A pedofilgyanús 68-as diákvezérnek is van egy álma

dobray I 2009.05.03. 17:20

Eredetileg De Gaulle-kötetekkel szerettem volna megdobálni Daniel Cohn-Benditet, a 68-as párizsi diáklázadások egyik botcsinálta vezérét, aki azóta belenyárspolgárosodott (lásd "Nem a párizsi barikádokon van!" c. cikkünket) az Európai Parlament zöld pártjának alelnöki székébe. Aztán rájöttem, ez nem volna keresztényi cselekedet. Persze ez mellékes, azonban nem volna európai sem. (Eközben a híradóban azt mutatják, ahogy német rendőrök püfölik a tüntetőket Dortmundban, szóval talán mégiscsak európai dolog az utcai tüntetés - vagy csak akkor az, ha baloldaliak teszik, minként anno Párizsban Vörös Dannyék?).

Az öreggel a Lehet Más a Politika! (avagy Lányi András szerint: Lehet Másolni a Politikánkat!) vezetői beszélgettek a párt május elsejei, Erzsébet téri piknikén. Közvetlenül mellette Szabó Tímea, az LMP és a Humanista Párt EP-listájának vezetője ült. Nem tudom, hogy bejött-e neki vagy sem, de Danny állandóan simogatta. Én a helyében biztos lekevertem volna neki egy pofont.

Az Élő Pedof Legenda arról értekezett, hogy nem lehetetlen magvalósítani a zöldek álmát. Méltatta Obamát, és úgy gondolta, ha őneki sikerült elnöknek lennie, akkor akár az LMP-HP is bejuthat az EP-be, sőt: tíz év múlva Szabó Tímea legyőzi a választásokon az "absolutely reactionary party"-t, a Fideszt és Orbán Viktort. Elmondta, hogy a globális felmelegedés ellen globális összefogásra van szükség, ide már nem elegek a nemzetállamok, és hogy nyitott Európát szeretne, ahol nincs atomenergia. Meg ahol minden diák egy évet másik országban tanulhat, nem csak a gazdagok. És hogy már meghaladott a konzervatív meg a liberális meg a szocialista megosztottság.

Sajnos nem tudok többről beszámolni, sokkal többet nem mondott ugyanis: semmi konkrétum, még annyi sem, amennyi a magyar pártok választási programjaiban elő szokott fordulni (az pedig nem sok). Viszont ez annyira tetszett a közönségnek, hogy többször is euforikus hangulatban tapsolták meg és örömkiáltások szakadtak ki egyesekből, szegény Szabó Tímea pedig úgy vélte, Vörös Danny olyan dolgokat mondott ki, amelyeket még ők sem mernek...

Na, ekkor gondoltam úgy, nagyon nagy a baj az LMP-vel, mert ezekkel a bátran kimondott dolgokkal minden nap tele van a média. Sajnos.

Az LMP programjában az egyetlen szimpatikus elem a termőföld helyi kézben tartása, Vörös Dannynek meg jók voltak a zsidóviccei.

 

* kiegészítés: DCB pedofíliájához lásd:

Cohn-Bendit worked in the Karl-Marx-Buchhandlung bookshop and ran a kindergarten (of children between five and eight years' old). Later in 2001 he was accused of pedophilia. This accusation was grounded on the following citation from his 1975 book Le Grand Bazar: "It happened to me several times that certain kids opened my fly and started to stroke me. I reacted differently according to circumstances, but their desire posed a problem for me. I asked them: 'Why don't you play together? Why have you chosen me, and not the other kids?' But if they insisted, I caressed them still." /Wikipedia/

 

Interjúink az LMP+HP-vel:

 

"A társadalom többsége sem rasszista, viszont a társadalom egésze beteg" - Lehet Más a Politika
 
"Az a kiábrándult, aki az SZDSZ-re szavaz, annyira nem is lehet kiábrándult" - Lehet Más a Politika

"El kell felejteni a parlamenti pártokat" - Humanista Párt

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr511099320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.03. 21:58:02

@Király Rák: én azt nem értem, hogy akkor miért szereti mindenki annyira a gdp növekedést. Most ez nem támadás, hanem tényleg érdekel. Ezen egy csomót gondolkozom.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.05.03. 21:58:13

@Király Rák:

Maga nem újít? Ilyen dohos egy embört. Elhatárolódom.

zsákdölór 2009.05.03. 22:01:16

Rendkívül gyenge írás, a Konzi sajnos nagyon nem ugyanaz mint volt mondjuk fél éve :(((((((

Pollack 2009.05.03. 22:01:19

A legmeglepőbb az egész írásban az utolsó mondat. Azt hittem, hogy a "határon túli magyar kisebbségek mindenféle autonómiatörekvéseinek támogatása" errefelé is jól csengő szólam.
Csalatkozom kellett :))

SevenDeadlySins (törölt) 2009.05.03. 22:02:14

@phaidros:

A 68-s mozgalmak egy poszt-világháborús osztályalapú társadalom elleni lázadás volt, amely egy nem hagyományos politikai erő- s hatalomcentrumok köré definiált társadalomért zajlott. akkoriban robbant a szociológia amely feltárta a társadalmi rend reakciós voltát, nevezetesen az elnyomások különféle fajtáit. De ezt ne itt akart megtudni:) a lényeg hogy egy olyan rendszerért szólt amely a tágan vett emberi jogokért tört lándzsát, s a jelszavai a 'béke, egyenlőség, szabadság stb' voltak

bz249 2009.05.03. 22:02:26

@egypszichoaktivista: ugye tudod miért akarták megölni de Gaulle-t? Csak mielőtt marhaságokat írsz...

(nem ismertem személyesen, lehet, hogy egy mocskos tömeggyilkos volt... de speciel pont Algéria miatt szerintem nem lehet csesztetni)

SevenDeadlySins (törölt) 2009.05.03. 22:03:21

@Király Rák: Hát legyen, elfogadom , végül is nem ezen áll vagy bukik a világegyetem

prometheus_X 2009.05.03. 22:03:54

Egyes bloggereknek sikerült már tökéletesen abszolválnia a mainstream Index-es fröcsögés átvételét. Komoly erény ez, csak gratulálni tudok hozzá.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.05.03. 22:05:29

@SevenDeadlySins:

Akkoriban robbant a szociológia (amely feltárta a társadalmi rend reakciós voltát, mégiscsak ez a nap legjobb beszólása, muhahaha), amelyiket azóta le is húzták a budin. Lásd Gouldner.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.05.03. 22:07:01

@SevenDeadlySins: Vannak a neten elérhető írásai?
Érdekelnének.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.05.03. 22:08:48

@calam: Ezt most az avatarral összefüggésben, vagy úgy általában? (Mert én a GDP növekedésnek örülök, még akkor is, ha az alig éri el az egy százalékot.)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.03. 22:10:53

@Király Rák: avatar? Ezt most nem értem.
Csak sok konzi sok szokott hörögni a haladás ellen. Lehet, hogy rosszul gondolom, de a gdp növekedés is haladás. Vagy nem, bár szerintem az, bár ez nyilván definíciós kérdés, hogy a gdp növekedést, hogy nevezed.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.05.03. 22:11:49

@Gabrilo: Én a termék-életgörbe későbbi szakaszaiban szoktam fogyasztóvá válni.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.03. 22:12:21

@calam: ja, már értem. De nem az avatarra gondoltam, én sem használom, mert lusta vagyok, hanem általában.

FreeTibet 2009.05.03. 22:12:48

Az én kedvenc pedofil baller hippi zsidóm továbbra is Ginsberg atyánk, a NAMBLA szupporter':
en.wikipedia.org/wiki/Allen_Ginsberg#Association_with_NAMBLA

Az LMP pedig ha húszezer cédula összegyűjtését sem tudja tisztességesen megszervezni, akkor miért gondoljam azt, hogy alkalmasak lennének az ország irányításába / abba való beleszólásba?!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.05.03. 22:18:16

@calam:

Na de ne már. Engem érdekel az emancipacák szövege, de most tök komolyan.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.05.03. 22:21:30

Az a haladás, ha minél jobban kizsákmányoljuk a természetet.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.05.03. 22:21:49

@calam: a kommentek mellé berakható kép az avatar, sok kommentelőnknek nincs (ahogy gólhaj megjegyezte), szemben más blogokkal. Erre írtam, hogy szerintem azért nincs, mert mindenki konzervatív és nem halad a korral (poén lett volna).

A haladásról röviden annyit, hogy _szerintem_ az újításokkal szemben érdemes első körben kritikai szemléletet alkalmazni, vagyis "fontolva" haladni.

A GDP-növekedést lehet "haladásnak" venni, bár ez inkább fejlődés. Sőt, nem is a GDP-növekedés a fejlődés, az csak egy indikátora a fejlődésnek, amelyet olyan dolgok okoznak, mint vállalkozásösztönző környezet, versenyképes adórendszer, stb. Persze önmagában a GDP-növekedés nem sokat árul el. Pl. Szlovákia GDP-je évek óta sokkal nagyobb mértékben nő, mint Németországé, mégsem nagyobb az életszínvonal. Nomeg a GDP sok mindent nem mér, ami közvetve-közvetlenül hozzájárulhat egy állam sikerességéhez.

midnight coder 2009.05.03. 22:22:13

Három olyan erő van amit nem szeretnék annak az országnak az élén látni ahol élek: a kommunisták, a nácik, és a zöldek.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.05.03. 22:24:25

@calam: Ja világos. Akkor röviden: senki sem vágyik vissza az őserdőbe valami fára, de azért nem kell az újítást önmagáért ünnepelni, _csak azért_ mert újítás. Előbb értékelni kell szerintem.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.03. 22:38:35

@Király Rák: ebben nincs különbség, de vannak haladások, vagy fejlődések amik jók. És örülni kell.
Szerintem fejlődés, vagy haladás, hogy most szabadabb a világ, vagy a társadalom, például 68-nak köszönhetően mo-on fontosabb nyilván 89 . Ez, szerintem, nagyon jó dolog. De fontos az internet is, ami fejlődés, vagy haladás. Szóval egy kicsit mindig zavarban vagyok, amikor itt azt olvasom, hogy a Haladás az rossz, holott mindenki jobban, könnyebben, szabadabban akar élni, mint éppen él, vagy a szülei éltek.

bz249 2009.05.03. 22:42:24

@midnight coder: van ennek valami köze ahhoz, hogy mindhárom erő a maga korában a legdivatosabb antikapitalista eszme volt/van tutifix utópiával és a kapitalista keretek között a sikertelenséget magabiztosan hozó támogatói háttérrel? ;)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.03. 22:45:48

@Gabrilo:

sokáig azt hittem, nálad csak imídzs, hogy egy sötét pedofil fasz vagy.

Elnézésedet kérem, tévedtem, nem imídzs, mea culpa.

Konzervatórium pedofil szerkesztősége dettó.

BK 2009.05.03. 22:47:53

ajánlott olvasmány Merle: Az üvegfal mögött. ami alapján bár a de Gaulle-rendzer nem volt valami menő, viszont a Daniék meg rohadtul nevetségesek és szánalmasak egyszerre. ha valahol hallom a nevét, akkor igazából a könyv által a Daniékkal szemben fejlesztett szánalom zubog fel bennem.

viszont ezekkel együtt is sokkal kellemesebb Dani gondolnom és róla olvanom akármit is, mint bármelyik magyar politikusról. :-)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.05.03. 22:49:22

@mavo:


Én szeretem a gyerekeket.
Ellenben még egy nívótlan behányás, és mavo megy is az istállóba.

libikoka 2009.05.03. 22:50:39

asszem, ez volt az utolso alkalom, h erre az oldalra latogattam, mert:

1.) nikkel gyalazni egy ilyen fajsuju politikust enyhen szolva gusztustalan

2.) az ok, h hallottal mar De Gaulle-konyvekrol, meg arrol, h azzal meg lehet dobalni masokat. de olvastal mar egyet is?

3.) miota pedofil cselekedet egy 30 eves csinos no 'simogatasa'? te meg gerontofil vagy, vagy mi???

4.) ez a stilus es adathalmaz, amivel alatamasztod a kenyszerkepzeteid, meg a blikkbe sem kerulne be...

de azert tovabbi sok sikert, sracok! ez igy annyira europai, annyira konzervativ, es annyira megeri! remelem, legalabb ti elvezitek...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.03. 22:51:29

sosem értettem a moderálási mániát. Márha valóban elhiszitek, hogy nincs értelme a holokauszt-tagadást büntetni.

KószaFeri 2009.05.03. 22:57:37

Kedves Freetibet,
Ez nem volt túl szép hozzászólás. Mi köze a 20.000 cédula öszegyűjtésének az ország irányításához? Egyébként pedig elegendő cédulánk lesz.
Üdv, Feri

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.05.03. 23:02:40

Na, ma sem leszünk ajrópéerek. Pedig annyira igyekszem :((

marosy 2009.05.03. 23:32:18

Szarok a greenekre.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.05.04. 00:01:29

@calam: A haladás önmagában se nem jó, se nem rossz szerintem. Van pozitív eredmény, és van negatív eredmény. Attól, hogy valami új, még nem automatikusan jó.

Ha 68-at nézzük, akkor is. A szólásszabadság erősödése nyilván fontos dolog - bár azért az USA polgárjogi mozgalmai sokkal támogathatóbbaknak és eredményesebbeknek tűnnek - a mittomén tőzsdepalota felgyújtása meg a hasonlók pedig zsákutcák.

Holokauszt: nézd, a legerősebb érv a tiltás ellen az az, hogy kontraproduktív. Már alapvetően persze azért is, mert más időket élünk, internet, stb. Ennek megint vannak jó (információ elérhetősége) és rossz (pl. phising adathalász oldalakkal elkövetett bűncselekmények) eredményei (bár inkább jók).

Még valami: a moderálásnak itt egy célja van (bár én nem nagyon szoktam alkalmazni, és a többiek is már egyre ritkábban). Ez a cél az, hogy egy viszonylag jó párbeszéd alakulhasson ki azok között, akik tényleg beszélgetni szeretnének, és ne zavarjanak bennünket az anyázók, fizetett kommentelők, stb. A szólásszabadság kérdése más. A ,,saját háznak és klubnak" lehetnek tulajdonosi szabályai, nyilván egy nagyobb közösség szabályrendszerében más elvek érvényesülnek.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.05.04. 00:04:25

Lehet, túl régimódi vagyok ahhoz, hogy egy érvelésalapú, racionális bejegyzést várok a konzervatóriumon :(

(Cohn-Benditet nem szeretem, sok rosszat lehetne róla írni, de ez a valami konkrétan a kuruc.infó színvonalát verdesi néha)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.04. 00:08:48

@Király Rák: mielőtt az jönne le, én sem támogatom a holokauszt tagadás büntetését.
Persze, hogy a gyújtogatás nem támogatandó, de a polgárjogi mozgalom, ahogy te is mondod, az nagyon is.
Nyilván nem automatikusan jó valami, de nem is kizárt, hogy jó legyen. Sokszor jó, sokszor nem (ez nem volt nagy bölcsesség:))
Viszont az elvi elutasítás, ami nekem sok kommentből, pl Gabriloiéból az jön le, hogy eleve rossz. Ami hülyeség.

tevevanegypupu 2009.05.04. 00:15:24

@bz249:
hat azert eppenseggel lehet de Gaulle-t csesztetni..es Algeria miatt is. Legalabbis azok a franciak teljesen jogosan csesztettek es csesztetik maig is, akiknek Algeriabol menekulnie kellett, akiket ott magara hagyott a francia allam es akik mikor "hazatertek" Franciaorszagba - hatrahagyva mindenuket Algeriaban - csak elutasitassal, gyanakvassal es gyulolkodessel talalkoztak. Kicst meggondolatlan, elkapkodott es nagyon megalapozatlan volt az az eviani szerzodes..legalabbis az algeriai franciaknak. Ok ugyanis a hazajuknak tekintettek Algeriat, generaciok ota ott eltek es gyarmatositok vagy sem (ez mas lapra tartozik) megiscsak eleg sokat tettek Algeriaert.
A hazajukat hagytak el 1962-ben.

Bendit egyebkent a tarsaival egyutt hozongo, nagyszaju es jo humoru egyetemista volt akit imadtak 1968-ban a diakok, utaltak a francia polgarok. Sikerult jol felforgatniuk a tarsadalmat es teny, hogy eleg sok tabut ledontottek amit ledonteni mar idoszeru volt. Aztan visszakuldtek Nemetorszagba ahol o maga is polgarra valtozott, a kilencvenes evekben feltamadott es Dominique Voynet oldalan elindult mint zoldseg..((:

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.05.04. 00:17:36

Még pár kósza gondolat, aztán tovább nem offolok.

Tényleg furcsa ez, én a konzervatórium indulásakor egy olyan blogot kezdtem olvasni, ami teljesen ideológiaalapú és a logikus, tényszerű, olykor elméleti cikkekre épít. Még akkor is, ha a konzervatív ideológia fogalmát több szerző is másként értelmezte. Elfértek itt az ideológiai cikkek és néha-néha egy aktuálpolitikai esemény értelmezése. Szerettem.

A reakciót pedig azért olvastam, mert az "elméleti" konzervatóriummal szemben a "gyakorlati" politikával foglalkozott bulvárosabban, szabadabban, nem kimondottan az ideológiára koncentrálva.

A konzervatórium az utóbbi pár hónapban megváltozott. Ideológiailag még annyira se koherens, mint a kezdetekkor, ráadásul egyre több ilyen durva, általánosító, hatásvadász és nagyon kis hozzáadott-értékkel bíró post kerül ki. Egyszerűen nem értem miért kell így lerombolni a gondosan felépített imidzst. Persze, a szerkesztők szíve-joga arról és úgy írni, ahogy akarnak, de ez már egyszerűen nem az én oldalam :( Kár érte.

Na, dióhéjban ennyi, őszintén jobbulást kívánok. Jobbulást. Éérted. Ha-ha. :P

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.05.04. 00:18:28

@calam:


Kedves calam, hogy eszmetörténeti keretbe ágyazzam megvetésemet.
Tehát a "haladás" fogalmának eredője Szt. Ágoston "progressio"-ja, azaz "üdvtörténet". Csakhogy Szt. Ágoston üdvtörténete transzcendens és nem is látható ezen a világon. Mármost a "progresszívek" (ti. haladók) úgy gondolják, hogy márpedig ez a progressio ezen a világon zajlik, és a végcélja, a tökéletesség állapota elérhető a földön. Ez konkrétan semmi állandót nem feltételez az emberben és az emberi világban, és mindent alárendel a "haladásnak" (az a frakciók közötti viták kérdése, hogy tiszta-e a kép a végállapotról, vagy sem). Ennek fényében meg lehet tekinteni a képeket a mindenféle koncentrációs-és megsemmisítő táborokról, meg hasonlókról. Csak hogy a "haladást" a maga teljes valójában és aktivizmusában is lássuk.
Ezt vagyok bátor fikázni.

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.05.04. 00:28:52

Ezt a "pedofilgyanús" dolgot nem értem. Szabó Tímea, az LMP és a Humanista Párt EP-listájának vezetője nem töltötte még be a 14.-életévét? Vagy csak szenzációs címet akartál adni ennek a cikknek, hogy a zindex jó érzékkel címlapra tehesse? Nem értem

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.04. 00:33:09

@Gabrilo: hmm, értem. Hát, így már értem. Csak szerintem nincs ember, mármint politikus, eszmetörténészekben nem vagyok jó, aki ezt gondolná. Mármint aki szerint nincs állandóság az nem mond igazat. De aki szerint nincs változatosság, változás az sem. Azért a tökéletességre való igény nem hiszem, hogy egyből Auschwitzba vezetne. Szükségszerűen.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.05.04. 00:48:24

@calam:

Hogy a perfekcionizmus hova vezet és miért, arról elég sokan írtak, kb. egy könyvtárat meg lehetne tölteni vele. Nagyjából az egész XX. századi nem-haladó történészek, filozófusok ezzel voltak elfoglalva (okkal, mert látták a végeredményt).
De hogy mire is gondolok, arra jó példa a mr. pharmacist által levadászott nóta szövege, kiválóan figurázza ki a haladókat :))

konzervativok.blogspot.com/2009/05/counterrevolution-of-pop.html

prometheus_X 2009.05.04. 00:51:00

@0o0o: Az érzékletes cím önmagában még kevés szerintem a kikerüléshez - nem árt gondolom az se ha a megfelelő nyelv egy index-es szerkesztő célnak megfelelő testnyílásába mélyen behatol. És ezt nem kimondottan a konzira értem - annak ellenére hogy az esetek 90%-ában az agyamról leb*a az ékszíjat, nem pozitív értelemben - de nagyon gyanús, hogy a kint lévő blogok közt van úgy 4-5 ami rendszeresen kikerül, függetlenül attól, hogy objektíven tartalmilag és színvonalban egyaránt hulladék-e vagy sem.

Kopiás Attila Steve 2009.05.04. 00:55:59

Hát, ezt kommentálhatnám mint némileg érintett, de nem voltam ott, nem láttam, nem szerveztem és cikk sem szól semmiről, szóval ennél többet nehezen tudnék mondani. :+)

Ja de, egy valami eszembejutott: @Gabrilo: jól értem, akkor te ezek szerint mindent elutasítasz, ami nem transzdendens haladást, hanem materialistát szeretne. Mi a helyzet a nemkeresztény transzcendensekkel: buddhistákkal, krisnásokkal, kabbalistákkal, szcientológusokkal, spiritistákkal?

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.05.04. 00:57:34

@0o0o: akkor elmagyarázom: DC-B maga írta meg, hogy gyerekek játszottak a f.szával, lásd fentebb, forrása a wikipédia, forrása DC-B saját szövege.

prometheus_X 2009.05.04. 01:04:46

@Gabrilo: Ha a konzervativizmus azt jelenti, hogy értékközpontú, azzal semmi gond nincs, teljesen logikus, hogy a dolgok nagy részében csak bizonyos értékek mentén lehet haladni. A szubjektív véleményem viszont az, hogy itthon a konzervativizmus hangadóinak többnyire azt jelenti, hogy fikázunk és sárdobálunk minden olyan embert/szervezetet, aki más dolgokat tart alapértéknek. És ezutobbi viselkedés az, ami sok fölösleges kérdést és mégtöbb fölösleges acsarkodást szül. Attól, mert valaki konzervatív, még nem lesz automatikusan gondolkodni is képes, reális értékítélő képességgel felvértezett pógár, olvasson el a témában akármennyi könyvet is. Az a baj, hogy sok konzervatív nem veszi a fáradságot arra, hogy időnként felülvizsgáljon bizonyos értékeket, hátha esetleg tévedett valamiben. És ez igen súlyos pofátlanság SZVSZ, amit már csak tetéz azzal, ha erre még nyíltan marhára büszke is. Tévedhetetlen ember nincs. A dolgok pedig attól függetlenül is változnak, hogy van-e olyan, aki akarja a változást. Az egyetemes értékek is csak néhány ember vagy közösség számára egyetemesek. Attól, mert másoknak más értékek állnak valaminek a középpontjában, még nem szükségszerű, hogy azok idióták, és ez az, amit szemlátomást a konzin se sokan képesek a nagy tudományukkal felfogni.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.04. 01:06:12

@Gabrilo: úgy általában jellemez valakiket, érdekes gondolat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.04. 02:02:24

Ezek az LMP-esek vagy zsigeri opportunisták vagy alapból t*k h*lyék:-( Vagy mind a kettő.:-( Én csak azokat sajnálom, akiket megtévesztettek, beugrasztottak a kampányukba...:-(

Az LMP egy égés!:-( Vagy még az se.:-(

ü
bbjnick:-(

sourcerror 2009.05.04. 03:54:27

@prometheus_X: "A szubjektív véleményem viszont az, hogy itthon a konzervativizmus hangadóinak többnyire azt jelenti, hogy fikázunk és sárdobálunk minden olyan embert/szervezetet, aki más dolgokat tart alapértéknek."

Ez nem a konzervatizmus, ilyen a politika úgy általában.

is 2009.05.04. 07:41:20

tehát van egy nemzetközileg elismert politikus az egyik oldalon (piros sarok), a másik oldalon pedig gabrilo nevű posztírónk (kék sarok). nagyon jót mulattam azon, ahogy a pedofilizmussal és egyéb félsugallatokkal megteremti kék sarok a személyes utálatot (tudjuk, ez az oldalsemleges szennyújságírás alapja mindenütt, személyes utálatra építünk), majd aztán erre egy kvázi tárgyilagos elemzést teszünk, de már az utálat biztos talajára építve.

ez a poszt egyetlen mondat: Utálom Cohn-Benditet. köszönjük az értékes posztot. hogy idézzem: az ötnapos lábszagig még itt sem sikerült felérni.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.04. 08:20:20

@Ferenc Testvér: mér, szerette itt vki a széljobber tüntiket? nem emlékszem.
@sourcerror: aláírom, kicsit jobban ki kellett volna fejteni. @otvospeter: ott se voltak érvek. lózungok durrogtak.@Csunderlik Peti: így van. A konzi nem csak zsidóbérenc liberális portál, hanem egyben széljobber antiszemita is.
@weisz manfréd huba: Gabriloval értek egyet, nekem sem elég reactionary a Fidesz. Kampányolni meg nem fogunk.
@Pollack: az is, ja.
@SevenDeadlySins: Az Iron Maident szeretjük (én legalábbis biztosan), az egyenlőséget nem. Osztályalapú társadalom marxista duma.
@prometheus_X: köszönöm. Amúgy sok libsi meg szoci meg midne más sem veszi sokszor a fáradságot, hogy végigondoljon, felülvizsgáljon.
@mavo:így van, igazából azt akartuk ezzel leplezni, hogy mind pedofilok vagyunk.
@libikoka: "It happened to me several times that certain kids opened my fly and started to stroke me. I reacted differently according to circumstances, but their desire posed a problem for me. I asked them: 'Why don't you play together? Why have you chosen me, and not the other kids?' But if they insisted, I caressed them still."
ez a pedodil, nem egy harminc éves hölgy simogatása.
@0o0o: lásd feljebb
mi is emberek vagyunk, néha fikázunk másokat.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.04. 08:21:20

@is: köszönöm, hoyg ennyiben összefoglaltad, télleg utálom. De ettől még többet vártam tőle.

2009.05.04. 08:22:57

Nemzetközileg elismert politikus? Maraggyámá...

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.05.04. 08:31:06

@Király Rák:

"Az LMP igazán bevallhatná, hogy DCB helyett Pokorni Zoltán beszélt a majálison."

Muhaha. Azok a képek ÜTNEK.

@Hadrian VII.:

"DC-B maga írta meg, hogy gyerekek játszottak a f.szával, lásd fentebb, forrása a wikipédia, forrása DC-B saját szövege."

Ha amit írsz, igaz, akkor mit bűvészkedtek ilyen -gyanús hülyeségekkel? Írd ki, hogy a csávó pedofil, linkeld be a "vallomását", és kész. Akkor egy szót se szólok. Így gáz.

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2009.05.04. 08:32:24

@Király Rák: ez felháborító! Kikérem magamnak! Hogy merészelsz ilyet állítani? Mi van akkor, ha én egyszerűen csak hülye vagyok hozzá?!! Miii?!

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.04. 08:33:11

@sourcerror: @prometheus_X: @JClayton: a .hun elemzünk, a blogon fröcsögünk, mióta az indexben van a szerkesztőség, és ők határozzák meg, milyen legyen az új konzervativizmus. :D:D

Doubledeceker 2009.05.04. 09:04:11


" (Eközben a híradóban azt mutatják, ahogy német rendőrök püfölik a tüntetőket Dortmundban, szóval talán mégiscsak európai dolog az utcai tüntetés - vagy csak akkor az, ha baloldaliak teszik, minként anno Párizsban Vörös Dannyék?)."

Senki normális nem vitatta, hogy a tüntetés europai dolog, sőt a normálisak azt sem vitatták, hogy tüntetőt püfölni is az. Bár ebben is vannak árnyalatok.

De nyugatabbra nem csinálnak ebből cirkuszt Persze ott csak ritkán verik meg az ártatlan szemlélödőket.

Ha ez a vallomás valóban ennek az embernek a száját hagyta el, mit keres még a politikai életben?

Szart se ér a politika a politikai elit, sem a miénk, sem az europai. :(

phaidros 2009.05.04. 09:16:13

Szerintem a poszt így ebben a formában felesleges volt, ezzel a címmel elég lett volna egy link a wikipédiára, és magyarul lefordítva a posztban. A kommentek között elveszik a cím háttere, viszont teljesen joggal fikáznak a kommentezők...

phaidros 2009.05.04. 09:16:53

@phaidros: na látom, közben kiegészítettétek.

Rosenfeld Koppány · http://magyarinfo.blog.hu 2009.05.04. 09:41:48

Hú, de színvonaltalan poszt. nem semmi.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.05.04. 09:54:10

Az egész Cohn-Bendit jelenséget annyiféleképpen meg lehetne izzasztani, nevetségessé tenni, apró darabokra szedni, és akkor ez a szerző itt pedofilgyanúsozik már a címben, meg tovább is, és aztán a büdös nagy hadonászásban a saját tökébe szúr bele, és mindenki rajta röhög. Köszönjük szépen ezt a nagyszerű írást!

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.05.04. 09:55:45

Legalább egy embernek mutatta volna meg, mielőtt feltölti ide!

Karcolt lendület 2009.05.04. 09:57:41

@Vendéan (dszg):
"Kampányolni meg nem fogunk."
Pedig ez egy színtiszta kampány-poszt, amit ha túl vagyunk a választásokon szégyellni fogsz.
Cohn-Bendit ellen (akit amúgy nem kedvelek), meg az LMP ellen - akik szimpatikus társaság, mégha nem is minden nézetükkel értek egyet.

a nagy levin 2009.05.04. 09:57:42

ezért kár volt. tudtok ti ennél jobbat is.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.05.04. 10:07:11

@Gabrilo: "Na, ma sem leszünk ajrópéerek. Pedig annyira igyekszem :(("
Hát nem nagyon sikerül. Ha egy politikusról azt emeled ki a címben, hogy pedofilgyanús, az nem európai, hanem tipikusan balkáni dolog, semmi más célja nincs, mint bemocskolni a másikat.

Ami meg az eszmetörténetet illeti, ha nem csak félművelt lennél, tudhatnád, hogy a zöld mozgalom éppen a végtelen haladásba és növekedésbe vetett kapitalista és szocialista elképzelések ellenében jött létre. Ezt fejezték ki az olyan szlogenek például, mint "a kicsi szép". Önkorlátozás, az "elég" fogalma, anyagi helyett szellemi fejlődés, a természeti népek felé való fordulás (néha idealizálásuk), tudásunk korlátainak felismerése és eszerint való cselekvés, stb. Azaz antimodern és/vagy posztmodern, mint a konzervativizmus,csak kicsit másképp. A zöldeket a "haladásba" vetett hit miatt kritizálni tévedés.

Ami meg azt a buta, bár gyakran előkerülő közhelyt illeti, hogy minden rossznak (konkrétan népirtásoknak) a tökéletesség hajszolása ( ami a nácizmusban és a kommunizmusban teljesedett ki) az oka, csak megemlíteném, hogy a Szent Bertalan éjnél nem voltak ott a nácik; sem a kommunisták, amikor Babilon királya vagy a Kínai császár egész népeket tüntetett el a Földről.

aronsatie 2009.05.04. 10:11:24

Mit jelent az, hogy reactionary (ami a Fidesz ezek szerint nem eléggé)?

Már azon túl, hogy kinek, kiknek a k. anyját.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.04. 10:41:02

@aronsatie: reakciós. Nyilván BCG nem annyira ismeri a Fideszt, és valszeg konzervatívot ért alatta.
@Lastres: az LMP elég progreszivsita, ami pl. az emberi jogokat illeti. A baloldali mantráktól megszabadított zöldpárt az Élőlánc. (volt?)
A Szent Bertalan éj, Babilon királyai vagy a kínai császár nem a tökéletes földi mennyország elérése érdekében irtott ki népeket, embereket. Persze ettől még lépésük nem szimpi.

aronsatie 2009.05.04. 10:49:11

@Vendéan (dszg):

Engedelmeddel angolul tudok, nem ezt kérdeztem. Hanem hogy mi fán terem egy reakciós? Mit gondol, mi az, amit el szeretne érni?

Ismétlem: túl azon, hogy minduntalan megállapítja, kinek vagy kiknek a k. anyját.

Karcolt lendület 2009.05.04. 10:49:21

@Lastres:
"Ha egy politikusról azt emeled ki a címben, hogy pedofilgyanús, az nem európai, hanem tipikusan balkáni dolog, semmi más célja nincs, mint bemocskolni a másikat."

Na ezzel vitatkoznék, mert ez nem balkáni, hanem teljesen euro-atlanti politikai karaktergyilkosság. Csak ennél teoretikusabb megközelítési módot várnék még aktuál-politikai témánál is a Konzervatóriumtól. Igaz már Gyurcsánynál közel kerültek ehhez a szinthez, de abban az ügyben elég nehéz volt a végén már bárkitől elvárni, hogy minimálisan is komolyan vegye a kormányfőt.

A többivel egyetértek, a szolid antiglobalizmusból és fenntartható fejlődési elméletekből következő megoldások (pl. kisközösségek, vidéki életminőség erősítése) abszolút nem illenek az itt a "haladó balosokról" alkotott sztereotípiákba. Sőt, ha nem is konzervatív, de a reakciós (Reakciós) nézetekkel ezek elég sok helyen találkoznak.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.04. 11:06:52

@Benei_Peter: nem öt miatyánkot, hanem tíz üdvözlégyet. EGy ilyen poszt megírásához tényleg nem kell újságírónak lenni. Elemzőnek sem. És?

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.05.04. 11:07:00

@Benei_Peter: A cikk nem szar, és nincs is szarul megírva. Hogy Cohn-Bendit egy visszataszító, sötét figura, hogy pont őt kell meghívni - ennél még jóskafiser is jobb - és hogy az LMP-sek az ő bornírt ostobaságaira ilyen ámulattal tekintenek, ez elég lelombozó. DSZG ráadásul kifejezetten szimpatizál az öko-előtagú dolgokkal, tehát még csak erről sincs szó.

Ez van, ennyire volt képes az LMP: ha az érvényes cédulák összejönnek, az is csodaszámba megy. Megértem, hogy ilyen idegállapotban a lelkes és önkéntes, illetve a professzionális és megfizetett LMP-fanok és kampányolóknak bizonyára mindez fájdalmas. Szorri, együttérzés. Legközelebb majd jobb kampánygurukat kellene keresniük...

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.04. 11:10:10

@aronsatie: szóval: Bourbonokat a francia trónra. :D

aronsatie 2009.05.04. 11:14:15

@Vendéan (dszg):

Engedelmeddel, angolul változatlanul tudok, a google kezeléséhez is értek. Téged kérdeztelek. Te mitől vagy reakciós, mi az, ami neked tetszik ebben?

Mert azért azt csak megállapítanám, hogy állandóan más anyját szídni szellemileg elég silány teljesítmény. Ezért is gondoltam, hogy csak van ebben a reakciósságban ennél több. Van?

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.04. 11:24:14

@aronsatie: Van. Reakció- és Konzervatóriumszerte olvashatsz róla, én sem csak ezt az egy posztot jegyzem, az állandóan más anyjának szidása nem áll, sem az állandóan. Ez itt egy poszt. Nem DCB anyját szidtam, hanem őt és az LMP-t. Amúgy a két vh közt legitimista lettem volna. Rendszerváltás után Antall József-fan vagyok. De szerintem ha nem az első poszt, amit olvasol a konzin (nem csak a blogon, hanem a .hun) és a Reakción, akkor kirajzolódik, mit gondolok-gondolunk reakciósnak (magam egyébként John Lukacstól nyúltam ezt a címkét).

Karcolt lendület 2009.05.04. 11:50:39

@Hadrian VII.:
Ez a hozzászólásod is fájdalmas volt, mert ha egy ici-picit foglalkoznál az LMP-vel azon a meggyőződésen kívül, hogy ez biztos csak valami új SZDSZ vagy megint egy centrum-párt-trükk, akkor tudnád, hogy nincsenek még fizetett alkalmazottaik, sem tanácsadók, sem kampányguruk, sem fanok. Az eddigi támogatói befizetésekből összejött 4,3M Ft nem teszi lehetővé.

Azt is tudnád, hogy (sajnos) Cohn-Bendit az EU-parlamentben a zöld-frakció vezére, úgyhogy akár akarják, akár nem, közük van/lesz hozzá.

A 20000+biztonsági tartaléknyi ajánlócédulától pedig egyáltalán nincsenek már messze... (Lsd. 20000.blog.hu, tegnap délutáni utolsó szám Vay Márton egy kommentje alapján 19700 db.)

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.05.04. 11:58:37

@Hadrian VII.:

Az illető személyiségéről lehet vitatkozni, nem értek egyet, hogy "sötét figura" lenne. De ebben nyilván nem fogok egyteérteni olyan Veled, akinek 68 kb. csak az olyan gyerekek tombolása volt, akik jó dolgukba nem tudtak micsinálni. És ahelyett, hogy örültek volna, hogy luk van a seggükön, meg jóléti kapitalizmus, ami minden vágya egy normális embernek ugye, képesek voltak lázadozni.
Az viszont tény, hogy az Európai Zöldek társ-frakcióvezetője, s e minősége legalább annyira fontos volt a meghívásnál, mint személye.

" és hogy az LMP-sek az ő bornírt ostobaságaira ilyen ámulattal tekintenek"

DCB a következőket mondta:
- A válság jó alkalom, hogy Európa újragondolja gazdaság- és energiapolitikai stratégiáit. Ezt a zöldek az ún."Green New Deal" keretében teszik. Ehhez szervesen illeszkedik a Lehet Más a Politika „Zöld Élénkítés” programja.
- A német Zöld Párt is kicsiben kezdte, mára viszont szerves része a közéletnek és a lakosság jelentős hányadát képviselő politikai erő. DCB biztos benne, hogy Magyarországon is előbb-utóbb be fog következni egy hasonló folyamat,
- az eddigi Magyarországi zöld kezdeményezések nem bizonyultak életképesnek. Viszont lényeges, hogy ez a politikai irányvonal is képviseltesse magát magyar részről Európában.

Melyik a bornírt ostobaság?

aronsatie 2009.05.04. 12:09:47

@Vendéan (dszg):

Stimmel. Nem ez az első, amit olvasok. De valamiért - biztos csak véletlenül - mindig valakinek vagy valaminek a leanyázására bukkantam. Van más is? Megtisztelnél, ha linkelnél párat.

Nem hiszem egyébként, hogy ne lennél azzal tisztában, hogy ha valakinek a k. anyját emlegeted, azzal egyáltalán nem a kedves mamát, hanem az illetőt magát szidalmazod.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.04. 12:26:33

@aronsatie: 1. szidtam BCG-t, de nem emlegettem az anyját. Keress jobban, nem csak anyázás van. Pl. e poszt felett, alatt.. avagy:
reakcio.blog.hu/index.php?author=151139

@Lastres: én ezt tartom kb. a zöldpolitikáról:
reakcio.blog.hu/2008/12/16/az_okologiai_valsag_erkolcsi_problema


Az LMP pedig Lányi András alól nyúlta le a Védegyletet és ellehetetlenítette az Élőláncot. Nem mondom, hogy az Élőlánc konzi volt, nem is érdekel, nem voltak doktrínerek, rugalmasak voltak, és ők voltak a Magyarországon a "konzervatívabb" zöldek, ha van ilyen egyáltalán. Lehet Másolni a Politikánkat.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.04. 12:28:52

@Benei_Peter: a ki fizetett érvet beszéld meg Gabriloval, ő sütötte el. Igen, lehetne elemezni meg feltárni is Vörös Dannyt, de amit elmondott, az alapján felesleges. Szóval értettem a kritikádat.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.05.04. 12:32:27

@Karcolt lendület: "Ez a hozzászólásod is fájdalmas volt, mert ha egy ici-picit foglalkoznál az LMP-vel azon a meggyőződésen kívül, hogy ez biztos csak valami új SZDSZ vagy megint egy centrum-párt-trükk, akkor tudnád, hogy nincsenek még fizetett alkalmazottaik, sem tanácsadók, sem kampányguruk, sem fanok."

1. Én abszolút szimpatikusnak találom emberileg az LMP-t. Nem hinném, hogy engem, vagy a Konzervatóriumot komolyan lehetne azzal vádolni, hogy semmit nem tudunk az LMP-ről - például a tanácsadókra, kampánygurukra vonatkozó megjegyzésedet azt mutatja, hogy nálad speciel még többet is tudunk...

Egyébként meg három (!) interjút csinált a kolléga az LMP+HP-val, beszámoltunk az EP-listát bemutató sajttájukról is. Szerintem - bár természetesen elfogult vagyok magunkkal szemben - elég korrektek voltak. De az biztos, hogy bőven jelentőségükön felül foglalkoztunk velük.

2. Abszolút nem az a meggyőződésem, hogy SZDSZ/Centrum-féle "trükk" lenne az LMP, nem tudom, miből szűrted ezt le. Az LMP+HP-ről az a véleményem, hogy nagyrészt idealista, a nyugat-európai mainstream balosok-zöldek paneleit ismételgető fiatalok, politikai tehetség nélkül. Nagyrészt, mert hát akadnak ott is azért karrieristák és egyebek is bőven, akik korábban az MSZP-nél és a Fidesznél házaltak, de nem kellettek (az egyik úriemberről mesélték, hogy anno a saját esküvőjét Orbán Viktor településlátogatásához időzítette...) De ez nem vád, ilyen mindenütt van. Meg meg is lehet világosodni, és a magyar politikai élet mutatja, hogy akár többször is, sorozatban is jöhet a reveláció, épp, ahogy a szél fúj. Láttunk már ilyet, nem nagy szám.

3. Az LMP elitellenes retorikával él, miközben ők nagyrészt szintén a társadalom elitjéhez tartoznak (egy-két "ismerősebb" név pedig éppen a politikai elitből kopott ki). Ez minden hasonló értelmiségi szerveződés legnagyobb paradoxona és nehézsége. Hogy miközben ők a népre hivatkoznak, olyat még nem is láttak, és hogy miközben elitellenesek, ők maguk az elit.

4. Nem kétlem, hogy a 20e cédula összejön, de sok lesz a kettős jelölés, mint anno a Ferencvárosban, így az érvényes 20e nagyon necces. Ha valamelyik pártok ráadásul meg is viccelték őket jópár érvénytelen cetlivel, akkor különösen. Nekem nincsenek kétségeim afelől, hogy a közös potenciális bázis miatt pl. az SZDSZ nem hagyja csak úgy annyiban a dolgot.

5. Egy jó online kampány lett volna a legnagyobb esélyük, hiszen az olcsó, csak kreativitás és hozzáértés kell, és rengeteg emberhez lehetett volna eljutni. Az Obama-kampány ötleteinek a másolásán nem nagyon jutottak túl, sőt talán még addig sem.

@Lastres:

Bornírt ostobaság az összes zöld maszlag, főleg gazdasági válság, megszűnő munkahelyek stb. idején, az atomenergia ellenzése, meg az összes többi demagóg kábítás, amire egyszerűen nincs pénz.

"Elmondta, hogy a globális felmelegedés ellen globális összefogásra van szükség, ide már nem elegek a nemzetállamok, és hogy nyitott Európát szeretne, ahol nincs atomenergia. Meg ahol minden diák egy évet másik országban tanulhat, nem csak a gazdagok. És hogy már meghaladott a konzervatív meg a liberális meg a szocialista megosztottság."

Németországot ne keverjük Magyarországgal, nálunk a nyugati civilizáció öngyűlölete szerencsére még nem tart azon a fokon, mint ott.

Zöldjeink pedig a.) politikai kalandorokká, b.) fasisztákká c.) kommunistákká lettek, de leginkább ugyanolyan tehetségtelen, a politikai érzéket teljesen nélkülöző boborjánok maradtak, mint voltak. Persze politikai űr és tér az van bőven, csak arra alkalmas személy és formáció nincs, aki/ami betöltse.

zsákdölór 2009.05.04. 12:33:59

@Vendéan (dszg): Felesleges feltárni? Pedig én azért szerettem a Konzit mert nem vagdalkozott hanem érvelt. Rossz helyen járok?

aronsatie 2009.05.04. 13:16:13

@Vendéan (dszg):

A BCG egy oltás (a TBC ellen), te DCB-t szídtad. Úgy szokták mondani, hogy anyáztad. Akkor is, ha a mamáról szót sem ejtettél.

Kösz a linket, nagy horderejű, fontos írás. Most már mindent tudok arról, amivel itt foglalkoztok. Leszóljátok, ami nem tetszik, leanyázzátok, aki nem tetszik. Menet közben meg néhány zenészfélével csináltok interjút. Ja, meg időnként - mint itt is - tiltással fenyegetitek, akinek ti nem tetszetek.

Kihagytam volna valamit?

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.05.04. 13:20:07

@aronsatie: Bocs, de hol anyázott DSZG, és hol szidta DCB-t?

Hogy a hülye és fikázó kommentelőket hagyjuk békén okádni, te magad vagy az élő példa.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.05.04. 13:20:49

@aronsatie: Bocs, de hol anyázott DSZG, és hol szidta DCB-t?

Hogy a hülye és fikázó kommentelőket hagyjuk békén okádni, te magad vagy az élő példa.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.04. 13:22:10

@aronsatie: DCB, igen, elírtam, jogos. Nem hagytál ki semmit, mucsai paraszt vagdalkozó fasiszták vagyunk. Illetve vagyok, a link ugyanis csak az én írásaimra mutatott. Biztos vagyok benne, hogy elolvastad őket. :D:D:D

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.05.04. 13:26:16

@Hadrian VII.: "Bornírt ostobaság az összes zöld maszlag,"
Hacsak úgy nem :)

Amit az LMP-ről írsz, abban nagy részt igazad van. És tényleg sokat és korrekt módon foglalkozott vele a Konzervatórium. Két dologgal vitatkoznék:
1. "mert hát akadnak ott is azért karrieristák". Ez egyrészt eddig nem jellemző, másrészt könnyen karrieristának lehet minősíteni az olyan, politikai tehetséggel "megáldott" embereket, akiket az utolsó bekezdésedbe hiányolsz.
2. Az atomenergiának sok előnye van, de a legnagyobb hátránya, hogy borzasztóan drága, tehát épp válság és munkahelyek megszűnése idején nem engedhetjük meg magunknak, hogy olyasmire pazaroljuk a pénzünket, ami szélsőségesen tőkeintenzív, tehát munkahelyet nem teremt, és 10-15 év alatt lesz valami látszatja (szemben pl. egy több száz milliárdos épületfelújítási programmal, ami 2-3 év alatt végigfuttatható).

@Vendéan (dszg):
"Lányi András alól nyúlta le a Védegyletet és ellehetetlenítette az Élőláncot."
Állítja Lányi András. Szerintem meg épp az lehetetlenítette el az Élőláncot, hogy a megfelelő feltételek nélkül, csak a lelkesedésben bízva alakult meg. Ha az LMP amatőr, az Élőlánc tízszer annyira az volt. És ez nem a létjogosultságát/irányultságát vonja kétségbe.

A püspöki körlevél teljesen rendben van.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.04. 13:29:18

@Lastres: azt aláírom, hogy szegény Lányi nem egy politikusfajta.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.05.04. 13:35:03

@Benei_Peter:

De értettem, csak álszent, és nem kicsit. Neked mennyi "elemzős" posztod volt itt? És azon kívül? Szerinted a "25 leggázabb" pl. "elemzős" poszt? Vagy a többi rövid reflexió? Te mindig csak "elemzős" posztot írtál? Aha. Na pont ezért hazug és álszent az, amit mondasz.
Ott van Békés Márton könyvrecenziója, azzal hányan foglalkoztak? 12-en? Ott persze senki nem veregeti meg sem BM sem a Konzi hátát, hogy ragyogó elemzős poszt, de amikor éppen nem elemzős poszt van, akkor kevés lesz az elemzős poszt (amikkel tkp. a legkevesebben foglalkoznak).
Ez meg itt egy blog, nem todományos folyóirat. Kicsit érdekesen alakul a számonkérés, vagy már megint nem tudom követni a dialektikát?

A "sértő" megjegyzésre most és itt inkább nem reagálok.

Karcolt lendület 2009.05.04. 13:49:33

@Vendéan (dszg):
Lányi András alól lenyúlni az Élőláncot nem volt nehéz, ugyanis az a párt szimplán nem lett megszervezve. Utána lehet nézni a neten, milyen problémák voltak - én is nagyrészt onnan szedtem az információimat -, Hadrián kritikája pedig az LMP politikai tehetségtelenségére fokozottan igaz rájuk.

@Hadrian VII.:
Biztos rosszul hangsúlyoztam, a tanácsadóknál és kampánytanácsadóknál arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy fizetettek nincsenek - olyanok, akik elvileg értenek hozzá és csinálják, olyanok vannak. De lehet, hogy rosszul vontam le a következtetést egy hétvégi beszélgetésből, mikor a szervezetségükkel és a kampány erőtlenségével kapcsolatos kritikámat megfogalmaztam egy alapítónak, ő mondta, hogy ennyi pénzből eddig ez jön ki: a továbblépéshez központi, fizetett staff kéne, eddig csak vannak néhányan, akik beletettek egy csomó munkát, sőt pénzt is.

Persze, van esély, hogy más pártok direkt bedobáltak a konkurrenseknek kettős jelöléseket: az egész ajánló-cédula rendszer így elég szar, hogy egy teljesen üres cetlit kell valahogy kitölteni (miközben minden adattal ott van mellette a választói névjegyzékbe felvételről az igazolás). Ez visszaélésre adhat alkalmat és van néhány erő, akik szinte biztosan vissza is élnek vele. (Pl. a Tomcat közeli Civil Mozgalom a Seres Mária-féle népszavazásra összeszedett adatokkal bekavarhat.)

"Bornírt ostobaság az összes zöld maszlag..."
Ha meg ilyeneket írsz, ne csodálkozz, ha olyanokkal vádollak egy hozzászólásomban, amik nem állnak meg. Az atomenergia-ellenességgel én sem értek egyet, de ez így elég általánosító és a szélsőséges zöld elvek felpuhult megvalósítása nélkül sokkal koszosabb és szennyezettebb hely lenne most Európa (főleg Németország és Ausztria). Azzal pedig nem tudok mit kezdeni, hogy főleg válság idején nem szabad ezekkel foglalkozni: kissé sarkítva, nem qrvára mindegy, hogy a jómunkás-emberek autógyártással foglalkoznak, vagy szélerőmű-építéssel? Tisztán politika kérdése, hogy melyik irányba motiváljuk a befektetőket...

Karcolt lendület 2009.05.04. 13:58:14

@Karcolt lendület:
Elnézést kérek a Civil Mozgalomtól, lehet hogy nincs velük kapcsolatban igazam (csak az a furcsa, hogy egy hét alatt próbálnak 20000 cetlit összeszedni egy postafiók-címmel és esetleg egy kitelepüléssel, miközben az MDF-nek, SZDSZ-nek, LMP-nek sok aktivistával és több hét alatt is éppen sikerül.)

popeye99 2009.05.04. 14:59:26

Nagyon színvonalas cikk, így tovább. :)

aronsatie 2009.05.04. 15:13:30

@Vendéan (dszg):

Ne szenvedj, apóca. Hiába oly népszerű dolog a lefasisztázással mártírkodni, most nincs szerencséd, mert nem fasisztáztalak le.

Viszont kösz a John Lukacs linket. ELolvastam. Ha ezt jelenti, hogy valaki reactionary, akkor az OK, azt értem. Te is érted?

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.05.04. 16:30:03

@Gabrilo:

"Ott van Békés Márton könyvrecenziója, azzal hányan foglalkoztak? 12-en?"

Hehe. És sztem az a 12 mind te voltál, különböző nickneveken. ;)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása