Szakad az SZDSZ

Ron bácsi I 2009.07.05. 11:03

Több forrásból is eljutott a Konzervatóriumhoz a hír, miszerint az SZDSZ Új Generáció lemondott vezetői, valamint más, a Kóka-féle klikkel szembenálló fiatalabb SZDSZ-esek és a párt akárhanyadik vonala egy új liberális párt létrehozását tervezik. Terveik szerint hiteles(ebb) és fiatal(abb) arcokra építenék az új formációt, mely politikailag nem lenne sem dogmatikusan piacpárti, sem piacellenes; az SZDSZ-hez képest "nemzeti" liberális lenne, na de túlságosan azért nem volna nemzeti sem. Ötletükkel most különféle, liberális gondolkozásúnak mondható, de az SZDSZ-től eltávolodott embereknél kopogtatnak.

Az információkból tehát annyi körvonalazódott, hogy alig körvonalazható valami is: sem világos elképzelésük nincs arról, hogy pontosan mit akarnak, sem pedig fajsúlyos, ismert és támogatottsággal rendelkező politikusok nem állnak eddig a kísérlet mögött. Egyelőre az "igényfelmérés" és a potenciális támogatók megkeresése zajlik. (Magyar Bálint pedig eközben valamiért hallgat az MDF-SZDSZ szövetségől szóló ötletével.)

Egy "új SZDSZ" azonban eleve bukásra van ítélve, több okból is:

1. Egy olyan párt, amit most az ÚG-sek meg akarnak csinálni, már létezik: ez a Lehet Más a Politika. Kicsit ilyen, kicsit olyan, kicsit amolyan (liberális-konzervatív-baloldali). Az LMP ráadásul éppen annak köszönheti jó EP-választási eredményét, hogy erőteljes SZDSZ-ellenes retorikát használt. A szavazóköri adatok részletes összevetése is megerősíti, hogy az LMP egyértelműen a liberálisok szavazóit hódította el.

2. Az elképzelt párt, mely "sem túlzottan ilyen, sem túlzottan olyan", igazi langyos lábvíz, ami senkit nem érdekel és senkit nem vonz. A koncepció nem jó. (Nincs is.)

3. Egy minimális támogatottságú párt "szakadásáról" beszélünk, ahol az egész társaság együtt sem képez már komolyan vehető politikai erőt. És ezt akarják tovább szabdalni... Nincs sem elég résztvevő, sem pedig elég támogató egy ilyen kísérlethez. Nincs ember.

4. Akik ezt az új pártot létre akarják hozni, az SZDSZ-es evolúciós-és tápláléklánc alsóbb rétegeiben találhatóak. Holnaputánra egyszerűen megeszik őket. Nincs politikai tőke.

5. Egy "új SZDSZ" is csak SZDSZ marad, különösen, ha ex-SZDSZ-esek hozzák létre. Nincs hitelesség.

Sikeres és életképes pártot úgysem fognak létrehozni. Legfeljebb egy olyan formációt, mely ahhoz viszont elegendő politikai erőt képvisel, hogy egy nagyobb törpepárt szóba álljon velük, és valamilyen szövetséget kössön. (Ahogy mondjuk az LMP a Humanista Párttal - és egyben elnézést is kérek a humáktól a hasonlatért!)

 

Ron bácsi ingyenes jótanácsa: Ha valaki úgy megy politikusnak, hogy előtte soha a büdös életben nem volt rendes munkahelye, érthető, hogy egész életében a politikából akar megélni. Ha esetleg előtte a bölcsészkarra járt, méginkább. Jellemző, hogy a pártpolitikai karrier befuccsolásával el sem tudják képzelni, hogy mást csináljanak. Srácok! Keressetek valami rendes állást. Ne az adófizetők pénzén akarjatok élni, hanem adózzatok. Adózzatok, csináljatok gyereket, vállalkozzatok! Új politikai erők, új politikusok kellenek: de ti már megégettétek magatokat. Úgyhogy álljatok félre szépen!

 

/Kép: NÉGYmadár/

 

Kapcsolódó írások:

A hübrisz zsoldja

Átigazolók és otthonmaradók. A pártok szavazótáborainak változásai 2006-2009

"Az a kiábrándult, aki az SZDSZ-re szavaz, annyira nem is lehet kiábrándult" - Lehet Más a Politika


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr151227470

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner 2009.07.11. 08:20:02

Kóka méltósággal temetné az SZDSZ-tKóka János ellenzéki, de a válságkezelést támogató frakcióként tekint sajátjaira. Az SZDSZ tönkremeneteléért Fodor Gábort hibáztatja.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Devergo 2009.07.05. 11:27:14

Ron bácsi ingyenes jó tanácsát anno akár a Jó Orbán Viktor
is megfogadhatta volna. Csakhogy ő még időben osztott magának és a harcostársaknak egy kis állami vagyont, hogy
később ne kelljen szakmájában munkát vállalnia. Akkor most
O.V. ügyes volt.

Spéter46 2009.07.05. 11:29:09

Nagyon okos MDF-es vagy!!!

Ron bácsi 2009.07.05. 11:52:30

@Spéter46: höhö.
konzervatorium.blog.hu/2009/03/08/bokros_retro

Amúgy azért is tévedsz, mert engem a Moszad fizet.

midnight coder 2009.07.05. 11:56:45

@Devergo: Ahogy a komplett MSZP-s vezérkar. Meg az SZDSZ-es. Meg az MDF-es. Mert gondolom azért Ibolyka sem ingyen feküdt le a Tisztelet Társaságának.
Viszont OVI-ék akárhogy is nézzük anno 4 éven át nem kúrták el. Fletóék meg igen. Az hogy egy politikus lop, többé-kevésbé normális. Nyomtató lónak sem kötik be a száját... De akkor legalább ne vigye csődbe az országot.

scsaba1 2009.07.05. 12:06:14

@Devergo:

Azért de szánalmas ez az Orbán-fixáció... Hogy valakinek mindenről Orbán jut az eszébe. Mint Mórickának a cici...

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.07.05. 12:18:42

@Devergo: na, te sem vagy egy kimondott agytröszt :)

Kalmár 2009.07.05. 12:28:40

In memoriam SZDSZ.

Nekem hiányozni fognak, ha elfogadjuk, ha nem, igazi úttörők voltak ők a politikában.

Mindenhová páncélszekrényt.
Digitális táblát a sulikba.(lehetőleg vízállót mert beázik a tető).
Nem kell tantárgy a sulikba, képezzünk egysejtűeket.
Budapasetből világváros, 0 kátyú, 0 grafitti. Ez még várat.
Új gazdasági irányzat!! Hurrá ez bejött. Sokkal gyorsabbak lettünk, bár jó lett volna észrevenni, hogy a lejtő miatt.
Minden véleményt toleráltak, kivéve az ellen véleményt.(igazi szoclib érték)
Tüntetőket a sittre, mert feltartják a forgalmat.
Meleg felvonulókat a főutakra, mert a sok kocsi büdös....
(ez a globális felmelegedés itthon)
Mesterséges dugókat!!!! Zseniális.


És a lista még nem teljes.
Azt hiszem 2 lapát föld, egy kereszt ...vagy valami és felejtsük el.

akak 2009.07.05. 12:29:56

@scsaba1: szemetek az emberek, mindig bántják a szegény Fideszt.
OV még életében nem dolgozott egyetlen napot sem, a Fideszen kívül.

moncayo 2009.07.05. 12:34:05

Helyes, munkapad mellé az SZDSZ-esek is. Én csak a "csináljatok gyereket" javaslattal nem értek egyet. Mert a gyerek otthon azt fogja tanulni, hogy miként lehet ő is (tolvaj) csak(!)politikus, semmi meló, csak politikus. Lásd az MSZP ifjú titánjai. Lásd Zuschlag gyerek.

Szóval, szexelhetnek, de szigorúan csak gumival.

clownfish 2009.07.05. 12:51:38

"A szavazóköri adatok részletes összevetése is megerősíti, hogy az LMP egyértelműen a liberálisok szavazóit hódította el."

Hehe, megnéztem a kimutatást, izgalmasak az adatok, a bibi csak annyi, hogy ahány lmp-szavazót ismerek, egy se volt előtte szdsz-szimpatizáns. két halálbiztos elméletet is reklámoztak ugyanezen módszer alapján a jobbikról. a szavazókkal vagy a felmérés metódusával van a probléma?

2009.07.05. 12:56:36

Ron bácsi tanacsát, amely ingyenes--jelenleg minden Mo._i pártra vonatkoztatni lehet. Mert ugye demokrácia van, és nem tiltja semmi, a hazudozást, a mentelmi jog mőgé elbujva, a lopást, a sógor-koma, uram-bátyám féle korrupciót és az ország kiárulását.Ugyhogy ,azt javaslom hogy minden párt tegye ki a székházuk tanácstermébe, hátha nem felejtik el, hogy minek is vannak ott! Az szdsz pedig megérdemli sorsát. A Kuncze, Petö, Kóka,Magyar,Fodor és a "menjapicsába feri" Horn , elcseszték és tönkretették mindazt, amit a rendszerválltás--mint lehetöséget megadatott nekik--a polgári liberalizmust, ennek hirdetését. Az uj neoliberális eszme, a pénz hatalma, a korrupció és a nagyképüség lett, a hülyeségükkel megtoldva. Remélem, egyszer és mindenkorra eltünnek ezek a politikusnak önmagukat nevezö "vadlibák" a francba! Odavalók és nem a politikába!

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2009.07.05. 12:56:54

"szavazókkal vagy a felmérés metódusával van a probléma"

mindkettővel :]

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2009.07.05. 13:12:00

Az LMP nem liberális és főleg nem konzervatív. Az LMP balos. Egyébként nem lenne rossz egy liberális-jobboldali jellegű párt, de sajnos ennek egyrészt kevés lenne a támogatója (piacbarát és kapitalista párt lenne ezzel az eszmével!), ráadásul az SZDSZ romjai közt ilyen irányultságú ember már nincs. Azok már rég otthagyták őket.

2009.07.05. 13:16:09

@Kalmár: :)) Követ rájuk, az alá meg sót...:

Parkőr (törölt) 2009.07.05. 13:20:22

A probléma az alapokban lehet és a sorrendben.
Helyes sorrend :
1. Van egy jövőkép amit szeretnénk
2. Sokan gondolkodnak hasonlóan
3. Alakítsunk valami szerveződést /pártot/ hogy együtt elérjük amit az 1 pontban kigondoltunk

Ehhez képest ezek valami ilyesmit gondolnak:
1 . Elbasztuk
2. Mindenki úgy néz ránk mint a tetves pestisesekre
3. Alakítsunk valamit ahol elhiszik rólunk hogy nem mi basztuk el.
4. Folytassuk.

Lehet hogy birkának nézitek azokat akiknek az adójából éltek, de most fellázadtak a bírják.... Haljatok éhen.

scsaba1 2009.07.05. 13:40:14

@akak: Nem nagyon érdekel, hogy bántják a Fideszt, viszont elég szánalmas dolog, hogy akármelyik politikai pártot, csoportosulást bíráló post kommentelői azzal próbálnak meg érvelni, hogy " De a Fidesz is...", "De az MSZP is..." Különösen az előbbi szánalmas - és nem azért, mert én akkora nagy Fidesz-fan vagyok - mert a kormányzati felelősség lassan 8 éve az MSZP-SZDSZ konglomerátumé...

Szóval érted....

pistibacsi · http://henkajpan.blog.hu 2009.07.05. 13:45:20

Emlékszem, amikor 89-90 fordulóján a jó Szecsör Margit néni még úgy látta, hogy Magyarországon minden a demokratizálódás lehető legjobb irányába halad, és az SZDSZ a legbefolyásosabb párt. Na mondjuk az én türelmem tényleg sokáig kitartott. Amíg csak szerepeltek a szavazólapon. Hát így jártunk. Szóval ezek a zsidók se tudnak azért mindent. Le is vágattam gyorsan a hajamat. Hajle Magyarország!

scsaba1 2009.07.05. 13:45:44

@Kalmár:

A mesterséges dugókat viszont egészítsük ki egy pontonhíddal a Dunán - napi húsz millerért - alsó hangon számolva. :]

Aki véletlenül volt katona, és történetesen Ercsiben is megfordult, az tudja, hogy a katonai ponton nem igazán polgári használatra van kitalálva.

Pszt! 2009.07.05. 13:48:29

"OVI-ék akárhogy is nézzük anno 4 éven át nem kúrták el."

Ki itt a naiv?

Pollack 2009.07.05. 13:49:13

@Parkőr: a helyes sorrendes 3 pontod miért emlékeztet engem az LMP-re? :)

I'll be Beck! 2009.07.05. 13:50:33

Mikor geszti péter magyarország-dallal meg huszárokkal jött, már sejthető volt, hogy érzik ők a változás szelét. Csak az nem tudja őket kisöpörni mégsem, mert a kirakatban megszűnnek, de pult alatt be vannak betonozva. Oda már valami nagyon komoly szél kell.

F.T. - törölt (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.07.05. 14:21:43

Vigyázat! A FIB is átnevezte magát Societasszá, és most azt hiszik senkinek se tűnik fel kik ők... Patyolattiszták... ;)

Konzervatív 2009.07.05. 14:24:31

Az SZDSZ csak magának köszönheti ami történet vele.A rendszerváltozás egyik legbefolyásosabb pártja szépen lenullázta magát,de lehet,hogy ezt ma már nem is olyan sokan bánják.Bárki bármit mond,az LMP akkor is egy erős SZDSZ-utánérzet mondjuk jó adag balos retorika is társul eme nagyszerű örökséghez.

Kalmár 2009.07.05. 14:53:32

2019
- Jó hírem van, megtaláltam az SZDSZ-t!!
Itt van a töri könyvben.........

Konzervatív 2009.07.05. 15:08:35

@Kalmár:
:DDDDDDDDDDDDD

tallian.miklos 2009.07.05. 16:11:25

@Pollack: Nem tudom, tekintve, hogy az LMP számos holdudvarbeli értelmiségije leginkább a _második_ sorrendiséget követi, az SZDSZ-ről leszakadóban.

Továbbá a sorrend az egy dolog, a "mit akar" meg egy másik, és ebből a szempontból az LMP rosszabb, mint a parlamenten belüli pártok, azok csak lopnak, az LMP viszont lelkesedésből és elvi elkötelezettségből ostoba.

Sturm und durung 2009.07.05. 16:20:26

"Ron bácsi ingyenes jótanácsa: Ha valaki úgy megy politikusnak, hogy előtte soha a büdös életben nem volt rendes munkahelye, érthető, hogy egész életében a politikából akar megélni." (...) "Srácok! Keressetek valami rendes állást. Ne az adófizetők pénzén akarjatok élni, hanem adózzatok. Adózzatok, csináljatok gyereket, vállalkozzatok! Új politikai erők, új politikusok kellenek: de ti már megégettétek magatokat. Úgyhogy álljatok félre szépen!"

Ron bácsi, nem világos, hogy ezt most konkrétan kinek irtad?

Ezek a sorok a Fideszre inkább állnak, mint a Szadeszre...

A Szedeszosok már felnőtt emberek voltak a rendszerváltáskor, persze sokuknak nem volt munkahelye, mert b-listázták őket (feketelistázták őket, egyszóval kirúgták őket a rendes munkahelyekről, mert bajkeverőknek minősítették őket), ezért jelentős részük fekete fizikai munkát vállalt, hogy túléljen.

A fideszesek valóban az egyetemi padokból kerültek egyenesen a Parlamentbe, tehát legtöbbjüknek, vagyis a magvnak nem volt más munkahelye csak a parlament. Viszont tény, hogy jók a gyereknemzésben.

Szóval ezt az lufi gyülöletszöveget, mely nincs köszönőviszonyban a valósággal mellőzhetnéd kedves Ron bácsi.

Más dolgokban sajnos egyet kell értsek a cikkíróval. A szadesznek kampec és sajnálatosan a fiatalabb politikusok is jobban teszik, ha minden tekintetben külön utakon járnak. A halálos döfést az SZDSZ-nek ez a politikusként is végtelenül tehetségtelen Kóka adta, illetve hát ő vezette orral az Szdsz repülőjét a földbe Horn segédletével, mely pártot korábban csak Kuncze humora tudott a légtérben tartani..

Én tudnám milyen módon lehetne ma magyarországon alulról építkezni és felmutatni valami hasznosat, de sajnos mentes vagyok minden politikai-hatalmi ambiciótól.

Pollack 2009.07.05. 16:38:25

@tallian.miklos: Köszi Miklós a kedves bókot, imádunk ostobának lenni.

Ellenben Te jól félre vagy informálva és/vagy buta vagy, ha az eddigiek alapján ennyi jött le neked az LMP-ről. Ismerd meg, aztán ítélj!
Ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna.

Bár nem is tudom mit várok tőled, mert a saját blogodon is ugyanilyen "épeszű" megállapítások kerülnek ki.

Bladecatcher 2009.07.05. 17:37:28

Tök logikus lenne, ha a leszakadó UG-sek, meg Fodorék összebútoroznának az LMP-vel. Ugyanaz a maoista brancs, csak az egyik bagázs meggazdagodott közben, és ciki neki a bahiában vásárolni.

És tök logikus lenne az is hogy a mostanában überkapitalista MDF összebútorozna a versenybuzi Kókistákkal.

És így papíron lenne egy ilyen 68-as alapú hippikommunánk, meg egy Tecsörista izénk.

De itt csupa korrupt és/vagy elvtelen szaralakok tobzódnak. És hiába az LMP szűziessége, hiszen a korrupció olyan mint a gruppenszex: csak addig erkölcstelen, amíg kihagynak belőle.

Rózsa Misi 2009.07.05. 20:16:29

Az LMP egy marxista alapokra építkező, antiglobalista, antikapitalista demagóg populista katymasz. Liberális számára az ő szélsőbalra hajazó nézeteik vállalhatatlanok.

Nem hiszem, hogy Léderer Andrásék új pártot akarnának most rögtön összerakni. Lédererék azért léptek ki az SZDSZ-ből, mert nem kívántak semmilyen szinten politikai közösséget vállalni Kóka Jánossal és szűkülő, de létező baráti körével. Ha az SZDSZ-ből a július 12.-i küldöttgyűlés után Kókáék egy bizonyos eredmény után belátják, mindenkinek jobba békés válás, akkor Léderer és társai igen valószínűleg újra visszatérnek az SZDSZ-be. Ahol örömmel várják őket sokan vissza. Jelenleg ők kivárnak. Ha pedig esetleg egy olyan eredmény születik, ami megerősíti a Kóka Zrt-t, akkor valóban sokunknak el kell gondolkodnia egy esetleges új párt létrehozásán. De reméljük egyenlőre inkább a legjobbakat.

kraut 2009.07.05. 21:41:04

@scsaba1: ponton hid mondjuk speciel pont a margit hid mellett volt amikor le volt eppen bombazva, de serafutty, ne foglalkozzunk ilyenekkel.
szal gond hogy ponton hid, de az is gaz, hogy a hidat fel kene ujitani, az meg nem megy ugy hogy nincs lezarva.
bocs de az allaspontod szimplan a "nekem semmi se jo".

@Môžeš mi pomôcť?: tehat a magyar nemzeti lobogo az le van stoppolva, az elott csak fidesz allhat? (meg jobbik, marmint, mikor eppen hogyan.. mert ugye bben is aztan rohadt nagy kovetkezetesseg van fidibusz reszrol)

@Konzervatív: ne haragudj, de vicces ahogy a "balos" kifejezest hasznalod. mert mo-n ennek abszolute semmi jelentese nincs egy partra nezve. merthogy a fidesz jelenleg echte, hardcore balos programmal jon.
meg persze leontve a kelet-kozep europaban nepszeru nemzeti maszlaggal, amitol nedves lesz a gazdagreti oreglanyok bugyija, es kimerul az egesz annyival hogy kokardaval nyomjuk juliusban.

@Sturm und durung: igen, az onmagunkkal valo ketkedo szembenezes, az onreflexio az erosen hianyzik a "konzervativ" oldalrol (mit jelent ez idehaza? nekem ugy tunik, hogy kb ilyen szocializmus visszasiro, poffesztett bocskais mellkasokat, meg kover lajos bajszat).
igen, a szadesz lehuzhatja magat a klotyon, ennyi volt.
a gond kizarolag az amennyire bemocskoltak a liberalizmus eszmejet azzal, hogy elkezdtek maguknak lestoppolni.
de kb ugyanilyen ocsmany ahogy ezt teszi a fidesz is. a jobbikot nem emlitem, a jobbik dimenziojaban nincsenek eszervek es racionalitas.

@Rózsa Misi: az LMP populista? na ez jo, ezt felirom.
igen, immar az okopolitika is populistanak szamit. tandij ellen szavazni, egeszsegbiztosito ellen szavazni, 14. havi nyugdijat kovetelni, na az nem populista. az hazafias. broaf.

lordart 2009.07.05. 23:58:16

Csupán az aggasztó, hogy a megbukott politikai elit össze-vissza kapkodva hitelesség látszatát szeretné kelteni új(abb) arcokkal, de eszükbe sem jut végre hitelessé válni a valóságban.
Az is aggasztó, hogy a sokat hangoztatott elvektől is hajlandók már eltávolodni egyesek, csak a porondon, a színpadon maradhassanak.
Egyre inkább kell azzal szembesülnünk, hogy Magyarországon nincsenek politikai meggyőződéssel élő politikusok a jelenlegi parlamenti pártokban. Itt mindenki az éppen aktuális "közhangulat" elveit vallja, de csak éppen a választások előtt. Azon sem csodálkoznék, ha a jelenlegi bukottak közül néhányan megvilágosodnának, és rájönnének, hogy mindig is Jobbikos érzelműek voltak, csak...
Ilyen körülmények között az egyszerű, jóhiszemű embernek hányingere van naponta attól, amit lát, hall, olvas, vagy átél.
Nem csoda, ha szaporodik egy tábor. A Jobbik tábora. Ehhez a sokasodáshoz és saját széteséséhez egyetlen csapat járult hozzá az elmúlt hét év kormányzásával.
Tetszik, vagy nem tetszik: ez van.

szempontpuska 2009.07.06. 08:10:29

az SZDSZ szavazóinak törzsbázisa 2010-ben a konzervatórium és a reakció köréből kerül ki, akik még időben rájönnek, nem tudnak a szadesz nélkül élni :-)))

La_Fayette (törölt) 2009.07.06. 08:50:53

Kedves "Ron bácsi"!

Azon kívül, hogy fogalmam sincs, honnan veszed, amit írsz (de hidd el, nagyon sok butaságot), nem értem pontosan ezt a mentalitást. Iszonyú nagy erkölcsi világítótorony lehetsz, hiszen Te el tudod dönteni, hogy ki akar élni a politikából, kinek nem volt még munkahelye (milyen egyébként egy szerinted rendes munkahely?), ki égette meg magát, pusztán abból, hogy huszon akárhány évesen az SZDSZ Új Generáció tagja volt, abban netán mág politizálni is merészelt (elképesztő alakok vannak azért).

Az ilyen honfitársaink, nemhogy ne politizáljanak! Ne álljunk meg itt elvtársak, kitelepíteni az ilyet a Hortobágyra, ott aztán megtanulja mi az a munka!

Nem értem, hogy veszi ehhez bárki is a bátorságot: te takarodj, mer' te megégetted mán magad! Már tanácsoltam ezt egy LMP-s kollégának, hogy ez felesleges, csak árt, ezért be kellene fejezni. Ráadásul sajnos nem éppen a demokratikus politikai kultúra sajátja.

Különösen úgy nem, Ron bácsi, ha az erkölcsi kakasülőről "Ron bácsi" néven, azaz nevünket eltitkolva szapulunk alpári, útszéli módon másokat.

Üdvözlettel,

Labanino Rafael, az ancien régime hajótöröttje, aljas magánlevelező, meg nem tudom mi vagyok még (19-23 éves korom között ÚG-s voltam, majd 2007-től előbb Fodornak, majd, ahogy elnök lett az SZDSZ-nek dolgoztam már, szóval egy utolsó senkiházi vagyok, spóroljátok meg a kommentekben a minősítést), ja és a Népszabadság hasábjain egyszer nem átallottam vitába szállni két LMP-s munkatárssal (szerencsére egy montenegrói út miatt kiváltottam az útlevelem, úgyhogy ha eljön az idő, mindenkit biztosíthatok róla, majd szedem a sátorfám, nyugi)

Cypriánus 2009.07.06. 09:23:19

hajrá, csak így tovább SZDSZ!!!
Remélem az MSZP is kedvet kap! :)

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2009.07.06. 15:26:11

csak aztán el ne érje a szakadós divat a fideszt is, mer akkor juj.

Karcolt lendület 2009.07.06. 17:43:50

A cikk 2. pontjához: jelenleg a Fidesz is ilyen se hal se hús kommunikációt folytat, hogy senkit ne taszítson el magától, aztán mégiscsak 50% felett vannak. Úgyhogy ez a tétel így önmagában nem igaz.

A cikkben is felmerül, de a hozzászólások közt is a "soha nem dolgozott a politikán kívül" típusú lekezelő indok.
Kérem, hogy hagyjuk már meg ezt a faszságot a kétkezi jómunkásembereknek, akiknek kitalálta anno az MSZP stábja ezt. Ami ugye a "mérnökurak csak időnként lejönnek ide és baszogatnak minket, miközben az irodában meresztik a seggüket" típusú, gyári osztályellentétek megfogalmazásából származik. Szeretnék rámutatni, hogy ebben az inercia-rendszerben az újságírás, levéltárak kutatása, de még a programozás vagy a gyógyszerek kiadása sem tűnik különösebben komoly munkának.

Bladecatcher 2009.07.06. 19:20:11

@R.A.F.: Légyszi ne hagyd el az országot! Az SZDSZ holdudvara eddig is nagyon szórakoztató ökörségeket hányt össze, csak egy kicsit sokba kerültetek. Most legalább lelkesedésből nyomjátok majd a liberális lózungokat. Vigasztaljon azért a tudat: Thürmerre is kíváncsi még valaki.

La_Fayette (törölt) 2009.07.07. 08:55:08

@Bladecatcher: Mármint ki került neked sokba? Én, személyesen? Azért mert alkalmazott, munkatárs voltam egy pártban (is, mert nekem volt a politikán kívül is állásom, érettségi óta dolgozom szinte folyamatosan). Egyébként nem értem, hogy neked "az SZDSZ holdudvara" miért került sokba, vagy kikre gondolsz. Azért pedig mert neked nem tetszik az, amit mondjuk egy liberális értelmiségi képvisel még nem kell "leholdudvarozni" (és állami pénzek lenyúlására való hajlamot sugallani), hanem mondjuk érdemes vitába szállni az érveivel (mondjuk valami ilyesmi lenne a demokratikus nyilvánosság lényege). Ez egy szerény javaslat.

Csak arra akartam utalni egyébként bejegyzésemmel, hogy elég kínosnak tartom, hogy egyesek hozzájuk hasonló fiatalokat akarnak kizárni a közéletből azért, mert az SZDSZ-ben politizáltak, az SZDSZ környékén mozogtak vagy ott dolgoztak. Azért a világ ennél egy kicsit összetettebb, nem gondoljátok?

És Ron bácsi igazán megtehetné, hogy bemutatkozik nekünk, ha már ekkora embernek tartja magát. Szerintem.

Karcolt lendület 2009.07.07. 15:08:10

Különben a kárörömön kívül túl sok oka nincs örülni a fideszeseknek, pusztán politikai okokból az SZDSZ szétesése és az MDF erodálódása nem túl jó a Fidesznek: egy párt marad a baloldalon, amelyikre érdemes a "csak ne legyen 2/3-a a Fidesznek" indok alapján szavazni, az pedig a szocik. Sokkal hasznosabb lenne, ha több párt közt megoszlanának a szavazatok. (Az LMP kicsit más tészta, rájuk még szolid esélyeknél is szavaznak az emberek lelkesedésből, még nem veszítették el a hitelességüket.)

Bladecatcher 2009.07.07. 17:44:29

@R.A.F.: Kóka autópályás bulijai, Demszky metrója, Magyar digitális táblái. Ez az országnak kerül(t) sokba, nemcsak nekem. Kiléptetek a kormányból, de még mindig ott vagytok a jó kis felügyelőbizottsági helyeken. Úgyhogy az állami pénzek lenyúlására való hajlamot sugallani eszemben sincs, megy az nektek magatoktól is.

És persze vitázhatunk a liberális értelmiséggel, meg beszélhetünk arról is, hogy mit képviselnek. Ez sajnos nem fog menni higgadtan, mert egyre több olyan jelét adjátok annak, hogy saját magatokon kívül semmit. Ti lettetek a Pa'art pour Pa'art.

Végül pedig értsd meg: (én személy szerint) nem akarok, nem is tudok kizárni senkit a közéletből, a demokrácia arra való, hogy az ilyen dolgokért ti zárjátok ki saját magatokat.

osborne 2009.07.12. 18:24:06

Bye bye Leo!

Weinek Leonárd, korábbi elnökjelölt, kilép az SZDSZ-ből

A politikus az MTI-hez eljuttatott késő délutáni közleményében azt írta: az elmúlt időszak párton belüli eseményei és a mai tisztújítás végeredménye alapján egyértelművé vált számára, hogy az SZDSZ-en belül sem szervezeti, sem politikai szempontból nincs esély a megújulásra.

inforadio.hu/hir/belfold/hir-291134

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása