Lenne egy kérdésem

tölgy I 2008.12.31. 00:08

Na most, az alábbi grafikon magyarázata nyilván az, hogy 1998-2003 közt élveztük a Bokros-csomag áldásos hatásait, azonban 2003-2008 közt kénytelenek vagyunk elszenvedni a Szőlőbányász Vérfarkas kormányzásának következményeit. 

Gondolom, csak így lehet ballib polgártársak szerint. Meddig tart még a Vérfarkas átka? Én megértem, hogy távoltartása a hatalomtól minden pénzt megér.
A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr61849638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.31. 12:11:36

@Lord_Valdez:

Mi kell a számoknál "tárgyilagosabb" vélemény? :-)

Komolyra fordítva: egyetértek józan'-nal. Fárasztó a sok terméketlen vitatkozás, miközben a vak is látja, hogy szétrohad körülöttünk az ország.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.12.31. 12:30:57

@Lord_Valdez:
Jesszusom, már az Eurostat és a Portfolio.hu is a vérfakasok kezére került?

Én csak kérdeztem.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.12.31. 12:33:36

A számok önmagukban nem sokat jelentenek. Egy kormánypárti lapban például kirakhatták volna a 3. grafikont és lehetett volna hozzá rizsázni, mennyivel jobb nekünk, mint...
Ez a poszt ebben a formájában üres propaganda.

Az oké, hogy a Gyurcsány-kormány alkalmatlan. Ezt el is fogadom. Nem mintha tudnék alkalmasabbat... :(

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2008.12.31. 12:34:53

"Én megértem, hogy távoltartása a hatalomtól minden pénzt megér."

Dehogy érted. Látod, de nem érted.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.12.31. 12:39:04

"Jesszusom, már az Eurostat és a Portfolio.hu is a vérfakasok kezére került?"
Nem, egyszerűen csak a tények között sokféleképpen lehet szelektálni és azokat sokféleképp lehet tálalni.

molaris 2008.12.31. 12:45:13

@Csöncsön:
A vak igen, de a szoci- fan még mindig nem. Nekik még elég:"Gyerünk Barátaim, tegyük a dolgunkat:"
@Lord_Valdez:
Tudod lehet feszíteni a húrt, de mi lesz, ha elszakad?
"Lambert szivében kés,
Latour nyakán kötél."- az jó lesz?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.12.31. 12:48:37

phaidros 2008.12.31. 12:02:07

Yes. Sőt, bárhová megyek (észak, kelet, dél, nyugat), mindenhol javuló helyzetet látok. Hovatovább úgy érzem, nem az elcsatolt országrészeknek rossz, hanem minket kéne már valahova csatolni. Mondjuk Szlovákiához. Mit szól, Tölgy? :>

Megtanulhatná mindenki, hogy a Vérfarkas Átka olyasmi, ami fennáll a világ végezetéig. Nem olyan egyszerű azt letörni. Ahhoz még egy Gyurcsánynál is tehetségesebb Harry Potter szükségeltetik.

osborne 2008.12.31. 12:53:54

tölgy, fordítok: többet járna a MEH-be, értené. ez ilyen egyszerű.

LV. igaza van, tálalni tényleg lehet többféleképpen a mindent. a fenntiből pl hogy hozna ki vmi pozitívat?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.12.31. 12:58:47

@Lord_Valdez:
Igen örülök. hogy valaki védi ezeket a szép adatokat, amiket nem én gyártottam.
De az biztos, hogy maga nem kap és nem is fog fog kapni sok mogyit a MEH-től. A 3. grafikonban Mo. ugyanis erősen lemaradóban van Szlovákiához, észtekhez képest.

"Ez a poszt ebben a formájában üres propaganda." - mi ebben a propaganda? Én feltettem egy kérdést. Meddig tart a Vérfarkas Átka? Én mán szeretnék kicsit haladni.

Összegezzük:
1, vannak más és a kormánynak kedvezőbb számok
2, a számok értelmezése propagandisztikus
3, Ferkó alkalmatlan, de nem látszik senki jobb.
(Ha az első kettőt mondja, akkor miért mondja a harmadikat is?)

További magyarázatok?

___________________________ (törölt) 2008.12.31. 13:07:24

"Utóbbit sajna meg tudom erősíteni, valahányszor északi szomszédunk felől léptem át a határt, mindig meglepve konstatáltam, hogy akárcsak Nyugat felől, Észak felől is nálunk húzódik a Balkán határa."

Hm. Lehet benne valami. A nagy kérdés az, hogy miért?

Tisztán politikai kérdés lenne? Nem hiszem, hogy a Fico-Slota-Meciar-félék jelentősebben jobbak lennének Fletóéknál. Jó, nem értek hozzá, de úgy túl sok jót nem hallottam róluk se, na.

Vagy inkább valahol a hétköznapokban, a kultúra és a mindennapos mentalitás területén alakult ki valamiféle különbség? Ha igen, miért?

tallian.miklos 2008.12.31. 13:14:36

Egyébként, általában nézve is érdekes kérdés, hogy mikor érezhető és meddig tart egy-egy gazdasági intézkedés hatása.

Én egyébként továbbra is a Chikán - Matolcsy váltáshoz tenném az elméleti választóvonalat, a kettő közt nagyon komoly felfogásbeli különbség volt, szvsz Chikán javára.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.12.31. 13:16:36

Nincs más hátra: cikkekben, óriásplakátokon és kisebb terjedelmű rajzfilmblokkokban be kell végre bizonyítani, hogy a matematika az Ordas kampányeszköze a negatív növekedési politika aláaknázására. Fő csapásirány: a számok rosszindulatú használata is bizonyítja, hogy a haladás ellenségeinek csak a rombolás van a fejében. Emellett felkérem Loxon és tölgy urakat, hogy lépjenek kapcsolatba Jó Tündérrel, és követeljenek magyarázatot arra, hogy miért állt a matematika az ellenség oldalára.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.12.31. 13:17:00

Koncentráljunk csak a gazdasági kérdésekre, amelyben a szocialisták überszakértőnek vélik magukat. Ez a grafikon arról szól.

Egyébként ettől még lehet egy mucsai hely a Tátraalja.

Fogadott Prókátor 2008.12.31. 13:17:20

A mai helyzet megítélése szempontjából tökéletesen érdektelen Orbán kormányzati teljesítménye, ahogy a Bokros csomag is. Nyilván a baloldalon van Bokrosnak egy teljesen indokolatlan kultusza, pedig ugyanolyan bolond, csak más irányban, mint mondjuk Bogár László. (A szövegeinek ugyanannyi realitása van.) A Bokros-csomag akkor is csak egy rövidtáv egyensúly-helyreállító lépés-sorozat volt, mert mire mélyebb szerkezeti reformokkal előhozakodhatott volna, már elcsapták. Bokros amúgy politikusnak teljesen alkalmatlan volt, jellegzetes példája a jakobinus értelmiséginek, aki mindenféle elmélet rabságában nem figyel a valóságra.

Az világos, hogy a baloldalnak mindent megér, hogy távoltartsa Orbán a kormányzattól, de azért a 2002-es és 2006-os választások elhasalását egyedül saját magának köszönheti, s szerintem most a legjobb úton van a harmadik vereséghez. Pedig ez egy Medgyessy-szerű jelölttel szemben, majd MP-GyF kormányzati teljesítménye után már akkor sem volt kis teljesítmény. Kérdés, hogy a jobboldal még hányszor akar nekimenni a választásoknak egy olyan figurával, aki már kétszer veszített.

Cypriánus 2008.12.31. 13:24:16

szlovákiaban magyarnak lenni SZAR.
most beszéltem egy Érsekújvárival, aki it talált munkát.
Persze , ha egész Magyarországot odacsatolnánk, akkor 10 millió (9, 5 M+0,5 M) magyar mellett lenne 4,5 M szlovák (és legalább 1 M cigány), mindenestre 2/3-os magyar túlsúly...
inkább lennék erdélyi magyar, mit szlovenszkói.Jobb egy jól bevált-de komolytalan- ellenség, mint egy az atyai örökségen gyülölködő testvér.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.12.31. 13:26:26

Amúgy a grafikonoknál még beszédesebb az a tény, hogy idén rengetegen mentek napszámban (!) dolgozni Békés megyéből a szomszédos Arad és Temesvár környékére.

Cypriánus 2008.12.31. 13:28:34

ja, szerintem is MINDEn pénzt megér a Vérfarkas távoltartása!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jobb egy tönkrement, szegény, elpusztuló de európai értelemben vett demokratikus Köztársaság lakosságaként eltűnni a történelemből,(ahogy az utolsó dunántúli magyart is agyonveri az akkori többség majd egy kis pízért 2100-körül) minthogy esetleg gazdag nemzetként szaporodni egy jobboldali kormány alatt...:)

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.12.31. 13:36:57

nem az a kérdés, hogy ferencünk jó vezető-e. mert nem az.
az sem kérdés, hogy viktorunk alkalmatlan-e. mert az.

a kérdés az, hogy alkalmas lehet-e egy olyan párt az ország vezetésére, ahol nem veszik észre, hogy vezérük sokszorosan bukott, esélyeiket brutálisan csökkenti.

én ezt nem értem. senki nem látja a fideszben, hogy már 2 bukást csak és kizárólag neki köszönhetnek? (az ugye elég világos, hogy nem az mszp nyert)
ha ezt nem értik, akkor nemhogy az ország, de még egy cég vezetésére sem alkalmasak. ha értik, de nem tudják megtenni, akkor meg szintén alkalmatlanok, igaz más okból.
immunrendszer nélkül nem sokáig marad életben egy szervezet.

én nagyon nem szeretnék még egy mszp kormányt. tényleg teljesen alkalmatlan banda. annál talán csak egy orbán kormány lenne rosszabb.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.12.31. 13:37:32

Megőrült, Tölgy?

Számokkal jön ahelyett, hogy folyamatokat elemezne és rendszerben gondolkodna.

Csalódtam.

Király Zsolt (Körkép.sk) · http://korkep.sk 2008.12.31. 13:43:31

@Shenpen:
arról lehet szó, hogy a gazdasági jólét nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá teszi az embereket, van idejük egymásra is figyelni.
Ez a fajta civilizálódás persze korántsem feltételez érettebb politikai elitet. Sőt, Szlovákai esetében most épp fordítva van.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.12.31. 13:45:24

"én nagyon nem szeretnék még egy mszp kormányt. tényleg teljesen alkalmatlan banda. annál talán csak egy orbán kormány lenne rosszabb."

Igen, ezt frappánsan bizonyítja a grafikon is.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.12.31. 13:45:48

Nem az adatokat védem, hanem a tálalást utasítom el.

"A 3. grafikonban Mo. ugyanis erősen lemaradóban van Szlovákiához, észtekhez képest. "
Az a 3. grafikonon nem látszik, tehát berakhatom azt úgy önmagában és nagyon jól mutat. Hova tovább én is tudok olyan grafikonokat válogatni, amik jól néznek ki, de ez szándéktól függően wishful thinking vagy manipuláció.

Más-más országok gazdasági sikerei vagy relatív sikerei mögött más-más okok állnak. Ezért pusztán a számok kevesek a teljes képhez.

"Meddig tart a Vérfarkas Átka?"
Azt nem tudom. Ha úgy fogalmazol, hogy bőven lett volna alkalom ellene tenni, aláírom. Ha azt is hozzáteszed, hogy ezt nem könnyítette meg, azt is. Ha azt is, hogy nem is nagyon akartak, azt is, de ez így nagyon csupasz.

"1, vannak más és a kormánynak kedvezőbb számok
2, a számok értelmezése propagandisztikus
3, Ferkó alkalmatlan, de nem látszik senki jobb.
(Ha az első kettőt mondja, akkor miért mondja a harmadikat is?)"
Marha egyszerű, mert a vérfarkas előszeretettel asszisztál minden elkúrás irányba történő lépésnél, és hevesen tiltakozik minden korrigáló ellen. Sőt, a helyzet a jövő illetően sem túl biztató, mert még mindig Matolcsyt és Vargát tartják a Gazdasági Szakembernek.

Király Zsolt (Körkép.sk) · http://korkep.sk 2008.12.31. 13:47:48

@Cypriánus:
"szlovákiaban magyarnak lenni SZAR."

Már elnézést, de mit tudsz Te rólunk, hogy ilyet állítasz? Válaszodat előre is köszöni egy szlovákiai magyar

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2008.12.31. 13:57:42

Tényleg nem lehet felfogni egy ennyire egyszerű dolgot? Cseréljétek le Orbánt bármire. Egy felhúzható játékmackóra. Egy kaparós sorsjegyre. Egy wellnesshétvégére. Tényleg, bármire, és lesz magyar feltámadás meg kétharmados jobboldali többség. Lehet, hogy irracionálisnak tartjátok, de a baloldalnak ez a dilije, és épp elegen vannak hozzá, hogy ne lehessen ezt a dilijüket figyelmen kívül hagyni.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.12.31. 13:58:40

Mindenkinek ajánlom a www.zimbabwesituation.com rendszeres olvasását. Kb. 15 év, honi mércével elképzelhetetlen mértékű elkúrás után a hibás: az ellenzék, a britek, az irigy nyugat és az imperializmus, nem beszélve a spekulánsokról és szabotőrökről. Milliók éhezése, más milliók kivándorlása, összeomlott energia- és vízellátás, járványok, heti 50% infláció stb. ellenére a kormánypártnak megmaradt a maga 30% körüli törzsszavazói bázisa, és a jegybankelnök is mindig mindent megmagyaráz (és tele van tervekkel: jövőre egyszámjegyű infláció!). Tehát a haladottabb országok tanulmányozásából levonhatjuk a következtetést, hogy (1) nincs elméleti vagy gyakorlati határa annak, hogy békeidőben egy kellően alkalmas kormány mekkora mértékben tudja tönkretenni egy ország gazdaságát, és (2) nincs olyan mértékű elkúrás, amelynek esetében egy kormány bukása biztos lenne.

Fogadott Prókátor 2008.12.31. 13:59:04

MCS-nek: bizony, az a dráma, hogy a jobboldal 6 éve akarja balról előzni az MSZP-t, s már 1 választás megmutatta, hogy a stratégia nem eredményes, ráadásul egy jövőbeli jobboldali kormány mozgásterét az ellenzékből elhangzott igéretek, s még inkább a sugalmazott világkép drámaian korlátozzák be. (Mert ugye épeszű embernek kevés kétsége van azzal kapcsolatban, hogy felsőoktatási tandíjra szükség van, hogy rengeteg rossz egyetemet s főleg főiskolai kart kellene bezárni, meg hogy az egészségügy keresleti korlát nélkül finanszírozhatatlan (azon persze lehet vitatkozni, hogy mi legyen a keresleti korlát, a pénz vagy a bürokrácia), s hogy a MÁV jelenlegi formájában fenntarthatatlan, s hogy a szakszervezeti főnökök ugyanolyan felelősek a csődért, mint a vállalatvezetők.)

Mi lesz ha a vérfarkas kormányra jut, mennyi idő múlva lesz meg az ő öszödi beszéde, amikor beismeri, hogy addig hazudott, s egész mást fog csinálni, mint amit igért?

gravi_t 2008.12.31. 14:00:50

"már 2 bukást csak és kizárólag neki köszönhetnek"

Azért ez se semmi, hogy egy személyben a zorbán és csaka zorbán felelős a választási vereségért. Mer úgy másnak köze sem volt a kampánystratégiához, az egészet ő irányította kézivezérléssel.

Kedvenc választási óriásplakátom volt, amin kuncepapa kérdezte a szavazókat, hogy miért szavaznának olyan emberre (zorbánra), aki már 3 választást elvesztett. És ráírta vki sprével, hogy "és te mennyit nyertél meg, köcsög?".

osborne 2008.12.31. 14:05:14

Kettes: ezek szerint ha nincs Vérfarkas akkor egy teddy bear mackó is legyőzné a reménysugár Gyurcsányt? én benne vagyok.

osborne 2008.12.31. 14:10:09

Fogadott Prókátor: az őszödi nem egy igazságbeszéd?

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.12.31. 14:11:28

@gravi_t:

a dolog bizony úgy fest, hogy igen.

@Fogadott Prókátor:
miről beszélsz? az adócsökkentés mindent megold. ez köztudott.

nem tudom. vajon mi kell ahhoz, hogy pár értelmesebb arc kiváljon a fideszből, és csináljon egy tényleg polgári konzi pártot? ennyire nem lehet ott se mindenki egzisztenciálisan kiszolgáltatva viktorunknak.

gravi_t 2008.12.31. 14:14:00

@mcs: vááááháháháháhááááá

doktorur 2008.12.31. 14:21:33

@mcs: szó se róla, elkelne egy korrekt konzervatív párt kishazánkban, de az nem a Fityiszbôl fog sarjadni. Hozzá kell tennem, sajnos. Alakulhatott volna másként is, de az a vonat már elment. Mindezek ellenére ebben a pillanatban jobb választásnak igérkezik - a "Patással" együtt - mint ami most van. Mondjuk a jelenlegi mércét alulmúlni csak komoly mélyépítési tapasztalattal lehetne...

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.12.31. 14:21:56

Fogadott Prókátor 2008.12.31. 13:59:04

> felsőoktatási tandíjra szükség van, hogy rengeteg rossz egyetemet s főleg főiskolai kart kellene bezárni, meg hogy az egészségügy keresleti korlát nélkül finanszírozhatatlan

Ha van esze a Fidesznek, akkor nem ezeken a piszlicsáré költségvetési tételeken fog lovagolni csak azért, hogy fel bírjon mutatni valami ál-"fájdalmas reformot", ami tetszik is Bauer Tamásnak meg nem is sért érdekeket*, hanem hozzányúl majd a komoly kiadási tételekhez és nem a saját potenciális szavazórétegeire helyezi elsősorban a reformok terheit, hanem az emeszpés szavazórétegekre, melyek demográfiailag és szociológiailag jól körülhatároltak. Tudom, ez érzéketlenül hangzik, de a politika már csak ilyen rút dolog. Az Emeszpé nem győzi jutalmazni a hozzá leglojálisabb társadalmi csoportokat a többi rovására, és ezt a Fidesznek is meg kell tanulnia.

*érdeksérelem, főnév: nemcsak a piacon megélni próbáló vállalkozók vagy az egyetemi hallgatók érdeksérelmét jelentheti, hanem a nyugdíjasokét is, sőt, horribile dictu, a létfontosságú völgyhidakat építő és még életbevágóbb metróprojekteket bonyolító vállalkozókét is.

Illusztráció: fejlesztésekre 2 ezer, ártámogatásokra 500, lakástámogatásra 500 mrd Ft-ot költ évente a ktgvetés. A tandíj és a vizitdíj együtt kb. 100 mrd Ft bevétel. Ennyit Bokros és Bauer kedvenc témáinak fontosságáról.

osborne 2008.12.31. 14:21:58

mcs: most viccelsz? a Fidesz ha jól olvastam egy csoró nagy-párt, onnan senki nem tud csak úgy pártot csinálni, ahhoz hatalamas összegek kellenek. Az értelmesebb arcoknak meg főleg nincs pénzük ;] Pártot esetleg egy MSZP-s Kapolyi kaliber tud összedobni-megcsinálni-feléleszteni magának, MSZDP néven.

Vagy ott van persze egy új kisérlet az LMP, rakat pénz nélkül ők se fognak sokáig eljutni, sőt semeddig.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.12.31. 14:39:40

Azért az frankó, hogy a fenti grafikon alapján is nagyjából a fidesz gyepálására futja csak az energiából. Tisztelet a kivételnek persze.
Azzal persze én is egyetértek, hogy nem a MaSzoP nyert, hanem a Fidesz veszített az utóbbi választásokon. És ha így megy, akkor a Fidesz veszít 2010-ben is, vagy bukik időközben, mert már akkora lesz a szarkupac.

Példának okáért a kommentelők jelentős része a joggal kárhoztatott parlament pártok valamelyikére adta a voksát az utóbbi időkben, vagy tévednék? Például a SzaDeSzra, elvétve talán a Fideszre.

Ezeket a pártokat a magyar választópolgár küldi a T. Házba, a Konzervatórium szerzőivel és kommentelőivel egyetemben. Vagy ebben is tévednék?

Hol van itten például a civil kurázsi? Merthogy az is köllene a változáshoz, nem csak a klaviatúrába oltott okosság.

Cypriánus 2008.12.31. 14:41:26

Kedves Nyomkereső!
pont a komment küldése előtt beszéltem egy érsekújvárival, aki amúgy nem szeret politizálni, de elmondta, hogy az ismerősei közül már szinte senki sem adja magyar iskolába a gyerekét, mert úgy vélik semmire sem viszi majd az életben. Egyik ismerősöm unokatestvérét (egy csallóközi srácot) pedig kidobták a robogó vonatból, mert magyarul beszélt, még a '90-es években. Számomra ezek nem kedves gesztusok.
Természetesen nem akarok beszólni kívülről, de számomra ez nyomasztó.
De megnyugtatnál, -legőszintébben-ha valami optimistábbat írnál, mert én komolyan félek, hogy az etnikai határ 2050 körül már Komáromnál húzódik.

Cypriánus 2008.12.31. 14:43:18

tényleg, naív vagyok, de mit jelent a@ a név előtt? Komolyan nem tudom.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.12.31. 14:46:58

@dzsucseharcos:
"Az Emeszpé nem győzi jutalmazni a hozzá leglojálisabb társadalmi csoportokat a többi rovására, és ezt a Fidesznek is meg kell tanulnia"
e témakörben jelesre vizsgázott már, ne bíztatsd. sz. terv, lakáshitelek.

@osborne:
ez igaz, van viszont ismertségi és kapcsolati tőkéjük. valamint nem hiszem, hogy csak az orbán lenne a egyedüli pénzszerző arc arrafelé.

@doktorur:
nem hiszem, hogy létezhet nagyobb probléma egy párttal kapcsolatban, mint a realizmus teljes hiánya, ésvagy a rossz vezető eltávolításának lehetetlensége. ez szvsz sokkal komolyabb probléma, mint elsőre gondolnánk.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.12.31. 14:52:26

mcs 2008.12.31. 14:46:58

Szerintem csak közepesre. Én biztatom. Miből lehetne adót csökkenteni? Már utaltam is rá. Hehe.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.12.31. 14:53:18

Végre kellene egy igazi polgári konzervatív erő!! Meg a gondolkodó emberek pártja! Egy nem-hülye jobboldali párt!

Ez az óhaj gyakran elhangzik. Általában kétféle pártról szoktak álmodozni, akik ezt mondják. Az egyik: a "végre európai értelemben vett" jobboldali párt, tehát nem a rossz jobboldali, amelyik nem tetszik Gyurcsánynak, vagy éppen Vásárhelyi Máriának és Bolgár Györgynek, hanem jó-jobboldali, tehát afféle dávidos-debreczenis demokratikus párt, amely egy hazafias népfront jobboldalaként hasznossá tudja magát tenni a nemzet egységét kifejező Gyurcsány-kormányban, éles ellentétben a nem-szobatiszta jobboldaliságot képviselő Fidesszel, mely sohasem lesz európaiértelembenvett, mivel bűnös módon tagadja a Párt vezető szerepét. A másikfajta álmodozás jóindulatúbb, és valami ideológiailag letisztult, következetes, magas szellemi nívójú párt óhajtását jelenti, pl. egy jó kis legitimista, vagy libertárius stb. pártét. Ezzel az a baj, hogy nagyon kevés ember számára fontos érték, hogy legyen ilyen párt, és ezek az emberek sokfélék, hiszen ebben a pillanatban ezrek álmodnak arról, hogy bárcsak lenne igazi neokon, igazi neolib, igazi anarchoszindikalista, igazi fasiszta, igazi trockista, igazi bourbonista és igazi karlista párt Magyarországon, de az ideológiai ínyencek összesen nincsenek 5%, és ezért a nekik tetsző értelmiségi pártok 0,1% nagyságrendű eredményre számíthatnak csupán. Ezt persze az ideológiai ínyencek mindig is úgy értelmezték, hogy ez azért van, mert a tömeg buta, hiszen nem ideológiai ínyenc, hanem beéri az elmosódott eszmeiségű fidesszel és emeszpével. Mármost az ideológiai ínyencség nem jár szükségképpen fejlett empátiával, így nem nagyon megdöbbentő az ideológiai ínyencek téveszméje, miszerint ők akkora, de akkora ínyencek, hogy ők csak ráfanyalodnak a fideszre meg emeszpére, míg a buta tömegek ezekbe szerelmesek. Pedig ez legalábbis nem bizonyított hiedelem. Valójában az egész kortárs politika arról szól, hogy a néppártokban olyan ideológiai, stílus-, érdek-, értékegyüttest kell összekeverni, hogy az így születő kombinációra többen fanyalodjanak rá a szavazóurnában, mint a másik hasonló cuccra. A Fidesz- vagy az Mszp-központban, őszintén szólva, senkit sem érdekel, hogy az az ideológiai ínyenc közönség, amely a politikai véleményblogokat lakja, és amely törpe kisebbség, milyen egzotikus kívánságokkal lép fel, mivel a végén a trockista úgyis elmegy lógó orral leszavazni az Emeszpére, mert az a piros párt, és a szegény legitimista is utálkozva leszavaz a Fideszre, mert azért már Gyurcsit mégse'. Vagy még ez sem történik meg, de az ő véleményük akkor is súlytalan, hiszen kevesen vannak. Ezért hiábavalóak a "legyen már egy ... párt is" kívánságok, és ez nem is akkora baj, amekkorának tűnik.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.12.31. 14:57:08

(Mármint a szavazófülkében. Az urnában már a szavazataik vannak.)

Király Zsolt (Körkép.sk) · http://korkep.sk 2008.12.31. 15:03:50

@Cypriánus:
Hát, egy-két kiragadott (frusztrált?) vélemény alapján rögtön fél millió magyarra általánosítani azért elég nagy merészségre vall. Felhozott példáid évtizedek óta ismertek és semmi közük a mai szlovák kormány által generált problémákhoz.
Elárulom neked, nagyon is jól érzem magam a hazámban itt északon, valószinűleg jobban, mint többen közületek odaát. És vagyunk így ezzel még jópáran. (Te se ved beszólásnak).
Megnyugtatásul esetleg olvass bele a blogunkba, találsz ott pár idevágó írást is.
Bocs ha kicsit kirohantam, csak felment bennem a pumpa, ahogy olvastalak. BÚÉK :)

rakovszk 2008.12.31. 15:06:31

dzsucseharcos · 2008.12.31. 14:53:18

Nagyrészt egyetértek, én is épp azt akartam mondani, hogy hiába szeretnének mondjuk a Kozervatóriumhoz vagy a Reakcióhoz tartozó emberek egy ilyen 'igazi' konzervatív pártot, a kutya se szavazna rá ha lenne, hiszen a lakosságnak is csak egy szűk rétege az, amelyik Burke-öt és Oakeshottot olvas. :-)
Másfelől viszont az is igaz, hogy más országokban azért a miénktől eltérően néz ki a jobb-bal felosztás képe és alighanem az előbbi közelebb van ahhoz, amit az 'igaz' konzervatív pár hívei látni szeretnének, illetve az is igaz, hogy máshol pl. hatalomra tudott kerülni egy Thatcher vagy egy Reagan, akiket még az ideológiai ínyencek is sokra szoktak tartani.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2008.12.31. 15:19:17

nyomkereső
hazadban? nem bonyolultabb egy kicsit ez ennel? szamomra igen.
amugy bujjek!!

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.12.31. 15:19:39

dzsucseharcos · 2008.12.31. 14:53:18

Reálisan körülbelül ennyi. Az "európai értelemben vett konzervatív párt" ábránd arról, hogy az ellenfél is visszaigazol, csodál és elismer - "semmiben nem értünk egyet, de teljesen igazad van". Debreczeni Jóska autentikusan képviseli ezt a horgoltterítős, szúrósbajszos, magyarfejű (ez a három így együtt Nagyon Fontos) jókonzervativizmust, és még meg is él belőle. Egy életérzést és egy elismerést szállít a Népsz* olvasóinak. Ennél csak egy szebb van, a domesztikált ellenség: a nemzet hóbaglya (1994: "nem fogja kiírni a választásokat", "horthysta reflexei vannak", "mint egy csendőr") vagy Dávid Ibolya, aki öt százalékon vagy azalatt már elég szép hozzá, hogy a haláladót is eltöröljük a kedvéért.

Szép ábránd: giccses, cukros, nyálas.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2008.12.31. 15:24:59

Cypriánus
a felvideki magyarsag kettos szoritasban szenved. egyfelol a sajat rongyosra koptatott gatyajan lefele csuszo anyaorszag vajmi keves diplomacia tamogatasra kepes, masfelol a gazdasagilag lenyegesen jobban allo szalamia kriptonaci kormanya baszogatja. nemtom mitol kene optimistanak lennem?

Király Zsolt (Körkép.sk) · http://korkep.sk 2008.12.31. 15:28:50

@cziffra plachta zasztava:
nem akarom félre vinni a vitát, de ha már megkérdezted: számomra ez elég tiszta ügy.

Ugyanígy egy kommentben irtam le nemrég, hogy lehet hogy bennem van a hiba, de én sohasem tekintettem úgy Magyarországra, mint anyaországra. Az idősebb generáció lehet hogy még nosztalgiázik, de én már itt születtem, az akkori Csehszlovákiában, és a hazámnak is a mostani Szlovákiát tekintem. Ennek ellenére szilveszterkor, mint ma éjjel is mégis a magyar, és nem a szlovák himnuszra bontunk pezsgőt, az olimpián ugyanúgy főleg a magyar sportolókért szorítok.

Bevallom azt is, Pozsonyban anno én voltam a második, aki kiváltotta a magyarigazolványt, még akkor is, ha sohasem voltam nagy magyarkodó, és taszít az ilyen bohóckodás. Magát az igazolványt is reálisan jó ha kétszer használtam. Egyszerűen úgy éreztem kell, és kész. De az is tuti, hogy december 5. után már nem hosszabbítanám meg újra,

Bocs az offért. A fenti grafikont amúgy sem az én tisztem méltatni.

doktorur 2008.12.31. 15:34:33

@dzsucseharcos: nos, ezért nem törekszünk politikai babérokra törni! :)

Komolyra fordítva: amíg a világ "nyugati" felén nem szökken szárba egy "jókonzervatív" struktúra, és nem bizonyítja minimum középtávon létezésének esetleg regnálásának pozitív voltát, addig itt a "provinciában" csak verbálisan (esetleg skriptuálisan :) tehetünk az áhított cél elérése érdekében. Még sajnos ott tartunk, hogy nemhogy okosak nem lehetünk, de szépek is csak engedéllyel.

Most mondja, miilyen szerencse, hogy van nekünk Babarczy Eszterünk, nemde? :D

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.12.31. 15:39:36

>máshol pl. hatalomra tudott kerülni egy Thatcher vagy egy Reagan

Az egyikben egy Brown van hatalmon, a másikban egy Obama készül a beiktatására. Sőt, Thatcher földjét 11,5 éve kormányozza a Munkáspárt - nem látom ezeknek az országoknak az ideológiai ínyencjellegét. Szerintem jó adag wishful thinking van ezekben a személyi kultuszokban. De nézzük a dolog jó oldalát: mondjuk 14 év Gyurcsány lehet, hogy pont megfelelő előzmény lesz egy igazikonzervatív fordulathoz :)

doktorur 2008.12.31. 15:46:55

@dzsucseharcos: 14 év??? Maga elvetemült, pont újév elôtt ilyen jóslatokba bocsátkozni... (.../.)

doktorur 2008.12.31. 15:50:28

@dzsucseharcos: arról nem is beszélve, hogy sajnos mindezt a mi "úgynevezettrendszerváltásunk" elôtt vitték végbe. Vagy ôk siettek, vagy mi voltunk lemaradva kissé, de valaki elbaxta ezt dolgot. Nem kicsit :D

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.12.31. 15:59:47

Dzsucseharcos. És az ínyencek puccsa? Arra nem gondolt? Hová jutunk, ha még az ilyen éleseszű szarkaszták is csak szavazóládák bontogatásában tudnak gondolkodni? :>

zstukacs~ (törölt) 2008.12.31. 16:05:26

ne felejtsük el, hogy az mszp kormány alatt az önkormányzatok jelentős része fidesz kézben van, míg a fidesz kormány idején ugyanezek az önkormányzatok nagyobb részt mszp, vagy független kézben maradtak. a közfeladatok jelentős részét ezek az önkormányzatok látják el.

ez nem a jelenlegi kormány mosdatása akar lenni, mert annak a teljesítménye siralmas, hanem a sztori egyszerűen arról szól, hogy ez a grafikon nem kormány, hanem az ország teljesítménye, és ez ennyit romlott.

közhely, de ettől még igaz, hogy itt a közszférában a hatalom nem hajtotta végre azokat az átalakításokat, amit az összes csatlakozó országban a kormányok végrehajtottak, mert megegyeztek a szemben álló politikia erők, itt meg egy provinciális gondolkodás uralkodik mindkét oldalon, amint arról a babarczy féle posztban már írtam vala. azt mondják hogy hülye vagyok, és ne írjak többet. tényleg hülye vagyok, szóval benei péter írása mellé odafostam. otromba stílusban, mert nyilván messze nem értek veletek egyet.

ezzel együtt minden kedves polgártársnak boldog új évet, bort, búzát, békességet, szép asszony feleséget. sz'asztok.

doktorur 2008.12.31. 16:09:05

@Loxon: hja kérem, a realitás, drága Loxonom, az a fránya realitás. Tudja, csak egy mozdulat, s - csikordulva bár - de nyílik a spaletta a torony ablakán :D

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.12.31. 16:25:18

zstukacs~: nincs más hátra, akkor a népet kell leváltani, ha már elkúrta. Nem kicsit, nagyon.

Ön természetesen maradhat.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.12.31. 16:49:11

@dzsucseharcos:
Én becsszó folyamatban gondolkodtam (10 év) és rendszerben (EU 27), de lehet, hogy rosszban.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.12.31. 16:51:00

@dzsucseharcos:
ezzel a zimbabwei linkkel ma értéket adott hozzá!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2008.12.31. 16:56:02

@osborne: Szerintem plusz 5-10%-ot jelentene. Az már elég, nem?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.12.31. 17:02:32

@beneipeter:

Fecó fog indulni szerintem. De ha nyer, aminek van esélye, akkor ezzel az országgal bármit meg lehet tenni, és akkor húzás innen el. Mert Kádár reloaded lesz, legfeljebb LCD tévével a Junoszty helyett, és Mancs-csal a Népszaga helyett, és Dessewffyvel Aczél György helyett.

ps a JW nem komoly ital. Legalább mink ne legyünk igénytelenek - inkább Oban, Talisker ilyesmi... :)

tallian.miklos 2008.12.31. 17:06:23

"De ha nyer, aminek van esélye, akkor ezzel az országgal bármit meg lehet tenni" - pontosan ezt akartam szó szerint leírni, és ezzel kívánok boldogabb új évet egyszersmind.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.12.31. 17:08:25

Tudom, hogy nem komoly a JW, de úriember biztosra nem fogad (nagy értékben). Amúgy buék.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.12.31. 17:26:17

Nyilván nevezhető demokráciának, csak pofa kell hozzá.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.12.31. 17:26:52

Péter: amúgy milyen pozitív üzenetről beszélsz? KKV mentőcsomag? Muhahahaha

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.12.31. 17:35:40

Most lelőtted a végét. Szemét. :)))

osborne 2008.12.31. 17:53:44

@Kettes: akkor ide is bekopizom mert véletlen a másikba ment előbb:

5-10% egy jó kampánnyal is hozható. Jelen pillanatban, akár milyen paradoxon is a Vérfarkasnak vannak meg azok a skilljei (és egyben ez csapda is mert ő építette fel magának), hogy egybe tartsa a Fideszt. Navra, Kósa akárki ahhoz még kevés.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.12.31. 17:58:52

Természetesen_csak_demokráciának nevezhető:(((( Sajnos:(((

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.12.31. 18:06:35

Gabrilo, ne molesztálja szegény Benei urat folyton, mert velem gyűlik meg a baja. :>

Egyébként boldog új évet, nehogy kimaradjanak a jókívánságaim áradatából.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.01.01. 09:36:50

@osborne: persze, egy jó kampánnyal +5-10% hozható, egy jó programmal meg +15-20% is. Bizonyított tény, hogy Orbán mindkettő menedzseléséhez dilettáns. Egy személyben ő tartja össze a Fidesz _és_ a ballib szavazótáborát, ennyit tud, de ezt álmából felkeltve is. Azonban amennyivel most a Fidesz vezet, azt a gyenge kormányzásnak köszönheti és nem a skilljeinek, szerintem.

osborne 2009.01.01. 11:21:21

@Kettes: elsősorban a Fidesz egybenetartását értem nem a szavazótömegeket (részben persze azt is). Ahhoz nem látok megfelelő embert még ott. Amúgy igen, a jelenlegi 'újtöbbség' nagy része pár hét alatt elveszthető, ismerve az eddigi gyenge vagy bumerángeffekt kampányait és nem elfelejtve azt, hogy eredendően ez egy baloldali többségű ország ami a szavazatokat illeti.

Egy jó kampányba persze bele kell építeni jó programot is de gondolom most az őszinteségre és kevesebb simogató igérgetésre utalsz. Na, az un. Kéri körben (mai napig nem hallott) beszéde utáni balos negatív kampány ízelítő volt abból milyen gépezet indulna be a Vérfarkas ellen ha csomagolás nélkül lenne előadva a nyersebb program(vázlatok). Ezzel szemben egyetértek azzal, hogy egy józanabb, változásokat sürgető programra lesz szükség.

Plusz egy szövetségesre mert anélkül sem lehet nyerni sztem. Arra viszont a kevesebb az esély mint egy jó programra.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.01.01. 13:50:22

Most, az egy dolog, hogy mennyire érdemes komolyan venni a Kéry-féle beszédet (szerintem semennyire, mert vállalkozók előtt mondta és vállalkozók előtt piacpárti, papok előtt klerikális, nyugdíjasok előtt...)
A nagyobbik baj, hogy két baloldali párt birtokolja a szavazatok kb. 70%-át. Ha bármelyik eltér a baloldali gazdaságpolitikától, a másik neki esik (ugyanaz a gépezet) és átveszi a szavazók egy részét. A gazdasági helyzetünk igényli a baloskodás felfüggesztését, de a politikai atmoszféra nem teszi lehetővé.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.01.01. 18:39:58

@osborne: "balos negatív kampány ízelítő volt abból milyen gépezet indulna be a Vérfarkas ellen..." Ezért kell leépíteni Orbánt. Kósa már nyugodtan vonogathatná a vállát, hogy ő sose ígért 13. havi nyugdíjat. Egyébként arra a kis időre, ami a választásokig hátra van, a győzelem reménye és az ebből fakadó egzisztenciális lehetőségek épp elég összetartó erőt adhatnak.

osborne 2009.01.01. 19:27:50

@Kettes: Kósa egy vidéki város polgármestere, lehet rá többen szavaznának ki tudja de kormányzásra azt hiszem még nem alkalmas. Mert egy dolog megnyerni a választásokat, másik kormányozni - ebbők kaptunk eleget elmúlt évtizedben.

Lord: épp a piacokhoz intézett üziket kell komolyan venni, a többi mesebeszéd.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.01.01. 19:30:34

@osborne: Kósa egészen korrekten elkormányozgat egy nagyvárost, technikai értelemben őt kifejezetten felkészültebbnek tartom, mint Orbánt.

osborne 2009.01.01. 20:01:50

@Kettes: igen de az édeskevés, egy nagypártot összefogni, kormányozni, Magyarországot vezetni és topvonalon politizálni nem egyenlő egy Debrecen méretű város vezetéséből adódó technikai felkészültséggel. Ettől még persze felépíthető Kósa de nem fogják így csak árnyékboxolunk.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2009.01.01. 20:08:05

@Kettes:
azér a debreceni kollegák véleménye némileg árnyaltabb. :)
mondjuk inkább úgy: lesújtó.

hcrules 2009.01.01. 20:35:41

osborne,

a vidéki várost kikérjük magunknak! :)

Kósa - sokan elismerik azért a tevékenységét Debrecenben. Nyilván megvannak a hibái és minden szentnek maga felé hajlik a keze, de így is... Demszkynél jobb az biztos.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.01. 20:55:52

A Szőlőbányász Vérfarkas átka még tart (vagy Feri reformjai érnek be?).

index.hu/gazdasag/magyar/fofi081231/

A helyzet még rosszabb

A Portfolio.hu elemzése azt emeli ki: a harmadik negyedévben a magyar gazdaság finanszírozási igénye (a folyó fizetési, illetve a tőkemérleg együttes egyenlege) a GDP 7,8 százalékát tette ki. Az amúgy a magyar gazdaság helyzetével kapcsolatban mostanában egyre kevesebb kapaszkodót jelentő fizetési mérleg statisztikából az is kiderül, ha a finanszírozási igényt nem felülről, hanem alulról becsüljük, akkor eléri a 9 százalékot is.

A helyzet romlásának mértékére jellemző, hogy amíg tavaly ilyenkor az 1,1 milliárd eurót sem érte el a finanszírozási igény, Addig most 2,3 milliárd euró fölötti értéket jelzett a Magyar Nemzeti Bank. A helyzeten nem sokat javítanak a folyamatosan érkező EU-transzferek sem. A folyó hiánynál ugyan emiatt kisebb a finanszírozási igény, ám e területen a harmadik negyedévben nem volt érzékelhető különösebb felfutás (pontos megítélés nem lehetséges, hiszen az MNB csak ez évtől közöl külön számokat EU-transzfer soron).

A Portfolio.hu megjegyzi: az egyensúlyromlás azért érdekes, mert a globális válságtól épp ellentétes hatást várnak általában a szakértők. Úgy gondolják ugyanis, hogy a külső kereslet szűküléséből fakadó exportvisszaesést bőven ellensúlyozza az, hogy az állami fogyókúra és a szigorú jövedelempolitika, illetve az, hogy a hitelfelvételi lehetőségek beszűkülnek. Amennyiben a mostani romlás még valóban a hitelexpanzió eredménye - vagyis nem látszik rajt a válság (eddigi) utolsó nagy ütése a magyar gazdaságion -, akkor a szakértőknek igazuk is lehet, és jövőre akár jelentősen is csökkenhet a finanszírozási igény.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.01.01. 21:15:47

@osborne: Engem nem érdekel, hogy ki a Fidesz elnöke, én a miniszterelnök-jelöltről beszélek. Amennyire látom - de akár tévedhetek is - a Fidesz control room egy egyszemélyes kabin, minden be van drótozva, semmit sem kell újrahuzalozni, az egész kezelése 15-20 perc alatt megtanulható. :))

@mcs: Nyilván nincs olyan, hogy mindenki elégedett legyen, főleg azok, akik kimaradnak a prosperitásból. ;-)

@tölgy: Szerintem te monomániás vagy. Senki se állította, hogy a lakossági hitelek Q3-as expanziója Orbán felelőssége lenne, maximum te implikálod itt, hogy Gyurcsányé.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.01. 22:31:28

@Kettes:
Én nem implikálok. Azt sem tudom mi az. Orbán meg általános felelős minden kaksiért. Ezt Ferkótól tudjuk. Innen egyszerű szillogizmus, hogy az egyes kakiért ki a felelős.

Feri hazudna?

Molay · http://sotetkozepkor.blog.hu 2009.01.01. 23:44:54

@Lord_Valdez:
Milyen vállalkozók? Elég egy tévedés, és máris özönlenek az Orbán-legenda toposzai.

Múlt héten kerültek nyilvánosságra - az Index és Hírszerző beszámolói nyomán - állítólagos részletek arról az április 30-i, színművészeti egyetemen tartott nem nyilvános fórumról, amelynek Orbán Viktor volt a vendége. Kéri László korábban az MTI-nek azt mondta, a 21 tagú klub, amelynek egykori média- és politológiaszakos diákok, volt tanítványai a tagjai, 1999 ősze óta rendszeresen tart beszélgetéseket a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Az elmúlt csaknem 10 évben töb, mint százat rendeztek. Mint a klub közleményében írták, április 30-án, Orbán Viktort, a Fidesz elnökét hívták meg, aki három órán keresztül volt a vendégük, "a beszélgetés kifejezetten jó hangulatú, nyitott és őszinte volt".

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.01.02. 01:07:24

@tölgy: A te világod nem evilági. Gyurcsány kúrta el, ő maga szerint, meg szerintem is, meg szerinted is. Minden, ami ezután történt, csak a fejedben történt meg, beleértve azt is, hogy azt mondta/hazudta, hogy idézem "Orbán meg általános felelős minden kaksiért." Wake up.

kulalak 2009.01.02. 02:38:04

Szőlőbányász Vérfarkas átka ot perc alatt eltunt 2002-ben.
Tulmitizaljuk ezt a miniszterelnok dolgot. Ezt a hazugot a maszopnak kell elzavarnia. Sok ember alkalmas PM-nek aki osztalyt, csoportot, szakaszt vagy uzemet vezet. Nincs benne semmi kunszt, feladatok kiosztasa szamonkeres meg reprezentacio. Barmelyik bankfiok vezeto megtenne. Ez a barom csak tetszeleg a hatalomban es sakkbantart valakiket. A partigazgato is lehetne PM, nehany miniszter is alkalmas a posztra meg a kommentelok kozul is nemegynehany. Igy sokan tudnanak csinalni de gyanitom, hogy inkabb ennel jobban. Mert mikor pofara esnenk, megertenenk, hogy most kell elhagynunk a porondot. Nagyobbak lennenk mint ez a pondro.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.02. 11:34:10

@Kettes:

maga nem figyeli, olvassa Ferkó, a Kedves Vezető megnyilatkozásait (főleg novemberben próbálta a "Vérfarkas a felelős" ügyét átnyomni a médián).

Ez nekem nagyon fáj. Ezért nem haladunk.
Figyeljen jobban!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.02. 12:21:21

Nyilvánvalóan nem mindenkinek rossz. A haladók azért haladnak.

index.hu/gazdasag/magyar/nyugreg09010/

"Az egyre csökkenő gazdasági növekedési ütem ellenére viszont 2005 és 2007 között 21 százalékkal emelkedtek a magyar átlagnyugdíjak, ami messze kiemelkedett a régióban."

osborne 2009.01.02. 16:20:15

hcrules, akkor bocs ;]

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.03. 13:06:12

@Kettes:

Kedves Kettes, azt hiszem erőst alszik. Itt van Fecó kommunikációs tanácsadójának friss írása, nem fogja kitalálni az üzit:
-minden rendben van,
-ha mégis vaj lenne, az a világgazdaságból ered
- és a kaya Ibrahim!

Kicsit durva ébresztő, elnézést!
stop.hu/blog/entries.php?lstresults=1&blog_topics_id=329


"Hozzászólás a hozzászólásokhoz
2009. január 03. 10:10

Nem terveztem, hogy azonnal reagálok a bejegyzésemre írt válaszokra. Nem tettem ilyen újévi fogadalmat sem. Most azonban kénytelen vagyok gyorsan felelni, még mielőtt valaki azt hiszi, hogy csúsztatással indokolható a köztársasági elnök adatokkal alá nem támasztott – mert nem támasztható – legyengített, sereghajtó országról szóló verziója.
Az egyik kedves Olvasó így fogalmaz: „néhány dolo, amiben sereghajtók vagyunk! Magas alapkamat, magas adók és elvonások, a termelés és export csökkenése, a vállalkozók megnyomorítása, a magas hitel kamatok, a soha nem látott hiány/3.n.év. 2.2 Euró!/, a közbiztonság, a jogbiztonság, a elszegényedés, a korrupció stb!!!”
Magas adók és elvonások? Az általános adóelvonás mértéke ma is kisebb, mint az Orbán-kormány idején volt. A Gyurcsány-kabinet már megpróbálkozott az adócsökkentéssel, az Orbán-kormány pedig a négy éve alatt harminchatszor emelt adót. Orbán csökkentette a járulékot, mégsem lett több adóbevétel – bár most ezt nevezi minden bajok orvosságának. A termelés és az export a világon mindenhol (!) csökken. A japán ipart termelés egy év alatt tíz százalékot csökkent. A magyar adószint ma átlagos Európában, a vállalkozók megnyomorításának aligha nevezném, hogy soha ennyi kkv-hitel nem állt rendelkezésre, és egy óra alatt lehet új céget alapítani. A „soha nem látott hiány” 2,6 százalék lesz jövő év végére. Olyan alacsony, amilyen sosem volt a rendszerváltozás történetében. És tessék mondani: hol és miben mérik az Európai Unióban a közbiztonságot, a jogbiztonságot, az elszegényedést, a korrupciót? Kérem a pontos listát! Ki az első, az ötödik, a huszonkettedik, és várom a kimutatást, hogy Magyarország valamennyiben sereghajtó.
Ha nincs ilyen lista, a hozzászóló bizony nem mondott igazat.
Számon kérni egy olyan kormányon az elszegényedést, amely irányítása első négy évében harminc százalékkal növelte a reálbért… (Persze, a Fidesz szerint akkor is rosszabbul éltünk…) A jogbiztonságot egy jobboldali kérdőjelezi meg, miközben a bíróság megengedte a kordonbontást, miközben arcátlanul kiderülhetett, hogy nem volt taggyűlés? Amikor következmény nélkül kiderülhetett, hogy senki nem figyelt meg fideszes politikusokat? És Kaya Ibrahim és Joszip Tot? És Simicska az APEH élén?"

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.01.03. 14:22:53


tölgy, figyelj,

Gréczy Zsolt a legdurvább árokásó a bolygón, amúgy azért Gyurcsány embere és nem Orbáné, mert amikor jobberként jelentkezett verőembernek elhajtották. Ha akkor valaki más a beosztott HR-es Gréczy ma onzervatórium főszerkesztője. Én nem vagyok közgazdász, és tökhalálmindegy nekem, hogy milyen ábrát linkelsz be. Az a baj, hogy ha valaki közgazdászként áll a dologhoz, te azonnal nekimész, hogy de a Gyurcsány egy hazudós. Igen az. De ez nem mindentvivő érv és az sem biztos, hogy egy ilyen ábráról csak és kizárólag a Gyurcsány-Orbán dichotómia mentén (mindig le akartam írni ezt a "mentén"-t olyan publicistás) lehet gondolkozni. Lehet pl. egyszerűen gondolkozni rajta és kész.

mr. pharmacist1 2009.01.03. 14:31:51

JT,

amióta a kommentelők írják, hogy fizetett fideszesek vagyunk, azóta várjuk azt a rohadt borítékot a pénzzel. És azóta késik.

Amúgy mi mentén érdemes még gondolkodni a nyomi GDP-ről ma, itt? Hüjevállalkozók?

osborne 2009.01.03. 14:46:07

pedig a ronda portfoliosok is Gyurcsány-t hozzák ki a végére mint egyik főszereplőt. vajon miért?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.03. 15:40:55

@jotunder:
Kissé...khm... figyelmetlen.
- nem állítottam, hogy Fecó hazudna
- nem láttam fentebb a közgazdász érveket, viszont orbánozóst igen (ajánlom Lord Valdezt például).


Ez egy politikai blog. Sok szempontból lehet elemezni a gazdaságot, itt a kormányzat a fő szempont.
AZ elmúlt 10 év időjárása, a bálnafajok kihalása és még sok minden érdekes téma lehetne.
Én pl. kétszer annyit dolgozom, reálértékben feleannyiért, mint 2002-3-ban. Ezért érdekelne, meddig tart még az átok.
Közben barátkozom a MEH-es mogyi gondolatával. Számlát is adhatok, mint Babarczy.

mr. pharmacist1 2009.01.03. 16:04:38

... és ha erre azt meri pedzegetni, hogy Gyurcsánynak köze van ehhez, akkor rögtön más dimenziót ajánlanak.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.01.03. 16:09:57

Sok mindenben igaza van, de pl. ezt: "egy óra alatt lehet új céget alapítani." azért megnézném.

"amely irányítása első négy évében harminc százalékkal növelte a reálbért…"
Ja, az úgy megy, hogy "Fiat reálbér!" és lőn reálbér, öreg vagyok én már az ilyesmihez.

"amióta a kommentelők írják, hogy fizetett fideszesek vagyunk, azóta várjuk azt a rohadt borítékot a pénzzel. És azóta késik."
Ne számíts rá, nekem se küldi a nemzetközi nagytőke :)

"- nem láttam fentebb a közgazdász érveket, viszont orbánozóst igen (ajánlom Lord Valdezt például)."
Ha már így szóba hoztál, pont erre akartam utalni a felvetés kapcsán, hogy ez a felvetés nem alkalmas közgazdasági vitára csak gyurcsányorbánozásra (mivel eleve annak indult), de valahogy nem ment át az üzenet.

"Én pl. kétszer annyit dolgozom, reálértékben feleannyiért, mint 2002-3-ban. "
Azért érdekelne, hogy milyen munkakörben sikerült ezt elérni.

osborne 2009.01.03. 16:43:52

tudtam én mindig is, a portfolio.hu anti-gyurcsányista. nincs vita. pont.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.04. 00:23:12

@Lord_Valdez: "érdekelne, hogy milyen munkakörben sikerült ezt elérni."
Ballibeket próbálok civilizálni.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.01.04. 10:58:04

Ja, abból tényleg nehéz lehet megélni :)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

JOBBKLIKK

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc