Meghívó - The Hungarian Political System

Konzervatorium I 2010.03.24. 19:30

A Common Sense Society szeretettel meghívja a The Hungarian Political System könyv bemutatójával egybekötött Critical Elections 2010: Tectonic Changes in Hungarian Politics angol nyelvű, interaktív panelbeszélgetésre Tóth Csaba (szerző, Republikon), Héjj Dávid (Századvég) és Szabó  Márk (Nézőpont) elemzők részvételével. Március 25-én, csütörtökön, este 7 órától. 

A DKMKA jóvoltából a könyv kedvezményes megvásárlására lehetőség lesz.

Helyszín: Ybl Palota szivarszoba, 1053 Budapest, Károlyi M u. 12
Dress code: Business casual
RSVP: info.commonsensesociety@gmail.com 
További információ:
www.commonsensebudapest.com


Változóban a stabilnak hitt politikai rendszer

„A következő  években akár gyökeresen is átalakulhat a magyar politikai rendszer számos, korábban teljesen stabilnak hitt eleme” írják a magyar demokrácia húsz évét elemző, szerdán megjelenő, The Hungarian Political System kötet szerzői. A magyar demokratikus berendezkedés korántsem annyira stabil, mint azt korábban gondolták.

A magyar politikai elemző elitbe tartozó Körösényi András, Tóth Csaba és Török Gábor szerzőhármas szerint, „világosan látszik, hogy a stabilnak hitt pártrendszer és választói attitűdök könnyebben és gyorsabban alakulnak át, mint korábban vélelmeztük. Ez pedig azt is jelenti, hogy a magyar politikai rendszer stabilitása is sok tekintetben a változásnak adhatja át helyét a következő évtizedben.”

A szerzők szerint a „2009-ben alakult Bajnai-kormány ugyan a piacok bizalmát visszaszerezte és a politikai stabilitást megőrizte, ám nem tudott mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy az emberek többsége nem a kormányzás folytatását, hanem előrehozott választásokat kíván.” 

A mű utószavában a szerzőhármas kiemeli, hogy noha „a 2009 tavaszán megalakult Bajnai-kormány öndefiníciójában „szakértői” kormány.  Az eredetileg lehetőségnek tűnő „szakértői kormányzás” azonban nem valósulhatott meg Az ellenzék – és a lakosság többségének – értelmezésében a Bajnai-kormány a Gyurcsány-korszak továbbélése.” Úgy látják, „miközben az intézményi értelemben vett stabilitást a Bajnai-kormány megteremtette, a politikai stabilitás nem nőtt.”

A Demokrácia Kutatások Magyar Központja Közalapítványa gondozásában megjelenő angol nyelvű kötetet 2010. március 25-én, csütörtökön, 19.00-kor mutatja be a Common Sense Society az Ybl Palota dísztermében Critical Elections 2010: Tectonic Changes in Hungarian Politics c. panelbeszélgetése keretében.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr601865901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

La Serenissima 2010.03.25. 20:53:11

ez kicsit hamarabb is kikerülhetett volna... sajnos lezajlott, mire megláttam

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása