Konzílium 2.0 - videó

Konzervatorium I 2009.02.02. 15:22


Konzílium Kerekasztal II - Teljes - 2009. január 28. from konzilium on Vimeo.

Téma: nemzeti identitás

Vendégek: Kopp Mária, Ablonczy Balázs, Romsics Gergely

Moderátor: Doncsev András

Helyszín: Trapéz étterem

 

Kapcsolódó írások:

Interjú Ablonczy Balázzsal

Kettős állampolgárság akkor és ma


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr1917823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.02.02. 12:36:13

Valaki súgja meg, Kopp Mária milyen néven blogol?;)

Konzervatív 2009.02.02. 21:36:46

Nagyon jól sikerült ez a beszélgetés,talán még jobb is volt,mint az első.Csak így tovább!

Freetibet (törölt) 2009.02.02. 22:20:49

Azért a közönség sorai közt akadnak még gyengébb elemek, gondolok itt a bajszos kopasz bácsira ... a közfelkiáltásra való királyválasztásos résznél már komolyan sajnáltam. Mondjuk érződött a szkepszis a beszéde alatt felhangosult morajon is (na meg az előadó arcán:). Viszont teljesen korrektül sikerült kezelni a dolgot. (Kiigazítani pár történelmi-heraldisztikai tévhitét)

A beszélgetés tényleg nagyon jó volt. Időnlént egyedül Kopp Márián éreztem valamennyi szűklátókörűséget; ennek nyilván generációs okai is vannak / kisebb az objektivitás, ha valaki a sajátcsaládja sorsán keresztül éli meg a szóbanforgó dolgokat.

Konzervatív 2009.02.02. 22:28:06

FreeTibet!
Igazad van,de Kopp Mária elsősorban orvos,ő érthetően nem tud úgy közelíteni az ilyen kérdésekhez,mint egy történész.Ablonczy szerintem nagyon ütős volt,nagyon jó gondolatai vannak,és nagyon jó stílusban is adja elő.Romsics meg úgy néz ki,mint egy rendszerváltó értelmiségi az Ellenzéki Kerekasztal berkeiből!:)

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.02. 22:49:27

Engem megtalált egy úr, innen is üdvözlöm, aki szerint Ámerikában minden szar, és Szaddam nem is volt olyan rossz arc. :)

Kicsit aggódtam hogy a molinó tartószögei nem bírják végig és az egész hóbelebanc látványosan beborítja a vendégeket, de megkönyörült rajtam.

_andris 2009.02.03. 03:45:53

Érdekes volt, legnagyobb kritikám az volna, hogy kicsit nehezen állt össze a dolog beszélgetéssé, mindenki mondta a magáét. Én legalább is nem mindig láttam hogy kapcsolódik a válasz a kérdéshez, vagy bármi korábban ott elhangzott dologhoz.
Ablonczy jó volt, Romsics beszédmódja nagyonértelmiségi, szerencsére derridai, foucault-i magasságig azért nem jutott el, de ettől függetlenül ő is mondott jókat, Kopp Mária meg láthatólag csinált egy csomó érdekes felmérést, és azokról beszélt.
Az a bácsi meg a nemzeti radikális szubkultúra kossuth-téri változatának a hatása alatt áll, szembeötlő volt beszédének hamissága, tévedésekben való gazdagsága.

[Brn] · http://46os.blog.hu 2009.02.03. 12:01:45

Doncsev András cuki, de kérdezni annyira nem tud.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása