Féljünk-e a Zorbántól?

Konzervatorium I 2008.06.04. 15:46

Ajánljuk szerzőnk, Tallián Miklós írását a Hírszerzőn, mely válasz Bauer Tamás minap megjelent cikkére, melyet több szerzőnk is az elmúlt évek szellemi mélypontjának tekint (Bauer Tamás ennél mélyebben intellektuálisan már nem lehetne...).

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr16503568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.04. 17:42:46

Most még bizakodol, de majd ha jól megkacafülézzük a darutollas brigádot a Zorbánnal, és fehér lovakon vonulunk végig a belvárosban, akkor majd pislogsz, hogy leszmégbazmeg.
Oszt ne mondjad, hogy nem szóltam!

[...|.]

józan' 2008.06.04. 18:37:39

Gabrilo, már régóta meg akartam megkérdezni, ez mi :

[...|.]


(csak nem egy iróniaméter??:-)

scsaba1 2008.06.04. 19:20:46

Őszintén remélem, hogy nem lesz Index-címlap... :)

korrektor.blog.hirszerzo.hu 2008.06.04. 21:18:31

Böcsülettel elolvastam mindkét írást. Miklósnak gratulálok. Don shimodát viszont megkérném, hogy pusztán az én fejlődésem kedvéért vessen képernyőre egy esszét Bauer publicisztikai tevékenységéről, különös tekintettel annak kései hanyatlásáról, mert pusztán azzal, hogy valamit kétszer leír, még nem lesz mások számára is világos, mitől szenved a fél szerkesztőség - nem vitatva igazának lehetőségét, és tényleg kíváncsiságomat kifejezvén...

korrektor.blog.hirszerzo.hu 2008.06.04. 21:44:53

Ok, de a kifejtés mértékével arányosan méltányos valakit minősíteni, legalábbis szerintem.

Ennél sokkal fontosabb: én így képzeltem az iróniamétert:

ironikus [.....] nem ironikus

Írásodból azt a következtetést vontam le, hogy te fordítva használod. Megegyezhetnénk valami szabványban?

CrL 2008.06.04. 21:51:50

Bauer rémeket lát és táplál évek óta. Kár foglalkozni is vele.

tallian.miklos 2008.06.04. 21:58:42

Lol, szabvány.

Szerintem Bauer futott ennél sokkal-sokkal jobb köröket, utána kellene nézni, de szerintem régebben volt jónéhány írása, ahol tisztán és ésszerűen azt elemezte, milyen módon torzítja épp a szoc/lib kormányzat a piacot, pölö. Igaz, ott nem kellett Orbánról írnia. Engem kicsit meglepett, hogy ekkora indulat szabadul el benne.

CrL 2008.06.04. 22:04:12

beállt nála is a kampánygörcs

smalladam 2008.06.04. 22:08:51

szerintem ezek az emberek, mint ő, benne vannak a spirálban. mikor évekig mondják a hülyeségeiket, akkor pont ebben a pillanatban mondanák azt hogy mondjuk orbán nem is akar a duna jegén fehér lovon korcsolyázni?

tallian.miklos 2008.06.04. 22:12:15

Ah, manapság, ha elég posztmodernek, azt is hozzáteszik, hogy bezzeg a Duna nem is fagy be a glob. felm. miatt... :D

Hettie · http://www.hettie.nolblog.hu 2008.06.05. 01:07:50

nagyszeru bejegyzes, amibol csak az nem derul ki, hogy miert sullyedt Bauer ontellektualisan olyan melyre, hogy melyebbre mar nem lehetne.

Miklos termeszetesen erdemben reagalt Bauer irasara, igaz szerintem nagyvonaluan bant a kozjogi temaval. Volt mar a Fidesz hatalmon: keteves koltsegvetes, parlamenti ulesek ritkitasa, nuku jegyzokonyv/hangfelvetel kormanyulesekrol. Persze, hogy nem a szolasszabadsagnak fog nekimenni Viktor..., de Bauer aggodalma jogos.

Gazdasagi ideologiai temaban meg Miklos meg a magat sem tudta meggyozni arrol, hogy a Fidesz ideologiaja kulonbozne az MSZP-jetol, leszamitva azt, hogy kinek osztana.

korrektor.blog.hirszerzo.hu 2008.06.05. 08:45:44

A probléma nem a vezér _beszédével_, hanem _környezetével_ van. Egy kis közelmúlt:
én 88-ban diplomáztam, vagyis egykorú vagyok a Fidesz vezérével és közvetlen társaival. A mi korosztályunknak kitűnő egzisztenciális lehetőséget jelentet a rendszerváltás, ha összefutok az évfolyamtársaimmal, hemzsegnek az audik meg a saabok. Az ilyen embereknek nem jelentett nagy kifutást az állami közigazgatás. Nem is sikerült a generáció reprezentatív pártjának feltöltenie szakembergárdáját. Ebből fakad az, hogy ha bárhol - állami vagy önkormányzati szinten - megszerzik a hatalmat, lelassul a közigazgatás, és jobb híján kalandorokkal töltik fel az üres helyeket.
Most például a belvárosban azzal szolgálják a közösséget, hogy kirúgják a Lukács-archívumot, a Kereskedelmi Múzeumot az ORTT-t arra hivatkozva, hogy értékes az ingatlanjuk, kell a kerületnek.
Egy ágazatban viszont jó sok szakemberük van: ez az igazságszolgáltatás. A bírói előmenetel természetéből fakadóan a 90-es évek végén a másodfokú bíróságokon a velük együtt végzettek voltak a fellebbviteli (másodfokú) ügyek bírói, akkortájt született az a sok ellentmondásos első-másodfokú ítéletpár.
Az átalakításhoz viszont elsősorban államigazgatásban jártas szakemberekre van szükség. Félek, hogy nem koronázzák királlyá, de reformot nem lesz kivel csináljon.

jerryboy · http://bodicsek.blog.hu 2008.06.05. 11:23:20

Érthető BT indulata, unalmas az élete, mióta kilépett a pártból, és kizárólag a családi manikűr-üzletnek él.

Konzervatív 2008.06.05. 19:32:56

Valahol nagyon érdekes a magyar politika,főleg a baloldal felépítése.Kommunistákból piaci fundamentalisták lettek,de most meg megijedtek,mert a kőbányai mari néni már nem támogatja a reformokat.Ez a csodálatos,milyen sokoldalú emberek ezek.Mondjuk Orbán se más: a nép harcosa,a plebejjjjjjjuuus mostmár egykulcsos adórendszert akar.Bazzeg,én ezt már tényleg nem értem.Becsületesebb politikusokat...

Hettie · http://www.hettie.nolblog.hu 2008.06.05. 19:46:58

"Most például a belvárosban azzal szolgálják a közösséget, hogy kirúgják a Lukács-archívumot, a Kereskedelmi Múzeumot az ORTT-t arra hivatkozva, hogy értékes az ingatlanjuk, kell a kerületnek."

Mire kell? Hogy eladjak?

(bocs az off-ert, de belvarosikent felduhodtem)

korrektor.blog.hirszerzo.hu 2008.06.05. 21:53:47

Nem off ez, a poszt a fidesz-rettegésről szól.
Arra kell, hogy piaci bérért kiadják. Vagy nem piaciért valami havernak.
Kicsit kontrasztos azzal, hogy annak idején - joggal - ők hőbörögtek, amikor ugyanígy a Postamúzeumot rúgták ki.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása