Röviden a véleményszabadságról

Konzervatorium I 2007.11.19. 21:09

A rövid bejegyzés/megjegyzés apropója nem titkoltan Letterforce távozása. Szintén nem titok, hogy ez a közösségi blogolás, ha nem is mindannyiunknak, legtöbbünknek új - ezért még mi is tanulunk. És mint azt az elmúlt napok eseményei demonstrálták, van mit tanulni (mindig van amúgy).

Továbbra is hisszük, és valljuk, hogy normális párbeszéd csak a vélemények sokszínűségének elfogadásával lehetséges, normális hangnemben, és ha mi sértjük meg ezt alkalomadtán, az persze súlyosabb vétek, mintha egy látogató sértené azt - beismerjük. Ha ez mégis megtörténik (hisz hibázhatunk), mi is rászorulunk az önkorrekcióra. Mint ahogy az történt az azóta már (sajnos) törölt bejegyzés kommentjei között is.
Mi sem vagyunk szentek, tökéletesek, tévedhetetlenek, ezért a kritikát továbbra is örömmel fogadjuk - ez az együttgondolkodásnak fontos, ha nem a legfontosabb előfeltétele.

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr61234877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.19. 23:12:18

Az elkötelezett és meggyőződéses fundiság propagálására mennyire fér bele a szabadgondolkodásba? Ezt érdemes lenne hosszasabban is körüljárni.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.19. 23:53:23

Tetra. Ha én megírom a véleményemet a langyosházasságról (és még lehet hogy meg is fogom), akkor azt is lehet fundamentalistának nevezni. Teccenek törölni engemet is? Érted mi a probléma?
Valóban érdemes hosszasan körüljárni - Vadnyúl pl. egy bejegyzésében kritizálta Letterforce-t is. Ez teljesen rendben van. ha már eccer nem akarunk ideológiai szócső lenni, a vita már csak így működik - szerintem.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.19. 23:57:51

ps. nem törölted letterforce-t, visszaszoptam.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.20. 00:21:33

Technikailag töröltem, de csak miután ő maga törölte a saját bejegyzéseit, leiratkozott a levelezőlistánkról, és közölte hogy kilép, továbbá bejegyzést is írt az ügyről, és levélben kérte, hogy töröljem a szerzők közül.

Senki nem mondta hogy mennie kell. Sőt, ne felejtsük el, hogy egyszer már elbúcsúzott kb. 1 hete, akkor ÉN könyörögtem vissza őt és még másnap visszaregisztrált miután meggyőztem arról, hogy helye van köztünk! Szóval pls ne tessék mindent a nyakamba varrni, azon kívül hogy kissé kikeltem az általa láthatóan és szinte már agresszíven képviselt szervezet ellen, mert van nemkis tapasztalatom és információm Németh Sándorról. Neki is nyilván a hitből van Audija...

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.11.20. 00:23:04

Bár itt jelzem meg, minden továbbvitel nélkül, hogy a jelenkori néphülyítők közül Sándorunk a legtehetségesebb, mert anno fantasztikus érzékkel érzett rá arra, hogy a karizmatikus keresztény egyházaknak nagyon nagy jövője van itthon, és úgy ahogy amerikában itt is nagyon nagy pénzt lehet csinálni ebből... :D

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.20. 00:23:12

Megértelek, de tesséklássék, az előbbi kommentben bocsánatot kértem, mert tudom hogy nem Te pakoltad ki, a kommentedért pedig elnézést kértél. Innentől a dolog letudva. Tanulság volt ez is, legközelebb okosabbak leszünk no.

letterforce · http://letterforce.blog.hirszerzo.hu 2007.11.20. 08:54:48

Köszönöm,ez a poszt nagyon kedves volt tőletek.
Ps.
Megjegyezném halkan,hogy az én információim is vannak olyan hitelesek ám a gyülekezetről és Németh Sándorról,mint Tetra információi,elhiszitek?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.20. 12:53:17

Kedves Letterforce, köszönjük. Ezzel a dolog lezárását kulturáltnak tekintjük, és reméljük, néha visszanézel, ha csak kommentelni is:)

GP

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.20. 14:51:28

Nem is az volt a szándékunk hogy valamiféle homogén, ideológiai szócsövet csináljunk. sőt, épp az ideológiamentesség elérése az egyik célunk. és nem volt éppen szerencsés kimenetelű ez a dolog.
Tetra amúgy libertárius én meg olyan reakciós vagyok, hogy lassan hátrafelé kezdek járni, mégis megvagyunk egymás mellett. És még a fő dolgokban nem is csapott össze a szerkesztőség:)) pl. piacpártiak kontra piackritikusak, kapitalizmus és counter, langyiházasság kérdése, drogkérdés, stb. Ezek még mind hátravannak:))) Na és majd akkor nézd meg az egyet-nem-értést:)))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.20. 14:54:37

Ja, és tőlem jobbra mán nem nagyon vannak dolgok. Ott a dolgok már leesnek minden bizonnyal.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.20. 20:42:48

ez amúgy érdekes! egy ilyen hülye tesztkitöltős izé eredménye alapján én jobban pártolom a szabad piacot mint Tetra:))) Be is lettem somva a jobb-konzerv rublikába. Nem mintha ez meglepett volna.
De miben volnál te tőlem jobbra?:)) Na ez nem olyan verseny hogy "melyik a nagyobb jobbos", azt a tőlem jobbra van leesik dolgot is viccbül mondtam (bár ki tudja...), csak kíváncsi vagyok:)

j.i 2007.11.21. 09:01:52

Tetra: korrupt politikusoknak, maffiózóknak, drog csempészeknek lehet Audija ? Jó munkáért is jár az elismerés :) Ez a megszólalás enyhén előítéletes, szocis. Miért ne lehetne egy prédikátor gazdag ? Sőt. Bő téma ez nagyon. (Külön blogot lehetne nyitni erről.)

Ez a "fantasztikus érzékkel érzett rá.." c. előítéletes feltevés nagyon sántít. Ha ez a businessről szólna, valszeg már rég szétesett volna, mert olyan sok támadás, üldözés, (lehallgatás, hecckampány, politikai szintű fenyegetés, építési engedély nem megadás) érte a közösséget, hogy nem maradt volna meg, ha nem többről, ill. nem egészen másról szólna.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.21. 11:00:51

MG: jól sejtettem, és megfogtalak:)))))))
Tehát, ha választani kell, én is a monarchia mellett lennék - nem azért mert az "tökéletes", hanem mert a demóval összevetve jobb, itt legalábbis jobb vót. Tehát ebben nincs eltérés.
Ellenben nacionalizmus. Ha megpróbálunk elképzelni egy számegyenest, akkor a nacionalizmus a 0-tól balra van, nem jobbra:-))))) De erről mán értekeztem valahol, és később lehet hogy írni is fogok mert ez néhány embernek meglepő. Jobbra a patriotizmus van. Balra a nacionalizmus, a szocializmus, a különféle egalitárius elképzelések és ennek vegyületei (nemzeti szocializmus pl.:))))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.21. 12:22:44

"Gabrilo: az, hogy ki mit ért egy "izmus" alatt, az egyénenként változó"
az meg relativizmus és az megintcsak nem jobbra van:))))))
patriotizmus és nacionalizmus azért nem ugyanaz. És utóbbi baller találmány:-(

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.23. 13:23:17

Szerintem még az is belefér (legalábbis nálam), ha olyan valaki posztol, aki totál másképp gondolkodik, mint amiről a blog szól.

Egyszerűen a kommenteket is a poszt részének kell tekinteni. Lehet, hogy ezt érdemes lenne a design-ban is hangsúlyozni, de aki nem csak röptében olvassa a posztokat, az úgyis látja az egész képet, pro és kontra.

Más kérdés, hogy egyesek szerint az embereknek megmondás kell, nem kérdés és vita... és nem állítom, hogy nem nekik van igazuk. :(

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.23. 13:24:56

Ezt az általános relativizmusellenességet sem értem, szerintem ez a meggyőződésesek problémája főleg.

Én pl. abszolút relativista vagyok. :D

FőSzerkesztő · www.magyarnemes.blog.hu 2007.11.23. 15:31:53

"Bár a patriotizmus szerintem az, amikor Patriot rakéták telepítése mellett kardoskodik valaki:-)"

Az csakis jobboldali lehet,mert a balos inkább Scuddal lődös. (annak elfogására hivatott a patrióta :-D)
üdv.
www.magyarnemes.blog.hu

gabrilo 2007.11.23. 18:35:30

a relativizmus betegség. Kezeltesse magát:DDD

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása