Egy zavaróan ismerős ország. A Bolgár Szocialista Párt és klónpártjai

Konzervatorium I 2009.07.06. 16:38

bulflagAz ATAKA még szélsőségesebb verziója - melyet a magyarországi Magyar Gárdához lehetne hasonlítani - a Bolgár Nemzeti Unió (BNU), vagy Nemzeti Gárda. A Magyar Gárdához hasonlóan egyenruhát viselnek, és pogány bolgár szimbólummal hímzett zászlót lengetnek. A BNU a többpárti demokrácia ellen uszít, és könnyen lehetne őket fasiszta vagy neonáci pártként definiálni. A BNU törökellenes, cigányellenes, Izrael-ellenes, NATO-ellenes, EU-ellenes és természetesen Amerika-ellenes. Ám az már igencsak meglepő egy párttól, mely a bolgár érdekeket über alles helyezi, hogy bírálataik és kritikáik kereszttüzébe valahogy soha nem kerül az az ország, mely Bulgáriát és egész Kelet-Európát gyarmatként uralta, és még ma is erre törekszik...


Az írás a Konzervatórium.hu-n olvasható.

 

Kapcsolódó írások:

A nagy Oroszország kovácsolta frigy

Gyűlölethadjárat vagy valami más?


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr81230118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.06. 22:28:22

Ezt jó, hogy kitették.
A nagy magyar antifa újságírás valahogy nem akar rácuppani a párhuzamokra.
A búza blogon Doomhammer túrta ki, hogy a cseh, bulgár és magyar gárdák eléggé kis eltéréssel alakultak meg.

Fogadott Prókátor 2009.07.06. 22:43:38

Lehet, hogy Muszáj Herkulesnek üldözési mániája van, de azért az oroszok már nem csak a spájzban vannak ....

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.07.06. 23:39:03

a mi kis rendszerváltásunk a bolgár rendszerváltó rablókapitalizmushoz képest virágkarnevál volt, mazsorettekkel.
ott volt lichtenstein és a multigroup, akik még olyanokat is bevittek a csőbe, mint a mars vagy a nestlé.
vagy melyik volt az az állam, aminek az unió leállította a pénzek kifizetését, mondván, ez a korrupció azért nagyobb annál, amit el tudnak nézni?

Bell & Sebastian 2009.07.07. 08:35:20

@tölgy:

szocik vesztésre állnak -->
szavazók átterelése az űrbe -->
rulettkeréken egymás mellett szélsőbal, szélsőjobb -->
tipikus szoci vagy nemzetiszoci felállás

Kérdés: Mit szól ehhez az euro-judeo egységfront?
Hacsak nem az ő agyszüleményük...
Bónusz: a ruszkik már nyitogatják a befőttet.

(vidáman énekel: Obladí, obladá, Obamá...)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.07. 09:41:09

@Bell & Sebastian: Bulgária hagyományosan a a "16. Köztársaság", ha valaki ott befolyásol, akkor az orosz maci teszi.
Most sikerült egy béna kacsa jobbos kormányzatot elérniük - ha a szocik nem, más se kormányozzon. És innen visszatérni is könnyebb lesz. Sokan inkább a tolvaj és töketlen szoci kormányzatot fogják visszasírni a semmilyen helyett.
Szvsz, ez a forgatókönyv nálunk is létezhet.

Bell & Sebastian 2009.07.07. 10:18:57

@tölgy:

Euro-szibériai szemmel ez csak Elízium lányának és Cirill fiának násztánca.

Házasság párti vagyok, úgyis a nő szül gyereket!
Erre tennék is nagyobb összeget...

De előtte az USA-pozitívokat nem ártana semlegesíteni a disznóhús-fogyasztás fellendítésével!

Merkel-nyanya fenn áll a szurokkal Wartburg tornyán, kakas kukorékol.

Önti?

Edigej 2009.07.07. 10:45:15

Remek cikk, korrekt kis összefoglaló. Azért annyit hozzátennék, hogy kicsit túlzás hitelességről beszélni a két - várhatóan - kormányt alakító jobboldali párt esetében.
Mennyire lehet hiteles Todor Zsivkov volt testőre (Boriszov)? Amúgy jobboldali bolgár ismerőseim elmondása szerint még szoktatniuk kell magukat a gondolathoz hogy Bulgáriát ismét ki fogják nevetni külföldön. Különösen miután Boriszov tényleg nem tud vigyázni a szájára néha. Amerikában pár hónappal a választások előtt azt mondta hogy "rossz emberanyag van" Bulgáriában, és ha nem lett volna egyértelmű, utána pontosította hogy a nyugdíjasokra, a cigányokra és a törökökre gondol. És ha már a hitelességnél tartunk, a GERB hivatalos elnöke Cvetan Cvetanov egy hitelesnek a legkevésbé sem mondható jégkrémárus.
Sziderovhoz annyit, hogy ő nemcsak a DEU újságjának szerkesztője volt, hanem a BSzP szófiai kampányát is vezette 95-ben, szóval kellemes ideológiai zűrzavar lehet a fejében (és átláthatatlan kapcsolati rendszer a kezében).
A kékek köreiben szintén voltak gyanús ügyletek. Ez a vezetőségi válság annyira zavaros volt, hogy sokan - hozzáteszem joggal - gondolták azt, hogy a szocik machináltak a háttérben, és valahogy hozzájuk lehet köze Plamen Jurukovnak, aki a DEU-t vezette korábban, és aki egyébként még a vitatott kongresszuson önként és dalolva adta át a stafétabotot Dimitrovnak. Mindemellett már szinte meg sem kell említenem Ivan Kosztovot, aki a kékek társelnöke és aki 1997 és 2001 között szintén irányított néhány olyan privatizációs ügyletet, ami enyhén szólva is gyanús volt.

Persze értem, a cikk témája a két szatellitpárt volt.

Bell & Sebastian 2009.07.07. 13:00:14

@Edigej:

Ha zőccséget is árulsz, mástól nem is kellene... :)
A fene gondolta, hogy van, ahol nagyobb a katyvasz a miénknél!

Bladecatcher 2009.07.07. 21:30:53

A múltkor nyilatkozta egy ex-KGB-s - ha úgy tetszik megtért - úr a Heti Válasznak, hogy ő biza be nem tenné a lábát se Bulgáriába, se hozzánk, mert itt annyira erős a putyinista poszt-KGB befolyás. Nos ebből a cikkből kiderül, hogy a recept úgy látszik ugyanaz. Csodás.

max_headroom 2009.07.08. 02:39:20

@tölgy: "Most sikerült egy béna kacsa jobbos kormányzatot elérniük - ha a szocik nem, más se kormányozzon. És innen visszatérni is könnyebb lesz. Sokan inkább a tolvaj és töketlen szoci kormányzatot fogják visszasírni a semmilyen helyett. Szvsz, ez a forgatókönyv nálunk is létezhet."

Létezett is az MDF kormány idején. A valódi rendszerváltás elmaradása miatt csak a kormányzat cserélődött, a struktúra (minisztériumokban kb. osztályvezetőtől lefelé) nem. Az orosz titkosszolgálatoknak ma már jelen sem kell lenniük, bőven elég, ha ismerik az államirányításban dolgozók, meg a volt komancsok piszkos kis múltbéli ügyeit. És hogyne ismernék, ha az előző rendszerben _minden_ magyar titkosszolgálatnál jelen volt az orosz rezidens, akivel szemben a magyaroknak jelentési kötelezettségük volt. (Btw, mivel ez semmiféle szabályzatban nem volt benne, gyakorlatilag kimeríti az "államtitok kiadása idegen hatalomnak" kategóriát.)

Rwindx 2009.07.10. 22:07:10

A hasonlóság elképesztően látványos, de nem meglepő, az elmúlt közel 20 évben a posztkommunista országok története kisebb nagyob időbeli előzésekkel, lemaradásokkal de nagyjából együtt tart. Egyedül a lengyeleknél érzem azt mintha kicsit távolódnának, de nem tudom eldönteni még hogy előre vagy visszafelé mutat az eltolódás.

Ez a látványos az oroszokra nem mondunk semmi rosszat, de az USA utálatos, zsidók vezette, stb, stb itt is megjelenik. A Jobbik esetében azt tudtam hogy az Áramlatokat támogatják a Nabucco ellenében, de most Grúzia említése miatt utánanéztem mik jelentek meg tőlük akkoriban. Lesújtó az eredmény (számomra). Vagy semlegesek, vagy pedig az USA barát grúz kormányt szidták.

Ha az egésznek a célja nemcsak a destabilizáció, akkor az oroszok azért még lehet hogy fognak koppanni, de ha csak annyi, akkor lesz itt (és a környéken) még roszabb is. Sajnos.

Bobellino 2009.07.11. 08:50:45

"Viszont érdekes módon akkor, amikor Oroszország megszállta Grúziát, az ATAKA mélyen hallgatott..."
Mikor ki szállt meg kit?
Azért mert a konzervatórium Amerika és Izrael fétisiszta nem kell mindent összekeverni

medve2 2009.08.17. 14:08:40

Köszönöm az elemzést! Számomra is döbbenetes a hasonlóság. Viszont van egy dolog, amivel nem értek egyet: szerintem a szerző túlzottan ellenséges a török párttal szemben. Azt a bolgár elitnek el kell fogadnia, hogy megvan a lélektani alapja annak, hogy a bolgár törökök etnikai alapon szavaznak. Annak aztán különösen megvan az alapja, hogy adott esetben egy ilyen párt együtt tud dolgozni a posztkomcsikkal is, ha rövid távon így látják érvényesíthetőnek érdekeiket. Nem minősítem a törökök lépését, csak jelzem annak okát.

medve2 2009.08.17. 14:09:32

@nagybandi@vipmail.hu: Egyszerű: Oroszország Grúziát.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása