Konzervatórium Blog Szabályzat

Konzervatorium I 2007.11.04. 16:04

Konzervatórium működési szabályzat a hatékonyabb és átláthatóbb szervezeti keretek elősegítésére.

I. A Konzervatórium Szabályzat tárgyalja a betartandó szabályokat, melyek érvényesek...
1) a Konzervatóriumon publikáló szerzőkre...
2) a Konzervatóriumon kommentáló userekre...
3) illetve az írásos nyomot nem hagyó olvasókra egyaránt.

II. A Konzervatórium Szabályzat hatásköre kizárólag a Konzervatórium Blog és annak a webcíme (www.konzervatorium.blog.hu) alatt foglalt tartalmakra vonatkozik. A Konzervatórium Magazin portáljára (www.konzervatorium.hu) ez a szabályzat nem vonatkozik.

III. Kommentpolitikánk

1) A Konzervatóriumon nincsen érvényben előzetes kommentmoderáció, azonban csak a blog.hu-ra belépett, regisztrált felhasználók kommentálhatnak.

2) A Konzervatórium szerzői és adminjai fenntartják a jogot arra, hogy a gyalázkodó, nyíltan uszító, gyűlöletkeltő szövegeket moderálják. Ugyanez vonatkozik a véleménynek nem minősülő kommentekre, melyek szimpla önreklámok, reklámok illetve a vitát nem előre mozdító, másokat személyükben bántó megjegyzések.

3) Minden véleményt és hozzászólást szívesen látunk, különösen igaz ez az ellenvéleményekre, melyekről úgy gondoljuk, hogy a viták generálói. Nézetünk szerint az építő jellegű vitának rendkívül fontos szerepe van a közgondolkodás megváltozásában, ezért olvasóinkat mi is erre ösztönözzük.

4) A fenti három pont minden bejegyzésre és Szerzőre általánosan vonatkozik. Ezen felül a Konzervatórium lehetőséget biztosít a Szerzőinek, hogy saját belátásuk szerint moderálják a kommenteket az alábbi fenntartásokkal: A) a Szerzők a fenti három ponton felüli moderációt csak a saját postjukon belül alkalmazhatnak B) saját postjaikon belüli moderációt nem kötelesek sem megindokolni, sem alátámasztani, sem jelezni.

5) A Konzervatórium Szerzői fenntartják a jogot arra, hogy bizonyos bejegyzéseknél letiltják a kommentálási lehetőséget.

IV. Kapcsolattartás

1) A Konzervatóriummal kapcsolatos véleményt kérjük az alábbi e-mailcímre elküldeni: szerk(at)konzervatorium(dot)hu

2) Ha az adott postokkal kapcsolatban vélemények merülnek fel, akkor azoknak a helye a kommentmező, illetve a privát mail az adott szerzőnek.

3) A közös e-mailcímre várunk többek között olvasói leveleket, jelentkezést szerzőnek, linkajánlásokat. Az e-mailcímre érkezett leveleket az összes szerzőnk látni fogja.

4) A Konzervatórium Szerzői fenntartják azt a jogot maguknak, hogy bármilyen a bloggal kapcsolatos mailt utólag a Konzervatóriumon nyilvánossá tegyenek, természetesen a személyes adatok védelmének tiszteletben tartása mellett!

V. A Konzervatórium szerzőire vonatkozó szabályok és tudnivalók

1) Szerző az, aki publikál a Konzervatóriumon, illetve megjelenik az oldalsávban, mint a Blog Szerzője.

2) Szerző az lehet, akit... A) meghívnak a tagok szerzőnek B) jelentkezik e-mailben egy beküldött anyaggal, mely referenciaként szolgál a későbbi sikeres együttműködés végett.

3) A Szerzők törölhetőek az alábbi módokon... A) különösebb indok nélkül inaktív több, mint 1 hónapja (0 komment / 0 post) B) a többi szerző megszavazza a belső levelező-listán az adott szerző törlését (50%+1 szavazat).

4) A Szerzők postjaikban elfogadják a Konzervatórium eszmeiségét. Továbbiakban minden egyes postjukért ők felelnek, véleményük a saját véleményük, és nem az összes Konzervatórium szerzőé.

5) A Kommentpolitika a Szerzőkre is vonatkozik.

6) A Szerzők usernevek alatt publikálnak. Nem kötelesek sem saját nevüket, sem saját nevükre utaló neveket használni. Természetesen, aki szeretné, az használhatja a polgári nevét is publikálásra.

7) Minden Állandó Szerző admin joggal bír, tehát szabadon szerkesztheti a blogot. A szerkesztésre az alábbi szabályok vonatkoznak: A) A blogot egészében érintő szerkezeti tulajdonságokat csak a többi szerző jóváhagyásával lehet szerkeszteni (fejléc, sablon), illetve az összes "blog" taggel ellátott bejegyzés. B) Más szerzők bejegyzéseit az illető szerzővel történő egyeztetés után lehet átszerkeszteni, akkor is csupán különleges indokkal (helyesítási lektoráció, tagek szerkesztése, hibás szövegformázás javítása stb.). C) Tartalmi és jelentésbeli változásokat egyik Szerző sem végezhet el másik Szerző bejegyzésén! D) A Szerző, aki szerkesztett egy adott bejegyzést (ami nem a sajátja), illetve bármilyen más a blogot érintő tulajdonságot, változtatásáról köteles beszámolni a belső levlistán egy mail keretében. E) Minden Szerző szabadon szerkesztheti az oldalsávban elhelyezett link-dobozok tartalmát, szabadon ajánlhat honlapot. F) A másik Szerző bejegyzésére vonatkozó tartalmi változtatás alá nem tartozik a rajz illetve karikatúra beillesztése.

8) Minden Állandó Szerző köteles feliratkozni a belső levelezőlistára, ha ezt elmulasztja, akkor a fenti jogok nem vonatkoznak rá, és 1 hónapon belül minden előzmény nélkül töröljük.

9) Vendégszerzőkre vonatkozó szabályok: továbbra is örömmel fogadjuk külsős szerzők írásait, és szívesen megjelentetjük azokat, ha a blog profiljába tudjuk illeszteni. Arra kérjük a külsős szerzőket, hogy publikálandó írásukat küldjék el a közös email címre. Rendszeresen író külsős szerzők számára biztosítunk egyéb - könnyebb - technikai megoldást a publikálásra. A rendszeresen publikáló külsős szerzők postjaikat nem élesíthetik, hozzájuk tartozó kommenteket nem moderálhatják, e két funkció az állandó szerzők feladata.

VI. Copyright

A Konzervatóriumon minden megjelent írás a Konzervatórium szellemi tulajdona. Nem másolható, nem adható el, nem kerülhet kereskedelmi forgalomba a Szerzők és a Konzervatórium előzetes beleegyezése nélkül. A Szerzők utólag postjaikat csak indokolt esetben törölhetik.

VII. Minden, ami nem szabály, csupán kérés

- A Szerzők ha kommentálnak, mindig használják az itt látható szerzői nevüket.
- Ha tetszik a blog, hivatkozz rá, tedd ki linkbe.

Konstruktív és tartalmas olvasást kíván a Konzervatórium!


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr11218092

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása