Levél Demszky Gábortól

Konzervatorium I 2008.02.19. 10:51

Demszky Gábor alábbi, láthatóan kétségbeesésről tanúskodó segélykérő levele lánclevélben jutott el hozzánk. Itt a szerkesztőségben úgy döntöttünk, hogy ezúton biztosítjuk számára a szélesebb nyilvánosságot, hogy segélykiáltását minél többen hallhassátok.

Kedves Budapestiek!

Végső elkeseredettségemben fordulok hozzátok. Kérem, hogy többé senki ne szavazzon rám! Kurvára elegem volt már 94ben is az egészből, de párttársaim ragaszkodtak hozzá, hogy induljak. Nekik meg nem mondhattam nemet.

Mindent elkövettem eddig is, hogy ha már muszáj elindulnom, legalább ne nyerjek. Mindhiába. Mit csináljak még, hogy ne az én kibaszott nevem mellé ikszeljetek??

Azt hiszitek könnyű volt elérni, hogy Budapest legyen a legmocskosabb város? Azt hiszitek, az a rengeteg kutyaszar magától kerül az utcákra minden reggel? Értsétek meg! A BKV járatokat már nem tudom tovább ritkítani. Egyszerűen nincs több hely a buszgarázsban. A 4-es metró építését nem tudom tovább késleltetni. Nincs több idő.

Mit tegyek még, hogy rájöjjetek? Csinálok nektek homokos felvonulást, transzvesztiták és buzik dugják végig a várost vasárnap délben. Erre ti, perverz állatok, még élvezitek is.

Éjszakánként saját kezűleg ásom ki a kátyúkat, megvétózok minden tervet az úthálózat bővitésére, lezárom a Lánchidat és a pesti Rakpartot. Már majdnem az összes parkolóhelyet és parkot megszüntettem a városban.

Kemény, kitartó munkával elértem, hogy se kocsival, se tömegközlekedéssel ne lehessen közlekedni. Már annyit loptam és sikkasztottam, hogy hegyekben áll otthon a közpénz. Nem bírom hazahordani a Touareggel. Tudom, hogy a többiek is rendszeresen összejátszottak a szadival. Direkt nem állítottak egy épkézláb jelöltet és azt is eldugják, nehogy valaki megismerje a nevét a választások napján.

De 46,7 százalék!? Normálisak vagytok???? Mi a faszomat csináljak még itt 4 évig?

Ha még egyszer megszavaztok, lezáratom az összes hidat, felveretem az összes aszfaltot, hiénaürüléket importálok Afrikából, csöveseket New Yorkból és Moszkvából, aztán disszidálok Horvátországba. Építek egy kastélyt a tengerparton. Persze a ti pénzetekből. Gondoljátok meg!!

Üdvözlettel: Demszky Gábor

(Szerintetek ez hoax?)



Megjegyzés:

Néhány kommentezőnél a vérnyomás hirtelen leesését elkerülendő ajánlom a Terrormédia blog meglátogatását. Szinte témába vág a "Kiosztották az Eichmann-díjakat" c. poszt.

Üdv, Egyiketsem

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr75345360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

papugaja 2008.02.19. 12:18:32

Kedves Demszky Gábor!

Javaslatom a következő:
Atomot nekik! Atomot a bestiáknak!
Aztán majd meggondolják, hogy kire is szavazzanak.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.19. 12:26:22

Messze jutott a Bombagyártól, pont teljesen másik irányból jött. :)

Azért az Index címlap-politikájáról is lehetne egy-két szót ejteni - bár persze éltem a sanda gyanúperrel, hogy ez lesz.

mediazsiraf · http://www.konzervatorium.blog.hu/ 2008.02.19. 12:27:41

szerintem ha viccesen bazmegelsz, akkor megvan a címlap. ennél többet beleképzelni már összeesküvés. :)

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.19. 12:27:53

De azért tényleg elkeserítő valahol.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.02.19. 12:31:05

A jogos felháborodás eltúlzott és demagóg megnyilvánulása.
Budapestnél sokkal koszosabb városok is vannak, és az utak állapota se éppen a legrosszabb, menjetek csak Kijevbe például, nincs is messze, de éppenséggel Bukarest se dicsekedhet.
Ja, és a szemetet, csikket és kutyaszart sajnos mégse Demszky meg a szadesz szórja szét, hanem a kedves öntudatos budapesti polgárok. És a falakat se Demszky szokta összefirkálni.
Ettől még persze csinált elég kárt, de ez az állevél komolytalan baromság ebben a formában.

mediazsiraf · http://www.konzervatorium.blog.hu/ 2008.02.19. 12:37:42

Alapvetően ha már mindenképp komolyan köll, akkor én is Sharkkal értek egyet. Kellett egy városvezetés és egy demszki a dolgokhoz, de alapvetően belejátszik ebbe a budapesti polgár is.

a város lakosságában kb. annyi kreativitás és önérvényesítés van, mint a segglyukamban. sőt abban talán több is. a szűk rétegen kívül, mely ugyanazt a pártízezer fiatalt jelenti, a Zembereket nem zavarja az sem, ha a fejükre szarnak.

csak legyen elég metró meg takarodjanak az erdőbe a csövik, osztkész. a fiatalok meg kussoljanak, mert nem hallani a ricsajuktól a barátokköztet! :)

jocó 2008.02.19. 12:38:21

esetleg kéne szólni fideszéknek, állítsanak ellene egy normális jelöltet...jah, hogy már szóltak? de nekik jó így? végülis az mszp-nek a fidesznek és az szdsznek is jó így akkor mit sír a szátok.

Káposztakukac 2008.02.19. 12:39:42

egyszer meg szeretném már élni, hogy demszky mellett a kedves blogger társadalom előveszi a 23 másik kiskirályt is. már csak azért is, mert az utak takarítása az ő hatáskörükbe tartozik(a főutak kivételével)

Gera 2008.02.19. 12:40:10

Budapest legnagyobb baja nem Demszky (akit amúgy én sem bírok), hanem ez az elb@szott kerületrendszer. Először is több ezer léhűtőt tart el a város. Másodszor a kerületi önkormányzatok helyett is mindenki Demszkyt szidja, úgyhogy ők szépen elvannak, mint hal a vízben. Harmadszor meg a kerületek nagy ívben leszarnak minden olyan problémát, ami nem közvetlenül őket érinti, hanem az egész várost és ott tesznek keresztbe, ahol tudnak.

Vérszegény Éjszakai Dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.02.19. 12:43:16

Ezt már én is olvastam valahol, de az tuti nem a BGY volt, mert oda nem járok.

(Index címlap legbiztosabb módja: Rakj az írásodba elsődleges-, másodlagos nemiszerveket, bazmegolj, küldj el az annyába valakit. Lehet ezen siránkozni, de erre kattint a nép, az Index pedig kattintásból él.)

mediazsiraf · http://www.konzervatorium.blog.hu/ 2008.02.19. 12:45:20

indítani kéne egy indexcímlap.blog.hu-t, ahová tematika nélküli bejegyzéseket írnánk. persze mind indexcímlapos lenne.

vagy indítani egy médiaakadémiát (lehetőleg rézandrással), ahol megtanítjuk az embereket indexcímlapot írni, és ezért elkérünk havi 200-at. :)

na, ki lesz a beltag? :D

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.19. 12:46:12

Káposztakukac,

Igazad van, listázni szoktunk amúgy is. :)

De egyébként nem gondoljátok, hogy valahogy szánalmas, hogy a várost a rendszerváltás óta irányító politikus és koalíció nem felelős, csakúgy, mint az országot 6 éve irányító ugyanaz a koalíció?

Kb. ezért vesszük elő őket, a kormánypárti humor pedig a Heti Hetes óta ciki.

Csak úgy mondom.

A takarítástól függetlenül, ami legfőképpen is a paraszt budapestiek hibája, és csak utána a takarítóké.

Egyébként, ha még akartok ezen szájat tépni, akkor ajánlom a következőt:

terrormedia.blog.hu/

Sajátossága, hogy jobb és baloldali gyp-sek egyaránt kiosztják. Ki is teszem a cikkbe, hadd örüljön, Nektek meg a vérnyomásotok menjen fel. :)

Holo 2008.02.19. 12:50:54

Hát nem kevés munkával sikerült elérni, hogy Butapest egy piszkos, büdös, egészségtelen, kultúrálatlan és járhatatlan város legyen. Hihetetlen mennyiségű munka fexik a közlekedési káosz létrehozásába, a posztmodern-giccses épületek egymás mellé hányásában, a homokos pinkszínekben villogó kultúrapalotának nevezett patológiai múzeum létrehozásában, és sok százmilliárd forint szétszórásában. Javasolnám lebontani a parlamentet, a halászbástyát, és a hősökterét, épülhetne mindegyik helyett egy tescó, vagy ósan, vagy mekdonalc. Vásároljunk mégtöbb jól égő buszt, rázó trolit, fülledt kombínót, és ötösmetrót, amelyik soha nem készül el. Ássunk, építsünk, és aszfaltozzunk, a tabánban, és a Margitszigeten van még hely, (hejjj) ki lehetne betonozni, és mondjuk motorozni, meg gördeszkázni rajta. Eztuán pedig kinevezhetnénk Ózdot Magyarország fővárosává, (mert ott még lélegezhető a levegő), és indulhat minden újra! Csuhajja!

mediazsiraf · http://www.konzervatorium.blog.hu/ 2008.02.19. 12:53:33

Az hogy azt mondod, hogy Demszky mellett kellett a budapestiek aktív szarrágása is ahhoz, hogy most itt tart a város, az nem azt jelenti, hogy felmented Demszkyt, vagy a városvezetést, vagy a kerületi vezetést.

Bár tudom, roppant csábító dolog egyetlen bűnbakot megnevezni, és ráhányni mindent, de sajnos a dolog itt is - mint mindenhol - többszereplős. :)

lámafun 2008.02.19. 12:55:41

Kampfer te szerencsétlen.mikor láttál pesten este 10kor dugót? nyilván a csúcsidőkre vonatkozik a kocsival nem járás.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.02.19. 12:58:27

Médiaakadémia rulez!

Nem kell hozzá tkp. semmi más, csak egy csicsás oklevél, amit megkap mindenki, aki befizette a pénzt. :) (Nem is kell hozzá rézandrás, csak fel kell neki ajánlani 5-10% közti összeget, hogy a hirdetésbe beleírhassuk a nevét :)

lámafun 2008.02.19. 12:59:43

ja és kérem szépen. a kutyaszar összeszedése már ezer éve benne van az állatvédelmi törvényben és a KERÜLETEK dolga lenne ezt betartatni csak xarnak rá.ugyanigy elő van írva hogy a társasházaknak meg kéne tisztitani az előttük lévő járdát, csak amiota közös képviselők vannak leesik a karikagyűrű az ujjukról ha takarírani kell. ha csak ennyit betartanának a lakok és a kerületek már jobb lenne. de persze könnyebb ráfröcskölni másra a dolgokat.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.19. 13:07:42

Egy időben a Gogol utcánál dolgoztam. Nyár volt, és az épület előtt ott szaratták a kutyákat, mert ott kavicsos volt. Azt mondom, ezek még rendesek is voltak, mert a járda maga is tele volt vele. Valami hihetetlen hely volt.

Csak azt nem értem, miért nem szabtak ki nagy bírságokat? Itt lép be a szabályozás szerepe, ha már a rohadék odaszaratja, és a kerület szarik a szar összeszedésére.

Mert senkit sem érdekel. Az urak nem járnak ilyen helyeken. Demszky speciel csak Budakeszi és a Városháza között kocsival.

Vendée 2008.02.19. 13:17:12

Azért a budapestiek szavaznak.
Ha jól emlékszem, 1990 óta 600e ember költözött ki a városból, míg 300e bejött. És a kiköltözők mind a kertvárosokba mentek, tehát a középosztály menekül, úgy mint az US keleti nagyvárosaiból (slummosodás, nagy adók, kosz, rossz közbiztonság, stb.).

Gera 2008.02.19. 13:20:46

Azért költöznek ki, mert Bpen csillagászatiak az ingatlanárak és egy átlagember képtelen megvenni egy családi házat. Aztán persze rájönnek, hogy szar dolog, hogy napi 2 órát kell autózni, nincs iskola, nincs tömegközlekedés, stb.

Gera 2008.02.19. 13:23:00

Én debreceni és bpi vagyok párhuzamosan és nem látok jelentős különbséget Debrecen javára, pedig az a jobboldali bezzeg-város. Szmog van, az utak szarok, a tömegközlekedés nyomor, egyre több a dugó, az önkormányzat lop.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.19. 13:26:58

Ez egy 2006-os spam, ami a kampány idején ment körbe...

Vendée 2008.02.19. 13:28:37

Gera,
ha nincs iskola, nincs tömegközlekedés --> Gyurcsi bohóc?

Gera 2008.02.19. 13:32:00

Nem, arról nem Gyurcsi bohóc tehet, hogy a bp környéki falvak/kisvárosok nem képesek lépést tartani a lakosságuk növekedésével és az infrastruktúrájuk olyan, mint 20 éve.

gravy_t 2008.02.19. 13:35:42

ja, vannak koszosabb városok is? az mindjárt más, akkor nincs is semmi baj.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.19. 13:36:44

Gera,

"Nem, arról nem Gyurcsi bohóc tehet, hogy a bp környéki falvak/kisvárosok nem képesek lépést tartani a lakosságuk növekedésével és az infrastruktúrájuk olyan, mint 20 éve."

Nehogy azt gondold. Emlékszel arra, amikor Pest megye regionális szinten el akart szakadni Budapesttől? Emlékszel arra is, hogy miért akart elszakadni?

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.19. 13:39:35

"Azért költöznek ki, mert Bpen csillagászatiak az ingatlanárak és egy átlagember képtelen megvenni egy családi házat."

Speciel azért költöztem ki, mert jobb a levegő, nem is kicsit. 4 hónap elég volt hozzá távol Bp-től, hogy orrba vágjon, amikor visszajöttem. De biztos van olyan is, amilyet Te mondasz, és igen, az ingázás benne van a pakliban, meg hozzátenném, hogy a forgalomban is. Tetszettek volna elővárosi közlekedést fejleszteni...

Vendée 2008.02.19. 13:46:00

Gera galambom,
szerinted az elővárosi közlekedést ki a fene szokta fejleszteni. A falvak? Sok falusi-városi vonaton járhattál már Európa szerte. Melyik mai elővárosi vonalat (HÉV, MÁV) fejlesztették a falvak?
Az iskola fejlesztés pedig elsősorban pályázati, azaz közpénzekből lehet. Nem kéne elvonni az adókat a középosztálytól, és eltartaná az iskoláit.
Marad Gyurcsi.

Gera 2008.02.19. 13:56:54

Ha az emberek néhány év alatt tömegesen költöznek ki az agglomerációba, akkor evidens, hogy ez problémákat fog okozni, amelyeket nem lehet pikk-pakk megoldani. Baromira sajnálatos, hogy a kiköltözők ezeket nem vették figyelembe.

Egy vicc, hogy pl Debrecenben pár ezren kiköltöztek a város környéki kertségekbe, most meg buszközlekedést, aszfaltutakat, közvilágítást, csatornát, vizet, meg minden szart követelnek a várostól.

banyika 2008.02.19. 14:04:47

Nah, pontosan azért szavaznak Demszkyre, mert nem tudnak épkézláb jelöltet állítani ellene, aki nem olyan ostoba, mint ennek a fenti levélnek az írója. Inkább 1000x Demszky, mint egy ilyen baromarcú, mint aki ezt az ocsmányságot összeírta.

Vemdée 2008.02.19. 14:05:19

Gera, ennyi ember nem pikk-pakk ment ki.
Tudsz az elővárosi közlekedés fejlesztési terveiről valamit?
Ha nem tudsz, és nincsenek ilyen tervek, akkor marad a kormányzati felelősség.
Szerinted Londonban miért tűrhető a közlekedés a City-ben? Ki építhette oda a metrókat és vonatokat?
Lásd be cimbi, pocsék érvekkel jössz. Ha nem Demszky, akkor Gyurcsi a felelős. Nyertetek, örüljetek, és vállaljátok a felelősséget.

al 2008.02.19. 14:05:42

Hát ez elég gagyi... Index címlapi kattintásvadászatnak persze megteszi.
De aki azt képzeli hogy Bp a legmocskosabb város az még nem volt külföldön. Nézzetek meg egy olasz, francia várost, mennyivel koszosabb mint ez!

DDT 2008.02.19. 14:10:30

Egyik kutya, másik eb.
Ilyen "levelet" nyilván sose írna senki.
Amúgy nem tudom mit gondoljak.
Ha viccnek lett szánva a topic, akkor hurrá, de nem kéne még jobban korbácsolni a hangulatot, és hozzászólást farmolni, mert ugye kint van az indexen.
Ha meg komoly, akkor sokkicsillagozott szövegre kell gondolni részemről:)
(belevéve mindentéle rokont, meg felmenőt:)

Carlos77 2008.02.19. 14:13:22

Az urbanizációs/aggromelációs problémák tendenciák igenis régebb óta felszínen vannak Magyarországon is , (jórészt demográfiai életút okai vannak az ilyen ki be költözésnek) csak a megoldások nem születnek… sehol

Közhelyeket puffogtatva csak érintőlegesen…
M0 (helyesebben M-NULL U alakú lenne öko) már a tervezéskor lehetett látni, hogy „szűk”(1.5-1.5 pálya??? Jelenleg 4-4 sáv is kevés lenne) lesz és a kivitelezés alatt már lehetett tudni, hogy itt Budapesten és környékén fog átmenni 4 fő EU-s közlekedési TEN-hálózat mi történt? Semmi különös „majd elférnek”…Az északi híd „adófizetők hídja” (nekem ez volt a kedvencem) A-A fázisban leledzik…

De az, hogy a M4 brüdzséből komlpet elővárosi vasút hálózatot lehetett volna rekonstruálni, mind1 csak hát „bizonyos felmérések” kimutatták, hogy nem trendi a vasút és státusz szimbólum a kocsi, úgyse fognak átülni, még a P+R parkolóknál sem…
„lovas nemzet voltunk, lóerős nemzeté lettünk”
Most akkor megint ki a hibás a polgár? a pmester? vagy az állam?

Egyszóval rengeteg nagyvárosi példa van tanulmány kötetekben és városrendezési stratégiák szerint megoldásokkal leírva a szakirodalomban. Ny Európában és USA ahol ugyanezek a tendenciák zajlottak le (20-30 éve) amikor egy metropolis kialakul.
De nekünk mégis a felvilágosodott liberális értelmiségi vezetőink ugyanazokat a hibákat elkövetik és megcsinálják a „csövéig” beruházásokat / megoldásokat amik kevesek számára jók ráadásul csak rövidtávon.

DDT 2008.02.19. 14:14:36

Amúgy OV állítatta le a 4 es metrót anno, mostanra már megépült volna...

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.19. 14:22:02

A 4-es 30 éve "épül", 30 éves terv alapján. És Megyó nem folytatta, amit OV leállított. Különben már rég megépült volna. :)

Sajnos, elkövettem azt a hibát, hogy éltem egy olyan városban egy ideig, ahol volt pl. elővárosi közlekedés. Kosz is, persze.

DDT 2008.02.19. 14:24:34

A mocskos városról jutott eszembe, amíg ez emberek a buszra/villamosra egyéb cuccra felszálláskor csak a füldre dobják a csikket..
Az emberek kutya sétáltatsákor nem szedik fel a végterméket az állat után, vagy amikor az autós csak kidobja a szemetet a kocsiból...
Nyilván erről is a Demszky/bárkimás polgármester tehet hogy az erre megforduló emberek szemetelnek, és nem tudnak viselkedni.. nyilván.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.19. 14:24:59

DDT,

"Ha viccnek lett szánva a topic, akkor hurrá, de nem kéne még jobban korbácsolni a hangulatot, és hozzászólást farmolni, mert ugye kint van az indexen."

Lehet, hogy titkot árulok el, de az úgy szokott lenni, hogy először van a poszt, és utána van az Indexen.

És nem mi tesszük ki. Speciel személy szerint azt tartom szomorúnak, hogy ezeket tartják érdemesnek arra átalában, hogy kitegyék.

De miért is ne korbácsoljuk a hangulatot, úgy általában? Hogy nyugalomban mehessen minden úgy, ahogy eddig? És az miért jó Neked?

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.19. 14:25:52

DDT,

miután ilyen szépen felsoroltad, hogy miről nem tehet a vezetés, elmondanád azokat is, amikről szerinted tehet? Voltak olyanok is a lánclevélben...

Rajta, csak bátran!

Kampfer 2008.02.19. 14:30:25

Lamafun! Te nagyon idiota!

Ha 10-kor jossz ki, akkor egy korul mesz be. Akkor nyilvan dugo van. De ha autoval akarsz hazamenni este, akkor mivel mesz befele? Loool... Gondolkodni apam! Tudom, neha nehez, de akkor is.
Kampfer

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.02.19. 15:00:06

A világ több mint 26 országának több mint 30 nagyvárosában jártam, el kell mondjam, MINDENHOL kiba' dugó volt, talán az egy kivétel a nigériai Abudzsa, de ott alig laknak és még kevesebbnek van autója.
Egyébként minden nagyváros közlekedése rettentő, akármelyik kontinensről van szó.
Szóval a dugót nem kéne csak Demszky nyakába varrni, bár tény, hogy szart se tesz ellene, de mi magunk éppúgy tehetnénk, csak a nagy individualizmusban a legtöbb ember büszkén feszít egy szál magában a kocsijában...

Kampfer 2008.02.19. 15:07:51

Shark!

Mondom: probalj meg este tiz utan hazaerni auto nelkul ugy, hogy ne tartson egy-masfel oraig. S ha este autoval akarok hazamenni, akkor delutan is azzal kell bemennem.
5 evig kulvarosi multinal dolgoztam, epp eleg csodat lattam. Csak ket keruletnyi utazas egy-masfel ora (ha metrokozelben vagy, akkor talan 50 perc). Persze a mezei melosnak b*sztak parkolohelyet biztositani, igy meg azzal is csak a szivas volt, de meg igy is 30-40 percet nyert az, aki autoval ment be. Szoval azert nem csak a mezei individualizmusrol van szo, nap 2*30-40 perc azert nem semmi! S meg egy kedvezo vonzata is volt azert a dolognak. Jarvany idejen ritkabban kap el az ember barmilyen francos fertozest a sajat autojaban. Egyebkent szerintem is egy kulturalt es jo szinvonalu kozossegi kozlekedes a megoldas. Mar nem vagyok raszorulva, igy en sem hasznalom a bejarasra az automat. Viszont teny, hogy sokkal nagyobb szabadsagot ad.
Udv!
Kampfer

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.19. 15:08:49

És oda megy vele, ahova beengedik... ;)

És sehova sem megy vele, ha magas a légszennyezés, mert megbüntetik...

Gera 2008.02.19. 15:11:39

Vendée - én leszarom Gyurcsit és Demszkyt is, de ha már ezen az óvodás szinten mozgunk, Orbán mit tett az elővárosi közlekedésért? :)))

Kampfer 2008.02.19. 15:14:43

Egyiketsem!

Igen. Ez lesz a vege.S jon majd az ugyeskedes, az okoskodas es a mutyizas. S persze majd jonnek eleg erdekes leleplezesek is!
Kampfer

Gera 2008.02.19. 15:15:58

Én pl mostanában rendszeresen járok a XI. kerületből a III. kerületbe és gyalog+tömegközlekedéssel másfél óra, autóval fél óra, vagy dugóban egy óra, úgyhogy maradok az autónál.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.02.19. 15:23:27

Kampfer,
Általában a munkahelyemre én is autózom, (a Budagyöngye környéke), de ott lerakom, és onnan legtöbbször nem megyek a városba vele, csak tömegközlekedéssel.

Kampfer 2008.02.19. 15:24:25

Gera! Igy igaz.

Ha a XI-bol a X-be vagy a XVIII-ba utazol, ugyanez a helyzet. Este az ut bkv-val masfel ora, autoval 20 perc. Sok kollegam jar Budarol. En mar hivataliban vagyok, de sokuk 2 muszakban nyomja. Na most akkor melyiket is? Nekik nincs alternativa. Naponta masfel-ket orat nyernek ezzel. Nyilvan nem lesznek hulyek buszozni. Egyebkent pedig a komfort sem ugyanaz. Ha alternativa a tomegkozlekedes, akkor nem vitas, hogy celszerubb azt hasznalni. Na de ne tekintsuk mar egoista baromnak azt, aki ilyen korulmenyek kozt beul az autojaba. Eygebkent nekem anno csak 6 megallo miatt kellett estenkent a buszra varnom (igaz, eleg komoly tav volt gyalog). Busszal 30-40 perc volt (22 percenkent jart), mig autoval 6-8 perc. Nem mindegy! Udv!
Kampfer

Kampfer 2008.02.19. 15:26:06

Shark!

Asszem teljesen egyetertunk. En a Neplieg megallot hasznalom ilyen celra. :) De teljesen ertheto sztem ez a dolog. A Kiskoruthoz eszem agaban sincs kocsival bemenni.
Udv!
Kampfer

Vendée 2008.02.19. 15:32:18

Te Gera, nem kaptál eligazítást mostanában?
Ovi már 6 éve nem kormányoz. Ha majd esetleg igen, gyere vissza és együtt fikázzuk.
Vagy tényleg körülötte jár minden gondolatotok?
Hogy a vezetői felelősség emlegetése nektek ciki, azt ilyen balf@szok esetében megértem.

Gera 2008.02.19. 15:39:21

Vendée - Te tényleg nem vagy normális. Nem bírsz másra gondolni, csak erre az Orbán-Gyurcsány szarra? Ismétlem: nem érdekel Gyurcsány. Szerintem egy rakás szar, amit ez a kormány művel, minden szinten. Ettől még nem ők a felelősek azért, hogy több százezren kiköltöztek Bpről a francba a jobb élet reményében, aztán kénytelenek voltak rájönni, hogy nincs infrastruktúra és már a levegő sem olyan jó :)

Carlos77 2008.02.19. 15:57:09

Srácok biztos hogy csak az idő faktor számít??? Más nem?
Nem túl individualista hozzáállás ez? Csak nekem csak most…
Költség hatékonyság elemzés tekintve persze a
bérlet/ jegyár Vs benzin és fenntartási költség még az autó felé billen? Biztos?

+ járulékos hatások, légszennyezés, termelékenység/tanulás (vonaton lehet újságot és látókört szélesíteni autóban nem) , eu kockázat allergia az influenza járvány félelem az inkább vicces kibúvó, máskép is ki lehet fejezni a tömeg hónaj undort:) ennél már csak az a jobb amikor jön az esős időszak és előkerülnek a matiz/suzuki márkájú esernyők.

Egyébként suicid/alteres hajlamaim miatt én biciklizek… criticalmass.hu/

Gera 2008.02.19. 16:06:16

Nemcsak az idő számít, de ha oda-vissza másfél órát spórolok, akkor az egyéb dolgok már kevésbé izgatnak.

Vendée 2008.02.19. 16:06:35

Gera, feledékeny vagy, mint egy szoci savazó.
Olvasd vissza! Ovit te hoztad szóba.
Az iskolákat, elővárosi közlekedést szintén. Ezek pedig kormányzati-szintű problémák.
Egyáltalán nem természetes, hogy Bp-ről kiköltözik a középosztály. Az sem, hogy redvás. Itt már mindenki volt hibás budapesti közállapotokért, csak az nem, aki 18 éve polgármester. A1szem neked írhatta fenti levelet.

Carlos77 2008.02.19. 16:08:21

Ami igazán a témába vág és szép
gyüjtemény...

criticalmass.hu/blogbejegyzes/20080217/stop-szmog-sajto-kepek-videok

index.hu/politika/belfold/budapest/szmogstop021/

"akkor az egyéb dolgok már kevésbé izgatnak."

E mentalitás miatt is vannak itt gondok, erre akkartam célozni.

Gera 2008.02.19. 16:20:03

Nem hinném, hogy nekem írta, mivel én sosem szavaztam Demszkyre és nem is akarok. Legutóbb pl Tarlósra szavaztam :)

Ovit pedig azért hoztam szóba (mint írtam is), mert idegesített a fekete-fehér hozzáállásod. Szerintem a jobboldal pontosan annyit tett Budapest élhetőségéért (elővárosi közlekedés, stb), mint a baloldal: úgy kábé semmit :)

Gera 2008.02.19. 16:22:49

Milyen mentalitás? Ember, egy nap 24 órából áll. Fel tudod azt fogni, hogy tényleg egy-másfél órával kevesebb idő alatt járom meg naponta oda-vissza a III-XI távot kocsival, mint tömegközlekedéssel? Ez rengeteg. Nem tíz percről van szó, meg arról, hogy a sarki boltba is kocsival megyek.

Kampfer 2008.02.19. 16:31:00

Carlos!

Ha majd esetleg egy hét alatt többféle műszakban kell bejárnod, ha majd másfél órákat kell utazgatnod minden reggel és délután, vagy délután és este, s rajtad kívül senkit sem érdekel a problémád a pihenést vagy bármi mást illetően, akkor lehet, hogy igazad lesz!
Tömegundor? Lehet. Nem járok sokat koncertre sem emiatt. De oda ugye nem is kell. Viszont amikor minden nap kétszer is szénné nyomnak a 98-ason és a pofámba is köhögnek s egy év alatt 4-szer van felsőlégúti megbetegedésem, akkor azért el fogok gondolkodni egy kicsit. Mert amíg az előző melóhelyemre járva az utolsó 9 hónapot autóval tettem meg, még az influenza járvány sem érdekelt! S amikor egy betegácsi nekem 20-25 ezerbe került, akkor nem fogok gondolkodni az alternatíván, még a te szent kedvedért sem!
Kampfer

Kampfer 2008.02.19. 16:31:46

Gera!

Nem érti! Mindegy... Szerintem más világ.
Kampfer

Carlos77 2008.02.19. 16:32:36

Olyan mentalitás ami nem percekben meg órákban gondolkodik, hanem években és életekben + - tovább látva az orránál.

De ez csak az egyik része, és nem engem kell megyőzni :D

Kampfer 2008.02.19. 16:39:24

Mondom, más világ. Biztos nem mondta még neki valami vérkapitalista szemét, hogy adélutános műszakból másnap reggel teremjen bent, de izibe'! Lehet, hogy azonnal a közeli dolgokra fókuszálna, s nem azon tanakodna, mi lesz 10 év múlva...!
Nem percekről órákról van szó!!!!!!!!!! Halóóó! Majd 4-5 óra alvás után álljál neki légyszi egy soron vagy egy szerszámgépen dolgozni! És akkor majd értékelni fogod azt a másfél-két órát, amit az így nyert idő jelent! Loool...
Kampfer

Carlos77 2008.02.19. 16:41:22

Személyeskedjünk, dolgoztam már 12/h műszakokban és kibírtam utána a közlekedési plussz 1-h is, nem vagyok szenteskedő, és volt már kocsim is…

De a stop smog mindenkin múlik, és mindenkit érint

persze a vidékiek most örülhetnek.

Kampfer 2008.02.19. 16:47:45

Akkor te vagy a superman. Szerintem meg aki a lehetősége ellenére eldob másfél-két óra szabadidőt..., hát, az aző dolga. Mindenesetre én megértem azt az embert, aki nem így tesz! Ezért valakit elítélni, szűk látókörűnk nevezni nem hiszem, hogy használ az ügynek. Eddig épp ezért nem értek el jelentős eredményeket az ilyen stop-smog akciókkal, mert rengeteg körülményt nem vettek figyelembe.
Továbbá még nem láttam demonstrációt az alternatív és környezetbarát technológiák meghonosítása érdekében! Akkor most miről is beszélünk? Próbált már valaki magyarországon levizsgáztatni egy elektromos autót? Na majd ott el lehet gondolkodni a rendszer tökéletességén...! De emiatt még egyetlen szervezet sem ugrabugrált Pest utcáin!
Kampfer

Carlos77 2008.02.19. 17:08:42

Kampfer

Nem is vagyok az a ugrabugra fajta, csak példaként említettem, hogy volt ilyen és pont a hétvégén és pont a mostanság igen csak eltusolt mutatók után.
De az autósok zöme nem ilyen kényszer miatt használja minden nap hanem kényelemből, ami nem mindegy (De persze ez is csak egy merő feltételezés mert ha benyomod a mikrofont a kocsi ablakán mit kapsz? Merő kifogásokat…)

A szabályzás (valós és erős) és az alternatívák bevezetése és támogatása, a kampány megszervezése nem állami/pmester feladat?

Arra azért majd kíváncsi vagyok mekkora benzinár (400-600?) mellet fog(sz)nak kiszállni az autóból és hőzöngeni és tüntetni az autósok…

Kampfer 2008.02.19. 17:19:36

Carlos!

Annál a benzinárnál már nem az autósok fognak hőzöngeni, hanem a magyar gazdaságnak nevezett valami fog még a nevetséges kis romjaiból is a föld alá dőlni! Tudod, az szerintem merő tévhit, hogy csak az autósok fogják megérezni a 350Ft-os benzinárat. Csak nézz meg egy kimutatás, hogy 10%-os energiaáremelés mekkora mértékben hat az inflációra és a növekedésre, s ha mindez a benzinárakat illeti, az mekkora hatással lesz a maginflációra! Akkor már nem a pesti autós lesz a legnagyobb gond, ezt elhiheted! Mivel én most is a közösségit használom, így engem kevéssé fog érinteni, még szarabbul fogom magam érezni ebben az országban, de az ugye rajtam kívül k*vára nem érdekel senkit!
Az eltusolt adatokkal kapcsolatban teljesem egyetértek Veled! Ez egy világröheje volt, ez tény!
Üdv!
Kampfer

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.19. 17:35:39

Ha belegondolok, hogy ebben a szmogban kéne bicikliznem... kész tüdőrák.

Vendée 2008.02.19. 18:22:59

"Szerintem a jobboldal pontosan annyit tett Budapest élhetőségéért (elővárosi közlekedés, stb), mint a baloldal: úgy kábé semmit :)" - ez így igaz.
Csibemadár, arra emlékszel-e, hogy 18 évig kinek voltak erőforrásai, felhatalmazása tenni bármit is?
Az érvelésed alapján megkapod Lord Bedevere címet.

crix 2008.02.19. 20:19:22

Kampfer, nem akarok csúnyát mondani, de tovább lehet tanulni. Nem egyetemre menni, hanem tanulni. Nem csak jobb melód lesz több pénzért, hanem szélesedik a látóköröd, és a megspórolt percekből megnyert órák lesznek, ha egyébként nem fuldoklik a város szmogban.
Tény, egy baromság, hogy jó a tömegközlekedés. Egy szar, sokkal jobb lehetne. Egyébként meg lassú a tömegközlekedés, mert az autósoknak kedvez minden. A négyesmetró árának töredékéből lehetett volna távkapcsolós/automatikus lámpákat szerelni minden bkv járta helyre, ahol MINDIG elsőbbsége lenne a bkvnak. Plusz pár kamerát buszokra buszsáv ügyben, kereszteződésekbe a bennmaradok szarparasztok ellen. Le kellene szarni az autósokat...

Kampfer 2008.02.19. 20:47:23

Crix!

Nég mielőtt úgy hinnéd, hogy übermensch vagy, és te raktad ki a spanyolviaszt, elmondanám, hogy nincs gond az iskolákkal. Le lehet pattanni a lóról!
Egy multicégnél dolgoztam, rajtam kívül 11 ember csinálta az országban, amit én. Technikumot végeztem, van két szakmám, 14 év szakmai gyakorlatom és nyelvtudásom. Továbbá leléptem onnan, tanultam mást. Hónapokig tanultam optikai kommunikációt a finneknél (persze angolul), jelenleg egy másik cégnél sokkal profibb körülmények közt egy sokkal egyedibb és jobban fizető melót végzek. Ettől még akik műszakba kénytelenek járni, ugyanúgy megilletik az emberi körülmények! És ettől még zavar, hogy sok jó ember úgy kénytelen élni, utazni, ahogy... Nyilván valami értelmiségi lehetsz, akinek a diplomanélküli már nem is ember (ez is tipikus magyar hozzáállás), de biztos lehetsz benne, hogy jónéhány műszakban végzett melóhoz technikum, nyelvtudás (nem papír a rigóból) és legalább 5 év tapasztalat kell! Persze ugye nem diploma, vagyis dögöljünk meg... Aki normálisan, ember módjára akar közlekedni, az tanuljon tovább? Ekkora baromságot is üdítő érzés volt olvasnom...! Komolyan, egy komolytalan tragikomédia ez az egész nyamvadt ország... Egy vicc...
Kampfer

crix 2008.02.19. 21:25:02

Nem vagyok értelmiségi, de szeretnék az lenni, informatikai szakmunkás vagyok.
Kiragadtál, és dolgokat adtál a számba, leidiótáztál. Azt hittem vitatkozunk.

Kampfer 2008.02.19. 21:34:46

Értem. Mire gondoltál konkrétan crix?
Mert én meg elektronikában dolgozom, technikusként. S ezen a területen azért 3-4 évente szinte újra kell tanulnom a szakmát. S ez nem egyszerű, biztos Te is tudod!
Indulatból írok, írtam. Már többször megkaptuk sokan az ilyen okítást, hogy "...akkor tanultál volna diplomáért..."! Azt gondolom, hogy ettől függetlenül kijárna mindenkinek az emberi bánásmód, az emberi élet és a lehetőségek.
Mire gondoltál, mikor arra utaltál, kiragadtam valamit?
Kampfer

Carlos77 2008.02.19. 23:41:05

A benzin ár direkt magas labda volt persze, hogy a gazdaság belegebedne egy ilyen válságba. De kérem szépen én nem értek hozzá, de nem volt semmilyen válság (VG) akkor meg mibe gebedtünk bele mi tulajdonképpen? Bár ez már offtopic...

cirx Kampfer a tanulmányi vitátokat nem értem de mind1 késő van megyek aludni...

Jani Begónai · http://www.menekulttabor.extra.hu/forum/ 2008.02.20. 07:13:20

Soha senki nem beszél az elitek azon szerepéről, hogy viselkedésük miként manifesztálódik a társadalom egyes rétegeiben. Erre utal a régi latin mondás: a fejétől bűzlik a hal. Tetszik vagy sem, a tisztelt szadesz-szimpatizánsoknak, a város olyan, amilyenek ők. Egészen pontosan azt tükrözi vissza. Szar ganéj banda, tehát a város is szaros. Persze a nem magyar érdekeltségű Centrum parkolótársaság jól keres a szaros városban is, és az önkormányzatok helyett külföldre viszi a milliárdokat. Belegondolt mára valaki, hány km parkolási zóna van Budapesten, és abból mennyi bevétele lehetne a városnak, ha a szadesz nem döntött volna úgy, hogy inkább egy idegen országbeli cégre bízza a kezelést?
Valaki itt ecsetelte, hogy milyen jó a tömegközlekedés. Erre válaszoltak is neki, hogy este 10 után már gyakorlatilag nincs is. Márpedig dolgoznak néhányan három műszakban, nem mindenki irodista. Arról nem szólva, hogy a zsebes cigány a villamoson veri az asszonyt, mert nem tudta kivenni a pénztárcáját valakinek, vagy részegek randalíroznak a metrón, és molesztálják a nőket. Aki megteheti, bármennyit is kell elvonnia a rezsipénzből, inkább kocsival közlekedik, mert a tömegközlekedés nem biztonságos.

Sokan vetették fel, hogy Demszky azért garázdálkodhat ennyi ideje Budapesten, mert az ellenzék soha nem állít erős jelöltet ellene. Ez igaz is volt Tarlósig. Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy a budapesti szadesz-szavazók száma konstans. Mindig pontosan azok szavaznak rájuk, akik 18 éve mindig. Ez egy zárt közösség, és ráadásul elég aktív és agilis. Legalábbis itt, Budapesten. A speciális helyzethez mérten speciális taktikával lehetne csak legyőzni a Demszky vezette várospusztító gárdát.
Senkit ne tévesszen meg az sem, hogy mennyien vagyunk napközben a városban. Ennek csupán a fele lakik itt bejelentetten. A többiek vidékről járnak be vagy fel koszolni a városunkat, hogy utána vinnyoghassanak, milyen retek egy város ez. a statisztikák szerint 400 ezernél is több gépkocsi jár be naponta vidékről Budapestre, és ez csak a bejárók létszáma, az átutazók nincsenek benne. Fentiek alapján bennem az a képzet alakul ki, hogy kétoldalról is gazdátlan a város. Egyrészt a demszky-horda miatt, másrészt a milliós létszámú bejáró miatt. Minden önérzetes fővárosira jut egy bejáró, aki pont leszarja, hogy mi van itt, mert délután hazamegy fatornyos kis falujába, ahol madárcsicsergés fogadja. Hétvégén meg arról kesereg a kocsmában, hogy már megint új szomszéd érkezett a faluba, és lassan elveszi még a levegőt is előle.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.20. 09:59:52

"Soha senki nem beszél az elitek azon szerepéről, hogy viselkedésük miként manifesztálódik a társadalom egyes rétegeiben."

Igen, ez megérne egy elemzést.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.20. 10:00:45

A Centrum külföldi? Mióta? :o

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.20. 10:02:09

"Hétvégén meg arról kesereg a kocsmában, hogy már megint új szomszéd érkezett a faluba, és lassan elveszi még a levegőt is előle"

A kis esszéd alapján Te pontosan ezt teszed, így magadból indulsz ki. :)

simonmondja... 2008.02.20. 11:41:18

Aj, már megint újakat tudok meg.
Eddig azt hittem, hogy a Centrum parkoló a fideszes Kupper-klán kezében van, és az Orbán kormány idején gründolták, hogy megfejjék a városi autósokat.
És már megint tévedtem.

Jani Begónia 2008.02.20. 12:58:40

A Centrum történetét a Nádor utcában tetten lehet érni. Tessék szépen bemenni a Cégbíróság olvasótermébe, és áttanulmányozni az anyagot.

egyiketsem:
igen, pontosan ezt teszem. Hogy te milyen okos vagy! Felnézek rád.

Vendée 2008.02.20. 13:50:04

Jani, megspórólnád nekünk a Nádor utcai parkolási díjat? (baromi magas lehet) Kié a Centrum most?

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.20. 14:05:31

Jani,

nem kő magadbó kiindúni, mi vidékiök itten a madárcsicsergésbe', a büdös 400.000 db kocsinkkal barátságosabbak vagyunk ám sokkal, mint a fe'vágós városiak.

Jer nyugottan, szívös vendíglátásba' részesülsz, van munka a bőviben tanyán is, ha nem físz a kezedbe kapni a kapát!

(Szereted az abált szalonnát? Most télen füstőtünk, de csak mert Bp. felé fújt a szél.)

Vendée 2008.02.20. 14:19:37

egyiketsem, mióta füstölik az abált szalonnát?

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.20. 14:46:29

Őőőőőő, izé, mi szoktuk. :DDD

;)

abandi 2008.02.20. 14:53:00

Az abált szalonnát csak a sémita típusú népek füstölik...Városok elpusztításakor...
demszki űr az adrijjján...

Jani Begónia · http://www.menekulttabor.extra.hu/forum/ 2008.02.20. 15:24:57

Látom, te gyerök, egent csak magodra vettöd ezt a vidéki bövándorlós részt e. Holott szándíkom szerént csupán a pósztban agyon pocskondiázott székes fővárost és lakóit szerettem vóna védölembe venni. Mer' ugyan igaz e, ho' a Demszkíj evtás is mögtesz ia maga dógát, mög az itten honos népek is e, de azé' a vidékijöknek sem kénö nagy garral veselkedni ellenünkben, ugyi.
Oszt meg vidéki gyerök vónék én is, csakhát itten élök nehány évtized óta e. A sémita szalonna felől ugyan néköm sok értekezésöm nem vala, mer' hisz azok nem sok szalonnát esznök e.
Oszt ezír a székes fővárosunakt csak itten valósi pocskodiázza e, mer' mi se az ő házuk előtti szemetöt seperjük! Mög nemis igen emlögetjük, hogy mellik Pöst környéki települlés mijér nem tetszik. Mögvagyunk mink itten jól a kibicek ékül is. Aki vidékinök nemigen smakkol Budapest, az ne gyüjjék ide!

abandi 2008.02.20. 15:32:46

Jani Begónia!!!
Ej, be szép tájírása vagyon!!!
Ha jól értelmezem, akkor kend adrijai...Pezsdi csákóként továbbítom demszkinek, hogy mennyenazannyába!!!
12 év hatalom után elporzik a villamos...Takarítás ohne???Gratulával toldott picsábamánt neki...Neked...

Jani Begónia · http://www.menekulttabor.extra.hu/forum/ 2008.02.20. 16:03:48

Banderas, kár, hogy a lényeg nem maradt meg. Összegzem mondanivalóm:
1. Demszky menjen a kúúúrva anyjába.
2. Mindenki söprögessen a saját házatáján. Azaz a vidékről feljárók ne árasszák már el szitkokkal a fővárost és lakosságát. Könnyen dumál az, aki kiköltözik Telkibe, de hétközben itt szennyezi a levegőt velünk együtt, hétvégén meg tömi a fejébe a mekdonálcos hamburgert.

A statisztikák szerint hétközben mintegy 4 millió ember tartózkodik a fővárosban, miközben a bejelentett lakók száma 2 millió. Persze, hogy vannak olyanok, akik szarnak a környezetre, a hol élnek. És a városvezetés is egy görény banda. De ettől még élnek itt is olyan emberek, akik törődnek a városukkal. Mi nem megyünk hétközben szemetelni Budajenőre, hétvégén meg elszeparált kis közösségünkben morgolódunk, ha áthalad egy motor a falunkon. A budapestieknek csak budapest van. Én például a házunk udvarának több pontján raktam ki madárfészket, van téli madáretetőm, és annyi ehető magvat termő fát ültettem, amennyit csak a terület engedett. A kutyámat nem viszem az utcára piszkítani. És elég sokan vagyunk így. Kicsit több tiszteletet várnánk.
Szóval, amíg Demszkt szidjuk, addig okés, de a pesti embereket általában ne fikázzuk már, mert Tárnokon sem mindenki grínpíszes.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.20. 16:06:49

Jani,

2. Én, mint az említett dolgok miatt kiköltözött (még nem, nemsoká) nem lehetnék határeset? Évtizedekig Bp-i voltam, sőt bejelentett lakásilag az is maradok, hetente 5*10 órát itt töltök...

abandi 2008.02.20. 16:13:24

Akkor most Budapest Gárdát??? Mert nem látok más esélyt...

abandi 2008.02.20. 16:33:10

Tudom: Összeesküvés elmélet...
DE: Mintha direkt pusztítanák a legendás tömegközlekedésünket...pusztolnak a legendás bolti utcák/utak...szép lassan...tűnnek el a villamosok , trolik...
Engedd, hogy a romák elfoglaljanak szakadt házakat a belvárosban, azután majd rendezzük a területet...
őrület...

Jani Begónia · http://www.menekulttabor.extra.hu/forum/ 2008.02.20. 16:36:00

Szerintem ti csak olyan inget vettetek magatokra, ami nem a tiétek. Én is vidéki születésű vagyok. Igaz, én már hosszú évek óta nem járok a szülővárosomba. Ha véletlenül arra vetődöm, nem mondom, hogy hazamegyek, itthon vagyok. Attól azonban tartózkodnék, hogy az ottani állapotokat minősítsem.
Néhányan itt úgy érezték, hogy nem csupán a korrupt disznó szadesz bagázst minősítették, hanem az itt élő embereket is. Ez nekem nem szimpi. És, lássuk be, nem vezet semmi jóra.
Szóval, én minden vidékit szeretettel köszöntök nálunk, csek ne sértegessen.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.20. 16:38:07

Nem mondom, hogy nincsenek érdekek, pl. anno, ha jól emlékszem, Chicagoban nagyon fejlett tömegközlekedés volt, állami. Az autógyárak felvásárolták, majd megszüntették a tömegközlekedési céget.

De a hosszú távú összeesküvések csak akkor működnek, ha az irányító érdekkör ugyanaz marad, és teljesen homogén. Sztem ez nem áll fenn.

Jani Begónia · http://www.menekulttabor.extra.hu/forum/ 2008.02.20. 16:39:40

Naná, hogy nem puszta dilettantizmusból történik itt a sok rossz és káros dolog. A zavarosban halászgatnak az elvtársak. Hiszek abban az összeesküvés-elméletben, amely szerint a fővárost szándékosan teszik tönkre annak vezetői, de a véleményem nem fejteném ki bővebben, nehogy szó érje a házelejét.

abandi 2008.02.20. 17:00:39

Nem! Én tősgyökeres pesti vagyok! Látom a folyamatos pusztulást!!! Nem a gépjármű növekedésre gondolok...De inkább a belvárosi (Nagy körút által határolt) terület lepusztulására...Aki teheti, takarodik innen, mert: kocsmaváros a földszint!!! Rengeteg vidéki fiatal örömére... Színházba taxival kell menni, mert nincs parkoló, több száz máterre sem... felöltözött ember, meg nem szívesen vérezi össze magát kisebbségi kisfiúk vérével...Kosz, mocsok, kihalt üzletek portálja előtt...

rosencrantzhu 2008.02.20. 21:28:40

basszus kedves konzervatórium, lehet még ennél mélyebbre süllyedni? ez kb. a Magyar Nemzet Pilhál-rovatának nívója. se nem szellemes, se nem okos, egyszerű odabaszok egyet nulla intellektussal, mert utálom a köcsög demszkyt. még egy ilyen hálás témát, mint a főpolgámester totális csődje sem sikerült értelmesen megközelítenetek, pedig magas labda volt. azt hiszem most lettetek kilőve az rss-ből. (gondolom, nem fogok hiányozni, de azért nekem fáj, hogy ennyire futotta tőletek. ígéretesebben indultatok.)

werner 2008.02.21. 15:03:44

ez már egy régebbi keltezésű "levél", az eredetit lásd itt:
stenk.blog.hu/2008/01/14/demszky_gabor_kedves_budapestiek

Carlos77 2008.02.21. 17:36:49

Amikor megkaptuk sejtettük, hogy földig érő szakálla van ennek a Hoaxnak. De az aktualitásából mit sem vesztett, rosencrantzhu nem értem miért akadtál ki, egyértelművé tettük, hogy egy déli vicc a kávé mellé. De attól még érdemi vita folyt a témában...

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása