Újabb veszély fenyegeti a demokráciát

Caracalla I 2009.04.23. 16:43

Bár egy demokráciában kevésbé lehet korlátozni a szabadságjogokat, mint egy népi demokráciában, de bizonyos jelenségek esetén azt gondolom, hogy meg kell húzni a határt.

A szabadságjogok túl széles felfogása egyértelműen azok kiüresedéséhez vezet. Egy népi demokratikus közösség nem fogadhatja el, hogy egyes jól körülirható csoportjai - hogy azt ne mondjam kisebbségei - állandó idegességben, félelemben, rettegésben éljenek.

Mindnyájan tudjátok hogy kikre gondolok. Igen, rájuk.

A matematikusokra.

Elfogadhatatlan, hogy egyes politikai pártok által is támogatott személyek tagadják a π létét, és vitatják értékét.

Így hát nincs más megoldás, mint törvényben rögzíteni, hogy a π létezik, értéke pedig 3,14. Az nem lehetséges, hogy egy teljes ország ne tudja kiszámolni a kör kerületét és területét néhány szélsőséges miatt!

Ezért aztán - európaiértelembenvett demokráciaként - egy dolgot tehetünk: a π-tagadókat meg kell fékeznünk, egyszer és mindenkorra. Természetesen szükség lesz új börtönök építésére, tekintve hogy a mostaniakat hamarosan megtöltik a rosszkor piacra járók.

Demcsák Zsuzsa támogatja az ügyet, bár az arckifejezéséből ítélve nem feltétlenül érti miről van szó, ugyanakkor kétségtelenül lelkes és elszánt, bár lehet, hogy magát a π-t tiltaná be véletlenül.

Gyerünk barátaim, tegyük a dolgunkat!

És holnap rögtön leszámolhatunk a hun-magyar rokonságban hívőkkel, azokkal akik Bartókot jobb zeneszerzőnek tartják Kodálynál, valamint akik szerint az ég nem kék.

 

Kapcsolódó írások:

A holokauszt, mint probléma, avagy miért nem része Magyarország a Soá érzületi térképének?

Tizenkét állítás a Soáról

A mi Erdélyünk


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr31082076

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szombatblog 2009.05.03. 12:05:34

A tagadás tiltása Azt hallani mindenhonnan, hogy a Harmadik Köztársaság a legsötétebb időszakát éli - ám hogy pontosan miért is, abban már közel nincs egyetértés. A pénzügyi válság, a baloldali kormányzás tehetetlensége, az országban elharapózó…

Trackback: Golyóálló gondolatok 2009.04.28. 14:46:29

Nem hiszek a zsidókbanAzt mondják, hogy volt egy háború, azt mondják, hogy ott embereket irtottak, hogy ott milliók vesztek el, ártatlanul. Azt mondják, ez történelem, de azt mondják, ez nem 'már történelem', mert emlékeznünk kell, hogy soha újra meg ne t…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

web17.0 2009.04.23. 22:58:16

@is: Na amit most leírtál az akkora hihetetlen hatalmas baromság, hogy Caracalla elvtárs nyeretlen kétéves hozzádképest. Ember, egyszerűség kedvéért tekintsünk egy bináris alakot

0.1001000100001...... ez egy irracionális szám, de nincs benne mégcsak két darab 1-es sem egymás mellett.

en.wikipedia.org/wiki/Normal_number
erről lenne szó.

VIKUNYA 2009.04.23. 23:14:44

@porthosz: hát ez elég gatya gondolatmenet. azt állítod, ha ötmillió embert kirabolnak, de egyikből sem lesz hír, akkor jobb a közbiztonság, mint ha csak egy embert rabolnak ki, de azzal tele lesz a sajtó! bruahaha!

Caracalla 2009.04.23. 23:28:45

@web17.0: Az uszítást hazánkban is büntetik.

@ősbölény: Ha komolyan akarnék a kérdéssel foglalkozni, nem nagyon lehetne elkerülni azt, hogy miért most, és kiktől kerül elő a téma. Hogy egyes politikai erők több millió ember halálának, emlékének meggyalázását bármikor felhasználja napi politikai céljai érdekében,

@pokesz70: kicsit korai ítéletet hirdetni olyan ügyben, amelyben nem ismerjük az elkövetők személyét és motivációját.

A közbiztonság egyébként egy szubjektív dolog, egy érzés, és kábé annyit jelent, hogy mennyi közvetlen vagy közvetett ismerős vált valamilyen erőszakos, utcai bűncselekmény áldozatává. Nem sok köze van a valódi bűnözéshez.

Egyébként természetesen egyetlen pillanatig sem vonom kétségbe, hogy a Holokauszt névvel illetett szörnyűség megtörtént, amely mintegy 6-7 millió zsidó, cigány, homoszexuális és politikailag nem megfelelően gondolkozó ember szisztematikus kiírtását jelenti, de azt gondolom, hogy történelmi tényeket nem szerencsés jogszabályban szabályozni. Emellett a helyes, a jó megjelenésének és meglátásának feltétele annak kontrasztja is - ahhoz, hogy kifejezhessük a Holokauszt elítélését, szükséges hogy ennek ellentéte is választási lehetőség legyen, mert különben nincs mögötte személyes és erkölcsi döntés, állásfoglalás, csak puszta megszokás vagy automatizmus.

web17.0 2009.04.23. 23:30:23

@tenegri : Értsd már meg sehol sem a tagadási aktust büntetik. A dolognak gyalázkodó jelleget kell öltenie. Alkalmasnak kell lenni arra, hogy megbotránkoztasson és hogy gyűlöletet keltsen. Ha valaki azt mondja, hogy nem volt Holokauszt, hiszen 1945 előtt jégkorszak volt ahol gumidominók éltek a bolygón, akármilyen komoly arccal is teszi nem itélhetik el. Ezek a törvények a köznyugalom megsértéséről szólnak nem absztrakt tagadásról. Van rágalmazási jellege is a Holokauszt tagadásnak (group libel) és van ahol ilyen alapon is szankcionálható. Azt tudni kell, nagyon nagyon kevés esetben alkalmazták ezeket a törvényeket. Még Németországban is. Kb. a helytelen cápaetetési törvény alkalmazásának gyakoriságáról van szó. Nem az a célja, hogy ártalmatlan faszkalapokat rács mögé dugjanak.

nyirtass 2009.04.23. 23:35:01

@Schindler Pistája:
1.) Erre a következtetésre jutottam én is! És azt is sejtem, hogy miért? Azért, hogy a pártoknak lehessen rasszistázni, fasisztázni, nácizni minden valós alap nélkül.
Ha a cigányok nagyon kemény "munkával" nem harcolták volna ki ..., ha a jelenlegi törvény nem tenne kivételt a cigány bűnözők számonkérésével, büntetésével ..., ha az állam következetesen munkára nevelte volna a cigányt is ..., akkor nem lenne az áldozatok, hozzátartozóik kőrében sem ismert sem a "cigánybűnözés" fogalma, sem a magyar nemzetiségüek sérelmére elkövetett DISZKRIMINÁCIÓ, amit más szóval a cigányság POZÍTÍV DISZKRIMINÁCIÓJÁNAK hívunk. Na ez a Pi fogalma, kedves szerző kergesd kőrbe, mint kutya a farkát.
2.) Akinek tiszta a lelkiismerete az a Gárdától sem fél, mert nincs miért!
Láttál akár egy gárdistát is cigányt verni, vagy akármilyen nemzetiségü de ártatlan embert?
Szerinted mi a bűnük, az hogy tisztességesek, becsületesek? - mert ha szerinted ez bűn akkor ez minősít téged!!!
Tanítsd meg a cigányaidat tisztességes munkából élni, emberhez méltóan, jó lelkiismerettel és akkor ő elöttük is kinyílik a világ és megszünik a félelmük. A bűnözők lelkiismeretéből eredő félelemért pedig nem másokat kell okolni, hanem tükörbe kell nézni!!!
3.) Ami a holokausztot illeti addig én sem vagyok hajlandó hinni a létezésében amig tudományos bizonyíték nem támasztja alá.
Sok kutató vizsgálta, kutatta, hogy az állítólagos holokausztra bizonyítékot szolgáltasson, de a legjobb tudomásom szerint csak arra találtak bizonyítékot, hogy a gázkamrákba a munkatáborokba begyűjtött foglyok ruháiból a tetveket irtották ki, fertőtlenítés céljából.
Természetesen a munkatáborokban is előfordultak halál esetek, ahol a halottakat krematóriumokban égették el. Nemtaláltak a zsidók irtására felállított nagyteljesitményű krematóriumokat.
Ha már ekkora matek zseni vagy, számold már ki, hogy 6 millió zsidó kiirtásához mennyi és mekkora égető kemencéket kellett volna találni. Hol vannak ezek?
Nem varrtak belőlük lámpaernyőt, nem főztek belőlük szappant.
De ha rosszul tudom igazits ki légyszives. Írd már ide mindazokat a tudományos bizonyítékokat /nem a hasamra ütök tanúvallomásokra és a kitudja hol vagy milyen technikával készített fényképekre gondolok/, amelyek alá támasztják a holokauszt eseményeit!!!
A tanúvallomások szerint a zsidóság a poklok kínjait állta ki.
Ha tényleg megtanulták volna mi az igazi szenvedés, akkor nem lettek volna képesek ártatlan gyermekeket halomra gyilkolni!!! Vagy az már nem holokauszt?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.23. 23:39:06

@is:
ha jól értem azt az álláspontot, hogy a holokauszt tagadását ne tiltsuk be, az azért van, mert pótcselekvés: ha nem mondhatja el nyilvánosan, hát elmondja nem nyilvánosan, és nem nyilvános uszítás lesz, durvább, mint amit egy furgon platójáról szórnak.
azon kellene inkább legalább ugyanekkora lendülettel műűködnie a törvényhozásnak és egyebeknek, hogy a holokauszt-tagadó idiótáknak ne legyen tere, közönsége, ahol megnyilvánulhatnak.
remek példa erre az, amit a roma etnikummal művel a politika: rossz konstrukcióban, ellenőrizetlenül és minimális eredményekkel folyik évek óta az integráció és a felzárkóztatás, a problémákat pedig agyonhallgatták, mert kínosak voltak, plusz megbélyegezték és a szélsőséges fröcsögőkkel egy kalap alá vették azokat is, akik bátorkodtak az ügyben megnyilatkozni, hogy ez azért így nem jó.
ha egy problémára az elitnek nincsen válasza, ám a nép választ szeretne, akkor még egy normális esetben elborzasztó válasz is vonzóbb lesz, mint az ötlettelenség - pont, mint a francia forradalom előtt, ahol a király mindhiába próbálta keresztülverni az adóreformokat évtizedeken keresztül a természetes, hagyományos elit végtelen bölcsességének és előrelátásának köszönhetően, csak itt éppen a régi elitet lecserélt elit kerül hasonló helyzetbe.
a forradalom meg sose jó, még ha ellenforradalom is.

sourcerror 2009.04.23. 23:39:08

@web17.0: "0.1001000100001...... ez egy irracionális szám, de nincs benne mégcsak két darab 1-es sem egymás mellett"

Ez nagyon szép, csak ehhez még normális eloszlás sem kell, szóval a címzett wikipedia cikk irreleváns. (Most egy tetszőleges, de rögzített irracionális számról beszélünk. Nem kell a véletlen.)

"In mathematics, a normal number is a real number whose digits in every base show a uniform distribution, with all digits being equally likely, all pairs of digits equally likely, all triplets of digits equally likely, etc."

pokesz70 2009.04.23. 23:41:16

@porthosz:

Te magad mondod, hogy kommunikáció kérdése az egész. A statisztikák alapján nem rosszabb a helyzet, mint az előző időszakban, csak többet beszélnek róla. Az, hogy milyen etnikumhoz tartoznak az elkövetők, az Alkotmány szerint nem vizsgálható és nem tartható számon, tehát itt megint azzal állunk szemben, hogy ki a hangosabb: az, aki cigánybűnözést kiabál, vagy az, aki nem. Magyarországon egy évben 17-18ezer személy ellenes bűncselekmény válik ismertté, kétlem, hogy ezekről mind olvashatnál bárhol, bármilyen elsőkézből származó információt (még az interneten sem).

Természetesen nem tagadom, hogy vannak roma származású bűnözők Magyarországon, mint ahogy vannak magyarok, kínaiak, szerbek, arabok, pirézek is biztosan. Hogy a romák által elkövetett bűnügyek száma nőtt-e, azt nem tudhatjuk, ld. Alkotmány. A kurucinfó szerint igen, Orbán Viktor szerint igen, a Jobbik szerint igen, a magyar gárda szerint igen -- erre mondtam én, hogy politikai célokra használják fel eme "véleményüket". A baj csak az, hogy eme véleményük pont kapóra jön néhány elmebetegnek, akik ezzel legitimálják a rasszista indíttatású erőszakos cselekedeteiket. Érted? Rasszista indíttatású erőszakos cselekedetekről beszélünk (emberölésekről is!!), ami eddig, a jobbik és a gárda előtt nem volt. És ez valóban hír. Az, hogy valaki (ám legyen roma) kirabol egy másik valakit, olyan volt, van, lesz. Kisgyereket söréttel megölni és családokra gyújtani a házat CSAK AZÉRT, mert romák -- ilyen eddig nem volt.

web17.0 2009.04.23. 23:42:41

@Caracalla: Magyarországon az uszítás tesztje gyakorlatilag a clear and present danger. Az igaz állítás az, hogy Magyarországon a magyar jogi értelemben vett uszítást büntetik. Ami azt jelenti, hogy semmit sem büntetnek, hiszen gyakorlatilag ki kell mutatni a kapcsolatot egy cselekedet és egy beszéd között, vagy legalábbis a vélelmezhetőséget kell kimutatni, nem beszédaktus büntethetőségéről van szó.

Európában az uszítási teszt tipikusan a fenyegető jelleg. Számos országban a rágalmazó jelleg is elég valamiféle szankcióhoz vezethet. Azaz klasszikus értelemben vett szólást korlátoznak. Továbbra sem válaszolt senki arra, hogy miért alkotmányos a Himnusz alkoholizmusa felemlegetésének büntetése.

web17.0 2009.04.23. 23:45:06

@sourcerror: Miről beszélsz ? Hogy jön ide a normális eloszlás ? Azt mutattam meg ennek a szerencsétlennek, hogy irracionális szám jegyei tudnak nem véletlen módon eloszlani.

pokesz70 2009.04.23. 23:54:23

@Caracalla:

"kicsit korai ítéletet hirdetni olyan ügyben, amelyben nem ismerjük az elkövetők személyét és motivációját."

Való igaz, ugyanakkor nagyon nehéz lesz a rasszista indítékot bizonyítani, még ha el is kapják az elkövetőket. Ha azt vallják majd, hogy azért lőttek mert büdöscigány, akkor bizonyítottnak tekinthetjük, ha azt vallják majd, hogy nem, akkor nem. Ezért bátorkodom az összefüggésekre felhívni a figyelmet. A jobbik cigánybűnözést kajabál (rasszista fogalom bevezetése a köznyelvbe), megalakul a gárda, lelövik a cigányt. Én itt látok összefüggést, erről hablatyoltam eddig, ezek szerint Te nem. Szabad a vélemény, szerintem a Tiéd átkozottul cinikus és felelőtlen, de ez legyen az én bajom.

web17.0 2009.04.23. 23:55:15

@nyirtass: Normális országban, konzervatív gyerekek egy olyan patkányt mint te, reflexből küldenek el a jókurvaanyjába.

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.04.24. 00:03:55

.......öööööööö........nem is olyan régen egy belügyminiszterünk kiadatott egy igazolást egy másik országba,amely szerint Magyarországon, az '50-es években, az ÁVH börtöneiben nem kínoztak meg senkit........öööö.....sapienti sat....

pokesz70 2009.04.24. 00:05:00

@web17.0:

Szerintem meg hálásak lehetünk nyirtass-nak, hogy ékesszólásával kapásból megcáfolta a pi=holokauszt állítását becses szerzőnknek. Azt írja: "A tanúvallomások szerint a zsidóság a poklok kínjait állta ki. Ha tényleg megtanulták volna mi az igazi szenvedés, akkor nem lettek volna képesek ártatlan gyermekeket halomra gyilkolni!!!" -- vagyis a holokauszt tagadásából egyenesen következik a vádaskodás (arról most ne is ejtsünk szót, hogy Izrael állam és a zsidóság nem egy és ugyanaz). Ugye kedves szerző, hogy milyen veszélyesek lehetnek puszta "vélemények", még ha explicit módon nem is uszítanak?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.24. 00:10:20

"Az is érdekelne, hogy mióta dolga a riporternek harcolni egy álláspontért? "

Az csak akkor kötelező, ha bolsevista politikust kérdez, ellenkező esetben seggnyaló. Lásd Hír Tévé.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.24. 00:13:44

Egyébként kurva komolyan érdekel, kinek tartjátok Demcsák Zsuzsát.Ő a balliba orákulum? Ha ő azt mondja, holnap, hogy az ember víz alatt él igazán, akkor tényleg megfulladnak a sok ostoba ballibákok? Ha nem, akkor miért kell minden igaz konzervatívnak (aki ugye ekvivalens a jobboldalival) ájult posztot írnia, hogy ahhh, ez így hogy?

pokesz70 2009.04.24. 00:13:46

@mavo:

Vagy olimpiai bajnok úszónőnek, világbajnok bokszolónak, közismert humoristának, építésznek, szívsebésznek ... ehh, mit töröm magam, úgyis nekik van igazuk. Mert hangosabbak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.24. 00:15:06

Még mielőtt valaki beszólna: havan valaki, aki ellenzi ezt a gyűlöletlófasz törvényt, az én vagyok, és a TASZ emberének érvelése úgy volt jó, ahogy volt.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.04.24. 00:24:44

Leszállna itten egy redvás nagy ufó,
kilépne belőle űrbéli tahó,
lődözne szétfele mindent mint gecó
havernak állnának náckó meg zsidó

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.24. 00:26:05

"garantálni a szólásszabadságot, ami jelenleg nincsen Magyarországon"

Ó bazmeg, ne már ... Kínában ez a kibaszott blog már rég nem üzemelne, a szerzők egy kibaszott börtönben ülnének, veled együtt, mi a faszról hablatyolsz, bazmeg?

Miért van az, hogy a valódi demokrácia kitermeli azokat, akik a szólásszabadság hiányáról visítoznak, persze nagy nyilvánoság előtt és büntetlenül, míg a diktatúra azokat, akiket megbasznak, ha ugyanezt selyempapírba csomagolva adják elő egy szobában?

2009.04.24. 00:30:14

@pokesz70: "Rasszista indíttatású erőszakos cselekedetekről beszélünk"

Pontosabban néhány elmebeteg beszél róla, természetesen mindenféle bizonyíték nélkül. Pedig nem ártana halkabban rasszistázni, főleg mióta kiderültek ezek az uzsorás leszámolások, meg az egyre valószínűbb tatárszentgyörgyi öngyújtogatás.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.24. 00:30:58

"A jobbik cigánybűnözést kajabál (rasszista fogalom bevezetése a köznyelvbe)"

Pontosítsunk. Ez a kifejezés a Kádár-kor terméke,
amikor a rendőrségnél cigánybűnözés elleni ügyosztály
is volt. Moldova György "Bűn az élet" című könyve után lett
igazán elterjedt köznyelvi kifejezés. A jobbik ezt eleveníti fel.

2009.04.24. 00:37:16

@gloire: gondolom a jogvédő hülyéknek a cigányzene is rasszista fogalom. Csúnya általánosítás, mert nem minden cigány zenész.

pokesz70 2009.04.24. 00:39:35

@imperial:

Bocs, nem olvasom a kurucinfót, nem vagyok naprakész. Mellesleg én az "elmebeteg" jelzőt kizárólag azokra használtam, akik gyerekeket lőnek hátba sörétespuskával. Ez is a különbség köztem és közted.

@gloire:

Bocs, akkor egy igazán nemes gyökerekkel rendelkező magyar hagyománnyal állunk szemben, amit egy oly' hazafias entitás, mint a jobbik, joggal elevenít fel.

peterman 2009.04.24. 00:40:50

A kommentelők egy részéne nincs tisztában az irracionális szám fogalmával (pl. tizedestört LOL), lehet, h érettségijük sincs. Demcsák Zsuzsa azt mondta, hogy... emberek, ez innentől Velvet. A témához: nem, továbbra sincs fasizmus, építsük hát. A matematikusok nevében korlátozzuk a hülyeséghez való jogot.

A világkép, véleménynyilvánítás milyensége és az irracionális számok ismerete az oktatást juttatja eszembe, és következő lépésben sajnos Hillert is. Most hogy alszom el?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.24. 00:41:40

1991 telén Grúziában, dél-oszét falvakban gyujtogatások
történtek. A faluszéli házakra molotovkoktélokat dobtak, a
kimenekülőket vadászpuskával lelőtték. A válasz nem
maradt el. Az oszétok grúzok házait gújtoták fel, pár
hét alatt kb. 500-1000 halott volt, majd kitört a fegyveres
konfliktus.

2009.04.24. 00:45:33

@pokesz70: a gyereket hátbalövők cigányok is lehettek, ezért nem rasszistázok és vádaskodok előítéletesen, bizonyítékok hiányában. Ez is különbség köztem és közted.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.24. 00:46:55

1999-ben Dagesztán, és Csecsenföld határán, orosz
lakótelepeken több robbantás is történt, több mint száz
halottal. A helyiek éjszakai őrjáratokat szerveztek.
Pár hét múlva elkaptak egy fickót az egyik tömbház pincéjében. Mielőtt meg is lincselték volna, kiderült:
orosz belügyes ügynök. Hatalmas blamázs volt.

2009.04.24. 00:50:10

@gloire: jó példa, pont ezért nem szabad kizárni azt a lehetőséget sem, hogy az szdsz keze van az állítólagos "rasszista" támadások mögött.

pokesz70 2009.04.24. 00:51:54

@imperial:

Ne haragudj, félreértettelek. Nem gondoltam, hogy a még nagyobb tolerancia oldaláról támadsz. És teljesen igazad van, lehettek akár cigányok is elkövetők. Akkor is elmebetegnek tartom őket, ha a végén kiderül, hogy azok a gaz pirézek voltak. Ellenben nem nevezek senkit elmebetegnek (azóta már jogvédő hülyéknek is) a véleményéért. EZ a különbség közted meg köztem. Meg az, hogy pontosan tudom, mi a különbség a cigányzene és a cigánybűnözés szavak használatának tartalma között.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.24. 00:55:55

Ha ehez hozzáveszed, hogy itthon minden un. széljobbos
szervezet féléven belül megduplázódik, máris felmerül a
kérdés: hogy kerül a csizma az asztalra?

2009.04.24. 01:02:26

@mavo: azért ne legyél annyira eltelve...majdnem Kína szintjére zuhantunk, amikor le akarták váltani a miskolci rendőrfőkapitányt csak azért, mert kimondott egy nyilvánvaló tényt. Ami persze nem tetszett az épp hatalmon lévő "toleránsoknak"...

2009.04.24. 01:09:34

@pokesz70: Csak egy hülye akarhat beégni a prekoncepciója miatt. De ha úgy akarsz járni, mint Tamás Gáspár Miklós a Mortimeres ügyben...

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.04.24. 02:47:02

Ha nem hiszek Jézus Krisztusban, a csodatételeiben, a tanításaiban, de még létezésében sem, és ezzel sokmillió keresztény érzéseit sértem meg, bűnöző-e vagyok?

Ha nem hiszek a Turul-mondában, Árpád vezérben, Attilában, Mária országában és a Fehérlófiában, és ezzel megsértem az Igaz Magyarok nemzeti érzéseit, bűnöző-e vagyok?

Ha kételkedem a Rákosi-rezsim gaztetteiben, a rendszer által üldözöttek számában, a visszaemlékezők emlékezőképességében, bűnöző-e vagyok?

...

A felvilágosult társadalmak egyik legnagyobb vívmánya az, hogy szabad kérdéseket feltenni, és szabad bármiben kételkedni, szabad elméleteket felvetni és elvetni, sőt ellenelméleteket gyártani. Sokat nem kockáztathatok vele, legfeljebb teóriáimmal magamra maradok, vagy ha ezen gondolataim terjesztem, közröhej tárgya leszek.

De miért kellenne bűntetőjogi kategóriába sorolni BÁRMILYEN gondolatot? Az ember a tetteiért legyen felelős és elszámoltatható, ne a gondolataiért. Voltak idők, amikor ez nem számított evidenciának, de ma már nem vagyunk büszkék az inkvizítorokra...

egysegelem 2009.04.24. 03:42:31

@web17.0: "Ha egyszer volt egy csoport amelyik sok matematikust megolt valamiert, de kesobb megsemmisitettek ezt a csoportot, az Allam esetleg gondolhatja, hogy azok akik a pi-tagadasos szoveget nyomjak azert nyomjak mert ez a modszeruk a csoport ujjaalakitasara. Es esetleg emiatt az Allam szankcionalja a fenti szoveget. De nem szankcionaljak azt, hogyha valaki azt mondja, hogy a pi az harom, mert kiszamoltam es harom jott ki."

Ebben a levezetesben sulyos ervelesi hiba van, ugyanis a konkluzio az alapfeltevesbol indul ki, ez pedig korkoros erveles. A holokauszt tagadok magat a holokausztot tagadjak, a megtortentet, igy aztan ugy ervelni, hogy azert kell tiltani oket, mert a holokauszt megtortent, es ezen jelszavak mogott ezen csoportok es eszmek, gondolatok ujraszervezese all, belefoglalta a kiindulo paradigmat. Ez igy ugyancsak megmosolyogtato ervelesi modszer. Onnek eppen a kiindulasi feltevest kellene bizonyitania, hogy abbol aztan barmi masra juthasson.

(Felreertes ne essek. Most az egesz dolog fuggetlen attol, ki miben hisz, ki mit tart igaznak, maga az erveles santit, teljesen mindegy, hogy konkretan mit allit.)

borzzz 2009.04.24. 06:05:21

Kedvelem ezt a blogot, de ez a poszt nemcsak félrement, de a színvonalat sem üti meg.
Hogy büntessük vagy ne a hk-tagadást, arról lehet vitázni, de ahol történetesen büntetik, azok a világ legpatinásabb demokráciái közé tartoznak. Ezt nem kéne elfelejteni.

Demcsák Zsuzsa mint humorforrás... hát izé és vazze.

De ti még ezzel az elkúrt poszttal is különbek vagytok, mint Navracsics T., aki támogatja a büntetést, de csak akkor, ha az arányosság (ennek dicséretére ld. magyar médiatörvény ill. honi szabályozás az un. önkényuralmi jelképekről) nevében aztat is büntetik, aki tagadja a gulágot. Azonnal elképzeltem, amint kigyúrt sztálinista nyugdíjasok az orosz követség előtt éltetik a SzU-t és tudományosan bizonyítják, hogy a gulág valójában szanatóriumi hálózat volt, ahol a jó levegőn némi hasznos munkavégzés mellett gyógyultak a beutaltak.
(Magam amúgy mint afféle liberális, nem vagyok büntetéspárti. Mennyivel szebb az, ha "csupán" lejáratja és ellehetetleníti magát az a tudós vagy szakember vagy politikus, aki védhetetlen és szalonképtelen nézeteket vagy elméleteket vall, mint Mr. Death, az amcsi mérnök, aki mintát vett az utólag, múzeumi tárgyként épített kemencékből és triumfálva bizonyította, hogy azokban nem hamvasztottak holttesteket)

nyirtass 2009.04.24. 07:21:02

borzzz!
Téves az információd, mert a "gázkamrának" nevezett helység faláról vette, és megállapította, hogy azon olyan kismennyiségű az adott gáz komponensének lerakódása és koncentrációja /ami évek alatt sem bomlik le/, ami nemtámasztja alá azt, hogy embereket gázosítottak volna ott el. Magát a gázt valóban használták, de csak a foglyok ruháinak tetűtelenítésére. Ilyen koncentrációjú gázzal embereket nem lehetett megölni, főleg nem olyan "nagy kapacitásban" amiről a "fáma szól."

nyirtass 2009.04.24. 07:21:12

borzzz!
Téves az információd, mert a "gázkamrának" nevezett helység faláról vette, és megállapította, hogy azon olyan kismennyiségű az adott gáz komponensének lerakódása és koncentrációja /ami évek alatt sem bomlik le/, ami nemtámasztja alá azt, hogy embereket gázosítottak volna ott el. Magát a gázt valóban használták, de csak a foglyok ruháinak tetűtelenítésére. Ilyen koncentrációjú gázzal embereket nem lehetett megölni, főleg nem olyan "nagy kapacitásban" amiről a "fáma szól."

states 2009.04.24. 07:23:38

Az a néhány futóbolond ott a várban jókat röhög a markába, sikerült tematizálni megint a közéletet, nehogy már azzal foglalkozzon, mármint a közélet, hogy Bajnai hányat pislant derékszíj húzás közben, hanem a jó kis örökzölddel. A holokauszttal. Meg tagadással. Csak az a gond, ha mindenfajta népirtástagadáshoz rendelünk egy törvényt, akkor Zuschlágot meg Hunvaldot alighanem szabadlábra kell helyezni, mert a igazságszolgáltatásnak nem marad ideje rájuk. Verókról már nem is beszélve...

Azhát 2009.04.24. 07:33:37

A holocaustot ne a Pi-vel hasonlítsátok össze, hanem trianonnal.

Aki magyar és tagadja a holocaustot, az képzelje el, hogy jön valaki, azt mondja, hogy kéremszépen trianon nem is volt, vagy ha volt is, teljesen jogos volt, nem sérült ott semmilyen magyar érdek, sőt magyar ember sem, nem volt erőszakos áttelepítés se stb. stb.

Mellesleg, ha már demokráciáról beszélünk, akkor emlékezzünk rá, hogy ha egyetlen zsidónak tartott magyar állampolgár se halt volna meg annak idején, akkoris mérhetetlenül gáz (!) volt az olyan törvény, hogy pl. zsidónak nem lehet rádiója! Vagy éppen, hogy zsidó csak a villamos utolsó kocsijában utazhat. Zsidó nem lehet az utcán este öttől... Ami a legszebb: zsidó orvos nem gyógyíthatja a magyar sebesülteket a fronton (azok inkább vérezzenek el), mert a zsidó orvos az muszos, az menjen aknát szedni...

Ami a cikk másik részét illeti, hogy lehet-e büntetni a tagadásért valakit... hát nehéz kérdés. Sajnos ez már így megy, hogy az ember sok mindent büntet - főleg a másikat nagyon szívesen bűntetné ezzel-azzal...
Pedig milyen jó lenne ha pl. a gyorhajtókat se büntetnék, hanem szép szóval meggyőznék őket arról, hogy tartsák be a szabályokat és azok be is tartanák... hát igen...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.04.24. 07:44:23

A kedves kommentelők most megmutatták, hogy miért nem érdemes vesződni a tiltásával. Azért, mert a konspiracionista elme úgy fogja érzi, hogy a zsidók elérték, hogy őt elnyomják, sőt a tiltás ténye megerősíti az eltitkolt igazság érzését. Jó eséllyel a tiltás a terjedés akadályozás helyett, jóindulatúan: mellett, csak érvet szolgáltat számukra.

Dr.Bio74 2009.04.24. 07:59:08

Én csak azt akarom mondani, hogy nadjon jó az írás, csak nem derül ki a végére, hogy mi az a pi és, hogy ki is ölte meg.

milner 2009.04.24. 08:21:31

Nem helyeslem a holokauszt tagadás tiltását, csak úgy mint a tiltott önkényuralmi jelképek használatáról szóló Btk. szakaszt, de szerintem is elképesztően szar e problémakört elhumorizálni egy ilyen hasonlattal. Másrészről felhívnám a figyelmet arra tényre, hogy számtalan olyan ország létezik, ahol büntetik a dolgot mégsem vonja senki sem kétségbe, hogy az adott államban demokrácia van.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.04.24. 08:40:37

a sok szólásszabadság-párti eszerint úgy gondolja, hogy bármiféle tiltás felesleges, mert az amúgy is csak a csakazértis-érzést erősíti, meg egyébként is antidemokratikus. Akkor ez vonatkozik pl. a részegen vezetés tilalmára is? Vagy a lopásra?
Szerintem sok embert a tiltás tart vissza egy csomó dologtól. Tudom, szomorú, de nem hiszem, hogy pl. az alkoholistát a többiek általi kiröhögés és elhatárolódás eltántorítana a részeg vezetéstől.

Joooe 2009.04.24. 08:42:26

Gáz az írás, mert a pi értéke nem 3,14...
Ezek szerint az analógia is valótlanságot akar törvénybe foglalni? :D

(a 3,14 racionális szám, a pi nem, véges sok számjeggyel nem írható le, csak közelíthető)

nyekk 2009.04.24. 08:47:45

Nem kellenek itt drága börtönök. Holokauszt tagadó átnevelő táborokat kellene létre hozni, ahol a szögesdrót mögött az őrök kényszermunkával, veréssel, vízbefojtás imitálása módszervel és más hasonlókkal elvennék a holokausz tagadók kedvét a szabad vélemény nyílvánítástól. Ha még ezután is szemétkednének, vannak még keményebb módszerek is. Magukra vessenek, ha nem tudnak beilleszkedni a nagy testvérünk, az USA (és Izrael) által vezetett "szép új szabad demokráciánk".

Azhát 2009.04.24. 08:56:21

@nyekk:

"ahol a szögesdrót mögött az őrök kényszermunkával, veréssel, vízbefojtás imitálása módszervel és más hasonlókkal elvennék a holokausz tagadók kedvét a szabad vélemény nyílvánítástól."

És te ezt elhiszed? Hiszen ezt csak az arab világösszeesküvés hangoztatja!
Független szakértők megállapították, hogy a táborban nem volt annyi víz, hogy imitálni lehessen a vízbefojtást. tehát az egész hazugság. Még tábor se volt.
Bezonyám!

Laska 2009.04.24. 09:09:55

Én azt szeretném kérdezni, hogy ha elfogadom hogy volt Holokauszt, de azt állítom, hogy ennek során csak hárman haltak meg, az büntetendő-e?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.24. 09:27:47

@dark future:

elég ostoba analógia, a fehérlófia bizonyíthatatlan, a Holokauszt meg a történelem része, rengeteg dokumentummal igazolva.

budaid 2009.04.24. 09:36:54

Trianon jogosságát nem vitatja el senki Magyarokon kívül (persze hivatalosan mi sem). Jogos volt, még Ausztria is kapott részt. Erről ennyit. Az meg hogy mikor hogy diszkriminálták a zsidókat Magyarországon teljesen jogos volt abban az időben. Mert Magyarország azért Magyarország, mert a Magyaroké és a Magyarországi Magyarok érdekeit kell támogatni nem másét.Érdekes, hogy hazánkba elitélik a zsidó törvényt, szlovákiába nem a Magyar törvényt. Pedig hasonló! A cigányok meg befoghatják a szájukat, lehet elmenni innen, senki sem hívta őket, de mér mennének el mikor fényesre van nyalva a seggük. A Rendes emberek, egész életükbe dolgozó nyugdíjasok meg szopjanak. A holokausztról meg annyit, hogy Magyarországon ne büntessék már azt aki kétségbe vonja a zsidók megölését. Mert holokauszt emléknap meg felvonulás az van, de a II. világháborúban meghalt Magyarorok emléke meg le van szarva. Ezt a problémát kelleni helyreállítani a fejekben.

Hattory Hanzo 2009.04.24. 09:37:39

@nyirtass:

Ja, Rudolf Höss is azért vallott maga ellen, és azért beszélt Auschwitz parancsnokaként kb 3 millió halottról, hogy tuti kivégezzék.

www.bibl.u-szeged.hu/bibl/mil/ww2/nurnberg/n_dok.html

Továbbá Glücks levelét, amiben az emberi haj begyűjtéséről rendelkezik, szintén később hamisították, hogy ütősebb legyen a szori

www.bibl.u-szeged.hu/bibl/mil/ww2/doksi/ussr511.html

Egyébként Neked mi a verziód, például a lengyel zsidók 95 százaléka hova lett, Montana-ban élnek egy föld alatti farmon, vagy a Hold sötét oldalát lakják vidáman?

nyekk 2009.04.24. 09:42:30

@Azhát:Akkor szegény Obamát is megtévesztették a gaz arab összeesküvők. Sőt a Bush külügyminisztere az a néger nő, (akinek a nevét most nem tudom leírni; talán Condoliza Rice-nek írják) biztosan részeg volt, mikor elismerte, hogy van arról feljegyzés, hogy ő szóban támogatta a vízbefojtás szimulálásával végzett kínvallatást. Sőt azt is elismerte (ő is), hogy volt olyan (egyébként minden jogalap nélkül évekig fogvatartott) arab akin 80-100-szor(!) is alkalmazták! (Az elektromos töksokkolástól, az egyébb gyalázatos kínzásokról ne is beszéljek) Kívánom neked, csak egyszer próbálják ki rajtad.

borneoo 2009.04.24. 09:43:14

Sajnos a demokraciaban a megvalasztott vezetok ertelmi/moralis/stb szinteje hiven tukrozi a valasztok atlagos ertelmi szintjet.
Es ez baj: mert kiderul,hogy kar a vezetoket okolni mert igazabol mi vagyunk a felelosek azert,hogy oda kerulhettek:
nemteccik.hu/?q=node/16

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.24. 09:50:31

@Caracalla:

"Ha komolyan akarnék a kérdéssel foglalkozni, nem nagyon lehetne elkerülni azt, hogy miért most, és kiktől kerül elő a téma."

Természetesen összeesküvés. Az exkapitányt a komcsik és a ballibák felbérelték, hogy holokauszttagadjon egyet, és így ne a libatermesztők gyilkosának (gá-gá-gá) illegitimitása és népnyúzása legyen a téma.

Azhát 2009.04.24. 09:50:35

@nyekk:

"Kívánom neked, csak egyszer próbálják ki rajtad."

Én viszont NEM kívánom, hogy akár egyszer is átéld amit a zsidók a holokauszt idején. Még csak azt sem, amit elhiszel belőle.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.24. 09:53:18

@Hattory Hanzo:

Lengyelország egyébként is jó példa, ott ugyanis faszán működik a zsidók nélküli antiszemitizmus: tok-vonó pár ezer zsidó maradt ott, mégis pont ugyanazok az összeesküvés-elméletek mennek, mint nálunk, sőt durvábban.

Muad\\\'Dib 2009.04.24. 09:56:55

Nem is értem, hogy lehet ezen vitázni. Soha egyetlen népírtás tagadását sem büntették/büntetik a történelemben. És ez így van jól. A zsidók se legyenek kivételek.

nyekk 2009.04.24. 10:08:16

@Azhát: Mavo előtted írt hozzászólása mutat rá a lényegre. És ezért is útálatos dolog ez az egész holokauszt biznisz, sőt holokauszt marketing.Felesleges egyébként hatásvadász módon mutogatni a gyermek, meg idős áldozatokat. Nehogy azt hidd hogy a Hirosmai atom bomba, vagy a drezdai terrorbombák, meg hasonlók kikerülték a civilek százezreit.

kaszakő 2009.04.24. 10:18:17

Az azért nyilvánvaló, hogy tényeket vitatni ostobaság. Legfőképp akkor, ha ismerjük a tényeket. A ¶ esetére meg a gravitációra ez fennáll. A történelem eseményeit illetően azért vannak bizonytalanságok. A történelmet a győztesek írják (át). Harmic évvel a II. v.h.-t követően a középislolai történelemkönyv apróbetűs lábjegyzetében azt írták a katyini tömegsírokról, hogy "eredetüket a mai napig homály fedi". Vajon, amit nem lehetett a németek nyakába varrni, azt Lengyelországban ki követhette el? Büntetlenül persze senki nem mondhatta, hogy az oroszok népirtó gyilkosok. Akkor a kellemetlen tények kimondását is büntették. Ma meg attól függ. Mert ugye demokrácia van.
A cigányok elleni támadásokról meg csak annyit, hogy ajánlatos lenne megvárni, amíg kiderülnek a tények. Ha ki fognak derülni egyáltalán. Bácsfi Dianára emlékszik valaki? Foglalkozott azzal valaha is a tényfeltáróan őszinte sajtó, hogy honnan a fenéből van egy egyetemistának pénze egyenruhára, transzparensre, zászlóra, nyomdára, stb. Nyilván a baloldal pénzelte, csak ezt az újságírók szemérmesen elhalgatták! Szokásuk! Ekrem Kemálról, meg a többi provokátorról már nem is szólva.
A holokauszt kezelése bennem hasonló érzelmeket vált ki, mint annak idején április 4. meg november 7. Gyerekfejjel izgalmas volt. Aztán kötelező gyakorlatként már unalmas, ellenszenves és utálatos lett. Mert kötelező volt lelkesedni. A holokauszt emléknap nem kötelező. Persze nem emiatt, de tisztelni is tudnám. Ha nem tapadna hozzá a a sokadik körös kárpótlás, a bakbetétek és vagyonok firtatása, a svájci számlák körüli huzavona, a zsidó állam külön kártérítési igényei, az állandó jajongás az üldözöttség miatt. És az, hogy egyesek érinthetetlennek tekintik magukat. Ha bármi stikli miatt felelősségre akarják vonni őket, rögtön az antiszemitzmust rángatják elő.
Amíg az etnikai, vallási és politikai hovatartozásból meg lehet élni, addig ez így marad.

Azhát 2009.04.24. 10:33:50

@kaszakő:
"És az, hogy egyesek érinthetetlennek tekintik magukat. Ha bármi stikli miatt felelősségre akarják vonni őket, rögtön az antiszemitzmust rángatják elő."

Hát ez már csak így van. Ha egy zsidót megvernek, akkor az antiszemitizmust kiált. Ha egy cigányt, akkor az rasszizmust. Ha valahol a szomszéd országokban megvernek egy magyart, akkor az magyarellenességet kiált.

Most hogy is van? Ez utóbbit első szóra elhiszed, de az előbbi kettőt nem??

"A cigányok elleni támadásokról meg csak annyit, hogy ajánlatos lenne megvárni, amíg kiderülnek a tények."

Szegény Malina Hedvigről se derültek ám ki még a "tények"! Te neki adsz igazat, meg én is - de nagyon sokan nem. Az ottani állam, a jog sem. Akkor most mikor fognak kiderülni a "tények"? Ugye akkor te is megvárod ezt, és addig nem mondasz semmit az esetről...
Vagy mondasz, mert meg vagy győződve róla? Hát másvalaki meg másról van meggyőződve.

Drang 2009.04.24. 10:37:04

@Hattory Hanzo:
Hát ezzel rohadt nagy öngólt lőttél. Höss beismerte, hogy csak az ő táborparancsnoksága idején (1940-1943) legalább hárommillióan haltak meg Auschwitzban. A magyar zsidók kiirtása pedig elvileg ugye még csak ezután történt.
Csakhogy a jelenlegi hivatalos álláspont szerint is összesen 1,1 – 1,6 millió ember halt meg Auschwitzban és melléktáboraiban:
hu.wikipedia.org/wiki/Auschwitzi_koncentr%C3%A1ci%C3%B3s_t%C3%A1bor#cite_note-0
Vagyis Höss vallomása nyilvánvalóan hamis, pedig ma is a Holocaust egyik legfőbb bizonyítékaként hivatkoznak rá.

web17.0 2009.04.24. 10:52:37

@egysegelem: még egy debil. komolyan mondom nem a holokauszttagadást kellene szankcionálni, hanem a magyar felsőoktatással kellene valamit csinálni, mert ez így a rovarház szintje :(((

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.04.24. 10:52:47

kéremszépen

Mindenki a pível jön, hogy így a pí meg úgy a pí
Demokráciánk mélységes szégyene ez a diszkrimináció ez e-vel szemben


az e (Euler-féle szám) irracionális(!) és transzcendes(!!)

és kérem! az e - sejtések szerint - normális(!!!) szám!

És az Euler-azonosság a píről is lerántja a leplet!


Éljen az e!!

hu.wikipedia.org/wiki/Euler-féle_szám

Hattory Hanzo 2009.04.24. 12:41:27

@Drang:

Egyrészt tetszik az a "hivatalos álláspont", ahol az alsó és a felső érték között kb. 45 százalék, tehát 500 ezer áldozat az eltérés, ergo biztos megbízható és teljesen hiteles adatokból dolgoztak.Másrészt a kamu és a 1,1-1,6 millió között én érzek némi ellentmondást. De oké, Höss meg se szólalt, én meg szórom az öngólokat.

teknős 2009.04.24. 16:00:27

@pokesz70: Tegyünk fel egy egyszerű kérdést.
Qui prodest? Kinek az érdeke? 2006 előtt a Jobbik egy olyan jobboldali párt volt, amelyik vigyázott arra, hogy még véletlenül se legyen antiszemita. Aztán jön Vona, 3 évnyi mély hallgatás után és feltalálja a cigánybűnözést. Pont akkor, amikor a szociknak égető szükségük van arra, hogy ne arról beszéljünk mit is tettek az országgal ebben az évtizedben.

Aztán megpróbáljátok összemosni a Jobbikot a Fidesszel. Nagyszerű.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.04.24. 17:49:12

@peetmaster:
Nem tartom kizártnak, hogy van némi különbség az ittas vezetés és az ostoba nézetek hangoztatása között. Az egyik egy viszonylag jól definiálható cselekedet, a másik erősen véleményes.

Másrészről az emberekben mélyen benne van konspirációkat felfedezés. Sokkal mélyebben, mint a latin (Cui prodest?) :)

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.04.24. 17:57:20

@Azhát:
"...Ha egy zsidót megvernek, akkor az antiszemitizmust kiált. Ha egy cigányt, akkor az rasszizmust. Ha valahol a szomszéd országokban megvernek egy magyart, akkor az magyarellenességet kiált...." - ezt még követni tudom,Elvtárs,de akkor mi van,ha Magyarországon megvernek egy magyart? Aki -teszem azt- roma,vagy zsidó?
Vajon honnan tudod,hogy azért verték meg,mert roma,vagy zsidó?

És ha egy "paraszt"-ot (a nem-romák neve a roma-szlengben) vernek meg - az is lehet rasszista indíttatású?

Kérdek én valamit:
élne-e Szögi Lajos,ha roma volna?
Van Magyarországon magyarellenesség?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2009.04.24. 18:09:44

@teknős: Qui prodest?

lol

Kinek az érdeke az, hogy olyan színbe tüntesse fel a komancsokat, mintha ők maguk lennének azok aki szervezik a nácikat...

Ez annyira szánalmas.

A fütyesz megtűrte maga mellett a jobbikot, sőt itt-ott a cél szentesíti az eszközt alapon még együtt is működik vele.

Ez ugye a szadesznek, meg a maszopnak az érdeke, és a fütyesz meg csak úgy táncol, ahogy ezek ketten fütyülnek.

Nemá, hogy annyira szarul áll az ügyetek, hogy kell az összesküvéselméletetgyártásterjesztés...

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.04.24. 18:16:41

@kolbászoszsömle:
Nem kell semmiféle elméleteket gyártani,de aki itt töltötte az elmúlt 30-40 évet,az ma már sejti,hogy rövidesen "kétséget kizáróan bizonyítható" lesz (kormányzati főmufti fogja mondani) a romák elleni támadások rasszista jellege és az elkövetői kör a Jobbik, vagy vele rokon vonulat leszen.
Majd folytatódik eme vonulat rátunkolása a Fideszre,a megszokott kotta alapján...

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.24. 18:21:53

És követelem Karthagó sóval való fölhintése tagadásának is büntetését.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2009.04.24. 18:30:32

@Féldecis Rezsim: És azért, mert ezt fogja mondani az egyik főmuftink, egészen biztosan semmiköze a Jobbiknak meg Gárdának ahhoz, hogy Magyarországon néha megrépázzák-lelövik a magyarok a dzsipókat.

Se közvetve, se közvetlenül.

Valamint ebből az is következik, hogy az egész gárdát a szadesz meg a maszop szervezte, mert szarul ment nekik, és kellett, hogy legyen mivel riogatni, hiszen nincs is cigányprobléma, cigánybűnözés, és különben is olyan szarszemét népség a magyar, hogy ha a komcsik nem súgnak a fülébe, akkor egyedül még hülyeséget sem tud csinálni.

És a maszop miatt volt kénytelen a fidesz és Orbán nem kimondani azt, hogy azért vannak határok, amiket nem kéne átlépni...

vitz

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.04.24. 18:39:33

mindenkinek, aki nem érti, hogy miért kellene a Fidesznek elhatárolódnia a Jobbik stb.-től.
Amíg nem jártam ide olvasgatni, simán elhittem, hogy minden "jobboldali"="konzervatív" náci zsidó-cigányellenes.
Ez az oldal, a szerzői, sok egymástól független cikk nyíltan kijelentette, hogy erről szó sincs, és van hely a palettán az MSZP meg az újnácik között.
Ennyi elég volt, elhiszem. (Az nem életszerű, hogy valaki filoszemitizmust hazudik gázkamrapárti létére.)
Bizonyára sokaknak elég lenne, nekem se kéne sok, hogy a Fideszről is elhiggyem ugyanezt. Egyetlen apró utalás, hogy a jó értelemben vett európaiság oldalán áll (sajnos (?) ebben a tekintetben együtt a(z egykori?) kormánypártokkal).
80%-ot kapna. Joggal.

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.04.24. 18:55:11

@kolbászoszsömle:

Lesz,aki tanúsítani fogja,hogy senki nem mondott ilyent...
- Mikor nem mondott ilyent?
- Mindig nem mondott...

Majd jól meglátod,amikor nem veszel észre semmit...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.24. 20:50:01

@peetmaster:
Ha valamire harapnak a jobberek, az az "európaiság". Főleg, ha az a valami a szocikra is jellemző.
Most akkor mit is szeretne ezzel a beírással elérni? :)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.04.24. 20:54:00

@tölgy: hadd harapjanak :)
amit szeretnék, az egy olyan "európai" demokrácia, ahol az ellenfelek azért embernek tartják a másikat.

web17.0 2009.04.24. 22:23:43

Ma Csehországban letartóztatták David Duke-ot a lousianai republikánus párt egykori kormányzójelöltjét, aki a KKK helyi fővarangya is volt. Pedig semmi mást nem csinált, csak tagadta a Holokausztot. Harminc kommandós fogta el a náci faszfejet. Ez van. :)

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.04.25. 00:48:53

@web17.0:
Majd megtanulja a tahó USA a kutyafittyet!
(vagy a Travianban szétkatapultozzák az összes cseh klánt!)

emzperx 2009.04.25. 02:02:42

A Guinnes Rekordok könyve szerint a PI valaha volt legpontatlanabb megállapítása egy amerikai állam törvényhozása által lett elkövetve valamikor az 1800-as években.

Becikkelyezték hogy a PI az négy és punktumm!

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.25. 09:33:28

@peetmaster:
Mert az életszerű, hogy valaki a filoszemitizmust
mint kifejezést ismeri, a jobbikot mint pártot ismeri,
úgy a fidesz és az mszp-t is ismeri, de

"Amíg nem jártam ide olvasgatni, simán elhittem, hogy minden "jobboldali"="konzervatív" náci zsidó-cigányellenes."

ezt gondolta idáig. Hiszi a piszi, aki elhiszi!

egysegelem 2009.04.25. 09:44:47

@web17.0: nocsak, elfogytak az ervek, es mar csak a minositgetes megy? Butasagot beszelsz es csak szemelyeskedsz utana. Ez igy nagyon keves, ocsi.

web17.0 2009.04.25. 11:16:25

@emzperx: Nem egészen ez történt. Elég sokat éltem abban a bizonyos államban :)) Nem cikkelyeztek be semmit, volt egy Bill tehát egy törvényjavaslat ami átment az indianai képviselőházon, de az indianai szenátuson már nem. Az 1897.évi 246-os törvényjavaslat volt, és a pi értéke nem volt megállapítható a törvényjavaslatból, azaz három különböző hibás értékre is következtetni lehetett belőle.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.04.25. 15:47:18

@gloire: na jó, kicsit túljátszottam. De valóban nem voltam politikailag túlzottan tájékozott (ez zavart is, ezért kezdtem ide (is) járni olvasni). A kommentem fő mondanivalóját attól még fenntartom. A demokrácia egyes elemeit elég kimondani - "nem vagyok náci"-, hogy elhiggye az ember. Ugyanis a vádló, jelen esetben pl. az MSZP bizonyít, ugyebár azt, hogy az ellenfelei nácik. Azt meg nem lehet, szóval elég lenne nyíltan tagadni.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.25. 17:04:23

@web17.0:
Ez az új nick jobb, mint a JT volt?
Az mondjuk tényleg elhasználódott már erősen.

osborne 2009.04.25. 23:29:42

pedig ez is progresszíven halad a spontán égés felé ;]

hacsaturján 2009.04.26. 06:01:02

akkó meg hüje, oszt kész! nem-e lehetne-e nyugger inkább?

hacsaturján 2009.04.26. 06:35:48

.....kurvaannyát, már megin elejtettem az iq-mat! olyan picike, hogy porszívó köll a mekkereséséhez. nincs itten valakinek egy fölösleges iróniamétere?

Közöd?? (törölt) 2009.04.26. 09:38:37

haha a tasz -nál okosabb a Demcsák Zsuzsa, ezt kirakhatják bárhova, közröhely

web17.0 2009.04.26. 11:10:44

tölgy : jotundert minden alakjában tiltja a megadjaklán :)) a holokauszttagadást nem, a kritikusabb megnyilvánulásokat igen. :))

web17.0 2009.04.26. 11:14:57

@osborne: de kemények vagyunk kistücsök :)))

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.04.26. 14:59:47

Nos a cigányság még ma is élénken jelen levő tradicionális mentalitásbeli külömbségeiből, adódnak elsősorban az ellentétek. Sok olyan tényező van ami az európai morális trendekkel, nem fér össze soha. Az pedig, hogy ki alkalmazkodjon kihez, nem képezheti vita tárgyát.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.04.27. 08:01:16

Kérdezném, hogy a Konzervatórium már szélsőliberális elvi alapokon áll, vagy van a kérdésnek egy kevésbé irónikus tárgyalása is valahol?
Esetleg valaki, aki a jogban is jártas?

Karcolt lendület 2009.04.27. 17:56:05

@peetmaster:
Ha az az apró utalás azt jelenti, hogy a Holokauszt-tagadást betiltó törvényt megszavazzák, az számomra kicsit soknak tűnik.
Ugyanis bármilyen ostobaság hangoztatásának tiltása engem nem a demokráciára emlékeztet, hanem a komenizmusra. Lendvai "Cenzor" Ildikó ezért is volt igen jó formában ma a Parlamentben - végre az eredeti szakmáját gyakorolhatja.

A liberális-demokrata álláspont ebben az ügyben egyértelműen megengedhetőnek tartja a tagadást. Egész egyszerűen azért, mert addig ő is kifejtheti a nézeteit bármiről.

De mindegy, tisztán látszik, hogy a szociktól ez kampánytéma, egyszerűen nincs más mondanivalójuk mint a rettegtetés meg hogy mit kellene betiltani, ami őket éppen zavarja. Nem először próbálkoznak ezzel.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.04.27. 19:56:27

@Karcolt lendület: én a tiltással kapcsolatban annyit akartam állítani, hogy van, amire működik. Tehát ha betiltjuk a Holocaust-tagadást, a drogokat stb., akkor lesz egy csomó ember, aki a tiltás miatt nem csinálja. Ezeknek aztán ki is szorul a mindennapi gyakorlatából az ezekre való vágyakozás.

borzzz 2009.04.27. 21:51:54

Nyirtass
A te információd téves: az eredeti gázkamrákat elbontották, amiből "Mr. Death" mintát vett azt utólag épült, múzeumi tárgyként.

Írod: A "gázkamrának" nevezett helység faláról vette, és megállapította, hogy azon olyan kismennyiségű az adott gáz komponensének lerakódása és koncentrációja /ami évek alatt sem bomlik le/, ami nemtámasztja alá azt, hogy embereket gázosítottak volna ott el. Magát a gázt valóban használták, de csak a foglyok ruháinak tetűtelenítésére. Ilyen koncentrációjú gázzal embereket nem lehetett megölni, főleg nem olyan "nagy kapacitásban" amiről a "fáma szól."

Amikor hazatérve publikálta az általad idézett nagy felfedezést, akkor leégett, mint a Reichstag. Ez persze nem zavar egy illusztris kört abban, hogy azóta is "tudományos bizonyítékként" hivatkozzanak rá.

borzzz 2009.04.27. 22:03:02

@peetmaster:
Ezt még nem sikerült bizonyítani. Drogügyben hovatovább az un zéró toleranciát érvényesítő országokban a legsúlyosabb a helyzet.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.05.03. 18:22:35

David Irving szerint a holokauszt csak egy zsidó humbug, és valószínű, hogy az alkohol káros hatásaiban sem hisz.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása