Amiért meg az ellenzéktől kell félni

Konzervatorium I 2010.05.05. 09:24

Szilvásy Györgyöt vagy Novák Elődöt akarjuk-e a nemzetbiztonsági bizottság élére? Miért nem rögtön Budaházyt? Na és ki legyen a külügyi bizottság vezetője, Kovács László vagy Balczó Zoltán? Ugyan Szilvásy nem került be a parlamentbe, nem is beszélve Budaházyról, aki még szabadlábra sem került, de úgy tűnik, meg kell barátkozni a gondolattal, hogy a káposztát a kecskére kell bíznunk.

Polcsin Csaba írása

 
Múlt hét péteken egyeztettek a pártok a parlament alakuló üléséről, amikor is a Fidesz leendő frakcióvezetője azzal lepte meg az ellenzéki pártokat, hogy látszólag mindent rájuk hagyott:
 
"A Fidesz-KDNP javaslatára május 5-én folytatódik a parlamenti pártok közötti egyeztetés az új Országgyűlés alakuló üléséről. Lázár János bejelentette: a "nemzeti együttműködés jegyében" várják az ellenzék javaslatait az alakuló üléssel, a házvezetéssel és a bizottsági struktúrával kapcsolatban. Mint mondta, a "nemzeti együttműködés" jegyében, a kétharmados többség birtokában szeretnék megismerni a leendő ellenzék álláspontját érdemi, tartalmi ügyekben. "Más rendszer lesz a jövőben" - fogalmazott."
 

 

Ennek mindenki örült, az ellenzék már-már elérzékenyült, a Fidesz pedig a gesztussal megnyugtatott mindenkit, hogy óriási, kétharmados többsége ellenére is korrekt lesz az ellenzékkel. 


Az egyeztetés ma folytatódik, és minden valószínűség szerint az ellenzéki pártok és sajtójuk kevésbé lesznek elégedettek. Legalábbis az ország érdeke, hogy így legyen. Mert mi történne, ha a Fidesz jóindulatúan, beleszólás nélkül egyszerűen hagyná, hogy az ellenzéki pártok leosszák egymás közt a nekik juttatott pozíciókat?

Nézzük előbb az igényeket! Két rizikós kérdés van, az egyik az ülésrend, a másik a bizottságoké.

Ülésrend: tudjuk, hogy az MSZP és az LMP nem szeretne a Jobbik mellett ülni a parlamentben. Ahogy a Jobbik sem az MSZP mellett. Az egyetlen független képviselőnek, a fideszes jelöltet legyőző Molnár Oszkárnak pedig konkrét elképzelése van, ő "az elnöki pulpitustól jobbra, a hátsó sor legszélső székében óhajt ülni a legfőbb ügyész helye mellett." Ha a Fidesz rábólint ezekre az igényekre, nincs mese, a Jobbikot és Molnár Oszkárt maga mellé kell ültetnie. (Ülésrend jobbról balra: Jobbik-Fidesz-KDNP-MSZP-LMP.) Nyilván senkinek nem kell magyarázni, mit jelentene ez. Remek címlapfotók készülnének olyan szögekből, hogy a különféle uniformisokba és mellényekbe öltözött, árpádsávos sálat viselő jobbikosok egybefolynak a fideszesekkel, miközben a nemzetközi sajtó által az egyik legismertebb magyar politikussá váló Molnár Oszkár vígan trécsel valamelyik fideszes talpassal a patkó jobbszélén. Adekvát illusztráció lenne a kormánypártot és a Jobbikot összemosó olcsó támadásokhoz, külföldi cikkekhez, melyek már középtávon is rombolják az ország tekintélyét és alkupozícióit. A fasizálódást így a tévéhíradókban is kitűnően meg lehetne mutatni. A Fidesz pontosan ezért nem ültetheti a szélsőjobboldali figurákat maga mellé.
 
A másik fontos kérdés a parlamenti bizottságoké. A törvény szerint minden parlamenti képviselőt megillet egy bizottsági hely, a bizottságok összetételénél pedig "figyelemmel kell lenni a parlamenti arányokra" (ezek: Fidesz 68%, MSZP 15%, Jobbik 12%, LMP 4%). Kivétel a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumügyi bizottságot, ahol 50-50%-os arányban kell kormánypárti és ellenzéki tagoknak ülniük.
 
De nem a bizottsági tagság, hanem a bizottsági elnökség az igazán érdekes - és potenciálisan veszélyes. 
 
Egyetlen olyan bizottság van csupán, melynek a törvény szerint ellenzéki elnökkel kell rendelkeznie, ez pedig a nemzetbiztonsági bizottság. Emellett a szokásjog alapján az elmúlt húsz évben mindig ellenzéki elnöke volt a költségvetési bizottságnak, illetve a külügyi bizottság és az európai uniós ügyekkel foglalkozó bizottság két elnöki helyéből az egyik szintén az ellenzéké. Világos, hogy a nemzetbiztonsági bizottság és a külügyi bizottság elnöki tisztének a betöltése körül alakulhat ki balhé.


A nemzetbiztonsági bizottságot az ellenzék vezető erejének illik adni, ez pedig jelen esetben az MSZP. Nem mintha olyan óriási befolyása lenne itt a bizottság elnökének, de tegye fel a kezét, aki Szilvásy György (majd a már a bizottsági meghallgatáson elvérző Ficsor Ádám) titkosszolgálati minsztersége után ezt jó ötletnek tartja! De ha nem az MSZP-nek, akkor kinek? Ott van még a Jobbik - ám a gondolattól, hogy a tisztázatlan és igen zavaros oroszbarát álláspontot képviselő pártra bízzuk a nemzetbiztonsági bizottság vezetését, valószínűleg nem csak engem ver ki a víz. 

Ugyanez a helyzet a külügyi bizottság vezetésével. Vona Gábor már idejekorán bejelentette, hogy pártja magának akarja a bizottsági elnökséget. Ha ez megvalósulna, a parlament külügyi bizottságának elnökeként egy jobbikos lenne a magyar diplomácia egyik legfőbb képviselője. Hogy ez megint csak mit jelentene, nem kell részletezni: katasztrófát. Egyet kell értenünk Kovács Lászlóval, aki szerint "ha az új parlamentben a Jobbik kapná a külügyi bizottság elnökének posztját, az az első pillanattól kezdve komoly károkat okozna Magyarország nemzetközi kapcsolatainak, megítélésének." És rögtön tegyük is hozzá, hogy Kovács László maga is erre a posztra vágyik. De ha ő kapná meg - ismerve azt, miféle külpolitikai érdekei és szokásai vannak az MSZP-nek ellenzékben -, az is csak egy hajszállal volna jobb. Annyi lenne a különbség, hogy míg a szocialista csak beszélne róla, addig a jobbikos külügyi bizottsági elnök már személyével is bizonyítaná: bizony, Magyarország fasizálódik.
 
Egy szereplőről nem esett még szó, az LMP-ről. Az LMP lehetne az az ellenzéki párt, mely megoldhatná ezt a nehézséget, hiszen tisztességes, konstruktív ellenzéki szerepre készül - amit nyugodtan el lehet hinni -, nincsenek összefonódva sem a pártállami titkosszolgálattal, sem potenciálisan orosz körökkel, és nyugati elfogadottságukkal sincs gond, sőt. Két probléma merül fel: az egyik, hogy az ellenzéki pártok közül az LMP a leggyengébb, a másik, hogy az LMP nem is ambícionálja a komolyabb bizottságok vezetését. Schiffer nyilatkozata szerint ők "az önkormányzati, az emberi jogi, és a környezetvédelmi bizottság elnöki posztjaiból kettő betöltésére számítanak." 


Mire számíthatunk ezek után?

Nem lennénk meglepődve, ha az ellenzéki pártok először is szépen egymásnak esnének. Ha a bizottsági helyeket és elnökségeket, alelnökségeket valóban a parlamenti arányoknak megfelelően osztják el, ahogy az elő van írva, ez a három párt elég nyamvadt koncon fog egymással marakodni. Különösen az MSZP számára lesz ez fontos, hiszen képviselőik hozzá vannak szokva a pozícióhalmozáshoz és ahhoz, hogy egyszerre több bizottságnak is tagjai, illetve vezetői. 
 
De ha az ellenzéknek sikerül is kialakítania egy egységes álláspontot arról, hogy milyen leosztást akarnak - nyilván korántsem biztos, hogy erre képesek lesznek - arra még a Fidesznek is rá kell erre bólintania. Amit nagy valószínűség szerint nem fog megtenni. És jobb is, ha nem teszi meg. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr261975816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy kicsit karcos 2010.05.05. 10:26:23

Jaj, de rettegek én is, hogy a Jobbik megkap valami törvény szerint járó pozíciót! Nem lehetne úgy, hogy a Fidesz középen ülne, mint a nemzeti egység megtestesítője, és kordonokkal lenne tőlük elválasztva kétoldalt az ellenzék?

Plumper 2010.05.05. 10:28:55

a Rosszabbik egy újnyilas, illegális katonai alakulatot fenntartó szerveződés, vállalkozás, bér-rettegtetők.

Novák Előd pedig a neonáci eszmeiségű, gyűlöletkeltő és uszító szenny-honlap, a kurucinfó egyik szerkesztője.
Novák benyomta a feleségét a Rosszabbikba: Dúró Dóra (TúróDóra, avagy Túrótorta), a segghülye pitscha személyesen.

MÉLYmagyar felhozatal.

Plumper 2010.05.05. 10:29:46

@Egy kicsit karcos: kivezettetni a náci csürhét! és vissza sem engedni! Hitlert is demokratikusan választották be a német parlamentbe, de már akkor le kellett volna csukni az összes NSDAP-st!!

gauche caviar 2010.05.05. 10:33:37

tehát mi a cikk lényege?
hogy a Jobbik parlamenti jelenléte kurva gázos egy európai demokráciának?
Ciki az országnak?
Hát Istenem, talán kevésbé kellett volna a fidesznek anno "bátorító szeretettel" tekintenie rá, kevesebbet kellett volna fidesz gyűléseken árpádsávos lobogókkal lengedezni, kevesebb önkormányzatban kellene együtt seggelni a közgyűlésekben jobbikos csődörökkel, talán jobban kellett volna érteni a focihoz (képletesen értve).

Köszönjük Orbán bölcs vezírnek, hogy egy a tábor, meg egy a zászló...

gauche caviar 2010.05.05. 10:37:37

@Egy kicsit karcos: na igen... anno germániában a frissen hatalomra került nemzetcoccialisták simán titkosszolgálati eszközökkel, erre felhasználva az ilyen irányú állami szerveket, módszeresen intézték el az ellenzékieket, másképp gondolkodókat, kommunistákat (és ott még szó nem volt Sztálinról) meg úgy eleve mindenkit aki nem tetszett. Aztán idő után nem nagyon maradt aki ellentmondjon, és láss csodát: a végére már nekik volt igazuk.

Aki szerint ezek csak bérrettegések, meg ballibes megélhetési pánikkeltés, az ruccanjon el a berlini gestapo múzeumba, egész jó tablókon van végigvezetve, hogy tartottak házkutatást, előzetes letartóztatásokat, megfigyeléseket a "nép ellenségein".

stratez 2010.05.05. 10:42:52

A nemzetbiztonságot azt azért nehogy már a szociknak, elég volt a Szilvásykból, Ficsorokból, és a reinkarnációikból is, akkor inkább a Jobbiknak, a külügyet ugyanis valóban nem lehet átengedni nekik, de Kovács merjünk kicsik lenni Lászlónak sem...

morbiczer 2010.05.05. 10:46:12

En (tobbek kozott) ezt nem ertem:

"Annyi lenne a különbség, hogy míg a szocialista csak beszélne róla, addig a jobbikos külügyi bizottsági elnök már személyével is bizonyítaná: bizony, Magyarország fasizálódik."

Ha a cikkiro szerint fasizalodik Magyarorszag (hiszen a Jobbik kulugyi bizottsagi elnoksege szerinte ezt bizonyitana), akkor miert lenne baj, ha egy szoci kulugyi bizottsagi elnok errol beszelne? Vagy csak akkor fasizalodna Magyarorszag, ha a Jobbike lenne a kulugyi bizottsag elnoki szeke, amig azt nem kapjak meg, addig minden oke?

Meg aztan igen, Vona is Orban kulonbejaratu szemelyes polgari korebol indult, ugyhogy ha a most a Fidesznek ciki a Jobbik, akkor jobb, ha elgondolkodik azon, hogy a jovoben mit kellene mashogy csinalnia.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.05.05. 10:47:38

ha már tartani akarjuk a hagyománt, szerintem a nemzetbiztonsági bizottság élére egy jófej LMPs csávót kéne ültetni.

de az MSZP fraxióban is vannak értelmes arcok. a jobbiktól kicsit tartok.

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2010.05.05. 10:49:32

Jajj, de rettegünk... Kicsit olyan érzésem van, mintha az szdsz honlapjára tévedtem volna... A kommentelők rettegnek a "náciveszély" miatt, a "konzervatív" cikkíró szerint pedig az "...LMP lehetne az az ellenzéki párt, mely megoldhatná ezt a nehézséget, hiszen tisztességes, konstruktív ellenzéki szerepre készül - amit nyugodtan el lehet hinni -,"
Azért az nagyon ciki, ha egy konzervatív blogon az új szdszt vállalhatónak tartjátok...

shamir 2010.05.05. 10:52:10

@gauche caviar: De még inkább jobban, tisztábban kellett volna intézni az ország ügyeit (és most nem csak, de elsősorban az elmúlt nyolc évre gondolok, abból is az utolsó négyre), kevesebbet kellett volna lopni, sumákolni, bátran kellett volna beszélni a problémákról melyeket a jobbik felkarolt. Persze egyszerűbb ezt is a fidesz nyakába varrni. Egyébként pedig végre hagyni kellene bizonyítani a jobbikos politikusokat, nem pedig előre eldönteni, hogy biztosan kártékonyak lesznek.

Egy kicsit karcos 2010.05.05. 10:53:51

2/3-os, fasizmustól rettegő és azzal rettegtető SZDSZ, ez kell az országnak.

Azért azt jó látni, hogy a szemkilövetést törvényesnek tartó Pintér Sándor megvédi majd a demokráciát, és ebben jó partnere lesz a mértékadó és független jobboldali sajtó nagyrésze is.

Na szevasztok.

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.05.05. 10:57:54

Ez elképesztő! Nem az a gond, hogy a Fidesz felépítette, csendben tűrte a a Jobbik létét, de mellé aztán ne üljön a parlamentben, mert hogy nézne az ki...Hippokrita, álszent bagázs. grrrrr

Orbán a magyar nép ópiuma! 2010.05.05. 10:59:01

Hogy is nevezik ezt mostanában? Bérrettegés?

Itt még a fityisz 99%-a sem lenne elég?

Péter51 2010.05.05. 10:59:14

@gauche caviar:
Te barom,a Fidesz gyűlésen 2006 előtt is volt árpádsávos zászló, a Jobbik mégis miépestől nem jutott be a parlamentbe.
Ami miatt megerősödtek,az nem más mint Qrcsány Fletó rendőrattakja és
minden idők legrosszabb tolvajbandás kormányzása.
Persze mindenről a Fidesz tehet,már ismerjük ezt a szöveget.....

Orbán a magyar nép ópiuma! 2010.05.05. 10:59:57

@zsazsu4: Itt a logika azon alapul, hogy nemzeti vész köszöntött az országra, és ezért erősödött meg a Jobbik.

MoKiLoK 2010.05.05. 11:11:23

@Plumper:
Sőt, akkor már azt a 850.000 embert is ki kell vezettetni az országból, aki a Jobbikra szavazott, nem-e?
Köztük engem is, mert ezek szerint szar ember vagyok, hisz a Jobbikra szavaztam.
Csak hadd kérdezzem meg, az a kb. 200000 forint szja, amit havonta vonnak le a fizumból, az nem szar (a járulékokról nem is beszélve)?

Az a sok-sok millió forint, amit 20 év alatt levontak a fizumból, ill. amit a cégek fizettek be utánam járadék formájában, az nem szar? Kérem vissza, ha szar Jobbikos vagyok!
Nos, a segílyesék, akiknek ez a pénz nagy része ment, azok ám az igaz emberek, mert a Fideszre szavaztak.......

Egyébként meg fogsz lepődni, de nem szemellenzős vagyok, eddig tetszenek a Fidesz intézkedései (nagyjából).

Üdv!

sztd 2010.05.05. 11:24:44

Valahogy korainak érzem a rettegést. Szerintem a Jobbiknak simán jár 3 elnöki poszt (feltéve, hogy 18-ból adják), az MSZP-nek kb. 4 az LMP-nek kb 1.

Nem értem, mi baj van azzal, ha az (egyébként szintén oroszbarát) MSZP külügyi bizottságot kap?!
Miért baj, ha a nemzetbiztonsági és rendészeti bizottság elnöke Jobbikos?

Tényleg agyrém. Nekem is szimpatikus az LMP, de teljesesen jogosnak érzem, hogy legfeljebb a környezetvédelmi VAGY az emberi jogi bizottságot kapják meg, de mást ne.

Az pedig, hogy ki hova ül, még felvetésnek is méltatlan. A székre! De felőlem állhatnak is a helyükön, ha a mögöttük ülő ezt nem kifogásolja.
Óvodát választottunk?

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2010.05.05. 11:28:31

a fidesznek nem is kell hely, úgyis mindig csak kivonulnak... :))

hetzer87 2010.05.05. 11:29:11

vicc ez a cikk :)

imádom amikor feltételezéseket tényként közölnek...ja igen,elfelejtettem mondani:bérkommentelő vagyok,orosz pénzből élek,jól fizetnek,de most csak röviden írok mert sztrájkolok...nem jött meg a hó végi utalás :D

fasizálódás van Magyarországon?!?!
szerintem meg szélsőbal-mentesedés...(nagyon helyesen) kezd forró lenni a talaj az eddig vígan elélősködő egykori pártkáderek meg hivatásos nemzetgyalázók alatt,derülnek ki sorra a kínosabbnál kínosabb ügyek...ha ez fasizmus felé tendálás akkor rohadjak meg,fasiszta vagyok

rábízni valami jófej LMPsre elnökséget?!?!miért?azért mert nem tudunk róluk semmit aztán hátha beválik...mint a Faith Balázs?vagy kire gondol?netán arra a drogos antifa gyerekre aki csinálja a feszkót rendezvényeken?valamelyik szcientológus pártolóra?

Kovács Laci meg osztja az észt hogy mennyire gáz lenne Európában Jobbikos külügyi elnök?
lehet rosszul emlékszem,de nem ő volt az az energetikai tárcánál akinek fingja nem volt a témához aztán jól körberöhögték,hogy ugyan már hogy jött el ilyen felkészületlenül?
az nem ejtett csorbát Magyarország renoméján mi?

de a Balczó Zolitól persze félni kell...aki az EPben is tekintélyt vívott ki,elismert személyiség,ő előbb járatná le az országot mint az előbb említettek?

Aron M 2010.05.05. 11:30:11

Nagyon bosszantó, hogy a Konzit ellepték a bérkommentelők.

Gandalf Garaboncias 2010.05.05. 11:56:47

Bár tudom, hogy a mostani helyzet és felállás merőben más, de 1998 és 2002 között ezeknek a bizottságoknak az élén ki is állt? Akkor hogyan oldották meg?

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2010.05.05. 11:58:15

Szegedi Csanád már smafu a külügyi bizottság élére?

hetzer87 2010.05.05. 12:02:36

@dobray: na ő egy kicsit tényleg vehemens/forrófejű ahhoz...de a Balczóval nem értem mi gond lenne

józan' 2010.05.05. 12:08:45

@Aron M: Hát, konzervatív emberből van itt a legkevesebb, az tény :)
De ez már egy régi történet, szokj hozzá. A blog olvasóinak 80 %-át az Index szolgáltatja.

Kassian 2010.05.05. 12:12:29

@hetzer87:
"de a Balczó Zolitól persze félni kell...aki az EPben is tekintélyt vívott ki,elismert személyiség"

Pontosan, dokumentálhatóan kiknek az elismertségét vívta ki? Vagy ki szerint "elismert"? A jobbik vagy más, külhoni széljobberek szerint?
Amúgy nem tőle félnek, hanem attól, amit képvisel...ja, és nem hiszem, hogy bárhol Európában szélsőjobboldali politikus hivatalosan képviselhetné külföldön a saját országát.

elgondolkodo 2010.05.05. 12:14:10

Nem kéne ezt a site-ot inkább
Liberatóriumnak hívni?!
Az jobban illene ide.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2010.05.05. 12:14:20

Hát igen, rengeteg errefelé a bérkonzervatív.

Bayer bérstílusa és bérrendszáma vagy bérGaskóék 200ezres bérjuttatás (ja, az nem is a bér iránt lesz) iránti kérlelhetetlen vágya fog-e előbb megszűnni a nagy jólétben?

dupla vé 2010.05.05. 12:14:45

"Remek címlapfotók készülnének olyan szögekből, hogy a különféle uniformisokba és mellényekbe öltözött, árpádsávos sálat viselő jobbikosok egybefolynak a fideszesekkel,"

úgy látom a cikkíró kizárólag a tv2 és rtlklubos megjelenése alapján ítéli meg a jobbikot és a gárdát. a különgéle uniformisokba öltözött emberek csak egyfélében lesznek, közülük is csak Vona Gábor ígérte meg. nem uniformist, hanem mellényt. a külföldi sajtóban megjelenéstől miért tartunk? ja, mert azok úgy tudják, hogy ezek nácik. akoor közölni kéne velük, hogy nem azok, és persze a cikkíróval is, és olyan dolgokat mondani a gárdáról amik valóban igazak. egy remek cikk ezt szépen összefoglalja:

"A Magyar Gárda 2007. augusztusi megalakulása és az első gárdisták felavatása nagykoalíciót hozott létre a parlament multinacionális pártjai között. Az érdekszövetség az MSZP és a Fidesz rövidesen bekövetkező pozíciócseréje ellenére is fennáll: a gárdát el kell tiporni.

A média közvetlen pártutasításra démonizálta a gárdát: félelemkeltő, félkatonai, fasiszta szervezkedésnek állítja be. A hatalom minden jogi eszközt bevet az önkéntes, alulról szerveződő mozgalom ellehetetlenítésére, a tagság megfélemlítésére. Miért félnek a multinacionális pártok a Magyar Gárdától?

A mozgalom megszületésekor Gyurcsány Ferenc, akkor még hivatalban lévő kormányfő kijelentette, hogy a Magyar Gárda megalakulása összeegyeztethetetlen az európai demokratikus hagyományokkal, "a szélsőjobboldal grasszálása szégyent hoz Magyarországra és az egész jobboldalra". Hozzátette:” a kontinens demokratái már felfigyeltek arra, hogy a Jobbik és a Magyar Gárda jelképrendszere és szóhasználata sokban emlékeztet a fasizmus szimbolikájára és a megfogalmazásaira.”
Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a Népszabadságnak adott korabeli interjúban azt mondta a mozgalom megalakulásáról: "Ha antiszemitizmus van a Magyar Gárda mögött, akkor mindenképpen el kell tőle határolódni. Ez érzéseken is múlik. És annyi jelét adtuk már az elhatárolódásnak".
Lázár János, Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának fideszes elnöke a Heti Válasznak kijelentette: "Tekintettel kell lenni azokra, akiknek az édesanyját, édesapját a nyilasok belelőtték a Dunába. Bennük félelmet kelt, ha Vona Gáborék fekete egyenruhában, árpádsávosan masíroznak."
A Magyar Gárda alakulásakor Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Navracsics Tibor frakcióvezető levelet írtak a Zsidó Világkongresszushoz és az Európai Zsidó Kongresszushoz, amelyben hitet tettek amellett: a Fidesz nem engedi, hogy bármely honfitársukat származása, vallási vagy egyéb identitása alapján hátrányos megkülönböztetés érje. Orbán Viktor 2007 decemberében az ATV-ben kijelentette: "A Fidesz el van határolódva" a Magyar Gárdától, és elítél minden olyan politikát, ami félelmet kelt, ami kirekesztő, és ami meg akarja fosztani az embereket a jogaiktól. A Fidesz elnöke leginkább azzal a kijelentésével tette egyértelművé viszonyát a Magyar Gárdához, amikor egy Kéri László által szervezett zártkörű találkozón a politológus hallgatóknak az onnan kiszivárgott információk szerint azt mondta, ha kormányra kerül, úgy fog tenni, mint Horthy a nyilasokkal: kioszt nekik két pofont, és hazazavarja őket. Nézzük meg végre, hogy kiket és miért is akar két maflás után hazazavarni Orbán Viktor?
Azt a két gárdista fiút és lányt, akik 2009 augusztusában a Farkasréti temető bejáratánál megmentették egy hajléktalan férfi életét, aki eszméletlenül esett le egy padról. A gárdisták - a tehetetlenül álló rendőrök gyűrűjében, akiket a gárdisták vegzálására rendeltek ki a sírkertbe, ahol a Rongyos Gárdára emlékeztek – azonnal nekiláttak a férfi újjáélesztésének. A mentősök 15 percen belül értek a helyszínre, úgy nézett ki, hiába küzdenek: a defibrilálás, a szívmasszázs nem segített. Fél órás küzdelem végén megtörtént a csoda, a férfi szíve újra dobogni kezdett. A meghatódott gárdistákat és a mentő személyzetét a járókelők tapssal jutalmazták.

Egyetértenek-e a Békés megyei kevermesi gazdák Orbán Viktor pökhendi megjegyzésével, hogy kormányprogramjának része a gárdisták megpofozása? Tavaly szeptemberben aláírást gyűjtöttek a gazdák, mert terményeiket - akár negyven mázsa feletti mennyiségben - már fényes nappal is ellopták. A gárdisták a segítségkérés után egészségügyi sétákat szerveztek Kevermesen. A járőrözés hatására a termény megmaradt, de egy hatvan fős cigány csoport jelent meg a falu utcáin és először az alpolgármester háza elé vonultak, mert állításuk szerint megfenyegette őket a gárda, majd egy helybeli cigány gazdálkodó kapuja előtt folytatták az üvöltözést és fenyegetőzést. Felvonulásuknak a rendőr járőr megérkezése vetett véget.

Biztatná-e a Fidesz elnökét pofozkodásra az a lány, akinek édesapja csontvelő átültetésre várt, műtétéig vérre volt szüksége. A gárdisták segítségüket és vérüket ajánlották a beteg férfi egészségéért.

Vajon a székelyföldi Szász család és betegeskedő fiúk Hunor, aki lyukas szívvel született támogatná-e Orbán Viktor pofozkodását? A fiúcska orvosi leleteit gárdisták hozták el kis Magyarországra, ahol Papp Lajos szívsebész megnézte. Majd a professzor elutazott a beteg gyermekhez és ingyen vállalta a fiúcska kezelését. Az utazás és az egyéb kiadásokat pedig a gárdisták vállalták magukra.

Egyetért az a soproni család Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatójának kijelentésével, aki azt mondta, ha pártja kormányt alapít, nem lesz Magyar Gárda, ahol az édesapa négy éve autoimmun betegséggel küzd, emiatt ideje jelentős részét két gyermekétől és feleségétől távol kórházban tölti, és az anyának kell eltartania egyedül a családot. Ráadásul a kisebbik gyermek down-kóros. A törlesztő részletek elmaradása miatt a bank felmondta a család lakáshitelét, csupán a kilakoltatási moratóriumnak köszönhetik, hogy nem kerültek karácsony előtt az utcára. A gárdisták alig három nap alatt rengeteg ruhát, élelmiszert, játékot és pénzt gyűjtöttek össze a családnak. A mozgalom tagjainak támogatása az ünnepek után is változatlan maradt.

Támogatja a Fidesz gárda-ellenes kirohanásait az a dunaújvárosi mozgássérült hölgy, aki januárban kapott segítséget a gárdistáktól? A nő állapotánál fogva sem a lehullott hó eltakarítását, sem a téli tüzelő behordását nem tudta egyedül megoldani, ezért segítséget kért és kapott a mozgalom tagjaitól. A támogatás nem egyszeri volt, rendkívüli időjárási helyzetben rendszeresen el, illetve haza vitték a hölgyet munkahelyéről a gárdisták.

Elfogadná-e Lázár János gárdaelleni érvelését az a több ezer hajléktalan ember, aki a gárdistáknak köszönheti, hogy az év eleji kegyetlen hideget átvészelte. A fővárosban és az ország szinte összes megyéjében a fedél nélkül élőknek teát, kenyeret, takarót, ruhákat, forró levest osztottak a gárdisták.

Elfogadná a gárda betiltását az a család, amelynek háza Dunaújváros mellett egy kis faluban télvíz idején égett porig. Százhatvan kilométer távolságból kaptak segítséget, ruhákat, műszaki cikkeket, készpénzt, hogy a semmiből újrakezdjék a fészekrakást.

Helyesli vajon Orbán Viktor fenyegetőzését, az az öt árván maradt testvér, akik február közepén tüzelő nélkül maradtak? A Mátra lábánál élő gyerekek előbb édesapa, majd röviddel utána édesanya nélkül maradtak. A legidősebb munkába állt és próbálja eltartani négy iskoláskorú testvérét. A februári rekord hideg és havazás idején elfogyott a tüzelőjük. Szombaton értesült a gárda erről, vasárnapra érkezett felajánlás, fa már volt és szorgos kéz is akadt, amely felaprította azt. Helyesli a Fidesz gárdaellenes magatartását Nagydobos lakossága? A település határában, az ártérben nagyon elburjánzott a növényzet, ami egy esetleges árvízi védekezésnél megnehezítené a védelmi munkát. A gárda a szükséges engedélyek birtokában felmérte a környéken a rászorulók körét, s a helyeikkel együtt két hétvégén kivágták és elszállították a fát.

Egyetért Kubatov Gáborral az a kiskinizsi hatgyermekes családanya, akinek február közepén írt segélykérő levelére a Magyar Gárda azonnal reagált. A tartalékából kifogyó családnak néhány órán belül élelmiszert és gázpalackokat vittek a hóátfúvásokkal dacoló gárdisták.

Elfogadható a Fidesz elnökének arrogáns megjegyzése a gárdistáknak szánt pofonokról, ha látjuk, hogy a gárda tagjai pénzüket, szabadidejüket feláldozva segítenek. Ajándékot adnak a gyermekotthonok, kórházak lakóinak határon innen és túl, kenyeret, almát az éhezőknek, takarót, meleg ételt a hajléktalanoknak. Vért adnak, amelyet adott esetben olyanok életét is megmentheti, akik gyűlölködve szidják a gárdát. A mozgalom tagjai ott voltak Szabolcsban és segítettek a nyári viharkárok után a tetők javításában az ott élőknek miközben Bajnai Gordon a parlamentben arról beszélt nem katasztrófa, hogy hétezer-kétszáz épület teteje tönkre ment.

Megértik azok az emberek, köztük számos cigányember, hogy Orbán Viktor szerint miért kellene megpofozni a gárdistákat, akik együtt rakták napokon keresztül a homokzsákokat a Hernád áradásánál, vagy Csákánydoroszlón, hogy az árvíz pusztításától megmentsék az emberek életét és javait?

Sajóbábony, Galgagyörk, Kiskunlacháza az ismertté vált esetek, amikor a cigánybűnözőkkel szemben már csak a gárda nyújtott védelmet. Ezen kívül több tucatszor kértek segítséget nők-férfiak, fiatalok és idősek, mert kilátástalannak látták helyzetüket elsősorban a rendőrség tehetetlensége miatt. Vajon ők megtapsolnák, ha Orbán Viktor összehúzott szemöldökkel, lábujjhegyre állva nekilátna a gárdisták lepofozásának?

Vajon tényleg szégyent hoz hazánkra és a jobboldalra a Magyar Gárda? Vagy inkább, azoknak van oka szégyenkezésre, akik egyetlen szóval is megsértették a mozgalom tagjait, és akik közreműködnek abban, hogy démonizáljanak olyan embereket, akiknek talán a leggazdagabbak a magyar társadalom tagjai közül. Hét kincsük van: becsületük, magyarságuk, bizalmuk Istenben, bajtársiasságuk, segítőkészségük, bátorságuk és hűségük a Gárdához.

Kováts Félix

barikad.hu"

dupla vé 2010.05.05. 12:16:04

szóval szerintem a bérrettegők nem a jobbik soraiban vagy szimpatizánsai közt keresendők, kizárólag a 20 éves politikai garnitúrában és a médiában.

dupla vé 2010.05.05. 12:18:27

és amennyiben tényleg lejáratják az országot az nekünk miért lesz rossz? mert hogy most ugye jó hírünk van, és láthatóan európai szinvonalon élünk. vicc. inkább utáljanak a külföldiek, és itthon élvezhető életet éljek, mint szeressenek, és mindennap úgy feküdjek le aludni, hogy a holnapot vajon hogy fogom túlélni

Kassian 2010.05.05. 12:22:49

@dupla vé: Áruld már el, hogy a jobbik miért van megsértődve, amikor fasisztának tartják? Hiszen az. Miért kell ezt kozmetikáznia? Egyszerűen égő a magyar gárda, égők a jobbikos egetverő ostobaságok, égő az, hogy redizájnolt nyilas egyenruhában ivarérett férfiak és nők katonásdit játszanak.
A rettegés és a folyamatos ellenségkép keresése pedig abszolút a jobbik sajátja. Erre alapszik a párt léte! A gyűlölet és rettegés tartja össze a jobbikot! E nélkül nem létezik a párt.

Tehát miről beszélünk???

Amúgy meg fingom nincs ki az a Kováts Félix(nem is érdekel) és a barikád.hu-t sem tartom mértékadó sajtóorgánumnak. Gyanítom más sem.

Kassian 2010.05.05. 12:23:58

@dupla vé: "mindennap úgy feküdjek le aludni, hogy a holnapot vajon hogy fogom túlélni"

Talán menj el dolgozni.

Az én, meg a másik 10 millió magyar nevében meg ne beszélj.

dupla vé 2010.05.05. 12:24:24

"Mire számíthatunk ezek után?"

addig amíg félinformációk alapján íródott cikkekel vezetik félre az embereket, addig semmi jóra.

ki kicsoda 2010.05.05. 12:28:59

Polcsin Csaba!

... ilyen alapon a fidesznek egy külön parlament kellene, de a választók nem így döntöttek.

Az, hogy égni kell a pofájuknak, hogy az utcát behozták a parlamentbe, az eredmény, viseljék.

Nem mondom, hogy méltósággal, mert csak a pökhendiségig fejlődtek, politikai kultúra címén.

dupla vé 2010.05.05. 12:29:43

@Kassian: dolgozom te .... csak 4 embert kell a fizetésemből eltartanom, mert jelenleg annyi a munkalehetőség e fejlett hazában, hogy ők nem tudnak. ja és a négyből csak egy ember fiatalabb nálam, tehát gondolhatod hogy családi pótlék nem jár utánuk.
"Áruld már el, hogy a jobbik miért van megsértődve, amikor fasisztának tartják? Hiszen az." mert te azt mondod? ők meg azt mondják nem azok. akkor most mi van? égő a gárda? kérdezd azoktól akiknek segyítettek, szerintem inkább tiszteletre méltó. a redizájnolt nyilas egyenruha pedig nem más mint hagyományos népi viselet. idióta. tudom manapság ciki nemzeti jellegű ruhákba öltözni, csak a plázábkan kapható hamisítványok hamisítványai divatosak. azzal sem vagy tisztában, hogy miről beszélsz mikor ellenségkép keresésről írsz. legalább felfognád amit mondanak.

doktorur 2010.05.05. 12:38:45

@dupla vé: azon gondolkozz el egy pillanatra légy szíves, hogy az erôszakmonopólium privatizálása hová sodorná az országot?
És ha nem tetszik a rendôrség, akkor saját rendôrséget csinálnak, ha nem tetszik az adóhatóság akkor abból is faragnak maguknak egyet, meg saját oktatást és egészségügyet is? Ez lenne a másik magyarország? Dühösnek lenni egy dolog, az megy is a jobbiknak, meg a szavazóiknak. De gondolkodni...

Nagyvakond 2010.05.05. 12:40:55

Az "ún." árpádsávos zászlóval riogatni - ma már - nem menő sehol sem.
Úgy értem: semmilyen körökben.
Csak mondom.

Béke!

elgondolkodo 2010.05.05. 12:42:05

@Orbán a magyar nép ópiuma!:

A cionista meg /mint te is/, az emberiség rákfenéje!

te miért nem otthon a júdapest.org-on egerészel?!

Kassian 2010.05.05. 12:45:13

@dupla vé: A gárda egyenruha "hagyományos népi viselet"?:)))) Azt a kurva! Már sok baromságot olvastam jobbikosoktól, de ez azért mindent visz! És milyen népnek a viselete? A magyaré nem, az tuti.
Te, baromállat te...:)
És a jobbik majd, hogy oldja meg azon családtagjaid problémáit, akik nem dolgoznak??? Majd ad nekik havi fél millát alanyi jogon? Majd az ÁLLAM! Igaz? Öcsi, ennek 1989-ben vége lett ám...

Amúgy abszolút felfogtam mit mondanak (más is felfogta). Már, ha arra a tömény demagógiára és mocskolódásra gondolsz, amit nap mint nap elnyomnak a sajtóban vagy a akár itt a neten. Mondtak esetleg valami értelmeset? Mert eddig kb. olyan fontos kérdésben nyilvánultatok meg, hogy Vona G. gárdaegyenruhában megy-e a Parlament nyitó ülésére.

De, ha már itt tartunk; akkor ugyan regéld már el nekem, hogy miért is nem fasiszta a jobbik? Merthogy rajtuk kívül kb. mindenki annak tartja őket. Biztos rossz a szemük.:)

Kassian 2010.05.05. 12:46:30

@elgondolkodo: az emberiség rákfenéje szerintem te meg a hozzád hasonlók. ott van a fajtádnak a kurucinfó, miért nem ott majomkodsz?

shamir 2010.05.05. 12:48:28

@dupla vé: "Tekintettel kell lenni azokra, akiknek az édesanyját, édesapját a nyilasok belelőtték a Dunába. Bennük félelmet kelt, ha Vona Gáborék fekete egyenruhában, árpádsávosan masíroznak."

Végre azokra is tekintettel kellene lenni, akiket/akiknek a családtagjait megölték, megerőszakolták, kifosztották, stb a felszabadító szovjet csapatok a vh és 56 alatt, hiszen bennük pl félelmet kelthet az obeliszk a Szabadság téren.

MEDVE1978 2010.05.05. 13:04:12

Eléggé érdekes a cikk, én a hangulatát leginkább fanyalgóként határoznám meg.
Az az íz jön ki nekem az egészből, hogy ja igen, mi a FIDESZ-t támogatjuk - akár a demokrácia határain túl is - de persze meg kell, hogy legyen a szép kirakat, ami érzékelteti, hogy Magyarország aztán hűde demokratikus ország.

Persze az ellenzéki pártok még ehhez is fosok, van egy náci, meg egy kriptokommunista, nomeg a szegény impotens hippik, akik a jószándékú zöld idiótákkal sorolhatók egy szintre. Tehát inkább ők, mint az első kettő, mert legalább rendesek és főként, ártalmatlanok.

A végén még egy olyan felütéssel, hogy igen-igen, mutassuk csak a kirakatdemokráciát, de azért úgy, hogy világos legyen: itt a FIDESZ mondja meg, hogy mit kell csinálni, hogyan és mikor.

hetzer87 2010.05.05. 13:12:08

@MEDVE1978: jahogy rendesek és ártalmatlanok?

Faith Balázs is tisztességes figura volt ugye?rendes és ártatlan...meg a rendes ártatlan szcientológiát ránk hozzák az nekünk tényleg tök jó lesz,hagyjad már ezt a szaaaart!

egyébként véleményem szerint minden pártban vannak becsületes,tiszteletre méltó figurák!mondom ezt Jobbikosként,akik állítólag általánosítanak meg kirekesztenek...

dupla vé 2010.05.05. 13:32:45

@Kassian: látom veled értelmetlen beszélgetni, mivel azzal sem vagy tisztában, hogy falun manapság is hogyan öltözködnek az emberek. a vasárnapi misén pl a falubéliek puccba vágva, azaz fekete nadrágban fehér inggel, fekete mellényben jelennek meg, az igaz ugyan hogy a gárdisták nem csizmát és kalapot húznak hozzá, hanem bakancsot és sapkát. de ha mondjuk megnézel egy néptáncegyüttest, ami a "magyar kultúrális médiában" nem igazán látható akkor is tisztán látszik, hogy hasonlóképp vannak felöltözve.

igen, az állam fogja megoldani a problémámat, mármint olyan értelemben, hogy újra felépítenék a magyar gazdaságot, ami ma nem csak hogy nem nevezhető magyarnak, de gazdaságnak sem. és ezzel azt érik el hogy lesz munkahely, és tud a családom dolgozni. a demagógiát meg a mocskolódást nem értem. mondj már egy olyan dolgot, amit mondott a jobbik és nem igaz. és hogy miért nem fasiszta a jobbik? először is, ezt annak kéne bizonyítania aki rájukfogta, nem pedig nekik hogy nem azok. másodszor meg ha a 3 tévécsatornából ami fogható minden háztartásban folyamatosan az folyik hogy azok, akkor sajnos az emberek elhiszik. a királyi tévét most hagyjuk, de a kereskedelmi tévék azért kereskedelmiek, mert a pénzpénzpénz vonalon mozognak, ebből nyilvánvaló, hogy nem a köz szolgálata érdekében adnak róluk hírt. mert ha az lenne a cél, akkor a pozitív dolgokat is elmondanák, nem csak a negatívakat. ami egyébként abban merül ki, hogy felvonultak, meg azt mondák cigánybűnözés. vicc hogy bekajáljátok az irányított médiából származó infókat. és csak azokat. nem is vicc, inkább szomorú. abszolút felfogtad miről beszélnek? látszik.

@doktorur: erőszaakmonopólium? miért? mert azt mondják, hogy szükség van magyarországon is egy olyan szervezetre, mint amerikában, olaszországban, franciaországban stb... ami a rendőrségen kívül működik, nem helyette hanem mellette, és ugyanaz a minisztérium "irányítja"?
ha nem tetszik nekik az otatási rendszer??? neked tetszik?

dupla vé 2010.05.05. 13:35:00

@Kassian: látom veled értelmetlen beszélgetni, mivel azzal sem vagy tisztában, hogy falun manapság is hogyan öltözködnek az emberek. a vasárnapi misén pl a falubéliek puccba vágva, azaz fekete nadrágban fehér inggel, fekete mellényben jelennek meg, az igaz ugyan hogy a gárdisták nem csizmát és kalapot húznak hozzá, hanem bakancsot és sapkát. de ha mondjuk megnézel egy néptáncegyüttest, ami a "magyar kultúrális médiában" nem igazán látható akkor is tisztán látszik, hogy hasonlóképp vannak felöltözve.

igen, az állam fogja megoldani a problémámat, mármint olyan értelemben, hogy újra felépítenék a magyar gazdaságot, ami ma nem csak hogy nem nevezhető magyarnak, de gazdaságnak sem. és ezzel azt érik el hogy lesz munkahely, és tud a családom dolgozni. a demagógiát meg a mocskolódást nem értem. mondj már egy olyan dolgot, amit mondott a jobbik és nem igaz. és hogy miért nem fasiszta a jobbik? először is, ezt annak kéne bizonyítania aki rájukfogta, nem pedig nekik hogy nem azok. másodszor meg ha a 3 tévécsatornából ami fogható minden háztartásban folyamatosan az folyik hogy azok, akkor sajnos az emberek elhiszik. a királyi tévét most hagyjuk, de a kereskedelmi tévék azért kereskedelmiek, mert a pénzpénzpénz vonalon mozognak, ebből nyilvánvaló, hogy nem a köz szolgálata érdekében adnak róluk hírt. mert ha az lenne a cél, akkor a pozitív dolgokat is elmondanák, nem csak a negatívakat. ami egyébként abban merül ki, hogy felvonultak, meg azt mondák cigánybűnözés. vicc hogy bekajáljátok az irányított médiából származó infókat. és csak azokat. nem is vicc, inkább szomorú. abszolút felfogtad miről beszélnek? látszik. olvastad a programjukat? nem valószínű.

@doktorur: erőszaakmonopólium? miért? mert azt mondják, hogy szükség van magyarországon is egy olyan szervezetre, mint amerikában, olaszországban, franciaországban stb... ami a rendőrségen kívül működik, nem helyette hanem mellette, és ugyanaz a minisztérium "irányítja"?
ha nem tetszik nekik az otatási rendszer??? neked tetszik?

hetzer87 2010.05.05. 13:45:14

@Kassian: népszerűséget ritkán szoktak dokumentálni,de ha nagyon érdekel menj ki Brüsszelbe és kérdezd végig az EP képviselőket

azért mert igenmélyentisztelt TE úgy gondolod hogy fasiszta a Jobbik,az nem fogja reprezentálni a többség véleményét...850ezer embert nem lehet lefasisztázni(ezt még az egyik mszps maki is elismerte)..ezen kívűl a Fidesz szavazók jelentősebb része sem tartja annak a Jobbikot,valószínűsíthetően az otthon maradottak legalább fele sem...szemben az mszp egy részével az lmp java részével meg szintén az otthon maradottak egy részével,döntsd el melyik tűnik kevesebbnek okostojás és akkor még nem beszéltünk arról,mennyire vannak megvezetve vagy nem azok,akik fasisztáznak

te melyik sajtóorgánumot tartod mértékadónak?

mit államozol itt összevissza?egyik oldalon támadjátok a Jobbikot,hogy fel mer feszegetni olyan tabu kérdéseket,mint a szociális hálón potyautasok témája,másik oldalon meg azért támadjátok hogy állami segítséget nyújtana?!??!döntsd már el légyszi

kolompar.sara · http://ferfibunozes.blog.hu 2010.05.05. 14:29:40

Hat meg azert, mert azok is mind ferfiak, ilyen alapon teljesen mindegy, ellenzek, vagy kormanypart, nincs kulonbseg: ferfibunozes.blog.hu

doktorur 2010.05.05. 16:41:53

@dupla vé: ha jól emlékszem a Gárda nem a Rendészeti Minisztérium felügyeletével jött létre, de javíts ki ha tévedek. (ergo csupán egy elfuserált magáncsendôrség, ami ugye tilos kishazánkban) Nem azt mondom, hogy nem lenne ok és indok, hogy újragomboljuk a rendvédelmi szervek feladatait és struktúráját, de ez nem azt jelenti, hogy akkor majd csinálunk egyet jól, mert az nekünk megy.

És nem, nekem sem minden tetszik. De az "öregecskedô feleségek" újra cserélése komenista tempó. Ha tetszik, ha nem, ennek az országnak van egy jogrendje, amit be kell tartani. És az, hogy mások nem tartják be, senkit - még a Jobbikot és a Gárdát sem - jogosít fel arra, hogy hasonlóképpen cselekedjen. Ezzel maga is hasonlóan bûnözôvé - ezáltal semmivel sem különb emberré - válik, mint akikkel szemben ezt az egészet létrehozták.

A Gárda egy valós problémára adott rossz válasz. De most, hogy az ernyôszervezet (aka Jobbik) bent van a parlamentben, szépen el lehet felejteni az egészet és nekiállni a törvény és a törvényhozás adta keretek között orvosolni a problémát. Elvégre azért akartak olyan nagyon bekerülni, hát most bizonyítsanak. No nem úgy, hogy a sok végiggondolatlan viszont a támogatóik körében népszerû elképzelésüket megpróbálják lenyomni a törvényhozás torkán. Az már a Miépnek sem ment. Ez már nem az utca, és nem minden jelenlévô az ô szurkolójuk....

Vincenzo testvér 2010.05.05. 17:57:32

Gyermekeim, a szokásjog most nem számít, a törvény pedig változhat.

Mindazonáltal nem halna bele a fidesz, ha pl. Szanyi Tibire bízná a titkosszolgálati bizottságot. A fiú kicsit megkomolyodna, a fidesz pedig még pár ciklusra eldughatná a nyilvánosság elől a padsoraiban üldögélő volt háromperhármasokat.

MoKiLoK 2010.05.05. 18:18:28

@doktorur:
Nagyrészben egyetértek veled, amikor megalakult a Gárda én is csak egy viccnek tartottam az egészet.
Viszont!
Tudod, azokban az észek-kelet magyarországi falvakban, ahol konkrétan a rendőrséget egyetlen körzeti megbízott képviseli, ott mit csinálsz a bűnözéssel?
Én örülnék a legjobban, ha lenne elég létszáma a rendőrségnek és tényleg el tudná látni a feladatát (szolgálunk és védünk, bűnmegelőzés), viszont erre se most, se a közeljövőben nem lesz pénz!
Ez itt a bökkenő, mert lehet sírni a gárda miatt, viszont a lakosok nem lesznek biztonságban az egy szem körzeti meghízottjukkal.
Tessék, ezt hogyan orvosolnád a jelenlegi pénzhiányban?
Kipréselsz még egy rendőrt és odaküldöd?
Ez se oldja meg a problémákat és Mari néninek akkor is el fogják lopni a háztájiját.

Nos, hogy mennyire vagyok elkötelezett a rend és a rendőrség felé (hogy jobban végezzék a munkájukat), erre csak annyit tudok írni: bár rettentő sok adót fizetek (fentebb írtam volt) viszont ha azért emelnének 1-2 százalékot az adókulcson, hogy az mind a rendőrségnek menne, egyáltalán nem tiltakoznék.

Addig nincs nagyon más alternatíva, csak a gárda.

legeslegujabbkor 2010.05.05. 22:48:45

@MoKiLoK: Ha még egy rendőr nem megoldás, akkor még egy gárdista, miért lesz az?

doktorur 2010.05.05. 23:43:51

@MoKiLoK: hogy én mit tennék, az nem számít, merthogy nekem nem kell pénzben, posztóban és paripában gondolkodnom. De az államnak kell. Merthogy a mi adónkkal gazdálkodik, neki egy kanyi vasa sincs. És elvszerûen megközelítve a kérdést - merthogy ez bizony arról szól, és nem a gyakorlatról - nem lehet, és nem is szabad az erôszakmonopóliumot kiadnia az államnak a kezébôl. Ergo a megoldás mégiscsak valahol a rendôrség (csendôrség) feladatkörébe kell, hogy tartozzon. Önkéntes rendôrbôl volt kishazánkban egy jó pár, nem is olyan régen. És kösz, én nem kérek belôlük újra. Akkor sem, ha vörös csillag helyett árpád-sáv díszíti az egyenruhájukat...

brazileiro 2010.05.06. 02:31:24

Most akkor ez a cikk miről is szól?

Hogy a Fidesz a kétharmadából csináljon háromharmadot és minden bizottságot ő vezessen?

Nem lenne jó, ha a konzervatorium a Magyar Hírlap alá süllyedne....

Spiritmonger 2010.05.06. 09:56:18

ki fizet titeket, hogy nyilvánosan rettegjetek?

sőt, ahogy Fankadeli mondja:

kik vagytok bászmeg, kik vagytok tik?

emzperx 2010.05.07. 00:46:45

Uramisten! A Jobbik kéri azt, ami a törvény és a politikai hagyomány szerint jár neki! Hogy képzelik ezek! Le akarják járatni az országot? Egyszerűen el kéne gázosítani ezeket a mocskos fasisztákat mindet és punktum! Majd mi, európer demokraták megmondjuk ki mit csinálhat és kinek mi a jó!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.05.07. 08:30:44

Noh, ott a kétharmad, kell hozni olyan törvényt meg szabályzást, hogy az ellenzéknek ne legyen bizottsági mandátuma.
Főleg nem elnöki.
Oszt jóvan...

Arra kapott felhatalmazást a fidesz, hogy rendet rakjon.
Kezdje el.

Iustizmord 2010.05.08. 11:16:09

novák előd dolgozott már egy keserveset, pl?

Várúr 2010.05.08. 13:09:41

@Metal Warrior:
Metálharcos. Az lmp nem új szdsz, tőlük határolódtak el legélesebben már alakulásukkor. Egy db volt szdsz-es arc sincs köztük. Jobbikos, mint külügyi bizottsági elnök, vagy Kovács Laci papa... Az értékkonzervatív szavazók sem az ifjú nyilast, sem a vén komcsit le nem nyelnék, a külföldről nem is szólva. Puszta parlamenti jelenlétével elég kártékony ostoba banda mindkettő. Kétharmaddal le kell szarni a nyafogást, és fontos bizottságba értelmes, elfogadható elnököt kell ültetni, nehogy má' miattuk röhögjék körbe a külföldi tőkének kitett, ingatag pénzügyi egyensúllyal megvert, lerabolt, sztéhazudott Magyarországot.

Várúr 2010.05.08. 13:13:29

@hetzer87:
Balczónak nem egész egy éve volt vagy 600 képviselő közt a "tekintély" kivívásához, ráadásul úgy, hogy semmilyen idegen nyelvet nem beszél. De nem is róla van szó, hanem az őt delegáló kurucinfós nyilas csürhéről. Ősi szittya mondással élve: Aki korpa közé keveredik... És így tovább.

Várúr 2010.05.08. 13:19:30

@MEDVE1978:
Valóban a fidesz mondja meg. A kétharmaddal erre kapott felhatalmazást, nem az ilyen-olyan színű ellenzék fényezésére. Ne a parlamentben dukkóztassanak a kislétszámúak.

Várúr 2010.05.08. 13:20:24

Jobbikról csak annyit: Tetszettek volna választást nyerni, ahogy vízionálták.

Várúr 2010.05.08. 13:24:29

@elgondolkodo:
Csinálj má' magadnak egy saját blogot nyilasinfo.nagyonhülye@com. néven, oszt ottan ciánozz. A hozzád hasonlóknak kéne gárdista bakancsból mellényben ebédelni.

2010.05.12. 04:32:18

Azért legyünk őszinték, a Fidesz csak most nem akarja, hogy szélsőjobb üljön mellette, 98-ban ez nem volt neki probléma, mert a hasonlóan szélsőséges Miéppel kötött alkut. Most nincs rájuk szorulva, így eljátszhatja ezt az elhatárolósdit, pedig igen könnyű az átjárás a két párt között, legalábbis a Fidesz jobboldalán. Lásd Gumikalapácsos Oszkárt.

Iustizmord 2010.05.19. 21:44:01

@iii: bezony várúr kommentjei bárha íy-úgy védhetőek, de a fidesz-jobbik viszony eddig maximálisan nem az elzárkózó lebaszós fölényeskedsről szóltak...

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása