neMDéeF

Hadrian VII. I 2009.05.13. 12:01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A helyzet az MDF háza táján jelenleg az, hogy már nem csak a párt szavazóiról nem tudjuk, hogy kicsodák, hanem a politikusairól sem. Ugyanis olyanok nem nagyon maradtak.

Hihetetlen, de ez a párt valaha Antall József pártja volt - és most rá sem lehet ismerni. Köszönhetően sokmindennek, de manapság leginkább az MDF ellenzékben eltöltött idejét jellemző káderpolitikájának. Valami elképesztő, de a párt politikusai gyakorlatilag eltűntek. (Ezen a téren is nagy versenyben van a Fórum a régi nagy riválissal, az SZDSZ-szel. Ki tud egységnyi idő alatt több ismert politikustól megszabadulni?)

Nem az ufók rabolták el őket. Kiléptek (Csáky András), nyugdíjba vonultak (Boross Péter), vagy leggyakrabban: ki lettek zárva (Lezsák & társai, Almássy & társai). A parlamentben már többen vannak az MDF-ből kizártak, mint az MDF-esek, s a jelen helyzetben úgy tűnik, a renegát fórumosok előbb tudnának frakciót alakítani, mint Dávid Ibolya és két-három barátja.

A mai nappal azonban újabb tagokkal bővült az MDF-ből kizárt képviselők száma, mégpedig három, korábban elkötelezett dávidista lett kirúgdalva:

Az MDF elnökhelyettese szerint három képviselőjével lesz szegényebb a Magyar Demokrata Fórum, amely továbbra sem tud frakciót alakítani a parlamentben.

Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András "magukat törölték az MDF tagjai sorából", írta Herényi Károly és Makay Zsolt a párt országos választmánya tagjainak küldött szerdai levelében.

A levél szerint Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András az MDF-választmány május 9-i, csaknem 90 százalékos többséggel hozott, egyértelmű kötelezése ellenére sem jelent meg, vagy adott pozitív nyilatkozatot az országgyűlés május 11-i, hétfői ülésére tervezett frakcióalakításról. Így az MDF Császár Antal egykori fideszes képviselő csatlakozásával együtt sem tudta volna megalakítani parlamenti frakcióját.

"Az MDF Alapszabálya egyértelműen fogalmaz: az illető politikusok magukat törölték az MDF tagjai sorából, s ezzel elváltak útjaink" - írta a levélben Herényi Károly. A párt alapszabályának 9. szakaszának 3. bekezdése szerint "törléssel szűnik meg a tagsági viszony, ha a párt jelöltjeként megválasztott országgyűlési, európai parlamenti vagy helyi önkormányzati képviselő a képviselőcsoport megalakításában nem vesz részt" - áll a levélben.

Az MDF webmestere ismét nagyokat anyázhat: alig pár hete szedte csak ki Csáky András arcképét a weboldal alma.gif elnevezésű dizájneleméből, ismét mehet vissza pixeleket  gyomlálni. Boross Péter a politikától visszavonult (vagy mégsem?), Hock, Katona és Pettkó pedig, vicces levelezgetés után, hát igen, olvastuk... Nekem van egy elméletem, amit eddig csak szűk körben terjesztettem, de most kiállok vele a nyilvánosság elé: valószínűleg az egész MDF egy nagy médiahekk, és a folyamatos kizárások csak azért vannak, hogy újra meg újra bekerüljenek a hírekbe. Na persze ez így elég hülye magyarázat. De egy hülyén viselkedő párttól, mely szétveri a saját frakcióját, majd úgy akarja azt újraalakítani, hogy az egyik oldalon behoz két képviselőt, a másikon kidob hármat - talán nem is annyira valószínűtlen.

Tulajdonképpen mindent megírtunk már az MDF-ről (lásd A kis masamód, Nyugodjék békében!, Hogyan lehetne az MDF-et megmenteni? c. írásainkat), de a legjobb sztorit még nem. Úgyhogy megyek is és gyűjteni a forrásokat az MDF szakadás-és kizárástörténetéhez.

Addig is, idézzük fel a kizárt három exdávidista képviselő legemlékezetesebb (még dávidista) pillanatait! Hoppá, sajnos Hock Zoltánról semmi ilyesmit nem találtam, sebaj:

Kínzó kérdés: az MDF eddig kizárt politikusai közül ki kezdte pártkarrierjét a Fórum régi, Bem téri székházának gondnokaként?

 

Kapcsolódó írásaink:

Hogyan lehetne az MDF-et megmenteni?

„Az egyetlen mérce" - Beszélgetés Dr. Forrai Istvánnal, Antall József miniszterelnök „politikai" titkárával

A kis masamód

Nyugodjék békében!


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr551118894

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Havi Fricska 2009.05.18. 19:29:52

Az önirónia új csúcsaMondja valaki a szemembe, hogy Dávid Ibolyának nincs humorérzéke! Ki mer ilyesmit állítani egy olyan pártelnökről, aki engedélyezi az alant látható plakátot, ami leginkább a Jackass-re emlékeztet: megpillantása másodpercében egyszerre…

Trackback: Ficere Ödön hírei 2009.05.13. 22:00:17

Megvan az SZDSZ új plakátarca!A Szabad Demokraták gőzerővel keresték az új plakátarcot, miután a múlt héten felmerült a vád, miszerint egy ismert utcai harcos látható hirdetéseiken, jobbikos szinpatizánsá maszkírozva. Ezt a Szabad Demokraták határozottan…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W Joe 2009.05.13. 12:41:41

MDF - Csak egy maradhat!
Majd amikor már Dávid Ibolya és Herényi is összevesznek, az lesz az igazi móka.

ravaluf 2009.05.13. 12:52:50

Lassan tényleg már csak az a knzó kérdés marad, hogy Ibolya zárja-e ki Karcsit, vagy fordtva. Vicc az élet, nem igaz?

Editor Bob 2009.05.13. 12:58:26

Szánalmas ez a pártocska. Pedig 2002-ben Ibolyka egész normálisnak tűnt, akkor történhetett vele valami...

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.05.13. 13:08:46

Végre megérdemelt helyükre kerülnek, Dávid Ibolyástól.

banhegyig 2009.05.13. 13:23:26

Szánalmas ez az aszott nőszemély, meg a bohóccsapata herényistől, bokrosostól, meg habsburggyurikástól.

Most már tényleg méltó helyükre kerültek a maszop meg a szadesz mellé a pöcegödörbe...

sprenczl 2009.05.13. 13:34:35

Ez az MDF valami Highlander játék? (értsd:csak egy maradhat!?)
Megzsarolt Ibolyka nagyon megérdemli a sorsát, nem volt gerince neki és a maradéknak. Politikai kalandorok, méghozzá az aljasabbik fajtából. A Kilóra Megvett Kalapos Lotya és hülye pártocskája...milyen szorak az EP-s plakátjaik is, te jó ég!!!!

phaidros 2009.05.13. 13:43:25

A kirúgottaknak kéne frakciót alapítani, komolyan...

Beren 2009.05.13. 13:48:18

Én nem értem, mi bajotok van velük. Ők legalább igyekeznek megvalósítani a programjukat:
Mindent megtesznek egy normális Magyarországért! :o))

csabakirályfi 2009.05.13. 13:52:50

"...tűnik, a renegát fórumosok előbb tudnának frakciót alakítani, mint Dávid Ibolya és két-három barátja."

Aha, Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Keves Barátaim!

Frakciót majd az alakít, akinek engedem. Például a Zsolti.
A Nemzeti Fórum fiókként üzemel és passz. Micsoda hülye felvetés: "Nem az ufók rabolták el őket." Hát ufó vagyok én?!

states 2009.05.13. 14:03:07

Azért mekkora lúzer ez a frakció már kezdettől fogva, hagyták magukat egyesével, kettesével, tízesével, mikor hogy, leszalámizni,. és egyszer csak azon vették észre magukat, hogy elfogyott a szalámi. Már csak Herényi van meg Ibolya egy jó kis Monarchia-kori bajuszkötővel...

staropramen 2009.05.13. 14:17:35

A K-európai rendszerváltó nagy pártok mindegyike erre a sorsra jutott.(lásd :Szolidaritás stb)
Ebből a szempontból secko jedno, hogy Dávid Ibolya vagy akárki az éppen aktuális pillanatnyi vezető.A szalámizást ugye a Kónyáék kezdték, majd csurka vagy forditva?Utána az Orbán -féle egy tábor egy zászló mozgalom keretében Lezsákék, Demeter E.talán külön jeggyel,aztán maradt a reszli.
A tömegtámogatás is szép lassan elfogyott.valahogy így történt.
Az SZDSZ detto, csak ott a kilépettek elegánsan kivonultak a politikai életből talán TGM-et kivéve.

2009.05.13. 14:18:37

Én azért annak jobban örülnék, ha a "pöcegödörbe" nem az MSZP, az MDF és az SZDSZ kerülne, hanem mondjuk a Jobbik, mert ők valóban oda valók. Az előbbiek egyszerűen csak bután politizálnak.

-d(-_-)b- 2009.05.13. 14:26:51

@Zoltanius: nyilván ezt onnan tudod, hogy elolvastad a Jobbik programját, esetleg gyűlésükön vagy lakossági fórumukon is voltál tájékozódni.

Én nem, de nem is mondok róluk semmit.

borisz 2009.05.13. 14:27:31

ez a pettkó nekem az egyik legellenszenvesebb politikus, talán lendvai ildikó után rögtön a második a deutálom listámon

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2009.05.13. 14:29:41

Én azért úgy vélem Lezsákékért nem volt kár. A mostaniakat már nem nagyon értem, hogy miért kell kidobni, valőszínűleg azért, mert nem azt tették, amit Ibike mondott. Ibike nélkül újjáalakulnának, és rögtön jobb lenne a helyzetük, sok értelmes ember volt ott még 1-2 héttel ezelőtt is.

W Joe 2009.05.13. 14:30:47

Ki volt a gondnok? Már nagyon kíváncsi vagyok :)

RobinGood 2009.05.13. 14:38:34

Aki odaszarik ahonnan eszik az előbb utóbb elhányja magát. Sokáig tartott de most végre talán elkotródik a apolitikai palettáról az MDF maradványa meg az SZDSZ.

RobinGood 2009.05.13. 14:49:24

@-d(-_-)b-: nem hinném Te vagy bárki elolvasta volna minden párt programját, de nm is szükséges ahhoz hogy véleményed legyen róla. Az is elegendő, ha egy-egy megnyilvánulásukat, akciójukat látja az ember (most általában a pártokra gondolok) mert abból már kirajzolódik egy értékrend ami vagy közel áll hozzám vagy nem.
Konkrétan nem értek egyet Zoltanius megjegyzésével, mert nem látok különbséget a szenny kategóriát tekintve az általa felsorolt négy párt között. És ehhez nem kell programot olvasnom. Viszont azt gondolom, hogy amig egy-egy párt megkapja az adott feltételek között a parlamentbe jutáshoz szükséges szavazatokat addig annak ott a helye. Ez a demokrácia.

zsoltix 2009.05.13. 14:50:50

@Zoltanius: mehet az összes a francba,maradjon a Jobbik:)

Atrox 2009.05.13. 14:57:18

@Zoltanius: na igen. Az a fránya Jobbik tehet róla, hogy az utóbbi 7 évben keleti elsőkből keleti utolsók lettünk. Az SZDSZ-nek, a szociknak, és az MDF-nek semmi köze nincs hozzá, hogy ide jutottunk. Őket valósággal elnyomta a Jobbik által felhergelt utcai csőcselék, és ezért kénytelenek voltak a pusztulás útjára engedni Magyarországot, és a Parlamentben a Jobbik által diktált törvényeket megszavazni félelmükben.
De lehet, hogy mégsem így volt. Ebben az esetben te csak egy egyszerű hívő vagy, aki a tényektől függetlenül hajtogatja a magáét. Gondolom nem kevésszer súlykolták beléd, hogy a jövő évi szavazásnál majd jönnek a nácik, és átveszik a hatalmat az igaz demokratáktól és liberálisoktól. Rossz lehet annak, aki tart a jövő évi változásoktól :)

zsoltix 2009.05.13. 14:58:07

@RobinGood: az a baj,hogy "demokràcia" csak 4 évente egyszer van.

hitelestanácsadó · http://www.credithill.eu 2009.05.13. 15:19:59

@zsoltix: Én spec belepusztulnék, ha gyakrabban kellene a tömény hazudozást hallgatni :)

Pri Tek 2009.05.13. 18:56:07

@Editor Bob: csak annyi, hogy fletóék őt is megvették kilóra

Vidéki 2009.05.13. 19:04:50

„A párt alapszabályának 9. szakaszának 3. bekezdése szerint "törléssel szűnik meg a tagsági viszony, ha a párt jelöltjeként megválasztott országgyűlési, európai parlamenti vagy helyi önkormányzati képviselő a képviselőcsoport megalakításában nem vesz részt" - áll a levélben.”
Miféle agyalágyultak hozták létre ezt az alapszabályt, amelyik lehetővé teszi ilyen Dávid, Herényi tipusú politikai kalandorok garázdálkodását, ami végül az MDF tönkretételéhez vezet.

VIKUNYA 2009.05.13. 20:00:19

álmom egy mdf, szdsz, jobbik nélküli parlament! az első kettő valószínűleg kipipálva, most már csak a butanácik kinyuvadásáért kell szorítanom!

futura 2009.05.13. 23:52:55

Drága Véreim!
Gúnyolódtok Dávid Ibolyán, sajnos sokszor alpári módon, csak azt felejtitek el, hogy ő az egyetlen a parlementi pártok vezetői közül, aki következetesen képviseli a konzervatív értékeket. Sajnos a "borzalmas tagság" miatt néha bohózatba illő részletekkel.
De azért ne felejtsük el egyedül az MDF volt az az egyedüli párt aki azokat a jóléti(populista) intézkedéseket nem szavazta meg anno a parlamentben, ami az országot a jelenlegi helyzetbe sodorta.
A vicc az, hogy az MDF-től világ életemben távol álltam, de az utóbbi időben el kell ismerjem karakán kiállását a két mogul párt között.
Két EP képviselőjének a kiválasztása pedig telitalálat.
Tudom a két nagypártnak nagyon csípi a szemét ez a demagógiától mentes, egy ideológiát követő kis párt, és ezért mindent elkövetnek a szétveréséért.
Röhögünk a "szalámi taktikán" közben a konzervatív ideológia élethalál harcát vívja, jól-rosszul, a rafinált szétverésére irányuló erőkkel.
Ha csak eddig tartott az MDF, Dávid akkor is ezerszer jobb politikus mint a kisgazda Torgyán.
Orbán két év alatt elfogyasztotta őket.

___________________________ (törölt) 2009.05.14. 00:48:52

@futura: "hogy ő az egyetlen a parlementi pártok vezetői közül, aki következetesen képviseli a konzervatív értékeket"

Ja. Elméletben. Elméletben tök szép az, ami a weboldalukon van, hogy miben hisznek és mit akarnak. Szebb, mint a fideszé, sokkal.

_Gyakorlatban_ EPIC FAIL az MDF. Mindenféle morális gerinc tökéletes hiánya és stb.

Mondhatjuk, hogy az MDF elméleti esszéi tényleg egyedüliként ugorják meg a konzi mércét, de az MDF _gyakorlati_ _politizálása_ viszont bebukik kb. _minden_ mércét, amit arra állítánanánk fel, hogy egy becsületes, gerinces emberekből álló és nem idióta pártnak meg kell ugrania.

Az MDF webes esszéi jó lennének konzinak, de az MDF pártnak alkalmatlan, és ezért aztán persze konzipártnak is.

Sajnos.

molaris 2009.05.14. 04:40:28

@futura:
Már Bokros neve és a magyar érdek együtt említése is nonszensz. De, hogy egy Habsburg- Lotharingent küldjön egy magyar az EU- ba?

VIKUNYA 2009.05.14. 10:28:46

@futura: dávid ibolya nem demokrata! ufff.

hacsaturján 2009.05.17. 05:36:54

@futura:

hékás, ez az a konzervatórium, ahol a népek még kesztyűben dudálni sem tudnak. átverés! :))))

___________________________ (törölt) 2009.05.17. 20:10:29

@molaris: "De, hogy egy Habsburg- Lotharingent küldjön egy magyar az EU- ba? " - mondjuk, önmagában véve ez szerintem inkább jó dolog lenne. Protip: Ferenc József magyar királlyá koronázása óta nem illik kurucnak lenni Habsburg-ügyekben - tetszik vagy sem, azóta ez a magyar királyi dinasztia.

web17.0 2009.05.18. 10:48:22

@Shenpen: Esetleg olvasd el ezt a törvénycikket....
.......................................................

1921. évi XLVII. törvénycikk

IV. Károly Ő Felsége uralkodói jogainak és a Habsburg Ház trónörökösödésének megszüntetéséről

1. § IV. Károly király uralkodói jogai megszűntek.

2. § Az 1723. évi I. és II. törvénycikkben foglalt pragmatica sanctio és minden egyéb jogszabály, amely az Ausztriai Ház (Domus Austriaca) trónörökösödési jogát megállapította vagy szabályozta, hatályát vesztette és ezzel a királyválasztás előjoga a nemzetre visszaszállt.

3. § A nemzet a királyság ősi államformáját változatlanul fenntartja, de a királyi szék betöltését későbbi időre halasztja és utasítja a minisztériumot, hogy eziránt arra alkalmas időben javaslatot tegyen.

4. § Ez a törvény kihirdetésének napján lép életbe.
..............................................

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása