Intő

vadnyul I 2007.12.29. 17:13

Köztársasági elnöki, az egész parlamentnek.
inforadio.hu - Sólyom nemet mondott a kormánypártoknak
A KE levele

Reform, reform, EÜ reform. Van rá gyógyír, hirdetik lelkesen a haladárok. A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg... Na kit is?

Az elnöknek nem a reform tényével van baja, hanem a törvényalkotás folyamatával. És ez végül is rosszabb hír az egész parlamentnek. Nyilván a kormány felelőssége nagyobb, de szvsz az ellenzék sem ülhet karba tett kézzel.
Számos hiányosságot említ, de a két legnagyobb: nem készült hatástanulmány és sekélyes a jogalkotás.
A törvényalkotás nem politikai játék, hanem szakma. Itt azonban megragadtak a politikai alkuk szintjén. Hiányzik a kormányozni tudás, hogy világos és egyértelmű legyek. Nem kilóg a lóláb, hanem a képünkbe röhög a patás maga.
Gondolom az ún. felelős honatyák ismerik a jogalkotási törvényt. Elvileg ez szabályozza a törvényalkotás folyamatát. Többek között a hatástanulmányt is előírja - amit nem lehetne letudni néhány oldalban.
Tehát egy törvény legyártása, elég felületesen úgy nézne ki, hogy van egy politikai koncepció, egy elvi vázlat, amiben megállapodnak a  kormánypártok. Már ezt is megvitatnák társadalmilag (pl. ír róla a Konzervatórium), majd az átdolgozott koncepcióból készül - elsősorban a minisztériumban - törvénytervezet.  Itt tessék észrevenni egy fontos lépést: a  politikai koncepció átkerül az igazgatáshoz, hogy lefordítsák a jogszabályalkotás és a jogalkalmazás nyelvére. A hatástanulmányt is ekkor illik elkészíteni. Ez nem csak homályos elképzelésekből (ha ezt meg ezt bevezetjük, mindenkinek nagyon jó lesz, meg verseny is lesz és a káposzta is jóllakik) állna, hanem számszerűsített hatásokat (ennyit és ennyit adunk a kecskének) is bemutatna. Majd ez kerül a parlament elé, amit megvitatnak, módosítanak, végül elfogadnak. A kezdeményezés és a döntés természetesen politikai feladat, de a megvalósítás, a kidolgozás részletei már nem.
A fenti folyamat persze egészében nem túl látványos, és olyan rejtett csapdákat is tartalmaz, mint pl. egy hatástanulmány adatai. Mert mi történik, ha kiderül, a szépséges politikai koncepció számos kellemetlen mellékhatással jár, így a bevezetése több kárral, mint haszonnal kecsegtet? Kidőlnek a hatásosnak vélt érvek az aktuális világmegváltás mellől, néhány szám miatt - és ez még akkor is érvényes, ha tudjuk, hogy ha valami 440 Ft az nem úgy 440 ahogyan a normál A 440 Hz.
De jelen esetben ilyesmiről szó sincs.
Van néhány szlogen - reform, több biztosító; van némi vakhit - az egészségügyi ellátás a magántőke bárminemű beengedésétől jobb lesz; van kapkodás; van rémes politikai kompromisszum.
Az egészségügyi reformmal nem a reform ténye a probléma, hanem az átgondolatlanság. Csak néhány:
  • nem tudjuk, mi tartozik az alapellátásba
  • 22 előbiztosító, nagyrészt megyei alapon, amikor a régiókról beszélnek állandóan, arról nem is szólva, hogy végül az egyes biztosítóknak több megyét kell összeszedniük
  • mindenhol állami többségi tulajdon: ki versenyez kivel?
  • tisztázatlan az Országos Kockázatközösségi Alap (amiből a legdrágább ellátásokat finanszírozzák) részesedési aránya a bevételekből
Szakadó hóesésben nyomni a gázt, hogy haladjunk. De én ki akarok szállni!
Mit látunk - ismét? Hogy egy forradalmár csapat, ha hatalomra kerül, veszélyes, mert saját, íróaztal mellett felépített álmait próbálja átültetni a gyakorlatba, bármi áron. Ezen jelen esetben a következetlen kompromisszumok csak tovább rontanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr86278319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*PÁLOS TREND* · http://www.palostrend.hu 2008.01.01. 22:23:40

Aranyos Olvasóim – Éjszakai Széplelkek!

Tavaly óta a sátán népének egyik leáldozóban lévő tolvaj kulcsfigurájától tudjuk, hogy felvásárolták Magyarországot.
Nos, ilyen esetekben a sosem létező Izraelben több kérdést is feltenni kényszerülne az a tisztességtelen, tisztségben leledző zsidó gyűlölő politikus slepp, ha esetlegesen ezen kijelentések mondjuk a FÜRDŐS KURVÁK FALA előtt hangoztak volna –ÉÉÉÉ el…- mondjuk a messzi földön híres L-Q-ró szájából.


…de nálunk ez e dörgedelmes rikács, mintha kissé el akaródna felejtődni!

Ezért öröm számomra, hogy a környező szomszédságainkban sem alszanak azért olyan mélyen egykori bajtársaink, hogy a kitalált holló kaszt 42 szeres zsidó kárpótlásait megelégelve… ne merjék hallatni hangjukat.
…nem is kellett ehhez se több, se kevesebb, mint egy újabb németverés.
S máris a német politikusok karöltve követelik olyan népnevelő munkatáborok létrehozását ahol újra megtaníthatják az emberiség szemétjének a RENDET, a KÖTELESSÉGET és az IGAZMONDÁST!

Nosza no, ASSZO…CION! álltam rögtön a hazánkban dajdajozó kaftános szűzlány ragadozóktól egészen a messziről bűzlő győzikékig, akik két segélyharács között hol a magyar nyelvet törik, hol a magyar tanárokat verik… agyon.
Eleddig.
2008: ÚJ ESZTENDŐ.
MÁTYÁS KIRÁLY EMLÉKÉVE mellett a JÓISTEN éve is!
Abban pediglen a sátán népének éppen úgy nincs helye, ahogyan a csumázóinak sem!

Kérném ezt az érintettekkel ’sms’ekben tudatni.

IDEVÁGÓ:

Alakul: újabb németverés nyomán lágerek felállítását követelik a politikusok


A német nép életére törő idegenek miatt egyes német politikusok ismét lágerek felállítását javasolják. Ismeretes: a németek egyszer már létrehoztak nevelőtáborokat, melyekben több-kevesebb sikerrel tanították munkára az arra nem fogékony népcsoportok henye, munka helyett nem ritkán szintén gyűlölködő és bűnöző fiait. A zsidóság nép(i egyéniség)ének kiirtására tett kísérletként fogta fel az építő jellegű kezdeményezést, s azóta is súlyos összegeket kell fizetniük ezért a jószándékú germánoknak.

Egy baloldali hamburgi hírmagazin Külföldi bűnözés: Fiatalok majdnem halálra vertek egy férfit – a kereszténydemokraták nevelési táborokat követelnek címmel újabb németverésről tudósít. Alig egy héttel a müncheni esetet követően a gelsenkircheni pályaudvar hasonló támadás színhelye volt.

Egy vitát követően egy 38 éves férfit péntek este megtámadtak, és az egyik szemtanú állítása szerint azt kiabálták: szaros német! Majd megverték, megrugdosták, előrántottak egy kést, ezt követően kirabolták az áldozatot. A vita oka a rendőrség szerint, hogy a német férfi túl sokáig bámulta a gyanúsított kíséretében lévő nőt. A 38 éves férfi zúzódásokat, és a kezén vágott sebeket szenvedett. A fő gyanúsított egy 18 éves külföldi. Az eset emlékeztet a múlt heti müncheni esetre, ahol egy 20 éves török és egy 17 éves görög súlyosan bántalmazott egy 76 éves nyugdíjast. Az idős férfi bántalmazása közepette egyikük mobilon felhívta egyik barátját és azt mondta: „Most tanúja leszel annak, amikor kinyírok egy németet!”

A támadások arra indították a kereszténydemokratákat, hogy keményebb büntetéseket követeljenek a fiatalkorú bűnelkövetőknek. A CDU védelmébe vette Roland Koch elgondolását. Volker Kauder, a Bundestag frakcióvezetője egy interjúban úgy fogalmazott, hogy a külföldiek bűnözése túl sokáig tabu volt Németországban. Helyes, hogy Koch szakított ezzel. Bűnöző külföldieknek nem multi-kulti gügyögésre, hanem egy figyelmeztető lövésre van szükségük. Nekik felfüggesztett börtönbüntetések helyett figyelmeztető letartóztatások járnának. Súlyos esetekben nevelőtáborokra (tábor = Lager) van szükség, zárt intézményekre, átfogó terápiás koncepcióval (a németek több jól működő terápiás koncepciót dolgoztak már ki - a szerk.). Günther Beckstein (CSU) bajor miniszterelnök, korábban belügyminiszter, kijelentette: minden lehetőséget ki kell használni a kiutasítás érdekében. (Emlékszünk: a Harmadik Birodalom is ezzel kísérletezett előbb - a szerk.)

-Ha itt nem sikerül az integráció, akkor gyakran ez az egyetlen lehetőség. Aki nem integrálódik és azt mondja, meg akar gyilkolni egy németet, annak nincs többé itt vendégjoga – nyilatkozta igen helyesen a Straubinger Tagblattnak.

A keményebb fellépést támogatja Hans-Dieter Schwind is, az osnabrücki egyetem kriminológusa. Egy lapinterjúban úgy fogalmazott, támogatja a külföldi bűnözők következetes kiutasítását és a külföldi fiatalkorú bűnözők keményebb megbüntetését. Legkésőbb a harmadik eset után a fiatalokat figyelmeztető őrizetbe kellene venni.

-Ezen piros lapok nélkül a visszaeső bűnözők biztatást éreznek arra, hogy megismételjék tettüket. A fiatal erőszakos bűnelkövetők elfogásának és érzékelhető felelősségének fenyegetése túl csekély. Közhasznú munkával és feltételes szabadságvesztéssel megússzák – ami sokuknál azt a hamis látszatot kelti: az állam csak fenyegetőzik, de nem büntet komolyan. A fiatalkorú bűnözők gyakran kinevetik az államot és a látszólag tehetetlen igazságszolgáltatást. Külföldön született bevándorlók a jövőben csak feltételesen kapnának állampolgárságot, és aki tíz éven belül három erőszakos bűncselekményt követne el, az elveszítené a német állampolgárságot és kiutasíthatóvá válna – fogalmazott a kriminológus.

- Der Spiegel – MNO

ÜDV! IDÉN a MÁTRÁBAN!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.01.02. 00:49:27

Sátán népe, meg fürdős kurvák fala, és a kitalált holló kaszt. Hát te barátom eltévesztetted a honlapot asszem:((

ezt a gnosztikus-antiszemita sületlenséget kéretik máshol reklámozni, nem érdekelnek a hagyományellenes prédikátorok, bocsi.

vadnyul · http://kismaganszelsojobb.blogspot.com 2008.01.02. 10:07:46

Az inkriminált hozzászólás kimoderáltatott. Az rendben van, hogy érdektelen, amit írtam, de ha már kommantál, akkor kapcsolódjon az irományhoz. Az IP címét is letiltottam volna, de UPC-s, úgyhogy ezt megúszta, mellesleg nem találtam meg, hogyan lehetne megoldani.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.01.02. 11:21:06

Az ilyen hszekből egyébként összedobhatnánk egy ,,szégyenfalt". :D

Carlos77 2008.01.02. 12:09:57

Én is nézegettem de akkartam, hogy ti is lássátok ezt a marhaságot:D Azért nem dobtam ki. De a "szégyen fal" a buta kommentek összemazsolázása és postolása megér egy gyüjtőmunkát.

Hiller Haver · http://www.konzervatorium.blog.hu 2008.01.02. 12:37:33

Egy szégyenfal jó volna, főleg, hogy erről is lemaradtam :)...

mediazsiraf · http://www.konzervatorium.blog.hu/ 2008.01.02. 12:41:12

Egy kérés, ha lehetne.

A szabályzatban az van, hogy az inkriminált kommentet nem töröljük, hanem moderáljuk. A kettő között az a különbség, hogy előbbi esetben elveszik a komment, míg utóbbi esetben nem, továbbá utóbbi esetben nyilvános, hogy az illető tockost kapott.

Ez két okból is jobb:
1. a szégyenfalat én is támogatom, vicces lenne, majd csinálunk egy ilyen gyűjtést, és az olvasói levelekkel együtt publikáljuk a féléves szülinapon kb.
2. mindenki számára látható, hogy kit és miért töröltünk, és az illető is elgondolkodhat, hogy előbb gondolkodik, aztán ír...

szóval pls, legközelebb moderál, és nem töröl. :) Én is lemaradtam róla amúgy, nemvágom mi volt. :)

mr. pharmacist 2008.01.02. 14:40:19

volt aki végigolvasta egyáltalán?

vadnyul · http://kismaganszelsojobb.blogspot.com 2008.01.02. 15:03:03

Visszaengedtem, de megmagyarázná valaki, miért nincs az alján "moderál"?
Egyébként tényleg ennyire érdektelen, amit írtam, hogy a kommentek csak a hozzászólásról szólnak? (OV)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.01.02. 15:14:08

hát, lesz folytatás nemde?:) csak regelt felhasználók esetében van asszem moderál felirat:((
Nem értek hozzá:(

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.01.07. 01:40:01

No, végre időt szakítottam, elolvastam:)) És azért jobb, hogy erről Te írtál, mint én, mert nem csak a "mennyanyádba forradalmár hülye" marad meg belőle, hanem ott vannak mögötte az érvek hogy MIÉRT nem jó ez.
És a forradalmárságukkal egyetértek. Ez az egész reform-handabanda egy nagy jakobinus-bolsi szlogenhalmaz megfontolt szakmai/politikai előkészítések és döntések nélkül. Nem tudjuk mi lesz, de jó lesz, Mer' haladás van.

Egyébként ez az EÜ biztosítók hogy magán vs. állami, talán az egyik legnagyobb személyes kérdésem, még nem jutottam dűlőre vele.
De ha már, oké, legyen piac, elvégre kevésbé szar mint a posztszoci állam, de akkor hogyan van ez a többségi tulajdonos bizbasz, és tényleg egy ilyen nagy halom ilyenis-olyanis langyos lószar? mert akkor tartok tőle hogy csak a "mindenkinek legyen jó" elv vezérli, az meg olyan, amilyen.

palostrend · http://palostrend.hu 2008.08.29. 07:45:57

NIMRÓD ÍRÁS a kipásoknak és a SZÉLSŐKÖZEPESEKNEK!


Az egyik vita portálon fellelhető pajeszos észlény irománya:

Hívjuk is mindjárt, Ralfnak.


„Ma már, főleg felénk, talán feledésbe is merült, hogy a vallás alapvetően egy nép önazonosságának, eredetének, hagyományainak misztikus környezetű, transzcendentális összegzése.

Aki indiánkönyveket olvasott, tudja, hogy szinte minden törzsnek megvoltak a maga istenei, eredetmítoszai, rítusai, ami összetartotta őket.

Ilyen a zsidó vallás is, a zsidó vallás és a zsidó nép nem létezik egymás nélkül.

És ugyanilyenek a magyar mondák a Turulról, Hunorról és Magorról.


Aztán eljött egy pillanat, amikor a megreformált zsidó vallást néhány lelkes önkéntes elkezdte terjeszteni szerte a Római Birodalomban,


A kereszténység, ami hamarosan hihetetlenül eltávolodott a zsidó vallástól, sok nép közös kultúrájának az alapjává vált, de ez a kultúra már nem kötődött néphez, sőt (kizárólagosságra törekvése) hatására népek sora hagyta elveszni ősi saját kultúráját (pl. a magyarok Géza és utódai uralkodása idején).

Ma európaui fejjel már ezt tekintjük vallásnak.
Az a gyanúm, hogy az Ime, az ember felkiáltás nem lehet a Biblia középpontjában, mert egyetlen konkrét emberre (Jézusra) vonatkozik. Az igazi "Ime, az ember" a humanizmus, amikor a keresztény világ elkezd isten dicsősége mellett tudomást venni az emberről is.

De ez éppen egy egyház- és vallásellenes forradalom, ami a felvilágosodáson keresztül eljut oda, hogy a vallás magánüggyé "degradálódjon".


Ide fülelj, Te beszivárgó!


DÁVID=DÚVAD=FENEVAD!


Az, hogy kreáltatok magatoknak egy királyt DÚVAD-ból (DÁVID!!!), ami annak a FENEVAD-nak a neve, amivel a PÁRTUS herceg KERECSEN, KÖROSZTÁSOS JELZÉS, azaz JÉZUS KRISZTUS illette „ŐSAPÁTOKAT” még csak-csak...


…De, hogy ne Én fejtsek meg Neked mindent, előbb válaszolok a

SZÉLSŐKÖZEPES ROBICSEKNEK IS:

1. Robicsekek!

Ha kérhetem, még MA ássátok ki a Habsburg családfát - mielőtt a szátokba rázzátok a "termését" vagy mását!
Program:
Nyargaljatok ki Gyál határába oda, ahol a régészeti feltárásokon a parlagfű kb. úgy hajtja magát rengetegbe mint ahogy Ti görnyedhettek hét rétre.
S a Fundy tótól délre (132M) a strandpapucsok mellett olyan leletekkel gazdagodhattok ami után személyesen találkozhattok Über Lee-vel.
Jó hír, hogy még fémkeresőt sem kell vinnetek.
Ellenben, átellenben (54 lépés keletnek!) még a termékenység istennőjéből is kikaparhattok.
Ráadásul olyat, amiben NIMRÓD ÍRÁSSAL vannak feltüntetve a számotokra oly vicces MAGYAR történelem bizonyítÉKjai.
Tudom, hogy sok munkával jár ez a lelet lelősdi, de...
...de, hogy utána nem fogtok poénkodni a MAGYAR ÜDVTÖRTÉNELEM cirka 72.000! éves szakralitásával az 7 szentség!


JA!

Mindaddig nem adom le Nektek a 2-ik órát, amíg meg nem látlak benneteket valamelyik héber orgánumotok címlapján a következő szalagcímmel:


NIMRÓD a MAGYAROK és a FÖLDKEREKSÉG, ELSŐ KIRÁLYÁNAK
kézzel fogható lelet együttesei: GYÁLON!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.08.29. 09:40:22

Hát nem csodálatos dolog az agyhasadás? Kár, hogy nem lehet erőművet építeni rá.

A 72 ezer éves magyar történelem, muhaha. Még beszélni se tudtunk, de már magyarok voltunk és szakrálisak. Vajon milyen színünk volt, mert a fehér ember mindössze kb. 10000 éves mutáció (SLC24A5).
Vajon együtt éltünk a Neandervölgyiekkel (Európa és Közel-Kelet), vagy máshonnan származunk? Remélem nem a Szíriuszról.

"Mindaddig nem adom le Nektek a 2-ik órát, amíg meg nem látlak benneteket valamelyik héber orgánumotok címlapján a következő szalagcímmel:"
Ez valószínűleg soha nem fog bekövetkezni, ezért megköszönjük.

Tényleg kéne egy nem szégyen fal, inkább vitrin vagy panoptikum. Az ilyeneket én ott gyűjteném, mindenki okulására.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.08.29. 09:44:00

Kündü-gyanús szösszenetek, az biztos (nem olvastam el, csak a sok capslock, meg az a pár jellegzetes catchword...).

XDDD

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása