Hülye magyar

Aron M I 2012.04.24. 07:30

Aki ma alacsonyabbnak születik, annak az esélye arra, hogy kosárlabdában jó legyen, jóval kisebb, mint magas társaié. Aki ma soványabbnak születik, annak az esélye elhanyagolható abban a tekintetben, hogy szumóbajnok legyen. Aki ma szegény családból származik az egész világon, annak az esélye, hogy továbbtanulhasson, jelentősen kisebb, mint szerencsésebb társaié.

Maradjatok egalitáriusok.

Aki ma Magyarországon magyarnak születik, annak az esélye arra, hogy kétségbe vonják nemzeti érzését, múltját, jelenét, jövőjét, jóval nagyobb, mint a máshol élőknek. A magyar maradjon nektek mucsai, lábszagú, szarból jövő, visszanyesendő, meghaladott. Aki ma magyarnak születik, annak fejenként legalább egy pofon jár.
Maradjatok identitászavarosak.

Aki ma Magyarországon él, jóval nagyobb az esélye arra is, hogy arányosan drágábban jusson hozzá javakhoz és szolgáltatásokhoz, mint a többi európai. Maradjon nektek a hungarikum röhejnek, a magyar termék égőnek, a magyar vállalkozó élhetetlennek.
Maradjatok a gazdasági duplagondolban.

A cigány maradjon nektek nemes szívű vadember. A cigány maradjon nektek kirekesztett, akiért lelkesedni lehet, akiért számon kérni lehet, akiért vádaskodni lehet. A cigány maradjon nektek egzotikum, és olcsó pénzért vehető szavazóbázis. Akiért számolatlanul lehet tanulmányokat, esszéket, glosszákat írogatni, filmeket rendezni.

Maradjatok oikofóbok.

Maradjatok balliberálisok.

(A posztot Dési János Hülye cigány című népszavás eszmefuttatása ihlette.)


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr594464979

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: “Hátha nélkülük többre mennénk” – 10 éves Kövér László köteles beszéde (audio link) 2012.04.25. 09:32:04

Kövér László “köteles beszédének” üzenete ez volt: aki nem tud csatlakozni a Fidesz-kormány hurráoptimizmusához, az legjobban teszi, ha saját maga likvidálja magát a kormány útjából. A Fidesz először tagadta Kövér kijelentését és perrel fen...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.04.25. 09:27:56

Nemzetgazdasági miniszterünk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám mind MSZMP-s, mind “demokrata” múltja alatt jó pénzt kapott azért, hogy igazgatott, elnökölt, kurátorkodott és tanácsokat adott. Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságá...

Trackback: Mennyibe kerül nekünk a Fidesz szabadságharca? (letölthető PDF tanulmány) 2012.04.25. 09:24:02

Naponta 700 millió, hetente 5 milliárd, havonta 20 milliárd, éves szinten pedig 250 milliárd forintba. Fejenként naponta több, mint 70, hetente 500, havonta 2000, éves szinten 25.000 forintjába kerül minden egyes magyar adófizető polgárnak a Fidesz sza...

Trackback: Mennyibe kerül nekünk a Fidesz szabadságharca? (letölthető PDF tanulmány) 2012.04.25. 09:24:02

Naponta 700 millió, hetente 5 milliárd, havonta 20 milliárd, éves szinten pedig 250 milliárd forintba. Fejenként naponta több, mint 70, hetente 500, havonta 2000, éves szinten 25.000 forintjába kerül minden egyes magyar adófizető polgárnak a Fidesz sza...

Trackback: Mennyibe kerül nekünk a Fidesz szabadságharca? (letölthető PDF tanulmány)) 2012.04.25. 09:23:28

Naponta 700 millió, hetente 5 milliárd, havonta 20 milliárd, éves szinten pedig 250 milliárd forintba. Fejenként naponta több, mint 70, hetente 500, havonta 2000, éves szinten 25.000 forintjába kerül minden egyes magyar adófizető polgárnak a Fidesz sza...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.24. 09:33:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

becsoccsent 2012.04.25. 08:29:44

annyira sajnalom a cikkirohoz hasonloan gondolkodokat: bizony, ha naluk egyazorszagegyatabor, akkor nyilvan aki nem jobber, az is csak ballibsi lehet.

na, vajon miert tart itt ez az orszag?

becsoccsent 2012.04.25. 08:33:24

@debreceni.blog: a linkedhez egy kiegeszites:

" Nincs szánalmasabb és veszélyesebb annál, amikor egy realitásérzékét vesztett, de hatalommal bíró és felfegyverzett páros megsebzett vadkanként túrja szét azoknak az életét, akiknek egyébként hatalmukat és fegyvereiket köszönhetik. "

ezzel nem is lenne semmi baj; csakhogy foleg azoket dulja szet, akik _nem_ ra szavaztak.

röhögő 2012.04.25. 08:34:40

Különben a címért miért nem tépnek téged ízekre a jobbosok? Most hazaárulózzalak le érte? Ha ballib lennél, már a neked estek volna ezért a címért. Érdekes, hogy ballibsizel, senki sem basztat téged ezért.
Fura világ nem? Te hülye magyarozhatsz, Kertész nem.

TH 2012.04.25. 09:13:00

@Never: "
Utána pedig én sajnáljam és támogassam az ő gyerekét. Nos, nem. Én az én gyerekeimet támogatom, minden erőmmel. "

Mi szolgálja a te gyerekeid életét hosszútávon? Ha a társadalom erősen kettészakad vagy ha az állam igyekszik az idióta családok elzüllött gyerekeit valamivel helyesebb utakra terelni?
Hagyja az állam, hogy a szegénységben élő cigányok megtartsák saját "kultúrájukat" (amennyiben a lopás annak számít), vagy költsön pénzt arra, hogy megpróbálja megnevelni a következő generációjukat arra, hogy van jobb út is, és előnyösebb lehet, ha inkább tanul, és munkát keres utána?

2012.04.25. 09:23:38

Az előzménytől függetlenül is jó poszt.

A libsik meg nyalják csak tovább fligejauf, meg a valahol felsíró cigánybűnözőik seggét.

Matróz Kommandó 2012.04.25. 09:23:50

Megnyugtató olvasni a személyeskedő ballibsi hozzászólásokat. Találva érzik magukat.
No üdv, én már csak egy kávét kérek.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.04.25. 09:25:15

Bevallom, magyarnak születtem. Majd három évtizeden át magyarként küzdöttem, dolgoztam, magyarként csaltam az adót, magyarként fizettem le a rend őrét, ahogy azt a furfangos, találékony magyar ember kollektíve teszi. Magyarként vártam a rendszerváltást, magyarként vártam hogy majd jobb lesz. Magyarként megdöbbentem azon, hogy más magyar honfitársaim milyen fröcsögő gyűlölettel viseltetnek többi honfitársuk iránt. Magyarként elszégyelltem magam, ahogy újraéledt a rasszizmus, az antiszemitizmus. Magyarként égni kezdett a pofám az amerika-, európai unió, és világellenességen. Magyarként megértettem, hogy a hirös nobel dijas feltalálóink csak akkor lettek magyarok, amikor innen elmenekülve külföldön elértek valami világhirüt. Mert itt nálunk ők csak büdöszsidók lettek volna. Magyarként sokáig nem mertem a történelemkönyveinket olvasni, hogy ne szégyelljem el magam még jobban. De aztán olvasni és tanulmányozni kezdtem, nem csak ez egyoldalú propagandát, amit a komenizmusban az iskolában tanitottak, hanem minden oldalból, irányból. És azóta még jobban szégyenkezem. Feladtam, nem reménykedem, mostani kormányunkat látva minden hitem is elszállt. Magyarként nem tudok azonosulni azon honfitársaimmal, akik arra legbüszkébbek, hogy magyarok. Mert magyarnak születni, ebben a kultúrában felnőni nem az egyén választása, nem egyéni küzdelem kérdése. Családunkat, kultúránkat, anyanyelvünket szülőhazánkat nem mi választjuk meg. Erre csak az lehet büszke, aki hozzá is tesz ehhez. De aki csak elvesz? Aki kirekeszt? Mert aki csak arra büszke, hogy magyar, akinek csak annyija van, amiről nem tehet, az mindenki mástól mindent el akar harácsolni. Én ezzel a magyar identitással nem tudok azonosulni. Szégyenkezem az újraéledő keresztény szekták, a politikába jutott, teokráciát megvalósitó, olasz fasiszta stilusban oligarchiákat épitő rendszer miatt. Maradok liberális, progressziv, gondolkodó, független. Nem állok be a polarizált, egyszerre lépő, agymosott, újvallásos ájtatos zombik sorába. És ha én liberális gondolkodóként nem lehetek magyar, ha ez azt jelenti, hogy értelmes, gondolkodó emberként automatikusan kizárom magamat a magyarság soraiból, akkor köszöntem szépen, a viszont látásra: ezennel lemondok az állampolgárságomról!

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2012.04.25. 09:25:48

Tényleg muszáj volt egy rossz cikkre egy rossz poszttal válaszolni?

hungarisztan 2012.04.25. 09:28:14

A szerző egyike lenne az ún. (figyelem! oximoron következik!) „konzervatív értelmiségnek”? Én a blog szerkesztői helyében durván szégyellném magam (szerzőtől ez nem elvárt, mint ahogy egy tyúktól sem várjuk el, hogy tudjon sakkozni).

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2012.04.25. 09:36:50

@Munchausen:
Igazad van, első sorban embernek kellene lenni. De az orbáni sunyi politika tette ezt a kis porszemnyi népet, gőgössé, nagyképűvé, világmegváltóvá, pökhendivé, lassan közútáltá. Én világpolgár szeretnék lenni, a normális magyar hazában!

Meddig tűrsz még gyáva magyar, mi kell, hogy kézbe vedd a sorsod?
Asszisztálsz a törpe seggszájúnak, közben tönkre megy a hazád, az életed, a családod? Szidja az EU-t közben könyörög és kettősbeszél a hitelért.
Sose látott szégyenpadra kerültünk, miközben a demokráciát is a sárba tiporják.
Ennyire gyáva, pipogya alak vagy jobb a megalázottság, a földbe döngölés, kiszipojozás?

Nem kell fideszes módra TV székházat felgyújtani, tankot lopni, de azért tehetnél már valamit a jobb sorsodért.

Orbán=Gyurcsány takarodj, s a haza fényre derül, de neked is tenned kell érte most azonnal!

IdomitottFoka 2012.04.25. 09:37:22

Aron M, neked elment az eszed.

Putyilov gyári melós 2012.04.25. 09:39:36

"Maradjatok identitászavarosak."

Ugyan milyen konzervatív lehet egy rakás putriból, disznóólból, nyomorból gyerekkorban kivakart pártállami uborkafára felsegített janicsárból?

Egy pszichológus készségesen elmagyarázza, hogy ilyen mértékű civilizációs,kulturális ugrást nehezen visel el az emberi elme, hatalmas identitászavarral jár, kisebbrendűségi komplexusokat és maradandó személyiségi károsodást okoz!

Ezt látni a magyar giccses nylonkonzervatívoknál, a Fidesz-KDNP vezetőinél.

Identitászavarosok, visít belőlük a kisebbrendűségi érzés és végtelenségig frusztráltak, agresszívek, mentális sérültek.

magyar ember teli szájjal 2012.04.25. 09:40:25

Mi ez a baromság? Orbán tevékenysége is vastagon okozza a lemaradásunkat.

Putyilov gyári melós 2012.04.25. 09:46:47

@Putyilov gyári melós:

Érdemes elgondolkodni az 1940es évek végi viccen:

"A miniszteriális főelvtárs felesége egzecíroztatja a takarítónőt, aki visszafelesel és erre kifakad a főelvtárs tudatlan-iskolázatlan felesége:
Julis, ha nem a kommunisták lennének hatalmon, akkor méltóságos asszonynak kellene szólítanod, megpofozhatnálak és kihívhatnám rád a csendőrt!"

Iszonyatosan aktuális ez a vicc Orbánra és uborkafára felkapaszkodott bugris társaságára!

bruhahahahihihi 2012.04.25. 09:57:05

ORBÁN MOTTÓ: "Aki nincs velünk AZ NINCS!"
Na..ezért még kapsz kis gonosz hataloméhes törpe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jobb ha tudod:(filozófiai tézis)
A Nincs-ben benne van a "Van". Tehát a Nincs is van !!!!!!!---és sokkal többen vannak, mint a " veletek lévő hűbéres seggnyalók!!!!!!!!

Amatőr 2012.04.25. 09:57:40

@TH:""" Hagyja az állam, hogy a szegénységben élő cigányok megtartsák saját "kultúrájukat" (amennyiben a lopás annak számít), vagy költsön pénzt arra, hogy megpróbálja megnevelni a következő generációjukat arra, hogy van jobb út is, és előnyösebb lehet, ha inkább tanul, és munkát keres utána?""""

Az elmúlt két évtized regnáló kormányai rengeteg pénzt költöttek arra, hogy a honi cigányság megtarthassa sajátos kulturális szokásait és konzerválja az etnikai ellentétet. Egy igénytelen, szocializálatlan plebsz könnyebben befolyásolható, másrészt ma is igaz; oszd meg és uralkodj.

bruhahahahihihi 2012.04.25. 09:58:13

EL LESZ KAPVA A KIS NEMZETI SZARJANKÓ!

EZT A KÉT ÉVET NEM ÚSSZA MEG !!!!!!
Meg lesz döntve DIKTATÚRA ( mert a diktatúrát leváltani demokratikus úton nem lehet, azt csak megdönteni lehet) ÉS KEMÉNY ELSZÁMOLTATÁS ÉS LESZÁMOLÁS LESZ.
( már hosszú a lista)

bruhahahahihihi 2012.04.25. 09:58:58

EMBEREK!!! Csak egyetlen ADÓ elfogadható a LÁZADÓ !!!!!!!!!-de sürgősen...a kormányt el lehet és el kell zavarni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TH 2012.04.25. 09:59:17

@Amatőr: és a Dési-féle cikkben szereplő iskola is ezt a célt szolgálja (én nem tudom, nem követtem az eseményeket)? A kérdésem általános volt, nem azt akartam megvitatni, hogy az elmúlt 20 év kormányai megfelelő módon kezelték-e a problémákat.

bruhahahahihihi 2012.04.25. 10:01:08

A KETTŐS MÉRCE blogoló nem tűri ha a kis seggdugaszt szidják, ezért ide írom a kommentet az " ORSZÁG MEGOSZTÁSÁVAL kapcsolatban a HATALOMÉRT:

AZ ORBÁN OSZTOTTA MEG, (USZITOTTA, KETTÉ AZ ORSZÁGOT A HATALOMÉRT ) A 22 ÉV ALATT.
2006 ban kijárt a Kossuth térre a Fidesz Banditák közül valaki minden nap egy Fideszes barom a jobbikos csőcseléket uszítani...Vekker Viktor is....( 72 óra- vekker Viktor, és a kormányt el lehet zavarni, mondta a szövegeket a rohadék Orbán ....stb.)
MÁRA MÁR ÚGY OSZTJA KETTÉ AZ ORSZÁGOT A KIS SZARJANKÓ, HOGY Aki nincs velünk AZ NINCS. Eljutott idáig.
FELELNI FOGSZ..ÉS A TERRORELHÁRITÁSOD SEM MENTHET MEG !!!!!

belekotty 2012.04.25. 10:04:26

@bruhahahahihihi: Te provokátor vagy? Genetikailag nem lehetsz ennyire hülye, max génmódosítással.

Putyilov gyári melós 2012.04.25. 10:05:47

@imperial:
Ne búsulj, kinyalandó segg neked is akad!
Kulcsi, balatonakarattyai, győri konzervatív-jobboldali-magyarbűnözők :O)))

És különösen Breivik a norvég mészáros, aki Orbán Magyarországát tartja példaképnek.

Putyilov gyári melós 2012.04.25. 10:08:22

@Amatőr:
És mennyit költöttek az elmúlt 2 évtizedben a magyar felsőközéposztály, a burzsoázia megteremtésére?

Hitel, adóbevétel nem vész el, CSAK ÁTALAKUL MAGÁNVAGYONNÁ!

bruhahahahihihi 2012.04.25. 10:08:27

@belekotty: psszt.!!!!
..te csak nyaljad a az orbán seggét...ez a dolgod.. s tele szájjal ne " kotyogj bele":)))) hehe
Tiszta szar a pofád...ha hogy a fideszes elviseli ha a hátán fát vágnak, vagy leszarják a pofáját...hmm...hát ezért vagy Fideszes nem? Ez a dolgod:)

bruhahahahihihi 2012.04.25. 10:11:01

@Putyilov gyári melós: hogy ez a Brevik nem tudott Magyarországra jönni a Bibó kollégisták "szülinapi" ünnepére...ott lövöldözhetett volna kicsit:))))) s a Magyar Nép megszabadult volna minden bajtól:))))

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.04.25. 10:18:04

te nem konzervatigv vagy, hanem siman rasszista.
egy europai konzervativ szajon vagna ezert. a nemet keresztenydemokratak jo esellyel kizarnanak a soraikbol es nyilvanosan hatarolodnanak el es kernenek bocsanatot miattad minden konzervativ neveben.

belekotty 2012.04.25. 10:18:56

@bruhahahahihihi: Olyan vagy mint a narancsvarangyok. Azt hiszed aki hülyeségnek gondolja amit csinálsz, az rögtön csak orbánista lehet.

Putyilov gyári melós 2012.04.25. 10:21:35

Nesztek elvtársak, ez a magyar konzervativizmus:

Pofátlan végkielégítések: fideszeseknek szabad?
velemenyvezer.blog.hu/2012/04/25/pofatlan_vegkielegitesek_a_fideszeseknek_mar_szabad

Felvesznek az elvtársak a bőgatyára egy Bosch öltönyt és azt hiszik, hogy ők a konzervatívok, mert kezükben a barlangból hozott szakóca.

ÚGY ÁLL RAJTUK A KONZERVATIVIZMUS, MINT TEHÉNEN A GATYA!

Mária 2012.04.25. 10:25:11

Mi baja a posztolónak azzal, hogy Dési kiállt egy CIGÁNY-iskola mellett?

Mi baja a posztolónak azzal, hogy ebben az országban vannak, akik kiállnak olyan alapvető értékek mellett, amelyeket az Orbán-rezsim nem tart értékeknek?

Talán csak nem az a baja a posztolónak, hogy vannak még ebben az országban józanul GONDOLKODÓ emberek, akik veszik a bátorságot és névvel, elérhetőségeikkel állnak ki a BIBLIÁBAN is tanított ÉRTÉKEK mellett, amelyek a Fidesz-rezsim szemében - Jézus tanításaival szembemenve - nem számítanak értékeknek?

Nem sorolom fel tételesen ezeket az értékeket, amelyekre céloztam.

Tessenek forgatni a Szent Biblia című szakirodalmat.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.04.25. 10:26:50

Megéri a bloggazdának hülyének lenni?
Vagy csak jól fizet a HATALOM? Akkor viszont szimpla kurva csak.
Szerintem a KONZERVATÍV szót sem érti a szerencsétlenje.

Szamiz67 2012.04.25. 10:27:52

Ez az írás szimplán gyenge, semmilyen szintet nem üt meg, így felesleges is az esetleges mondanivalón elmélkedni, nem is értem minek kellett ezt megjelentetni...

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.04.25. 10:32:30

Remek írás! Keményen betalált a buziknál, sírnak is. :))

kalandfereg 2012.04.25. 10:34:59

A poszt persze tele van csúsztatással, de csak ezt emelném ki:

"Maradjon nektek a hungarikum röhejnek, a magyar termék égőnek, a magyar vállalkozó élhetetlennek."

A Hungarikum az röhej lesz és a magyar termékeket pedig senki nem fogja előnyben részesíteni, amig a jelenlegi és ahhoz hasonló szabályozások formájában vannak ránk kényszerítve, úgy, hogy azon az átlagemberek rosszul, a tűz közelében ülők pedig igen jól járnak.

A magyar vállalkozó meg nem élhetetlen, csak már a rendszerváltáskor beléfojtották a kibontakozás esélyét azzal, hogy az országot hagyták lerohanni a külföldi multik által, továbbá biztosították a teljesen emberidegen vállalkozói környezetet, magas adók, bonyolult, bürokratikus ügymenet, stb. segítségével.
Széllel szemben pisál itt mindenki, aki ebben az országban vállalkozóként boldogulni akar. Itt nem esik le senkinek, hogy ha valaki vállalkozásba kezd, az mindenki másnak is jó a környezetében, az országban.
És nem nagyon veszem észre, hogy ezen azóta egy kormány is érdemben változtatott volna, függetlenül attól, hogy baloldali, vagy jobboldali.

ビンセント・ベガ 2012.04.25. 10:36:18

Ez után a remek cikk után jöhetne esetleg a ún. konzervatív értékekről is egy.

Szánalmas.

bioLarzen 2012.04.25. 10:36:46

@Tilikov: "és mi ez a rejtett rasszizmus?"

Én rejtett rasszizmust nem látok ebben a cikkben. Teljesen nyíltat igen, rejtettet nem.

bio

bioLarzen 2012.04.25. 10:37:43

@ビンセント・ベガ: Elképzelhető, hogy a cikkíró ezt a gondolkodásmódot tartja konzervatív értéknek.

bio

gono 2012.04.25. 10:47:55

egy beteg ember ír ilyet

f10 2012.04.25. 10:48:14

@Never: Ha azt szeretnénk, hogy a roma polgártársak is így éljenek, ilyen szépen és értékesen, ahogyan Te és kis családod, akkor a segíteni kell nekik.
A konzervatív nemzeti oldal elképzelései alapján ezt, olcsó közmunkával, munkatáborokkal (jobbik), jegyrendszerrel, a gyermekek nevelőotthonba zárásával (jobbik), a családok feldúlásával, a hogyományos roma tásadalom maradványainak erőszakos eltörlésével kell elérni.
A konzervatív nemzeti felfogás szerint, a roma nem képes a társadalomba beilleszkedni, ezért jogunk van őt oda kisbaltával belefaragni. Az eu most valami hasonlót tesz a magyarokkal, akik az ő felfogásuk szerint az európai értékrendbe képtelenek beilleszkedni. Hálásak lehetünk, hogy nem a konzervatív nemzeti felfogás szerint teszi.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.04.25. 11:00:00

nem az a gond, hogy a szerző ostoba, mint a föld, hanem, hogy ezt büszkén hirdeti, és nincs egy barátja sem, aki szólna, hogy lazíts küsdedet, mert nem veled röhögnek, hanem rajtad, tesó.

persze az egész köpedelemnek a konzerv szemlélethez pont annyi köze van, mint a kormánynak a polgári habitushoz.

brávó.

Matróz Kommandó 2012.04.25. 11:01:21

@f10: Te el is olvasod amit írsz? Legalább magadnak ne mondj ellent!

Matróz Kommandó 2012.04.25. 11:02:46

@mcs: Az érvek ellenérvek magasröptű csatája ez. Szinte szárnyal.

Fatal Error! System Halted! 2012.04.25. 11:03:39

Van némi igazság a posztban, de legjobban azzal értek egyet, hogy:

a magyar az hülye.

dennisthemenace 2012.04.25. 11:09:51

@Putyilov gyári melós: Nem keverted ossze a Bosch gyújtógyertyát a Boss oltonnyel?..:-)

Egyasokkozul (törölt) 2012.04.25. 11:12:10

Tegnap vettem volna egy kis doboz áfonyát a kedvenc zöldségesemnél.
Mondja 1500. Mondom kilója? Nem, a 125 grammos doboz tartalma.
Bécsben ez kevesebb, mint két euró, 600 forint.
Valóban vannak gondok.

turulpina 2012.04.25. 11:16:55

A két legjobb dolog a telefonadóban, sárgacsekkadóban:

1. ezt végre a jobbosok is megérzik a bőrükön, nem lehet multikat, bankokat kiröhögni, passzolni;

2. csak maguknak köszönhetik, annak az álkonzervatív maszlagnak, aminek bedőlve ezt az aljas bandát (aka fidesz) az országra szabadították.

Mária 2012.04.25. 11:18:10

@Fatal Error! System Halted!:

"a magyar az hülye."

Főként az az első generációs fiatal értelmiségi réteg a kártékony az egész társadalom számára, amelyiket valami megveszekedett, erőszakos bizonyítási kényszerrel verte meg az isten, ahelyett, hogy türelemmel és alázattal áldotta volna meg ahhoz, hogy tanuljon, fejlődjön és fel tudjon nőni a feladatához.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.04.25. 11:21:26

Ennek a bejegyzésnek nincs semmi értelme. Kár folt az írónak rá időt pazarolnia.

turulpina 2012.04.25. 11:22:20

@bioLarzen: tekintettel arra, hogy magyarországon tényleg ezt tartják konzervatív értékrendnek, akik ma jobbosként definiálják magukat.

abaka 2012.04.25. 11:22:58

Cseppet sem stereotipiakon alapulo, remek, konstruktiv iras, ami igazi problemamegoldo, nyitott elmere vall. Reszleteiben is megmosolyogtato, de azert megis csak egeszeben ut igazan.

f10 2012.04.25. 11:27:46

Igen ,általában többször is elolvasom, leginkább azért, mert nem bízom a helyesírásomban. Sejtem mire gondolsz, de azért használtam a HASONLÓ jelzőt. Amit az eu most csinál annak több értelmezése is van jelenleg a ma m.o.-on.

turulpina 2012.04.25. 11:33:11

Ha összerakjuk egy csokorba a mai magyar jobboldal prominens képviselőit, még az is kijöhet, hogy a posztoló felfelé húzza az átlagot:
- Semjén Zsozsó;
- Orbán Viktor;
- Schmitt Pál;
- Lázár János;
- Selmeczi Gabriella;
- Bencsik András;
- Kövér László;
- Deutsch Tamás;
stb.

Akiket ilyen elmék képviselnek, ilyen géniuszokat választanak következetesen képviselőjüknek, azok ám a konzervatívok. Magyarkonzervatívok.

Ahogy a foci és a magyarfoci, úgy van a konzervativizmus és a magyarkonzervativizmus is egymással. Pont úgy.

mement 2012.04.25. 11:34:25

Birom az ilyen jobboldali jellemhibas sirankozast. Nehogy eszrevedd hogy az elmult 2 evben a ballibek teljes szcenaja a bekasegge ala kerult, es a hazai kozeltre valo befolyasuk a nullahoz inkabb kozelebb van mint az egyhez.

Persze vilagos, begyakorolt, jolmegtanult paneleket visszaokadni sokkal halasabb feladatt Orban Viktor szolgalataban, mint relevans kritikakat eloadni, a orszag erdekeben.

mement 2012.04.25. 11:35:41

@turulpina:` Ahogy a foci és a magyarfoci, úgy van a konzervativizmus és a magyarkonzervativizmus is egymással. Pont úgy.`

Haha:) Talalo meglatas

dark future · http://www.andocsek.hu 2012.04.25. 11:35:54

Kedves Posztoló, aludd ki magad, mindenkinek jót teszel vele :).

Putyilov gyári melós 2012.04.25. 11:37:09

@Tilikov:

Ugyan mitől volna a posztíró konzervatív?

Köze nincs a konzervativizmushoz.

Díszmagyarkodik, miközben a konzervativizmus intenacionalista eszme, uralkodóházak, főurak internacionális családi összefonódásán alapuló elitideológia, amelynek a mai Magyarországon se gyökerei, és semmilyen hagyományai nincsenek.

Ma Magyarországon a konzervativizmus egyenlő a SZTÁLINI KOMMUNISTA KONZERVATIVIZMUSSAL, élcsapatnak hiszik magukat, akik irányításra születtek.

De csak bolsevikok, erőszakos, agresszív, népre rátelepedő, harácsoló Lenin fiúk, akiknek a primitív gyűlöletkeltés és az "Oszd meg és uralkodj" a fő eszközük!
Ezért fizeti őket az APO(gyengébbek kedvéért: Agitációs és Propaganda Osztály)

aGota 2012.04.25. 11:38:29

Miközben nagyon objektív akartál lenni a kosaras és szumós példáddal, nem vetted észre, hogy mindezekkel a remeknek tűnő példákkal párhuzamba állítva a szegény sors és a továbbtanulás esélyével nem teszel mást, mint azt mondod, ahogyan a magasság és a testalkat genetikailag meghatározott, úgy a szegény sors és a felemelkedés lehetősége is. Erősítve ezt a gondolattársítást azzal, hogy vegyük már észre ez nem magyar sajátosság, hanem az egész világon így van. Ezek nagyon veszélyes és sötét gondolatok. Erdő Péter is ez ellen emelte fel a szavát. Lehet, hogy már későn.

Dr. No 2012.04.25. 11:40:12

Mi lesz a következő "poszt"? Egy teleszart vécé fényképe? Egy kistányér, televerve gecivel? Hm?

peterta 2012.04.25. 11:42:50

Nem értem:
1. Miért egalitárius az, aki támogat egy iskolát, ami segít néhány embernek, hogy felzárkózzon és kevesebb gondot okozzon a többieknek?
2. A cigány része a magyar nemzetnek?
3. A magyar termék automatikusan olcsóbb és mi azért fizetünk sokat, mert külföldi szart fogyasztunk?
4. Szerintem ha valaki akár egy cigányt is képes olyan állapotba hozni, hogy magát képes legen legálisan eltartani, normális életet élni, az nekünk tesz szívességet, nem neki, aki pedig ezt megakadályozza az nemzete ellen van. Szerinted én is gúny tárgyává teszem nemzeti értékeinket?
5. A baloldali, a liberális esetleg a jobboldali, konzervatív stb. kifejezések (ízlés szerint válogatva) azok szitokszavak, mételyező eszmékre utalnak?
6. Aki baloldali az már liberális is? Láttál te már kommunistát közelről?
7. Aki liberális az baloldali is egyből? Nem követhet jobboldali értékeket? Esetleg buzi is?
Elég zavaros írás. Valaki bántott?

Putyilov gyári melós 2012.04.25. 11:47:28

@peterta:
"Láttál te már kommunistát közelről?"

Elmegy a posztíró elvtárs egy Fidesz összröffre és mást se lát :O)))

turulpina 2012.04.25. 11:51:23

@peterta: "Elég zavaros írás. Valaki bántott?"

Szerintem leesett neki, hogy a sárgacsekk- meg a telefonadót már ő is fogja fizetni, nem csak a szemét oligarchák.

És tán az is leesett neki, hogy mindezt Mr. Söralátétnek köszönheti. ;)

Így aztán megpróbált szellemi fölénybe keveredni a zelmúltnyócév felett, bánatában, csokievés helyett. Inkább kevesebb sikerrel. ;)

Mária 2012.04.25. 11:53:00

@aGota:

"nem vetted észre, hogy mindezekkel a remeknek tűnő példákkal párhuzamba állítva a szegény sors és a továbbtanulás esélyével nem teszel mást, mint azt mondod, ahogyan a magasság és a testalkat genetikailag meghatározott, úgy a szegény sors és a felemelkedés lehetősége is."

DEHOGY NEM VETTE ÉSZRE.

A Fidesz nyíltan vállalt ideológiája a kasztrendszer, ami alulról felfelé átjárhatatlan, csak fentről lehet lejjebb csúszni, lentebbről felemelkedni nem lehet.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.04.25. 11:59:21

@Putyilov gyári melós: ""Maradjatok identitászavarosak."

Ugyan milyen konzervatív lehet egy rakás putriból, disznóólból, nyomorból gyerekkorban kivakart pártállami uborkafára felsegített janicsárból?

Egy pszichológus készségesen elmagyarázza, hogy ilyen mértékű civilizációs,kulturális ugrást nehezen visel el az emberi elme, hatalmas identitászavarral jár, kisebbrendűségi komplexusokat és maradandó személyiségi károsodást okoz!

Ezt látni a magyar giccses nylonkonzervatívoknál, a Fidesz-KDNP vezetőinél.

Identitászavarosok, visít belőlük a kisebbrendűségi érzés és végtelenségig frusztráltak, agresszívek, mentális sérültek."

nagyon jó.

Fatal Error! System Halted! 2012.04.25. 12:00:16

@Mária: "Főként az az első generációs fiatal értelmiségi réteg a kártékony az egész társadalom számára, amelyiket valami megveszekedett, erőszakos bizonyítási kényszerrel verte meg az isten, ahelyett, hogy türelemmel és alázattal áldotta volna meg ahhoz, hogy tanuljon, fejlődjön és fel tudjon nőni a feladatához."

Nos erről mindig Kocsis Máté jut eszembe, a hajléktalanok nagy barátja.
A korábbiakról meg Rogán.

gigacherry 2012.04.25. 12:02:06

"Aki ma Magyarországon magyarnak születik, annak az esélye arra, hogy kétségbe vonják nemzeti érzését, múltját, jelenét, jövőjét, jóval nagyobb, mint a máshol élőknek."

Ezt most hogy érted? Az enyémet rendszeresen kétségbe vonják (pl, erdélyiek) pedig balliberális vagyok. Most akkor az a nem jó, ha kétségbevonják, vagy az a nem jó, ha az ember balliberális, vagy mi a nem jó? És mi a jó? Nem igazán értem, mit szeretnél.

Putyilov gyári melós 2012.04.25. 12:06:37

@turulpina:

Azért a szemét oligarchákra vigyáz a janicsárkormány.
Nálunk fordított Tobin adó lesz, 30 ezer Forintban lesz maximálva!

Nehogy már milliárdok átutalásánál túl sokat kelljen fizetni az oligarcha elvtársaknak!

egyatlagosfelhasznalo 2012.04.25. 12:14:25

A kedvenceim ezek a komcsi agitpropon szocializálódott pártkatonák, akikbe beleverték, hogy hazaszeretőnek, hazafiasnak lenni csúnya dolog, mert ellentétes a kommunista internacionalizmus szellemével. Aki a magyarkodást és a hasonló paneleket használja, mind megkapta az adekvát agymosást. Meg is látszik a színvonalukon meg a stílusukon.

turulpina 2012.04.25. 12:17:33

@gigacherry: "mi a nem jó? És mi a jó? Nem igazán értem, mit szeretnél. "

Az egykulcsos szja, az jó. A gazdasági szabadságharc, az is jó.

A megszorítás nemjó (szerencsére nincs, különben viktor mondtavolna). A zelmúlt8év semjó.

Never 2012.04.25. 12:23:55

@f10: "Mi szolgálja a te gyerekeid életét hosszútávon? Ha a társadalom erősen kettészakad vagy ha az állam igyekszik az idióta családok elzüllött gyerekeit valamivel helyesebb utakra terelni? "

A céllal maximálisan egyet tudok érteni, nem kérdés, hogy jobb az, ha nem kell az embernek félnie, ha be kell mennie a Szigony vagy a Népszínház utcába.

A gondom a gyakorlati megvalósítással van. Az elmúlt 22 évben nem folyt, hanem ömlött a pénz felzárkóztató programokba, ehhez képest meg kell nézni, hogy milyen eredménnyel vagy annak hiányával. És ez nem függött az éppen mikori politikai szélkakas irányától.

Ehhez érdemes hozzátenni, hogy az "átkosban" óriási erőfeszítéseket tettek a cigányság integrálására (óvodák, iskolák, munkahelyek, ösztöndíj, élőmunka-igényes programok), amiknek szociálisan nézve elhanyagolható nyoma sem maradt mára, holott legalább két, de inkább három generációt érintettek. Ha ez egy kísérlet lenne, akkor azt lehetne mondani, hogy "eredmény: egyértelmű nulla korreláció"

Putyilov gyári melós 2012.04.25. 12:26:49

@gigacherry:

Nem érted az ő gondolkodásukat.
Orbán 15 éve azt mondja, hogy csak az számít magyarnak, aki az ő magyarságból kiszakított POLITIKAI TÖRZSÉNEK, POLITIKAI NEMZETÉNEK a tagja.

Csak épp ez a politikai törzs már nem magyar, hanem orbánista nemzet, amelynek mindig megvannak legfőképp a magyar nemzetből kijelölt ellenségei.

Szocik, liberálisok, Orbánnak be nem hódoló jobbosok, munkanélküliek, rokkantnyugdíjasok, pedagógusok, hajléktalanok, szegények, öregek, betegek vagy épp most a cukorbetegek.

Orbán a giccses kertitörpés konzervativizmussal, nemzeti cukormázas lózungokkal leöntött harcait majdnem mindig a magyar nemzet különféle csoportjai ellen vívja, méghozzá az internacionális kozmopolita neoliberalizmus-neokonzervativizmus nevében, Milton Friedmann és Friedrich Hayek tankönyvei alapján!

Csak úgy tudja egyben tartani a nyájat, ha folytonosan újabb és újabb csoportokat jelöl ki a politikai törzsének a magyar nemzetből gyűlölendő ellenségnek.
hu.wikipedia.org/wiki/Csoport_(pszichol%C3%B3gia)

Putyilov gyári melós 2012.04.25. 12:31:57

@Never:
"Az elmúlt 22 évben nem folyt, hanem ömlött a pénz felzárkóztató programokba, ehhez képest meg kell nézni, hogy milyen eredménnyel vagy annak hiányával."

Ez egy önfelmentő, önigazoló hazugság, projekció, neoliberális propaganda!
A magyar felsőközéposztály, a magyar burzsoázia megteremtésére a fenti összegek százezerszeresei mentek.

Mi is az eredménye?
Egy xarházl senkiháziakból álló végtelenségig önző szociopata, szociáldarwinista politikai-gazdasági elit!

Perez Trojka 2012.04.25. 12:33:29

@Magyar Vitéz: +1
Tökéletesen megfogalmaztad, amit én is érzek, gondolok. Tisztelet érte!

Never 2012.04.25. 12:33:52

@f10: "A konzervatív nemzeti felfogás szerint, a roma nem képes a társadalomba beilleszkedni, ezért jogunk van őt oda kisbaltával belefaragni."

Nem itt van a gond, tőlem mindenki úgy él, ahogy akar, amíg másnak nem árt. Ez minden társadalom alapja, és nem csak a konzervatív, hanem a liberális szemlélet egyik alapköve is.

A többségi társadalmi normák egyértelmű és tudatos megszegése (finomabban: figyelmen kívül hagyása) által egy népcsoport kifejezi azt, hogy nem kíván ezek keretei között élni. Mivel felnőtt emberekről van szó, akiknek a belátási képessége nem korlátozott, ennek a következményeivel is együtt kell élniük.

Hozzáteszem, hogy meg kell nézni, hogy egy-egy nagyvárosban hol van a legtöbb, 30 millió forint feletti gépjármű. Sokszor lerágott csont, de én pl. nem láttam még máshol Mercedes S65 AMG Lorinser-t, mint egy cigánytelep mellett (hófehér, vadiúj). Sajnos a neten nem találtam hozzá árat, de százmillió körüli árról beszélünk. Ja, és volt mellette kér Audi S8, valamint egy M-csomagos BMW X6 is. Az X6-ból az asszonyok szálltak ki, mert azoknak talán az nem derogált... Ez így összesen több, mint kétszázmillió forintnyi autó, egy családnál. Bérből, fizetésből. Nem ismerek olyan idióta bekokózott újgazdagot, aki ennyire rázná a rongyot - és akkor ne irritálja az adózó többséget, ugye?

Never 2012.04.25. 12:38:10

@Putyilov gyári melós: "Ez egy önfelmentő, önigazoló hazugság, projekció, neoliberális propaganda!"

Yepp, biztos. Akkor valamiféle fata morgana volt, ami a postás volt az egyetlen ember, aki bemehetett bántatlanul egyes városrészekbe, mert ő hozta a "segíííjt". Az is csak propaganda, hogy milliárdok mentek telepfelszámolásra és felzárkóztatásra (és a költségvetési törvény ezen szakaszai csak a Sas-kabaré alapjainak megteremtésére szolgálnak).

Félreértés ne essék, a II. és XII. kerület jelentős részének a Holdra történő kilövéséhez lenne párezer szabad forintom, ha gyűjt valaki. A II. kerület viszont az adómat lopja, míg a brazil tesók bemásznak a kerítésen éjszaka és retteghetek, hogy a feleségem kiviheti-e még sötétben a szemetet a kukáig, mert véletlenül találkozik valakivel, aki leüti vagy leszúrja.

Putyilov gyári melós 2012.04.25. 12:38:58

@Never:
"Nem ismerek olyan idióta bekokózott újgazdagot, aki ennyire rázná a rongyot - és akkor ne irritálja az adózó többséget, ugye?"

Akkor te még nem hallottál Lézer Jánosról!

15 éve még könyörgő levelet írt a szoci haverjainak, hogy adjanak neki valami munkát, mert olyan szegény, hogy lyukas a zoknija és nem tud iskolába járni.

Életben nem dolgozott, soha nem élt bérből-fizetésből, mégis volt időszak, hogy két Audit is közpénzekből tartottak fenn neki!

Never 2012.04.25. 12:42:29

@Putyilov gyári melós: "Akkor te még nem hallottál Lézer Jánosról!"

De igen, és rühellem is. Ettől még ha szembejönne az utcán, nem kellene átmennem a másik oldalra, mert félek, hogy ki akar rabolni (az adótörvények helyszíni végrehajtása még nem jött divatba... :))

Egy borsodi faluban ellenben szőlőkaróval úgy agyonvernek, mint a huzat, mert nem tetszik nekik a pofád.

Erre esetleg valamilyen politikai érv, ami az agyatlan trollkodáson túlmutat?

nemjogasz 2012.04.25. 12:43:24

Mit is mondhatnék...
Ki vonja kétségbe a kedves posztoló magyarságát? Inkább az ún. "magukféle" szokta kétségbe vonni az ún. zsidóbuziballiberáliskommunisták magyarságát, azthiszem.
Az ún. "nemzeti" érzelműek szokták "kétségbe vonni nemzeti érzését, múltját, jelenét, jövőjét," például a szlovákoknak (ugye a jól ismert jobbos vicceshőbörgő szöveg, hogy nincs is olyan ország, hogy szlovákia).

"Aki ma Magyarországon él, jóval nagyobb az esélye arra is, hogy arányosan drágábban jusson hozzá javakhoz és szolgáltatásokhoz, mint a többi európai. "
Köszönhető ez például a Nemzeti (nagy N, termszetesen) eggyüttbűnhődés kúrmányának, a világbajnok 27%-os adókulcsával. De gondolom ez ballibsi hazugság, és csak a hazátlan, nemzetközi, kozmopolita, csúnya, rossz, fújfúj Eu miatt van, meg persze a multik meg a zsidók meg mindenki más miatt.

"Maradjon nektek a hungarikum röhejnek, a magyar termék égőnek, a magyar vállalkozó élhetetlennek."
Szerintem senki nem tartja röhejesnek a hungarikumokat, és a magyar terméket se égőnek. De nyilván nem fog 2-szer annyit fizetni senki egy termékért csak mert Magyar (nagy M, hiszen egy nemzeti érzelmű nem írja le kis m-mel).

A cigányokat meg legfeljebb a rózsadombon lakó 3db megélhetési jogvédő pátyolgatja.

Összefoglalva: a poszt gyönyörű gyűjteménye a "nemzeti" oldal téveszméinek és paranoid, üldöztetéses képzelgéseinek.

Putyilov gyári melós 2012.04.25. 12:43:26

@Never:
Te milliárdokról beszélsz, ÉN TÍZEZEZER MILLIÁRDOKRÓL!
Nem tudom, hogy egyáltalán érzékeled-e a nagyságrendi különbséget?

Ma pár ezer ember birtokolja a nemzeti vagyon közel 50%át.

25 éve mind csóró volt.

turulpina 2012.04.25. 12:44:22

@Putyilov gyári melós: Lézer úr tavaly nyáron ünnepelte kedélyes mulatság keretében, hogy megvan a 2. (!) milliárdja.
De mondja is, hogy mindenki ugye annyit ér, amennyije van. Hát ő jó sokat ér.

Putyilov gyári melós 2012.04.25. 12:46:11

@Never:
Kulcsi, Balatonakarattya, Sopron, Győr.

Kikeressem a linkeket vagy megtalálod magadtól?

Never 2012.04.25. 12:50:17

@Putyilov gyári melós: "Ma pár ezer ember birtokolja a nemzeti vagyon közel 50%át."

A helyzet nem helyes és nem igazságos - de el kell olvasni bármelyik ország történelmét (ajánlott irodalom különösen: angolszász országok) az eredeti tőkefelhalmozással kapcsolatosan (Anglia: bekerítések, Wales, Írország, Skócia, gyarmatok; USA: őslakosok, rabszolgák, ágyúnaszád-politika, társadalmi egyenlőtlenségek).

A most minden csapból ömlő álliberális-álbaloldali maszlag valójában azt eredményezi, hogy a nép fogja be a pofáját, dolgozzon szépen 8 órát, utána nézze a valóságsóóóót, fogyasszon és hízzon. Ezen pedig páran meggazdagszanak.

Nos, nálunk ez a szokásos félbalkáni, erőszakos, gyorsított formában zajlik - már másodszor 22 éven belül. Akik nem fértek oda 1990-94 között a fazékhoz, azok most tolakszanak... Ez az élet rendje. Akinek nem tetszik, menjen Szudánba, ott ha van egy pár tankod meg egy kisebb magánhadsereged, kikiálthatod magad akár császárnak is. És lelövetheted az ottani Lézer Jánost. Már ha akarod. És ha nem lőnek le előtte.

Never 2012.04.25. 12:53:32

@Putyilov gyári melós: "Kulcsi, Balatonakarattya, Sopron, Győr."

Szép helyek, mindenhol voltam már (bár Kulcs annyira azért nem szép). Győr és Sopron nagy kedvencem. A Vadkan-ban jó volt a kaja, de vizezték a piát (IMHO).

A gyilkosság-sorozat az embereknél elpattant idegeket jelzi - de ennek minden az oka, és semmi. Korábban öngyilkosságban voltunk világelsők.

Ja, és troll vagy, mert érvre nem válaszolsz érvvel, úgyhogy kérlek, hogy többet ne címezz nekem közvetlenül posztot, mert feleslegesen foglalod a biteket a telefononmon.

Putyilov gyári melós 2012.04.25. 12:54:57

@Never:

Tulajdonképpen arról beszélsz, hogy Magyarországot egy pár tízezer fős, lényegében megszálló hatóságként működő politikai-gazdasági elit gyarmatosította, gyarmatosítja és a bennszülött népet rabszolgaként kizsákmányolja, kifosztja.

ÍGY VAN!

Putyilov gyári melós 2012.04.25. 12:57:41

@Never:
Még elegánsan kimenekülni sem tudsz az önfelmentő, önigazoló szociáldarwinista, szociopata hazugságaidból:O))))

A telefonodat meg lexarom, vegyél bele nagyobb memóriát :O))))

Putyilov gyári melós 2012.04.25. 13:29:52

" És mi a jó? Nem igazán értem, mit szeretnél."

@turulpina:

" És mi a jó? Nem igazán értem, mit szeretnél."

„Négy láb jó, két láb rossz.” aztán a "Két láb jó, négy láb rossz"

"Most pedig, tette hozzá végül, felkéri a társaságot, hogy álljanak fel, és győződjenek meg róla, teli van-e a poharuk. - Uraim - fejezte be Mr. Pilkington -, uraim, emelem poharam az Állatfarm felvirágzására!

Erre kitört az általános éljenzés és lábdobogás. Napóleon annyira el volt ragadtatva, hogy elhagyta a helyét, és megkerülte az asztalt, csak hogy koccinthasson Mr. Pilkingtonnal, mielőtt kiürítette volna poharát. Mikor az éljenzés elcsendesedett, Napóleon állva maradt, és közölte, hogy ő is szeretne néhány szót szólni.

Mint Napóleon valamennyi beszéde, ez is rövid és velős volt. Ő is boldog, mondotta, hogy elmúlt a félreértések korszaka. Hosszú ideig olyan hírek terjengtek - és oka van rá, hogy azt higgye, ezeket az ellenség rosszindulata terjesztette, hogy ő és kollégái felforgatóan, sőt forradalmian léptek fel. Azt hitték róluk, hogy lázadást akarnak szítani a szomszédos gazdaság állatai között. Ennél mi sem esett távolabb az igazságtól! Egyetlen vágyuk most is, mint a múltban is, az, hogy békében élhessenek, és normális kapcsolatokat tarthassanak fönn szomszédaikkal! Ez a gazdaság, tette hozzá; amelyet szerencséje van kormányozni, szövetkezeti vállalkozás, és a birtokában lévő okmányok szerint a disznók együttes tulajdonát képezi.

Nem hiszi, mondotta, hogy a régi gyanakvásból még fennmaradt volna valami, de a gazdaság életében nemrégen történt változások bizonyára tovább fokozzák majd a bizalmat a gazdaság iránt. Az állatok eddig annak a bolondos szokásnak hódoltak, hogy egymást "elvtársnak" szólították. De ezt meg fogják tiltani. Meg fogják szüntetni továbbá azt az ismeretlen eredetű furcsa szokást is, hogy az állatok minden vasárnap reggel elvonulnak egy kandisznónak a kertben álló oszlopra felszögezett koponyája előtt. Ezt is meg fogják tiltani; a koponyát már el is ásták. Látogatói talán megfigyelték az árbocon lobogó zöld zászlót. Ha igen, akkor talán azt is észrevették, hogy eltűnt róla a fehér pata és a szarv. Mostantól fogva a zászló sima zöld lesz.

Mindössze egyetlen bíráló megjegyzést kíván fűzni Mr. Pilkington kiváló és igazi jószomszédi beszédéhez. Mr. Pitkington mindvégig az "Állatfarmot" emlegette. Persze nem tudhatta - hiszen ő, Napóleon, éppen most jelenti be -, hogy az "Állatfarm" nevet eltörölték. Ezentúl a gazdaságot "Majornak" fogják nevezni, hiszen ez az igazi és eredeti neve.

- Uraim - fejezte be Napóleon -, igyunk ugyanarra, amire az előbb, csak más formában! Töltsék tele poharukat! Uraim, a Major virágzására!

Erre megint olyan lelkes éljenzés tört ki, mint az előbb, és mindenki fenékig ürítette poharát. Az állatok, akik kívülről nézték ezt a jelenetet, úgy érezték, valami különös dolog történt. Mi változott meg a disznók arcán? Rózsi elhomályosodott öreg szemét egyik arcról a másikra fordította. Egyiknek ötös tokája volt, a másiknak négyes, a harmadnak hármas. De mi az, ami mintha összeolvadt és megváltozott volna? Aztán az éljenzés elcsendesedett, a társaság újra kézbe vette a kártyát, és folytatta a félbeszakított játékot, az állatok pedig csendesen elosontak.

De még húszméternyire sem mentek, amikor hirtelen megtorpantak. A tanyaház felől óriási ricsaj hallatszott. Visszarohantak, és újra benéztek az ablakon. Igen: odabenn heves veszekedés tört ki. Ordítoztak, verték az asztalt, éles, gyanakvó pillantásokat vetettek egymásra, és dühödten meghazudtolták egymást. A bajt a jelek szerint az okozta, hogy Napóleon és Mr. Pilkington egyszerre játszott ki egy-egy pikk ászt.

Tizenkét hang üvöltözött dühösen, és a hangok mind teljesen egyformák voltak. Most már nem volt kérdéses, hogy mi történt a disznók arcával. Az állatok a disznókról az Emberekre, az Emberekről a disznókra, aztán a disznókról megint az Emberekre néztek, és már nem tudták megmondani, melyik az Ember, és melyik a disznó."
mek.oszk.hu/00600/00620/00620.htm

everyday_normalguy 2012.04.25. 15:20:23

Azt azért sikerül elkerülnie Aron M-nek, hogy állást foglaljon a dr. Ámbedkár iskola ügyében. Ez a szellemi önkielégítés, ami e helyett történik, remélhetőleg megérte Aron M-nek.

Az első bekezdéshez: a szumóhoz és a kosárlabdához való hozzáférés, az abban való részvétel biztosítása - az oktatással ellentétben - nem alapvető joga a gyerekeknek, a szüleik anyagi hátterétől, szellemi-erkölcsi felkészültségétől függetlenül. Ilyen jogokról nem tesznek említést nemzetközi szerződések, sem a Magyar Köztársaság néhai alkotmánya, sem az a közröhej, amelyet általában alaptörvénynek neveznek. Társadalmi érdek sem igazán fűződik a minél nagyobb esélyegyenlőség megteremtéséhez a kosárlabda vagy a szumó területén. Arról sem igazán hallani, hogy bármely országban a magyar gyakorlattól eltérő módszertannal áttörést értek volna el az alacsony gyerekek kosárlabdázásának vagy a sovány gyerekek szumózásának az elősegítésében. Vajon miben különbözik az oktatás, a szegény gyerekek oktatáshoz való joga és az oktatás egyenlőtlenségek kérdésköre a szumótól és a kosártól? Van esetleg olyan alkotó a Konzervatórium környékén, akinek lenne erről elképzelése?

Vajon miért érzik azt olyan sokan a jobboldali véleményformálók között, hogy az önsajnálat, illetve a kisebbségi komplexusos örökös védekezés tenné ki a magyarságot? Vajon miért vetik el az önkritikus attitűdöt? Mondjuk ezekre a kérdésekre sokkal kevésbé érdekel a válasz, mint az előző halmazra.

Mária 2012.04.25. 16:11:25

@Never:

"A többségi társadalmi normák egyértelmű és tudatos megszegése (finomabban: figyelmen kívül hagyása) által egy népcsoport kifejezi azt, hogy nem kíván ezek keretei között élni."

*

Ezt úgy érted, hogy munkahelyek híján, fizetés híján nem kívánnak önként éhen dögleni?

Lopik inkább mind a büdös mocsokja? Hogy enni tudjon adni a kölykeinek?

*

Hol van annak az 1.000.000 új munkahelynek az időarányos része, amivel a Vezéred kábította a jónépet?

Jah, hogy a Vezéred HAZUDOTT?

Akkor azt kellene mondanod, hogy a Fidesz-kormány NEM KÉPES megteremteni a gazdaság működtetéséhez szükséges minimális feltételeket.

Nem pedig az állás nélkül tengődő "népcsoportokról" kellene ostoba módon hadoválnod.

Mária 2012.04.25. 16:19:11

@Never:

"Akinek nem tetszik, menjen Szudánba, ott ha van egy pár tankod meg egy kisebb magánhadsereged, kikiálthatod magad akár császárnak is."

*

Nos, a saját tanácsodat te magad is megfogadhatod.

Ha nem tetszik neked, hogy a tiédtől és a hivatalos kormányzati kommunikációban foglaltaktól eltérő vélemények is megfogalmazódnak, és a baloldali véleményvezérek egyre hangosabban fejezik ki a nemtetszésüket mindazzal kapcsolatban, amit a Fidesz-kormány csinál, akkor vagy megszokod, hogy mostantól ez egyre inkább így lesz, vagy pakolj össze, és irány Szudán.

Never 2012.04.25. 16:21:34

@Mária: "Jah, hogy a Vezéred HAZUDOTT?"

Elnézésedet kérem, hogy megzavarom a világképedet, de az én vezéreim (többen is vannak) éppen az óvodából és a bölcsődéből tartanak hazafelé, és tényleg imádom is őket.

Egyébként pedig - hogy a tárgyra is vesztegessünk néhány szót - nem egy, nem két olyan embert ismerek, akik nagyon szerény körülmények között élnek vagy éltek. És nem loptak. Dolgoztak. Sokat. Nagyon-nagyon sokat. És boldogultak. Nehezen - de munkával.

Ehhez képest kéretik végigmenni tetszőleges, cigányok által lakott településrészen (nyócker, Borsod,Bereg, de megteszi akár a Kossuth utca is Győrben) . Az utcán a falat támasztó és szotyit köpködő, tizen- és huszonéves srácok, arany nyaklánccal, Guccsi cuccokkal, mélyen lenézve mindenkit, aki dolgozik tisztességesen (és szívéből-lelkéből gondolva, hogy csak a hülye dolgozik reggeltől estig).

Na ez pontosan melyik kormány hibája? Egyiké sem. A feltételek természetesen belejátszottak, a segélyezés alap hiba volt, de nem emlékszem, hogy rác, tót vagy sváb falvakban ettől megnőtt volna a bűnözés és a munkanélküliség.

És ne húzd fel magad. Ez egy fórum. A világot megváltani a Gólyavárban esténként a kávézó előtt kell.

everyday_normalguy 2012.04.25. 16:34:03

@Never:

Egyrészt jó, hogy ez így megjelenik, hadd lássa Aron M, kivel kerül egy platformra.

Másrészt vajon azok a cigányok, akik a nagy szegénység, a foglalkoztatást hátráltató adó-, gazdaság- és oktatáspolitika ellenére is próbálnak tisztességesen megélni, miért maradtak ki ebből a beszámolóból?

Mária 2012.04.25. 16:36:15

@Never:

"Nehezen - de munkával."

Hogyan boldogulsz "munkával", ha két-három szakmával, harmincas férfiként SEM találsz munkahelyet? A nőkről, a fiatalokról, vagy éppen az idősebbekről nem is beszélve.

*

Belátom, hogy a te világképedbe nem fér az bele, hogy akinek NEM JUT munka, az nem köti fel magát, miután végzett a családjával, hanem LOP, ELVESZI ATTÓL, akinek van.

De jobb, ha barátkozol a gondolattal, hogy bármelyik másik embernek ugyanolyan joga van végigélni a saját életét, mint neked például.

És jobb, ha azzal is megbarátkozol, hogy ha te, aki vagy olyan szerencsés, hogy az erőforrások bizonyos hányadát birtokolod, és akár ostobaságból, akár gonoszságból olyan helyzetbe hozod azt, akinek csak a szaktudása és a munkaereje van, hogy NEM JUT neki munka, akkor nem fogja felkötni magát, bármennyire is ez lenne a legkényelmesebb végjáték a TE számodra, hanem el fogja venni tőled, azt, ami nálad pluszban van, és az ő kárára használod.

Never 2012.04.25. 16:45:40

@Mária: "Belátom, hogy a te világképedbe nem fér az bele, hogy akinek NEM JUT munka, az nem köti fel magát, miután végzett a családjával, hanem LOP, ELVESZI ATTÓL, akinek van."

Igen, ebben teljesen igazad van, nem fér bele. A családomban (ameddig csak tudom, felmenői és oldalágon is) senki nem lopott. A párom családjában sem (pedig mindkét családban volt orosz fogság, kitelepítés, kulák-megbélyegzés, padlás-lesöprés, amit csak hozhatott az előző rendszer).

A munka, hogy is mondjam, manapság egy kicsit "underrated". Nagyon kevés embernek van ezüsttálcán kínálva a siker és a megélhetés. Mondjuk mit csináljon az a melós, akit kirúgtak a Nokiából Komáromban, szakképzettség nélkül? Vagy mit csináljon az a Flextronics-os, GE-s vagy bármelyik másik, szalag mellett dolgozó ember, akinél egyszer csak eldöntik, hogy elbocsátják, 2000 munkatársával együtt? Ennek ellenére nem hallottam, hogy Zalaegerszegen vagy Nyíregyházán, Sárváron vagy Komáromban tömegessé vált volna a bűnözés ezt követően.

A hagymázas, szemforgató elméletek és a píszí beszéd miatt juthatott a Jobbik is oda, ahol van (és nagyon nagy baj, hogy ott van, ahol van). Javaslom a kiköltözést az egyetemi koleszből mondjuk Tiszabő-re, pár évre. Ott meg lehet tudni, milyen is a magyar valóság.

dennisthemenace 2012.04.25. 17:13:11

@Egyasokkozul: Találkoztam magyar kamionossal egy angliai Tesco mellett. Dadogott a duhtol, mert ugyanazokat a holmikat vette, amit otthon is megszokott, de kevesebbet fizetett érte..

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.04.26. 05:07:21

@dennisthemenace: angliarol, irorszagrol jut eszembe. akarmennyire is szorakoztato, sajnos sohasem fogom valoszinuleg elfelejteni azt a pillanatot, amikoris irorszagban, ahol a sok rendkivul sapadt feherboru, eszakeuropai ir el, szoval egy kozertben egyszercsak meglattam egy fiatal magyar vendegmunkast, a felsoertelmisegi fajtabol: mindenfele turulos tetkok, nagymagyarorszag-cimer, satobbi.

a jelenet legszorakoztatobb resze az volt, hogy magyar honfitarsunk bar itthon, magyarorszagon fehernek mondana magat, az eszakeuropai irek borszinehez viszonyitva a kicsit barnasabb, mediterran magyar borszinevel kifejezetten ciganynak nezett ki, az irek szamara pedig semmitmondo tetkoival, cimereivel pedig kifejezetten egy sittes cigo benyomasat kelthette. zavart, furcsa mozgasabol pedig arra kovetkeztettem, hogy valahol nagyon melyen, meg ha tagadja is onmaga elott, mar sajat maga is rajott erre.

bizony jobbikos barataim, konnyu itthon nagypofaval magyarkodni, meg barnaboruzni a ciganyokat, aztan a legtobb magyar fajtiszta baratotok ugy mutat angliaban es irorszagban mint egy szerintetek aljabbvalo, barnaboru sittes cigo. ezt a feher magyarorszag dolgot csak itt a mediterran-balkanon lehet elsutogetni, itt is kozrohej targyai vagytok, na de eszakeuropaban, az arja tesok kozott egyszeruen burjanzo rohoges targyava valtok.

ez az angliaban lebukott, fajmagyar jobbikos 'ciganybunozes' kollega is ugy nez ki a fotokon a tejfeherboru, ebihalfeju angol kollegai mellett, mint egy sittes cigo, es a vicces azt hogy ezt az angolok is igy gondoljak, erdemes elolvasni a kommenteket.

www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/1911033/Top-Euro-Nazi-Zoltan-Fuzessys-hate-site-run-from-terraced-house-in-Gravesend.html

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2012.04.27. 13:53:03

Döntő többségében olvashatatlan, csapdosó, szánalmas megjegyzések - mindig elfelejtem, miért is nem szeretem olvasni a Konzervatórium szellemi cloaca maximáját képező kommenteket. Aztán újra és újra rájövök.
Ilyenkor jövök rá, hogy valami lényegesbe tapostak megint bele az urak - talán elvették a "megmondó-ember" csalhatatlannak beállított allűrjeit a magát az emberi értelem legfelsőbb fokának beállítani szerető empátia- és hagyomány-idegenektől.

Gratulálok a szerzőnek - bár én még dolgoztam volna az íráson (de hát - gondolom - nem ez volt a cél; ez egy hirtelen felindulásból elkövetett válasznak készült).

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.04.27. 18:03:53

@Magyar Vitéz: Szerinted kit érdekel. hogy mit gondolnak az angol beosztottaim? Szopják csak egymást, nagy részük buzi. Persze te tutira el lennél ájulva tőlük, mert ők a 'fejlett nyugat'. Teszem azt mondjuk hozzád képest valóban fejlettek... :)
Te ország szégyene, te.

futura 2012.04.29. 01:38:38

Tisztelt Konzervatív Blog!

A fenti hozzászólások nagy része számomra azt mutatja, valamiféle igény mutatkozik az Önök által megcélzott eszmei áramlathoz.
Ezt a vezérfonalat azonban kevés alkalommal sikerül következetesen alkalmazni az Önök blogjában, a fenti bejegyzésben pedig sehogy sem.
Talán ezért, talán más okok miatt, a hozzászólók jelentős részének magáról a konzervativizmusról is kevés tudása van, csak elvárása, saját prekoncepciójának alátámasztására. Természetes a más eszmeiségű hozzászólók írásai is, csak furcsa mód, sokszor ezt konzervativizmus mögé bújva teszik, ezáltal hiteltelenítve írásukat.
Sok sikert kívánok a követező értékes írásokhoz.

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása