„Egy új, nagy turáni szövetség formálódik” - A Jobbik külpolitikai elképzeléseiről II.

Konzervatorium I 2009.11.24. 08:01

Milyenek is az „Új erő” külpolitikai elképzelései és törekvései? Egyáltalán: vannak-e ilyenek? A kérdésnek különös aktualitást ad, hogy október 24-én a Jobbik nemzetközi együttműködési megállapodást kötött négy nyugat-európai radikális és/vagy szélsőjobboldali párttal. Mindehhez rámát az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége fogja biztosítani, s a szervezethez történő csatlakozási szándékot – állítólag – már máshonnan is jelezték. Szóval, érdemes megvizsgálni, hogyan gondolkodik szűkebb és tágabb szomszédságunkról, a glóbusz dolgairól a brüsszeli képviselettel is rendelkező, de főhadiszállásként továbbra is egy budapesti, villányi úti kis irodát használó párt. 

Írásunk első részét itt olvashatják.

Szánthó Miklós írása

Szalem alejkum – aléjkum szalem!

Oroszország és a turáni magyar őshaza mellett az arab/perzsa/muszlim világ felé történő nyitás képezi a Jobbik külpolitikai eszmerendszerének harmadik tartógerendáját. Ennek indokai szintén többrétegűek: az antiszemitizmus unalomig ismételt vádjával itt most nem hozakodnánk elő. Elég annyit rögzíteni, hogy a Jobbik is azon radikális európai pártok sorába tartozik – vigyázat, nem mindegyik ilyen, lásd Brit Nemzeti Párt –, mely élesen Izrael-ellenes, és a palesztinok iránt érzett szolidaritástól vezérelve egyféle általános megértéssel viszonyul a muszlim világ egészéhez. Ez még ugyan összességében nem lenne baj, hiszen az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa és Közgyűlése által nemrégiben elfogadott Goldstone-jelentés is élesen bírálja az izraeli vezetést. Az azonban már probléma, hogy a felebaráti szeretet mögött érezhető szimpátia bújik például a korábbi Szaddam-, vagy a jelenlegi teheráni Ahmadinezsád-rezsim irányába. A szélsőjobb „tradicionális” Izrael-ellenességén – melynek fő belpolitikai toposzai Magyarország felvásárlása/elözönlése, esetleg költségvetésének megírása – kívül a muszlim világ iránti olthatatlan szeretetben szerepet játszik még, hogy őket tekintik az imperialista Nyugat ellen küzdő, hagyományaikat óvó (érdek)csoportnak, akik sokadik világbeli szövetségeseikkel együttműködve képesek megálljt parancsolni a globalizáció térhódításának. Természetesen nem állítható, hogy fentieket egybevetve a Jobbik geometriailag pontosan illeszkedik a Moszkva-Teherán-Caracas tengelybe, de annyi bizonyos, hogy az „ezeregy éjszakai meséinek” országai iránt is élénken érdeklődnek. Vona Gábor mindegyik fent citált nyilatkozatában az Oroszország irányába történő nyitás mellett a muszlim világ felé történő orientációt hangsúlyozta, mert végül is „keleti eredetű nép vagyunk”. Ez utóbbi kitétel igencsak fontos a radikális szubkultban: az egész mögött az az életérzés nyilvánul meg, hogy mi, magyarok valójában nem tartozunk és sosem tartoztunk a Nyugati civilizációhoz, lelkünk legmélyén továbbra is egy vándorló, megzabolázhatatlan türk eredetű népcsoport vagyunk. És itt most kifejezetten nem a magyar őstörténettel foglalkozók közötti tudományos vitáról van szó, sokkal inkább annak szimbolikus-kulturális jelentőségéről, hogy a radikális jobboldal a „Szent István vs. Koppány-ügyben” utóbbit támogatja, és érzelmileg vonzódik az ősmagyarok misztikus világához. De térjünk vissza az arab-barátság aktuális vonatkozásaihoz!
 
Morvai Krisztinával kapcsolatban nem kell hosszasan ecsetelni, mennyire is szívén viseli a palesztinok sorsát (izraeli áruk bojkottja, palesztin kendők viselése stb.). Személyes sértettsége érthető ugyan – a nem hivatalos verzió szerint azért kellett távoznia korábban az ENSZ CEDAW bizottságába, mert erélyesen felemelte szavát a gázai övezetben élő palesztin nők érdekében –, azonban az már kevésbé, hogy komoly politikai panelt faragott a „palesztinok leszünk a saját hazánkban” mondatból, valamint egy platformra került Izrael-elítélés ügyében Ali Khamenei ajatollahhal. Az emberi jogokért amúgy eddigi pályafutása során valóban mindig kiálló jogásznőnek vannak még megmagyarázhatatlan lépései: idén például Teheránban egy „nemzetközi, emberi jogi konferencián képviselte a Jobbikot”, az Európai Parlamentben pedig szintén a 2006-os budapesti rendőrattakok kapcsán kijelentette: „az EU nem jogosult Irán vagy más kívülálló ország bírálatára”. Az Európai Parlamentben Morvai egyébként a „Palesztin Jogalkotó Tanáccsal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség” póttagja, Balczó Zoltán pedig a az „Arab-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség” rendes tagja. Talán fentiek hatására, talán nem, de nemrégiben még egy, a ködös Albionban működő palesztin szervezet is visszamondta Morvai konferencia-meghívását a hangos tiltakozások miatt. 
 
Vona Gábor 2003-ban Jemenben a pánarab Baath-párt meghívására egy antiimperialista-anticionista ifjúsági konferencia vendége volt, ráadásul a budapesti palesztin nagykövetség egyik munkatársának segítségével került kapcsolatba a szervezőkkel – mindezt ő maga is megerősítette. 2007-ben az iráni nagykövettel vették fel a kapcsolatot („az egymástól elszakadt magyar és perzsa népek közelítésének céljával”), majd 2008-ra vélhetően annyira megbonthatatlanná váltak a szálak, hogy a Jobbik elnöke bejelentette: levélben fog magához Mahmud Ahmadinezsádhoz fordulni, hogy – vélhetően az EP-választásokra – küldje ide megfigyelőnek az iráni Forradalmi Gárdát. 
 
Újra rögzítjük: a Jobbik feltételezhetően nem rendelkezik egy, a témában mindenre kiterjedő választ adó, konzisztens arab/perzsa/muszlim-ügyi kiskátéval, és a fentiekben vázolt eseménysorról bizonyossággal állítható, hogy nem egy tudatosan megtervezett és megszervezett diplomáciai hadjárat része. Az azonban világos, hogy aki – még csak viccből is – egy háromnegyed-diktatúrához fordul az EP-választásokon segítségért, és mániákus összefüggést lát a palesztin és a magyar nép sorsa között... hát ott nincs minden teljesen rendben. És fényévekre van attól, hogy a megfelelő irányba terelje Magyarország külkapcsolatainak rendszerét. 
 

„Mindent vissza” – a hab a tortán 

Az 1920-as és 1947-es Párizs környéki békeszerződések minden magyar számára – talán Eörsi Mátyás kivételével –, fájó, mi több, üvöltően gyötrő pont. A határon túli magyarok érdekeinek képviselete itthon és Brüsszelben, az ő mindennapi életük segítése szülőföldjükön minden hazai politikai erő kötelessége - még akkor is, ha tudjuk, hogy egyeseknek ők csak a magyar tb-rendszert romba döntő hordát jelentik. Azonban azzal is tisztában van mindenki, hogy a legnagyobb szolgálatot akkor tesszük a szlovákiai vagy romániai szélsőjobboldalnak, és akkor ártunk leginkább az ottani magyaroknak, ha két tüdővel üvöltjük az éterbe, hogy „mindent vissza!”. A Republikon Intézet egy nemrégiben készült elemzése szerint a Jobbik nem is teszi ezt („a Jobbik programjában nincs a környező államok szuverenitását megkérdőjelező állítás, nem esik szó benne határrevízióról”) – azonban ez súlyos tévedés. A Jobbik vezető politikusai többször tesznek a tényleges határmódosításra utaló kijelentéseket, és ezzel remek táptalajt nyújtanak Jan Slota-nak, Vadim Tudornak és barátaiknak a „szélsőséges magyarokra” történő folyamatos hivatkozásra. Vona Gábor az EP-választások után az MTV-ben a „Kárpát-medence visszafoglalása” kapcsán arról szólt, hogy nem hajlandó lemondani arról, hogy „egy szerencsés történelmi szituációban…a magyar nemzet újra egységes legyen”. Ennél jóval élesebben fogalmazott Szegedi Csanád Székelyföldön, amikor szeptemberben melldöngetve kijelentette, hogy „én nem fogok egy percig sem azon gondolkodni, és harcolni fogok azért, hogy a trianoni határok a porba hulljanak”. Persze, ez most így nagyon jól és bátran hangzik, csak értsük már meg végre, hogy a határrevízió nyílt és nyilvánvalóan irreális, hetykén történő emlegetésével határon túl élő honfitársainknak ártunk leginkább. Azzal pedig a határ innenső felén élőknek, ha a „kormányzásra készülő” Jobbik egyszer valóban fontolóra veszi majd az EU-ból történő kilépést
 
 
Szánthó Miklós

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr891545128

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bíró Zoltán irodalomtörténész, politikus 2009.11.28. 14:36:29

168 óra: Kukorelly Endre, a jeles költő levegőért kapkodott, amikor Bolgár György beolvasta neki Bíró Zoltán nyilatkozatát arról, hogy tekintsük át, kik a magyar irodalom kedvencei Nyugaton. Az agyonmenedzselt Esterházy Péter, Kertész Imre, Nádas Péte...

Trackback: WTC; Zeitgeist 2. része 2009.11.28. 09:24:37

World Trade Center, épületrobbantások: Ebben benne van Madrid is, a 2004-es robbantás (sokkoló felvétel): Érdekesnek találom, hogy a fenti videó készítőjének, csak a nyugati világ halálos áldozatai fájnak, azért remélem elgondolkozik az...

Trackback: Arab kapcsolat 2009.11.23. 23:59:57

Nézzünk három tényt. 1., Vona Gábor iráni választási megfigyelőket szeretne hívni Magyarországra 2010-ben, mert nem bízik a választások tisztaságában. (forrás: jobbik.hu) A weboldal egy Magyar Hírlapos interjút idéz, amelyben nagyon kimért válasz hangz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stoney Hill Billy 2009.11.24. 09:22:59

Ostoba módon csak addig a közhelyig jutottak, hogy az ellenségem ellensége a barátom. Pedig ez esetben nem. Ugyanis:
A muszlim világ célja, hogy a zsidókat elkergesség Izraelből. Na, hova fognak menni? Magyarországra (legalábbis a szélsőjobb ebből indul ki).
A helyes következtetés pedig: támogatni kell a zsidókat az arabok ellen, hogy békében élhessenek hazájukban, eszükbe ne jusson azt elhagyni a Kárpát-medence kedvéért.

monticello (törölt) 2009.11.24. 09:26:19

@Stoney Hill Billy:
pontosabban a muszlim világ célja izrael megsemmisítése és harc a nyugat ellen, a radikálisabbaknak egyenesen a világméretű kalifátus megteremtése. Ezek 500 éve ugyanazt akarják. Szóval, ha ez a poszt igazat ír, akkor a jobbik kapja be, de nagyon!

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.11.24. 09:29:16

Kedves blogolvasók!

Nagyon érdekes volt a cikk, sokat okultam belőle nem lévén nagy politikus. Viszont politikai témájú vicces esetem szerencsére akad, éppen a Fidesszel összefüggésben! Aki akarja, itt korrektúrázhatja:
kosbor.blog.hu/2009/10/18/visszateres_106
Szívesen vennék bármilyen tanácsot, mivel nem értek annyira a közügyekhez, mint teszem azt a botanikához vagy a csillagászathoz.
Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának ötödéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2009.11.24. 09:54:16

Már az előző cikkedből is világosan kitűnt, hogy semmit nem értesz a Jobbik politikájából, ezért írsz annyi butaságot róluk...

Az utolsó bekezdéshez pedig annyit, hogy javaslom, hogy szólj a románoknak, hogy jöjjenek a Tiszáig, ezzel biztos sokat segítesz a határon túl élő magyaroknak...
Végre van valaki, aki felemeli a szavát a határrevízió kérdésében... Ha szépen lassan is, de el tud indulni egy folyamat az autonómia tekintetében...

ukunoka 2009.11.24. 10:00:34

Hát, ha a Vona és haverjai így folytatják, lehet, hogy a románok a Tiszáig jönnek ... a szlovákok meg Szegedig ... de hajrá, vágd azt a fát.

ndb 2009.11.24. 10:01:06

Az írás legnagyobb részével egyetértek.
Az utolsó bekezdés azonban logikai hibát tartalmaz. A "mindent vissza" és a határok igazságosabbá tétele nem ugyanaz a dolog.
A "mindent vissza" nyilvánvaló ostobaság. Azonban azt is látni kell, hogy a határon túli magyaroknak nem az igazságosabb határok emlegetése árt, hanem az, hogy ezek az igazságosabb határok nem léteznek.
A szlovák, román, stb. politika, államigazgatás és establishment hol nyíltabban, hol finomabban mindent megtesz a határon túli magyarok asszimilálása érdekében. Nyilvánvalóan az a céljuk, hogy egy-két évszázad múlva a trianoni határok a nemzetiségi határoknak feleljenek meg.
Azaz, ha óvatoskodunk a határon túli magyarok védelmében, akkor ezzel azt érjük el, hogy egy idő után nem lesz kit megvédeni.

Hypofx 2009.11.24. 10:02:11

Aki az ellensegem ellensege, az az en baratom - ez a nagy KULPOLITIKAI ELKEPZELESE A JOBBIKNAK rohej, lehet meg nemtudjak de a DEMAGOGIAN tul is van am elet......sot magyar elet is

Sade Bárki (törölt) 2009.11.24. 10:11:27

@Metal Warrior: "Már az előző cikkedből is világosan kitűnt, hogy semmit nem értesz a Jobbik politikájából, ezért írsz annyi butaságot róluk..."

ezt kifejtenéd? mert ez így üres, súlytalan kritika, töltsd meg léci tartalommal. nekem valahogy a cikkíró szösszenete "megáll" és ha igaz, eléggé ijesztő a kép.

a határon túli magyaroknak meg szerintem sem használ a határrevízió felemlegetése, csak az ottani fasisztáknak ad muníciót. persze azok meg ezt kihasználva bepörgetnek pár sörfaló bunkót, azok megtámadnak emiatt egy-két magyart, az meg az itteni fasisztákat segítik. hurrá.

seahawks 2009.11.24. 10:20:00

a fidesz ennyire fél a jobbiktól, hogy már blogokban is rémhíreket kelt róluk ..:)))

Sobrijóska 2009.11.24. 10:22:51

Kétségkívül van némi romantikusan vonzó a keleti tisztaságot hirdető muszlim eszmerendszerben, főleg, hogy a nyugati világ ennyire befürödni látszik a pénzügyi hitelrendszereivel, amely valójában a saját mohóságát leplezi le.
Azonban fel sem tudjuk fogni, mennyire más világ az, ahonnan ezek a tanok jönnek. Vonyítana itt mindenki, még a legradikálisabbak is, ha a rombadőlt nyugati kereszténység után az iszlám venné át a hatalmat.
Ne feledjük, Hunyadi Jánosért szól a déli harangszó, ő és követői nem hiába küzdöttek a félhold ellen több évszázadon át.

ndb 2009.11.24. 10:23:30

@Sade Bárki: Behúzhatjuk gyáván fülünket-farkunkat, nehogy megsértsük a szlovák-román érzékenységeket, csak így az oktatási rendszerükkel, a nyelvtörvényükkel, a magyarvicceikkel stb. stb. el fogják érni, hogy a külhoni magyarság vagy áttelepül Magyarországra, vagy asszimilálódik.
A kérdés az, hogy ezt a tényt a magyarok többsége elfogadja-e. Ha igen, akkor tényleg nem kell felemlegetni a határok igazságtalanságát.
Ha nem, akkor viszont mindent meg kell mozgatni azért, hogy a nemzeti és az államhatárok minél jobban egybeessenek.
Az egyetlen tény ezzel kapcsolatban az, hogy a külhoni magyarságnak hosszú távon a szomszédos országokban nincs jövője. El fognak tűnni 100-200 éven belül, ha nem változnak a határok.

Wywern · http://www.narancsoskacsa.blog.hu 2009.11.24. 10:28:49

@seahawks: Nem a Fidesz fél a jobbiktól :)
Minden ember, aki elég értelmes, hogy belássa: ebben az országban annyi szánalmasan alulművelt, és végtelenül buta ember van, hogy ha mindet megtalálja a jobbik a leegyszerűsített, nyilvánvaló hülyeségekkel tarkított programjával, simán bekövetkezhet, hogy ezek a nevetséges futóbolondok, komoly szerepet kapnak az ország irányításában.
Ami azért baj, mert ezután az értelmesebbje valószínüleg elhagyja az országot, az ittmaradók pedig rövid úton felemésztik az ittmaradt értékeket, eltüzelik a bútorokat, és pár év múlva a saját mocskukban gázolva írtják majd egymást, bőrszínárnyalat szerint.
Aztán meg majd megint lehet takarítani, meg romokat eltüntetni.

Asidotus 2009.11.24. 10:31:15

Valahol szánalmas, hogy egyesek az antiszemitizmusuk miatt odáig süllyednek, hogy szélsőséges muszlimokkal paktálnak le. De majd későn lesz a sírás, amikor a Nyugat-Európából ideözönlő muszlim hordák majd betiltják a nemzeti rock koncerteket, meg lerombolják a templomainkat.
Ha egyesek nem veszik észre, hogy a XXI. század kérdése a civilizációk háborúja, ahol Európának meg kell küzdenie az őt lenépesedő iszlám világgal, akkor nem szabad rájuk szavazni. Nem akarok csadorba tekert nőket, nem akarom, hogy elvegyék a kultúrámat, nem akarom, hogy elvegyék a sörömet, a kajámat, stb.

Wywern · http://www.narancsoskacsa.blog.hu 2009.11.24. 10:36:50

@Nűnű: Hát, ha igazad van, az szomorú, mert be fogjuk bukni ezzel a szánalmasan széthúzó Európával.
Szóval kezd el építeni a sörfőződet szerintem.

ndb 2009.11.24. 10:38:08

@Nűnű: Bár egy kicsit túlzásba esel, de az tényleg szánalmas, hogy sokan ebben az országban csak antiszemitizmussal fűszerezve tudják a saját magyarságukat megélni...
Ez ugyanakkor fordítva is igaz sajnos: Sok "baloldali" egyből leszélsőségesezik mindenkit, aki a magyarság sorsával törődik.
Ezt valahol máshol úgy fogalmaztam meg, hogy mindkét tábornak van egy tabuja: A baloldalnak Trianon, a jobboldalnak meg a Holocaust.

szkepi 2009.11.24. 10:39:21

sajnos trendi lett a fos a primitiv a tahó:kiszelvonapákó egy kaptafa

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.24. 10:44:41

"értsük már meg végre, hogy a határrevízió nyílt és nyilvánvalóan irreális, hetykén történő emlegetésével határon túl élő honfitársainknak ártunk leginkább."

Ez nekem már régi vesszőparipám, és tényleg nem értem, hogy ennyire nyilvánvaló dolgot miért olyan nehéz felfogni.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a határontúli magyarokat magukra kell hagyni, és minden őket ért sérelmet le kell nyelni, ahogy ezt itt egyesek sejteni próbálják. Van átmenet a két dolog között.

Dezsőjóska 2009.11.24. 10:47:10

@Metal Warrior: Határrevízió emlegetésével akarsz autonómiát elérni? Gratula!

ndb 2009.11.24. 10:47:50

@Fedor: Csak hogy egészen egyértelműen kimondjam: Nincs átmenet. Határrevízió nélkül a határon túli magyarság történelmileg rövid idő alatt el fog tűnni. Asszimilálódni fog, vagy Magyarországra vándorolni.
Ezt vagy elfogadjuk, és akkor nem emlegetjük a határrevíziót, vagy nem, és akkor emlegetnünk kell. Ez utóbbi egyedül a kérdés.

Hümüzhümümüz 2009.11.24. 10:51:32

Sem roma, sem zsidó nem vagyok. Teljesen NORMÁLIS magyar, de komolyan mondom, hogy én félek ezektől a barmoktól. Egyszerűen beszélnek sületlenséget, amit az egyszerű, de hangos réteg hall meg (kocsmatöltelékek, akció-nyugdíjasok, paneltinik/prolik)... Gárda, Jobbik engem elrettent és undort kelt.
Újabban kezdek leszokni a politizálásról, de egy ilyen retardált emberi tömörülés felkelti a figyelmem. Sajnos! :(

Wywern · http://www.narancsoskacsa.blog.hu 2009.11.24. 10:52:42

@ndb: Én most tényleg nam azok lelkébe akarok taposni, akik szeretik magyarnak érezni magukat, de mi is az a magyarság? És mi is a bajuk? Az Eu-belépéssel elértük, h minden magyar simán átmehessen az addig határral elzárt rokonaihoz, ennél miért kell több? Mert régen azok a területek magyarország részei voltak? - igazából sosem voltak. aki az ellenkezőjét állítja sokat hiányzott törióráról.
De még ha Magyarország részei is lettek volna. Már nem azok. És nem is lesznek soha. Fáj-nem fáj, ezt el kell fogadni. Mert ha nem akkor hol lesz a megállás? Odaadjuk Dunántúlt az Olaszoknak, akik a római birodalom alatt tulajdonolták?
És hány önkormányzatban van itt szlovákul ügyintézés? Vagy tótul? Vagy - horribile dictu - cigányul?
Vegyük már észre, hogy a környező országokban semmi gond nem lenne, ha nem vernénk itt középpen a nagy magyar mellünket.

Dezsőjóska 2009.11.24. 11:00:02

Elmebeteg az aki elhiszi, hogy bármi módon változhatnak a határok!
Koszovót alig akarták elismerni, ahol nyilvánvaló népirtás történt(szerb részről), és a végén 90% fölött albán lakta! Hol van 90% fölötti összefüggő lakosság bárhol is a határon túl? És az idekerült románokkal, szlovákokkal mi legyen? Azoknak nem jár a saját hazában élés lehetősége? Pontagyú idióták vagytok, ami nem bűn, és nem is volna baj, ha az elmúlt 8 év "kormányzása" nem erősített volna fel ennyire benneteket.

ndb 2009.11.24. 11:03:49

@Wywern: Dunaszerdahely nem volt soha Magyarország része? Miről beszélsz???
Amúgy én csak egy dolgot állítok: A jelenlegi határok változatlanul hagyása mellett 1-2 évszázadon belül el fog tűnni a magyarság Magyarország határain kívül, mert asszimilálódni fognak a többségi társadalomba.
Azt már én is csak kérdésként teszem fel, hogy ezt a tényt el tudjuk-e fogadni?
Ha nem tudjuk, akkor sajna nincs más választás, mint a határrevízió felemlegetése. Ha el tudjuk ezt a tényt fogadni, akkor valóban nincs probléma.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.24. 11:12:15

@ndb:

"A "mindent vissza" és a határok igazságosabbá tétele nem ugyanaz a dolog."

Az igazságos határok feszegetése evidencia kellene, hogy legyen minden magyar számára.

Nyelvhatárra gondolok, mert a szélsőségesek szerint a "Mindent Vissza" az igazságos, történelmi jogon, mert csak a magyarokat illeti meg az államalapítás joga (szerintük) a Kárpát-medencében.

Pápu nem sárga tetű 2009.11.24. 11:13:35

@Wywern:
az elmúlt évtizedekben ugye nem nagyon jártál még az általad említett környező országokban? Mert láthatóan fingod sincs milyen állami szintű magyarellenesség folyik bennük.

Másrészről meg, elmegyek és kirugdallak a házadból és az enyém lesz, fáj-nem fáj el kell fogadnod ugye?

Gremlin (törölt) 2009.11.24. 11:19:23

Vonánál zavarosabb fejű embert elképzelni is nehéz.
Ennyi ordító baromságot összehordani orvosi eset.

gonosztojás (törölt) 2009.11.24. 11:26:53

Atyajesszus...
Ezt a napok óta olvasható agybeteg "programsort" honnan ollózta össze a Jobbik?
Nem lehet hogy végül is a megszüntetett OPNI egy komplett osztálya lennének?
Remélem Vona albérlője lesz egy iráni sariafanatikus tálib..
Első reggel lefejezi a főkormányzó jelöltet mert fajtalankodott az asszonnyal a szomszéd szobában..

Viktus 2009.11.24. 11:29:13

Nézzük mi terem meg a sivatagban? semmi.
Mi van a sivatagban? olaj.
Mi lesz az olajból? pénz.
Magyarországnak mi kell? pénz.
Mit tud Magyarország adni cserében ami nincsen pl. a sivatagban? pl. mezőgazdasági termékeket.
Érdekes módon a nyugati világ vidáman bizniszelget ezekkel a gonosz "terroristákkal" , és v.mi meglepő módon a nálunk "modernebb" svédeknél-norvégoknál sorban jelennek meg bizonyos izraeli huncutságokról anyagok. Az antiszemitizmus az tényleg egy elég elavult eszmekör így a 21. században viszont az is, hogy az antiszemitizmust összekeverjék az izraeli politika bírálatával. Ráadásul ez bizonyos körökben még nagyobb őrültségekhez vezet nem szép dolog palesztín gyerekeket céltáblának használni, majd ezt tagadni meg antiszemitázni a bírálókat, és erre a holocaust tagadósdi sem helyes válaszreakciónak.
Konkrétan engem Palesztína nem nagyon érdekel az antiszemitásdi szólamok sem az izraeli Yoav Blum ne huncutkodjon itt , ahogyan spanyol Hosé Armando sem kétes eredetű telekbizniszekkel. Viszont Magyarország szempontjából érdemes lenne leülni megreformálni bizonyos ágazatokat, és betörni olyan piacokra, mint az arab világ.

Wywern · http://www.narancsoskacsa.blog.hu 2009.11.24. 11:29:44

@Pápu nem sárga tetű: Aha. Pontosan ez az az egyszerűsítés, amit a jómunkásemberek fel tudnak fogni még.
Mert ha mondjuk csatlakoznék egy bandához, akik a fejükbe veszik, hogy a szomszédaimat gyerekestül kiírtják, és elkapnának, hát asszem én is kapnék némi büntetést.
És ne feledjük el, hogy tiszteletre méltó országunk hadat üzent a fél világnak (szó szerint ám) anno, és piszkosul vesztett, szóval az, hogy nem foglalták el simán a teljes országunkat idegenek, az csak a már akkor kialakulóban lévő nemzetközi jognak volt köszönhető.
Elhiszem, hogy cionista összeesküvést, és ororsz-amerikai paktumot szídni bazi egyszerű, de ilyenkor mindenki elfelejti, hogy elvesztettünk egy háborút.
Az pedig, hogy a többi vesztes jobban járt már megint tipikusan magyar hozzáállás, mert ha mindet kipusztítják, akkor nekünk biztosan jobb lett volna ugye?

ndb 2009.11.24. 11:36:25

@Jobb híján MDF-es: Igen, örülök, hogy nem csak én látom úgy, hogy az igazságosabb határok emlegetése nem kell, hogy feltétlenül antiszemitizmussal és egyéb szélsőséges ideológiákkal járjon kéz a kézben.
Én a magam részéről finoman szólva sem tudok azonosulni sem az antiszemita és egyéb rasszista eszmékkel, és persze magyar iszlám köztársaságot sem szeretnék látni, de azokat is pszichológiai esetnek tartom, akik szerint minden jól van úgy a határokkal, ahogy van.

Sade Bárki (törölt) 2009.11.24. 11:38:31

@ndb: és ez miért baj? az ember a lényeg, aki viszont eldöntheti, hogy marad vagy jön. amúgy igazad van, tessék megadni a magyarországi választójogot a külhonban élőknek is és akkor majd kiderül, hogy a többségük milyen külpolitikát tart üdvözítőnek. véleményem szerint a régiónak össze kéne fognia és így megerősödni, az ellenségeskedés gyengít és megoszt. a kinti radikálisok és a magyar radikálisok, bár jelszavaikban ellenségek, mégis együtt kullancskodnak az ösztönös csoport-idegenkedés élénkítése folytán szított konfliktusokon.

Bivalyrobi 2009.11.24. 11:40:26

AKKOR IS MAGYAR GARDA, CSAK A JOBBIK!!! SZEBB JÖVÖT!
Balliberalis, mocskos hazaárulo kutyák takarodjatok! MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ!!! Orbán "Kiraly" Viktor szégyeld magad! A szegfü elhervadt, a galamb megdöglött, de a narancs is rohadni kezdett.

Szaporodni kell, ennyi a titka a hatarrevizionak. Az iszlam nem tokeletes, de egyedul all ellen kovetkezetesen a nyugati szemetnek. Ez a nok csadorban egy liberalis baromsag, kb. olyan, mint a Kozel KEleten az az elmelet, hogy a nok mar lovakkal hazasodnak Europaban (bar ki tudja ez az ido is eljon). Amit szabad az USA-nak Afganisztanban, azt nem szabad a hazafiaknak Iranban? Kepmutato banda.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.24. 11:40:32

@ndb:

"minden jól van úgy a határokkal, ahogy van"

A legmagasabb szintű autonómia esetén lehetne csak elfogadni a jelenlegi határokat. Ezt világosan ki kellene mondani.
Saját, magyar nyelvű (is) közigazgatási terület. Ez lenne a minimum.

Wywern · http://www.narancsoskacsa.blog.hu 2009.11.24. 11:44:12

@Bivalyrobi: Hű barátom, Te meg hogy lopóztál be az ápoló szobájába a gép elé? :)

Viktus 2009.11.24. 11:46:08

@Wywern:

Hagyjuk már ezt a szánalmasan elavult szűzlányos értelmiségi síránkozást. A tény az Magyarországon képviseleti demokrácia van korlátozott cenzussal így többnyire bármelyik hülye szavazhat, és a szavazótáborok többsége egy-két oldalas szórólapokból meg pár politikus szerepléséből meríti az információt, amely alapján x-et behúzza.
Magyarországon egyik párt sem dolgoz ki értelmes programokat mind-mind tele vannak lózungokkal, amelyek nagy részét a választások után szépen az asztal alá söprik jobb, és bal oldalon egyaránt.
A Jobbik hiába kezdené el tárgyalni, hogy az autonómiatörekvéseken, kultúrális programokon, gazdasági összefonódások elősegítésével támogatná a határontúli magyarokat több oldalas kidolgozott programban, akkor a szavazó csak lesne maga elé "mi van? mi ez?" , ha annyit hall Vesszen Trianon! , akkor azt felfogja.

Mondjuk te különösen elvagy zárkózva a világtól látszik a szlovák politikával kapcsolatos megjegyzéseiden is. Nem lenne ott semmi probléma , ehez képest a Gyurcsány féle kabinetnél, és Göncz Kingánál jobban magyar kormányzat nem nyalt nekik, nem nézett el semmit jobban láttuk az eredményét.

Bivalyrobi 2009.11.24. 11:47:53

Most mindenki ugy csinal itt, mintha mi 100% demokraciaban elnenk. pedig ez meg az USA ban vagy az Uk ban sincs igy (de ott kb.90%), Mo. meg 50%-ugye a parlamenti partok (elitje kb 20 fo) donti el ki indithat radio, tv allomast, a birosagok politikai donteseket hoznak, a rendori vezetes is politikai donteseket hoz, szoval liberalis barataim ellenseg szemeben a szalkat megtalaljatok, a sajat szemetekben a gerendat nem, mi?

Sade Bárki (törölt) 2009.11.24. 11:53:20

@Bivalyrobi: a jobbik valódi, 100% demokráciát akar?

Madhunter 2009.11.24. 11:53:41

Na akkor mutassuk be a BBC összeállítását a nagy-britanniai Izrael-lobbiról (csak hogy a másik oldalt is láthassák a kedves érdeklődők) amelyről -hogy, hogy nem- nem számol be a "magyar" média, de szerencsére a ténylegesen magyar Kuruc.info helyettük is megteszi ezt (ehelyen is köszönet érte a Kuruc.infonak):

A nagy-britanniai Izrael-lobbi - lerántja a leplet a BBC:

kuruc.info/r/6/50981/

Démonmac1 2009.11.24. 11:53:49

" Bivalyrobi 2009.11.24. 11:40:26
" SZEBB JÖVÖT!" nélkületek szebb is lesz.

"MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ!!! " nem te fogod eldönteni ki a magyar, bárki aki magyarnak vallja magát annak számít, a romák is.

"Az iszlam nem tokeletes, de egyedul all ellen kovetkezetesen a nyugati szemetnek"
adj hálát az égnek hogy, nincsen iszlám értékrend a hazánkban.
Úgy látszik kevés volt a 150 éves török uralom. nem tanulnak egyesek a történelemből...

Démonmac1 2009.11.24. 11:56:53

Szegény István Király, küzdött azért, hogy a keresztényi értékrend elterjedjen, erre ezek a nemzetrontó jobbikosok, a kereszténység ősi ellenségével cimborálnának.. szánalom.

sovesztomesz 2009.11.24. 11:57:36

Azt hiszem keresni kéne egy másik bolygót, ez már menthetetlennek látszik.

Nem elég, hogy saját mocskunkba fogunk fulladni hamarost, emellett még a gyűlölködés válogatott formái is szerves részei életünknek (bár a környezetszennyezés is a beteg lelkek végterméke).

A muszlim világuralom rémképénél van borzalmasabb és kevésbé utópisztikusabb is; egymást irtva fogunk a bolygó végső agóniájának részeseivé válni, ha nem kezdünk el szeretni gyűlölet helyett.

Tudom, hogy akik ezt szajkózták, azokat mindig likvidálták ezen a földön. Ezért is fogok én is inkább elhajózni.

"...Megéled, alkotod, gyűröd, mocskolod
Kétkedsz, vagy hit vezet
ott te olvasod;
és te ítélsz magadról ... életet
A szeretet vezessen fiam, ég veled!"

Összefogás, ez az amire a magyar már évszázadok óta nem képes.

Fidesz-Mszp-Mdf-szdsz-jobbik-miép, stb, stb. Mind ugyanaz a "szar", csak más állat tojta: Politika. Haszontalan, mi emberek vagyunk a nemzet, nem ezek a jóság köntösében tetszelgő hatalmasok...

...Mert a jóság soha nem tör hatalomra!!!

A pénz jó szolgáló, de rossz uralkodó!!!

Folytassam???

Előbb béke a fejekben, aztán Világbéke, fordítva nem lehetséges!!!

Üdv!

Wywern · http://www.narancsoskacsa.blog.hu 2009.11.24. 11:58:21

@Viktus: A szlovák politikához viszonylag kevés megjegyzést fűztem szerintem. De Te tényleg úgy gondolod, hogy az ottani vezetők - legyenek bármennyire irritálóan nacionalisták - az elmúlt 4-8 évben lettek azzá? Hogy az ottani, és a körülöttünk lévő szinte összes nép mostanában lett magyarellenes?
Dehogy. Viszont szerintem ezen csak rontuk a hozzáállásunkkal, mert azt azért lássuk már be, hogy amíg itt Európa van, addig a büdös életben nem fogják visszacsatolni hozzánk az "elcsatolt" területeinket, és aki mást mond, vagy sejtet, az hülyébb, mint aki ezt elhiszi.

bastian 2009.11.24. 12:01:17

Ez a poszt olyan, mintha én írnék egy cikket az agykutatásról itt-ott elolvasott egészségügyi és orvosi szaklapok alapján. A posztíró nem ért semmit az egészből, de megpróbál valamit úgy beállítani, úgy megfogalmazni (és saját véleményét beleszőni), hogy az ellenszenves legyen főként egy szemét megbabonázva Berlinre, Párizsra és Washingtonra meresztő zombi számára.

Nekünk mindenáron (taktikai) szövetséges kell. (ahogy a II.Vh-ban a Szovjetunió is volt a nyugatiak számára). Arról most nem is beszélnék, hogy kik is segítették hatalomra, ahogy Hitlert is....

A nyugat ellenségünk. Aki ezt nem érti, annak kár ilyesmivel foglalkozni, mert azt sem tudja hol van. A környező országok mind ellenségeink. Tehát távolabbra kell tekinteni. A mi céljainkhoz kell támogatót keresni. Nem azért, mert az iszlám törvénykezést akajuk bevezetni, meg a csadort, hanem mert anélkül nem fog menni.

Mi sosem fogunk a nyugathoz tartozni. Mégpedig azért nem, mert ha "itt" maradunk, nekünk csak a nyomor jut osztályrészül, az pedig nem a "nyugat" alapvető jellemzője. A "jogi" odatartozást meg kenjék a hajukra, szerződések aláírásából nem lehet megélni. A nyugat minket mindig "ki és leöklendezett" a történelem folyamán. Ezt be kell látni. Saját út kell szövetségesek támogatásával, amit nyugat felé hiába keresünk, sosem találtunk és soha nem is fogunk.

Nazareus 2009.11.24. 12:01:28

Engem nem érdekel kivel szövetkezik a Jobbik, az érdekel, hogy eltakaritsa az elmúlt 20 évben nyakunkon élösködö politikai elitet. Az MSZP-t és FIDESZ-t együtt. A kettö közt ugyis csak minimális a különbség.

Jelen pillanatban Magyarországon radikális változás kell, amire sem a FIDESZ, sem az MSZP nem képes. A Jobbikban egyelöre bizom, hogy megfelelö irányú és méretü radikális lépéssel képes gatyába rázni ezt a -jogosan- abszurdisztánnak csúfolt szerencsétlen országot.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.24. 12:02:33

"Az 1920-as és 1947-es Párizs környéki békeszerződések minden magyar számára – talán Eörsi Mátyás kivételével –, fájó, mi több, üvöltően gyötrő pont."

Eörsi mióta magyar?

ndb 2009.11.24. 12:04:21

@Sade Bárki: A baj az, hogy különösen a szlovák, de nagyrészt a román társadalomban ösztönösen benne van a magyarellenesség. Már az iskolában évezredes magyar elnyomásról süketelnek nekik (zárójel: Ha volt is magyar "elnyomás", az legfeljebb 50-100 évig tartott, nem ezerig, a feudalizmusban magyar elnyomásról beszélni anakronizmus.) Teljes jóindulattal ezek tényleg azt hiszik, hogy a Benes-dekrétumok rendben vannak, mert a szlovákiai magyarok valójában elmagyarosított szlovákok, és szegény hazájuk ezeréves elnyomás alatt állt.
Nem a "szélsőségesek", hanem az átlag szlovák magyarellenes. Nem a "szélsőséges" szól be neked az utcán, hogy szlovákiában beszélj szlovákul, hanem a rendőr, amikor megállít közúti ellenőrzésre. Nem "szélsőséges" pártok találták ki a nyelvtörvényt sem, mintahogy azt sem a "szélsőségesek" találták ki, hogy az esküvődőn szlovákul kell kimondanod az igent.
A magyarságot asszimilációs nyomás alá a többségi társadalom helyezi, és nem annak "szélsőségesei", mert a többség érzi úgy, hogy az asszimiláció történelmileg "igazságos".
Egy ilyen helyzetben magyarként három dolgot tehetsz: Vagy átköltözöl Magyarországra, vagy szép lassan asszimilálódsz, mert megunod a folytonos szekálást, megunod azt, hogy nehézségeket okoz, hogy magyar vagy, harmadik lehetőségként pedig tűrsz és tűrsz és tűrsz, elviseled, hogy a szülőföldödön másodosztályú állampolgár vagy. Sajnos ez a valóság Szlovákiában. Ezt nem pár kopasz csinálja, hanem az egész politika, az egész államigazgatás, az egész szlovák társadalom.

ukunoka 2009.11.24. 12:04:33

@Nazareus: A Jobbik iránya MÁR nem megfelelő ... isten óvjon minket egy jobbikos "gatyábarázástól"... vagy szeretnétek népnemzeti diktatúrát?

Wywern · http://www.narancsoskacsa.blog.hu 2009.11.24. 12:05:27

Hú, futás, megjöttek a Jobbik spammelői :)

Nazareus 2009.11.24. 12:07:51

@inDIEkiller!: Nekem megfelelö az iránya - legalábbis összehasonlitva az MSZP vagy FIDESZ irányával. Ha a rablóbandák eltakaritásának és a politikai rendcsinálásnak az ára a népnemzeti diktatúra, akkor legyen az.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.24. 12:08:58

@TaTa86.:

"fájó, mi több, üvöltően gyötrő pont"

Túlzásokba nem kell esni. Igazságtalanság, amelyet elég könnyen - határmódosítással - orvosolni lehet. Leomlott a berlini fal, pedig az is lehetetlennek tűnt.

Egyszerűen meg kell állapítani, hogy milyen határ lett volna korrekt 1920-ban, (bécsi döntéseket is figyelembe lehet venni) ezt korrigálni az azóta bekövetkezett folyamatokkal és az így megállapított határokat kellene matricaként mindenhová ragasztgatni. Nem a mesebelit.
Kár, hogy szarabbul néz ki és értelme is több lenne, azt meg nem szeretik. :-(

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.24. 12:10:29

@ndb:

"Ha volt is magyar "elnyomás", az legfeljebb 50-100 évig tartott, nem ezerig,"

Korrekt.

ndb 2009.11.24. 12:10:47

@Sade Bárki: Az előbb írtam egy hosszabbat, de sajnos elszállt.
A lényeg az, hogy szlovákiában, de nagyrészt romániában is nem a "szélsőségesek", hanem sajnos az egész társadalom, a politika, az államigazgatás magyarellenes.
"Ezeréves elnyomásban" éltek és az általános felfogás szerint ez most megadja nekik a jogot, hogy mindent megtegyenek a magyarság asszimilációja érdekében.
Magyarként három választásod van: Tűröd, hogy másodosztályú vagy, asszimilálódsz, vagy átjössz a Dunán...

Viktus 2009.11.24. 12:24:38

@bastian:

Na Isten ments ettől az ökörségtől ez meg már a ló másik oldalára esés.

@Jobb híján MDF-es:

Nem volt elnyomás sosem. A román parasztot nem zsákmányolták ki semmivel jobban, mint a magyar, és így tovább ...
A magyar nemzeti liberális elit soha nem volt soviniszta, mint a nyugati társai nem tiltották be más nyelvek használatát lásd. Franciaország, nem éheztettek ki egy nemzetiségi csoportot sem lásd. angolok Írországban.
Egyet nem adtak a nemzetiségeknek politikai jogokat nem is volt divat az akkori korszakban viszont bármelyik nemzetiségi gyakorolhatta a jogait , mint magyar államalkotó tényező egyik eleme. A szlovák nemesség ugyanúgy ott volt a felsőházban, a szlovák értelmiségi a képviselőházban ...

herut 2009.11.24. 12:27:17

Imádom,amikor angolokra hivatkoztok(BBC)!Az angolok jobb,ha kussolnak!Gibraltár,Falkland szk.,India....A zsidókat a II.Világháború után ők nem engedték be Izraelbe és még órákig lehetne sorolni kitűnő politikájukról,attól függően meddig tekintünk vissza.Tényleg meddig és kinek van igaza? Svatoupluk?
Persze,hogy tetszik a feudalizmus.Magyar saria...

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.24. 12:30:48

@Viktus:

A korabeli magyar nemzet fogalom ellentétben állt a szlovák nemzet iránti igénnyel.
A magyar jog nem ismert el szlovák nemzetet, csak szlovákajkú magyarokat. A szlovák nemzet iránti igény szakadáshoz vezetett.

navracsacsi 2009.11.24. 12:34:31

a jobbik megallitasanak egyeduli modja, ha fizetett hirdetesekben nyilvanvalova tesszuk, hogy a jobbik+muszlim baratsag kovetkezmenye az lesz, hogy ha hatalomra kerulnek itthon is alkoholtilalom es kotelezo tobbnejuseg lesz.

igy a jobbikot alkoto csurhe egybol beszarik es maga ellen fordul :DD

Viktus 2009.11.24. 12:34:47

@Jobb híján MDF-es:

A szlovák nemzeti kérdéssel pár fanatikus szlovákon kívül senki sem foglalkozott. Sőt elegánsan kihagyják, hogy a szlovák nemzetiek is próbálkoztak a szabadságharcban a magyarok ellen vonulni a többi szlovák kergette el őket ...
Szlovák - magyar ellentét nem volt ténylegesen a közös történelemben azt leginkább Trianon után a csehek tűzelték fel erősen.

Démonmac1 2009.11.24. 12:36:15

" bastian 2009.11.24. 12:01:17
"Nekünk mindenáron (taktikai) szövetséges kell. "
Ki ellen akarsz harcolni?? (meg főleg minek:)

"A nyugat ellenségünk." szamárság, a fő ellenség a demagóg gondolkodásmód.

"A környező országok mind ellenségeink"

paranoia - ez nem több.
"Mi sosem fogunk a nyugathoz tartozni." hát ha jobboldalra tolódik az ország akkor valóban csökennek az esélyeink.

" szerződések aláírásából nem lehet megélni. "
dehogynem lehet, nem is rosszul.

"A nyugat minket mindig "ki és leöklendezett" a történelem folyamán. "
mert majdnem mindig barbár csürhe módjára viselkedett a banda azért.

Magyarország alapvetően keresztény értékrendet követ, moszlimokkal szövetkezni, akik csak egyistenhitet fogadnak el.. frászkarikát.

u.i. én a török eus csatlakozásnak is ellene vagyok:)

ndb 2009.11.24. 12:36:47

Kb. a kiegyezéstől az I. világháborúig azért annyi volt, hogy ha előre akartál jutni a társadalmi ranglétrán, azt "magyarként" könnyebben megtehetted.
De abban egyetértek, hogy ez semmi sem volt ahhoz, mint ami pl. Franciaországban a mai napig folyik.
És persze ez a nacionalista XIX. században volt, nem az emberi jogokról szóló XXI.-ben.
Lényeg a lényeg, nem leányálom megőrizni a magyarságodat a szomszéd országokban. Aki ezt letagadja, és rendben lévőnek találja a jelenlegi határokat, az minimum nem tudja, hogy mit beszél...

Ugyanakkor persze saríját sem szeretnék Magyarországon látni, sőt, már a zsidózást is nagyon-nagyon unom...

orient 2009.11.24. 12:39:41

Rá kell jönni hogy a keleti-iszlám világban miért van diktatúra és miért VAN RÁ SZÜKSÉG.

Globalizált világban ezek a kultúrák meg akarják őrizni a hagyományaikat, vallásukat...stb. Ha nem dektatúra lenne hanem demokrácia akkor amerika és a nyugat (mint kultúra) felfalja a keletet. MIndenki külföldi filmeket fog nézni, erkölcsi, családi, tradicionális, és vallási törvények eltünnek szépen lassan. Ezt megőrizendő óvják magukat a diktatúrával.

vagy nyugatiasodnak vagy megörzik a kúltúrájukat de az csak monarchia vagy diktatúrán keresztül tartható(tul.kép ugyan az mind a kettő)

Na már most magyarországon nincs ez a helyzet már. Itt már rég nincs mit megőrizni. Régen megvetés és komoly fellelőségrevonás járt itt is bibliaellenes dolgokért ma pedig ugye tudjuk hogy az egyháznak szinte semmi jelentősége sincs de a kúltúrának sem. Max mesterségek ünnepe 1 hétig. Magyarán ez 1 visszafordíthatatlan folyamat. Itt az emberek 99% már nem akar tradicionális, lovaglós, honfoglalós, trianonos magyar lenni. Pont. Jobbik támogatóinak nagy része nincs tisztában sok Jobbik programmal elvvel, csak az miatt szavaznak rájuk mert megoldást látnak sok problémára (cigánykérdés pl.).

Globalizáció és unió ellenesség? Sajnos én is szívesebben venném az 50-70-es évek európáját ahol az országok jó kapcsolatban de nemzeti identitásukat megőrizve éltek egymás mellett. Azonban ez elmúlt és más irányt vettek a dolgok. Lehet szeretni, vagy nem, de sajnos ha árral szemben úszunk azzal csak egyhelyben maradunk vagy éppen visszafejlődünk és ki is fáradunk rohadtul.
Ilyen hülye puffogtatásokkal lehet jönni hogy kiüzök minden multit magyarorszáról és mindenki Tisza cipőben fog járni Orion TV-t fog nézni és új fejlesztésü Rába kocsija lesz. Csak hát mennyi a valóságalapja? Látjuk amikor emberek szarul élnek akkor mindenre kaphatóak és bevesznek minden mesét (hitler,kommunisták...) mert majd akkor jobb lesz.
1. soha nem lett jobb mert ezek is csak magukkal törődnének ha ott lennének bármilyen hangzatos baromságokat mesélnek. Emberek, ugyan úgy csak magukkal és a hatalmukkal törődnének később és nem a kisemberekkel akik megválasztják őket.
2. Ki a szar akar rákényszerítve lenni dolgokra? Igen tetszik a Tisza cipő de lehet hogy én épp szemét globalizált imperialista márkát akarok akkor ne tiltsa meg nekem senki. Ezután mást is megfog tiltani nem csak ezt.
3. Ki a franc akar itt határrevizót? Egy ilyen háború esetén az ország fele úgy huzna el a francba külföldre dolgozni mint a sicc, a másik fele meg csak azért nem mert nem tudna. A kutyát sem érdekli a határrevizió. Mindenki jól akar élni és kész. Határontúli magyaroknak a legjobb ha jó viszonyban vagyunk a szomszédokkal és ebben a viszonyban minnél több jogot kisarcolni nekik, ápolni az ottani magyar kultúrát (iskolák,épületek, múzeumok, programok formájában...) ha nincs ez a feszült viszony sokkal többet ki lehetne hajtani a szomszéd államokból.

Aki pedig magyar és itt akar élni az jöjjön, kapjon papírokat és élhessen itt ahogy akar. Jobb mint a sok afrikai és más bevándorlókkal népesítenénk az országot.

lutria 2009.11.24. 12:41:21

Szivesen látnék egy gazdasági elemzést arra az esetre ha valami csoda folytán visszakapnánk az elcsatolt területeket,mi történne a magyar gazdasággal.Pl.a jelenleg Román,Ukrán,Szerb stb.majdani magyar állampolgárok kérni kezdenék a szociális segélyeiket,az új önkormányzatok,városok a nekik járó pénzeket stb.-szerintem csőd.Erre gondolnak-e jobbikosok és a többi egyesitést szorgalmazók?

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.24. 12:41:27

@Viktus:

ja, a szlovák nemzet léte egy hatalmas nagy mák. Akár Isteni csodának is tarthatják, hisz az utolsó pillanatban tartotta meg őket az elmagyarosodástól. :-)

A magyarok a szlovákokat olyan szinten nézték le, mint most a cigányokat, talán még jobban. A szlovákok sem nagyon bíztak önön létezésükben, vezetőik is eléggé zavaros emberek voltak. Stur pl. utolsó művében pl. a teljes nyelvi és vallási eloroszosodást javasolta a szlovákoknak.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.24. 12:44:58

@Jobb híján MDF-es: Ezt miért nekem írod.
Egyébként erre én is gondoltam. Ha lesz normális nemzetpolitika, akkor nem kell majd kompenzálni sem.

"ezt korrigálni az azóta bekövetkezett folyamatokkal és az így megállapított határokat kellene matricaként mindenhová ragasztgatni"
Ez megsértené a jogsértés jogot nem alapít elvet. :)
Szerintem először az első bécsi döntéssel megnövelt Csonka-Magyarországot kell mindenhova ragasztgatni meg propagálni. Annál többet úgysem kapunk/szerzünk, legfeljebb, ha a harmadik világháborúban egyszer a jó oldalra állnánk, és a tótok bekapnának néhány taktikai neutronbombát.
Viszont az alkus 1. axiómája, hogy mindig a reális követelésednél nagyobbal kell indítani.

Nazareus 2009.11.24. 12:46:03

@orient: A Jobbik sem akar határreviziót jelen pillanatban. Amit a Jobbik mond az egyedül az, amit Bethlentöl kérdezett Vona Gábor:
- Ha mondjuk 100 év múlva olyan lenne a politikai helyzet, hogy lehetne határreviziót kérni-csinálni, akkor mit mondana? Mert én egyértelmüen a határrevizió mellett lennék egy ilyen esetben.

Bethlen nem volt hajlandó válaszolni erre a kérdésre? És Te?

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.24. 12:47:08

@TaTa86.:

"mindig a reális követelésednél nagyobbal kell indítani."

Nem bírom ezt a bazári kalmárszellemet. :-(

ndb 2009.11.24. 12:48:51

@lutria: Ennek a kérdésnek semmi köze a gazdasághoz.
Itt emberi jogokról, emberi méltóságról van szó, arról, hogy a szülőföldeden méltóságod megőrzése mellett az maradhass, aminek érzed magad.
A gazdaság teljesen másodlagos ebből a szempontból.
Egyébként a szlovák, román gazdaság magyarhoz képesti szárnyalását elnézve alaptalannak tűnik egyébként is az aggodalmad:)

gonosztojás (törölt) 2009.11.24. 12:49:23

@lutria:
Lázálom 50-60 egynéhány millió körben élő szláv és nem szláv ellendrukker esetébenbármi féle revízióról egyáltalán beszélni is.

orient 2009.11.24. 12:49:27

@Jobb híján MDF-es: igen csak ez azért volt mert a történelmi magyarország egy elég toleráns államforma volt. Nem volt annyira cél beolvasztani a népeket mint amennyire mostanában szokás. Ez kb. 19. sz második felében és 20. óta jellemző. Azért magyarországnak lett volna több mint 1000 éve erre ha ráfekszik a dologra(mint pl. izrael, vagy az angolok, spanyolok amerikában) ma szlovákok nem léteznének. Csak magyarúl beszélsz? Nem. Lefejezés. Ha ezt elkezdi szt. istván akkor kiváncsi lennék hány szlovák vagy román élt volna a történelmi magyarországon. De nem ez volt ami helyes is mert ugye nem állatok vagyunk hanem emberek vagy mi!

orient 2009.11.24. 12:51:48

ELnézést a kis betükért: Magyarország. Szt. István. Így heyes.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.24. 12:52:24

@lutria: "mi történne a magyar gazdasággal"
Semmi. "Szlovákia", és Erdély most is az EU rész(, ahogy Románia is). Szabad tőke- és munkaerő-áramlással.

Nem ártana egy kis frissítés az érvkészletedhez. Ez a kádárkor kiskátéjában volt, mára elavult.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.24. 12:53:24

@orient:

A problémák a modern nacionalizmus megjelenése után kezdődtek. A latin államnyelv korában fel sem merült, hogy mindenki csak magyarul beszéljen.

Egyidőben lett igény a magyar nyelvű magyar nemzet iránt és a szlovák nyelvű szlovák nemzet iránt. Ez vezetett üközéshez.

bastian 2009.11.24. 12:53:32

@Démonmac1:

"szamárság", "paranoia", "dehogynem"

Köszi, hogy ilyen "korrektül" megcáfoltál és felnyitottad a szemem.
(és még a radikális jobboldalra mondják, hogy műveletlen, demagóg, érvnélküli, handabandázó....). Kösz, hogy bizonyítottad az ellenkezőjét.

Haloperidol 2009.11.24. 12:54:52

A kedves posztíró legyen kedves megnevezni akár csak EGYETLEN NAGYOBB KÜLPOLITIKAI EREDMÉNYT, amit a jelenlegi parlamenti pártok a rendszerváltás óta elértek Európában vagy a világon, és valóban, EGYEDÜLÁLLÓAN A MAGYARSÁG ÉRDEKEIT SZOLGÁLJA, és nem más KKE-i államok közös vagy annak vélt érdekét.

Csak egyetlen egyet.

Ha nem tud ilyet megnevezni, az azt mutatja, hogy az utóbbi 20 év gyakorlatilag a MAGYAR KÜLPOLITIKA EDDIGI ESZKÖZEINEK CSÚFOS BUKÁSÁRÓL SZÓLT.

Itt az idő más eszközökhöz folyamodoni, ha az eddigi eszközök 20 év alatt nem hoztak eredményt. Lehet, hogy a Jobbik jobb úton jár. Mindenesetre más megoldást kínál, mint az eddigiek. Megérdemelnek egy esélyt.

peca1000 2009.11.24. 12:55:03

A Jobbik csináljon rendet, takarítsa el innen a zsidókat, és a cigányokat, de de az iszlám tövénykezés bevezetése nélkül. A világ egyik legundorítóbb és legelnyomóbb vallása, be kéne tiltani.
Teljesen életellenes, és begyöpösödött, minden szabadságot elvesz az embertől. Nem lehet csajozni, házasság előtt szexelni, még csak a kezét sem foghatom meg a páromnak, ha nem vagyunk összeházasodva. És a nők sem öltözhetnek úgy ahogy akarnak. A kereszténység sem jobb, de nem aszerint van a törvénykezés.

Várkonyi 2009.11.24. 12:56:26

Néhány folytatólagos megjegyzés:

"Az azonban már probléma, hogy a felebaráti szeretet mögött érezhető szimpátia bújik például a korábbi Szaddam-, vagy a jelenlegi teheráni Ahmadinezsád-rezsim irányába."

A cikkíró érezte, hogy Ahmadinedzsad nem elég kompromittáló, ezért betűrte melléje Szaddamot, hátha így jobban átjön az "üzenet".

A Jobbik soha nem szimpatizált Szaddam Husszeinnel, Ahmadinedzsaddal meg mi is a baj? Hogy az izrael-báb amerikai banda basztatja már vagy 7 éve az atomprogramjáért? Melyik is az egyetlen állam a közel-keleten, melynek Atomfegyver van? Itt van a nyelvem hegyén, hú nem jut eszembe...

"mert végül is „keleti eredetű nép vagyunk”. "

Mert végül is azok vagyunk.

"az egész mögött az az életérzés nyilvánul meg, hogy mi, magyarok valójában nem tartozunk és sosem tartoztunk a Nyugati civilizációhoz,"

Teljesen valóban nem tartoztunk soha, mint ahogy Kelethez sem tartoztunk teljesen soha. Szomorú, bár érdekes látni, ahogy egy jobb/bal, kelet/nyugat paradigmákhoz nyomorodott ember megpróbál valamit kihozni ebből, de csak vergődés lesz belőle...

"radikális jobboldal a „Szent István vs. Koppány-ügyben” utóbbit támogatja"

A Jobbikot a sámán-táltos újpogány bandával összehozni egészen aljas hazugság, nézd már meg, mi van a Jobbik logójában? Egy sámándob? Ja hogy egy kereszt? A jobbik programjában, kátéjában (tudod, katekizmus) a kereszténységről és Szt. Istvánról van-e szó, vagy Koppányról meg táltosokról?
Ez a Koppány-István hamis dichotómia is azóta van, amióta Bródy János és Szörényi Levente, mindketten kiváló TÖRTÉNÉSZEK, ráhúzták ezt a bőrt az István a királlyal az akkori Kádár-Nagy Imre ellentétre, a 80-as évek szalonellenzéki hangulatában. Bármely interjúban kézségesen elmondják, hogy István, Koppány mely politikai figuráknak feleltethetőek meg, és hogy akkor mi volt az üzenetük.
Az István-Koppány téma hatalmi harc volt, semmi más. Koppány is keresztény volt, habár bizánci rítusú. De mivel a nagy szakadás 1054-ben jött csak létre, még ez sem játszhatott szerepet, max annyit, hogy Bizánc támogatta őt. Koppány egyszerűen magának akarta a trónt. Ennyi.

"(...)mindig kiálló jogásznőnek vannak még megmagyarázhatatlan lépései: idén például Teheránban egy „nemzetközi, emberi jogi konferencián képviselte a Jobbikot”,"

Attól hogy Te nem érted, még lehet értelme, ugye?

"Az azonban világos, hogy aki – még csak viccből is – egy háromnegyed-diktatúrához fordul "

Megint ezek a germán szagú "az azonban"-ok, de itt más a baj. Irán sem makulátlan (mint ahogy semelyik ország sem, se Magyarország még kevésbé az. Mi a baj az iráni megfigyelőkkel?

"A Jobbik vezető politikusai többször tesznek a tényleges határmódosításra utaló kijelentéseket, és ezzel remek táptalajt nyújtanak Jan Slota-nak, Vadim Tudornak és barátaiknak a „szélsőséges magyarokra” történő folyamatos hivatkozásra."

Már A Jobbik előtt is verték a magyart. Egyébként meg igazad van, fület farkat behúzni, pofánkat befogni, jajj csak szegény szlovák meg román nácik meg ne sértődjenek. Idióta!

"Persze, ez most így nagyon jól és bátran hangzik, csak értsük már meg végre, hogy a határrevízió nyílt és nyilvánvalóan irreális, hetykén történő emlegetésével határon túl élő honfitársainknak ártunk leginkább. Azzal pedig a határ innenső felén élőknek, ha a „kormányzásra készülő” Jobbik egyszer valóban fontolóra veszi majd az EU-ból történő kilépést. "

A határrevízió egyelőre irreális, valóban, dehát semmi sem tart örökké.
Magyarországnak a tökéletesség (mindenkinek megfelelés) helyett erősnek kell lennie. A folyamatosan tökéletességre vágyás egyébként is üldözési mániához (paranoia) vezet, hosszú távon tönkretéve az adott embert vagy közösséget.

Kár hogy bölcs tanácsaid nem az íreknek mondtad 1918-ban, még most is angol uralom alatt élnének.

Igen, az EU jelenleg 6 milliárd eurónyi negatív külkereskedelmi mérleget jelent, elképzelni is szörnyű, mi lenne, ha ez a pénz az országban maradna.

De azért köszönjük hogy szánkba rágtad -ismét- a mantrát, amit végre tudunk majd orrba-szájba ismételgetni.

gonosztojás (törölt) 2009.11.24. 12:58:15

Magyar királyság..ehhh...
1301-től gyakorlatilag nem volt magyar király. Kicsit későbbtől meg a Habsburg császárság része voltunk.
Akkor igazság szerint Habsburg Ottó követelhetne itt bármit. Milyen jogon lép fel bárki is a jog szerinti osztrák-magyar-cseh császári leszármazott helyett?
he?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.24. 12:58:47

@Várkonyi: "Ahmadinedzsaddal meg mi is a baj? "

Hogy egy választási csaló tömeggyilkos szánalmas zsebdiktátor. Ezen kívül tényleg semmi.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.11.24. 13:00:07

Bár az "arab kapcsolattól" végre, nagy nehezen eljutott a tematizálás egy differenciáltabb képig, mégis, egyre inkább csordultig vagyok ezektől a "nagyon okos", állítólagosan "konzervatív" elmefuttatásoktól, amelyek állítólag jobb híján belebújtak a Fidesz hátsójába. Az még csak hagyján, hogy ez a fajta véleményformálás messze az ÉS-félék, meg a Fidesz, és még messzebb a Jobbik saját közlései mögött kullog, de még így is csak az előbbi két típusba tartozó forrásokat használja fel, vagy ha mégsem, akkor úgy válogat, hogy beleférjen az előfeltevéseibe.

Megmondom őszintén, most erre csak azt tudom mondani, hogy hát tessék több kurucinfót meg barikádot olvasni, mert ez így tarthatatlan. :> Ha már ugyanis a szélsőjobboldalon felvetett problémákkal és orientációkkal ennyire képben akarnak lenni, akkor ott kell keresgélni, nem Lázár elvtársoknál meg a Fidesznek még a mérsékeltet is megmérsékelő hírközlésében.

(Egyébként Orbánjuk is Moszkvában tárgyalt, s azt nyilatkozta, "ha majd tavasszal felhatalmaznak a választók, akkor meg fogok állapodni Vlagyimir Putyinnal", de mégsem szól arról a fél internetes "jobboldali" sajtó, hogy most akkor Orbán is Moszkva ügynöke-e. Hiába, nem képesek gondolatban váltani, Putyin már nem a SZU, akkor sem, ha Oroszország szerepe továbbra is zavaros.)

Azt meg, hogy a Közel-Keleten a liebarman-i, szabályosan megkergült Izraelt vagy Iránt fegyverzi-e fel a mélyen tisztelt nemzetköz, nem tudom, figyelemmel kísérik-e errefelé.

Ráadásul még súlyosabb, hogy miközben itt az atlanti politika felé (ugyan egyre visszafogottabb) hallelúják hangzanak el, ez az atlanti politika szedeti le a kereszteket nemsokára a Vatikánból is, és ez az atlanti politika ítéli el Svájcot, amikor az nagyon udvarias és civilizált módon próbál(na) megálljt parancsolni a muszlim _bevándorlásnak_. Ehelyett a t. urak Ázsiából akarják kiebrudalni az iszlámot. Nem csoda, ha meg fogják ezért a politikáért kapni a pofonokat.

Ezt a minden ízében képmutató politikát kellene csákánnyal bontani, nem a méltán EU-szkeptikus Jobbikot, amely ezeket az antinómiákat nagyon helyesen szóvá teszi, Morvaival vagy Szegedivel vagy akárkivel az EP-ben. (Egyáltalán ismerik ezeket a felszólalásokat?)

S ha már ennyire szívügyük az ordas antiszemitizmus terjedése, akkor olyanokról is szeretnék hallani már rendes, okos mainstream véleményt, mint amit Madhunter linkelt, vagy erről:

kuruc.info/r/34/50952/

Igaz- e vagy hazugság? Én nem tudom eldönteni, és őszintén szólva én örülnék a legjobban, ha kiderülne, hogy mindez hamis, de nyilvánvaló, hogy ezek a témák előbb fogják a szélsőjobb vagy álszélsőjobb előretörésének igazolását, nem az, hogy mit mond Kövér László, Csintalan Sándor, ne adj' isten Csurka István vagy Pozsgay Imre.

Ha ugyanis a kárpótlási ügyekkel kapcsolatos szélsőséges kutatás igaz, akkor eddig tehát 7 megyében 2432,2 ha földdel "kárpótolták" egyesek saját magukat titkos árveréseken, 45419 AK értékben, amely földek főként ősgyepek és védett állami erdők, s amelyeknek a belterületté minősítése folyik, vagyis hamarosan beépíthetők lesznek. Amit tehát Simon Peresz mondott, azt tényleg nem úgy kell érteni, hogy "felvásárolják", hanem úgy, hogy felvásárlás nélkül akarják megszerezni?

Valójában miért tartják fogva Budaházyékat és mi ez a zavar az erőben a cigánygyilkosságok körül?

Ha nincs összefüggés a jelenlegi kormány működése és Izrael között, akkor mi szükség titokban, Tel-Avivban "Pro Cultura Hungarica" (!) díjjal kitüntet(tet)ni Jehuda Láhávot (!) vagy Naftali Krauszt? (!)

Miért az amerikai kongresszus tárgyalja a Sláger rádió ügyét? Mit keres a sziájé az MSZP oldalán a Jobbik állítólagos orosz kapcsolatainak "felderítésében"? _Hol_ és hogyan politizálnak Konrád, Kertész, Nádas, Eva S. Balogh, Paul Lendvai és a többiek?

Dehát szemet becsuk, mert ez ántiszemitizmus (véletlenül sem pusztán észrevétele a tényeknek). Ahelyett, hogy a zsidó értelmiség elhatárolódna ezektől a sötét felforgatóktól (ahogy szokta, mert elhatárolódni azt nagyon jól tud), a kritikusaikra kiált kígyót-békát. Ha zsidó lennék, én lennék az első, aki tiltakozna Zoltai, Németh S. és egyebek kitüntése ellen, mint akik "a legtöbbet tették" értem. Így is tiltakozom, csak hiába: mint gój, eleve csak antiszemita lehetek, ugye. Bár akkor meg (OMG) "öngyűlölő zsidó" lennék. Szép kis civilizáció, nekem speciel ettől fordul fel a gyomrom, és ezt tartom felháborítónak.

konzervativok.blogspot.com/2009/04/kerdojel-mint-onkenyuralmi-jelkep.html

Van egy olyan érzésem, hogy itt, a Kárpát-medencében lassan már Sólyom László is szélsőségesnek minősül. Ami egy vicc.

gonosztojás (törölt) 2009.11.24. 13:04:06

@Loxon:
Á... Sólyom nem kategorizálható oda..sokkal egyszerűbb:
egyszerűen egy idegbeteg vén kecske..

elp 2009.11.24. 13:04:31

ohh-he...
Minek ide nagy-magyarország amikor a csonka is szétrohad a nagy magyar betonszürke rögvalóságban, igénytelenségben?

lutria 2009.11.24. 13:05:32

@TaTa86.: Én csak azt irtam minden állásfoglalás nélkül,hogy szeretnék egy komoly gazdasági elemzést látni erre az esetre!(csak kiváncsiságból)
Vagy csak az annyiból állna a győzelem,hogy átrajzolunk néhány térképet és kiosztunk X millió új személyi igazolványt és útlevelet?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.24. 13:06:31

@gonosztojás:
1) Habsburg Császárság mint állam soha nem létezett. A Habsburg dinasztiának voltak örökös tartományai, ahol császárság volt. Ott a Habsburg uralkodó császár volt.
2) Mi sose voltunk császárság, és soha nem volt császárunk. Magyarország királyság, az uralkodónk a király( és a Szent Korona).
3) Magyar származású királyunk valóban nem nagyon volt 1301 után. De hol itt a gond?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.24. 13:08:20

@lutria: Akkor sry. Úgy látszik egyet értünk. Én is örülnék egy ilyen elemzésre. A mindenkori kormányoknak, már rég meg kellett volna csinálnia. (Persze ezt nem mutathatnák be, úgyhogy sem én, sem te nem fogjuk látni, akkor sem ha lesz ilyen.)

gonosztojás (törölt) 2009.11.24. 13:09:11

@TaTa86.:
Ne viccelj már.. a a magyar királyság névleges volt, a mindenkori osztrák császár volt a ".. császára és Magyarország királya.." cím.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.24. 13:09:16

@elp: "Minek ide nagy-magyarország amikor a csonka is szétrohad a nagy magyar betonszürke rögvalóságban, igénytelenségben?"

Épp ezért kell. Jelenleg a kis magyar betonszürke rögvalóságban, igénytelenségben rohadunk szét.

orient 2009.11.24. 13:10:16

@Várkonyi: Ahmeddel semmi baj sincs csak mondjuk annyi hogy az emberi jogokat arcul köpve megtaposva tömegbelövet éles fegyverrel egy nyíltan elcsalt választás után. Végül is szeretném ha egy ilyen emberrel és csapatával lenne kapcsolatban bármilyen magyar párt.

2. Az hogy a kormányok 20 éve nem értek el semmit a határontúlon nem jelenti hogy rögtön egy Ahmedinijad féle politikához kéne nyúlni. Azért van átmenet, ez a baj a szélsőségekkel hogy szeretnek mindent feketén-fehéren látni. Nincsenek árnyalatok. Vagy velünk vagy vagy ellenünk...stb. én speciel se a Jobbikkal nem akarok lenni se az elmúlt pártokkal (Mszp, se Fidesz..egyik sem) Ki tiltja vagy mondja azt nekem hogy ez helytelen és nincs jogom hozzá?

Démonmac1 2009.11.24. 13:11:32

Rendben, írom akkor hoszabban, bár itt mások egész jól leírták:)
" bastian 2009.11.24. 12:01:17

Magyarország számára az lehet az egyetlen mentőöv ha, jó kapcsolatokat ápol a környező országokkal, semmi háborúskodás vagy határrevizió.
M.o. Keresztény értékrendet követ, nincs esély arra, hogy komoly szövetségesre leljünk az arab világban. (ebhitű gyaur)

" A mi céljainkhoz kell támogatót keresni" mindenki szeretne jól élni, de nem arab módra (A jobbik meglehetősen romaellenesnek mondható, ahogy viselkednek vannak negatívumaik, az arabok nagyságrendekkel rosszabbak - a vallás és az értékrend eltérés miatt)
nincs annak jövője, ha egymásra fenekedik a kárpát medence népe.

Sade Bárki (törölt) 2009.11.24. 13:14:07

@orient: már bocs, de hol látsz te a világon BÁRHOL demokráciát? merthogy olyan még nincs, sohasem volt. viszont ki lehetne próbálni, nem?

Nazareus 2009.11.24. 13:18:43

@peca1000: Ki mondta, hogy a Jobbik iszlámot akar idehozni? Egyébként Magyarországon sem öltözhetnek a nök úgy, ahogy akarnak.

Azt kellene felfogni a csadorral kapcsolatban, hogy az egy szokás. Ha megszoktad, hiányzik. A magyar nök sem szivesen mennek ki meztelenül az utcára, vagy akár melltartóban. Egyáltalán megtehetnék? Szerintem nem, de nem is akarják, mert zavarja öket. A csador ugyanilyen nekik - megszokták és a többségük nem is akarna anélkül mászkálni. Ja, nem is lehetne az igaz. A magyar nöknek se lehet melltartó nélkül mászkálni a körúton.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.11.24. 13:19:44

Egyébként nem tudom feltűnt-e valakinek, - főleg azoknak, akik a kritikátlan nyugatorientáltságot (és ezzel minden más irányú szövetségeskeresés dogmatikus elutasítását) forszírozza - , hogy a mai nyugat, nem az a nyugat, amelyhez anno Szent István királyunk csatlakozott. Mi nem ezt a nyugatot választottuk, nem ezt szeretettük, nem erről mondtuk, hogy ez olyan kultúrkör, amelyhez tartozni érdemes. Az a keresztény nyugat volt.

„Volt idő, amikor az evangélium filozófiája vezérelte az államokat. Ebben a korszakban a keresztény bölcsesség befolyása és annak isteni bölcsessége átjárta az emberek törvényeit, intézményeit, szokásait, a civil társadalom minden osztályát és viszonyát. A Jézus Krisztus által alapított vallás szilárdan állt minden őt megillető méltóságában, virágzott mindenütt, hála az uralkodók pártfogásának és az elöljárók legitim védelmének. Ezen időszakban a papság és a birodalom boldog egyetértésben és a jó hivatalok baráti kölcsönösségében kapcsolódott össze. Az így szerveződött civil társadalom minden várakozást felülmúló gyümölcsöt termett, emléke megmarad és tovább él, s ellenségének semmiféle mesterkedése sem tudja azt elrontani és elhomályosítani.”
XIII. Leó pápa: Immortale Dei (1885)

Ez a nyugat az undorító vadliberalizmus, a buzifelvonulás (és a természetjoggal elemi szinten ellentétes buziházasság), a néger és egyéb más színű (és muszlim!!!!) bevándorlók milliónaktömegét jelenti. Ez a nyugat egy hányinger. Kifordul tőle a gyomrom, és fáj...

Ismerős a clausula rebus sic stantibus elve? Azóta igen csak megváltoztak a körülmények, amióta a nyugathoz csatlakoztunk. Ehhez a nyugathoz nem érdemes csatlakozni, mert a szakadékba rohan. Ez az antikrisztusi nyugat.

orient 2009.11.24. 13:20:35

@Sade Bárki: névleges demokrácia van. Értem mire célzol és van benne igazság de azért ismerd be hogy mondjuk pl. svédország közelebb áll a demokráciához mint irán.

Iránban az ellenzéket véresen leverik és tegyük hozzá nem egy nyugatbarát kapitalista ellenzékről van szó hanem egy csoportról aki kő keményen részt vett az '79-es forradalomban és ugyanolyan nyugat ellenes, és izrael ellenes mint Ahmedinijad. Csak mérsékeltebben, nem állandóan a zsidók kiírtásáról beszélve.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.24. 13:21:10

@gonosztojás: Én beszarok ezen a blogmotoron.

Röviden: Külön állam voltunk a Habsburg Birodalmon belül, ahogy most is külön állam vagyunk az EUn belül.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.11.24. 13:23:53

@TaTa86.: Nem vagyunk külön állam, mert ez nem állam, és ennek a nemzetnek az EU szerint nincsenek jogai.

Morten Harket (törölt) 2009.11.24. 13:27:57

Érdekes ez a Közel-keleti testvéreink iránti jobbikos rokonszenv. Mert nem igazán világos, hogy a Jobbik mit is akar profitálni belőle.

1. A palesztinoknak politikai erejük nulla és nincs egy vasuk sem. Ásványkincseik nincsenek, kivéve egy csomó homokot. Külföldi segélyekből élnek, ami azt jelenti, hogy a barátkozás a magyarok és palesztinok között nekik lenne fontosabb és kifizetődőbb. A palesztinpok valószinűleg szivesen vennének anyagi felajánlásokat a részünkről, de nem igazán tudnának adni érte semmit.
2. A Szaddam iránti szimpátia kifizetődő volt a múltban (egyes szélsőjobbos magyar pártok kaptak egy rakás olajat jó olcsón Irakból) de ennek sajnos vége. Az, hogy az Iránnal való barátkozás miért lenne jó, nem világos. Politikai erejük kicsi, a muszlim világban sem szeretik őket a többségi szuniták és nem igazán szeret velük senki üzleteni amióta atombombát akarnak készíteni. Arra mondjuk jók lennének, hogy gázt adjanak, de ugye se magyar-iráni csövezetékünk, se gázszállító tankerünk nincs.
Esetleg adhatna Irán egy kevés nagy tisztaságú plutóniumok és akkor mondjuk gyárthatnánk atombombát mi is és mindjárt komolyan venné mindenki a Jobbikot. De akkor inkább Észak Kóreai testvéreinkhez kellene fordulnunk, mert arra felé olcsóbb és könnyebben beszerezhető az atom.
3. Még mindig azon vagyok fennakadva, hogy mit fognak szólni az egészhez a jobbikos szavazók. Mert ezek a potenciális szövetséges országok/politikai csoportok se nem jobboldaliak se nem demokratikusak a szó európai értelmébe. Persze lehet, hogy a turáni politikai eszmerendszer szerint ez az igazi jobboldaliság.

Ballagator 2009.11.24. 13:28:05

Az egyenes jobbikos: Határrevízió? Egy laza háborúval meg lehet oldani. Neked nem tetszik a háború? Mocskos békemániás. Sehonnai bitang ember, ki most ha kell, halni nem mer, már Petőfi is megmondta a magadfajtának.

A mismásoló jobbikos: Ugyan már gyerekek, a Jobbik valójában pacifista értelmiségiek csapata! Csak azér hAszNÁLja azt a retorikát, amit, hogy idegesítsen titeket, hazaárulókat. Meg a nép szegény báránykáit ilyen szövegekkel lehet megfogni.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.11.24. 13:28:48

Nem lesz iszlám, sem saria, nyugi. Egyébként nem fogadom el az olyan álszent iszlamofóbiát, amelyet nem a keresztény identitásának védelme motivál, hanem a mocskos-élet lehetőségének megszűnésétől való félelem.
A cél egész egyszerűen a külpolitikai mozgástér kitágítása, hogy a vadliberális politikai nyomás (pl. kisebbségek seggének kinyalására és PC-diktatúrára) megszűnjön, de legalábbis enyhüljön.

A cél az _EGYOLDALÚ_ külpolitikai elkötelezettség enyhítése. Hagyjuk már ezt a buta vagy-vagy logikát. Mondjuk inkább azt, hogy IS-IS.

Éhesló 2009.11.24. 13:28:56

Azt megszoktuk errefelé, hogy anticionista, palesztinbarát megnyilvánulások nem "érdemelnek" többet, mint pár lealacsonyítónak szánt minősítés a nézetek képviselőire.
Azt sem tudhatjuk meg e magasröptű minősítés kapcsán, mégis mi lenne a megfelelő irányba terelés, ha az oroszokkal és a közel és középkelet nem cionista (jé, hiszen ez a többségük...) államaival történő kapcsolatjavítási próbálkozások "fényévnyire vannak a helyes iránytól".
Az már csak hab a tortán, amikor a közösségek, iskolák, civilszervezetek elpusztításához és vagyonuk elrablásához vezető több mint 60 éve "gesztuspolitika" negatív eredményeit félti a revízionizmus megjelenésétől.
Természetesen úgy, hogy még véletlenül sinecsenek felsorolva azok a múlhatatlan vívmányok, melyeket akár a párizskörnyéki, akár a versaillesi "békemegállapodáshoz" képest elértrek volna ezen idő alatt....
Ennyit a postról és annak igazságtartalmáról: mindig van mélyebben.

orient 2009.11.24. 13:29:47

@Nazareus: Senki sem mondta ők iszlámot akarnak idehozni. Csak nézd meg mi lesz ha pl. keresztény-iszlám kultúra próbál meg szövetkezni. Vagy bárki szövetkezni az említett hatalmakkal.

1. sajátjukat sem tisztelik , mert ugye saját honfi-hittársait lövették akár csak pár hónapja, hete Teharán utcáin.
2. Én abszolút izrael ellenes vagyok a maguk szemét önkényes foglalásaikkal és emberi jogok sárba tiprásával, de palesztinok mennyivel jobbak? A saját keresztényeiket is szivatják állandóan mert nem muszlimok, pedig nem is zsidók. Ugyan ez Egyiptom, Irak ahol sokan ezért menekülnek el(iszlám nyomás) pedig egy nyelv egy kultúra.
3. Libanoni polgárháborúról nem is beszélve (1975-1990)

Igen csak jó sülhet ki belőle...

orient 2009.11.24. 13:31:47

@Nazareus: Senki sem mondta ők iszlámot akarnak idehozni. Csak nézd meg mi lesz ha pl. keresztény-iszlám kultúra próbál meg szövetkezni. Vagy bárki szövetkezni az említett hatalmakkal.

1. sajátjukat sem tisztelik , mert ugye saját honfi-hittársait lövették akár csak pár hónapja, hete Teharán utcáin.
2. Én abszolút izrael ellenes vagyok a maguk önkényes foglalásaikkal és emberi jogok sárba tiprásával, de palesztinok mennyivel jobbak? A saját keresztényeiket is szivatják állandóan mert nem muszlimok, pedig nem is zsidók. Ugyan ez Egyiptom, Irak ahol sokan ezért menekülnek el(iszlám nyomás) pedig egy nyelv egy kultúra.
3. Libanoni polgárháborúról nem is beszélve (1975-1990)

Igen csak jó sülhet ki belőle...

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.24. 13:32:56

@TaTa86.:

"és soha nem volt császárunk"

1867 előtt?

Kalapos király?

De jure nem, de de facto igen.

Nazareus 2009.11.24. 13:32:57

@Ballagator: Ami nekem a Jobbikban szimpatikus az az, hogy el akarja takaritani a húsz éve rablógazdálkodást folytató politikusokat, a FIDESZ-t és az MSZP-t együtt, a kettö közt úgysincs nagy különbség. Ma magyarországon radikális lépés kell egy igazi változáshoz és ezt a radikális lépést egyedül a Jobbik igéri. Hogy meg meri-e tenni, az más kérdés. Mindenesetre le kellene már váltani és felelösségre kellene vonni az elmúlt idöszak milliárdokat ellopó politikusait.

Ha ezért a Jobbikra kell szavaznom, akkor rájuk fogok szavazni és nem érdekel Irán.

BéLóg 2009.11.24. 13:35:45

@velkedravce: Jól kérdezed, HA EZ IGAZ...
De nem kérdezned kéne, kijelentened.
Ez a valami, ez az ostoba fejtegetés elejétől fogva hazug.
Mindezt úgy írom, hogy sosem voltam és sosem leszek a Jobbik szavazója (pedig a Miépé voltam!).
Ellenben van fejem amiben van agyam, használom gondolkodásra és valami tapasztalatom is van.

Sokféle dolog van, amit fel lehet használni politikai ellenfelek megsemmisítésére. Sokáig, és ez a Miép esetében tökéletesen működött, az első számú az "antiszemita" kártya.
Elég volt ezt ráhúzni valakire, soxor ismételni, és az illetőnek vége is volt.

Keményebb dolog már a "pedofil" kártya, nehezebben is lehet alkalmazni, ám annál hatásosabb, különösen ha a végeredménye a "kabátlopás" esetét adja.

A követjező kártyák a "miép", a "homofób" és a "rasszista", amelyeket jól láthatóan adagolt a mszopszadesz, sikerrel.

Míg azonban az első két kártya a mai napig használható, az utolsó hárommal eléggé befürödtek.

Igenám, de éppen az a baj, hogy a Jobbikra az antiszemita kártya nem húzható rá, mert szarnak bele az emberek, sőt a legnagyobb antiszemiták ma a baloldalon vannak (titokban persze), mert ők BELELÁTNAK az olyan ügyekbe mint a sukorói biznisz meg a zsidónegyed ingatlanpanamái. Pedofíliával pedig (kovácspistike óta) a szadeszra ütnének nagyobbat vissza.

KI KELLETT hát találni egy harmadik kártyát, és ezt az Oroszmedvében vélték megtalálni, csakhogy az még csak meg sem rezegtette az emberek érzékszerveit, úgyhogy sebtében dobták, jött egy negyedik.

Most te ennek a teóriának a bérmegírója cikkét olvashattad. Ez egy új dolog, kétségbeesésükben találták ki és még akár vissza is üthet, de mivel más nincs, megpróbálkoztak vele. Ha a Jobbik hatalomra jut, mecsetek lepik el az országot, a nőket csadorba burkolják, megcsonkítják, bevezetik a sariját és egyebek. Muzulmán tőkéből fognak fegyvert kovácsolni, és persze a fentieket ezekért cserébe, majd hálából vezetik be.
Ők ismerik ezt a módszert, mert orosz segget már nyaltak, ezért azt gondolják, ha bedobják ezt a témát, a Zátlagember majd vevő lesz rá.

Képzeld, észrevették, hogy Jobbikos Youtube videókat valami (tán Izraelben :-))) bejegyzett "arab" szót tartalmazó szerverekre másoltak ezért, hogy leírhassák, arab pénzen videózik a Jobbik, mindjárt piacra is dobták a hírt, nem ellenőrizve, hogy ugyanezen "arab" szerveren nagyságrenddel több mszps és szdszes videó van!!!

A Zátlagember ezért aztán halálra röhögi majd magát, és -- könnyű megjósolni -- minél több Sajóbányony eset lesz Magyarországon, annál nagyobb számban fog a Jobbikra szavazni!

Hajrá "muszlim fenyegetés" hajrá "arabpénzek", minél többet üvöltöznek Szánthó Miklósok (drága pénzen, persze), annál több Jobbik szavazót toboroznak -- az mszptől!!!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.24. 13:37:01

@Loxon: Jó ez igaz. De tegyük fel lengyelek vagyunk, vagy spanyolok.

orient 2009.11.24. 13:37:09

@Nazareus: ja csak utána ők ugyanolyan rablóbanda lesznek mint az elődeik, mert ezt is a történelem milliószor bebizonyította 1 különbséggel. Amíg az a többi valamennyire mozdítható,és leváltható 4 évente, addig ők lehet ott ragadnak mint vörös barátaink évtizedekig és akkor azt csinálnak tényleg amit akarnak. Én akkor csomagolok is és huzok innen a francba.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.24. 13:37:51

@peca1000:

"A Jobbik csináljon rendet, takarítsa el innen a zsidókat, és a cigányokat, de de az iszlám tövénykezés bevezetése nélkül. A világ egyik legundorítóbb és legelnyomóbb vallása, be kéne tiltani.
Teljesen életellenes, és begyöpösödött, minden szabadságot elvesz az embertől. Nem lehet csajozni, házasság előtt szexelni, még csak a kezét sem foghatom meg a páromnak, ha nem vagyunk összeházasodva. És a nők sem öltözhetnek úgy ahogy akarnak. A kereszténység sem jobb, de nem aszerint van a törvénykezés."

Érdekes hülye vagy! A jobbik és a gárdisták által preferált szigorú magyar paraszti társadalomban sem lehetett csak úgy kufurcolni. Ott is szigorú viselkedési és öltözködési szabályok voltak.

Sade Bárki (törölt) 2009.11.24. 13:38:01

@Nazareus: gondolom, te nem hallottál az iszlám miliciákról? nem láttál videókat, amelyeken nőket vernek meg csoportosan, amiért egy hajtincsük kilógott? a szokás addig szokás, amíg nem kényszerítik rád. szerintem nem csak az a baj, ha valaki idehozza a diktatúrát, az is gáz, ha haverkodik vele. és ez nemcsak a jobbik kritikája..

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.11.24. 13:39:07

Szóval ez lesz a Jobbik-ellenes hisztériakampány éle? Már nem is az uncsi nácizás, hanem az iszlám-veszéllyel fenyegetés lesz? Mondják ezt pont azok, akiknek ideológiájából az következik, ami nyugat-európában van? Nem fehérkeresztény tömegek milliói? Kik miatt is lehet egy ország muszlim?

Szerintem nem a radikális jobboldal miatt lehet egy ország muszlim, hanem az undorító balliberálisok miatt:

Ld. www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU

Barikád cikk az iszlámról: barikad.hu/node/9948

Sade Bárki (törölt) 2009.11.24. 13:39:27

@Nazareus: gondolom, te nem hallottál az iszlám miliciákról? nem láttál videókat, amelyeken nőket vernek meg csoportosan, amiért egy hajtincsük kilógott? a szokás addig szokás, amíg nem kényszerítik rád. szerintem nem csak az a baj, ha valaki idehozza a diktatúrát, az is gáz, ha haverkodik vele. és ez nemcsak a jobbik kritikája..

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.24. 13:43:39

A jobbik csak az ellensége ellensége a barátom elve alapján iszlámbarát. Mit kell ezt agyonragozni? :-)

kicsi piros disznó (törölt) 2009.11.24. 13:45:37

"A felmérések szerint a társadalom csaknem kétharmada nem tekinti szélsőségesnek a Jobbik tevékenységét. De mi is a baj a Jobbikkal? Csak kimondja, ami az igazság - mondják sokan, és ez mutatkozott meg az európai parlamenti választásokon.

Tölgyessy szerint érdemes megnézni, hol vannak a Jobbik szavazói: ott, ahol a magyar kapitalizmus a legrosszabb arcát mutatja. Ráadásul a Jobbik a legfiatalabb párt, és különösen erős a fiatalok között az egyetemek világában, és ebben a közegben fölényesen veri a szocialistákat."

Tölgessy Péter
inforadio.hu/hir/belfold/hir-317110

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.24. 13:49:43

@Loxon:

Nézőpont kérdése. Én mondjuk még egységesebb EU-t szeretnék.

Szent István állama külön állam volt, amúgy? Az is csak egy Franchise volt az akkori EU-s normák alapján.

A koronát is annak adták volna, aki tudja teljesíteni a feltételeket. Ha Szvatopluk fiai nem vágják haza az országukat, akkor ők kapják a keresztény állam alapításának jogát Rómából, szemrebbenés nélkül.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.11.24. 13:54:15

„A XXI. század elején az európai szocialista pártok mintha pontosan ezt csinálnák: új népet választanak. A hidegháború után valószínűleg az volt a baloldali pártok legravaszabb húzása, hogy multikulturális bevándorlást támogató pártokká váltak és elkezdték importálni a szavazókat külföldről. Mitöbb, még azt is elérték, hogy az ellenzéket rasszistának, bigottnak, szélsőségesnek tekintsék. A baloldaliak és a muszlim bevándorlók között egy új, kényelmes szövetség kezd kialakulni Európában. Az alku úgy néz ki, hogy a baloldali pártok új klienseket, vagyis szavazókat kapnak, ezért cserébe támogatják és privilégiummal látják el a muszlimokat, valamint viszonylag nyitva tartják a határaikat az új muszlim bevándorlók előtt. Mint ahogy egy muszlim mondta, "azért a szocialistákra szavazok, mivel több pénzt kapok tőlük". A baloldal alapjában véve egy új népet választ, lecseréli a már létezőt egy olyanra, amelyik jobban rokonszenvez az irányelveikkel.

Természetesen ebben semmi új nincs, úgy vesznek szavazatokat és "klienseket", hogy megígérik nekik, majd hozzáférhetnek mások pénzéhez. Végülis ez a baloldaliság alapja. Végzetes hibája a demokratikusnak nevezett rendszernek, hogy a demokrácia továbbra is működött a stabil nemzetállamok határain belül. Ez a hiba persze kezd nagyon veszélyessé válni, amikor masszív immigrációval kombinálják, amikor bizonyos politikai pártok egész egyszerűen más országokból importálnak embereket, időnként olyanokat, akik ellenségesen viselkednek. Mindezt azért, hogy rövidtávon feltornázzák a támogatottságukat a választásokon. Ez idővel haragot fog kiváltani az eredeti lakosságból, akiket ezáltal arra kényszerítenek, hogy a saját gyarmatosításukat finanszírozzák. Európa szemszögéből nézve a muzulmán bevándorlás a demokráciát egy saját magát legyőző rendszerré fogja átalakítani, ami idővel össze fog omlani, mivel az eredeti európaiak úgy fogják érezni, a demokrácia már nem szolgálja az érdekeiket.”

barikad.hu/node/9948

kicsi piros disznó (törölt) 2009.11.24. 13:58:59

A politikusok nem képesek rendszerben gondolkozni, nem képesek felfogni, hogy a társadalomnak mint egy iterjesztett egyenletrendszernek egyensúlyban kell lenni. Az elmúlt kormányok több figyelmet fordítottak az egyenletrendszer változóinak komlexitására, mint az egyensúlyra. Addig bonyolították a rendszert amíg az felborúlt(azaz 21 milliárdét meg lehetett támasztani). Persze érthető, hisz a zavarosban lehet nagyot kaszálni.
Erre jön a Jobbik és 2*2= 4 alapon majd jó nagy rendet vág. Igaz, hogy ezzel rengeteg finomhangolás fog elveszni a társadalmi szerkezetből de hát ha a társadalmi egyensúlynak ez az ára, akkor az emberek ezt elfogadják. Majd ha áll a 2*2=4, akkor lehet újra kibontani az egyenletet, új változókat bevinni stb. de alapkövetelmény, hogy az egyensúlynak meg kell lenni.

Emlékezzünk mit mond Neo-nak a Matrix III.-ban a mátrixot tervező professzor: Az Ügynök és Neo nem más mint az egyenletrendszerben maradt differenciál. Az egyik az egyenlet jobb oldalán, a másik szimmetrikusan a bal oldalán. Ha igazán fel akarja számolni az ügynököt, akkor magát kell megsemmísitenie.

Ez lehet az érvényes recept azoknak akik mindenáron el akarják tüntetni a Jobbikot. Tünjenek el ők és azonnali következményként megszünik a Jobbik. Hisz nem más hívta életre a Jobbikat, mint a ploitikai paletta ellenkező oldalának szélsőségessége.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.24. 14:00:19

@Suum Cuique:

Azért a hagyományos balos szavazó is nyer a bevándorláson: az apja, anyja még takarított, szolgáltatásokat nyújtott, most meg ő vesz igénybe szolgáltatásokat, igaz azt bevándorlók nyújtják, helyette!

Viktus 2009.11.24. 14:03:23

@Jobb híján MDF-es:

Csak az a bibi ilyen szlovák igény nem merült fel. A szlovák eli lényegében a magyar elitbe integrálódott azon át képviselte érdekeit. A szlovák mítoszt max. pár pap képviselte, de leginkább a csehektől indult a csehszlovák álom, amelyben végülis a szlovákok szintén papíron voltak egyenrangúak ...

Nazareus 2009.11.24. 14:04:46

@Sade Bárki: Kiváncsi lennék, hogy Magyarországon mit csinálnának egy növel, ha melltartó nélkül menne végig egy aluljáróban (értsd felül semmiben).

Mindenesetre nem érdekel Irán, nem érdekel Izrael vagy Palesztina. Az érdekel, hogy Magyarországon mi van. Márpedig az van, hogy húsz éve fosztogatja az országo a két "nagy" párt, az MSZP és a FIDESZ. És a Jobbik ez ellen akar valamit tenni, elszámoltatni öket, átnézni a privatizációs rablásokat, stb. Engem ez érdekel és nem az, hogy Iránnal barátkozik-e vagy sem.

Arwind 2009.11.24. 14:05:17

Azért kíváncsi vagyok, hogy fog szerepelni a választáson a jobbik! -még talán azis megeshet, hogy az mszp-t lenyomja! hmmm...

Az eddigi kommentek alapján a véleményem:
Egyébként a külpolitikát illetően jó lenne jóban lenni a szomszédokkal, de ez még sosem sikerült, nemis fog! Egymás útjában vagyunk, ahogy eddig mindig is voltunk, és addig nem lesz béke, amíg valaki le nem győzi a másikat! -most mi állunk vesztésre! mert fogyunk!-
A kisebbségek is problémát jelentenek mindenhol, a világ minden táján! tudjátok: -a jó indián a halott indián!- ez a kérdés is csak a kisebbségek eltünésével oldható fel! És ez a törekvés a számottevő kisebbséggel rendelkező államok 99-ban fennáll! Tehát céljuk volt, van és lesz a kisebbség eltüntetése!

Belpolitikai kérdésekben a jobbikot igény szűlte, bizonyos szempontból jogos igény! -azt hogy ezt az igényt nekik kéne feloldani vannak kétségeim, de ha más nem lesz maradnak ők!-
Külpolitikájukat tekintve vannak érdekes ötleteik, melyeket nem érdemes zsigerből elutasítani! mondjuk ezaz ősmagyar kultuszos köntös minek???
Jó és hosszútávú üzlet csak akkor működhet ha mindkét félnek előnyös! Ebből kellene kiindulni! Azt gondolom pl. mezőgazdasági termékeink a világ számos pontján értékesíthetők lennének, többek között orosz terület, arab világ! Csakhogy nem vagyunk egyedül! És a nyugat ebbéli tervünket ott gáncsolná ahol csak tudná!!!!!!!!!!! De magyarország mezőgazdasági adottságú, tehát akár tetszik akár nem ezt kéne erőltetni! -röhej, hogy az unió egyik legjobb adottságú országa lassan mezőgazdasági importra fog szorulni...-

Az arab világgal való kapcsolatnak nem egyenes következménye a csador!!! A törökökkel sem a vallásuk miatt volt baj! Gazdasági berendezkedésük sem kedvezett a fejlődésnek, (ésmég: 2adózású területek, állandó harcok, stb) mindamellett, hogy a török nélkül sem fejlődött volna úgy a balkán ahogy a nyugat, eccerűen földrajzi fekvésénél fogva!

egyenlőre ennyi! -köszi, hogy olvastad!

Sade Bárki (törölt) 2009.11.24. 14:05:45

@Suum Cuique: ez mekkora hazugság. a muszlim bevándorlók nem a demokratikus baloldali pártok hívására jöttek, hanem a kibaszott (természetétől fogva militarista, önző) nagytőke hívására. tény, hogy a baloldal kaszál belőle, de éppen a jobboldali karakterű kapitalizmus importálta ezeket a népeket. másrészt kurvára nem a hagyományos baloldal kaszál,hanem a bevándorlók szavazni hajlandó csekélyke része a radikális szélsőbalnak jelent potenciális szavazóbázist. és még egyszer, ez nem demokrácia. ami európában van, az nem demokrácia.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.24. 14:09:39

@Viktus:

"A szlovák mítoszt max. pár pap képviselte,"

Kezdetben, de mellettük volt a korszellem.

Talán ki lehetett volna egyezni a szlovákokkal mert azért a cseh opció mellett a magyar lehetőség is ott volt végig, de a magyarok nem vették komolyan a szlovákokat, a csehek meg legalább úgy csináltak.

Be láthadnád, hogy túl nagy falat volt a történelmi Magyar Királyságból egy magyar nemzetállam megteremtése, abban a nemzetközi szituációban, nem is jött össze. Túl sok front volt nyitva.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.11.24. 14:13:51

@Jobb híján MDF-es: Szent István és az EU. Megáll az eszem. Hogy tud ilyen fogalmakban gondolkodni? Mi köze van a középkor vallásos civilizációjának ehhez a kishivatali iratmegsemmisítőgéphez?

orient 2009.11.24. 14:17:23

@Sade Bárki: hagyd már ebbe ezt a nincs demokrácia dolgot. Klasszikus demokrácia görög módra sosem lesz, cserépszavazással és hasonlók. De 1 viszonylagos demokrácia van:

1. bárki csinálhat pártot.
2. bárki indulhat választáson(mondjuk aki nem sért emberi jogokat...stb vannak kivételek)
3. hatalmon lévő rendszer 4 évente leváltható (mondjuk 1 másik szarra az más kérdés)

Érdekes gondolat hogy nekem ideológiában a Jobbikhoz a legközelebbinek tünő párt Slota féle banda. Érdekes hogy pont utálják egymást pedig ideológiák hasonlóak csak a másik oldalról, és érdekellentét van. De hát sokban hasonlítanak.

orient 2009.11.24. 14:26:40

@Nazareus: "Márpedig az van, hogy húsz éve fosztogatja az országo a két "nagy" párt, az MSZP és a FIDESZ. És a Jobbik ez ellen akar valamit tenni.."

Hogy emberek milyen naivak vagytok. Fenti állításod igaz, de a Jobbik meg pont megold mindent mert ők csak 1 csapt jólelkü becsületes ember aki csak a mi érdekünket akarja. Ébresztő!!! Politikusok azok is és ugyan olyanok lennének ők is ha a helyükre kerülnének.
Lásd hogy Mszp-sből átvedlett jobbikos aki most már nem szocialista hanem a magyar érdekeket akarja képviselni a szemét nagytőke ellen csak előtte elfelejtett kilépni a mszp-ből.

Magyarországi politikusok 90%-a megélhetési politikus. Ott van ahol pénzt és megélhetést lehet találni minden más leszarva. Elvek, ideológiák, minden!

Minden pártban van néhány jószándékú tenni akaró politikus aki tényleg építeni és jobbítani akar. A jobbikban is van ilyen biztos aki őszintén hisz és vannak elvei ami mellett kitart. De ez ált mindig valahol 0-5% között van, a többi pedig csak politikus.PONT.

Sade Bárki (törölt) 2009.11.24. 14:32:53

@orient: viszonylagos? úgy érted, megvannak a díszletek? ez tény, viszont a bekerülési szintek magasra toltak, a közmédia érdekszférák által kontrollált, ergo szűrten csak az elit apró véleménykülönbségei jelennek meg, visszahívhatóság lényegében nincs, stb,stb. de ok, nevezzük viszonylagosnak. ilyen alapon viszont a jancsi bácsi diktatúrája is viszonylagos demokrácia volt.

Sade Bárki (törölt) 2009.11.24. 14:51:05

@Nazareus: én megtapsolnám, meg hát!
amúgy húha, a jobbik észrevette, h itt minden szar, mekkora érv mellettük. Naza, akkor miért nem az lmpnek tapsolsz, azok is pont ugyanezt mondják: az utóbbi 20 év politikusai gecik, el kell őket számoltatni és meg kell szüntetni a korrupciót.
mindenki tudja, h ez így szar, választani az alapján kell, amit ők ajánlanak alternatívaként.
olvastad a fenti cikket? hát a jobbik programnak csúfolt legendáriumát? 8%-os GDP arányú mezőgazdaságból mekkora növekedést lehet biztosítani, a területek növelése nélkül? a maradék 92%ot meg elüldözzük? igen, a kkv-k nagy része közvetve v közvetlenül a multiknak szállít be. a jobbik koncepciója minden téren igazi tragédiához vezetne hatalmi helyzetben, amihez képest a mostani helyzet menyország.

szerintem amúgy ezt pontosan tudod, csak a kognitív disszonancia feloldása rángat:(

BéLóg 2009.11.24. 14:52:43

@Nazareus: Hogy eleht ilyen oltári baromságot leírni, hogy az országot húsz éve fosztogatja az mszp és a fidesz?
Ennyire ne nézzél már hülyének mindenkit!
Az MSZP és az SZDSZ 1956 óta fosztogatja az országot, a fidesz összesen 8 évet kapott ebből az időből és sikerült is neki MEGTÁKOLNI. Amit persze a hozzád hasonló propagandabanda meg is próbálta ráfogni a bokroscsomagra.

Ma, kizárólag azokban az önkormányzatokban van fejlődés és legalább MEGMARADÁS, ahol fideszes a vezetés, míg máshol a rohadás és a leépülés a normális.
NEM azt mondom, hogy gazember fideszes nincsen, hogy nincs aljas fityiszes pógármester, de azért mi lenne ha benéznél a börtönökbe?
Hogy lehet az, hogy a 3500 önkormányzat 90%-a fideszes, de a lecsukott, elitélt vagy itélet előtt álló önkormányzati emebrek 90%-a MSZPS????

Ha a fideszben azonos lenne a korrupcióra, csalásra hajlamos emberek aránya, HOGYHOGY nincsenek a SZOCI IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS (!!!) mellett láthatóak az itéletekben?
Vagy a baloldali igazságszolgáltatás külön jótáééteménye, hogy kizárólag Hunvaldokat, Weissenbergereket, Kulcsárokat, Zuschlagokat kapnak el?

A viccet ismered? Tudod melyik tagozat menti meg az MSZP-t a választásokon?
Hát a BÖRTÖNTAGOZAT! Mert már annyian ülnek ott, hogy önálló plattformot képesek alakítani.

A fidesz kétharmados demokratikus többséget szerez, a Jobbiké lesz 17-19%-kal a második hely. Az mszp lesz a mai mdf maximum 7.34%-kal, mdf, szdsz-t lehúzzák a wcben.

Rejtett a Szám 2009.11.24. 14:53:30

@Várkonyi:

@Loxon:

Sorban olvastam a kommenteket és már kezdtem egy kicsit elkeseredni, amikor jött ez a kettő. Grat. !

Nazareus 2009.11.24. 15:06:20

@orient: Lehet, hogy igazad van, meglátjuk. Két dolog van, egyikröl biztosan tudjuk, hogy ott lop és csal ahol tud (MSZP,FIDESZ), a másikról csak feltételezzük, hogy ezt fogja csinálni. Én inkább a bizonytalant választom, mint a biztosat ez esetben. Lehet, hogy ez naivság, de a másikat választani meg ostobaság.

BéLóg 2009.11.24. 15:21:48

@Nazareus: Attól hogy goebbelsi módon magad és pártod (=SZDSZ) védelmében folyamatosan hazugságokat szajkózol, attól azok hazugságok maradnak.
KÉT pártról tudjuk biztosan hogy lop, a SZADESZ és a MASZOP.

A FIDESZRŐL ellenben azt tudjuk, hogy egy szarban lévő országot ki tudott rángatni a gödörből az alatt a kevéske idő alatt, amíg hatalomban volt.

Viktus 2009.11.24. 15:22:09

@Jobb híján MDF-es:

Nem érted nem merült fel ez a kérdés kompetens szlovák körökben a szlovák vezető rétegeket nem foglalkoztatta a önálló szlovák érdekképviselet a pár kispap meg nem volt kompetens a témában. Az első viláűgháború végén voltak egyeztetések , ahogyan Kun Béláék idején is ... csakhogy más szelek fújtak a csehek döntöttek a szlovákok helyett is. A cseh érdek pedig egy minnél erősebb államalakulat létrehozása volt a német erőfölénnyel szemben.

Nem lett volna nagy falat, de a magyar politikai elit nem is akart ilyesmit. Tényleges elmagyarosítás lett volna az maximum a szerbek, és románok esetében lett volna kemény dió, akik más kultúrkörhöz tartoztak.

Kartal (rezervált) 2009.11.24. 15:39:51

"Az 1920-as és 1947-es Párizs környéki békeszerződések minden magyar számára – talán Eörsi Mátyás kivételével –, fájó, mi több, üvöltően gyötrő pont." - ömmm... Eörsi Mátyás mióta magyar?

@Sade Bárki: egyetértek.

@orient: az a gond, hogy a Jobbik - mint alulról szerveződő párt - tagsága - elsősorban vidéki tagsága -, ilyen becsületes, naiv emberekkel van tele, akik aztán elhitetik mindenki mással, hogy a párt csak jót akar a magyaroknak. Retorikájuk fő témája is ez. Kelleni fog pár év, mire kialakulnak az új frontvonalak, megszületnek a szükséges háttérmegállapodások, és a Jobbik is betagozódik a nagy politikai piac tortaszeletei közé, akkor jobban fogjuk látni kik is ők igazán. Persze ha ezt megengedik nekik, és fel nem oszlatják az egészet; akkor viszont tényleg polgárháborús állapotok létrejöttétől tartok...
Persze ez csak a saját véleményem.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.24. 15:42:41

@Viktus:

Írtam, hogy Szlovákia egy szerencsés együttállásnak köszönheti létét.

Nazareus 2009.11.24. 15:48:46

@Sade Bárki: Az LMP honlapjat neztem es nem tunt szimpatikusnak egyszeruen ennyi a magyarazat. Valahogy nem volt meggyozo.

Vakariosz 2009.11.24. 23:27:13

A Jobbik és az iszlám világ közötti kapocs Bolek Zoltán szétesőben lévő, erkölcsileg levitézlett, nacionalista egyháza, a Magyar Iszlám Közösség. Bolek Zoltán, Kisvásárhely és Mihályfa jegyzője és a JOBBIK önkormányzati kabinetjének tagja. Horváth Ádám, a MIK alelnöke a Vona Gábor személyes tanácsadója és a barikad.hu szerzője. Ők állhatnak a Jobbik keleti kapcsolatai, iráni ügyletei mögött.

Bivalyrobi 2009.11.25. 04:11:41

Ajjajaj orbitalis antisemita osszeeskuves! Amerika ellensegei szovetkeznek, mi?
Na figyu: Vegyuk mar tudomasul, hogy nem csak nyugati kozvelemeny van, hanem keleti is. Mire jo Magyarorszag (Kelet-Europa) a Nyugat(iak)nak? Zsirinovszky mondta talaloan, hogy legyen, aki pucolja a csizmaikat. Jok vagyunk olcso berrabszolganak, olyanoknak, akik Kinaban gyartott draga nyugati markakat vesznek onkent, jok vagyunk arra, hogy vedozona legyunk Kelet fele. Jo vagyunk, hogy a media es eletmodszemetet ide is elterjesszek (pl. O gyun a Lajza Minelli, David Copperfield, Lady Gaga/azt nem tudom ki a franc, de eppen most futassak fel/ aztat essunk mar hasra!!!!! stb. Amugy nekik mindegy, hogy Magyarorszag vagy Uzbegiszthan egy kutya. Szoval helyes a Kelet fele is orientalodni. Gyereket kell csinalni, mint ok, es akkor no a fogyasztas, porog a gazdasag, netalan meg a szomszedokat is tulszaporpdjuk stb. Aki csinal kolkoket kapjon kedvezmenyeket is, meg segitseget a nevelesben 9apropo iskolai fegyelmezest tanari pofont, vesszozest vissza). na szoval ez hasznos, mint Arany Janos egyik koltemenyeben, ahol a foszereplo Maradi keletre megy tanulmanyutra. Mindket oldalra kell neznunk, de a Nyugatnak van 3-400 ev elonye, es nem fog minket megvarni. Nem kell azert ott loholnunk, es csak a baromsagokat (pl. egyes salatatovenyeket =) atvenni toluk.

Bivalyrobi 2009.11.25. 04:12:32

Ajjajaj orbitalis antisemita osszeeskuves! Amerika ellensegei szovetkeznek, mi?
Na figyu: Vegyuk mar tudomasul, hogy nem csak nyugati kozvelemeny van, hanem keleti is. Mire jo Magyarorszag (Kelet-Europa) a Nyugat(iak)nak? Zsirinovszky mondta talaloan, hogy legyen, aki pucolja a csizmaikat. Jok vagyunk olcso berrabszolganak, olyanoknak, akik Kinaban gyartott draga nyugati markakat vesznek onkent, jok vagyunk arra, hogy vedozona legyunk Kelet fele. Jo vagyunk, hogy a media es eletmodszemetet ide is elterjesszek (pl. O gyun a Lajza Minelli, David Copperfield, Lady Gaga/azt nem tudom ki a franc, de eppen most futassak fel/ aztat essunk mar hasra!!!!! stb. Amugy nekik mindegy, hogy Magyarorszag vagy Uzbegiszthan egy kutya. Szoval helyes a Kelet fele is orientalodni. Gyereket kell csinalni, mint ok, es akkor no a fogyasztas, porog a gazdasag, netalan meg a szomszedokat is tulszaporpdjuk stb. Aki csinal kolkoket kapjon kedvezmenyeket is, meg segitseget a nevelesben 9apropo iskolai fegyelmezest tanari pofont, vesszozest vissza). na szoval ez hasznos, mint Arany Janos egyik koltemenyeben, ahol a foszereplo Maradi keletre megy tanulmanyutra. Mindket oldalra kell neznunk, de a Nyugatnak van 3-400 ev elonye, es nem fog minket megvarni. Nem kell azert ott loholnunk, es csak a baromsagokat (pl. egyes salatatovenyeket =) atvenni toluk.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.11.25. 06:59:12

@Bivalyrobi:
"Amugy nekik mindegy, hogy Magyarorszag vagy Uzbegiszthan egy kutya. Szoval helyes a Kelet fele is orientalodni."
A kettő nem következik egymásból. Moszkvát vajon mennyire érdekli Magyarország?

"Gyereket kell csinalni, mint ok, es akkor no a fogyasztas, porog a gazdasag"
Mint Afrikában? Ez megint nem következik belőle.
A gazdaság nem így működik. A szaporulat -ami egyébként fontos dolog- nem növeli a vagyont, csak többen leszünk rá.

"Mindket oldalra kell neznunk, de a Nyugatnak van 3-400 ev elonye, es nem fog minket megvarni. Nem kell azert ott loholnunk"
És akkor lesz 5-600 is? :)

Zahal 2009.11.25. 08:02:29

Jobbik: a frusztrált, buta, agresszív tömegekre hatni akaró, internetet és a fórumokat jól használó, 1920-1945 fasiszta, életveszélyes politikai vállalkozás, amelynek fő "témája" a zsidóellenesség. A Jobbik tartja fent az illegális "gárdát", és szoros a kapcsolata az uszító, újnyilas kurucinfóval, amelynek főszerkesztője békaszájú novák előd, a Jobbik sajtófelelőse.
Az antiszemitáknak csak addig barátok az arabok, amíg azok zsidó (Izrael-) ellenesek, máskülönben csak "piszkos arabok"-ként tekintenek rájuk.
A Jobbikot alkotmányellenessége és emberiségellenes kijelentései, ideológiája miatt be kellene tiltani.

reichenberg kenéz 2009.11.25. 09:43:56

Szerintem két dolog van:

1. Magyarország az elmúlt 20 évben teljesen megyengült gazdaságilag, erkölcsileg, pszihésen és még sorolhatnám. És ezt sajnos a Gazdasági és poliitikai elitünknek köszönhetjük (jó azért mindanyian benne vagyunk egy kcsit... :-().

2. Nem szabad engedni a csábításnak nem szabad hogy a jobbik hatalomra kerüljön vagy a fidesszel akár csak kormányon kívüli koalíciót kössön. Mit kéne csinálni. Fogalmam sincs. :-(

Éhesló 2009.11.25. 09:51:51

@Zahal: A világnézeted és a megnyilvánulása sem különbözik a jobbikétól, csak a túlsó szélsőségre van beállva.
Amit kaphatsz jobbról, semmivel nem lesz különb annál, mint amit te szánsz nekik.

Iustizmord 2009.11.25. 10:32:35

mindég érdeklődve olvasom ha egy csapat árvalányhajas futóbolond inkoherens és ötletszerű böffentéseiből próbálnak összeeszkábálni eg y nyilvánvalóan nem létező nézetrendszert, majd azt elemzik. ennyi erővel már most esszét lehetne írni "dr Túróczy József, a Legfelsőbb Bíróság elnöke ítéletei és munkássága 2068 és 2080 között" címmel.

már csak azon csodálkozom, hogy mi lesz ha a cigányok szövettségre lépnek a palesztínokkal? hvá áll akkor a jobbik?

Iustizmord 2009.11.25. 10:34:31

@zahal szvsz is csak azért arabbarát a jobbik mert így kifejezhetik zsidóellenességüket.

Iustizmord 2009.11.25. 10:36:54

és végül, a jobbikra is elmondható, ami rajk temetésén elhangzott: szegény laci, ha élne, de közénk lövetne

érdekődve várom, hogy egy be nem jelentett, pár ezres romademonstrációt (békés "vesszen vona" felkiáltásokkal, ugye) hogy kezelne a jobbik. mármint rendészetileg. én egy kurucos rendőri lovasrohamot vízionálok.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.11.25. 13:54:07

@Zahal: Grift ilyesmikre szokta mondani, hogy LOL.

Zero_Toleransz 2009.11.25. 15:20:18

Külpolitika miatt csak 2012 végéig kell aggódni, utána nem lesz gond:

"Ban Ki-moon, az ENSZ főtitkára magyar idő szerint éjfélkor sokkoló bejelentést tett a szervezet manhattani központjában. "Rég óta érett már az ENSZ-ben ez a nehéz döntés, de eddig nem volt megfelelő erő az országok vezetőiben, hogy kimondják: az emberiségnek befellegzett."

továbbiak itt:
embertanfolyam.blog.hu/2009/11/18/rendkivuli_ensz_bejelentes_sokkolta_a_vilagot

komplett 2009.11.25. 16:45:20

Vakariosz1,
Másutt már olvastalak.
Csak nem te vagy a kirúgott imám?
Akkor azért piszkálod a társaságot!?:-)

Neked, mint mohamedánnak nincs itt keresnivalód.
Menj a tesóidhoz.

Magyarország Szűz Mária Országa, slussz-passz.
Nem kellenek a szélsőséges erők ide!
Úgy járunk, mint a németek, meg a franciák!

___________________________ (törölt) 2009.11.25. 21:10:32

Néhány gondolat. Elismerem, hogy pl. a perzsa civilizáció múltjában rengeteg tisztelni való elem akad.

De ugyanakkor azt látni kell, hogy a mai világban, a jelenben kevés rosszabbul működő ország van, mint Irán és a hasonlók, egyedül az olaj tartja a víz felszínén őket.

Kukkantsatok rá a következőkre:

www.indexmundi.com/trade/exports/?country=ir

www.indexmundi.com/trade/exports/?country=hu

Iránban él 75 millió ember és ehhez képest iparitermék-exportjuk kevesebb, mint fele a magyarénak, gép-exportjuk olyan alacsony, hogy nem is látszik jóformán, de még mezőgazdasági exportból is csak a harmadát tudják összehozni a miénknek. Érted, 75M ember erre képes. Igaz, amíg van olaj, meg amíg van igény rá, addig abból befigyel évente 20 000 millárd dolcsi, az oké.

Nem azt akarom ebből kihozni, hogy az ipar meg a gazdasági hatékonyság az minden, hanem hogy ilyen fokú bénaság már nem lehet a véletlenül következménye, hanem csak egy elcseszett civilizációé. Nem mindig az a legjobb kultúra, amelyik gazdaságilag-technológiailag leghatékonyabb, de azért az nem lehet véletlen, hogy az általunk többnyire, más okokból, kultúraként is tisztelt kultúrák a rómaiaktól a kínaiakig mindig a kor technológiai szintjének élvonala környékén mocorogtak, mert ha az ember általában jól csinálja a dolgait, akkor nagyon rosszul ezt sem csinálhatja.

Ilyen fokú bénázásnak csak nagyon elkefélt kultúra v. politika lehet az oka. Rossebért nem tudják azt a tengernyi olajpénzt valami produktívba befektetni? Egy rendes kultúra ennek az olajbevételnek a negyedéből rég megcsinálta volna a második szilíciumvölgyet.

Szóval, aki azt akarja, hogy Magyarország ezekkel valamilyen szinten spannoljon, NAGYON indokolja meg, hogy miért, mert szerintem hatalmas hiba lenne.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.11.25. 23:47:55

@komplett: Magyarország a nem csak Szűz Mária, de a Turul vagy a Fehér Ló vagy a Csodaszarvas országa is (aki ezeket a dolgot nem ismeri el, az nem tudom, milyen ismeretekkel rendelkezik például az az Árpád-ház mítikus eredetéről vagy a magyarság karakterológiájáról), és az is tény, hogy izmáelitáknak mindig volt helye Magyarországon, legutóbb a monarchiában, a bosnyákok révén. A bosnyákokkal semmi baj nem volt.

Itt sokan érvelnek a bevándorlás ellen, én magam is, mivel teljességgel felelőtlen és fölösleges folyamat. De a meglévő és intelligens muszlim közösségekkel a világon semmilyen probléma nincs. Vakariosz valóban lehet sértett, aki Bolekék közösségét szétesőben lévőnek és erkölcsileg levitézlettnek nevezi, fogalmam sincs, mivel nem ismerem a belső ügyeiket, bár az oldaluk szép.

Amit el kellene kerülni, az a multikulturalizmus és a tolerancia szép szavainak örve alatt begyűrűző képmutató liberális öngyilkosság, amely olyan direktívákat produkál az EU-ban, mint az Olaszországgal és Svájccal kapcsolatos, egymásnak homlokegyenest ellentmondó állásfoglalások. Valamint figyelembe kellene venni azt a szélsőséges képmutatást is, hogy miközben Ázsiában a Nyugat fegyverekkel támad az iszlámra, addig Európában a keresztet is leveteti az emberek nyakából, hogy a bevándorlók "érzékenységét" (akik közül sokan éppen a Nyugat elől menekülnek hazájukból és nem találják magukat szembe még csak egy határellenőrzéssel sem) meg ne sértsék. Elképesztően önmagából kifordult szemlélet és politika.

@Shenpen: Ami Iránt illeti, biztos, hogy nem lehet egy-két szóval elintézni. Mégiscsak egy nagy múltú és minden látszólagos "atavizmus" ellenére a jelenben is életképes országról van szó, amely minden szempontból sokkal nagyobb falat, mint Irak vagy számos arab "olajkirályság". Mellesleg pedig akárhogy is nézzük, a modern nyugat is a saját erőforrásaira épít, több-kevesebb sikerrel (Magyarország például mennyire önálló, és honnan kapja a gázt, kikkel kell spannolnia ennek érdekében?)

Bivalyrobi 2009.11.26. 03:33:56

NA majd pont a zsindex fog objektiven irni Iranrol )-DDD
NA mert piszkaljak oket, milyen fejletlenek stb., aztat ok nem engednek atomeromuveket epiteni. Na de Sziria meg Egyiptom mennyire fejlett?Ja azokkal nincs baj, azok elismerik Izraelt mi? Ja meg Szaud Arabia, meg Dubai is csak az oljabol el , mi? De aztat az nem baj. Sot mit ne mondjak, ha az USA nem kuldene evente dollarmilliardokat Izraelnek, akkor az sem lenne eletkepes, vagy tankok helyett tevekkel harcolnanak.
www.nfgm.gov.hu/data/cms1903831/Iran.pdf

Aztat az USA gazdasagi helyzetet soha nem kerdojelezik meg, hogy akkor diktaturat kellene bevezetni, nem?
Na ennyit az objektivitasrol. Kina meg sokat termel (eddig is sokat termelt stb.) de olyan egyeb valsagai lesznek, hogy ha ott demokracia lenne szetrobbanna (ja ott miert nem akar seni demokraciat???)).

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.11.26. 06:48:41

@Shenpen:
Az semmi, de benzinből importra szorulnak. Olajat exportál és benzint importál, majd hogy alacsonyan tarthassa a benzin árát, az olajból befolyt pénzből finanszírozza. Az elkúrás non plus ultrája.

Kutyfalvi Bandi 2009.11.26. 07:04:46

Azt honnan tudjuk, hogy Eorsi Matyasnak nem "fajo pont" Trianon? Annyit magam is latok, hogy nem uvolt.

komplett 2009.11.26. 07:48:38

@Loxon: szia,

Igen, én is elolvastam ennek a csapatnak a honlapját és a neten utánna néztem, hogy mit csinálnak tulajdonképpen.
Egészen meglepő dolgokat találtam:
Zala megyében zsidó temetőt segítettek rendbe hozni,
Rengeteg kölföldi és belföldi segélyt szerveztek.
Ezek olyan helyekre mentek, hogy én biztosan nem mernék oda menni.

Szóval visszaszívva!
Legalábbis róluk a véleményem.
Mert sok hasznot hajtanak a többségi társadalomnak, s nem piszkálják a keresztényeket.
Egyébként ha ilyen egy "széteső" csapat, mármint Vakarosz szerint, akkor jó lenne, ha Magyarország is "ilyen széteső" lenne:-D
DE akkor sem egészséges a mohamedánok bevándorlása és elszaporodásuk Magyarországon!
Gondoljatok Nándorfehérvárra, vagy Eger hősi védelmére!
A fentekért nem szabadna megengedni, hogy arabok,vagy törökök, irániak, stb. bevándoroljanak Magyarországra!
Más kultúra és ősi ellenség!
Kellene nekik megint Buda Vára!

tistedur 2009.11.26. 08:06:54

@komplett: lehet. hogy újdonságot mondok neked, de muszlimok elég régóta éltek a kárpát-medencében.a honfoglalókkal érkezett egy elég nagy csapat pl.

bandeirante 2009.11.26. 08:08:33

@herut: Izraelbe nehezen tudtak volna zsidókat engedni, lévén hogy az csak 1948-ban jött létre...

bandeirante 2009.11.26. 08:12:33

@Lord_Valdez:
>A gazdaság nem így működik. A szaporulat -ami egyébként fontos dolog- nem >növeli a vagyont, csak többen leszünk rá.

Ez tévedés, igenis növeli a vagyont a szaporulat. Hiszen vagyon csak munkából származik, a munkát pedig csak emberek tudják elvégezni. A több gyerek pedig több munkahelyet jelent. Már mindjárt az induláskor, hiszen több bébitápszer, pelenka, stb. fogy. Aztán több védőnőnek, óvónőnek, tanárnak, pedellusnak, stb. lesz munkahelye. Amikor pedig felnőnek, ők is dolgozni kezdenek, tehát értéket termelnek. Afrika azért nem jó példa, mert ott nincsenek gazdasági kapacitások a növekedésre. Nálunk viszont vannak.

komplett 2009.11.26. 08:55:25

@tistedur: szia,
Lehet.
De azok velünk rokon népek voltak, vagy esetlegesen mohamedánná lett magyarok voltak.
S nem akarták a Sariát bevezetni a Magyar Királyságban.:-)
Legyen nekünk elég az a kevés magyar mohamedán.
Elég volt a 150 év hódoltsági pusztítás, gyilkosság, amit a törökök itt elkövettek.
Inkább Hunyadi, vagy Dobó, mint a török!

Bobkó Csaba 2009.11.26. 10:48:24

Őszintén szólva nincs erőm ennyi kommentet elolvasni, főleg, hogy belenézve jól látszik, milyen réteg van erősen reprezentálva itt a törzskommentelők között. Nem véletlen, hogy a Szombatblog testvérblogként van irt feltüntetve, a zsidó előítéletek fröcsögnek itt rendesen és az törvényszerű, hogy azért vannak itt ilyen sokan, mert nyilván rendszeresen kapnak itt szivüknek kedves olvasnivalót.

A bejegyzés természetesen e kör tipikus vádjait és utálatát fogalmazza meg, némileg civilizálva. Ettől függetlenül alaptalan baromság a záróbekezdés "Mindent visszá"-ja, idézzen a szerző bármilyen Jobbikos pártdokumentumot, vagy Vona-beszédet, ami ezt alátámasztja. Szegedi Csanád egyes beszédei nem érnek, ő a párton belüli munkamegosztásban a legszélső irredenta szavazóréteg megszólítását kapta, talán pártdöntés, hogy Brüsszelben nemigen engedik felszólalni. Oda nem ezt szánják.
A Jobbik nem MIndent visszázik, hozzáállásuk minden téren realista. Az teljesen korrekt, hogy a történelem sojha nem áll meg, bármit álmodott Fukuyama, tehát olyan sincs a történelemben, hogy "örökre megváltoztathatatlan határok". Vigyázat, ez esetünkben azt is jelenti, hogy csonkamagyarország is csonkulhat még tovább, el is tűnhet, etnikai összetétele is megváltozhat. Mindez zajlik is...

Az oroszok, Turán, perzsák, iszlám világ felé nyitás éppen a Jobbik üdítően eredeti, bár tulajdonképpen magától értetődő hozzáállása, jellemző, hogy ez nem jutott eszébe a magyar államot idegen érdekeknek alárendelő, bitorló csapatnak.

A potenciális szövetségesek belügyeibe beleugatni a diplomácia és a külpolitika alapszabálya szerint tilos, ezt az USA is tudja, amikor kőkeményen elnyomó, emberjogsértő rezsimeket pénzel évtizedek óta, ezek tartós szövetségesei. Szaddam éppen nem a Jobbik szerelme volt a szerző alaptalan rágalmával szemben, hanem az USA agyba-főbe támogatott szövetségese a népnyúzó sahot elkergető, saját lábára álló Irán ellen.
De volt már az atlantista angolszászok szövetségese Sztálin is, aki kedvéért ejtették a legitem lenygel emigránskormányt, vagy az angolok Titónak kiszolgáltatták a szlovén hadsereg fogoly katonáit, akiket lemészároltatott. A szövetségeket érdekek alapján kötik, és ehhez szép dumákat keresnek fügefalevélül.
Ilyen szép duma, hogy amikor a Jobbik a Kazah követtel barátkozik, akkor hangsúlyozzuk keleti származásunkat. Amikor egy nyugat-európai euroszkeptikus, multiellenes párttal köt szövetséget, olyankor nem ezt a szöveget vesszük elő a raktárból, hanem valami odaillőt.
Ez magától értetődő.

Bobkó Csaba 2009.11.26. 10:50:02

@komplett:

teljesen holdkórosság iszlám bevándorlástóll rrettegni a mai Magyarországon (kivéve esetleg Nyugat-Európából, ezért kell időben kilépni Schengenből), amikor a zsidó bevándorlás kézzzelfogható és húsbavágó. Persze zsidók riogatnak az iszlámmal.

Bobkó Csaba 2009.11.26. 11:23:56

@komplett:

Abban igazat adok neked, hogy amennyiben Hunyadi, vagy Dobó bevándorlási kérvényt ad be, valóban soron kívül, török jelentkezők előtt adnám meg nekik az állampolgárságot! (Vajdahunyad és Dobóruszka is mai határainkon kívül fekszik...)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.11.26. 18:56:45

@krüger:
Ha a gyerek növelné a vagyont, akkor a cigányság húzóágazat lenne :), de nem igaz.
A gyerek munkaerőt jelent, nem munkahelyet.
Attól, hogy több a gyerek lehet, hogy többet költesz gyerekcikkekre, de kevesebbet másra, mert a ráfordítható pénz nem változik.
Az egyik helyen létrehoz keresletet, a másikon megszüntet. Tehát nem nőtt a gazdaság, hanem átrendeződött.
Az óvónő és társai szintén nem növelik a gazdaságot, mert ők adóból élnek. Az adó pedig visszafogja a gazdaság növekedését. Természetesen szükségesek, de ők externáliákat termelnek, nem gazdasági értékeket.
Ahhoz, hogy a gyerekek idővel dolgozhassanak munkahely kell, de annak száma nem változik meg a munkaerő létszámától, hanem leesik a munkabér. Ám mivel van minimálbér, nem tud tetszőlegesen leesni, ezért a munkanélküliség nő.

@Bobkó Csaba:
"Az oroszok, Turán, perzsák, iszlám világ felé nyitás éppen a Jobbik üdítően eredeti, bár tulajdonképpen magától értetődő hozzáállása, jellemző, hogy ez nem jutott eszébe a magyar államot idegen érdekeknek alárendelő, bitorló csapatnak."
Ennek oka nem valami csúnya összeesküvés, hanem az ötlet értelmetlensége. Röviden összefoglalva: Világ lúzerei egyesüljetek! és kapunk egy KGST-hez hasonló izét, ahol 7 sovány tehén egymást feji.

Irán egy diktatúra olyan súlyos gazdasági nehézségekkel, amikhez képest mi boldogok lehetünk. Oroszországban pedig mi van? Olaj, gáz, űripar, atomipar, informatika, de ezzel totálisan elmondtam minden pozitívumot. Ezen kívül van még bűnözés, korrupció, rettenetes gazdasági szerkezet és katasztrofális demográfia stb. Az, hogy az oroszok ennyire lelkesen akarnak gázt eladni, nem azért van, annyira szívükön viselik, hogy ne fázzunk, hanem mert nagyon nagyon kell nekik a pénz. Ez tartja őket életben.

Nem tudom merre jár a te kezed, de itt aligha tudsz zsidó bevándorlást kitapogatni, ugyanis ilyen nincs, és nem meglepő módon pont ez látszik a statisztikákban is.

Bobkó Csaba 2009.11.26. 19:32:32

@Lord_Valdez:

"Oroszországban pedig mi van? Olaj, gáz, űripar, atomipar, informatika, de ezzel totálisan elmondtam minden pozitívumot. Ezen kívül van még bűnözés, korrupció, rettenetes gazdasági szerkezet és katasztrofális demográfia stb."

Vessük ezt össze az USÁ-val: kb. ugyanez van, minusz olaj és gázból is az utolsó, gyorsan fogyó buborékokat préselik ki, exportról szó sem lehet. A demográfiát a mexikóiak teszik növekvővé, de ezt a konzervatzív amerikaiak éppoly katasztrófának tekintik.

"Az, hogy az oroszok ennyire lelkesen akarnak gázt eladni, nem azért van, annyira szívükön viselik, hogy ne fázzunk, hanem mert nagyon nagyon kell nekik a pénz. Ez tartja őket életben."

Szintén az USÁ-val hasonlítsuk, gondolom, neked az egy rokonszenves szövetséges:
Az oroszok legalább valami értékeset, olakjat, gázt adnak el a pénzért, amire annyira fáj a foguk, ezzel szemben az USA államkötvényeit adja a pénzért, meg per pillanat még ő gyártja a világ pénzét, a dollárt,"mert nagyon nagyon kell nekik a pénz. Ez tartja őket életben." "

Bobkó Csaba 2009.11.26. 19:35:41

Mellesleg miért kell az USÁ-nak a francia, német stb. cégeket állandóan az embargóval elriogatni az Iránnal való üzleteléstől, (amit sutyiban úgyis kijátszanak), ha az lúzerség és sovány tehén fejése??? Gazdasági szempontból nézeteid röhejesek. Mellesleg Teherán egy modern, fejlett nagyváros, Irán egy nagy gazdaság, nem mintha én ezt sokra értékelném antimodernistaként.

Gonfdolom, Izrael is kedvenced, nézd már meg, hány szegény és korrupt oirszággal üzletel. Ez a KGST-hasonlat nagyon dilettáns volt. Üzlet az üzlet, korrupció meg mindenhol van.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.11.26. 20:01:50

@Bobkó Csaba:
Szeretnénk mi olyan demográfiát, mint az USA-é, még mexikóiak nélkül is.
Az USA gazdasága bajban van, nagy bajban, de ennek ellenére még mindig az első gazdasági hatalom és várhatóan az is marad még egy darabig.
Orosz processzor van a gépedben, orosz oprendszerrel? Nem.
Lényegében az összes nagy hi-tech vállalat amerikai (esetleg még jól nyomja Japán, Korea, de hol van Oroszország? Sehol). Lehet, hogy távol-keleten gyártanak, de amerikai.

Lehet az USA-t utálni, bánom is én, de ebből még következik, hogy újra az oroszokkal kell barátkozni. Nem jó barátok, hidd el. A medve aranyos, de ragadozó. Ha a kezed nyújtod, már nem biztos, hogy vissza is tudod húzni.

"Irán egy nagy gazdaság"
Bullshit!
Irán nagy ország, de egyáltalán nem olyan hű, de erős gazdaság.
Mellesleg az embargó csak bizonyos termékekre vonatkozik, illetve amerikai állampolgárok esetében mindenre.

Tévedsz, magasról szarok Izraelre.
Az a baj, hogy az egész logika a zsidógyűlöletre épül. Ha nem így lenne, akkor ezzel az erővel Kínát is lehetne preferálni. Sokkal több értelme lenne, de ők nem utálják a zsidókat.

Bobkó Csaba 2009.11.26. 20:48:51

@Lord_Valdez:
Nem épül a zsidógyűlöletre. A zsidó identitás épül a gojgyűlöletre, az normális önvédelmi reakció, hogy védekezünk ez ellen. A Jobbik külpolitikai elképzeléseit több dolog alakítja a zsidótéma mellett, pl. a realitások. AZ USA döglődik. Nekünk nem szállít semmi létfontosságút. A távol keleten gyártó cég lehet nevében amerikai, de az amerikai társadalom zömének ebből semmi haszna. A volt középosztály rohamosan lezüllik, mert a tőkések még többb haszonért elvitték a jobb melókat otthonról.

Nem kell ahhoz egy gazdaságnak se nagynak, se erősnek lenni, se semmilyennek, hogy lehessen vele kereskedni! Elég, ha egy szaros országban van valami, ami nekünk kell, van rá pénzünk, hogy megvegyük , vagy van csereárunk és lehet velük kereskedni. A világkereskedelem nem kis része ilyen. Te ideológiai alapon letiltanád a kapcsolatokat a fél világgal. Az Antall kormáyn ilyen alapon verte szét az orosz piacot és az arra termelő hazai cégeket. Az oroszokkal nem barátkozni kell, hanem kölcsönös előnyök alapján kapcsolatot építeni. Ilyen alapon lehetne mindenkivel, de hol vannak az előnyeink az USA és az EU viszonylatában? Természetesen lehetne ilyeneket találni, de új alapokon, egy hazafias kormány külpolitikája alapján. Amilyenhez a Jobbik jófelé keresi az utat. Persze az erőviszonyok változása is kell ehhez, de azok épp változnak is. Mozgástér nyílik, a Jobbik ezt felismeri, a magadfajta módon gondoűolkodók előítéletekből visonganak ez ellen. Az USA lényegében államcsődben van. Persze mi is. És az oroszoknál is nagy bajok lesznek. De a kibontakozó haláltáncban is jól kell helyezkedni, tán nem mindenki pusztul bele.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.11.26. 22:22:00

@Bobkó Csaba:
"A zsidó identitás épül a gojgyűlöletre"
A történelem nem egészen ezt mutatja.
Jobbik és realitások. Fura ezt egy mondatban látni.

"Nekünk nem szállít semmi létfontosságút."
Amennyiben pl. a számítástechnika nem létfontosságú, vagy azok a félvezetők, amik minden korszerű gép lelkét adják.

"A távol keleten gyártó cég lehet nevében amerikai, de az amerikai társadalom zömének ebből semmi haszna."
Tessék ezt összevetni a másik klisével, miszerint a multik hazaviszik a hasznot és eldönteni, melyik állítják. A kettő együtt nem megy.

Nem tiltanám le a kereskedelmet, csak tudomásul venném, hogy jelenleg az orosz gazdaság oligarchák kezében összpontosul. Azok pedig nem alkudozós fajták, hanem aláírod, vagy megdöglesz fajták.

Antall bár egy kártékony fantaszta volt, de az orosz piacot nem ő verte szét, hanem a több évtized kommunizmus. Összeomlott, hiába szállítottál bármit, nem tudtak fizetni érte. Ezt néhány cég el tudta viselni és továbbra is jelen tudott maradni az orosz piacon, a többiek nem.

Bobkó Csaba 2009.11.26. 22:51:34

"z orosz gazdaság oligarchák kezében összpontosul. Azok pedig nem alkudozós fajták, hanem aláírod, vagy megdöglesz fajták."

Mennnyivel jobb az, hogy "vagy tőlem veszel vadászrepülőket, vagy a tied a legantiszemitább ország a világon!"

Az oroszok az energiáról éppen hogy elegáns piaci elven alkudoznak, "ha nektek nem kell, eladjuk Kínába".
Bezzeg az milyen demokratikus, hogy "vagy azt teszed, amit mondunk, vagy tömegpusztító fegyvereket találunk nálad".

Te egy komolyanvehetetlen fröcsögő hülye vagy, ezt, amivel az oroszokat vádolod (nem vagyok a védőügyvédjük, se kutyám, se macskám):

"láírod, vagy megdöglesz" azt a neokonok, az USA, Izrael alkalmazzák. Meg mindenki, akinek kezében a fegyver...

Bivalyrobi 2009.11.27. 03:29:50

A Kelet fele is nyitni kell,mert ugyan mi a sz..rt vennenek meg Nyugaton, amit Magyarorszagon magyarok termelnek legaqlabb 80% ban? De Keleten meg sok mindent el lehet adni (jo az oroszoktol pl. asvanykincseket lehet csak igazan kapni, ami pont Antall idejeben meg dotalt volt es az olaj vilagpiaci ara is alacsony volt, amig Kina be nem indult). Esszel kell kereskedni. Ami a gazdasagot meg az eletszinvonalat illeti, az sokszor ket kulonbozo dolog. Kulturalisan is. Az a baj, hogy mindenki ugy akar elni, mint a nyugati vilagban, de elfelejtik, hogy ott betartjak a torvenyeket tobbnyire, erosek a szakszervezetek, normalis fizetest adnak (pl. magyarorszaghoz kepest). magyarorszag is tulsagosan megdragult, az arszinvonal mar eleri a Nyugatot (egyedul a lakasarak alacsonyabbak meg).

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.11.27. 07:02:49

@Bobkó Csaba:
Egyfelől ilyen nem történik (végül nem is tőlük vettük és nem is lettünk antiszemiták), másfelől antiszemita minősítéssel lehet élni, betonba öntve nem. Márpedig ez a stílus egyáltalán nem idegen az orosz oligarcháktól. Ott nem szokatlan dolog ellenzéki újságírókat megverése, néha meggyilkolása, ilyen nincs sem az USA-ban, sem Izraelben, bármennyire utálod is őket.

@Bivalyrobi:
Tartok tőle, hogy a 80%-ban magyarok általi termelés nem igazán reális a globalizáció (olcsó szállítás) korában. Mezőgazdasági eredetű termékeknél még megoldható, de ipariaknál elég reménytelen. Nem tudunk minden alkotó elemet előállítani, pláne jó minőségben.

Bobkó Csaba 2009.11.27. 09:53:52

@Lord_Valdez:

A CIA a kábítószerkereskedelem fő szervezője. Nem tudom, hány újságírót öklettek meg amerikai nagykutyák, de azt igen, hány irodai alkalmazottat a Manhattanban.
"másfelől antiszemita minősítéssel lehet élni, betonba öntve nem. "

Hány iraki nem él már, mert az USÁ-nak és Izraelnek rezsimválthatnékja támadt? ("demokráciaexport")
Izraelben utcán ünnepelték, hogy az ami hadsereg szétlopta és szétverte az Iraki nemzeti múzeum ókori kincseit, a cionisták ujjongtak, hogy végre bosszút álltak a babiloni fogságért. Egy ilyen őrjöngő banda kezébe atomtöltetek százai kerültek.

Bobkó Csaba 2009.11.27. 12:59:32

@Lord_Valdez:

"Márpedig ez a stílus egyáltalán nem idegen az orosz oligarcháktól. Ott nem szokatlan dolog ellenzéki újságírókat megverése, néha meggyilkolása, ilyen nincs sem az USA-ban, sem Izraelben, bármennyire utálod is őket."

Nem tudom, olvassa-e még ezt valaki, de erre reagálj, ha tudsz:

www.minnpost.com/ericblackblog/2009/03/11/7310/investigative_reporter_seymour_hersh_describes_executive_assassination_ring

Investigative reporter Seymour Hersh describes 'executive assassination ring'

(...)
"Congress has no oversight of it. It’s an executive assassination ring essentially, and it’s been going on and on and on. Just today in the Times there was a story that its leaders, a three star admiral named [William H.] McRaven, ordered a stop to it because there were so many collateral deaths.

"Under President Bush’s authority, they’ve been going into countries, not talking to the ambassador or the CIA station chief, and finding people on a list and executing them and leaving. That’s been going on, in the name of all of us.

"It’s complicated because the guys doing it are not murderers, and yet they are committing what we would normally call murder. It’s a very complicated issue. Because they are young men that went into the Special Forces. The Delta Forces you’ve heard about. Navy Seal teams. Highly specialized.

"In many cases, they were the best and the brightest. Really, no exaggerations. Really fine guys that went in to do the kind of necessary jobs that they think you need to do to protect America. And then they find themselves torturing people.

"I’ve had people say to me -- five years ago, I had one say: ‘What do you call it when you interrogate somebody and you leave them bleeding and they don’t get any medical committee and two days later he dies. Is that murder? What happens if I get before a committee?’

"But they’re not gonna get before a committee.”

BéLóg 2009.11.27. 14:35:12

@Zahal: Zahal, Zahal! Tudom hogy nehéz megemészteni, hogy apád recsken volt táborőr, anyád meg kihallgatótiszt az Andrássy út 60-ban, te pedig a Mérleg utcában amíg el nem adták a székházat, ezért azután szinte hivatalból érzed kötelességnek hogy mindazt amit otthon tényként érzékeltél, most frusztrációdban kivetítsél egy olyan szervezetre, amelyet tartótisztjeid "ellenség" címkével láttak el.

A baj csak az, hogy a ti időtök lejárt. Pártod megszűnik, szerelmetes szövetséges pártod pedig történelmi vereséget fog elszenvedni.

De azért jó olvasgatni ilyeneket is, így ha van még, ne tartsd vissza magad, gondolkodás nélkül (tán tudod is, így mennyivel könnyebb) oszd meg velünk az Ideológiát!

ukunoka 2009.11.27. 15:28:37

@Bobkó Csaba: "A zsidó identitás épül a gojgyűlöletre, az normális önvédelmi reakció, hogy védekezünk ez ellen. " ... ja, hogy enm ismersz zsidókat személyesen ... értem. Akkor meg miért gyűlölöd őket? ja, mert azt mondták, hogy az a megoldás ... értem ...

Bobkó Csaba 2009.11.27. 16:01:51

@inDIEkiller!:

Izrael Sahak ismert zsidókat személyesen? (ott Jeruzsálamben) Kb. az ő véleményét idéztem.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.11.27. 19:53:29

@Bobkó Csaba:
Igen, a CIA valóban érintett sok disznóságban. (csak úgy, mint a KGB, bár ez utóbbi legalább nem játssza a szűzlányt)
Ó, a WTC, el is felejtettem az idevágó összeesküvés-elméletet. Nos erre: :)
De ha már itt tartunk, akkor bin Laden és hálózata amerikai termék (ld. még talibán, Saddam), mert anno jól jött nekik a hidegháborúban a komcsik ellen. Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy az ellenségük ellensége a barátjuk, de nem ritkán ráfaragnak.
Állítólag az okos ember tanul a hibából, a bölcs akár máséból is. Na már most joggal merül fel a kérdés, hogy akkor mi miért akarjuk elkövetni újra?

Irak megtámadása Izraelnek nem volt érdeke, mert várható volt, hogy a viszonylagos béke veszélybe kerül.
Erősen kétlem, hogy konkrétan a múzeum kirablásának örültek volna, sokkal inkább annak, hogy egy közeli, nem kimondottan barátságos diktátor megbukott. A feltételezés kb. annyira abszurd, mintha Ceausescu bukásakor érzett megkönnyebbülést a forradalommal járó bűnözéshez kötnénk.
Az atomtöltetek, amik létezése csupán nagyon valószínű feltételezés, az izraeli kormány kezében vannak, nem az utcán őrjöngőkében és nem kerültek, hanem már ott voltak.

Kedves, hogy adsz mindenféle linket, de tudod, az a szép a világban, hogy minden le van írva és az ellenkezője is. Pont ez a posztmodern kritikusok egyik legfőbb baja. Bárki nyilatkozhat bármit és képtelenség eldönteni melyik igaz. Mert hát attól, hogy valami írva vagyon, még nem válik igazzá. Jelen esetben az egyik leírta, a CIA kinevette. Most melyik mond igazat? Ki tudja. Te nyilván az elsőt hiszed, de ez ettől még hit marad, nem tény.

Ehhez kapcsolódva, mivel bárki mondhat bármit és azt bárki kiforgathatja bárhogy, ezért elég komolytalan ennyire komolyan venni egy ilyen beszólást, pláne egy ilyen vitatott személyiségtől.

Bobkó Csaba 2009.11.27. 22:37:22

@Lord_Valdez:

A beszélgetésen részt vett Walter Mondale, az USA 42. alelnöke. Nem tiltakozott a Hersh által elmondottak ellen, egyetértésben beszélgettek. És ne gyere azzal, hogy demokrata, mert akkor se járatná le országát valami alaptalan dologgal.
Te hoztad fel, hogy az oroszoknál újságírókat tesznek el láb alól. Amikor példát hozok, hogy hasonlók egy másik, illetve a vezető nagyhatalom gyakorlatában is rendszeresen előfordulnak, akkor igyekszel kétségbevonni a forrás hitelességét. Pedig teljesen bizonyított, tömegsajtóban kitáérgyalt hír pl. hogy a guantanamói börtönbe a világ sok országában fenntartott tikos előbörtönökön keresztül hurcoltak az amik elrabolt, bírói ítélet nélkül aztán évekig fogva tartott és gyakran megkínzott személyeket, nem ritkán egyéretelműen csak összetévesztve valakikkel. A mi térségünkben is voltak ilyen titkos börtönök, a lengyeleknél, balti államokban. Semmivel nem jobb az USA emberjogi teljesítménye, mint az oroszoké, illetve, mivel az ő hatalmuk most nagyobb, érthetően több van a rovásukon. Semmilyen erkölcsi alapod nincs az USÁ-ra hivatkozva fikázni az oroszokat.
Izrael külön téma, ott általuk direkt hangoztatott dolog a Sámson-opció, miszerint ha veszniük kell, vesszen velük az egész világ. Tehát ha az atomtöltetetk a kormány kezében vannak, akkor őrjöngő idióta csürhe kezévben vannak. A cionisták csábították oda zsidók millióit egy fenntarthatatlan átmeneti államba, aztán hisztiznek, hogy szorul a torkukon a hurok és ezért bosszúból képesek világot elpusztítani. Mi a francért csődítették oda a szerncsétleneket, ha kellett, zsinagógát robbantva Irakban? Ezért kellett Hitlerrel is együttműködniük? A zsidók átlagon felüli eszét enyhén szólva cáfolja az egész Izrael-sztori. Okos emberek nem mentek volna pl. vízben gazdag zöld országokból abba az átkozott sivatagba. A szervezett gyűlölködésre való hajlamuk viszont valóban világátlag feletti, sokszorosan.

valójábannemberci 2009.11.28. 01:17:33

@Sobrijóska: Hunyadi nem román volt? Mert akkor nem kár érte, ha délben harangszó helyett a müezzin zümmög majd. Szép nagy mecset lenne a Bazilikából is.

Pedig az iszlám egyes ágaival, főleg a szúfikkal, nincs is bajom. De azért a radikáliszlámmal tán nem kéne lepaktálni, mert az olyan, mintha odaszarnánk a végvári nagyjaink sírjára. Az meg nem túl kurucos. E.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.11.28. 08:24:11

@Bobkó Csaba:
Persze, hogy kétségbe vonom. Mivel szemmel láthatólag otthonosan mozogsz az összeesküvés-elméletekben, nyilván te is láttál már több egymásnak ellentmondót is. Elhitted őket mind?
Pont azért volt Guantánamo, mert az USA területén belül nem lehet ilyet csinálni.
Jelentess meg egy gúnyrajzot, vagy vádló hangú cikket Putyinról és egyet Obamáról a saját országukban, aztán meglátjuk, hogy van-e bármilyen alapom is. (természetesen szigorúan csak saját felelősségre, az egészségügyi kockázatok mérlegelése után)

Ajánlom figyelmedbe a történelmet. A cionizmus egy reakció volt az általánossá vált antiszemitizmusra a XIX. században (ld. még a nacionalizmus története).
Vízben lehet, hogy gazdagok voltak azok az országok, de üldözésben is, különösen Oroszország, tehát ez alapján nem minősíteném az elgondolást. Mellesleg a zsidóknak nincs különb eszük, ők is csak emberből vannak.
Az, hogy Izrael létrehozása jó ötlet volt-e, valóban vitatható, de biztos lehetsz abban, hogy nem akarják elpusztítani a világot, még Izrael elpusztulása esetén sem, ha mást nem abba gondolj bele, hogy a világ zsidóinak 60%-a nem Izraelben él.

HaKohen 2009.12.15. 11:46:33

@expansiv: és @ mindenki a Konzin:

Kattincsatok tsak oda, érdemes.

A blogot egy most "expansiv"-vá vált "taltos01kundu" nevű blogger írja, szerkeszti és hozzászólja, valamint őrjöngi. (Van egy-két békésebbnek tűnő komment is másoktól, de "taltos01kundu" mindent visz.)

A csúcs nekem az, amikor a láthatóan egyedüli blogíró, moderáló és csaknem egyedüli hozzászóló "taltos01kundu" azért őrjöng, mert valami rohadt cenzor (vajh ki?) kimoderálta az ő ragyogó kommentjét. A többi őrjöngés ehhez képest kisnyúl.

Az már csak desszert, hogy Atatürk keveredik Morvai Krisztinával, az ujgúrok Orbán Viktorral, a magyar őstörténet a zsidó turanológusokkal, egy belevaló japán csaj a Koltaiakkal stb. (A fenti blogger három bejegyzését néztem meg, azoktól zúg így a fejem.) A tanulni vágyó olvasónak a "mocskos zsidók, dögöljetek meg"-szerű szövegek már föl sem tűnnek.

Asszem kéccer néztem meg a blogot: először és utoljára. De azér senkit sem nem akarok lebeszélni róla. Bisztos lehet jót élveszkedni rajta. És anyagot gyűjteni bizonyos tankönyvekhez.

Szánalmasan szomorú. Vagy szomorúan szánalmas?

expansiv 2009.12.15. 13:22:27

@HaKohen:

Nem "KOMMENTET" moderált, hanem egy grafikus által készített "KÜNDÜBLOG" nevű
ősmagyarintást. Gyönyörű volt a vörös alapon mélybordó árnyéklovasokkal és a fejrész kivont szablyával és íjjal megföstött hunjaival....

Megjegyzem, te vagy rohadtul tájékozatlan, piperkő, nyálasan entellektüelnek látszani kívánú belvárosi zsúrfiú,

merthogy Kündü (azaz:ÉN) széles körben ismert vagyok a blogteriánus , de általában a blogvilágbanés fórumokon.

Továbbá: 11 BLOGOM van, mind más nickkel és más karakterrel, sziporkákkal.

Tudatlanságod miatt ezúttal megbocsátok, csak ne add itt elő az elpkelő menő értelmiségit,

mert az én vagyok. Dr. Gyarmati Pál, jogász, közgazdász, ügyvéd és hobbiból altajisztikával foglalkozom.

De szívesen szájonkapok egy-két lábasfejűt, ha köll.

expansiv 2009.12.15. 13:27:20

@orient:

E tekintetben AHMED = GYURCSÁNY.

A tömegbe lövet egy elcsalt választás után.

expansiv 2009.12.15. 13:39:46

@HaKohen:

HOPP!

Ezzel a nickkel a Nagykörúton kívülre max. a Szentpistám tér felé mennyé má,

vannak még a magyaroknak Nyilai...:)))

expansiv 2009.12.15. 13:42:09

@expansiv:

Mert a Kohaniták MÉG KAZÁROK SEM lehettek, karaiták közt esetleg.

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 16:08:45

@expansiv: jó, hogy visszajöttél, így a linkeket sem kell megnézni már, tudjuk így is első kézből hogy kb. miről van szó.

további jó altajisztikát, csak kérlek ne keverd e mély szakismereteket a 21. századi politikai kérdésekkel, mert utóbbiak kicsit másról szólnak...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.12.15. 16:53:41

Azért azt szögezzük le, hogy expansivnak van humorérzéke, sokakkal ellentétben.

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 16:59:17

Kedves Loxon, magának csak nem kell magyarázni az izléses és az izléstelen humor közötti jelentős különbséget?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.12.15. 17:30:02

@Regno delle Due Sicilie: Ha az ízlésficamomra gondol, jártam vele múlt héten orvosnál, de azt mondta, reménytelen.

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 17:37:28

@Loxon: nagyon sajnálom. igazán nem mondhatja, hogy én nem reménykedtem ennek lehetőségében, bármily halvány is volt a sugár.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.12.15. 17:41:17

@Regno delle Due Sicilie: Higgye el, reménytelen (Két Szicília Királyságának vállára borulva zokogni kezd).

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 17:43:33

@Loxon: kérem nem vádolja Önmagát, maga erről egyáltalán nem tehet (zavartan megpróbálja elfordítani fejét).

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.12.15. 17:55:09

@Regno delle Due Sicilie: Akkor biztos Maga tehet róla. (Regno nyakába ugrik és furulyázni kezdi a Blame it on the Rain-t)

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 18:03:20

@Loxon: attól tartok itt apróbb félreértésről lehet szó. (Regno fancsali képpel néz a messzeségbe és erőszak tétele nélkül próbál minél gyorsabban szabadulni.) nem ismer véletlenül valami jobb dallamot?

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 19:30:53

hogy napjainkra milyen szintre jutott egykor virágzó kultúránk? már a mindennapi távolságtartó érintkezés sem igazán működik... (sóhajt és megrökönyödötten várja a meg nem érkező apológiát)

expansiv 2009.12.15. 20:10:34

@Regno delle Due Sicilie:

Minek jársz ide, púderesvalagú DIGÓ???

expansiv 2009.12.15. 20:14:31

@Regno delle Due Sicilie:

FASZISTA!!!

HUMOR szerinti mcKülönböztetés??!

A zsidó vicc jöhet, mi??

A cigányvicc meg színtiszta valóság!

Fábry UNDIKA, de Fajkasházsyt leszopnád, hülyegyerek??!

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 20:15:49

@expansiv: nem járok, ülök a púder nélkülimen. (próbál megsértődni, de végül időleges kavarási engedélyt ad)

expansiv 2009.12.15. 20:16:52

@Regno delle Due Sicilie:

Amúgy a Kend nikkje farbatkát sem ér !

Milyen KÉT SZICÍLIA?

Egyik Nagy Lajosé, másik a szerecseneké?

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 20:17:49

@expansiv: disztingváltam, nem diszkrimináltam. Te vajon tudsz disztingválni?

expansiv 2009.12.15. 20:20:02

@Regno delle Due Sicilie:

Nem értettél meg, idegenszívű és genetikájú jöttment:

EZ ITTEN SPECIFIKUSAN ONOGUR TÉMA, mit akarsz Te itt, Kohan barátoddal??

Ja, vagy szurkolsz Angela Marcantonio-nak?!

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 20:20:42

@expansiv: én a Bourbonok egyenes ági leszármazottja vagyok, kérem szépen. A bajkeverő Garibaldi "nemzeti homogenizációs" nagyakciójának illegitimitását ugye nem kell magyaráznom?

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 20:22:49

@expansiv: engem tisztelnek, támogatnak, szeretnek. én meg csak passzióból szurkolok, akármilyen a genetikája az idegenszívű témának.

expansiv 2009.12.15. 20:26:29

@Regno delle Due Sicilie:

Jogot és állambölcseletet, közgazdaságtant, gazdaságirányítást, szervezéselméletet, turkológiát, történettudományt.

Katonai szervezést-igazgatást, marxizmus-leninizmust, honvédelmi kiképzést,
megértem a nácizmus mélyén a gondolati csírát, s nem értem meg a kommunizmusét.

Filosz vagyok, csak a könnyebb felvételiért mentem a jogra, s a tanaraknál lényegesen többet keresek az ügyvédi pályán.
Első 5 szakmai évemben büntetőügyész voltam.

Vigyázat, kis dél-itáliai kérges tenyér, én belelátom a dumádba a magánvádat, kicsi!!!

expansiv 2009.12.15. 20:29:30

@Regno delle Due Sicilie:

Az öreg Garay Boldit ösmertem...

Hát mán hogyne értönék eggyet: a MAGYAR NEMZETET is homogenizálni köll!

Aki vérmagyar, jobbra mén, aki nem, az balra, oszt beleesik abba a gödörbe, amit nékünk ásott meg !

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 20:35:36

@expansiv: fiatalkoromban trónörökös voltam, sajnos azóta is. kavarás iránti jótékony türelmem, a gyermekes csínyeket látva érzett egyedi empátiám, a mindent belengő mély megértésem viszont nem fogy. csak a nemzeti homogenizációról hallgattál volna. mintha lehetnék én egy közületek (undorodva felhúzza az orrát).

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 20:58:55

ez a Loxon meg meddig képes kortyolgatni, amelyet hogy direkte az ideákra fordítaná figyelmét...

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 21:05:16

én meg csak az ideákra koncentrálok, AHELYETT hogy az írásra is figyelnék.

HaKohen 2009.12.15. 23:42:06

@expansiv: @Regno delle Due Sicilie:

Hát hogy kik közé keveredtem?! Mint korpa közé a karácsonyi pulykák hanukakor.

Az egyik büntetőügyész volt, a másik trónörökös. Én meg csak lapulok itt a magam kb. 3300 évvel ezelőtti ősével: a jó öreg Áron főpappal. Szégyen-gyalázat.

Kedves Regno stb.! Nem ártana valóban az írásra is figyelned. Ugyanis a "kortyolgatni, amelyet" nagyon gáz.

Egy pillanatra fölmerült bennem, hogy expansio-ban drFlash reinkarnációját tisztelhetem, ugyanis utóbbival már jórégen nem tanyálkoztam. De aztán elvetettem az ötletet. Ugyanis drFlash nem őrjöngött, másrészt mert trágársága ellenére is kedves volt, egy színfolt a blogok szürke palettáján.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.12.18. 14:43:11

@Loxon: Jóslatom bevált. A Demokratikus Hálózat megkezdte Sólyom antiszemitarasszistázását.

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.18. 16:09:14

@Loxon: a kérdéses DH-akció annyira szánalmasra sikeredett, hogy aki ezt előre el tudta képzelni...hát, vagy nagyon tapasztalt vagy félelmetes képzelőerővel rendelkezik.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.12.18. 18:06:04

@Regno delle Due Sicilie: Köszönöm (sütkérezik). Mindkettő jellemző rám.

feketemókus 2009.12.27. 13:08:53

Nos köszönöm e cikket ,eddig nem voltam a jobbik tagja de most már leszek,másik minket határontuliakat nem kell félteni föleg a cionistáknak nem akiknek a sorsunkat köszönhetjük ,ugye te is a kettös állampolgárság ellen szavaztál ?Rinyálsz irásodban mert tudod nektek annyi, és miránk hivatkozol ?Menj a sirató faladhoz, elárulsz minket fajtáddal eggyütt, utánna meg minket sajnálsz ,hogy mi lesz velünk?Elfelejtetted irásodból azt a tényt, hogy 2008as olimpiai megnyitó elött a kinai hadsereg fö muftijai mit mondtak Szekeresnek,ami után sürgösen haza jöttek még a megnyitón se vettek részt történetesen ,hogy kina mint katonai nagyhatalom magyarországot megfogja védeni. No ez kaftános barátom nektek nem volt inyetekre, se a belsö ázsiai gyorshadtest létrejötte 2009 tavaszán.

HaKohen 2009.12.30. 22:23:51

@feketemókus:

Na, még egy adag zavaros elmeháborodottság. Az expansivé nem vót (hót) elég?

lüke 2010.03.01. 20:14:31

aha
volt egy török mehemed.........
..........
............
s felrúgták a tehenek..................

kurucbrigadéros 2012.10.03. 13:49:15

Nem igazán tudom eldönteni, hogy azok alapján amiket ír, hova tegyem ezt a Szánthó Miklós nevű urat ???
Tanácstalan vagyok mert, például.
-miért hisszük azt, hogy nekünk európai embereknek, egyöntetűen és kritikátlanul az izraeli oldalin kell állnunk.
Miért is ???
-aztán miért is mossa össze az iszlám világ igen sok színű világát, kultúráit és mai politikai irányvonalait ?
- miért is csúsztat azzal, hogy a JOBBIK a diktatórikus államok és vezetők felé hajlik ?
- ha már erről beszélünk, nem nagyobb diktatúra az ami ma az úgynevezett "euroatlanti globalista" pénzhatalmi világban történik???
Csak meg kell nézni persze kritikusan és objektíven azt amit a Világbank és az IMF csinál. Véletlen lenne az,hogy ezen intézményeket szinte kivétel nélkül eddig zsidó származású egyén vezette ?
-aztán miért kell elfogadni azt a barbár rasszizmust és népirtást ami a Palesztin Szabadállam területén történik idestova hatvan egynéhány éve ??
-hol is van akkor az unalomig szajkózott demokrácia egyenlősége és a másság tisztelete ??
-apropó : mi is az a demokrácia ???
valaki meg tudná fogalmazni ??!!
Ha jól tudom, volt egy görög gondolkodó, valami Arisztotelész , aki azt mondta, hogy : ' a demokrácia a disznók polisza '.
Szerintem nagyon bölcsen látott ez az úr !

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása