Megjelent magyarul a Túl a demokrácián

Libertárius I 2014.03.19. 10:34

tulademokracian.jpgMég két éve írtunk Frank Karsten és Karel Beckman Beyond Democracy című művéről a blogon. A könyv most teljes terjedelmében elolvasható és letölthető EPUB, MOBI és PDF formátumban. Kapható az Amazon boltjában is (pl. itt), ha valaki ilyen módon szeretné letölteni az olvasójára (bár a MOBI állomány közvetlenül is felmásolható a készülékre). Nyomtatott formában az Ad Librum kiadónál lesz kapható hamarosan.

A szerzők szerint a demokráciát az emberek túlnyomó többsége a lehető legjobb politikai rendszernek tartja. Nem túlzás azt állítani, hogy a demokrácia egyfajta világi vallássá, a Föld legnagyobb politikai hitévé vált. Könnyen a civilizált társadalom ellenségének nyilváníthatják azt, aki kritizálja a demokráciát. 

Azonban mégis ez az a feladat, amire Karel Beckman és Frank Karsten vállalkozott. Rendkívül olvasmányos, provokatív könyvükben vitába szállnak az utolsó fennmaradt politikai tabuval, miszerint üdvösségünk kulcsa a demokrácia.

Egyszerű, közérthető érvekkel mutatják be, hogy a közhiedelemmel ellentétben a demokrácia nem a szabadság, a civilizáció, a jólét, a béke és a törvényesség záloga, hanem éppen ellenkezőleg: az egyéni szabadságjogok csorbulásának, a társadalmi konfliktusok erősödésének, az állami kiadások egekig szökésének és az életszínvonal csökkenésének az oka.

Megcáfolnak 13 olyan mítoszt, amellyel általában védeni szokták a demokrácia intézményét. Emellett vonzó alternatívát is kínálnak: az egyéni szabadságjogokon és az önkéntes társadalmi kapcsolatokon alapuló társadalmi berendezkedést.

Nem érti, miért nő egyre inkább az állam mérete, miért emelkedik az államadósság, miközben a szabadságjogai és a jóléte egyre inkább veszélybe kerül? A könyv elolvasása eloszlat minden kétséget, tudni fogja mindez miért történik, és hogy mi a megoldás.

A Túl a demokrácián rendkívül érdekes, úttörő munka mindazok számára, akik jobban meg kívánják érteni a jelenleg tapasztalható társadalmi problémák és a gazdasági válság okait.

Kövesd a Konzervatóriumot a Facebookon is!


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr505861303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.19. 10:56:28

Kösz, le is töltöttem. Este az ágyban elolvasom.

2014.03.19. 12:03:27

Demokrácia? Ez a hazug népképviselet egy az állatvilágban teljesen lehetetlen, perverz helyzetet hozott létre. A vágómarhát a mészárosok letaglózzák: szegény marhák nem tehetnek róla. De van-e olyan örült képzelet, mely elképzelje, hogy a szarvasmarhák zászlós felvonulásban, éljent rikoltozva Kossuth-nótát énekelve válasszák meg azokat a mészárosokat, aki letaglózza őket? — megint Szabó Dezső! Mi mindent megírt ez az ember! Mi változott az óta? Talán a hülyeség lett nagyobb, a fal lett simább, melyről lepereg az intés, mint a borsó!

Danubium 2014.03.19. 14:04:35

Ami ma liberális demokráciának hívja magát, az csupán piacosított VIDEOKRÁCIA: látványuralom, ahol a PR-testületek és tömegmédia irányította választói viselkedéssel legitimálja magát az uralkodó pártarisztokrácia.

Nem leszünk gyarmat ! 2014.03.19. 16:07:00

A világ 20 leggazdagabb országából 15 királyság, a 20 legszegényebb ország meg mind köztársaság :)

bádogos 2014.03.19. 17:33:23

"Emellett vonzó alternatívát is kínálnak: az egyéni szabadságjogokon és az önkéntes társadalmi kapcsolatokon alapuló társadalmi berendezkedést."

Értem: Még több liberalizmust ! :)

Nekem tetszik, de félek, nagyobb léptékben még annyira sem működne, mint a ma ismert demokrácia. Az a tömeg, amelyik a képviseleti demokráciát képtelen felnőttként működtetni, egy, a kapcsolataiban önkéntességre alapuló rendszert az első pillanattól kezdve visszaélésekre használna.

Mészáros Laci 2014.04.01. 22:41:01

a kedves ellenségem c film egyik részletével válaszolnék:
Jerry.....: Szaaaar.
Davidge: Hogy érted azt, hogy szar?
Jerry.....: Nem stabiiiiil....

szoja122 2014.04.07. 17:19:55

Rendben, a demokrácia szar.

De mi lenne helyette???

Ez itt a kérdés. Aki kritizálja -nem mondom, hogy nem lehet igaza- gondolkozzon el azon, hogy mi jellemzi az Embert magát. Képes e igazán ennél jobb igazságosabb rendszert létrehozni?

Ha a válasz igen, akkor mi lenne az???

Jimmy21 2014.05.23. 15:18:18

A demokrácia egy hazugságra épülő rendszer! Én ugyan nem vagyok diktatúra párti de ez a mai liberális demokrácia se ér 2 forintot se. A legjobb egy olyan tekintélyelvű rendszer volna mint a Horthy rendszerbe. Akkor is volt többpártrendszer, választások és a parlament hozta a törvényeket csak annak a demokráciának voltak egészséges korlátai.

Szúrófény 2014.07.02. 05:39:40

Demokrácia? Ez a hazug népképviselet egy az állatvilágban teljesen lehetetlen, perverz helyzetet hozott létre. A vágómarhát a mészárosok letaglózzák: szegény marhák nem tehetnek róla. De van-e olyan örült képzelet, mely elképzelje, hogy a szarvasmarhák zászlós felvonulásban, éljent rikoltozva Kossuth-nótát énekelve válasszák meg azokat a mészárosokat, aki letaglózza őket? — Szabó Dezső!
Szabó Dezső: Mit jelent ez a jobb és baloldaliság? Azt, hogy az illetők egy az országot érintő egyetemes, vagy részletkérdésekben nem fizikai és pszihikai adottságok összes ismeretéből s a szóban forgó probléma elképzelhető minden hatásából alkotják meg az ítéletüket: hanem egy híg tudományellenes, elemeiben ellentmondó piszkos frázeológia szerint mely őket jobb- vagy baloldaliakká kötelezi” — aszerint, hogy melytől reméli a maga boldogulását, zsákmányát, mondom hozzá én.

Démonmac1 2014.07.25. 15:12:10

@Gróf Bodóczky Imre: Horthy Miklós Magyarország néhai államfője háborús bűnös, ne legyen követendő példa.

Untermensch4 2014.10.13. 11:02:49

@Démonmac1: és az ártatlanság vélelme? tudtommal nem ítélték el háborús bűnökért

Magyarnaba 2014.10.27. 22:16:27

39. oldal:
"Ezzel szemben a szabad piac valójában igen jól gondoskodik
a szegényekről. Vegyük a bevásárlóközpontokat, amelyek a legfontosabb
szükségletünkről, az élelmiszerről gondoskodnak. Jó minőségű terméke-
ket kínálnak olcsón, széles választékban."

Bruhahahahahhhaaaa! És mindehhez komoly arcot is vágnak a csávók:-)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása