Konzerv sztétment

Konzervatorium I 2008.04.07. 11:41

A Konzervatórium szerkesztősége ugyan amellett kötelezte el magát, hogy nem foglalkozik aktuálpolitikai kérdésekkel-és történésekkel (vagy csak annyira, amennyire muszáj), azonban egy olyan helyzet állt elő, ami mellett mi sem mehetünk el szó nélkül.
Egy XIII. kerületi jegyirodában történt szóváltás után (melynek valós lefolyását valószínűleg már sosem ismerjük meg) egy terrorista fantomszervezet fölgyújtotta az üzletet.

Úgy tűnik, ez nem volt elég "büntetés" a bolt irányába, ma délutánra egy csoport készül "egyszerre" jegyet venni a Kárpátia koncertjére. A "jegyvásárlás" természetesen demonstratív jellegű lesz, a csoport egységesen fekete ruházatba öltözve kíván megjelenni. Az akciót sokan okkal tartják provokációnak.

Mindenesetre a magunk részéről reméljük, semmiféle erőszakra nem kerül sor, és nem lesz egy "mélymagyar"-"zsidó" konfliktus belőle. A kérdés elsősorban a rend és törvény kérdése, melynek fenntartására vannak szervek és intézmények. Így az említett probléma kezelését is javasoljuk, hogy eként kezeljék. A rend és törvény ugyanis mindenkire vonatkozik, így egyetlen csoport sem veheti kezébe a "bíráskodás" gyakorlatát önkényesen.

Mindemellett okkal aggódó zsidó és nem zsidó honfitársaink felé együttérzésünket fejezzük ki, és reméljük, kellő nyugalommal és türelemmel képesek kezelni a helyzetet - és nem ülnek fel a provokációnak.

üdvözlettel,

A Konzervatórium szerkesztősége.

utóiratként pedig ajánljuk minden kedves olvasónknak Ablonczy Balázs történész egy korábbi írását - gondolkodásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr59414517
Nincsenek hozzászólások.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása