Egy választókerület tanulságai

bazalttufa I 2010.04.27. 07:51

Vasárnap 57 körzetben választottunk, én most személyes okokból egyet emelnék ki. Ott élek ugyanis. Nem tartozott a legizgalmasabb választókerületek közé, se egy Szanyi kapitány, se egy Molnár Oszkár, ráadásul az 51%-os eredménnyel első ránézésre gond nélkül nyert a fideszes jelölt. De ennek az 51%-nak kicsit közelebbről szemlélve komoly tanulságai vannak, a Fidesz szemszögéből.

Nem húzom tovább, a pest megyei második választókerületről, tehát Vác, Göd és Sződliget képviselőválasztásáról lenne szó.
Egy kis ablak egy kisváros hátsóudvarára.


Mielőtt rátérnénk az elemzésre, íme az első forduló eredményei (csak a váci adatok alapján):

 

Bábiné Szottfried Gabriella (Fidesz-KDNP) 6696 db
Dr. Jakab Zoltán Attila (MSZP) 4511 db
Bethlen Farkas (független) 3593 db

Fehér Zsolt (Jobbik) 2743 db
Elekes Balázs (LMP) 1406 db

A pártlisták vonatkozásában:
Fidesz-KDNP 9504 db
MSZP 4040 db
Jobbik 3120 db
LMP 1542 db
MDF 490 db
Civil Mozgalom 292 db

A számokat kibontva a következőket lehet látni.

A fideszes Bábiné, kerekítve, 30%-kal kapott kevesebbet a Fidesz-listánál.

A jobbikra és a jobbikos jelöltre érkező szavazatok között relatíve szintén nagy a különbség, de erre egyszerű a magyarázat, Bethlen Farkas (mint a Magyar Sziget fesztivál házigazdája Verőcén) közel áll a jobbikos szavazók szívéhez. Ki lehet jelenteni, nagy valószínűséggel a különbség teljes egészében nála csapódott le.

Az MSZP és a jelöltje közti különbség (12%) magyarázata: a jelölt orvos (ez egy kisebb közösségben még kevésbé népszerű orvosoknál is felhajtó tényező.)

Ha a független jelölt Bethlentől levonjuk a hozzá érkező kb. 400 jobbikos szavazatot, kiderül, hogy a maradék kis eltéréssel annyi, amennyivel kevesebben szavaztak Bábiné Szottfried Gabriellára a Fidesz-listánál.

Hogyan lehetséges az, hogy a helyi fideszes jelölt a fideszes területi listához képest 30%-kal kapott kevesebbet, tehát közel minden harmadik Fidesz-szavazó mondott rá nemet rá? Ez egyébként a legnagyobb különbség egy párt listás és egyéni szavazatai között.

Messziről nézve Bábiné kudarca magyarázható lenne Bethlen Farkas misztikus népszerűségével is, de ez egy helybeli lakosnak vicces feltételezés. Bethlen Farkas Verőce polgármestereként Vácnak, Gödnek és Sződligetnek jóindulattal, vagy ellenérzésekkel színezve, de nagyjából semleges. Az egyetlen, amit az itteniek tudnak róla, hogy még ez a semlegesség is egy nagyságrenddel szimpatikusabb, mint Bábiné Szottfried Gabriella. Aki amúgy saját háza táján, Sződligeten kapta arányaiban a legkevesebb szavazatot.

Mi történt Vácott?

Egy püspöki város alapállásban a jobboldal sasfészke kellene, hogy legyen. Vác viszont, az elmúlt tíz év eredményei alapján legalábbis, maga a megszentelt Csepel. Gondolná az egyszeri amatőr politológus. A valóság ezzel szemben az, hogy a város, kisebb eltérésekkel ugyan, de nagyjából az országos átlag mentén szavazott az elmúlt húsz évben. A kisebb eltérések - ami hol egy dörzsölt veterán szoci extanácselnököt, hol a helyi jobboldal megosztottságát jelentették - persze elegendőek voltak ahhoz, hogy kiélezett helyzetben az országos átlagtól eltérő eredmények szülessenek. Így maradhatott pl. a szocialista Bóth János polgármester 2006-ban még a nagy fideszes önkormányzati tarolás idejében is.

Az persze már tavaly is világosabb volt még egy napkitörésnél is, hogy az idei választásokon ezek a kisebb eltérések lényegtelenné válnak, és még egy narancsszínűre festett arapapagáj is befutna. Ekkor oszlatták fel a helyi Fidesz-szervezetet, és ezután lett a helyi Fidesz egyetlen, rivális nélküli, meghatározó embere Bábiné Szottfried Gabriella. A többieket egyszerűen kirúgták, okkal és ok nélkül, tekintet nélkül a munkájuk minőségére, de még a lojalitásukra is. Kőkemény hatalmi játszma kicsiben. Benne van a pakliban ez is, nem kell álszenteskedni, ettől még nem dől össze a nyilvános vécé.

A helyi, értelemszerűen jobboldali, lokálpatrióta értelmiség kereste a kapcsolatot és a kompromisszumot is a képviselőjelölttel, de egyikre sem mutatkozott fogadókészség. A képviselőjelölt nemes egyszerűséggel elhajtott mindenkit a francba és egyértelművé tette, a várost, beleértve a polgármesteri tisztséget, saját hűbérbirtokaként kezeli. Vagy ő, vagy az, akit ő annak jelöl.

A kompromisszumképtelenség csak egy dolog. A másik a hirtelen a hatalom közelébe sikló, egy éve még kérlelhetetlenül ibista MDF-es (természetesen Fidesz-gyűlölő), ma már erőszakos újfideszes turbócsigák jó viszonya a képviselővel és a lehetséges, belengetett pozícióik a helyi városvezetésben, amitől párt és világnézettől függetlenül, minden a helyi politikai életet ismerő polgárt kiver a víz. (A "ki váltott legtöbbször politikai oldalt az elmúlt 20 évben"-verseny országos győztese is váci egyébként. Ferjancsics László előbb fideszes önkormányzati képvselő, majd éveken át szocialista alpolgármester volt, mostanában, micsoda meglepetés, megint a Fidesz környékén lebzsel, de még szoci mandátummal, a poén kedvéért. Szurkolunk a világcsúcsért és az aranykaméleon-díjért!)

Ez egy harmincezres kisváros, ide nem kell fehér lepelben aknavetővel besétálni ahhoz, hogy mindenki tudjon rólad. Internet nélkül is közismert, kinek a kutyája csinál a főtéri rózsabokor tövébe. A HVG-ben megjelent hangfelvételek tartalma, a képviselőjelölt arroganciája a sajtó nélkül is közismert volt. Kevesen örültek neki, de a tét valójában nem a képviselői poszt. Az átlag országgyűlési képviselő jobb esetben kilobbizik valami beruházást, iskola-felújítást egy ciklus alatt, évente tart pár lakossági fórumot, a helyiek életére, valljuk be, minimális hatással van. Vannak persze az átlagnál jobbak, rosszabbak is, de utóbbi esetben is elviselhető a veszteség.

A város vezetése viszont más tészta. Egy felkészült és a városért valóban tenni akaró városvezetés jó utakat (tehát kevesebb tengelytörést), jobb iskolákat, több bölcsődét, kisebb hiányt és kevesebb korrupciót jelent. Egy jó, vagy egy rossz városvezetés napi élmény az ott élőknek. Az igazi tét tehát az őszi önkormányzati és polgármester-választás.

És ebben az esetben a politikai szimpátia másodlagos. A város az első.

Ezt üzente a város a jelöltről. Annak ellenére, hogy a jelzésnek most nem volt következménye, minden harmadik szavazó elvesztését csak kivételes helyzetekben lehet büntetlenül megkockáztatni. Ez most az volt, de még egy ilyenre nem bazíroznék. Már ősszel sem.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr841954253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.04.27. 08:51:53

Nekem az ogy-képviselő-polgármester feleség, a helyi Fidesz-elnök férj és Fidelitas-elnök leány kombó tetszik a legjobban. Merész!

:D

Egyébként hallottam olyan fideszesekről, akik direkt átjelentkeztek, hogy máshol húzzák be az ikszet a Fidesz mellé, mert a fenti személyre semmiképp nem akartak szavazni.

csorsza 2010.04.27. 08:58:52

Majd ősszel kiderül, mennyire megy át ez az üzenet a fidesz-vezérkar felé...

2010.04.27. 09:17:59

Meggyes után Bábiné már a második időzített bomba. Ki tudja hány van még?

stulquec 2010.04.27. 09:23:46

És tényleg. Eléggé utálhatják helyi szinten ezt a nőt.

Sződliget. 3. szavazókör :

1 Bábiné Szottfried Gabriella FIDESZ-KDNP 127
2 Bethlen Farkas Független 142
3 Elekes Balázs LEHET MÁS A POLITIKA 36
4 Fehér Zsolt Jobbik 85
5 Dr. Jakab Zoltán Attila MSZP 128

evil overlord (törölt) 2010.04.27. 09:29:08

Így lehet hamar nagyot zakózni, gratutálok. Orbán igazán küldhetne egy selyemzsinórt (Fótra és Esztergomba is).

BTW, hogy még szebb legyen a helyzet: Verőcén hallottam jó pár negatív dolgot Bethlenről.

Brukk 2010.04.27. 09:30:31

Most akkor mi a probléma?
A Bethlen Farkasék akkor meg miért nem fogtak össze a jobbikosékkal?

Ráadásul, ahogy nézem a 2. fordulós egyéni eredményeket hasonlítottad az első fordulós listás eredményekkel...
Úgyhogy van egy egyszerűbb képlet is az összeesküvés elméletnél: kevesebben mentek el a második körben. Itt is lehet az a "hiányzó" kb. 3.000 szabazat.

Veder1 2010.04.27. 09:32:52

Erről a Bábinéról a HVG-ben olvastam. Nekem úgy jött le, hogy egy tipikus oligarcha. Érdekes...

Cypriánus 2010.04.27. 09:38:04

bár ez most az országról szólt, nem Vácról (a szűkebb értelemben vett Szent Szülőföldünkről , az ország legszebb kisvárosáról, ahol a legjobb cukrászdák és leghíresebb múmiák vannak-na mégis, melyik másik magyar városnak vannak amerikai és ausztrál tudományos filmekben bemutatott múmiái, ráadásul Tutenkhamon után szerepelve a "Világ Leghíresebb Múmiái" sorozatban???!!-stb.stb. Vác rulez, természetesen :) !!!) de télleg hiteles helyi jelöltekkel kéne nekivágni az ősznek.
Bábinétől elfacsarodott a szívem. Bethlenre szívesebben voksoltam volna, ha ott voksolnék.(De persze nem csodalény ő sem.)

Cypriánus 2010.04.27. 09:40:21

Bazalttufa, vegyük át a váci Fideszt...:)
ezt most nem gondoltam komolyan, de ha elvesztik az őszi választást, lehet hogy elgondolkozom rajta.

Aron M 2010.04.27. 09:46:42

Sziasztok,
jó lenne ha az ilyen esetek belső csatornákon keresztül rendeződnének le és nem kellene őket a nyilvánosság elé vinni.
Csak úgy példaként mondom, hogy a perzsa nagykirályoknak alaptrükkje volt a helyi satrapák ellenőrzésére: rendszeresen megbízottakat küldtek ki, ezek voltak a "király szemei és fülei". Ezek aztán jól besúgták a gondbajbánatproblémapanaszt a királynak.

Elég régi recept de asszem működik.

evil overlord (törölt) 2010.04.27. 09:47:48

@Brukk: A szerző az első fordulós számokat rakta be (azonban most nem ezek a számok vannak a valasztas.hu-n, ráadásul a listás eredmények sem láthatók: www.valasztas.hu/hu/parval2010/354/354_0_index.html)

@Cypriánus: Azok alapján amiket Verőcén meséltek, inkább ne szavazz rá (III/x múlt, köztörvényes ügyek), bár lehet, hogy személyes konfliktus áll (részben) a dolog mögött. Talán nem véletelen , hogy nem a szobi kerületben indult, bár Harrach bizonyára sokkal népszerűbb.

lmpslany · http://lmpdunakanyar.blog.hu 2010.04.27. 09:53:19

Minél kevesebbet tudtak Bábinéről egy adott helyen, annál jobban szerepelt (annál inkább kapott ugyanannyi szavazatot mint a pártja). Nálunk, Gödön 58%-ot a második fordulóban (3952 db) 44-et az elsőben (4397). De még itt is bőven a Fidesz alatt maradt (50%, 4973 szavazat)

ermi71 2010.04.27. 09:59:03

Gyerekek ki nyert? A győzelmet a győztesnek soha nem kell megmagyarázni. Ez több mint 2 ezer szavazat különbség. Emlékezzünk csak 4 éve az MSZP képviselők volt olyan hogy 1 szavazattal nyertek ,meg 10 alatti különbségekkel. Mindenhol nem lehet hülyére verni az ellenfelet.

ermi71 2010.04.27. 10:15:41

Most látom csak hogy az első fordulós eredményt írta be a szerző. A másodikban milyen érdekes az állítólag utált bábiné hülyére verte a mezőnyt.

Iustizmord 2010.04.27. 10:17:56

nem lehet hgy a felfelé nyal, lefelé tapos tipikus képviselőjéről van szó? kinyalja-könyökli magának a helyet a pártban, belső ellenzék lezúz, ez az országos központot nem érdekli, csak helybennutálják, de a hangok nem hallatszanak fel Viktorig.

kiskirályságnak hívják, személyi alkalmatlanság (untauglichkeit) esetén veszélye kombó.

Brukk 2010.04.27. 10:59:23

@evil overlord: Igen, látom. Elnézést a prekoncepcióért.

De akkor még inkább nem értem a probléma lényegét. Mert a 2. fordulós eredményeket nézve a 21ezer ledaott szavazatból 11ezret megkapott a nő.

eszkep 2010.04.27. 11:25:56

@khamul: Meggyes miért időzített bomba? Simán nyert most is. Pár majom szeretgomos napi rendszerességgel hisztizik (képzelem, most mekkora a fejük...). Normálisabb fórumokon már megtudhattuk, hogy többnyire ráadásul hazudnak.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.04.27. 11:27:26

@Brukk: "De akkor még inkább nem értem a probléma lényegét."

A probléma lényege, hogy a fidesz a nyáron szükségszerűen veszteni fog népszerűségéből, ez minden kormányzópártnál bekövetkezik. S ha egy helyi jelölt ennyire népszerűtlen, ez a fidesznek a váci polgármeszterségbe kerülhet.

És tényleg jó lenne, hogy ha Orbán az oligarchák elleni fellépésnél nem feledkezne meg a sajátjairól sem (Meggyessel az élen...). (Mért pont a Dunakanyarba koncentrálódnak az ilyen csákmáték? Valami hagyomány?)

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.04.27. 11:32:51

@eszkep: "Meggyes miért időzített bomba?"

Mert egy korrupt, hatalmával visszaélő polgármester lehet népszerű, viszont alássa azt a morális alapot, amire a fidesz kormányzása épül.

(Azt ne próbáld már elmagyarázni nekem, hogy ha közmunkában éppen pont a polgi háza elé építenek egy horgásztavat, az véletlen, és csak a féltékeny ellenzék áskálódása, ha ezt fel merik hozni...)

netsrot 2010.04.27. 11:34:47

a jó kúrva anyját a gonosz törpe és bandájának! Az internetet is szabályozni akarja? Mi?... fél?..hogy a neten össze áll a fegyveres felkelés majd? Hogy rohadna meg a kis diktátor!!!

evil overlord (törölt) 2010.04.27. 11:46:46

@Brukk: Mert ez a hozzáállás ősszel, de legkésőbb 2014-ben visszaüt: ha tényleg ennyire unszimpatikus ez a nő, akkor sok Fidesz-szavazó bizonyára "orrot befogva, halkan anyázva" szavazott rá egyéniben (hogy mégse szoci legyen a képviselő), a Fidesz iránti lelkesedés (ill. a szocik elleni utálat) idővel csökkeni fog.

@eszkep: A korrupciós kérdésektől függetlenül a faszi (Fót dettó) egy érzelmileg instabil alak, könnyen lehet belőle elszabadult hajóágyú. Feltehetően nem azért nyert, mert annyira szeretik a választók, hanem azért, mert a szocikat utálják.

2010.04.27. 11:57:11

@eszkep: Nem vagyok érintett a dologban, nem ismerem a helyi viszonyokat.
Ismerőseim szerint (akikben bízom) sajnos nem alaptalanok az ellene felhozott vádak.

Vidéki 2010.04.27. 11:58:04

Az erős ellenszenv a nyertes iránt elhomályosítja a szerző tisztánlátását.

A cikkből kiolvasható, hogy a helyi fideszesek megosztottak, aminek oka
lehet, hogy korábban ott feloszlattak egy Fidesz szervezetet. Elképzelhető, hogy nem minden alap nélkül.

Ezek közül azok, akik nem szimpatizáltak a Fidesz jelöltjével, a második fordulóban nem vették a fáradságot, hogy megemeljék feneküket a székről és nem mentek el szavazni. Ezért volt csekélyebb a fideszes támogatottság a második fordulóban az elsőhöz képest.

A szerző feleslegesen kever bele arapapagályt és turbócsigát magyarázkodásába.

Vidéki 2010.04.27. 12:05:03

@Lastres:

„Börtönbüntetésre ítélte csütörtökön délelőtt a Tatabányai Városi Bíróság a Meggyes Tamás esztergomi polgármester épülő házának, illetve autójának két évvel ezelőtti felgyújtóit, valamint a felbujtókat is”

„Az első rendű vádlott, Misznéder János mindvégig tagadta az ellene felhozott vádakat. Azt vallotta: sohasem adott megbízást arra, hogy Meggyes Tamás értékeit megrongálják. Nem tagadta: haragudott a polgármesterre, mert jogtalanul kirótt rá összesen 240 millió forint építéshatósági bírságot, de a merénylet idején ezeket a határozatokat a közigazgatási hivatal hatályon már kívül helyezte.

Elmondása szerint médiakampányt szervezett a polgármester ellen…” (NOL 2010. ápr.22.)

Világos, hogy honnan fúj a szél!

Te hajlamos vagy benyelni, mint kacsa a nokedlit az ilyen bűnözők médiakampányából származó félremagyarázó híreket.

Ilyen lehet a más politika is?

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2010.04.27. 12:20:34

@ermi71:

Éppen az első és a második forduló különbségéből látszik, hogy az első forduló protestszavazás volt a jelölttel szemben. Konkrét tétje, megindokoltam miért, nem volt, a második körben sem rá szavaztak a tiltakozók, hanem a Fideszre, kétharmadra, stb. Az aranyhalam is tönkreverte volna a mezőnyt.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.04.27. 12:20:58

@Vidéki: nagyon elfogult vagy.

A vádlott által emlegetett média kampányok 2008-ban (vagy előtte voltak), akkoriban még nem is tudtam erről az egészről.

A tavacska a háza elé most épül. Erre kellene magyarázatot adni, és nem össze-vissza hadoválni: Meg feljelentgetni kommentelőket - mekkora felfuvalkodottság kell már ahhoz, hogy ilyet meglépjen az ember?

(ja és azt olvastad a cikkben, hogy MT szerint volt kabinetfőnöke áll a gyújtogatás mögött? Akkor miért is nem őt kapták el? vagy a polgármester össze-vissza gyanúsítgat, alap nélkül?)

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2010.04.27. 12:33:44

@Vidéki:

-Ez politika, a személyes érzelmek lényegtelenek. Valóban voltak, akiket megérdemelten raktak ki (ha elolvasod alaposan, látni fogod, leírtam), de a szimpla hatalmi harc bőven része volt a játéknak. Inkább az dominált. Azt is leírtam, hogy ezzel együtt lehet élni, a baj nem ebből származik.

A teljesen elvtelen, haszonkergető figurák (a turbócsigák) pedig semmilyen formában és logo alatt nem kerülhetnek a városvezetésbe. Ez nem magyarázkodás, itt élek, a bőrömre megy.

Az információimat pedig nem a piacon szedtem össze.

gpetersz 2010.04.27. 12:40:21

Én sem értettem, hogy Meggyest pl. miért hagyta meg a FIDESZ (hacsak azért nem mert nem akartak új arcot protezsálni a választás előtt).
Viszont előbb-utóbb az ilyen agyatlanok kontraproduktívak lesznek. Majd ha a FIDESZ szorít egy kicsit, akkor sokaknak átbillen az utálatküszöbe.

Egyetértek, gyakorlatilag a bányaló, üregi nyúl és Gyurcsány is nyert volna narancs színekben.

Táncolj Törő! 2010.04.27. 13:08:14

@rajcsányi.gellért (ergé): Deja vu: én a 20-as területén lakom, nem kevesen jelentkeztünk át más vk-ba, hogy ne kelljen Spallert támogatni. Sokadszorra sem értem a fidesz káderpolitikáját. Miért aláznak minket? Fót, Vác, Angyalföld... etc.
Ráadásul Spaller listán bent van az ogy-ben. Csekély vigasz, hogy ezzel végre a fogyatékkal élőknek is van parlamenti képviseletük.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2010.04.27. 13:24:13

A nem túl gusztusos hatalmi harcok mindenhol részei a politikának, ezzel együtt kell élni. Az azonban sokat mondó, hogy Bábiné abban a községben szerepelt a legrosszabbul, amelyet majdnem négy éve polgármesterként vezet: a négy sződligeti szavazókörben a második fordulóban 42, 45, 39 és 50 százalékot szerzett, míg az egész vékában 52-t. (Első fordulós szereplése még rosszabb volt). Bábiné a híresen elcseszett fideszes káderpolitika szép terméke.

Vidéki 2010.04.27. 13:25:56

@Lastres:
Ez a helyes kifejezés: nem kell össze vissza hadoválni (ahogyan te teszed).

„A tavacska a háza elé most épül.”

Nem szárazföldre épül, ahogy te elképzeled és elhiteted. Ott egy elmocsarasodott halnevelő volt, amit most kikotornak.

A lehet más politikát én úgy képzelem, hogy az érem mindhárom oldalát megpróbáljuk megvilágítani és nem csak bűnözők által szervezett médiakampány híreit böfögjük fel újra meg újra.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2010.04.27. 13:32:47

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

Nincs köztünk vita, ezt írtam én is. Sződligeten egyébként az első fordulóban 30% alatt szerepelt.

teknős 2010.04.27. 13:35:49

@evil overlord: Máris elvesztetted a szavahihetőségedet!

A fóti polgármester esetét azért egészen jól lehetett követni a neten.

Amit vele csináltak az azért nem volt mindennapi. Itt nem a politikában megszokott adok-kapokról van szó, mint mondjuk, amit Orbán vagy Gyurcsány kap, hanem közelített a fizikai kínzáshoz, amit az emeszpés képviselők műveltek Fóton. Folyamatosan zavarták a testületi ülést. Fizikailag nem hagyták beszélni . Amit tettek, az már túlmegy a politika eszköztárán.

Lehet, hogy hibázott a polgármester, de nincs benne csoda, ha valaki belenézett egy fóti testületi ülésbe.

Ha ilyen alapossággal ítélted meg Bethlen Farkast, akkor nem igazán tudok hinni a szavaidnak.

Vidéki 2010.04.27. 13:38:05

@Lastres:
Írod: „A vádlott által emlegetett média kampányok 2008-ban (vagy előtte voltak), akkoriban még nem is tudtam erről az egészről.”

Ha hajlandó vagy kinyitni a szemedet és leszállni a földre prekoncepcióid birodalmából figyelmedbe ajánlom, hogy itt az Indexen létezik egy „Meggyes a hibás” című blog, amely már a címében sugároz egy eleve elítélést. A te prekoncepcióid rezonálnak az ott megjelentetett lejáratást célzó tartalommal.

teknős 2010.04.27. 13:39:15

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Reménykedjünk, hogy a képviselők felezésekor a Székynék, Spalerrek és Bábinék eredménye ott lesz a Fidesz vezérkar előtt! Elegánsan el lehet őket tüntetni.

nyg 2010.04.27. 13:41:52

Misznéder azt is beismerte, hogy lejárató médiakampányt szervezett Meggyes Tamás ellen. Mint vallomásában elmondta: „A polgármester viselkedése sokunknak nem tetszett, s ez összehozott néhány aktívabb és elszántabb embert a cselekvésre. Saját költségünkön városi kiadványt gyártottunk….Internetes portált indítottunk … Ebben az időben úgy tűnt, hogy mozdul a sajtó, jelent meg pár cikk a HVG-ben, a Népszavában és egy pár más médiában is. A sajtókampányra kaptam árat is… egy rövid, de intenzív kampány ára kb. 10 000 000 Ft lesz, ami tartalmazza az újságírók munkadíját és a tv-s, újságos felületek megjelenési díját is. … Azt szorgalmaztam, hogy gyűjtsük össze mindazt a dokumentumot, ami a polgármester viselt dolgait bizonyítja, hivatali és magánéleti zűrjeit kínáljuk be a sajtónak.”

evil overlord (törölt) 2010.04.27. 13:51:57

@teknős: Mi a rák van a szavahihetőséggemmel? Vetted a fáradságot, hogy rápillants, hogy miket irkáltam az elmúlt hónapok alatt? Aki kicsit is ismeri "munkásságomat" az tudja, hogy ugyan nagyon utálom a posztkommunistákat, de nem lógok ájtatos tisztelettel a Fideszen és nem fogom kinyalni a seggét egy idiótának, csak azért mert a Fidesz funkcionáriusa.

Nem érdekel, hogyan provokálták a posztkomcsik a fóti polgármestert, aki nekiáll (kis túlzással) verekedni a képviselőtestületi ülésen, az NEM ALKALMAS tisztsége ellátására. Ősszel és 2014-ben majd lehet csodálkozni a csökkenő népszerűség eredményén (amíg a szocik nem jönnek vissza, engem nem érdekel).

Bethlen Farkast nem ismerem személyesen, egy verőcei (fideszes!) ismerősöm mesélt róla csúnyákat. És leírtam, hogy az is elképzelhető, hogy személyes ellentétek (is) állnak a véleménye mögött.

BTW, emiatt a hangnem (többek között pont a tied) miatt hagytam abba a Reakció/Mandiner blog kommentelését (az olvasást nem, mert a szerzőket továbbra is csípem), itt, a Konzervatóriumon kevesebb a monomániás.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2010.04.27. 19:41:45

@Aron M:

Ez a megoldás nem rajtam és nem is a helyi lokálpatriótákon múlt. Satrapa volt nem is egy, eredmény nem. Talán, mert ez nem a perzsa birodalom.

HaKohen 2010.04.27. 20:34:55

@Lastres:

"Mért pont a Dunakanyarba koncentrálódnak az ilyen csákmáték? Valami hagyomány?"

Naná! Az eredeti Csák Máté (1300 körül) épp ott regnált egy kicsinyég északabbra.

HaKohen 2010.04.27. 20:42:28

@Iustizmord:

"...a hangok nem hallatszanak fel Viktorig."

Ne kezdd má te is!

Bármily bizarrnak tűnik (és mielőtt bárki bármit rámfog, nem a két személyt kívánom hasonlítgatni, hanem a velük kapcsolatos atittűdöt), a következő történelmi ténysor jut eszembe. Amikor a sztálinizmus legsötétebb éveiben a legrendszerhűbb emberekből is tömegesen börtönöztek be koncepciós perekkel vagy anélkül sokakat, akkor némelyikük leveleket írt szeretett Joszif Visszárionovicsukhoz, atyuskájukhoz, hogy szabadítsa ki őket, mert biztos nem jutott el hozzá az ilyen törvénytelenség-sorozat; csak az őt körülvevők tájékoztatják félre őtet. Merhogy az országos központot nem érdekli...

teknős 2010.04.27. 21:47:26

@evil overlord: Monomániás az öreganyád. Egyszerűen nem gondolkodsz. Pont ezt kívánják elérni, egyébként jól bevált módszerrel a posztkomcsik.
Nem azért, mert buta lennél, hanem mert felülsz ennek a befolyásolási technikának.
Elég sokszor mondják el, hogy Orbán Viktor árkot ásott, vagy hogy szétverte a kisgazdákat és az olyanok, mint te is vagy, szépen elfogadják axiomaként ezt az állítást. Anélkül, hogy átgondolnák, hogy milyen valóságtartalma van ennek az "axiomának".

Én nem ismerem sem Bábinét, sem Meggyest és feltételezem, hogy akik véleményt mondanak róla, azok ismerik és nem vaktában beszélnek. Ráadásul Bethlen Farkas esetében nincs is okom arra, hogy ne higgyem el, amit állítasz.

Miközben engem nevezel monomániásnak, csak azért, mert bár nem politikusan, de kitartóan szembeszálltam a prolipárt megtévesztő magatartásával, te kézségesen szajkózol egy rosszindulatú véleményt . Ha valóban figyeltél volna engem, (megjegyzem bennem semmilyen nyomot sem hagytál és nyugodtan tekinthetem elismerésnek, hogy emlékszel a véleményemre) akkor tudnád, pl. Székynével kapcsolatban nagyon is kritikus dolgokat fogalmazok meg, mert őt ismerem. Ahogyan a Jobbik vezérkarát is, nem átlagos szavazói szinten... De te nem ismered a fóti polgármestert.

evil overlord (törölt) 2010.04.27. 23:26:48

@teknős: Nem én vagyok az, aki (néha túl durván) lehordja az "ellenséges" kommentelőket, legyen az jobbikos, szoci vagy mdf-es (na jó, 2-t elküldtem melegebb éghajlatra, de nem azonnal). 1-2 hónapja négymadárhoz beírtam, hogy kitört a választási pszichózis, és láthatóan még mindig nem múlt el mindenkinél.
Nagy ívben teszek a hasznos idióták árokásására (bár kávé helyett használható), de úgy látom még mindig nem néztél bele a kommentjeimbe. Láttam az ominózus fóti videót, könnyű provokálni, ezért nem alkamas; keressenek olyat, ki jobban bírja a szocik fúrását. Meggyesnek is volt 1-2 olyan megnyilvánulása, mely arra utal, hogy nem 100-as. Érdekes módon Kósa, akit szintén baszogatnak nem csinált ilyen hülyeségeket. Ha ő meg tudja állni, ezek ketten miért nem?
Azonban csak magamat tudom ismételni, engem nem zavar ha ezek miatt csökken a Fidesz népszerűsége, amíg a szocik nem jönnek vissza (a Jobbik elég valószínű, hogy nem fog már tovább nőni).

teknős 2010.04.27. 23:52:10

@evil overlord: Akkor végül is egyet is érthetünk :) Én elhiszem, hogy Meggyes is Székyné kategória és a fóti polgármester sem való oda. (Csak azzal vitatkoztam, hogy nem normális)

evil overlord (törölt) 2010.04.28. 12:19:30

@teknős: Szerinted van olyan ember, aki teljesen normális?

lübecker 2010.04.28. 19:07:03

Az "Aranykaméleon" díjra nem csak a kis köcsög Ferjancsics, de a Fördős gyerek is pályázhatna. Nagyívű politikai pálya: MSZMP 17 évesen, aztán asszem a MIÉP, majd Fidesz, most talán a Jobbik. Lényeg, hogy volt már mindenhol.

HaKohen 2010.04.29. 19:39:45

@evil overlord:

Hát gondolom, jártál már orvosnál, de mér tőlem kérded?

evil overlord (törölt) 2010.04.30. 10:06:44

@HaKohen: "Mindenki hülye csak én vagyok helikopter." :)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása