Az MSZP értelmisége vagy az értelmiség MSZP-je?

dobray I 2010.04.08. 08:01

"Egy sajtóbölény (értsd: főszerkesztő), egy miniszterelnök, egy pedagógus, egy pártelnök, egy gazdaságpszichológus, egy miniszterelnök-jelölt, egy politológus, egy volt szabad-demokrata – az atv.hu információi szerint érdekes egyveleg ült össze a Toldi moziban, ahol az MSZP az értelmiségiek támogatásáért lobbizott. A Bajnai Gordont, Lendvai Ildikót, Mesterházy Attilát pódiumra ültető, nem sajtónyilvános találkozó alaphangját a szocialista miniszterelnök-jelölt adta meg. A kiszivárgó hírek szerint Mesterházynak nem derogált szolidan mea culpázni, hogy az MSZP-kormányzása alatt bizony bőséggel érkeztek tanácsok, kritikák a baloldali gondolkodóktól, de a kormánypárt gyakran figyelmen kívül hagyta a tanácsokat."

Hát, van ilyen, lehet, hogy jobban hallgatni kellett volna a kéretlen tanácsadókra. Végülis, olcsóbb, mint a kért tanácsadók. Érdekes amúgy, eddig úgy tudtuk, hogy értelmisége az SZDSZ-nek van. Csak hát már nincs SZDSZ. De most akkor a kormány kinek felelős? A választóknak, a parlamentnek vagy az értelmiségieinek? Akiket senki nem választott, akiknek nincs felelősségük, és akik főleg a baloldalon állami pénzből, munkaidőben osztják az észt publicisztikáikban, akkor is, ha a publicisztikaírás nem tartozik munkaköri leírásukhoz, és azért máshonnan fizetnek nekik.

De mondjuk azt, hogy hadd tegyék. Végülis, ha épp nincs munka, hadd írjanak, szakértsenek, és fejtsék ki, szerintük hogy s mint kéne kormányozni/kommunikálni. Tulajdonképpen a saját szakterületéhez miért is ne szólhatna hozzá valaki? Vagy akár általánosabb kérdésekhez is. Nem árt, ha van egy felelős közvélemény, ami sokszínű, meg ez a demokrácia, stbstb. De miért is kéne bárkinek mindenben megfelelni ezen értelmiségi elvárásoknak akár még az MSZP-nek is?

Akkor az értelmiség alapítson pártot, MagyarországI Értelmiségi Párt, induljon a választásokon, és meglátjuk, mi lesz a nagy szakértésből. Én biztos nem szavazok rájuk, nem vagyok se értelmiségi, se szakértő.

A legjobb, hogy Mesterházy megígérte, legközelebb jobban figyelnek az értelmiség szavára, csak most mégegyszer az szavazzon rájuk. Ez ugyanolyan lenne, mint az összes többi ígéret, amivel megígérik azt, hogy épp az ellenkezőjét csinálják annak, amit eddig tettek. Most az MSZP-nek lesz pár éve, hogy végiggondolja viszonyát a véleményt már nem formáló értelmiséghez. Remélem, nem az Értelmiség útja az osztályhatalomhoz című opuszt olvassák újra.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr31892410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marós 2010.04.08. 09:01:59

Az mszp, egy korrupt, a választókat átverő, veszélyes, és kártékony párt, az értelmiségével, és a többi réteghez tartozó gyökereivel együtt.

evil overlord (törölt) 2010.04.08. 13:41:31

Ja, alapítson pártot a Galamus :)

szusi úr 2010.04.08. 13:51:05

@evil overlord: esetleg kérdezze meg a www.valasztasom.hu -t, h kire szavazzon :)

evil overlord (törölt) 2010.04.08. 14:19:41

@szusi úr: A galamusnál nem (nagyon) kétséges, hogy melyik pártra szavazzanak.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása