„Inkább a világ valós kérdései foglalkoztatnak" - Interjú Peter L. Bergerrel

Konzervatorium I 2009.07.04. 18:00

bergerpPeter Ludwig Bergerrel magyarországi látogatása és legújabb könyvének megjelenése apropóján készítettünk interjút. Berger tudományos pályáján leginkább vallásszociológiai és a modernitással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozott, de széles körben ismert Thomas Luckmannal közösen írt elméleti szociológiai munkája, A valóság társadalmi felépítése is. Jelenleg a Bostoni Egyetem tanára, és az Institute on Culture, Religion and World Affairs igazgatója.

 
Az interjú a Konzervatórium.hu-n olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr361226385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.07.04. 15:40:25

"Szerintem ma ettől szenved a szociológia, és bár már nem fordítok akkora figyelmet a tudományágra - inkább a világ valós kérdései foglalkoztatnak -,"

Ezért a beszólásért különdíj jár.

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.07.04. 17:12:01

érdekes és eléggé furcsa, hogy a szekularizációs elméletet úgymond PUSZTÁN empirikus indokok miatt vetette el. tagadja hogy ebben világnézeti motívumok is szerepet játszottak volna az ő esetében...mintha a világ is megváltozott volna, nem pedig elsősorban a kutatás (geográfiai) fókusza...

apróság. "igen nehéz volna vitatni, hogy egy olyan hely, mint India, ne volna vallásos": ez elég rosszul hangzik így. ("it is hard to argue that a place like India isn't religious" vagy valami hasonló angolul persze OK) - talán: "nehéz vitatni, hogy India például eléggé vallásos"

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása