Merkel és a hiszti

Király Rák I 2008.06.23. 07:03


Könnyen elképzelhető, mi módon zajlik egy pártportálon a hírfeltöltés. Akolközeli már megy is fel, az ellenoldalé tiltólistás, a relatíve középen álló, de inkább a párt felé hajló meg ,,majdmegnézem, Józsikám, te csak dobd át a linket”.

Ez a módszer alapjáraton működik, hiszen a hardcore rajongókon kívül maximum néha Nyakó István kukkant fel a fidesz.hu-ra, hogy megtudja, melyik nyilatkozatra reagálva lehet egyet orbánozni. Node mégis kódolva van HR-hiba a rendszerben. A pártsajtók publicistái ugyanis meglehetősen buták. Egyszerűek. Tudják, hogy ki belföldön a barát, ki az ellenség, kinek kell nyalni, kit kell ekézni, de ennél nem sokkal többet. Például a külföldi barát/ellenség ismeretlen.

A Fidesz saját honlapján megjegyzés nélkül közöl egy csapnivaló publicisztikát a „nemzetek feletti valami”, vagyis az EU nemrég leszavazott Lisszaboni Szerződéséről. Finoman és úriember módjára átcsusszanva az írás logikai hibáin (Horvátország fel nem vételével zsarolják az íreket), nonszensz végkifejletén (intézményi reform nem kell a hatékony működéshez) egy dolog van, ami – bár a Magyar Nemzet profiljába belefér – a fidesz.hu-n még meleg, nyári, uborkaszezonos napokon sem vállalható.

Pataky István ugyanis magas lováról hisztis nagycsoportosként írja le a fidesz európai parlamenti szövetségeseit, Angela Merkel német kancellárt, és Sárközy francia elnököt. A CSU/CDU (Merkel pártja) és az UMP (Sárközy pártja) delegáltjai ott ülnek abban a néppárti frakciószövetségben, amelynek alelnöke Orbán Viktor.

Kár is tovább ragozni. A publicisztikát olvasás, értelmezés nélkül átvevő szerkesztő kivételével talán mindenki számára világos, hogy nem szarunk oda, ahonnan eszünk. A pártsajtót pedig Pataky Istvánostól el kellene küldeni a fenébe, mert alapjáraton többet árt, mint amennyit valaha is használni fog.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr54534040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.06.23. 09:01:25

"A pártsajtók publicistái ugyanis meglehetősen buták. Egyszerűek. Tudják, hogy ki belföldön a barát, ki az ellenség, kinek kell nyalni, kit kell ekézni, de ennél nem sokkal többet. Például a külföldi barát/ellenség ismeretlen."

MUHAHA. Milyen igaz. Kissé skizofrének szegénykék.

___________________________ (törölt) 2008.06.23. 12:48:12

Hat, szerintem meg nem kell neppart-tagnak lenni, EU-t ekezni viszont kell :) Kifejezetten tapintatos cikk pl. a Daily Torygraph-hoz kepest, ahol az EU-t egyenesen lopogepezetnek nevezik, mivel tizen-X eve b*sszak vissza az auditorok a koltsegvetest minden evben (errol is kene irni egyszer).

___________________________ (törölt) 2008.06.23. 12:52:32

Egyebkent ettol fuggetlenul tenyleg gagyi egy cikk. Az a fura az EU-val, hogy valami virus van benne, ami elhulyulest okoz, ujsagiroban, politikusban egyarant. Nemreg meg a kulonben egesz jo fej Sarko-nak is az agyara ment az EU es szolt az angoloknak, hogy adhatnanak a "kozos flottaba" egy anyahajot, ingyen... normaaaaaalis?! :-)))

CrL 2008.06.23. 13:32:51

Shenpen, amiről beszélsz annak a neve eurotrash ;]

a nagy levin 2008.06.23. 22:29:38

"euroszkeptikusnak nehezen nevezhető The Economist "
Hááát, ha nem is euroszkeptikus, akkor hívjuk mondjuk minimum eurokriitikusnak (az európai alkotmány kapcsán pl. szemétkosárba dobott alkotmánnyal a címlapon írtak anno). Látszik, hogy a szerző nem a The Economist, hanem a Nemzet rendszeres olvasója. Az egész cikk úgy ostoba, ahogy van.

Shenpen: az EU nem feltétlenül "lopógép" (nem kell ám elhinni, mindent,amit a Daily telegraph ír, nem is beszélve a Mailről) - inkább az auditját nevezhetnénk őszintének. Ugyanis rámutat a hibákra, minden évben szisztematikusan (tehát érdekes, nem azt mondja, hogy minden rendben, fasza ez így). A pénz elköltésével kapcsolatos hibák jelentős részéért ráadásul a tagállamok a felelősek, nem mindig az EU bürokraták. Persze időről időre vannak - és kellenek is- "ügyek" és botrányok. A legutóbbi, hogy az európai parlamenti képviselők sok pénzt elszippantottak családtagokat alkalmazva - sokan inkább csak papíron. De az eredmény itt is pozitív: elfogadták, hogy ezentúl nem lehet családtagot alkalmazni (nem túl jó hír azoknak, akik mindezt eddig becsületesen tették)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása