Magyarország, 2010

Király Rák I 2010.01.01. 00:01

Komolytalan évet zárunk, komoly évet kezdünk. 2010. áprilisában összegyűlnek a Magyar Köztársaság választói, és a szakmai programokat, jövőképeket komolyan mérlegelve, felelősségteljes döntést hoznak arról, milyen irányba sodorják a habok az ország hajóját a következő négy évben (nem).

A Konzervatórium körkérdést intézett a 2010-ben a Parlamentbe jutásra esélyes pártok vezetőihez, miniszterelnök-jelöltjeihez. Arra keressük a választ, milyen 2010-et várnak a vezető politikusok, hogyan készülnek a kampányra.
 
 
Mesterházy Attilát, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét nagy rohanás közben kapta el riporterünk. „Ne haragudjanak, vidékre indultam épp ebben a nagy ködben Societas szilveszteri buliba, és még tankolnom is kell a jövedéki adó emelés előtt, de a Konzervatórium számára mindig van néhány percem.” – szabadkozott hadarva Attila, az emberarcú. Kutyafuttában vázolta az MSZP-programot. „Nos, az MSZP ismét két ciklusra tervez. Az elsőben ismét csődbe szeretnénk vinni az országot, a második végén pedig elkezdjük a megszorításokat. A szilveszteri Sas-kabarét pedig minden áron megvédjük a kirekesztő Fidesztől” - foglalta össze a párt hosszú-, és rövid távú terveit a jelölt. „Bár a közvélemény-kutatások nem ezt mutatják, bízunk a győzelemben” – fojtotta el mosolyát.
 
Orbán Viktor csak hosszas csöngetésre nyit ajtót, akkor, amikor már éppen indulnánk. „Elnézést” – szabadkozik gumicsizmában és kötényben – „Tudják, éppen levágjuk a disznókat. A választások megnyerése után is ezt a tevékenységet tervezzük folytatni.” – teszi hozzá kacsintva. Néhány korty pálinka után azonban komoly aggodalom ül a pártelnök arcára. „Kedves fiatal barátaim, az a helyzet, hogy én ezt az egészet nem igazán akarom. Már most itt kilincsel nálam az ország gazdasági elitje, pedig még sehol sem vagyunk. Mi lesz akkor, ha nyerünk? Elárulom, mi nem lesz: egy perc nyugtom. Valójában jelenleg is válságtanácskozás zajlik a válogatottban, Pintér Sanya azért felelős, hogy ne legyen kétharmadunk, a Mikola Pisti meg olyan kampányüzeneteken dolgozik, amelyekkel biztosan veszítünk. Persze, sok fideszes meg nyerni akar, úgyhogy az ő érdekeiket is figyelembe kell venni. Meg egy kicsit azért én is. Na, egyetek, felszívja a pálinkát.” – kínál meg bennünket házi töpörtyűvel.
 
„Sűrűsödnek a felhők Mordor egén, de a jó nem bukhat el! Győzedelmes diadalt aratunk a sötétség seregei felett, pedig mindent bevetnek.” – fogalmaz Vona Gábor, a Jobbik elnöke – „Az egyik külföldi tanácsadónkat például most tartóztatták le a zsidók, azzal vádolják, hogy fel akart robbantani egy Amsterdamból Detroitba tartó repülőt. Pedig Umar jó ember, muzulmán létére is szereti a jó magyar pálinkát. Ez egy háború.” A pártelnök viszont nem ér rá a múlttal foglalkozni. „Már a jövőt tervezgetjük. Még nem beszélhetek róla, de nem csak az idegenszívű Tesco áruházat nevezzük át Turullá, hanem a többi karvalytőkés cégen is bosszút állunk. A Metroból Morvai nagykereskedés lesz, a Durex ezentúl Dúró néven és csak romák számára árulhatja népességrontó termékeit. Az pedig magától értetődő, hogy az Avon cégcsoport Vona néven folytathatja csak tevékenységét.”
 
„Hogy bejutunk-e? Az a kérdés, mennyivel nyerünk” – fogalmaz az optimista Dávid Ibolya. „Az MDF erősebb, mint valaha. Bokrosra szavaznak a kiábrándult liberálisok, rám azok, akik nem értenek a focihoz. A radikális tábor számára is van egy jelöltünk, hiszen újabb MDF-alapító csatlakozik a párthoz, Csurka István. A kampányfinishben pedig kicseréljük a Hajtás-pajtás logókat MDF-esre, így azt hiszik majd, mi vagyunk az LMP.” Azért, voltak nehéz idők a demokrata fórum életében is. Az elnökasszony még mindig kezét tördelve emlékszik vissza azokra az évekre, amikor azt hitték, az antalli örökség után nekik is örökösödési adót kell majd fizetni. „De szerencsére eltöröltük” – csillan fel a megelégedettség Dávid Ibolya szemében.
 
A jövő tehát számos reményt és bő optimizmust tartogat. Boldog új évet, kedves olvasók!

 


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr421632323

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lendvai Ildikó irányt mutat a megtévedt országnak. Jó évünk lesz, rajta nem fog múlni. 2010.01.03. 18:59:00

Mindnyájunk nagy kedvence 1974-től dolgozott a KISZ Központi Bizottsága kulturális osztályán, majd 1984-től 1989-ig az MSZMP KB tudományos, közoktatási és kulturális osztályán dolgozott előbb munkatársként, majd alosztályvezetőként, 1988 és 1989 kö...

Trackback: Miniriport Orbán Viktorral, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnökével 2010.01.01. 13:11:59

KáPé, a riporter: Orbán úr, tegye a szívére a kezét, ugye az éjféli koccintáskor ittak előre a medve bőrére?Orbán Viktor: Igen.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doktorur 2010.01.01. 10:54:21

Boldog új évet minden kedves olvasónknak!
:)

Ramaty 2010.01.01. 12:59:08

komolytalan évet???

ezt most így hogy?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.01.01. 15:48:16

No, tudnak ezek a politikusok becsületesen is válaszolni, csak jó kell nekik föltenni a kérdéseket:-D

Boldog új évek minden jóakaratú embernek! Adjon az Isten szebb jövőt!

ü
bbjnick

Baltasar Espinosa 2010.01.01. 15:54:59

"egyik külföldi tanácsadónkat például most tartóztatták le a zsidók, azzal vádolják, hogy fel akart robbantani egy Amsterdamból Detroitba tartó repülőt" Ez ott volt!
(Amúgy meg jól érzékelteti, hogy nekünk még a szélsőjobbunk sem (?) európaiértelembenvett.)
Boldog új évet!

magyalka 2010.01.01. 18:58:56

És komolytalan évet nyitunk. Van még itt naív lélek, aki elhiszi, hogy bármibe van beleszólásunk? Akárki nyer, a multiknam adja az országot. Tesztelnek minket folyamatosan mennyire vagyunk beágyazva a mátrixba. És a többség jó alaposan...

Irodai Patkany · http://officespace.blog.hu 2010.01.01. 20:27:40

"az Avon cégcsoport Vona néven folytathatja csak tevékenységét."
Szakadtam :D:D

Levi71 2010.01.01. 22:58:33

Boldog új évet! Rég nevettem ilyen jót, kivéve Dávid Ibolyán. De sebaj, majd a választás után!

Zetek 2010.01.02. 08:09:56

Ha nem megy a humor, nem kellene erőltetni. Ez valóban megközelíti a Sas kabaré színvonalát.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása