„Egy új, nagy turáni szövetség formálódik” - A Jobbik külpolitikai elképzeléseiről II.

Konzervatorium I 2009.11.24. 08:01

Milyenek is az „Új erő” külpolitikai elképzelései és törekvései? Egyáltalán: vannak-e ilyenek? A kérdésnek különös aktualitást ad, hogy október 24-én a Jobbik nemzetközi együttműködési megállapodást kötött négy nyugat-európai radikális és/vagy szélsőjobboldali párttal. Mindehhez rámát az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége fogja biztosítani, s a szervezethez történő csatlakozási szándékot – állítólag – már máshonnan is jelezték. Szóval, érdemes megvizsgálni, hogyan gondolkodik szűkebb és tágabb szomszédságunkról, a glóbusz dolgairól a brüsszeli képviselettel is rendelkező, de főhadiszállásként továbbra is egy budapesti, villányi úti kis irodát használó párt. 

Írásunk első részét itt olvashatják.

Szánthó Miklós írása

Szalem alejkum – aléjkum szalem!

Oroszország és a turáni magyar őshaza mellett az arab/perzsa/muszlim világ felé történő nyitás képezi a Jobbik külpolitikai eszmerendszerének harmadik tartógerendáját. Ennek indokai szintén többrétegűek: az antiszemitizmus unalomig ismételt vádjával itt most nem hozakodnánk elő. Elég annyit rögzíteni, hogy a Jobbik is azon radikális európai pártok sorába tartozik – vigyázat, nem mindegyik ilyen, lásd Brit Nemzeti Párt –, mely élesen Izrael-ellenes, és a palesztinok iránt érzett szolidaritástól vezérelve egyféle általános megértéssel viszonyul a muszlim világ egészéhez. Ez még ugyan összességében nem lenne baj, hiszen az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa és Közgyűlése által nemrégiben elfogadott Goldstone-jelentés is élesen bírálja az izraeli vezetést. Az azonban már probléma, hogy a felebaráti szeretet mögött érezhető szimpátia bújik például a korábbi Szaddam-, vagy a jelenlegi teheráni Ahmadinezsád-rezsim irányába. A szélsőjobb „tradicionális” Izrael-ellenességén – melynek fő belpolitikai toposzai Magyarország felvásárlása/elözönlése, esetleg költségvetésének megírása – kívül a muszlim világ iránti olthatatlan szeretetben szerepet játszik még, hogy őket tekintik az imperialista Nyugat ellen küzdő, hagyományaikat óvó (érdek)csoportnak, akik sokadik világbeli szövetségeseikkel együttműködve képesek megálljt parancsolni a globalizáció térhódításának. Természetesen nem állítható, hogy fentieket egybevetve a Jobbik geometriailag pontosan illeszkedik a Moszkva-Teherán-Caracas tengelybe, de annyi bizonyos, hogy az „ezeregy éjszakai meséinek” országai iránt is élénken érdeklődnek. Vona Gábor mindegyik fent citált nyilatkozatában az Oroszország irányába történő nyitás mellett a muszlim világ felé történő orientációt hangsúlyozta, mert végül is „keleti eredetű nép vagyunk”. Ez utóbbi kitétel igencsak fontos a radikális szubkultban: az egész mögött az az életérzés nyilvánul meg, hogy mi, magyarok valójában nem tartozunk és sosem tartoztunk a Nyugati civilizációhoz, lelkünk legmélyén továbbra is egy vándorló, megzabolázhatatlan türk eredetű népcsoport vagyunk. És itt most kifejezetten nem a magyar őstörténettel foglalkozók közötti tudományos vitáról van szó, sokkal inkább annak szimbolikus-kulturális jelentőségéről, hogy a radikális jobboldal a „Szent István vs. Koppány-ügyben” utóbbit támogatja, és érzelmileg vonzódik az ősmagyarok misztikus világához. De térjünk vissza az arab-barátság aktuális vonatkozásaihoz!
 
Morvai Krisztinával kapcsolatban nem kell hosszasan ecsetelni, mennyire is szívén viseli a palesztinok sorsát (izraeli áruk bojkottja, palesztin kendők viselése stb.). Személyes sértettsége érthető ugyan – a nem hivatalos verzió szerint azért kellett távoznia korábban az ENSZ CEDAW bizottságába, mert erélyesen felemelte szavát a gázai övezetben élő palesztin nők érdekében –, azonban az már kevésbé, hogy komoly politikai panelt faragott a „palesztinok leszünk a saját hazánkban” mondatból, valamint egy platformra került Izrael-elítélés ügyében Ali Khamenei ajatollahhal. Az emberi jogokért amúgy eddigi pályafutása során valóban mindig kiálló jogásznőnek vannak még megmagyarázhatatlan lépései: idén például Teheránban egy „nemzetközi, emberi jogi konferencián képviselte a Jobbikot”, az Európai Parlamentben pedig szintén a 2006-os budapesti rendőrattakok kapcsán kijelentette: „az EU nem jogosult Irán vagy más kívülálló ország bírálatára”. Az Európai Parlamentben Morvai egyébként a „Palesztin Jogalkotó Tanáccsal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség” póttagja, Balczó Zoltán pedig a az „Arab-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség” rendes tagja. Talán fentiek hatására, talán nem, de nemrégiben még egy, a ködös Albionban működő palesztin szervezet is visszamondta Morvai konferencia-meghívását a hangos tiltakozások miatt. 
 
Vona Gábor 2003-ban Jemenben a pánarab Baath-párt meghívására egy antiimperialista-anticionista ifjúsági konferencia vendége volt, ráadásul a budapesti palesztin nagykövetség egyik munkatársának segítségével került kapcsolatba a szervezőkkel – mindezt ő maga is megerősítette. 2007-ben az iráni nagykövettel vették fel a kapcsolatot („az egymástól elszakadt magyar és perzsa népek közelítésének céljával”), majd 2008-ra vélhetően annyira megbonthatatlanná váltak a szálak, hogy a Jobbik elnöke bejelentette: levélben fog magához Mahmud Ahmadinezsádhoz fordulni, hogy – vélhetően az EP-választásokra – küldje ide megfigyelőnek az iráni Forradalmi Gárdát. 
 
Újra rögzítjük: a Jobbik feltételezhetően nem rendelkezik egy, a témában mindenre kiterjedő választ adó, konzisztens arab/perzsa/muszlim-ügyi kiskátéval, és a fentiekben vázolt eseménysorról bizonyossággal állítható, hogy nem egy tudatosan megtervezett és megszervezett diplomáciai hadjárat része. Az azonban világos, hogy aki – még csak viccből is – egy háromnegyed-diktatúrához fordul az EP-választásokon segítségért, és mániákus összefüggést lát a palesztin és a magyar nép sorsa között... hát ott nincs minden teljesen rendben. És fényévekre van attól, hogy a megfelelő irányba terelje Magyarország külkapcsolatainak rendszerét. 
 

„Mindent vissza” – a hab a tortán 

Az 1920-as és 1947-es Párizs környéki békeszerződések minden magyar számára – talán Eörsi Mátyás kivételével –, fájó, mi több, üvöltően gyötrő pont. A határon túli magyarok érdekeinek képviselete itthon és Brüsszelben, az ő mindennapi életük segítése szülőföldjükön minden hazai politikai erő kötelessége - még akkor is, ha tudjuk, hogy egyeseknek ők csak a magyar tb-rendszert romba döntő hordát jelentik. Azonban azzal is tisztában van mindenki, hogy a legnagyobb szolgálatot akkor tesszük a szlovákiai vagy romániai szélsőjobboldalnak, és akkor ártunk leginkább az ottani magyaroknak, ha két tüdővel üvöltjük az éterbe, hogy „mindent vissza!”. A Republikon Intézet egy nemrégiben készült elemzése szerint a Jobbik nem is teszi ezt („a Jobbik programjában nincs a környező államok szuverenitását megkérdőjelező állítás, nem esik szó benne határrevízióról”) – azonban ez súlyos tévedés. A Jobbik vezető politikusai többször tesznek a tényleges határmódosításra utaló kijelentéseket, és ezzel remek táptalajt nyújtanak Jan Slota-nak, Vadim Tudornak és barátaiknak a „szélsőséges magyarokra” történő folyamatos hivatkozásra. Vona Gábor az EP-választások után az MTV-ben a „Kárpát-medence visszafoglalása” kapcsán arról szólt, hogy nem hajlandó lemondani arról, hogy „egy szerencsés történelmi szituációban…a magyar nemzet újra egységes legyen”. Ennél jóval élesebben fogalmazott Szegedi Csanád Székelyföldön, amikor szeptemberben melldöngetve kijelentette, hogy „én nem fogok egy percig sem azon gondolkodni, és harcolni fogok azért, hogy a trianoni határok a porba hulljanak”. Persze, ez most így nagyon jól és bátran hangzik, csak értsük már meg végre, hogy a határrevízió nyílt és nyilvánvalóan irreális, hetykén történő emlegetésével határon túl élő honfitársainknak ártunk leginkább. Azzal pedig a határ innenső felén élőknek, ha a „kormányzásra készülő” Jobbik egyszer valóban fontolóra veszi majd az EU-ból történő kilépést
 
 
Szánthó Miklós

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr801545128

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bíró Zoltán irodalomtörténész, politikus 2009.11.28. 14:36:29

168 óra: Kukorelly Endre, a jeles költő levegőért kapkodott, amikor Bolgár György beolvasta neki Bíró Zoltán nyilatkozatát arról, hogy tekintsük át, kik a magyar irodalom kedvencei Nyugaton. Az agyonmenedzselt Esterházy Péter, Kertész Imre, Nádas Péte...

Trackback: WTC; Zeitgeist 2. része 2009.11.28. 09:24:37

World Trade Center, épületrobbantások: Ebben benne van Madrid is, a 2004-es robbantás (sokkoló felvétel): Érdekesnek találom, hogy a fenti videó készítőjének, csak a nyugati világ halálos áldozatai fájnak, azért remélem elgondolkozik az...

Trackback: Arab kapcsolat 2009.11.23. 23:59:57

Nézzünk három tényt. 1., Vona Gábor iráni választási megfigyelőket szeretne hívni Magyarországra 2010-ben, mert nem bízik a választások tisztaságában. (forrás: jobbik.hu) A weboldal egy Magyar Hírlapos interjút idéz, amelyben nagyon kimért válasz hangz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.24. 14:09:39

@Viktus:

"A szlovák mítoszt max. pár pap képviselte,"

Kezdetben, de mellettük volt a korszellem.

Talán ki lehetett volna egyezni a szlovákokkal mert azért a cseh opció mellett a magyar lehetőség is ott volt végig, de a magyarok nem vették komolyan a szlovákokat, a csehek meg legalább úgy csináltak.

Be láthadnád, hogy túl nagy falat volt a történelmi Magyar Királyságból egy magyar nemzetállam megteremtése, abban a nemzetközi szituációban, nem is jött össze. Túl sok front volt nyitva.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.11.24. 14:13:51

@Jobb híján MDF-es: Szent István és az EU. Megáll az eszem. Hogy tud ilyen fogalmakban gondolkodni? Mi köze van a középkor vallásos civilizációjának ehhez a kishivatali iratmegsemmisítőgéphez?

orient 2009.11.24. 14:17:23

@Sade Bárki: hagyd már ebbe ezt a nincs demokrácia dolgot. Klasszikus demokrácia görög módra sosem lesz, cserépszavazással és hasonlók. De 1 viszonylagos demokrácia van:

1. bárki csinálhat pártot.
2. bárki indulhat választáson(mondjuk aki nem sért emberi jogokat...stb vannak kivételek)
3. hatalmon lévő rendszer 4 évente leváltható (mondjuk 1 másik szarra az más kérdés)

Érdekes gondolat hogy nekem ideológiában a Jobbikhoz a legközelebbinek tünő párt Slota féle banda. Érdekes hogy pont utálják egymást pedig ideológiák hasonlóak csak a másik oldalról, és érdekellentét van. De hát sokban hasonlítanak.

orient 2009.11.24. 14:26:40

@Nazareus: "Márpedig az van, hogy húsz éve fosztogatja az országo a két "nagy" párt, az MSZP és a FIDESZ. És a Jobbik ez ellen akar valamit tenni.."

Hogy emberek milyen naivak vagytok. Fenti állításod igaz, de a Jobbik meg pont megold mindent mert ők csak 1 csapt jólelkü becsületes ember aki csak a mi érdekünket akarja. Ébresztő!!! Politikusok azok is és ugyan olyanok lennének ők is ha a helyükre kerülnének.
Lásd hogy Mszp-sből átvedlett jobbikos aki most már nem szocialista hanem a magyar érdekeket akarja képviselni a szemét nagytőke ellen csak előtte elfelejtett kilépni a mszp-ből.

Magyarországi politikusok 90%-a megélhetési politikus. Ott van ahol pénzt és megélhetést lehet találni minden más leszarva. Elvek, ideológiák, minden!

Minden pártban van néhány jószándékú tenni akaró politikus aki tényleg építeni és jobbítani akar. A jobbikban is van ilyen biztos aki őszintén hisz és vannak elvei ami mellett kitart. De ez ált mindig valahol 0-5% között van, a többi pedig csak politikus.PONT.

Sade Bárki (törölt) 2009.11.24. 14:32:53

@orient: viszonylagos? úgy érted, megvannak a díszletek? ez tény, viszont a bekerülési szintek magasra toltak, a közmédia érdekszférák által kontrollált, ergo szűrten csak az elit apró véleménykülönbségei jelennek meg, visszahívhatóság lényegében nincs, stb,stb. de ok, nevezzük viszonylagosnak. ilyen alapon viszont a jancsi bácsi diktatúrája is viszonylagos demokrácia volt.

Sade Bárki (törölt) 2009.11.24. 14:51:05

@Nazareus: én megtapsolnám, meg hát!
amúgy húha, a jobbik észrevette, h itt minden szar, mekkora érv mellettük. Naza, akkor miért nem az lmpnek tapsolsz, azok is pont ugyanezt mondják: az utóbbi 20 év politikusai gecik, el kell őket számoltatni és meg kell szüntetni a korrupciót.
mindenki tudja, h ez így szar, választani az alapján kell, amit ők ajánlanak alternatívaként.
olvastad a fenti cikket? hát a jobbik programnak csúfolt legendáriumát? 8%-os GDP arányú mezőgazdaságból mekkora növekedést lehet biztosítani, a területek növelése nélkül? a maradék 92%ot meg elüldözzük? igen, a kkv-k nagy része közvetve v közvetlenül a multiknak szállít be. a jobbik koncepciója minden téren igazi tragédiához vezetne hatalmi helyzetben, amihez képest a mostani helyzet menyország.

szerintem amúgy ezt pontosan tudod, csak a kognitív disszonancia feloldása rángat:(

BéLóg 2009.11.24. 14:52:43

@Nazareus: Hogy eleht ilyen oltári baromságot leírni, hogy az országot húsz éve fosztogatja az mszp és a fidesz?
Ennyire ne nézzél már hülyének mindenkit!
Az MSZP és az SZDSZ 1956 óta fosztogatja az országot, a fidesz összesen 8 évet kapott ebből az időből és sikerült is neki MEGTÁKOLNI. Amit persze a hozzád hasonló propagandabanda meg is próbálta ráfogni a bokroscsomagra.

Ma, kizárólag azokban az önkormányzatokban van fejlődés és legalább MEGMARADÁS, ahol fideszes a vezetés, míg máshol a rohadás és a leépülés a normális.
NEM azt mondom, hogy gazember fideszes nincsen, hogy nincs aljas fityiszes pógármester, de azért mi lenne ha benéznél a börtönökbe?
Hogy lehet az, hogy a 3500 önkormányzat 90%-a fideszes, de a lecsukott, elitélt vagy itélet előtt álló önkormányzati emebrek 90%-a MSZPS????

Ha a fideszben azonos lenne a korrupcióra, csalásra hajlamos emberek aránya, HOGYHOGY nincsenek a SZOCI IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS (!!!) mellett láthatóak az itéletekben?
Vagy a baloldali igazságszolgáltatás külön jótáééteménye, hogy kizárólag Hunvaldokat, Weissenbergereket, Kulcsárokat, Zuschlagokat kapnak el?

A viccet ismered? Tudod melyik tagozat menti meg az MSZP-t a választásokon?
Hát a BÖRTÖNTAGOZAT! Mert már annyian ülnek ott, hogy önálló plattformot képesek alakítani.

A fidesz kétharmados demokratikus többséget szerez, a Jobbiké lesz 17-19%-kal a második hely. Az mszp lesz a mai mdf maximum 7.34%-kal, mdf, szdsz-t lehúzzák a wcben.

Rejtett a Szám 2009.11.24. 14:53:30

@Várkonyi:

@Loxon:

Sorban olvastam a kommenteket és már kezdtem egy kicsit elkeseredni, amikor jött ez a kettő. Grat. !

Nazareus 2009.11.24. 15:06:20

@orient: Lehet, hogy igazad van, meglátjuk. Két dolog van, egyikröl biztosan tudjuk, hogy ott lop és csal ahol tud (MSZP,FIDESZ), a másikról csak feltételezzük, hogy ezt fogja csinálni. Én inkább a bizonytalant választom, mint a biztosat ez esetben. Lehet, hogy ez naivság, de a másikat választani meg ostobaság.

BéLóg 2009.11.24. 15:21:48

@Nazareus: Attól hogy goebbelsi módon magad és pártod (=SZDSZ) védelmében folyamatosan hazugságokat szajkózol, attól azok hazugságok maradnak.
KÉT pártról tudjuk biztosan hogy lop, a SZADESZ és a MASZOP.

A FIDESZRŐL ellenben azt tudjuk, hogy egy szarban lévő országot ki tudott rángatni a gödörből az alatt a kevéske idő alatt, amíg hatalomban volt.

Viktus 2009.11.24. 15:22:09

@Jobb híján MDF-es:

Nem érted nem merült fel ez a kérdés kompetens szlovák körökben a szlovák vezető rétegeket nem foglalkoztatta a önálló szlovák érdekképviselet a pár kispap meg nem volt kompetens a témában. Az első viláűgháború végén voltak egyeztetések , ahogyan Kun Béláék idején is ... csakhogy más szelek fújtak a csehek döntöttek a szlovákok helyett is. A cseh érdek pedig egy minnél erősebb államalakulat létrehozása volt a német erőfölénnyel szemben.

Nem lett volna nagy falat, de a magyar politikai elit nem is akart ilyesmit. Tényleges elmagyarosítás lett volna az maximum a szerbek, és románok esetében lett volna kemény dió, akik más kultúrkörhöz tartoztak.

Kartal (rezervált) 2009.11.24. 15:39:51

"Az 1920-as és 1947-es Párizs környéki békeszerződések minden magyar számára – talán Eörsi Mátyás kivételével –, fájó, mi több, üvöltően gyötrő pont." - ömmm... Eörsi Mátyás mióta magyar?

@Sade Bárki: egyetértek.

@orient: az a gond, hogy a Jobbik - mint alulról szerveződő párt - tagsága - elsősorban vidéki tagsága -, ilyen becsületes, naiv emberekkel van tele, akik aztán elhitetik mindenki mással, hogy a párt csak jót akar a magyaroknak. Retorikájuk fő témája is ez. Kelleni fog pár év, mire kialakulnak az új frontvonalak, megszületnek a szükséges háttérmegállapodások, és a Jobbik is betagozódik a nagy politikai piac tortaszeletei közé, akkor jobban fogjuk látni kik is ők igazán. Persze ha ezt megengedik nekik, és fel nem oszlatják az egészet; akkor viszont tényleg polgárháborús állapotok létrejöttétől tartok...
Persze ez csak a saját véleményem.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.24. 15:42:41

@Viktus:

Írtam, hogy Szlovákia egy szerencsés együttállásnak köszönheti létét.

Nazareus 2009.11.24. 15:48:46

@Sade Bárki: Az LMP honlapjat neztem es nem tunt szimpatikusnak egyszeruen ennyi a magyarazat. Valahogy nem volt meggyozo.

Vakariosz 2009.11.24. 23:27:13

A Jobbik és az iszlám világ közötti kapocs Bolek Zoltán szétesőben lévő, erkölcsileg levitézlett, nacionalista egyháza, a Magyar Iszlám Közösség. Bolek Zoltán, Kisvásárhely és Mihályfa jegyzője és a JOBBIK önkormányzati kabinetjének tagja. Horváth Ádám, a MIK alelnöke a Vona Gábor személyes tanácsadója és a barikad.hu szerzője. Ők állhatnak a Jobbik keleti kapcsolatai, iráni ügyletei mögött.

Bivalyrobi 2009.11.25. 04:11:41

Ajjajaj orbitalis antisemita osszeeskuves! Amerika ellensegei szovetkeznek, mi?
Na figyu: Vegyuk mar tudomasul, hogy nem csak nyugati kozvelemeny van, hanem keleti is. Mire jo Magyarorszag (Kelet-Europa) a Nyugat(iak)nak? Zsirinovszky mondta talaloan, hogy legyen, aki pucolja a csizmaikat. Jok vagyunk olcso berrabszolganak, olyanoknak, akik Kinaban gyartott draga nyugati markakat vesznek onkent, jok vagyunk arra, hogy vedozona legyunk Kelet fele. Jo vagyunk, hogy a media es eletmodszemetet ide is elterjesszek (pl. O gyun a Lajza Minelli, David Copperfield, Lady Gaga/azt nem tudom ki a franc, de eppen most futassak fel/ aztat essunk mar hasra!!!!! stb. Amugy nekik mindegy, hogy Magyarorszag vagy Uzbegiszthan egy kutya. Szoval helyes a Kelet fele is orientalodni. Gyereket kell csinalni, mint ok, es akkor no a fogyasztas, porog a gazdasag, netalan meg a szomszedokat is tulszaporpdjuk stb. Aki csinal kolkoket kapjon kedvezmenyeket is, meg segitseget a nevelesben 9apropo iskolai fegyelmezest tanari pofont, vesszozest vissza). na szoval ez hasznos, mint Arany Janos egyik koltemenyeben, ahol a foszereplo Maradi keletre megy tanulmanyutra. Mindket oldalra kell neznunk, de a Nyugatnak van 3-400 ev elonye, es nem fog minket megvarni. Nem kell azert ott loholnunk, es csak a baromsagokat (pl. egyes salatatovenyeket =) atvenni toluk.

Bivalyrobi 2009.11.25. 04:12:32

Ajjajaj orbitalis antisemita osszeeskuves! Amerika ellensegei szovetkeznek, mi?
Na figyu: Vegyuk mar tudomasul, hogy nem csak nyugati kozvelemeny van, hanem keleti is. Mire jo Magyarorszag (Kelet-Europa) a Nyugat(iak)nak? Zsirinovszky mondta talaloan, hogy legyen, aki pucolja a csizmaikat. Jok vagyunk olcso berrabszolganak, olyanoknak, akik Kinaban gyartott draga nyugati markakat vesznek onkent, jok vagyunk arra, hogy vedozona legyunk Kelet fele. Jo vagyunk, hogy a media es eletmodszemetet ide is elterjesszek (pl. O gyun a Lajza Minelli, David Copperfield, Lady Gaga/azt nem tudom ki a franc, de eppen most futassak fel/ aztat essunk mar hasra!!!!! stb. Amugy nekik mindegy, hogy Magyarorszag vagy Uzbegiszthan egy kutya. Szoval helyes a Kelet fele is orientalodni. Gyereket kell csinalni, mint ok, es akkor no a fogyasztas, porog a gazdasag, netalan meg a szomszedokat is tulszaporpdjuk stb. Aki csinal kolkoket kapjon kedvezmenyeket is, meg segitseget a nevelesben 9apropo iskolai fegyelmezest tanari pofont, vesszozest vissza). na szoval ez hasznos, mint Arany Janos egyik koltemenyeben, ahol a foszereplo Maradi keletre megy tanulmanyutra. Mindket oldalra kell neznunk, de a Nyugatnak van 3-400 ev elonye, es nem fog minket megvarni. Nem kell azert ott loholnunk, es csak a baromsagokat (pl. egyes salatatovenyeket =) atvenni toluk.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.11.25. 06:59:12

@Bivalyrobi:
"Amugy nekik mindegy, hogy Magyarorszag vagy Uzbegiszthan egy kutya. Szoval helyes a Kelet fele is orientalodni."
A kettő nem következik egymásból. Moszkvát vajon mennyire érdekli Magyarország?

"Gyereket kell csinalni, mint ok, es akkor no a fogyasztas, porog a gazdasag"
Mint Afrikában? Ez megint nem következik belőle.
A gazdaság nem így működik. A szaporulat -ami egyébként fontos dolog- nem növeli a vagyont, csak többen leszünk rá.

"Mindket oldalra kell neznunk, de a Nyugatnak van 3-400 ev elonye, es nem fog minket megvarni. Nem kell azert ott loholnunk"
És akkor lesz 5-600 is? :)

Zahal 2009.11.25. 08:02:29

Jobbik: a frusztrált, buta, agresszív tömegekre hatni akaró, internetet és a fórumokat jól használó, 1920-1945 fasiszta, életveszélyes politikai vállalkozás, amelynek fő "témája" a zsidóellenesség. A Jobbik tartja fent az illegális "gárdát", és szoros a kapcsolata az uszító, újnyilas kurucinfóval, amelynek főszerkesztője békaszájú novák előd, a Jobbik sajtófelelőse.
Az antiszemitáknak csak addig barátok az arabok, amíg azok zsidó (Izrael-) ellenesek, máskülönben csak "piszkos arabok"-ként tekintenek rájuk.
A Jobbikot alkotmányellenessége és emberiségellenes kijelentései, ideológiája miatt be kellene tiltani.

reichenberg kenéz 2009.11.25. 09:43:56

Szerintem két dolog van:

1. Magyarország az elmúlt 20 évben teljesen megyengült gazdaságilag, erkölcsileg, pszihésen és még sorolhatnám. És ezt sajnos a Gazdasági és poliitikai elitünknek köszönhetjük (jó azért mindanyian benne vagyunk egy kcsit... :-().

2. Nem szabad engedni a csábításnak nem szabad hogy a jobbik hatalomra kerüljön vagy a fidesszel akár csak kormányon kívüli koalíciót kössön. Mit kéne csinálni. Fogalmam sincs. :-(

Éhesló 2009.11.25. 09:51:51

@Zahal: A világnézeted és a megnyilvánulása sem különbözik a jobbikétól, csak a túlsó szélsőségre van beállva.
Amit kaphatsz jobbról, semmivel nem lesz különb annál, mint amit te szánsz nekik.

Iustizmord 2009.11.25. 10:32:35

mindég érdeklődve olvasom ha egy csapat árvalányhajas futóbolond inkoherens és ötletszerű böffentéseiből próbálnak összeeszkábálni eg y nyilvánvalóan nem létező nézetrendszert, majd azt elemzik. ennyi erővel már most esszét lehetne írni "dr Túróczy József, a Legfelsőbb Bíróság elnöke ítéletei és munkássága 2068 és 2080 között" címmel.

már csak azon csodálkozom, hogy mi lesz ha a cigányok szövettségre lépnek a palesztínokkal? hvá áll akkor a jobbik?

Iustizmord 2009.11.25. 10:34:31

@zahal szvsz is csak azért arabbarát a jobbik mert így kifejezhetik zsidóellenességüket.

Iustizmord 2009.11.25. 10:36:54

és végül, a jobbikra is elmondható, ami rajk temetésén elhangzott: szegény laci, ha élne, de közénk lövetne

érdekődve várom, hogy egy be nem jelentett, pár ezres romademonstrációt (békés "vesszen vona" felkiáltásokkal, ugye) hogy kezelne a jobbik. mármint rendészetileg. én egy kurucos rendőri lovasrohamot vízionálok.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.11.25. 13:54:07

@Zahal: Grift ilyesmikre szokta mondani, hogy LOL.

Zero_Toleransz 2009.11.25. 15:20:18

Külpolitika miatt csak 2012 végéig kell aggódni, utána nem lesz gond:

"Ban Ki-moon, az ENSZ főtitkára magyar idő szerint éjfélkor sokkoló bejelentést tett a szervezet manhattani központjában. "Rég óta érett már az ENSZ-ben ez a nehéz döntés, de eddig nem volt megfelelő erő az országok vezetőiben, hogy kimondják: az emberiségnek befellegzett."

továbbiak itt:
embertanfolyam.blog.hu/2009/11/18/rendkivuli_ensz_bejelentes_sokkolta_a_vilagot

komplett 2009.11.25. 16:45:20

Vakariosz1,
Másutt már olvastalak.
Csak nem te vagy a kirúgott imám?
Akkor azért piszkálod a társaságot!?:-)

Neked, mint mohamedánnak nincs itt keresnivalód.
Menj a tesóidhoz.

Magyarország Szűz Mária Országa, slussz-passz.
Nem kellenek a szélsőséges erők ide!
Úgy járunk, mint a németek, meg a franciák!

___________________________ (törölt) 2009.11.25. 21:10:32

Néhány gondolat. Elismerem, hogy pl. a perzsa civilizáció múltjában rengeteg tisztelni való elem akad.

De ugyanakkor azt látni kell, hogy a mai világban, a jelenben kevés rosszabbul működő ország van, mint Irán és a hasonlók, egyedül az olaj tartja a víz felszínén őket.

Kukkantsatok rá a következőkre:

www.indexmundi.com/trade/exports/?country=ir

www.indexmundi.com/trade/exports/?country=hu

Iránban él 75 millió ember és ehhez képest iparitermék-exportjuk kevesebb, mint fele a magyarénak, gép-exportjuk olyan alacsony, hogy nem is látszik jóformán, de még mezőgazdasági exportból is csak a harmadát tudják összehozni a miénknek. Érted, 75M ember erre képes. Igaz, amíg van olaj, meg amíg van igény rá, addig abból befigyel évente 20 000 millárd dolcsi, az oké.

Nem azt akarom ebből kihozni, hogy az ipar meg a gazdasági hatékonyság az minden, hanem hogy ilyen fokú bénaság már nem lehet a véletlenül következménye, hanem csak egy elcseszett civilizációé. Nem mindig az a legjobb kultúra, amelyik gazdaságilag-technológiailag leghatékonyabb, de azért az nem lehet véletlen, hogy az általunk többnyire, más okokból, kultúraként is tisztelt kultúrák a rómaiaktól a kínaiakig mindig a kor technológiai szintjének élvonala környékén mocorogtak, mert ha az ember általában jól csinálja a dolgait, akkor nagyon rosszul ezt sem csinálhatja.

Ilyen fokú bénázásnak csak nagyon elkefélt kultúra v. politika lehet az oka. Rossebért nem tudják azt a tengernyi olajpénzt valami produktívba befektetni? Egy rendes kultúra ennek az olajbevételnek a negyedéből rég megcsinálta volna a második szilíciumvölgyet.

Szóval, aki azt akarja, hogy Magyarország ezekkel valamilyen szinten spannoljon, NAGYON indokolja meg, hogy miért, mert szerintem hatalmas hiba lenne.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.11.25. 23:47:55

@komplett: Magyarország a nem csak Szűz Mária, de a Turul vagy a Fehér Ló vagy a Csodaszarvas országa is (aki ezeket a dolgot nem ismeri el, az nem tudom, milyen ismeretekkel rendelkezik például az az Árpád-ház mítikus eredetéről vagy a magyarság karakterológiájáról), és az is tény, hogy izmáelitáknak mindig volt helye Magyarországon, legutóbb a monarchiában, a bosnyákok révén. A bosnyákokkal semmi baj nem volt.

Itt sokan érvelnek a bevándorlás ellen, én magam is, mivel teljességgel felelőtlen és fölösleges folyamat. De a meglévő és intelligens muszlim közösségekkel a világon semmilyen probléma nincs. Vakariosz valóban lehet sértett, aki Bolekék közösségét szétesőben lévőnek és erkölcsileg levitézlettnek nevezi, fogalmam sincs, mivel nem ismerem a belső ügyeiket, bár az oldaluk szép.

Amit el kellene kerülni, az a multikulturalizmus és a tolerancia szép szavainak örve alatt begyűrűző képmutató liberális öngyilkosság, amely olyan direktívákat produkál az EU-ban, mint az Olaszországgal és Svájccal kapcsolatos, egymásnak homlokegyenest ellentmondó állásfoglalások. Valamint figyelembe kellene venni azt a szélsőséges képmutatást is, hogy miközben Ázsiában a Nyugat fegyverekkel támad az iszlámra, addig Európában a keresztet is leveteti az emberek nyakából, hogy a bevándorlók "érzékenységét" (akik közül sokan éppen a Nyugat elől menekülnek hazájukból és nem találják magukat szembe még csak egy határellenőrzéssel sem) meg ne sértsék. Elképesztően önmagából kifordult szemlélet és politika.

@Shenpen: Ami Iránt illeti, biztos, hogy nem lehet egy-két szóval elintézni. Mégiscsak egy nagy múltú és minden látszólagos "atavizmus" ellenére a jelenben is életképes országról van szó, amely minden szempontból sokkal nagyobb falat, mint Irak vagy számos arab "olajkirályság". Mellesleg pedig akárhogy is nézzük, a modern nyugat is a saját erőforrásaira épít, több-kevesebb sikerrel (Magyarország például mennyire önálló, és honnan kapja a gázt, kikkel kell spannolnia ennek érdekében?)

Bivalyrobi 2009.11.26. 03:33:56

NA majd pont a zsindex fog objektiven irni Iranrol )-DDD
NA mert piszkaljak oket, milyen fejletlenek stb., aztat ok nem engednek atomeromuveket epiteni. Na de Sziria meg Egyiptom mennyire fejlett?Ja azokkal nincs baj, azok elismerik Izraelt mi? Ja meg Szaud Arabia, meg Dubai is csak az oljabol el , mi? De aztat az nem baj. Sot mit ne mondjak, ha az USA nem kuldene evente dollarmilliardokat Izraelnek, akkor az sem lenne eletkepes, vagy tankok helyett tevekkel harcolnanak.
www.nfgm.gov.hu/data/cms1903831/Iran.pdf

Aztat az USA gazdasagi helyzetet soha nem kerdojelezik meg, hogy akkor diktaturat kellene bevezetni, nem?
Na ennyit az objektivitasrol. Kina meg sokat termel (eddig is sokat termelt stb.) de olyan egyeb valsagai lesznek, hogy ha ott demokracia lenne szetrobbanna (ja ott miert nem akar seni demokraciat???)).

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.11.26. 06:48:41

@Shenpen:
Az semmi, de benzinből importra szorulnak. Olajat exportál és benzint importál, majd hogy alacsonyan tarthassa a benzin árát, az olajból befolyt pénzből finanszírozza. Az elkúrás non plus ultrája.

Kutyfalvi Bandi 2009.11.26. 07:04:46

Azt honnan tudjuk, hogy Eorsi Matyasnak nem "fajo pont" Trianon? Annyit magam is latok, hogy nem uvolt.

komplett 2009.11.26. 07:48:38

@Loxon: szia,

Igen, én is elolvastam ennek a csapatnak a honlapját és a neten utánna néztem, hogy mit csinálnak tulajdonképpen.
Egészen meglepő dolgokat találtam:
Zala megyében zsidó temetőt segítettek rendbe hozni,
Rengeteg kölföldi és belföldi segélyt szerveztek.
Ezek olyan helyekre mentek, hogy én biztosan nem mernék oda menni.

Szóval visszaszívva!
Legalábbis róluk a véleményem.
Mert sok hasznot hajtanak a többségi társadalomnak, s nem piszkálják a keresztényeket.
Egyébként ha ilyen egy "széteső" csapat, mármint Vakarosz szerint, akkor jó lenne, ha Magyarország is "ilyen széteső" lenne:-D
DE akkor sem egészséges a mohamedánok bevándorlása és elszaporodásuk Magyarországon!
Gondoljatok Nándorfehérvárra, vagy Eger hősi védelmére!
A fentekért nem szabadna megengedni, hogy arabok,vagy törökök, irániak, stb. bevándoroljanak Magyarországra!
Más kultúra és ősi ellenség!
Kellene nekik megint Buda Vára!

tistedur 2009.11.26. 08:06:54

@komplett: lehet. hogy újdonságot mondok neked, de muszlimok elég régóta éltek a kárpát-medencében.a honfoglalókkal érkezett egy elég nagy csapat pl.

bandeirante 2009.11.26. 08:08:33

@herut: Izraelbe nehezen tudtak volna zsidókat engedni, lévén hogy az csak 1948-ban jött létre...

bandeirante 2009.11.26. 08:12:33

@Lord_Valdez:
>A gazdaság nem így működik. A szaporulat -ami egyébként fontos dolog- nem >növeli a vagyont, csak többen leszünk rá.

Ez tévedés, igenis növeli a vagyont a szaporulat. Hiszen vagyon csak munkából származik, a munkát pedig csak emberek tudják elvégezni. A több gyerek pedig több munkahelyet jelent. Már mindjárt az induláskor, hiszen több bébitápszer, pelenka, stb. fogy. Aztán több védőnőnek, óvónőnek, tanárnak, pedellusnak, stb. lesz munkahelye. Amikor pedig felnőnek, ők is dolgozni kezdenek, tehát értéket termelnek. Afrika azért nem jó példa, mert ott nincsenek gazdasági kapacitások a növekedésre. Nálunk viszont vannak.

komplett 2009.11.26. 08:55:25

@tistedur: szia,
Lehet.
De azok velünk rokon népek voltak, vagy esetlegesen mohamedánná lett magyarok voltak.
S nem akarták a Sariát bevezetni a Magyar Királyságban.:-)
Legyen nekünk elég az a kevés magyar mohamedán.
Elég volt a 150 év hódoltsági pusztítás, gyilkosság, amit a törökök itt elkövettek.
Inkább Hunyadi, vagy Dobó, mint a török!

Bobkó Csaba 2009.11.26. 10:48:24

Őszintén szólva nincs erőm ennyi kommentet elolvasni, főleg, hogy belenézve jól látszik, milyen réteg van erősen reprezentálva itt a törzskommentelők között. Nem véletlen, hogy a Szombatblog testvérblogként van irt feltüntetve, a zsidó előítéletek fröcsögnek itt rendesen és az törvényszerű, hogy azért vannak itt ilyen sokan, mert nyilván rendszeresen kapnak itt szivüknek kedves olvasnivalót.

A bejegyzés természetesen e kör tipikus vádjait és utálatát fogalmazza meg, némileg civilizálva. Ettől függetlenül alaptalan baromság a záróbekezdés "Mindent visszá"-ja, idézzen a szerző bármilyen Jobbikos pártdokumentumot, vagy Vona-beszédet, ami ezt alátámasztja. Szegedi Csanád egyes beszédei nem érnek, ő a párton belüli munkamegosztásban a legszélső irredenta szavazóréteg megszólítását kapta, talán pártdöntés, hogy Brüsszelben nemigen engedik felszólalni. Oda nem ezt szánják.
A Jobbik nem MIndent visszázik, hozzáállásuk minden téren realista. Az teljesen korrekt, hogy a történelem sojha nem áll meg, bármit álmodott Fukuyama, tehát olyan sincs a történelemben, hogy "örökre megváltoztathatatlan határok". Vigyázat, ez esetünkben azt is jelenti, hogy csonkamagyarország is csonkulhat még tovább, el is tűnhet, etnikai összetétele is megváltozhat. Mindez zajlik is...

Az oroszok, Turán, perzsák, iszlám világ felé nyitás éppen a Jobbik üdítően eredeti, bár tulajdonképpen magától értetődő hozzáállása, jellemző, hogy ez nem jutott eszébe a magyar államot idegen érdekeknek alárendelő, bitorló csapatnak.

A potenciális szövetségesek belügyeibe beleugatni a diplomácia és a külpolitika alapszabálya szerint tilos, ezt az USA is tudja, amikor kőkeményen elnyomó, emberjogsértő rezsimeket pénzel évtizedek óta, ezek tartós szövetségesei. Szaddam éppen nem a Jobbik szerelme volt a szerző alaptalan rágalmával szemben, hanem az USA agyba-főbe támogatott szövetségese a népnyúzó sahot elkergető, saját lábára álló Irán ellen.
De volt már az atlantista angolszászok szövetségese Sztálin is, aki kedvéért ejtették a legitem lenygel emigránskormányt, vagy az angolok Titónak kiszolgáltatták a szlovén hadsereg fogoly katonáit, akiket lemészároltatott. A szövetségeket érdekek alapján kötik, és ehhez szép dumákat keresnek fügefalevélül.
Ilyen szép duma, hogy amikor a Jobbik a Kazah követtel barátkozik, akkor hangsúlyozzuk keleti származásunkat. Amikor egy nyugat-európai euroszkeptikus, multiellenes párttal köt szövetséget, olyankor nem ezt a szöveget vesszük elő a raktárból, hanem valami odaillőt.
Ez magától értetődő.

Bobkó Csaba 2009.11.26. 10:50:02

@komplett:

teljesen holdkórosság iszlám bevándorlástóll rrettegni a mai Magyarországon (kivéve esetleg Nyugat-Európából, ezért kell időben kilépni Schengenből), amikor a zsidó bevándorlás kézzzelfogható és húsbavágó. Persze zsidók riogatnak az iszlámmal.

Bobkó Csaba 2009.11.26. 11:23:56

@komplett:

Abban igazat adok neked, hogy amennyiben Hunyadi, vagy Dobó bevándorlási kérvényt ad be, valóban soron kívül, török jelentkezők előtt adnám meg nekik az állampolgárságot! (Vajdahunyad és Dobóruszka is mai határainkon kívül fekszik...)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.11.26. 18:56:45

@krüger:
Ha a gyerek növelné a vagyont, akkor a cigányság húzóágazat lenne :), de nem igaz.
A gyerek munkaerőt jelent, nem munkahelyet.
Attól, hogy több a gyerek lehet, hogy többet költesz gyerekcikkekre, de kevesebbet másra, mert a ráfordítható pénz nem változik.
Az egyik helyen létrehoz keresletet, a másikon megszüntet. Tehát nem nőtt a gazdaság, hanem átrendeződött.
Az óvónő és társai szintén nem növelik a gazdaságot, mert ők adóból élnek. Az adó pedig visszafogja a gazdaság növekedését. Természetesen szükségesek, de ők externáliákat termelnek, nem gazdasági értékeket.
Ahhoz, hogy a gyerekek idővel dolgozhassanak munkahely kell, de annak száma nem változik meg a munkaerő létszámától, hanem leesik a munkabér. Ám mivel van minimálbér, nem tud tetszőlegesen leesni, ezért a munkanélküliség nő.

@Bobkó Csaba:
"Az oroszok, Turán, perzsák, iszlám világ felé nyitás éppen a Jobbik üdítően eredeti, bár tulajdonképpen magától értetődő hozzáállása, jellemző, hogy ez nem jutott eszébe a magyar államot idegen érdekeknek alárendelő, bitorló csapatnak."
Ennek oka nem valami csúnya összeesküvés, hanem az ötlet értelmetlensége. Röviden összefoglalva: Világ lúzerei egyesüljetek! és kapunk egy KGST-hez hasonló izét, ahol 7 sovány tehén egymást feji.

Irán egy diktatúra olyan súlyos gazdasági nehézségekkel, amikhez képest mi boldogok lehetünk. Oroszországban pedig mi van? Olaj, gáz, űripar, atomipar, informatika, de ezzel totálisan elmondtam minden pozitívumot. Ezen kívül van még bűnözés, korrupció, rettenetes gazdasági szerkezet és katasztrofális demográfia stb. Az, hogy az oroszok ennyire lelkesen akarnak gázt eladni, nem azért van, annyira szívükön viselik, hogy ne fázzunk, hanem mert nagyon nagyon kell nekik a pénz. Ez tartja őket életben.

Nem tudom merre jár a te kezed, de itt aligha tudsz zsidó bevándorlást kitapogatni, ugyanis ilyen nincs, és nem meglepő módon pont ez látszik a statisztikákban is.

Bobkó Csaba 2009.11.26. 19:32:32

@Lord_Valdez:

"Oroszországban pedig mi van? Olaj, gáz, űripar, atomipar, informatika, de ezzel totálisan elmondtam minden pozitívumot. Ezen kívül van még bűnözés, korrupció, rettenetes gazdasági szerkezet és katasztrofális demográfia stb."

Vessük ezt össze az USÁ-val: kb. ugyanez van, minusz olaj és gázból is az utolsó, gyorsan fogyó buborékokat préselik ki, exportról szó sem lehet. A demográfiát a mexikóiak teszik növekvővé, de ezt a konzervatzív amerikaiak éppoly katasztrófának tekintik.

"Az, hogy az oroszok ennyire lelkesen akarnak gázt eladni, nem azért van, annyira szívükön viselik, hogy ne fázzunk, hanem mert nagyon nagyon kell nekik a pénz. Ez tartja őket életben."

Szintén az USÁ-val hasonlítsuk, gondolom, neked az egy rokonszenves szövetséges:
Az oroszok legalább valami értékeset, olakjat, gázt adnak el a pénzért, amire annyira fáj a foguk, ezzel szemben az USA államkötvényeit adja a pénzért, meg per pillanat még ő gyártja a világ pénzét, a dollárt,"mert nagyon nagyon kell nekik a pénz. Ez tartja őket életben." "

Bobkó Csaba 2009.11.26. 19:35:41

Mellesleg miért kell az USÁ-nak a francia, német stb. cégeket állandóan az embargóval elriogatni az Iránnal való üzleteléstől, (amit sutyiban úgyis kijátszanak), ha az lúzerség és sovány tehén fejése??? Gazdasági szempontból nézeteid röhejesek. Mellesleg Teherán egy modern, fejlett nagyváros, Irán egy nagy gazdaság, nem mintha én ezt sokra értékelném antimodernistaként.

Gonfdolom, Izrael is kedvenced, nézd már meg, hány szegény és korrupt oirszággal üzletel. Ez a KGST-hasonlat nagyon dilettáns volt. Üzlet az üzlet, korrupció meg mindenhol van.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.11.26. 20:01:50

@Bobkó Csaba:
Szeretnénk mi olyan demográfiát, mint az USA-é, még mexikóiak nélkül is.
Az USA gazdasága bajban van, nagy bajban, de ennek ellenére még mindig az első gazdasági hatalom és várhatóan az is marad még egy darabig.
Orosz processzor van a gépedben, orosz oprendszerrel? Nem.
Lényegében az összes nagy hi-tech vállalat amerikai (esetleg még jól nyomja Japán, Korea, de hol van Oroszország? Sehol). Lehet, hogy távol-keleten gyártanak, de amerikai.

Lehet az USA-t utálni, bánom is én, de ebből még következik, hogy újra az oroszokkal kell barátkozni. Nem jó barátok, hidd el. A medve aranyos, de ragadozó. Ha a kezed nyújtod, már nem biztos, hogy vissza is tudod húzni.

"Irán egy nagy gazdaság"
Bullshit!
Irán nagy ország, de egyáltalán nem olyan hű, de erős gazdaság.
Mellesleg az embargó csak bizonyos termékekre vonatkozik, illetve amerikai állampolgárok esetében mindenre.

Tévedsz, magasról szarok Izraelre.
Az a baj, hogy az egész logika a zsidógyűlöletre épül. Ha nem így lenne, akkor ezzel az erővel Kínát is lehetne preferálni. Sokkal több értelme lenne, de ők nem utálják a zsidókat.

Bobkó Csaba 2009.11.26. 20:48:51

@Lord_Valdez:
Nem épül a zsidógyűlöletre. A zsidó identitás épül a gojgyűlöletre, az normális önvédelmi reakció, hogy védekezünk ez ellen. A Jobbik külpolitikai elképzeléseit több dolog alakítja a zsidótéma mellett, pl. a realitások. AZ USA döglődik. Nekünk nem szállít semmi létfontosságút. A távol keleten gyártó cég lehet nevében amerikai, de az amerikai társadalom zömének ebből semmi haszna. A volt középosztály rohamosan lezüllik, mert a tőkések még többb haszonért elvitték a jobb melókat otthonról.

Nem kell ahhoz egy gazdaságnak se nagynak, se erősnek lenni, se semmilyennek, hogy lehessen vele kereskedni! Elég, ha egy szaros országban van valami, ami nekünk kell, van rá pénzünk, hogy megvegyük , vagy van csereárunk és lehet velük kereskedni. A világkereskedelem nem kis része ilyen. Te ideológiai alapon letiltanád a kapcsolatokat a fél világgal. Az Antall kormáyn ilyen alapon verte szét az orosz piacot és az arra termelő hazai cégeket. Az oroszokkal nem barátkozni kell, hanem kölcsönös előnyök alapján kapcsolatot építeni. Ilyen alapon lehetne mindenkivel, de hol vannak az előnyeink az USA és az EU viszonylatában? Természetesen lehetne ilyeneket találni, de új alapokon, egy hazafias kormány külpolitikája alapján. Amilyenhez a Jobbik jófelé keresi az utat. Persze az erőviszonyok változása is kell ehhez, de azok épp változnak is. Mozgástér nyílik, a Jobbik ezt felismeri, a magadfajta módon gondoűolkodók előítéletekből visonganak ez ellen. Az USA lényegében államcsődben van. Persze mi is. És az oroszoknál is nagy bajok lesznek. De a kibontakozó haláltáncban is jól kell helyezkedni, tán nem mindenki pusztul bele.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.11.26. 22:22:00

@Bobkó Csaba:
"A zsidó identitás épül a gojgyűlöletre"
A történelem nem egészen ezt mutatja.
Jobbik és realitások. Fura ezt egy mondatban látni.

"Nekünk nem szállít semmi létfontosságút."
Amennyiben pl. a számítástechnika nem létfontosságú, vagy azok a félvezetők, amik minden korszerű gép lelkét adják.

"A távol keleten gyártó cég lehet nevében amerikai, de az amerikai társadalom zömének ebből semmi haszna."
Tessék ezt összevetni a másik klisével, miszerint a multik hazaviszik a hasznot és eldönteni, melyik állítják. A kettő együtt nem megy.

Nem tiltanám le a kereskedelmet, csak tudomásul venném, hogy jelenleg az orosz gazdaság oligarchák kezében összpontosul. Azok pedig nem alkudozós fajták, hanem aláírod, vagy megdöglesz fajták.

Antall bár egy kártékony fantaszta volt, de az orosz piacot nem ő verte szét, hanem a több évtized kommunizmus. Összeomlott, hiába szállítottál bármit, nem tudtak fizetni érte. Ezt néhány cég el tudta viselni és továbbra is jelen tudott maradni az orosz piacon, a többiek nem.

Bobkó Csaba 2009.11.26. 22:51:34

"z orosz gazdaság oligarchák kezében összpontosul. Azok pedig nem alkudozós fajták, hanem aláírod, vagy megdöglesz fajták."

Mennnyivel jobb az, hogy "vagy tőlem veszel vadászrepülőket, vagy a tied a legantiszemitább ország a világon!"

Az oroszok az energiáról éppen hogy elegáns piaci elven alkudoznak, "ha nektek nem kell, eladjuk Kínába".
Bezzeg az milyen demokratikus, hogy "vagy azt teszed, amit mondunk, vagy tömegpusztító fegyvereket találunk nálad".

Te egy komolyanvehetetlen fröcsögő hülye vagy, ezt, amivel az oroszokat vádolod (nem vagyok a védőügyvédjük, se kutyám, se macskám):

"láírod, vagy megdöglesz" azt a neokonok, az USA, Izrael alkalmazzák. Meg mindenki, akinek kezében a fegyver...

Bivalyrobi 2009.11.27. 03:29:50

A Kelet fele is nyitni kell,mert ugyan mi a sz..rt vennenek meg Nyugaton, amit Magyarorszagon magyarok termelnek legaqlabb 80% ban? De Keleten meg sok mindent el lehet adni (jo az oroszoktol pl. asvanykincseket lehet csak igazan kapni, ami pont Antall idejeben meg dotalt volt es az olaj vilagpiaci ara is alacsony volt, amig Kina be nem indult). Esszel kell kereskedni. Ami a gazdasagot meg az eletszinvonalat illeti, az sokszor ket kulonbozo dolog. Kulturalisan is. Az a baj, hogy mindenki ugy akar elni, mint a nyugati vilagban, de elfelejtik, hogy ott betartjak a torvenyeket tobbnyire, erosek a szakszervezetek, normalis fizetest adnak (pl. magyarorszaghoz kepest). magyarorszag is tulsagosan megdragult, az arszinvonal mar eleri a Nyugatot (egyedul a lakasarak alacsonyabbak meg).

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.11.27. 07:02:49

@Bobkó Csaba:
Egyfelől ilyen nem történik (végül nem is tőlük vettük és nem is lettünk antiszemiták), másfelől antiszemita minősítéssel lehet élni, betonba öntve nem. Márpedig ez a stílus egyáltalán nem idegen az orosz oligarcháktól. Ott nem szokatlan dolog ellenzéki újságírókat megverése, néha meggyilkolása, ilyen nincs sem az USA-ban, sem Izraelben, bármennyire utálod is őket.

@Bivalyrobi:
Tartok tőle, hogy a 80%-ban magyarok általi termelés nem igazán reális a globalizáció (olcsó szállítás) korában. Mezőgazdasági eredetű termékeknél még megoldható, de ipariaknál elég reménytelen. Nem tudunk minden alkotó elemet előállítani, pláne jó minőségben.

Bobkó Csaba 2009.11.27. 09:53:52

@Lord_Valdez:

A CIA a kábítószerkereskedelem fő szervezője. Nem tudom, hány újságírót öklettek meg amerikai nagykutyák, de azt igen, hány irodai alkalmazottat a Manhattanban.
"másfelől antiszemita minősítéssel lehet élni, betonba öntve nem. "

Hány iraki nem él már, mert az USÁ-nak és Izraelnek rezsimválthatnékja támadt? ("demokráciaexport")
Izraelben utcán ünnepelték, hogy az ami hadsereg szétlopta és szétverte az Iraki nemzeti múzeum ókori kincseit, a cionisták ujjongtak, hogy végre bosszút álltak a babiloni fogságért. Egy ilyen őrjöngő banda kezébe atomtöltetek százai kerültek.

Bobkó Csaba 2009.11.27. 12:59:32

@Lord_Valdez:

"Márpedig ez a stílus egyáltalán nem idegen az orosz oligarcháktól. Ott nem szokatlan dolog ellenzéki újságírókat megverése, néha meggyilkolása, ilyen nincs sem az USA-ban, sem Izraelben, bármennyire utálod is őket."

Nem tudom, olvassa-e még ezt valaki, de erre reagálj, ha tudsz:

www.minnpost.com/ericblackblog/2009/03/11/7310/investigative_reporter_seymour_hersh_describes_executive_assassination_ring

Investigative reporter Seymour Hersh describes 'executive assassination ring'

(...)
"Congress has no oversight of it. It’s an executive assassination ring essentially, and it’s been going on and on and on. Just today in the Times there was a story that its leaders, a three star admiral named [William H.] McRaven, ordered a stop to it because there were so many collateral deaths.

"Under President Bush’s authority, they’ve been going into countries, not talking to the ambassador or the CIA station chief, and finding people on a list and executing them and leaving. That’s been going on, in the name of all of us.

"It’s complicated because the guys doing it are not murderers, and yet they are committing what we would normally call murder. It’s a very complicated issue. Because they are young men that went into the Special Forces. The Delta Forces you’ve heard about. Navy Seal teams. Highly specialized.

"In many cases, they were the best and the brightest. Really, no exaggerations. Really fine guys that went in to do the kind of necessary jobs that they think you need to do to protect America. And then they find themselves torturing people.

"I’ve had people say to me -- five years ago, I had one say: ‘What do you call it when you interrogate somebody and you leave them bleeding and they don’t get any medical committee and two days later he dies. Is that murder? What happens if I get before a committee?’

"But they’re not gonna get before a committee.”

BéLóg 2009.11.27. 14:35:12

@Zahal: Zahal, Zahal! Tudom hogy nehéz megemészteni, hogy apád recsken volt táborőr, anyád meg kihallgatótiszt az Andrássy út 60-ban, te pedig a Mérleg utcában amíg el nem adták a székházat, ezért azután szinte hivatalból érzed kötelességnek hogy mindazt amit otthon tényként érzékeltél, most frusztrációdban kivetítsél egy olyan szervezetre, amelyet tartótisztjeid "ellenség" címkével láttak el.

A baj csak az, hogy a ti időtök lejárt. Pártod megszűnik, szerelmetes szövetséges pártod pedig történelmi vereséget fog elszenvedni.

De azért jó olvasgatni ilyeneket is, így ha van még, ne tartsd vissza magad, gondolkodás nélkül (tán tudod is, így mennyivel könnyebb) oszd meg velünk az Ideológiát!

ukunoka 2009.11.27. 15:28:37

@Bobkó Csaba: "A zsidó identitás épül a gojgyűlöletre, az normális önvédelmi reakció, hogy védekezünk ez ellen. " ... ja, hogy enm ismersz zsidókat személyesen ... értem. Akkor meg miért gyűlölöd őket? ja, mert azt mondták, hogy az a megoldás ... értem ...

Bobkó Csaba 2009.11.27. 16:01:51

@inDIEkiller!:

Izrael Sahak ismert zsidókat személyesen? (ott Jeruzsálamben) Kb. az ő véleményét idéztem.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.11.27. 19:53:29

@Bobkó Csaba:
Igen, a CIA valóban érintett sok disznóságban. (csak úgy, mint a KGB, bár ez utóbbi legalább nem játssza a szűzlányt)
Ó, a WTC, el is felejtettem az idevágó összeesküvés-elméletet. Nos erre: :)
De ha már itt tartunk, akkor bin Laden és hálózata amerikai termék (ld. még talibán, Saddam), mert anno jól jött nekik a hidegháborúban a komcsik ellen. Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy az ellenségük ellensége a barátjuk, de nem ritkán ráfaragnak.
Állítólag az okos ember tanul a hibából, a bölcs akár máséból is. Na már most joggal merül fel a kérdés, hogy akkor mi miért akarjuk elkövetni újra?

Irak megtámadása Izraelnek nem volt érdeke, mert várható volt, hogy a viszonylagos béke veszélybe kerül.
Erősen kétlem, hogy konkrétan a múzeum kirablásának örültek volna, sokkal inkább annak, hogy egy közeli, nem kimondottan barátságos diktátor megbukott. A feltételezés kb. annyira abszurd, mintha Ceausescu bukásakor érzett megkönnyebbülést a forradalommal járó bűnözéshez kötnénk.
Az atomtöltetek, amik létezése csupán nagyon valószínű feltételezés, az izraeli kormány kezében vannak, nem az utcán őrjöngőkében és nem kerültek, hanem már ott voltak.

Kedves, hogy adsz mindenféle linket, de tudod, az a szép a világban, hogy minden le van írva és az ellenkezője is. Pont ez a posztmodern kritikusok egyik legfőbb baja. Bárki nyilatkozhat bármit és képtelenség eldönteni melyik igaz. Mert hát attól, hogy valami írva vagyon, még nem válik igazzá. Jelen esetben az egyik leírta, a CIA kinevette. Most melyik mond igazat? Ki tudja. Te nyilván az elsőt hiszed, de ez ettől még hit marad, nem tény.

Ehhez kapcsolódva, mivel bárki mondhat bármit és azt bárki kiforgathatja bárhogy, ezért elég komolytalan ennyire komolyan venni egy ilyen beszólást, pláne egy ilyen vitatott személyiségtől.

Bobkó Csaba 2009.11.27. 22:37:22

@Lord_Valdez:

A beszélgetésen részt vett Walter Mondale, az USA 42. alelnöke. Nem tiltakozott a Hersh által elmondottak ellen, egyetértésben beszélgettek. És ne gyere azzal, hogy demokrata, mert akkor se járatná le országát valami alaptalan dologgal.
Te hoztad fel, hogy az oroszoknál újságírókat tesznek el láb alól. Amikor példát hozok, hogy hasonlók egy másik, illetve a vezető nagyhatalom gyakorlatában is rendszeresen előfordulnak, akkor igyekszel kétségbevonni a forrás hitelességét. Pedig teljesen bizonyított, tömegsajtóban kitáérgyalt hír pl. hogy a guantanamói börtönbe a világ sok országában fenntartott tikos előbörtönökön keresztül hurcoltak az amik elrabolt, bírói ítélet nélkül aztán évekig fogva tartott és gyakran megkínzott személyeket, nem ritkán egyéretelműen csak összetévesztve valakikkel. A mi térségünkben is voltak ilyen titkos börtönök, a lengyeleknél, balti államokban. Semmivel nem jobb az USA emberjogi teljesítménye, mint az oroszoké, illetve, mivel az ő hatalmuk most nagyobb, érthetően több van a rovásukon. Semmilyen erkölcsi alapod nincs az USÁ-ra hivatkozva fikázni az oroszokat.
Izrael külön téma, ott általuk direkt hangoztatott dolog a Sámson-opció, miszerint ha veszniük kell, vesszen velük az egész világ. Tehát ha az atomtöltetetk a kormány kezében vannak, akkor őrjöngő idióta csürhe kezévben vannak. A cionisták csábították oda zsidók millióit egy fenntarthatatlan átmeneti államba, aztán hisztiznek, hogy szorul a torkukon a hurok és ezért bosszúból képesek világot elpusztítani. Mi a francért csődítették oda a szerncsétleneket, ha kellett, zsinagógát robbantva Irakban? Ezért kellett Hitlerrel is együttműködniük? A zsidók átlagon felüli eszét enyhén szólva cáfolja az egész Izrael-sztori. Okos emberek nem mentek volna pl. vízben gazdag zöld országokból abba az átkozott sivatagba. A szervezett gyűlölködésre való hajlamuk viszont valóban világátlag feletti, sokszorosan.

valójábannemberci 2009.11.28. 01:17:33

@Sobrijóska: Hunyadi nem román volt? Mert akkor nem kár érte, ha délben harangszó helyett a müezzin zümmög majd. Szép nagy mecset lenne a Bazilikából is.

Pedig az iszlám egyes ágaival, főleg a szúfikkal, nincs is bajom. De azért a radikáliszlámmal tán nem kéne lepaktálni, mert az olyan, mintha odaszarnánk a végvári nagyjaink sírjára. Az meg nem túl kurucos. E.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.11.28. 08:24:11

@Bobkó Csaba:
Persze, hogy kétségbe vonom. Mivel szemmel láthatólag otthonosan mozogsz az összeesküvés-elméletekben, nyilván te is láttál már több egymásnak ellentmondót is. Elhitted őket mind?
Pont azért volt Guantánamo, mert az USA területén belül nem lehet ilyet csinálni.
Jelentess meg egy gúnyrajzot, vagy vádló hangú cikket Putyinról és egyet Obamáról a saját országukban, aztán meglátjuk, hogy van-e bármilyen alapom is. (természetesen szigorúan csak saját felelősségre, az egészségügyi kockázatok mérlegelése után)

Ajánlom figyelmedbe a történelmet. A cionizmus egy reakció volt az általánossá vált antiszemitizmusra a XIX. században (ld. még a nacionalizmus története).
Vízben lehet, hogy gazdagok voltak azok az országok, de üldözésben is, különösen Oroszország, tehát ez alapján nem minősíteném az elgondolást. Mellesleg a zsidóknak nincs különb eszük, ők is csak emberből vannak.
Az, hogy Izrael létrehozása jó ötlet volt-e, valóban vitatható, de biztos lehetsz abban, hogy nem akarják elpusztítani a világot, még Izrael elpusztulása esetén sem, ha mást nem abba gondolj bele, hogy a világ zsidóinak 60%-a nem Izraelben él.

HaKohen 2009.12.15. 11:46:33

@expansiv: és @ mindenki a Konzin:

Kattincsatok tsak oda, érdemes.

A blogot egy most "expansiv"-vá vált "taltos01kundu" nevű blogger írja, szerkeszti és hozzászólja, valamint őrjöngi. (Van egy-két békésebbnek tűnő komment is másoktól, de "taltos01kundu" mindent visz.)

A csúcs nekem az, amikor a láthatóan egyedüli blogíró, moderáló és csaknem egyedüli hozzászóló "taltos01kundu" azért őrjöng, mert valami rohadt cenzor (vajh ki?) kimoderálta az ő ragyogó kommentjét. A többi őrjöngés ehhez képest kisnyúl.

Az már csak desszert, hogy Atatürk keveredik Morvai Krisztinával, az ujgúrok Orbán Viktorral, a magyar őstörténet a zsidó turanológusokkal, egy belevaló japán csaj a Koltaiakkal stb. (A fenti blogger három bejegyzését néztem meg, azoktól zúg így a fejem.) A tanulni vágyó olvasónak a "mocskos zsidók, dögöljetek meg"-szerű szövegek már föl sem tűnnek.

Asszem kéccer néztem meg a blogot: először és utoljára. De azér senkit sem nem akarok lebeszélni róla. Bisztos lehet jót élveszkedni rajta. És anyagot gyűjteni bizonyos tankönyvekhez.

Szánalmasan szomorú. Vagy szomorúan szánalmas?

expansiv 2009.12.15. 13:22:27

@HaKohen:

Nem "KOMMENTET" moderált, hanem egy grafikus által készített "KÜNDÜBLOG" nevű
ősmagyarintást. Gyönyörű volt a vörös alapon mélybordó árnyéklovasokkal és a fejrész kivont szablyával és íjjal megföstött hunjaival....

Megjegyzem, te vagy rohadtul tájékozatlan, piperkő, nyálasan entellektüelnek látszani kívánú belvárosi zsúrfiú,

merthogy Kündü (azaz:ÉN) széles körben ismert vagyok a blogteriánus , de általában a blogvilágbanés fórumokon.

Továbbá: 11 BLOGOM van, mind más nickkel és más karakterrel, sziporkákkal.

Tudatlanságod miatt ezúttal megbocsátok, csak ne add itt elő az elpkelő menő értelmiségit,

mert az én vagyok. Dr. Gyarmati Pál, jogász, közgazdász, ügyvéd és hobbiból altajisztikával foglalkozom.

De szívesen szájonkapok egy-két lábasfejűt, ha köll.

expansiv 2009.12.15. 13:27:20

@orient:

E tekintetben AHMED = GYURCSÁNY.

A tömegbe lövet egy elcsalt választás után.

expansiv 2009.12.15. 13:39:46

@HaKohen:

HOPP!

Ezzel a nickkel a Nagykörúton kívülre max. a Szentpistám tér felé mennyé má,

vannak még a magyaroknak Nyilai...:)))

expansiv 2009.12.15. 13:42:09

@expansiv:

Mert a Kohaniták MÉG KAZÁROK SEM lehettek, karaiták közt esetleg.

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 16:08:45

@expansiv: jó, hogy visszajöttél, így a linkeket sem kell megnézni már, tudjuk így is első kézből hogy kb. miről van szó.

további jó altajisztikát, csak kérlek ne keverd e mély szakismereteket a 21. századi politikai kérdésekkel, mert utóbbiak kicsit másról szólnak...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.12.15. 16:53:41

Azért azt szögezzük le, hogy expansivnak van humorérzéke, sokakkal ellentétben.

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 16:59:17

Kedves Loxon, magának csak nem kell magyarázni az izléses és az izléstelen humor közötti jelentős különbséget?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.12.15. 17:30:02

@Regno delle Due Sicilie: Ha az ízlésficamomra gondol, jártam vele múlt héten orvosnál, de azt mondta, reménytelen.

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 17:37:28

@Loxon: nagyon sajnálom. igazán nem mondhatja, hogy én nem reménykedtem ennek lehetőségében, bármily halvány is volt a sugár.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.12.15. 17:41:17

@Regno delle Due Sicilie: Higgye el, reménytelen (Két Szicília Királyságának vállára borulva zokogni kezd).

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 17:43:33

@Loxon: kérem nem vádolja Önmagát, maga erről egyáltalán nem tehet (zavartan megpróbálja elfordítani fejét).

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.12.15. 17:55:09

@Regno delle Due Sicilie: Akkor biztos Maga tehet róla. (Regno nyakába ugrik és furulyázni kezdi a Blame it on the Rain-t)

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 18:03:20

@Loxon: attól tartok itt apróbb félreértésről lehet szó. (Regno fancsali képpel néz a messzeségbe és erőszak tétele nélkül próbál minél gyorsabban szabadulni.) nem ismer véletlenül valami jobb dallamot?

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 19:30:53

hogy napjainkra milyen szintre jutott egykor virágzó kultúránk? már a mindennapi távolságtartó érintkezés sem igazán működik... (sóhajt és megrökönyödötten várja a meg nem érkező apológiát)

expansiv 2009.12.15. 20:10:34

@Regno delle Due Sicilie:

Minek jársz ide, púderesvalagú DIGÓ???

expansiv 2009.12.15. 20:14:31

@Regno delle Due Sicilie:

FASZISTA!!!

HUMOR szerinti mcKülönböztetés??!

A zsidó vicc jöhet, mi??

A cigányvicc meg színtiszta valóság!

Fábry UNDIKA, de Fajkasházsyt leszopnád, hülyegyerek??!

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 20:15:49

@expansiv: nem járok, ülök a púder nélkülimen. (próbál megsértődni, de végül időleges kavarási engedélyt ad)

expansiv 2009.12.15. 20:16:52

@Regno delle Due Sicilie:

Amúgy a Kend nikkje farbatkát sem ér !

Milyen KÉT SZICÍLIA?

Egyik Nagy Lajosé, másik a szerecseneké?

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 20:17:49

@expansiv: disztingváltam, nem diszkrimináltam. Te vajon tudsz disztingválni?

expansiv 2009.12.15. 20:20:02

@Regno delle Due Sicilie:

Nem értettél meg, idegenszívű és genetikájú jöttment:

EZ ITTEN SPECIFIKUSAN ONOGUR TÉMA, mit akarsz Te itt, Kohan barátoddal??

Ja, vagy szurkolsz Angela Marcantonio-nak?!

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 20:20:42

@expansiv: én a Bourbonok egyenes ági leszármazottja vagyok, kérem szépen. A bajkeverő Garibaldi "nemzeti homogenizációs" nagyakciójának illegitimitását ugye nem kell magyaráznom?

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 20:22:49

@expansiv: engem tisztelnek, támogatnak, szeretnek. én meg csak passzióból szurkolok, akármilyen a genetikája az idegenszívű témának.

expansiv 2009.12.15. 20:26:29

@Regno delle Due Sicilie:

Jogot és állambölcseletet, közgazdaságtant, gazdaságirányítást, szervezéselméletet, turkológiát, történettudományt.

Katonai szervezést-igazgatást, marxizmus-leninizmust, honvédelmi kiképzést,
megértem a nácizmus mélyén a gondolati csírát, s nem értem meg a kommunizmusét.

Filosz vagyok, csak a könnyebb felvételiért mentem a jogra, s a tanaraknál lényegesen többet keresek az ügyvédi pályán.
Első 5 szakmai évemben büntetőügyész voltam.

Vigyázat, kis dél-itáliai kérges tenyér, én belelátom a dumádba a magánvádat, kicsi!!!

expansiv 2009.12.15. 20:29:30

@Regno delle Due Sicilie:

Az öreg Garay Boldit ösmertem...

Hát mán hogyne értönék eggyet: a MAGYAR NEMZETET is homogenizálni köll!

Aki vérmagyar, jobbra mén, aki nem, az balra, oszt beleesik abba a gödörbe, amit nékünk ásott meg !

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 20:35:36

@expansiv: fiatalkoromban trónörökös voltam, sajnos azóta is. kavarás iránti jótékony türelmem, a gyermekes csínyeket látva érzett egyedi empátiám, a mindent belengő mély megértésem viszont nem fogy. csak a nemzeti homogenizációról hallgattál volna. mintha lehetnék én egy közületek (undorodva felhúzza az orrát).

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 20:58:55

ez a Loxon meg meddig képes kortyolgatni, amelyet hogy direkte az ideákra fordítaná figyelmét...

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.15. 21:05:16

én meg csak az ideákra koncentrálok, AHELYETT hogy az írásra is figyelnék.

HaKohen 2009.12.15. 23:42:06

@expansiv: @Regno delle Due Sicilie:

Hát hogy kik közé keveredtem?! Mint korpa közé a karácsonyi pulykák hanukakor.

Az egyik büntetőügyész volt, a másik trónörökös. Én meg csak lapulok itt a magam kb. 3300 évvel ezelőtti ősével: a jó öreg Áron főpappal. Szégyen-gyalázat.

Kedves Regno stb.! Nem ártana valóban az írásra is figyelned. Ugyanis a "kortyolgatni, amelyet" nagyon gáz.

Egy pillanatra fölmerült bennem, hogy expansio-ban drFlash reinkarnációját tisztelhetem, ugyanis utóbbival már jórégen nem tanyálkoztam. De aztán elvetettem az ötletet. Ugyanis drFlash nem őrjöngött, másrészt mert trágársága ellenére is kedves volt, egy színfolt a blogok szürke palettáján.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.12.18. 14:43:11

@Loxon: Jóslatom bevált. A Demokratikus Hálózat megkezdte Sólyom antiszemitarasszistázását.

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.12.18. 16:09:14

@Loxon: a kérdéses DH-akció annyira szánalmasra sikeredett, hogy aki ezt előre el tudta képzelni...hát, vagy nagyon tapasztalt vagy félelmetes képzelőerővel rendelkezik.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.12.18. 18:06:04

@Regno delle Due Sicilie: Köszönöm (sütkérezik). Mindkettő jellemző rám.

feketemókus 2009.12.27. 13:08:53

Nos köszönöm e cikket ,eddig nem voltam a jobbik tagja de most már leszek,másik minket határontuliakat nem kell félteni föleg a cionistáknak nem akiknek a sorsunkat köszönhetjük ,ugye te is a kettös állampolgárság ellen szavaztál ?Rinyálsz irásodban mert tudod nektek annyi, és miránk hivatkozol ?Menj a sirató faladhoz, elárulsz minket fajtáddal eggyütt, utánna meg minket sajnálsz ,hogy mi lesz velünk?Elfelejtetted irásodból azt a tényt, hogy 2008as olimpiai megnyitó elött a kinai hadsereg fö muftijai mit mondtak Szekeresnek,ami után sürgösen haza jöttek még a megnyitón se vettek részt történetesen ,hogy kina mint katonai nagyhatalom magyarországot megfogja védeni. No ez kaftános barátom nektek nem volt inyetekre, se a belsö ázsiai gyorshadtest létrejötte 2009 tavaszán.

HaKohen 2009.12.30. 22:23:51

@feketemókus:

Na, még egy adag zavaros elmeháborodottság. Az expansivé nem vót (hót) elég?

lüke 2010.03.01. 20:14:31

aha
volt egy török mehemed.........
..........
............
s felrúgták a tehenek..................

kurucbrigadéros 2012.10.03. 13:49:15

Nem igazán tudom eldönteni, hogy azok alapján amiket ír, hova tegyem ezt a Szánthó Miklós nevű urat ???
Tanácstalan vagyok mert, például.
-miért hisszük azt, hogy nekünk európai embereknek, egyöntetűen és kritikátlanul az izraeli oldalin kell állnunk.
Miért is ???
-aztán miért is mossa össze az iszlám világ igen sok színű világát, kultúráit és mai politikai irányvonalait ?
- miért is csúsztat azzal, hogy a JOBBIK a diktatórikus államok és vezetők felé hajlik ?
- ha már erről beszélünk, nem nagyobb diktatúra az ami ma az úgynevezett "euroatlanti globalista" pénzhatalmi világban történik???
Csak meg kell nézni persze kritikusan és objektíven azt amit a Világbank és az IMF csinál. Véletlen lenne az,hogy ezen intézményeket szinte kivétel nélkül eddig zsidó származású egyén vezette ?
-aztán miért kell elfogadni azt a barbár rasszizmust és népirtást ami a Palesztin Szabadállam területén történik idestova hatvan egynéhány éve ??
-hol is van akkor az unalomig szajkózott demokrácia egyenlősége és a másság tisztelete ??
-apropó : mi is az a demokrácia ???
valaki meg tudná fogalmazni ??!!
Ha jól tudom, volt egy görög gondolkodó, valami Arisztotelész , aki azt mondta, hogy : ' a demokrácia a disznók polisza '.
Szerintem nagyon bölcsen látott ez az úr !

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása