Adja nekünk 1%-át a szavazófülkében is!!

bazalttufa I 2008.05.21. 05:42

A káoszelmélet unalomig ismételt közhelye szerint, az Abádszalókon szárnyát bontogató tiszavirág ötös erősségű hurrikánt csinálhat Houstonban. Épp itt volt hát az ideje annak, hogy a kiszámíthatóan, már-már unalmasan pusztuló magyar ugaron is történjen végre valami izgalmas, akár a titokzatos monogrammú Sz. G. magánszemély által benyújtott országos népszavazási kezdeményezés tárgyában hozott határozat. Ez még véletlenül sem olyan pimf néhány évet átölelő ötlet, mint az egészségügyi törvény népakarat útján történő helyrerugdosása, ez akár a harmadik köztársaság oldalán megnyomott resetgomb is lehet.

Sz. G.  magánszemély OVB által hitelesített népszavazási kezdeményezésében a következő kérdés áll.

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési választásokon mandátumhoz jusson a pártlista, ha az azt állító párt területi listái elérik a választópolgárok által valamennyi területi pártlistára leadott és országosan összesített érvényes szavazatok 1 százalékát?"

Ha összeszorozzuk a társadalom parlamenti pártjaink iránt érzett forró szeretét, a bármely tetszőleges baromságra kapható honfitársaink számával, sejthető a kezdeményezés végeredménye (érvényes szavazás esetén). Lesz sörpárt, elégedetlen kisnyugdíjas platform, de pár cikluson belül nem tartom lehetetlennek a búvárszövetség parlamenti képviseletét sem. Ha szorult némi irónia és humor a magyar választókba, megéljük, hogy parlamenti párt, hovatovább koalíciós partner lesz a méltán híres Kétfarkú Kutyapártból, netán az MAPNPP-ből. A Konzervatórium elsőként reagálva az országban, bejelenti politikai párttá történő átalakulását. Kormányprogramunk világos és jól előkészített, illúziókat nem kergetünk, szavunk egyenes. Követelünk a nyugdíjasoknak ingyen Viagrát, szavazójogot az általános iskola első osztályától, havi egyszeri, de bőséges Teszkó kolbászt a szociálisan rászorulóknak. Rendet a kertvárosokban, olimpiát Budapestre (nem ígérjük, de ígérjük megpróbáljuk). Aki ennél többet akar, az nincs tisztában a realitásokkal.

Költségtérítésünk 5%-át jótékony célokra fordítjuk.

ui: ahogy Jack_Napier kolléga kiszúrta, 1%-al még az SZDSZ is bejuthat! Hurrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr67478990

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tojás 2008.05.26. 15:05:07

Parlamenti szivárványtÉrdemtelenül elsiklott felette a média jelentôs része, de egy magánszemély népszavazást kezdeményezett arról, hogy "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési választásokon mandátumhoz jusson a pártlista, ha az azt állító párt t…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.05.21. 13:28:10

Legyen inkább összesen egy párt, libertárius, oszt jónapot. Normális ember úgyse szavazna másra.

phaidros 2008.05.21. 14:24:51

Nincs mit csodálkozni ezen, miután bejelentették a KNDP hivatalos ellenzék szerepét, már mindegyik oldalnak jól jön. De a normális civileknek is, azt se felejtsük el.

Tutti, hogy az SZDSZ miatt jutott át, és tegnap, ahogy a KDNP-ről olvastam, már 99%-ban fogadnék erre az egészre.

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.05.21. 14:50:54

Valószínűleg.
De akkor is több a haszna, mint a kára szvsz.

phaidros 2008.05.21. 16:06:25

Lesz majd 30 liberális, balos, és jobboldali kamupárt, az igazi civil (aki mellesleg onnantól szintén politikus) elvész majd a tömegben. :(

Tán az egyetlen pozitívum, hogy így legalább a 2/3-os többség nem feltétlenül lesz meg.

Meglátjuk...

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.05.21. 16:06:27

ez érdekes.
tetszik.

maximálisan támogatandó, hogy a két nagy néppárt mellé bekerüljenek a kis szinesek is a parlamentbe.

még ha ez az szdsz és a jobbik bekerülését is jelenti (vagy 'ne adj isten' a kdnp-t)

garázdabillegető (törölt) 2008.05.21. 16:57:16

Húwazzzz.... eddig én támogattam volna, hogy bejussanak a kicsik, de most már nagyon nem, az szdsz miatt... :( És a kognitív disszonanciát feloldandó, inkább azt mondom, hogy legyen ez a küszöb 2.5% (attól függően, hogy az szdsz hol tart :) illetve inkább kapják össze valahogyan magukat a jobb sorsra érdemes kispártok. Kell persze pénz ehhez, de egy erős internetes és a civil életben való jelenléttel nem lehetetlen. Nem hinném, hogy az idióta plakátok befolyásolják a legjobban a választót... ha igen, az rég (szükséges) rossz, mert akkor megint nem az eszme versenyez, hanem a pénz.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.05.21. 20:54:05

garázda,

1-2 mandátum jár a szadesznek is, annyi társadalmi támogatottságuk kb. van. meg a jobbiknak is.

phaidros 2008.05.21. 22:00:45

Nem emlékszik valaki, a Munkáspárt mennyit kapott? Esetleg bejuthatna? Gyönyörű lenne!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2008.05.21. 23:03:38

Hát ha ez az ökörség kell ahhoz, hogy végre kivágják a népszavazás intézményét az alkotmányos jogrendből, akkor csak hajrá.

katicaboglarka 2008.05.26. 16:48:13

Szerintem meg végre itt van egy értelmes népszavazási kérdés. Sokan érzik úgy, hogy nincsenek képviselve, én is. A mostani országgyűlésben két oldal játszmázása zajlik, s még meg is erősítik bennünk, hogy csak ez a két lehetőség van (aki kispártra szavaz, az valójában a másik nagy malmára hajtja a vizet-hallottunk már ilyet). Szerintem ideje, hogy ennek vége legyen, persze pár választásnak le kell zajlania, hogy beálljon a rendszer, de ha színesedik a paletta az csak jó lehet nekünk.

phaidros 2008.06.09. 10:44:02

Tutti hogy nem SZDSZ-es volt aki benyújtotta.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.06.10. 00:02:14

ja. és tuti, hogy nem mdf-es, miépes, jobbikos, munkáspárti, vagy centrumos.
úristen, lehet, hogy mszpés vagy fideszes?

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása