A blogok szerepe a kampányban és a médiában

Konzervatorium I 2010.05.18. 13:01

2010. május 12-én, szerdán rendezték meg a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) Online újságírás szekciójának, a KatNetnek az első szakmai fórumát. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának Kommunikáció és Média Intézetében tartott rendezvényen a résztvevők előadást hallhattak a magyarországi címadási szokásokról és az egyre inkább terjedő félrevezető címadási módszerekről, valamint a hazai politikai blogokról, szerepükről a kampányról és blogok működéséről.

A fórum vendége volt Balogh Ákos Gergely, a Mandiner főszerkesztője; Szilvay Gergely (Mandiner, Konzervatórium); Panyi Szabolcs (Véleményvezér, Konzervatórium); és Borbás Barnabás (Igen - Fontolva Haladó).

Az eseményről szóló beszámolót a MAKÚSZ honlapján olvashatják el.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr292010566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.05.18. 16:28:33

Ez most kimaradt, majd legközelebb...

Bloodscalp 2010.05.18. 16:47:38

seggnyalás és lejáratás...a magyar média szokásai..- címadásban is, ezért kellett egy konferencia?

Ramaty 2010.05.18. 20:25:15

a katolikus újságíró katolikusan ír újságot?

Sztyepan Asztahov 2010.05.18. 20:47:15

kicsit belterjes volt ez szerintem. Meg kellett volna hívni a libsiket is. Más lenne a kép.

A kedvenceim

"Elhangzott az is, hogy sok hazai portál direkt erre építi látogatásszám stratégiáját, pl: egy ismert és olvasott konzervatív hetilap online kiadása is gyakran él ezzel a módszerrel."

Szeretem az önkritikát. Csak nem a Heti Válaszról van szó? Sajna nem szoktam olvasni, mert nagyjából a csak Fideszt böfögik vissza, illetve nincsenek olyan saját tematikája, mint a HVG-nek (N. 1.) vagy mint a Figyelőnek (N. 2.)

"bizonyos blogok már „rutinból” kikerülnek, minőségtől függetlenül”

Ez nagyjából a Konzervatóriumra és a Mandinerre is igaz. Nekem a legrosszabb konzervatóriumos cikkem az Avatarról szólt, amiről elképzelésem sincsen, hogy hogyan került egy elméletileg filozófiai igényekkel is fellépő blogba. Továbbá a Konzervatórium eléggé leépült mostanában.

konzervatorium.hu/cikkeink/filozofia/64-a-tekintely-helyreallitasa

Ez még egy komoly írás volt, akár a Kommentárban is helyet kaphatott volna. Mostanában pedig nem több az egész blog, mint maszop és rosszabbik gyalázása, illetve a "ballib" értelmiség üldözése.

A legutolsó true poszt ez volt:
konzervatorium.blog.hu/2010/04/07/huszonot_eve_hunyt_el_carl_schmitt

Mondjuk ne csodálkozzunk azon, hogyha egy blogra az indexről jönnek a legtöbben, akkor leépül. Ki kell szolgálni a parasztok szellemi igényeit is! :)

Bloodscalp 2010.05.18. 21:09:23

@Sztyepan: te vajon mi vagy?:) bástya vagy huszár?:)

HaKohen 2010.05.18. 21:29:36

@Sztyepan:

A tudósítás alapján valóban kissé (?) gittrágás folyt ottan.

A sok "XY szerint..." is zavart, amikor látszólag tényekről lett volna szó. Pl. nem érdekel a 213. feltételezés a nyomtatott sajtó és a blogoszféra ilyen vagy olyan összefüggéséről, kapcsolatáról stb., ha éppen az adatok hiányoznak. Ezekről akár én is mondhatnám, hogy szerintem... - de azértse mondom.

@mefisto:

Azért csak nyugodtan bánjad, hogy kimaradt...

@Sztyepan:

Concerning Konzi: asszem nem ártana valami arany középút. Egyik véglet a kb. 3 (három) ember számára érthető és tudása alapján kommentelhető poszt, amíg más fazonok csak úgy tesznek, mintha értenék és úgy kommentelnek, hogy a komment sem érthető. A másik véglet az idecsődült elmeháborodottak, akikből nagyon sokan vannak, és nem lehet mindet kimoderálni. Legfeljebb értelmes és érvekkel, adatokkal, netán empirikus kutatásokkal (nem sikít!) alátámasztott posztokkal lehet elriasztani a többségüket. Akik meg maradnak, azokkal tisztességesen rögeszmét cserélni, hogy ne mondjam beszélgetni. Na, ez nekem az arany középút.

legeslegujabbkor 2010.05.18. 21:35:37

Időhiány miatt, csak pár blogot tudok követni, pedig ennél több is van, amit érdekesnek találok.

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2010.05.18. 22:32:26

az elmeháborodottakról most röviden csak annyit, hogy amióta nem kapott 2/3-ot Vona pártserege, azóta az elméjük sem háborog annyit nyilvánosan (itt se).

másrészt nagyon kiváncsi vagyok mennyire marad releváns a Konzi a megváltozott országban. pár éve a legszellemesebb, legfrissebb blog volt, most meg azon kapom magam, hogy nagyobb várakozással látogatok el pl. ide: fenteslent.blog.hu/ (persze lehet csak azért, mert még nem értem mi is megy)

jan 2010.05.19. 00:10:02

Kicsit OFF, de csak én érzem úgy, hogy az elmúlt hónapokban megváltozott a Konzi profilja. Nem ír már Békés, Megadja pl., kevesebb a mélyebben szántó, elgondolkodtató cikk, több a napi politika.

Tud valaki valamit ennek a hátteréről?

Sztyepan Asztahov 2010.05.19. 00:49:13

@jan: Istenem de jó érzés, hogy nem csak én vettem észre! :)

Megváltozott az egész valamiért.
Ide politikai filozófia kellene, klasszikus és neoklasszikus közgazdasági eszmetörténeti írások. (Smith és Burke lávolta egymást közgazdasági nézeteik alapján)

@HaKohen: ja, empíriára is szükség lenne.
Én szerintem nem kell törekedni középútra. 4-5 oldalas mini egyetemi beadandóknak megfelelő hosszású posztokat kellene írni. Aki még ennyit sem hajlandó végig olvasni az menjen máshova. Ma már közhely az a jól megfigyelt tény, hogy az olvasok rövid posztokat szeretik, mert akkor kis erőfeszítéssel jutnak új infóhoz. Ezt nem kell kiszolgálni!! Ha ezeket filozófiai írásokat csak 3 ember tudja kommentálni, akkor csak annyi tudja, ennyi. Az index szokásból kirakja a legkomolyabb, olykor hivatkozással megírt eszmetörténeti posztot, illetve a gyakorlatilag véleménymegmondó maszopot/ballib értelmiséget fikázó posztot. Hónapok ezek vannak többségben.

Szerintem munkamegosztás kellene a Mandiner és a Konzi között. Az előbbi fikázza a maszopot illetve a rosszabikot, legyen elfoglalva a napi politikával. A konzi meg elméletiségre törekedjen, és mondjuk az legyen megkülönbözető jegy a komoly nyomatott folyóiratoktól, hogy ide explicite bele írhatja a mini "tanulmányba" a szerző a véleményét. (amit mondjuk a Nemzeti Érdek, Századvég, Kommentárban nem annyira tehet meg. Bááár...) Továbbá a terjedelem sem 20 oldalt, hanem csak 5.

Na, nekem ez a kívánságom lenne...

Iustizmord 2010.05.19. 11:00:36

@jan: az ok a zavar az erőben. amíg a jobbik csak lájtosan ekézte a fideszt és inkább csak a kormányt mockolta addig nem vált el a szar a májtól, de most már igen, és ez kellemetlen, hiszen azzal volt a fidesz egy platformon sokáig, akiket most csitítana, ld zsagva györgy tegnapi magánszámát. a kellemetlen rokonság, a gázos haverok, az az ami zavart okoz.

mármint szvsz

preksen 2010.06.11. 06:30:46

Boross Péter for President!

Az idő rövidsége miatt minden fórumot megragadok,
- felrúgva esetleg a Netikett szabályait is - hiszen óriási a tét.
Pár héten belül, megint a polgárok megkérdezése nélkül
- esetlegesen más véleményét megint kihagyva, semmibe véve -
akarják a Köztársasági Elnököt,
vagyis a Magyar Köztársaság Első Polgárát megszavazni, megválasztani.

Aki ismer méltó személyt, tudja és meri is ajánlani, megteheti itt:

elnokajanlo.blog.hu/

Cum Deo pro Patria et Libertate!

a.nemzet.jobbágya ajánlásával:
boross-peter-for-president.blog.hu/

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása