Szerény javaslat az SZDSZ-nek

Hadrian VII. I 2009.06.29. 08:03

Nem, nem lesznek olcsó poénok, nem lesz kárörvendő vigyorgás. Azért nem, mert a dolog hihetetlenül unalmas és érdektelen. Kedves SZDSZ-es felebarátaim, van viszont egy javaslatom számotokra, amit igazán meg kellene fontolnotok!

Az SZDSZ a teljes felbomlás állapota előtt - közben - van. Az alapítók, a régi vezetők, a nagy nevek - Tölgyessy, Hack, TGM, Kis stb. - rég elhagyták a pártot. Akik az egykori milliós szavazótáború pártot leamortizálták, de legalább valamilyen vezetői kvalitással rendelkeztek - Pető, Magyar, Kuncze - szintén a háttérbe vonultak. Az a pár ember, aki maradt, vagy épp megbukott - Fodor -, vagy a bukást megelőzve visszavonul - Demszky. A zenészek hazamentek. Nem maradt senki ebben a pártban, ez a nagy büdös igazság. És mindent csak maguknak köszönhetnek. Retkes? Badacsonyi? Senki által nem ismert, a politika századvonalából előrángatott amatőrök, a klientúra és a holdudvar középszerű szerencslovagjai? Komolyan ezekre kéne bízni egy - valaha - komoly pártot? 

Mi jön most? Pártszakadás, frakciószakadás - egyes információk szerint tovább éleződik a helyzet az SZDSZ-ben. Kóka János és hívei utolsó vérükig támogatják a kormányt, kivonulnak az SZDSZ országos tanácsánaki üléséről, nehogy az határozatképes legyen, és esetleg nehogy leváltsák Kókát a frakcióvezetői posztjáról. Fodor támogatói felmorzsolódtak, lemondtak, kiszorultak - a hírek szerint most Kóka János és Demszky Gábor képezik a teljesen erőtlen SZDSZ két erőcsoportját.

Emlékszünk Kókára, aki egy hasonlat szerint Magyarországot részvénytársaságként menedzselte volna. Nos, szerencsére erre nem sokáig volt lehetősége. Ellenben az teljesen világos, hogy az SZDSZ jelenjét és jövőjét szintén üzleti szempontból nézi - és a politikai helyzetet nézve, bármennyire is antipatikus Kóka, az SZDSZ jövőjéről szóló vitában ő látja reálisan a dolgokat. Amit lát, az egy csődbe jutott cég, ahol dörzsölt vezetőként már csak egy dolgot tud tenni: kimenteni a cég vagyonát, és elmenekülni a hitelezők elől. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a végsőkig kiáll a kormány mellett. Hiszen minden egyes hónappal, héttel, nappal, amíg sikerül elodázni a Bajnai-kormány bukását, a különféle állami és önkormányzati pozíciókon keresztül még lehet szívni, pumpolni a lényeget. Ez egy végtelenül visszataszító, cinikus és korrupt magatartás - de ez a legtöbb, amit még ez a párt el tud érni evilágon.

Ezzel szemben vannak azok, akikben felhorgadt még valamiféle önérzet, szégyenérzet, felelősség - nos, ők folyamatosan hagyták el a pártot eddig is, és valószínűleg most már méginkább. De maradtak még olyanok is, akik úgy tesznek, mintha lehetne még folytatni a történetet, akik nem adják fel: ők ki akarnak farolni a kormány mögül, elbukni az előrehozott népítéletet, hogy aztán a 2010-es önkormányzati választásokra már valamennyire újra tudják magukat szervezni. Nyilván az ő motivációik sem mentesek az anyagi megfontolásoktól, ugyanakkor Kókáéhoz képest ez egy fokkal szimpatikusabb hozzáállás. A baj csak az, hogy nincs semmi realitása. A baj az, hogy Kóka valóban olyan szörnyű, mint amilyennek a népszerűségi adatok alapján a magyarok túlnyomó többsége gondolja, és hogy mégiscsak az ő terve az, ami politikailag kivitelezhető. Ki kell mondani: Kókának van igaza. Az SZDSZ mint párt nem élhet tovább: mert nincs rá igény. Igény inkább arra van, hogy lehessen más a politika.

Ám mivel a Szabad Demokraták Szövetsége valaha nem egyéni karrierlehetőségekért és a személyes vagyonok gyarapításáért jött létre, hanem voltak eszmei, ideológiai és morális alapvetéseik is, ezért semmilyen körülmények közt nem választhatják a Kóka-féle utat. A Demszky-féle utat azért nem, mert politikailag irreális, a Kóka-féle utat pedig azért, mert morálisan vállalhatatlan. Csak egyvalami marad hátra: ha a párt nem tudott nagyságot felmutatni addig, amíg életben volt, legalább halálában mutassa meg, legalább most hitesse el velünk, hogy mindez talán alakulhatott volna másképp is! Ezek egy csúnyán elveszített meccs utolsó percei, ahol a kék mezben játszó csapat hat öngól (koalíció az MSZP-vel, Tocsik-ügy, D-209 és Medgyessy támogatása, őszödi beszéd és Gyurcsány támogatása, 2006. október 23., gazdasági válság és Bajnai támogatása) után már semmit sem tehet. Csak egy dolgot: ahelyett, hogy szimplán csak egy csúfos kudarcként vonuljanak be a történelembe, van még két percük arra, hogy a szabályokat felrúgva egyszerűen csak levonuljanak a pályáról, otthagyják a stadiont, felmondjanak a csapatnál és az egyesületnél, leadják a kincstári edzőcipőket a gondnoknál - és hazamenjenek.

Legyen vége! Ti is azt gondoljátok, amit mindenki más az országban, csak ti eddig nem mondhattátok ki a pártfegyelem miatt. Ne hagyjátok, hogy a pártfegyelem elnyomja a lelkiismereteteket - legyen vége a pártnak, és jobb lesz mindenkinek! Hagyjátok abba! És ezért a lépésetekért valóban mindenki hálás lesz nektek. Őszintén.

A szélsőségesek miatt pedig ne aggódjatok: végre erős és határozott ellenfelet kapnak, amikor a jobboldal fog ellenük ringbe szállni...

 

Kapcsolódó írások:

"Az a kiábrándult, aki az SZDSZ-re szavaz, annyira nem is lehet kiábrándult" - Lehet Más a Politika

A hübrisz zsoldja

Lehet más az SZDSZ?


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr241214786

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ficere Ödön hírei 2009.06.29. 08:56:48

Az SZDSZ csomagolA választást követően komoly mozgások várhatók az SZDSZ berkein belül. A szavazók elég egyértelmű üzenetet küldtek Horn Gábornak, aki néhány hete kijelentette: „ ha nem kellünk, akkor abba kell hagyni „. Horn nem arról híres,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2009.06.29. 09:24:47

@Ficere Ödön hírei:
nem kelletek, húzzatok a vérbe!

☉ ☾ 2009.06.29. 09:34:29

Azért vannak a blogok, hogy mindenki írhasson amit akar, és elhitesse magával, amiről különben tudja, hogy nincs a birtokában.

states 2009.06.29. 09:45:02

Azért nem olyan egyszerű a helyzet, én speciel drukkolok az SZDSZ-nek, hogy izmozzon fel 4.99%-ra az esedékes országgyűlésin, és szerezze vissza a Dávid-Herényi szeptemberben rabosítandó kettőstől minimum 0.4%-ot...

S. Annyi 2009.06.29. 09:48:27

E javaslathoz csatlakozom. Legyen vége! Távárisi konyec!

x/x 2009.06.29. 09:51:33

Hát ez elég gyengusz. Különösen az utolsó linkkel hivatkozott cikk, amely organikus fejlődésnek tudja be, hogy a két háború között egyetlen komoly erő volt az országban. Kár, hogy a választójogi szabályozásról a szerző elfeledkezett beszámolni, bár lehet, "konzervatív" oldalon ez most is követendő cél/eszköz.

Konzervatív 2009.06.29. 09:51:34

Kiváló,nagyszerű,csodás írás.A rabmadarak 2009.VI.7-én végleg elköltöztek.De ahogy ezt a posztíró is remekül látja,csak maguknak köszönhetik.Kellett a fasiszta veszéllyel riogatás-hát bejött.Meg minden egyéb baromság is.Azt hiszem nagy kő esik majd le az emberek szívéről,ha nem lesz már többé szadi.

m.hickey 2009.06.29. 09:51:49

Legalább egy éhes léggyel kevesebb. ( majd jön másik: LMP, Jobbik)
Más:
Én szeretnék szavazni jövőre csak valaki írja már meg kire és miért könyörgööööööömmmmmm.
Protestáljak valami ( értsd maszop-szadesz) ellen azér szavazzak a befutóra ( fityesz), aki 7 év alatt egy épkézláb programot nem tudott összetákolni ( úgyanúgy mint pártunk s kormányunk, hahaha). Ez alapján kell szavaznom , de most komolyan.
Szarok inkább az egészre

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.06.29. 10:07:27

nem olvastam el.
ahogy találóan írtad "érdektelen".

==T== 2009.06.29. 10:08:11

A magam részéről úgy vélem, hogy az újracsomagolt szdsz-re (LMP) sincs nagy szüksége ennek a szerencsétlen országnak...

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2009.06.29. 10:11:00

mondjuk politikailag valóban hiba volt az őszödi beszéd utáni Gyurcsány-támogatás, azt a szöveget az ország zöme máig nem érti. Viszont legalább következetes volt az eü reformpróbálkozással, és ez a mai politikai viszonyok között ritkaság.

Csodálom, hogy Molnár Lajosról nem esett szó, szépen illene ebbe a koncepcióba.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.06.29. 10:11:52

@m.hickey:

Ennek értelmében érdemes meggondolni a szavazást:

www.kibulizottorszag.net

(Sokáig kint volt a Konzi által ajánlottak között is de levették, gyaníthatóan mert nem illik az egyre erősebb Fidesz orientáltságukba. Mindenki beáll a sorba.)

DeMarco 2009.06.29. 10:12:35

Remek cikk, csatlakozom a javaslathoz. Lehet méltóságteljesen is veszíteni. Ne kínlódjanak, felesleges. Egyszerűen jelentsék be, hogy vége, ennyi volt és menjenek haza. Még utoljára meg tudják mutatni, hogy van emberi arcuk is és pofára ejtik Kukát. Amikor Fodort megválasztották, volt egy utolsó utáni esélyük, ha akkor szakít a Bajnai-kormány támogatásával és az emberek mellé áll. A csoda elmaradt, a remény elszállt. Nincs tovább, egyenes út vezet a süllyesztőbe... Még le lehet lépni önként, felemelt fejjel, vagy néhány hónap múlva leszegett, csúfos végítélettel kárhoztatva.

Átvitel honvéd 2009.06.29. 10:19:16

OFF: csak nekem tűnik úgy, hogy lassan egy hónappal az EP-választások után EP-s reklámbannert szerepeltetni némi feledékenységre utal?...

Kenneth 2009.06.29. 10:19:19

Szűnjön meg az SZDSZ, meg akkor már az MSZP is, az MDF-et meg be kell olvasztani a Fityiszbe. És akkor végre valahára lehetne egypárt rendszer, a Fityisz (vagy Zsidesz, ízlés szerint) 99,2%-al nyerné az összes választást, igaz 20% részvétel mellett. Orbánt királlyá koronázhatnánk a műjégpálya jegén, mondjuk I. Vitéz Felcsúti Rákosi Orbán Viktor néven. Milyen boldog is lenne a sok kis cserkész gyerek:)

okostojgli (törölt) 2009.06.29. 10:20:40

Az SZDSZ-nek egyetlen kurva nagy tévedése, hogy nem nekik jutott eszükbe Bokrost lenyúlni.

Übermayer 2009.06.29. 10:23:26

jaj hagyjuk már ezeket a szerencsétleneket, hagy tervezgessék jövendő életüket, mint üzletember vagy tornatanár vagy elítélt vagy emigráns...

HMS.NAGYSZINPAD 2009.06.29. 10:28:57

számomra a csajom fogalmazta meg a legszebben azt a dolgot. ő ugyanis ősliberális szavazó, de a mostani szdsz-re csak annyit bírt mondani, hogy végre elérték, hogy ne kelljen rájuk szavaznia, mert az utolsó néhány évben már neki fájt fizikailag a nevük mellé tenni az ikszet, de máshová meg nem akarta. elgondolkodtató, hogy egy párt milyen szinten bírja kinyírni a saját, legvégsőkig (és még azon túl is) kitartó bázisát.

egy gonddal kevesebb, jöhet a többi!

Krumpli Bogart 2009.06.29. 10:28:58

@==T==: Jól látod, az LMP a szadesz új ruhája, amit majd egyszerűen kisajátít, alapítóit kitúrja belőle és belebújik. Láttunk már ilyet. Óvakodjatok az LMP-től.

Ami pedig a post utolsó mondatát illeti: azt nagyon-nagyon komolyan kell venni, tényleg keményen szembe kell szállni a Jobbikkal. Mert ha nem oldják meg végre a cigányok normális és ésszerű integrációját, ha nem lépnek fel határozottan az ocsmány, primitív zsidózással szemben, akkor a legstabilabb szavazóit fogja elveszíteni a FIDESZ.
A következő választáson ismét, mint eddig mindig, megkapják a szavazatomat, de ha zsidózás, gárdázás és közbiztonság ügyben nem tapasztalok pozitív irányú elmozdulást, akkor rám többé nem számíthatnak!!!
Tele van ezekkel a hócipőm. Mintha nem is Európában élnénk....

Kenneth 2009.06.29. 10:33:21

@Krumpli Bogart:
Szép álom:)
Méghogy a cigánykérdés megoldása:)

Krumpli Bogart 2009.06.29. 10:33:53

@dogger:
Ott lehetett a probléma, hogy az SZDSZ nem liberális párt, csak ezt a címkét használta.

Krumpli Bogart 2009.06.29. 10:37:36

@Kenneth: Megoldható. Hosszú idő alatt, sok munkával és sok jó szándékkal, okosan, ésszel, nem pedig valóságtól elrugaszkodott liberális ideológiák mentén.
Aki ezt tagadja, az a faji gyűlölködésben élvezkedik.

.gereblye 2009.06.29. 10:39:04

"A szélsőségesek miatt pedig ne aggódjatok: végre erős és határozott ellenfelet kapnak, amikor a jobboldal fog ellenük ringbe szállni..."

HHÁÁÁHHHHHÁÁÁÁÁHHHÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
:D

A Nap Hazugsága.

KONZERVATÓRIUM: A FIDESZ SZEMSZÖGÉBŐL A SZABADSÁG

Valaki2 2009.06.29. 10:39:49

@Krumpli Bogart:

Szerinted miért ért el a Jobbik a keleti megyékben olyan komoly százalékot? Elég, ha a Fidesz a következő 4 évben nem lesz képes rendet rakni, és a Jobbik nem csak az MSZP-t fogja a földbe döngölni, hanem a Fidesz-t is. Miért?

Mert a Fidesz is képtelen markáns véleményt nyilvánítani. Ez talán a legnagyobb probléma, nem lehet szerintem egy pártban mindenki érdekét képviselni (a dolgozó-adózótól a vállalkozón keresztül a megélhetési segélyen élősködőt). A Jobbik erejét pont ez adja, már csak a megfelelő intellektuális vezetői bázist kell kiépíteniük.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.06.29. 10:43:10

@Krumpli Bogart:

Tökéletesen egyetértek, de annyi pontosítást hadd kínáljak, hogy a zsidózással nem az az alap baj, hogy ocsmány és primitív, hanem, hogy ostoba. Mert nem valósággal foglalkozik. Nem valóságos keretben közelít meg valóságos problémákat. Sejthető, hogy ilyen megközelítés mennyire célravezető. Ez a legnagyobb baj a jobbikkal. És mert ezt képviseli, miközben melleselge egséz értelmeseket is mond, ez bizonyítja, hogy nem ejelnt alternatívát, csak igyekszik maga is lefölözni azt amit eddig mások fölöztek le csak. Ott akar lenni, nem az országért, hanem magáért. Beállt a sorba. Azért jött létre, hogy beállhasson.

Kenneth 2009.06.29. 10:46:44

@Krumpli Bogart:
Komolyan gondolod, hogy ezt a több évszázados problémát, mely nem csak magyarországon, de már egész európában problémát jelent, majd pont OV fogja megoldani 4 év alatt?
Egy olyan csoportot akarunk integrálni aki baszik az integrációra, köszöni szépen, jól elélősködik rajtunk.
Muhaha:)

Krumpli Bogart 2009.06.29. 10:50:20

@Valaki2: Nem véleményt kell nyilvánítani, hanem cselekedni kell. A közbiztonságot a rendvédelmi szervek biztosítják, nem a hülye Magyar Gárda, a cigánykérdés megoldására szánt pénz "célba érését" az állami hatóságoknak kell ellenőrizni, stb.

A Jobbiknak NINCS intellektuális vezető bázisa. Egy halom primitív bunkó az egész banda, Morvai Krisztinát leszámítva. Labdába sem rúghatott volna egy ilyen banda, ha a ballib mocskok nem nem szítják fel a rasszizmust, antiszemitizmust és ha csak picit is kormányoztak volna.

ellenszenvesfigura 2009.06.29. 10:50:21

nagyon szép írás, kivéve az utolsó mondatot. mit akartok? Fidesz - Nemzeti Egyetlen Egységpártot?

sivatagi n. 2009.06.29. 10:52:19

Aha, majd pont a kritikus kérdésekben lapító Fidesz lesz a Jobbik ellenfele. Vagy bármelyik párt, amelyik az elmúlt 7 évben cinkosan hallgatott és semmit sem tett a vidéken elharapózó cigányterror ellen. Lesz még itt nagy kézrázogatás, mikor belelóg a kezetek a bilibe.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.29. 10:52:27

"Retkes? Badacsonyi? Senki által nem ismert, a politika századvonalából előrángatott amatőrök, a klientúra és a holdudvar középszerű szerencslovagjai? Komolyan ezekre kéne bízni egy - valaha - komoly pártot? "

A liberalizmusnak képviseletre van szüksége.

Az LMP jóval balrább áll, gazdasági téren pl. semmi köze a liberalizmushoz, hülyeség új SZDSZ-ként emlegetni csak azért, mert egy-két korábban szadesz-szimpatizáns művész feltűnt a környékükön.

Az MDF lenyúlta ugyan Bokrost, gazdasági téren nem rossz, amit hirdetnek, de amúgy szintén nem nevezhető liberálisnak, főleg az újabb fejlemények tükrében (EP Frakció, Dávid vezetési stílusa és felajánlkozása a FIDESZ-nek).

Jobb híján maradna tovább az SZDSZ, de annak a jelenlegi vezető gárdája teljesen hiteltelenné vált. Ilyen esetben szerintem nem ördögtől való az olyan radikális megújulási szándék, amely eddig ismeretlen arcokat vesz elő, hogy akkor szabjanak ők új irányt, hozzanak ők új stílust... Nem kell félni tőlük, a választásokig érdemleges változást már biztos nem fognak előidézni a párt megítélésében, de azért ne vitassuk már el tőlük a hosszútávú építkezés jogát...

Krumpli Bogart 2009.06.29. 10:53:50

@Kenneth: Én nem vagyok ostoba. Szövegértés. Pl. a hosszú idő nem 4 év, meg ilyen apróságok. Az "elmozdulás" kifejezés nem jelenti a probléma perfekt megoldását. Nem muszáj beszélgetnünk, ha nem is akarod megérteni, amit közölni akarok.
S még valami. Nem OV oldja meg a problémákat. Ez itt egy nemzet, cca. tízmillióan élünk itt.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.06.29. 10:57:44

Ideje lenne, csak ha még egy kis gerincnyúlványuk maradt, akkor nem szavaznak meg ma mindent ....mint régen.

Kenneth 2009.06.29. 10:59:17

@Krumpli Bogart:

"Mert ha nem oldják meg végre a cigányok normális és ésszerű integrációját....."

Azt meg nem mondtam, hogy ostoba vagy, lehet kissé naiv igen:)

freehckr 2009.06.29. 11:01:33

@Krumpli Bogart:
"a cigánykérdés megoldására szánt pénz 'célba érését' az állami hatóságoknak kell ellenőrizni"

Ez rasszizmus. :) Miért kellene a cigányoknak "külön költségvetést" készíteni? Vannak szegény cigányok? Igen, mint ahogyan sok szegény sváb, tót, ruszin... magyar is él ebben az országban. Vannak "hátrányos helyzetűek" (különböző okokból)? Igen, és nem csak a cigányok között. Szóval ez az egész "cigány kérdés" nem létezik, nem kellene hogy létezzen, és amennyiben ezt erőlteti bármelyik párt, az ki fog kerülni a parlamentből, mint ahogyan ezt most is láthatjuk... Egyedül "magyar kérdés" van, egy "magyar kormánynak" ezzel kell foglalkoznia. Ugye jól gondolom, hogy a cigányok is magyar állampolgárok?! Hát tessék ezt észben tartani.

"Egy halom primitív bunkó az egész banda"

Azért a MIÉP "zsidózása" és a Jobbik "zsidózása" közötti különbséget egy fesztiválhét alatt sem lehetne elzongorázni. :) Bár egyesek hajlamosak infantilis megközelítésből fakadóan "zsidózónak" minősíteni azokat, akik "magukat zsidónak valló embereket" megalapozott érvek mentén kritizálnak, de ezt sohasem fogom megérteni: a "kiválasztott népet" nem lehet kritizálni, vagy mi a túró??? :)

gyozop 2009.06.29. 11:02:47

@states: Én is drukkolok az SZDSZ-nek! Az lenne az igazi, ha megerősödve épphogy nem jutnának be a parlamentbe, ezzel vennének el szavazatokat a hányinger "magyarbaloldal"-tól. Mindent bele fiúk a kissebbségek Magyarországáért!

freehckr 2009.06.29. 11:05:23

@freehckr:
"Egy halom primitív bunkó az egész banda"

Egyébként ha megnézzük a hazai "politikai palettát", a Jobbik még inkább vállalhatóbb, mint akár majdnem az összes jelenlegi parlamenti párt. Nem beszélve a többi parlamenten kívüli "gittegyletről"...

Krumpli Bogart 2009.06.29. 11:10:24

@Kenneth: Nem hinném, hogy naiv lennék. Úgy gondolom, hogy az ember kellő jó szándékkal és szilárd akarattal a legnehezebb problémákon is úrrá tud lenni. A cigányok integrációját meg lehet és meg is kell oldani. A saját érdekünkben. Ha nem akarom, hogy az unokáim nyakát randalírozó cigányfalkák vágják el a jövőben, akkor most kell tennem valamit értük. A ha az egyik módszer nem válik be, akkor a másik módszert próbálom.
A liberális módszerek nem váltak be, ezeket tehát hanyagolnám. Cigány önkormányzat helyett vissza a vajdarendszert. Minden fillérrel elszámolni, aki nem mutat fel eredményt, az lapátra kerül. Nem a cigány kultúrát és a cigány szervezeteket kell dotálni, hanem a mélyszegénységet kell felszámolni (ennyi pénzből már megtehettük volna). Vannak ötleteim.

Krumpli Bogart 2009.06.29. 11:12:38

@freehckr: egy "népet" nem lehet kritizálni (akár kiválasztott, akár nem) mert egyszerűen baromság. :))))

café 2009.06.29. 11:16:09

"Hiszen minden egyes hónappal, héttel, nappal, amíg sikerül elodázni a Bajnai-kormány bukását, a különféle állami és önkormányzati pozíciókon keresztül még lehet szívni, pumpolni a lényeget."

Na, de most erre mi a bizonyíték? Mert ez itt van a cikkben mint tényállítás. És mi van, ha Kókáék úgy gondolják, hogy ezt a kormányt azért akarják támogatni, mert egyet értenek vele? Hopp, logikailag ez is lehetséges, nem? Ez mint politikai álláspont bírálható, helyeselhető, de miért kell olyat írni, hogy az a néhány kormányt támogató képviselő biztosan lopni akar, amikor erre vonatkozólag nincs még vád sem, nem hogy bizonyíték?

A másik érthetetlen dolog: miért van az, hogy egy "konzervatív" azért örül, mert egy másik ideológiát képviselő párt eltűnik? Miért zavarja, hogy van? Szavazzon a Fideszre, örüljön neki, azt miért fáj neki, hogy vannak mások is. Ez egy többpártrendszerben előfordul. Ha eltűnik az SZDSZ, majd egyszer lesz egy másik liberális párt, az is olyanokat fog mondani az egyházról, a melegekről stb amit egy konzervatív nem szeret. Az is tűnjön majd el? Létre se jöjjön? Csak Fidesz legyen?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.29. 11:18:40

@freehckr: A MIÉP zsidózásáról csak annyit, hogy Csurka szerint még Vona is zsidó :-)

fedor.blog.hu/2009/06/25/a_jobbik_az_uj_szdsz_1

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.06.29. 11:25:13

@freehckr:

1. Én nem látok jelentős különbséget a MIÉP és a Jobbik között zsidó ügyben. A fantomokra építő világmagyarázatuk közös.
2. Ugye tudod, hogy rosszindulatúan kifiorgatsz, magad is zsidózol, amikor úgy állítod be a dologot, mintha a kérdés úgy jelnne meg, hogy zsidókat nem lehet bírálni, mert kivételezettek? Szó sincs efféléről. Amiről van az az, hogy hamsiaan föltételeznek egy ilyen néven azonosítható egységes akaratot és egyben axiomatikusan gonosznak állítják az be, azt tekintik a problémák forrásának.

3. Acigányság egy része önmagában jelent probléma komplexumot és ezt tényleg ekként fontos megközelíteni, ha a cél az, hogy megsszűnjön az a probléma komlexum és az érintettek integrálódjanak. Ha ezt néven kell nevezni, akkor nem szabad ideológikus hülyeségek nevében úgy tenni, mintha a néven nevezlés önmagában rossz volna.

Kalmár 2009.06.29. 11:25:30

Jó írás, teszett!

Érdekes egybeesés, hogy a radikális vezért pont a választások után csukják le. Hátha kitör egy kis zavargás.
Már alig várom az új ötletet, nem kétséges, hogy a választások körül,fel fog bukkani még pár furcsaság.
A nácik már alig várják, hogy kicsit zavarogjanak, hátha becsúszik a Szadesz valahová. Lenne ötletem....

freehckr 2009.06.29. 11:26:37

@Krumpli Bogart:
"egy 'népet' nem lehet kritizálni"

Ezért fogalmaztam úgy, hogy "magukat zsidónak valló embereket"... :) Ma az a "gyakorlat" egyes (jól behatárolható) körökben, hogy teljesen mindegy mit követett el az a bizonyos "zsidó vallású" illető, amennyiben "megalapozott kritika" éri, ne adj Isten jogerős bírósági ítélet születik ellene, akkor az már "zsidózás", a "nyilas korszak átható bűze", a 30-as évek Németországára hajazó történés, és személy szerint Orbánnak is van benne felelőssége... :D Csak a legutóbbi: Sas et. "ügye".

Valaki2 2009.06.29. 11:28:12

@Krumpli Bogart:

"Nem véleményt kell nyilvánítani, hanem cselekedni kell. A közbiztonságot a rendvédelmi szervek biztosítják, nem a hülye Magyar Gárda, a cigánykérdés megoldására szánt pénz "célba érését" az állami hatóságoknak kell ellenőrizni, stb."

Nos, nézzük csak a magyar joghelyzetet:

www.nethirlap.hu/jogfegyver.php?par=4&topic=6037

A rendőrség cseszik tenni a dolgát, az égadta világon senkit nem véd meg, csak a végén takarít. Olyan alulmotiváltak a rendőrök a munkában, hogy az valami hihetetlen. Persze, nem csoda, ennyi pénzért, ennyi jogvédővel a nyakukban, ki lenne motivált? Csak engem az zavar, hogy toljuk be az államba a sok adót, az meg szépen kivonul mindenből (magán orvoshoz muszáj menni, mert az állami nem sokat ér, magán bölcsi,óvodába kell járatni a gyereket, mert nincs hely, magunknak kell félretenni, mert nyugdíjat mi már nem fogunk kapni, magunkat kell megvédeni, mert az állam nem teszi a feladatát, folytassam a sort??? )

A Magyar Gárda nem megoldás, hanem egy válasz egy jelenségre, ami pedig az, hogy a rendőrség nem védi meg az embereket. A cigánykérdésre pedig már sok száz milliárd forintot költöttünk, HOL VAN ez a pénz??? Ja, hogy egyesek jobban élnek belőle, mint 4 éve? Attól a falusi cigány ugyanúgy szegény maradt, a viselkedése/szocializációja törzsi jellegű, a gyerekek továbbra sem járnak rendesen iskolában, stb. Tudnék mesélni...de minek?

Lehet itt csodát várni, hogy majd az állam megoldja... de kérem, ha NEM??? Akkor mi lesz velünk....

Krumpli Bogart 2009.06.29. 11:37:43

@Valaki2: Éppen erről beszélek. Mi a probléma?

Krumpli Bogart 2009.06.29. 11:43:45

@freehckr:
Ez olyan jól sikerült összefoglalás, hogy idézem:
"1. Én nem látok jelentős különbséget a MIÉP és a Jobbik között zsidó ügyben. A fantomokra építő világmagyarázatuk közös.
2. Ugye tudod, hogy rosszindulatúan kiforgatsz, magad is zsidózol, amikor úgy állítod be a dolgot, mintha a kérdés úgy jelenne meg, hogy zsidókat nem lehet bírálni, mert kivételezettek? Szó sincs efféléről. Amiről van az az, hogy hamsian föltételeznek egy ilyen néven azonosítható egységes akaratot és egyben axiomatikusan gonosznak állítják az be, azt tekintik a problémák forrásának."

S még valami: a zsidókat nem vallási, hanem faji alapon tetszenek önök utálni.

Krumpli Bogart 2009.06.29. 11:58:53

@freehckr:
Ja! Azt elfelejtettem mondani, hogy természetesen ugyanolyan mocsok dolognak tartom a balliba által gerjesztett megélhetési nácirettegős propagandát, mint azt a förtelmes zsidózást (és cigányozást), amit a Jobbik nyomat.
Részemről azt várnám egy FIDESZ-kormánytól, hogy ezek a jelenségek végérvényesen eltűnnek, a cigányság integrációjáért pedig komoly gyakorlati lépéseket tesznek álságos ideológiák sulykolása helyett.

Valaki2 2009.06.29. 12:02:16

@Krumpli Bogart:

Remélem a Fidesz megteszi azokat a lépéseket, amiket már régóta meg kellett volna tenni. Viszont, ha mégsem, akkor mi lesz?

freehckr 2009.06.29. 12:13:36

@Krumpli Bogart:
"Ez olyan jól sikerült összefoglalás, hogy idézem"

Én meg csak azért nem reagáltam rá, mert valamilyen szinten azt tükrözi vissza a válasz, amit említettem is. Egyesek szemében itt kérem van a "kiválasztott nép", és az egyenesen "rosszindulatú kiforgatás", sőt, már önmagában "zsidózás", ha valaki azt állítja, hogy a "kiválasztott népet" nem lehet kritizálni, mert azt "rosszindulatú kiforgatásnak", ne adj Isten "zsidózásnak" fogják minősíteni... :)

Kontrabass (törölt) 2009.06.29. 12:13:43

A legcéltalanabb dolog bármilyen pártnak - pláne bukása után - tanácsot adni.
Talán fel kéne fogni, egy párt nem önmagáért létező intézmény - a Konzervatórium egy másik cikkében "brand"-nek nevezték.
Ez egy társadalmi képviseleti csoport, aki technikai okok miatt nevezi el önmagát, hogy ne 20-50-150 nevet kelljen írni egy szavazócédulára.
Az ideológia pedig azért van, hogy jobban csengő, lebutított, egyben magasztosabb táp jusson el hozzánk.
Mindezektől függetlenül egy társadalom hétköznapi életének terelgetésére és jobbítására, de minimum szinten tartására szövetkeztek.
Az SZDSZ valójában nem létezik, de az MSZP, FIDESZ, MDF és most már Jobbik sem. Ezek csak nevek, ami mögé olyanok sorakoztak fel, akiknek a neveknél sokkal kevésbé ismert céljuk van egy társadalom vezetésére.
Egy államháztartási hiány nem attól súlyosabb, mert MSZP vagy FIDESZ beszél vagy nem róla, hanem azért, mert van. Egy kezeletlen kisebbségi szituáció nem azért van, mert egy Jobbik vagy SZDSZ így vagy úgy tálalja.
Egyik sem oldotta meg.
Valahol akkor járnák jól, ha ABC elnevezéssel (A csapat, B csapat) indulhatna bárki, egyetlen izmus megnevezése nélkül, és elmondaná, mit hogy képzel.
Ez utóbbira vagyunk legkevésbé kíváncsiak. Miért?
Engem speciel nem izgat, miféle vezetői kvalitása van Petőnek - semmilyen, rájövünk, ha hozzákapcsoljuk az adott éra két végpontja között húzott támogatottsági érték grafikonján kiszámolt derivált értéket - ez legyen az adott B, C csapat gondja mint szervezeté.
A nagy nevek sem izgatnak önmagában, ha ők távoztak, valamiféle sértődöttségből adódóan, és kiélték céljaikat céltalan privát publikálásban.
Engem az A, B, C csapat mindenkori tevékenysége érdekel.
A politika és pártok nem focicsapat, fiúk, ahol a 150 éves klub neve megér annyit, játékosokat adjunk-vegyünk.
Ha valaki szurkolni akar, járjon meccsre. Ha pedig valaki politizálni akar, egy kicsivel többet fordítson az érdemi tevékenységre azon túl, hogy hímzi a zászlót, vasalja a mezt. Ha pedig úgy érzi, ő jó politikus, (ergo érvényesíteni is tudja pártban és közvélemény előtt is azokat a szerinte jó elveket), akkor ne sértődjön meg.

osborne 2009.06.29. 17:41:14

Hétfőn kilépett az SZDSZ-ből Merker Dávid. A XIII. kerületi képviselő blogján közzétett elhatározását azzal indokolta, hogy az SZDSZ parlamenti frakciója délelőtt a vagyonadóról szóló javaslat támogatása mellett döntött.

hvg.hu/itthon/20090629_szdsz_merker.aspx

Kóka, a nagy likvidátor tovább menetel ;]

Krumpli Bogart 2009.06.29. 20:36:50

@Valaki2: Ha nem teszik meg azokat a lépéseket, akkor 3.14csán rúgjuk őket!!!
Remélem, ezt ők is tudják... Én minden eszközt megragadok, hogy erre felhívjam a figyelmüket. Minden blogba, fórumba beszórok néhány kommentet a témában.
Részemről most ennyit tehetek.

Vidéki 2009.06.30. 06:40:33

Az SZDSZ Kókával "törököt fogott, amelyik nem ereszti"

osborne 2009.06.30. 13:40:48

Testületileg lemondott az SZDSZ Új Generáció elnöksége kedden - közölte a párt ifjúsági szervezetének egyik ügyvivője, Léderer András.


hvg.hu/itthon/20090630_szdsz_uj_generacio_lemondas.aspx

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.06.30. 14:31:30

@osborne: Basszus, én is most olvastam.

Mindjárt megyek és írok egy szerény javaslatot Bajnainak is :D

Egyébként respect Merkernek és az ÚG-nek: jobb későn, mint soha.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.07.01. 15:43:12

@Krumpli Bogart:

Nagyon köszönöm, de a szörnyű melléütéseim pontos átvételének elmaradása esetén sem merültek volna föl részemről copyright problémák!

Steve the Great 2009.07.01. 20:58:23

@Hadrian VII.: Valóban jobb későn, mint soha, de azért szerintem ez a lépés messze nem a felelős politikusok hősies döntése volt. Inkább látták, hogy itt elfogyott a karrierlehetőség, és nekilátnak új utakat keresni.
Léderer pl. most a napkeltében egész komolyan kiosztotta a pártvezetést pl. a 2006-os eseményekre adott reakciók kapcsán (Mártíriusz, Gergényi kitüntetése stb.), mondván hogy eddig kötötte őket a párt hivatalos álláspontja, nem adatott meg nekik, hogy elmondják pl. ebben a kérdésben a fenntartásaikat. Most meg hirtelen elfogyott a pártfegyelem...

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása