szemben. Gratulálok.

Beszéljünk magáról a lényegről, a felsőoktatás kivéreztetéséről:
2006. november, csak úgy erkölcsileg:

"Az állam 6000-el kevesebb egyetemistáért fizet térítést. Elsősorban a térítéses jogász-, tanár- és bölcsészhallgatók száma csökken. Ezzel szemben nő a mérnök- és az informatikushallgatók száma. A miniszter a piaci igényekkel magyarázza a döntést. A fidesz szerint az állam már a pályaválasztásba is bele akar szólni."

Hazudtunk reggel, éjjel, meg este, mi?

Nils. H 2013.02.04. 14:25:39

@Raoul Duke & Dr. Gonzo: Csak ha kinyitod a szemedet, akkor látod, hogy nincsen semmiféle "Alinsky-féle kommer forradalmárkodás." Ennyi.

Raoul Duke & Dr. Gonzo 2013.02.04. 14:28:03

@Nils. H:

Persze hogy nincs, mert hippiktől nem telik ilyesmire. Ez a történet pusztán magáról a mentorról szól, aki viszont tényleg egy bűnöző volt, és hozzá képest Machiavelli vagy a legrosszabb rémálmokban megformált Orbán imádkozó szerzetes.

Nils. H 2013.02.04. 14:28:22

Szerintem rettegjetek attól, hogy a HAHA gyilkolni kezd nemsokára, igen, ez több mint valószínű, hiszen Alinsky "élete alkonyán egy interjúban azt is kifejtette, hogy ezek közé a legitim eszközök közé tartozik az emberölés is."

Ron Werbertől is - elmagyarázhatnád - miért kell ennyire befosva lenni?

Kevés nevetségesebb poszt van ezen a blogon, pedig erős a mezőny.

Raoul Duke & Dr. Gonzo 2013.02.04. 14:31:00

@Nils. H:

a minősítgetésből, illetve a forró felháborodásból márpedig arra következtetünk Dr. Gonzoval, hogy mégiscsak talált ez a cikk :)

Nils. H 2013.02.04. 14:31:33

@Raoul Duke & Dr. Gonzo: Jah igen, az országos szervezet több száz taggal, az mind pubi zsórfiúk a rózsadombról, és nekik "MENTORA" Alinsky... H(Hiszen, ahogy említettem a hahából 6-8 ember egy workshopon már hallott róla.) Lenyűgöző érvelés. Mondd, totál hülye vagy?

Nils. H 2013.02.04. 14:32:36

@Raoul Duke & Dr. Gonzo: Talált, alig fogok tudni aludni.

Mondom, a HAHA mögött a chicagoi maffia áll!!! Plakátoltássaátok ki a fidelitas-szal.

Raoul Duke & Dr. Gonzo 2013.02.04. 14:34:45

@Nils. H:

Hát, ilyen gyönge riposztokkal aligha fogtok a mester nyomába lépni :))

Kandeláber 2013.02.04. 14:39:00

Ez az Alinsky semmi a fejhangon visító kampóhoz képest. www.youtube.com/watch?v=1cU3v67GCrw

Vidéki 2013.02.04. 19:10:34

Mit tanítanak a Hallgatói Hálózatnak a csendes amerikaiak?

Rikácsolás tant?

Ingyen csinálják-e az amerikaiak, vagy valaki fizet nekik azért, hogy a Hallgatói Hálózattal kevertessék a büdöset Magyarországon?

Aram Hacsakúgynem 2013.02.04. 19:34:14

"A történet csak azért ironikus, mert a – hivatkozott blogon is megjelenő – jelenlegi ellenzéki bírálatok zöme a kormánnyal szemben morális természetű: a kormány nem tartja be az írott és íratlan szabályokat..."

ha valaki az írott szabályokat nem tartja be, az kevésbé morális, annál inkább jogi kategória.

a jelenlegi kormány egyébként kidolgozta ennek tökéletes kevercsét: mivel nem akar betartani egyes írott szabályokat, ezért az erkölcsösség határát átlépve írottá teszi azt a szabályt a létező helyett, amelyet aztán betartani látszik - egészen addig, amíg az érdekében áll vagy érdekeivel nem ütközik.

a másik megjegyzésem csak annyi, hogy az a hisztéria, amit a kormányoldal és sajtója előad a HaHa ámerikai tréningjeivel (és nem utolsósorban Ron Werberrel) kapcsolatban), szánalmas és nevetséges.
a hívők hergelésére persze kiválóan alkalmas, és ha jól látom, a jelenlegi kormánynak nem maradt más eszköze. ettől persze még - választási szempontból is - lehet hatékony ez a módszer.

Szélmalomharcos 2013.02.04. 19:35:16

Az SZDSZ ősmaradványbrigád, akik most Oktatói Hálózat néven igyekeznek a háttérből hergelni, megpróbálják keresztülvinni a Kis János által meghirdetett forgatókönyvet a kormány forradalmi megbuktatására. Ehhez pont jó egy HaHa féle "bázisdemokrácia", már szerveződésében is anarchista vonásokat mutató szervezet, amit még jól ki is tanítanak a feladatára

A diákoknak lehetnek jogos követelnivalóik, de ez csak zsákutcába viszi az ügyüket. Ha van eszük akkor megmaradnak egy nagyon átgondolt érdekvédelmi küzdelemnél, akár a kormánnyal, akár az egyetemekkel, akár az igazi reformban egzisztenciálisan ellenérdekelt oktatói gárdával szemben

incze 2013.02.04. 19:43:58

@Raoul Duke & Dr. Gonzo: "a minősítgetésből, illetve a forró felháborodásból márpedig arra következtetünk Dr. Gonzoval, hogy mégiscsak talált ez a cikk :) "

Bogaraim, ha ti "minősítgetésekből" és "forró felháborodásból" rendre emígyen következtettek, akkor a szellemi teljesítményetek tökéletesen érthető.

ghavin 2013.02.04. 19:49:52

Már reménykedtem abban, hogy a hazai konzervativizmus valamennyire megtisztul a Fox News/Tea Party/konszolidált szélsőjobboldal háromszögének szenzációhajhász retorikai trendjeitől azok után, hogy az totális vereséget szenvedett a 2012-es amerikai elnökválasztás során, de úgy látszik túlbecsültem a magyar neokonok képességeit.

Mindazonáltal örömmel tölt el, hogy ennyire be vannak tojva a hallgatói mozgalmaktól.

von Putri 2013.02.04. 19:50:06

Alinskyt sokszor letartóztatták , ha külföldről érkezik akkor az ilyet ott kiutasítják. Mint ahogy másokkal teszik, ha azért érkezik az USA-ba, ogy ott anarchista akciókat szervezzen, akadályozza az állami hivatalok működését. Sőt most már talán még a Patriot act is alkalmazható egy ilyen esetben

Egy magyar példára emlékszem, Toroczkait Kanadába nem engedték belépni, a repülőtéri fogdába zárták és hazaküldték Magyarországra. Néhány emigráns magyar szervezet meghívására érkezett oda, egy (bejelentett) tüntetést ajkartak csinálni Trianon évfordulóján, ha jól emlékszem. Pedig az ő veszélyessége a kanadai állam szempontjából Alinsky tanítványaihoz képest ... tiszta röhej.

Amerika csak addig szereti a felforgató tevékenységet, ameddig másoknak árthat vele, ugyanez viszonosan már nem működik

különvélemény 2013.02.04. 19:53:37

Amerikaiak tanítanak magyarokat az ingyenes oktatás melletti tüntetésre?

ROFL

Szociknak vége 2013.02.04. 20:01:34

Ki lesz az első aki ráguglizik SAUL ALINSKYre?

Kommentfelhő: szocionista, melegjogi, közösség, ativista(régen-agitátor)

Kap tőlem egy simit aki először igazolja hitelt érdemlően hogy Alinsky zsidó. Szimatom alapján kelet-európai bevándorló zsidó, a legbüdösebb fajta.

csakhalkanszólok 2013.02.04. 20:04:08

Nem túl harcias énemnek ismeretlen volt eddig Alinsky, de most jóvoltotokból elolvastam.

Hogy miért baj valójában ennek a mentalitásnak/tanításnak az itt léte? (Meg ha már itt vagyunk mindenféle hozzá hasonló tanácsadás itt léte?)

Mert ellenségképe van és nem ellenfélképe! "Mecsoda" különbség!

Ha bármi nem tetszik és ezért csak támadok, ne csodálkozzak ha visszavágás is van.
Ha nem tetszik valami, és értelmes alternatívát vázolok fel helyette, akkor - véleményem szerint - közelebb vagyok a valós, jobb megoldás eléréséhez.

Az is eszembe jutott, hogy ha harccal győzöm le ellenségemet, az még vesztesen is gyűlölni fog, és vár a visszavágóra, és nyugodjon meg mindenki, mindenképpen el fog jönni. (Ld. emberiség teljes történelme).

Ha érveléssel, talán közösen valósítjuk meg, de ha mégsem, legközelebb ha én vagyok hatalmon, joggal elvárhatom hogy Ő is ezt tegye. (Mondjuk ez éppen a 10. pont, de hát az is lehet hogy ez a pont univerzális ? :-) )

Tudom naiv vagyok, csak gondoltam elmondom.

Szociknak vége 2013.02.04. 20:06:21

'ssza meg megint olyan a szimatom mint egy náci pointernek: Saul David Alinsky was born in Chicago, Illinois in 1909 to Russian Jewish immigrant parents, the only surviving son of Benjamin Alinsky's

Na majd jön Huba 'zt elmondja mekkora müvész volt a csávó.

teknoc erno 2013.02.04. 20:11:05

"Alinsky „közösségépítése” a vér nélküli szocialista forradalom megvalósítása "

:D jaj, erős szavak ezek. De jót nevettem rajtad... szardobálásra használsz fel egy témát, csakhogy valakit kettős mércével vádolhass, igazán elegáns, főképpen, úgy, hogy idekevered Uljanov elvtársat is, még, jó, hogy Sztálint nem méred Alinsky-hez. Node semmi különös nincs ebben, Magyarországon ez az értelmiségi színvonal, lassan készülnek majd tanulmányok és blogok arról, hogy a kakilás, pisilés és egyéb biológiai funkciók azok vajon jobb, vagy bal oldali eltévedelyések-e. Alinsky amúgy maga volt az unortodoxia...illő lenne szeretned, csakhát a másik oldalon van, ejnye-bejnye, be kár... :(((( még, még Ide Ologiát! :D

N_Z_A 2013.02.04. 21:14:14

Amerikában is szokás volt az ottani jobboldalnak Saul Alinsky-val támadni a "közösségszervezőket".

Itt egy válasz erre, ha valaki kedveli a humort:

www.youtube.com/watch?v=RtLEPPgbNyM

Azt hiszem, ez kb. a megfelelő válasz itt is.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.02.04. 23:46:05

Nyugi, konziskáim, a "ki a nagyobb politikai maffiózó?" versenyben a haháskölyköknek akárhány Alinsky-kurzus után sem lesz esélyük a gazdáitokkal szemben.

gigacherry 2013.02.05. 01:22:25

@N_Z_A: Ez jó :-)
- Azt feltételezik republikánusok a demokratákról, hogy Alinsky-imádók, holott a legtöbbjük azt sem tudja, kicsoda Alinsky, Obamától pedig azért rettegnek, mert mindig feltételeznek róla adóemelési és egyéb ártó szándékokat. A demokratákat viszont nem az érdekli, Bush mit gondolt a dolgokról - mert hogy többnyire úgysem gondolkodott - hanem az, hogy mit csinált. És amit csinált, az nem volt jó.

Mr. Acid 2013.02.05. 01:26:19

De piszok mélyre süllyedt ez a blog!

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.02.05. 08:13:09

A 12 pont közül az egyik
"4. Kényszerítsd az ellenséget, hogy a saját szabályai szerint járjon el. Ha az a szabálya, hogy minden levélre válaszolnia kell, küldj 30 000 levelet. Ezzel kinyírhatod, mert senki sem képes megfelelni az összes maga állította szabályának."
Hát ezt a fidesz szó szerint megcsinálta még ellenzékben, hogy a karácsonyi ünnepeket végigdolgozhassa néhány közalkalmazott. Szal a fidesz maffia párt (ezt persze eddig is tudtuk. Meg szélsőradikális hippik (mivel a kordonbontás maga az anarchia, ez se csoda).

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.02.05. 08:14:00

@MolnarErik: Egyébként sztem mind a 12 pontot alkalmazta a fidesz.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.02.05. 08:16:13

@MolnarErik: Ja nem, a 11-t határozottan nem.
"11. A sikeres támadás ára a konstruktív alternatíva. Soha ne hagyd, hogy az ellenfél pontot vigyen be, mert azon kapnak, hogy nincs megoldásod a problémára. Régi bölcsesség: ha nem vagy része a megoldásnak, akkor a probléma része vagy. Az aktivista szervezeteknek van programja, és az a stratégiájuk, hogy odaülhessenek a tárgyalóasztalhoz. Mindenképp rendelkezniük kell egy kompromisszumos megoldással."
Persze ez a tárgyalóasztalhoz ülés kompromisszumos megoldással, ez a legszélbalradikálisabb mind közül, maga a tökéletes nihil :)

reálisan 2013.02.05. 08:20:04

Rossz nézni a balliberális vergődést, hogy valami mocskot kenjenek a kormányra. Fijuk be kell látni, hogy ti embereitek nem tudtak kormányozni (még arra is lusták voltak) és Ti se tudtok mást, csak hazugságokat fröcsögni!

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2013.02.05. 08:34:20

@Raoul Duke & Dr. Gonzo: abban igazad van, hogy nincs kettős mérce, csak egy igazság van.
Továbbá Szálasit felhozni még a gondolat szintjén is, nácizmus. Erre te mondhatod, hogy Alinsky-t meg kommunizmus, ja, mondtad is, hogy valami kommer.
Úgyhogy marad az, hogy a kommerek és Alinsky CÉLJAI elfogadhatóak, a nácikéi meg nem. Tehát amit Alinskynek szabad, azt Szálasinak nem. Jó, talán nem bármit, de azért sokkal többet.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.05. 08:53:02

kíváncsivá tettél el fogom olvasni a könyvet.

öncenzor 2013.02.05. 12:25:55

Jó látni, hogy vannak ilyen írások, amiben mernek gondolkodni. Nevetségesek ezek a "jaj csak egy 6fős workshop volt" típusú kommentek.
Akinek van egy kis realitásérzéke az könnyen észre veszi, hogy miről is szól valójában ez a HaHá-s történet és ehhez nem szükséges elvesznünk a részletekben.

Tehéntőgy 2013.02.05. 13:21:47

@öncenzor: Gondolkodó írás? Ez a teaparty-média wannabe-Paul Johnsonjait bénán imitáló, fontoskodó faszság?

Khonsu 2013.02.05. 13:29:08

Nem tudom, hogy a HaHá-ból bárki tudja-e egyáltalán ki ez az Alinsky, de az biztos, hogy a 9. pontot nagyon benyalták a kormányoldal és rajongói.
Most gyakorlatilag a saját maguk által fantáziált rémképeiktől rettegnek, erre bizonyíték ez az iromány is. Jót nevettem. :D

öncenzor 2013.02.05. 15:38:17

@Tehéntőgy: Igen, az. Entelektüelkedéssel vegyített odamondó kérdésedből ítélve te másként látod. Engem azonban nem bizonytalanítasz el, gondolom inkább az olvasókat akarod. Remélem nem sikerül!

Cecco Beppe 2013.02.07. 22:20:35

nagyon fasza, nem hallottam eddig erről a görényről, de "hála" ennek a fröcsögésnek, rászántam 1 perc guglit és 1 perc olvasást.

Persze valójában többet tudtam meg a konzi lealacsonyodásáról, mint a témáról, hiszen .... kell-e mondani? ... a fidesz lényegében mind a 12 pontot felhasználta már hatalmának kiéptésére.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.10. 02:16:43

szerintem ez egy nagy mesélő, azt kihagyja a történetből, hogy volt egy soros-féle mecénása, akinek a támogatásából fizette az embereket, ezért csinált sikeres tüntetéseket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.10. 02:20:15

@weisz manfréd huba: nyilván egyik tolvaj nem kérheti számon a másikat, hogy miért lopott és hogy miért hazudott róla, mikor ellenzékben van kisebségben.
lényegtelen a többi.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.10. 02:30:59

@Nils. H: @Kandeláber: ezeknek nem kell hallani alinskiről, nem kell hogy ismerjék; ezeknek a vérükben van saul alinski :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.10. 02:36:17

@MetroGoldwinMayer: Russian Jewish immigrant parents"

szerintem a kelet-európai askenázival telibetaláltál, én elfogadom

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása