Jáki Szaniszló (1924-2009)

Konzervatorium I 2009.05.13. 16:36

Április 7-én, Madridban elhunyt Stanley Jaki (született Jáki Szaniszló László), bencés szerzetes, fizikus, filozófus, teológus. Életéről röviden a Seton Hall Egyetem és a New York Times írásában, bővebben a magyarul is megjelent Egy elme világa című könyvében olvashatnak. A Pápai Tudományos Akadémia nekrológját a Magyar Kurír közli.

Nyugodjék békében.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr391119526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr. pharmacist1 2009.05.13. 17:11:35

A Kurír oldalán olvasható egy hír a fatimai jelenésekről, amiről Jáki könyvet is írt (Isten és a nap Fatimában).

www.magyarkurir.hu/?m_id=1&m_op=view&id=27253&rovat=1

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.14. 01:17:58

Olvasva a hírt, eszembe jutott, hogy egy időben gyakori olvasmányom volt a Távlatok. A kilencvenes évek majd valamennyi számát megkaptam és (majd) végigolvastam (utólag). Jónéhány írás volt azokban a folyóiratszámokban tőle (Jákitól) is és róla is. Szeret(t)em azokat az írásokat.:-)

Hogy azok után, amit Jáki (és még jónéhány hozzá hasonló formátumú huszadik századi tudós-gondolkodó) tett az Egyház alapállásának és céljainak jobb megérttetéséért (a "közeledésért") még mindig oly sokan értetlenkednek és bizalmatlankodnak (esetleg félnek), az (gyaníthatóan) nem az Egyház hibája.:-)

Nyugodjon békében!

ü
bbjnick

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása