Torz optika, manipulatív következtetések - FRISSÍTVE

Konzervatorium I 2008.10.18. 10:51

"Ungvári Tamás esztéta, egyetemi tanár a Népszavában, majd a 168 Óra c. lapban (2008. október 9.) megjelent írásában rossz alapokról rossz következtetésekhez jut el. Nem kell ahhoz Lánczi Andrással mindenben egyetérteni ahhoz, hogy belássuk, az egyébként a Leo Strauss amerikai zsidó filozófus és ideológus magyarországi meghonosításában érdemdús egyetemi professzor nem antiszemita."

Novák Attila válasza Ungvári Tamásnak teljes terjedelmében olvasható a Konzervatórium.hu-n.

 

(Fejlemények az Élet és Irodalomból: Gábor György is beszáll az antiszemitázásba, mellékesen rúg párat a "nagyképű" Tallián Miklósba. Tamás Gáspár Miklós ellenben kiáll Lánczi András mellett, akivel valaha együtt terjesztették a "konzervatív mételyt": "Ha tájékozatlanságra vall az, hogy valaki amerikai egyetemi antiszemitizmusról képzeleg, az se vall kisebb tájékozatlanságra, ha valaki netán úgy vélné, hogy Strauss és Voegelin híveinek körében megtűrnek antiszemitákat.")

Update: Míg a nyomtatott 168 óra "mindössze" meghúzta Novák Attila olvasói levelét, addig a 168 óra online Novák Attila válaszát egyáltalán nem, csak Ungvári viszontválaszát közölte.

Update 2.: A 168 óra online némi utánaérdeklődés után leközölte végül.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr43719802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.18. 11:11:52

Milyen édes!
Érdemes lenne arról beszélni, vajon UT miért utazgathatott a Kádár-rendszerben össze-vissza. Biztos nem volt elvtárs-pajtás. Nomindegy.

Viszont TGM védelme meglep. Józanságra vall. Rég láttam tőle ilyet, talán még a Másvilág idején:)

CrL 2008.10.18. 12:02:06

nagyképű TM ;] clash of generations ;]

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.18. 21:31:38

TGM bármit is mond, egy biztos: nem gonosz, és
nem rosszindulatú faszi.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása