Jobb nyelvek szerint...

Konzervatorium I 2008.11.27. 15:02

"2008. november 27. csütörtök 18.28 és 23.30
2008. november 29. szombat 22.05

Ifjúkonok a kapuk előtt. Nemzedéki készülődés a neten. A digitális reakció szerint őszintén politizálni csak online lehet. A demokráciához pedig szélessávon vezet az út. A webkettes jobber más véleményen van. Nemzeti blogcsúcs, avagy jobb nyelvek szerint a világ.

A stúdióban:
Lánczi Tamás politológus, Jobbklikk
Megadja Gábor munkatárs, Konzervatórium"

Megadja Gáborunk ma este a Hír TV Negyedik c. műsorában. A Konzervatórium ajánlásával.:)


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr53791457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keresztes_L 2008.11.27. 15:25:52

"őszintén politizálni csak online lehet"
- lehetne, ugye, ha pl. nem zárolná a "konzervatórium" 34 hozzászólás után a "Generációváltás a jobboldalon?" kommentjeit.

De miért is zárolja?
Van erre valami technikai ok is, vagy csak kellemetlen lett? Pedig egész jó kis vita volt kialakulóban...

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.11.27. 15:55:15

Egy biztos: ez a "hatalomátvétel" (vagy minek nevezzem) kurva nehéz lesz, ha egyáltalán lehetséges. Elég egyértelművé vált, hogy az "old guard" foggal-körömmel ragaszkodik a pozícióihoz, ami persze valahol érthető (amúgy jelen pillanatban a befogadóközönségük is jóval nagyobb, evvan).

V.ö.:

"Ne pofázz a nagyok dolgába, kisköcsög".

Majd meglátjuk, mi lesz belőle...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.11.27. 16:19:44

Kedevs Úlfhéðinn!

"Úlfhéðinn 2008.11.27. 15:55:15
Egy biztos: ez a "hatalomátvétel" (vagy minek nevezzem) kurva nehéz lesz, ha egyáltalán lehetséges. Elég egyértelművé vált, hogy az "old guard" foggal-körömmel ragaszkodik a pozícióihoz, ami persze valahol érthető (amúgy jelen pillanatban a befogadóközönségük is jóval nagyobb, evvan).
(...)
Majd meglátjuk, mi lesz belőle..." - írod.

Nem kellene kapkodni (ez az 1-ik.). Tudom, hogy én leszek a csúnyabácsi (a trollbácsi:-)), de csak azt tudom mondani, amit látok, hogy ezek a fiatalok még nincsenek fölkészülve arra, amibe belefejelnek. Kihasználják és megvezetik őket (az lesz belőle).

Ez sajnos a balos narratíva (ez a 2-dik.). Elmélet, utópia - és ha nem működik, akkor sértődöttség, értelmiségi gőgbe menekülés, a társadalom (mint olyan) megvetése. Küldetéstudat és kasztszellem. Láttunk már ilyet sokat (nagyban is, kicsiben is).

Meg kellene ismerniük a mai magyar valóságot (ez a 3-dik.), az adottságokat, a sajátságokat, hogy helyesen tudják értelmezni a saját helyüket, szerepüket és feladataikat. És vagányabbnak is kellene lenniük, meg kellene tanulniuk okosan kockáztatni (mert anélkül nincs innováció).

Persze: ne legyen igazam, de hát, sajnos, többnyire az szokott lenni:-)

ü
bbjnick

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.11.27. 16:48:02

bbjnick · bbjnick.blog.hu 2008.11.27. 16:19:44

OK, csak leírtam, amit erről gondolok. Én realistának tartom magam (sokan meg ezért biztos "ünneprontónak" engem), és úgy érzem, hogy az ifjúkon hevületben jó adag naivitás van. Nagy sanszot látok rá, hogy vagy "beállás a sorba" lesz a vége, vagy továbbklikkesedés. Vagy nem tudom. Majd meglátjuk.
Én csak figyelek, lévén outsider...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2008.11.27. 16:51:42

azért az tök aranyos, hogy politikai időben mérve egy másodperce jelent meg ez a jelenleg magát jobbosnak hívő minikonglomerátum és már váltaná a politikai elitet.
támad az elte irgun csoportja! :))))

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.11.27. 16:59:18

Ez pl. elég jó illusztrációja annak, amiről beszéltem. :]

medve2 2008.11.27. 18:14:35

A konzervatórium olyan fiatal konzervatívok kifejező eszköze, amely egyáltalán nem marginális a jobboldali táboron belül és amelynek, más hasonló kezdeményezésekkel együtt, jóval nagyobb kisugárzása van, mint itt sokan gondolnák. Egy vita a reakción, egy vita a konzervatóriumban, egy vita a Jobbklikken, jobboldali hozzászólások az Indexen (bár ez más kategória) visszaköszön magánbeszégetéseken, más médiákban, tapasztalataim szerint. És ebből a szempontból tényleg lehet egy váltás előfutára. Akik ennek nem örülnek, azok kétfélék: vagy azok, akik "jobbodaliként" monopolizálni szeretnék a "konzervativizmus" megjelenési fórmáit (viszont újságíróként, értelmiségiként valójában mind minőségileg, mind erkölcsileg lejáratódtak), vagy azok az értelmiségi körök, melyek rettegnek minden alternatív értelmes gondolattól, különösen ha az a politika jobboldaláról jön, mivel nekik az a fontos, hogy csak a ballib lehet értelmes.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.11.27. 20:58:47

Offolok, de csúnyán.

Szvsz kár volt lezárni a másik topicot. A vita ne volt anyázós, vagy nem rosszabb az átlagosnál.
A lezárás viszont megerősítheti a kiinduló Tel Aviv - Konzervatíórium vádat.

Generációváltás pedig természetes, ha nem lenne, az lenne a fura.Örökké élnének az öregek?

doktorur 2008.11.27. 22:45:54

Azt nem, de a tölgyek az égig érnének...

medve2 2008.11.27. 23:50:29

Azt én sem értem, miért lett lezárva a másik topic.

megadjagabor 2008.11.28. 00:46:12

Kicsit meglepett, amikor földobták a kérdést, de így végignézve a vitán nem volt annyira vészes (sokkal rosszabbat is láttam már).
Ezért kicsit önkényesen, és talán kísérleti jelleggel visszaállítottam a kommentelést.
Aztán csak okosan:-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.11.28. 01:00:13

Én ugyan nem látok bele a kártyákba - hála Istennek -, de mondok én nektek valamit (úgy mint a bbjnick a Konzervatórium szerkesztőgárdájának): megnéztem ezt a Negyedik című műsort és nem lett tőle jobb a kedvem.

Rendben van, tudjuk, hogy a médiának az a természete, hogy mindenből habzóf*st csinál, de azért ehhez nektek nem muszáj asszisztálni (főképp, hogy rólatok van szó). Mielőtt végképp kilúgozódna és csöndben elhalna a Konzervatórium kezdjétek el komolyan venni magatokat: ha én volnék ti (mint ahogyan nem vagyok:-)), akkor azon dolgoznék, hogy kulturális tényezővé váljak.

A megszerzett médiaismertséget arra használnám, hogy elsődlegesen a főiskolás-egyetemista fiatalok körében vitaestek, ankétok, találkozók formájában (a liveshow-n van a lényeg) jól kiválasztott személyekkel (művészek, szakemberek - nektek már elmennének:-)) jól megfogalmazott és kellő komolyságú és súlyú ügyeket futtatnék. Nem mellesleg: minél több fiatalt megpróbálnék - akár pályázatok formájában is - bevonni az együttgondolkodósdiba. A blog és az oldal ehhez remek háttér.

Virtuális valóság ide vagy oda, személyes kapcsolatrendszer, élő jelenlét nélkül hamar végetér minden "pünkösdi királyság". Egy-két hónap múlva már talál a média magának másik gumicsontot.

Ha ér ez a "dolog" nektek annyit, akkor álljatok neki valóban fölépíteni (ezzel tudjátok magatokat is fölépíteni és a megszerzett tapasztalatokkal immunitást szerezni a politikai és médiamanipulációval szemben (is)).

A többit már ti magatok is ki tudjátok találni (szerintem).

De ha másról szól a történet:-), akkor, bocs, én meg sem szólaltam:-x

No, ü
bbjnick:-)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2008.11.28. 09:03:44

bbjnick, ez többé-kevésbé így fog történni. a hálózatnak meg van a rutinja ahhoz, hogy felfuttassa ezt az elméletieskedő, labor-kapitalizmusról fantáziáló új szdsz-t. :)

BékésMárton 2008.11.28. 09:57:44

Gratulálok M. Gábornak a szereplésért, legalább annyira színvonalas és friss volt, mint a Blogcsúcson. Nem kell azokra a fanyalgásokra hallgatni, hogy miért kell a jobboldali médiában szerepelni, meg hogy inkább nyissunk egy konzervatív hippikocsmát sok-sok performansszal. Vegyétek már észre: a fejlődő ifjúkonok érdeklik a jobboldali médiát, piacvezetők vagyunk a saját generációnk konzervatív köreiben, amely napról napra szélesebb. Ehhez minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy a médiába kerüljünk! És igen, bizony, tényleg: a Hír TV konzervatív, jobboldali média, a természetes helyünk ilyen nyilatkozatadós ügyekben ott van. Nem az ATV-ben és nem is az ECHo-n.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.11.28. 11:53:30

"Kicsit meglepett, amikor földobták a kérdést,..."

Az látszott rajtad, nem is mondtál igazat hirtelen
nagy zavarodban. Mert azért az, hogy: " hát igen
van amikor elmegy offtopikba a vita, és a durva,
közönséges anyázásba" (kb. ezt mondtad) az
nagyon messze áll a valóságtól a nevezett vita
esetében.

"A lezárás viszont megerősítheti a kiinduló Tel Aviv - Konzervatíórium vádat."

Ez a nyilvános, zavart hazudozás ország-világ
előtt meg még inkább.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.11.28. 12:01:10

gloire,

"Ez a nyilvános, zavart hazudozás ország-világ
előtt meg még inkább. "
Puli kutya legyek, ha értelek.

megadjagabor 2008.11.28. 12:05:46

Kedves gloire!


Ezt a túláradó rosszindulatot nem szeretem. Mellesleg a véleményemet itt láthatod:
megadjagabor 2008.11.28. 00:46:12

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.11.28. 12:16:14

Ne legyél má' puli kutya, inkább kifejtem
hosszabban:

Tegnap benéztem ide a konzervatóriumra, és az
egyik (generáció váltás...) topicban le volt zárva
a kommentelés. Szerintem különösebb ok nélkül,
pusztán kínos lehetett a szerzőnek, hogy
Balavány György megjelent, és terjedelmes kommentekben próbált érvelni az igaza mellett,
szerintem teljesen kultúráltan, és elég jól.

Erre az esti HírTv-s műsorban Ókovács váratlan
kérdésére, melyben a kommentelés lezárásának
okát firtatta, Megadja úr azt az egyszerű választ adta,
hogy ez nyilván csakis a trágár, személyeskedő, a
blog színvonalához méltatlanul elfajult viták esetén
történhet meg, és nyilván ez történt ez esetben is.

Ez nem igaz, ez egy hazugság. A téma komolyságához méltó, megfontolt, és jól artikulált véleményeket olvashatunk az azóta újból nyitott topikban.

Továbbá azt sem hiszem el, hogy ezzel Megadja úr
- tekintve, hogy friss topicról van szó - ne volna tisztában,
nem hiszem, hogy tévedett volna, ezt a zavara is
elárulta.

megadjagabor 2008.11.28. 12:21:10

Kedves Gloire!


Emlékeztetnélek rá, hogy a topikot itt és ekkor zárták le:
Hadrian VII. · konzervatorium.blog.hu 2008.11.27. 14:58:40
Mivel nem vagyok köteles Neked elszámolni a napi teendőimről, nincs közöd hozzá, tegnap éppen hol voltam akkor. Mivel nem tudtam, ezért tényleg azt gondoltam, hogy trágárság és személyeskedés miatt lett lezárva az a topic. A véleményemet leellenőrizheted, itt van, már bemásoltam a hozzászólás helyét és idejét (gy.k.: én nyitottam meg újra a topicot). Volt egy kis zavar az erőben.

Továbbá arra is felhívnám a figyelmed, hogy rögtön a lezáráshoz került egy link is, ahol lehet folytatni a vitát (addig ez nem volt a Szombat honlapján megnyitva).

Így a rosszindulatú vádaskodás előtt nem árt egy kicsit körültekintőnek lenni.

üdv.
MG

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.11.28. 12:21:26

"túláradó rosszindulatot"

Ne csináld már, még én vagyok a rosszindulatú?
Ti tényleg csak a tapsot várjátok? Nekem a kedvencek
közt szerepel (negyedik helyen) a konzi a gépemen.
Azért olvasom, mert érdekel, és reményteli vállalkozásnak
gondolom. Ezért bosszant ha ilyen hibákat csináltok,
de azért nem kell összeomlani ha ezt megkritizálom. )

megadjagabor 2008.11.28. 12:29:08

Kedves Gloire!


Sokadszorra mondom, légyszíves, próbáld megérteni: a topicot nem én zártam le, tegnap nem sikerült eljutnom odáig, hogy elolvassam a vitákat a Konzervatóriumon. Nem a gépen élem az életemet, ezt nézd el nekem. Azért mondtam a műsorban valószínűségeket, mert valóban nem tudtam, miért zárták le a topicot. Hazajöttem, megnéztem, és én sem tartottam adekvátnak a dolgot. De ez maximum belső, szervezési hiba, és nem hazugság. A hazugság ugyanis súlyos vád, és azt alá kéne támasztani valahogy.
Jobbára valóban trágárkodó és személyeskedő hangvétel esetén szoktunk valakit kitiltani, vagy témát lezárni (úgy emlékszem, legutóbb egy cigánybűnözéses cikknél volt erre szükség). Ezért mondtam ezt a valószínűséget.

Tehát, a kritikát elfogadjuk, a vádaskodást (pláne, ha nem megalapozott) nem. Illetve csak igazolás esetén:)

MG

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.11.28. 12:57:02

Oké, elfogadom. Ennek ellenére kínos a dolog.
Kínos, ha egy igazán érzékeny, mondhatni
"forró" témában lezárjátok a kommentelést,
majd a tv-ben a színvonaltalan trágársággal
vádolod a vitázókat, alaptalanul.

Akkor is kínos, ha tévedés. Ez van.

megadjagabor 2008.11.28. 13:18:15

Gloire!


Elnézést, de nem így történt. Úgy történt, hogy őszintén megmondtam, nem volt időm ma megnézni a vitákat. Ezt légyszíves Te is nézd el nekem, ne haragudj, nem tudok mindennap itt kuksolni. Ehhez fűztem hozzá hogy "valószínűleg", illetve hogy "olyankor szokott ez előfordulni, amikor", stb. Ez nem vádaskodás, hanem feltételezés és valószínűség-becslés. A kettő nagyon-nagyon különbözik egymástól. A vádaskodás az, amit Te csináltál, hogy a körülmények ismerete nélkül lehazugoztál.
Különbség tétessék.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.11.29. 19:16:12

"Ezt a TelAviv-Konzervatórium vitát meg lehet abbahagyni, én jobban unom, mint Kiszel Tündét.."

Ezt nem értem, nem tudom miről van szó, másnak
szánhattad.

"Ehhez fűztem hozzá hogy "valószínűleg", illetve hogy "olyankor szokott ez előfordulni, amikor", stb. "

Hát, most pont nem olyankor fordult elő. Legközelebb
már nyugodtan válaszolhatsz így is:

"Olyankor szokott előfordulni, amikor trágár személyeskedésbe fordul a vita, vagy olyankor,
amikor kínos vélemények, kommentelők jelennek
meg a blogon, olyanok amik, vagy akik a 30
munkatársunk közül valakinek vagy valakiknek
nem tetszenek."

"gloire, neked tényleg ennyire nehéz a felfogásod, vagy fizetnek azért, hogy hülye vagy, már elnézést?"

Képzeld, vagyok annyira hülye, hogy még én fizessek
azért hogy netem legyen, és te így pl. nehézfelfogásúnak nevezhess. )

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.11.29. 19:17:39

gloire,


Bogaram. Hogy a bánatban nem érted meg, hogy MG nem látta a vitát? Nem fogod fel? Nem jut el a buksidig? Tudod, van ez az "időnek" nevezett dolog, az nem végtelen. És ha még a térrel is összekötöd, és megpróbálod rekonstruálni az eseményt, talán leesik a tantusz.
Nem menjünk már vissza a bölcsibe, könyörgöm.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.11.29. 19:45:12

gabrilo, drága kiscicám megértettem, lásd:
gloire · alkaloida.blogspot.com/ 2008.11.28. 12:57:02
"Oké, elfogadom." (mármint a magyarázatot, hogy
Megadja úr nem látta a vitát.)

Ehez nem kell semmilyen időutazás, pár kommentel feljebb szerepel, még tegnapról. Most kezdjek el a felfogásodról, meg a szövegértésedről, viccelődni?
Nem szoktam.

Ez viszont most már (Megadja úr tévés szereplésétől
teljesen függetlenül is) mindig meg fog állni:

"Olyankor szokott előfordulni, amikor trágár személyeskedésbe fordul a vita, vagy olyankor,
amikor kínos vélemények, kommentelők jelennek
meg a blogon, olyanok amik, vagy akik a 30
munkatársunk közül valakinek vagy valakiknek
nem tetszenek."

. )

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.11.29. 19:48:34

Jóvan, további jó homokozást:)))

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása