A hiszti napja

Gabrilo I 2008.09.20. 13:07

Itt van az ősz, itt van újra. Ömlesztve kapjuk majd a beöntést sületlenségekből. Kezdetnek itt vannak a "nemzeti érzelmű motorosok" (javaslatokat várunk hasonló eredeti elnevezésekre: pl. "leninista judosok", "feng-shui rajongó juppik", esetleg "muskátli-ültető polgári kör", stb.), akik egy komplett miniturnét nyomnak Balatonőszödig, meg vissza. Ez ilyen Szent Hely lett.

A Magyar Demokratikus Charta nevezetű szánalomhadjárat fasisztázó osztaga két helyről, a Clark Ádám térről és a Roosevelt térről gyűjti össze a Köztársaság és a Haladás híveit, hogy egyesült erővel vonuljanak a parlament elé az előítéletek ellen - "Előítéletek, haza!" (ha van kordon, remélem lesz bontás - szeretném a dühödt baloldaliakat látni, amint felháborodnak azon, hogy szabadságjogaikban korlátozzák őket).

A Hatvannégy Vármegye (muhaha) Ifjúsági Mozgalom a Hősök teréről vonul majd a Szabadság térre, közvetlenül a Köztársaság Barátainak szomszédságába. Noha a rendőrök "nagy erőkkel" vonultak a helyszínre, remélhetőleg legalább "koncert" lesz, mint a Hollán Ernőben. A "nácik haza" progresszív skandálására a válasz a "hazaárulók" és a "meneküljetek" hazafias virtusa lehet. Esetleg lehet művelni a dolgot kánonban is, ennyi tüntetési gyakorlat után a két tábor végre összehangolhatná a szólamokat.

Az eddigi felhozatalt a Magyar Cigányszervezetek Fóruma, és az OCÖ nevű, szoci zsebszervezet demonstrációja súlyosbítja, akik az Olimpiai parktól mennek a parlament elé, illetve csatlakoznak a kártyázók demójához.

A cirkusz legjava, így Őszöd második jubileumának alkalmából. A rendőrség szóvivői kijelentették, hogy tanultak a nyári langyifelvonulásból, és most aztán nem lesz konfliktus. Természetesen annyit nem bírtak tanulni a nyári balhéból, hogy nem engedik pont egymás mellé a sámánköntösben zsidózó pogánygyüldét, meg a "kirekesztés" és "rasszizmus" ellen tüntető haladó erőket. Olybá tűnik, mind a haladóknak, mind a ködevő részecskegyorsítóknak a fő funkciójuk a tüntetés. Ez már nagyon megy nekik. Ha más nem is lesz, erre is lehetne építeni a jövőben. Lehetne tüntetés-turizmus, nyílhatnának külön versengő üzleti vállalkozások, és ajánlhatnának az idefáradó turistáknak tüntetéseket: "Szenzációs akció! két tüntetés egymás mellett, egymás ellen! A részvétel lehetősége biztosított, és részvétel esetén a szállás biztosított, valamelyik közeli rendőrőrsön."

Azért mink kicsit már unjuk. Minden demszkysta átalakítás ellenére (amitől egyszerűen nem lehet A pontból B pontba eljutni sem hétköznap, sem hétvégén) lenne szerethető aspektusa ennek a városnak, ki lehetne használni a megmaradt lehetőségeket. Jelenleg a politikai hiszti nem engedi. Elegünk van már a "viktimológiai iránytűként" (copyright by Shadai) használt kisebbségekből, a "gyermekeinket féltem a jobboldaltól"-szintű károgásokból, a kétbites összeesküvés-elméletekre épülő elszíneződött fejű ordibálókból.

De leginkább ebből a csávóból van elegünk.

A nyáron majdnem megfulladt, hogy nem lehetett eleget demonstrálni-meg aláírni. Így levegőt csakis ezekből meríthet, mint a front élharcosa.

A jelenlegi állapotok végett személyes javaslatom a következő: hétvégénkent töltsük csendes pihenővel, egy jó film megnézésével, egy jó könyv elolvasásával, esetleg a város nyugisabb részén egy kellemes hölgy társaságában történő kávé elfogyasztásával.

Emezek meg egyenek takarmányt.

 

Ajánlott írás: Reakció blog - A klónok támadása.


A bejegyzés trackback címe:

https://konzervatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr62672690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CrL 2008.09.20. 15:47:23

"hétvégénkent töltsük csendes pihenővel, egy jó film megnézésével, egy jó könyv elolvasásával, esetleg a város nyugisabb részén egy kellemes hölgy társaságában történő kávé elfogyasztásával."

a tökéletes hétvégi politika. esetek nagy részében be is tartom ;]

az elnevezésekhez a kedvencem még: a külföldön kiképzett gyorsan mozgó rendőri egységek. (itthon ilyet már nem tudunk képezni, bad luck)

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.09.20. 15:50:07

"Minden demszkysta átalakítás ellenére (amitől egyszerűen nem lehet A pontból B pontba eljutni sem hétköznap, sem hétvégén)"

No ez megérne egy külön postot is. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy nem elmebetegek találják ki ezeket a szimultán útlezárásokat, rosszindulatú pitiánerséből.

Ha lezárják a Margitot is, meg a 19-41 is csak a Döbrenteiig fog elmenni, azzal fölteszik az i-re a pontot.
Cserébe pl. felszántanám hosszában a Budakeszi utat, hogy az a mocsok csak 20 km-es kerülővel tudjon munkába járni (ha jár még egyáltalán).

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.20. 15:53:15

CrL,

"az elnevezésekhez a kedvencem még: a külföldön kiképzett gyorsan mozgó rendőri egységek. (itthon ilyet már nem tudunk képezni, bad luck)"

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
ez talált!:DDDD

df,

ez a hülye Demszky, meg a brancsa mindig ezt csinálja - állandóan eccerre, mindent. Megmozdulni sem lehet. A "számítsunk a dugókra" a valóságban azt jelenti, hogy egy olyan utat, amit gyalog max fél óra alatt megtennél, tömegközivel két és fél óra alatt fogod. Borzalom.

is 2008.09.20. 16:07:08

és Te még sehol se tartasz. van, akinek már 15 éve van elege másik pártvezérből. Te eddig 4 évnél többet egy neked nem tetszőből se kellett, hogy lássál, mások meg minimum 10 éve unják már Orbánt. képzeld el őket, ők milyen szerencsétlenek!

nem emlékszem: a FIDESZ nagygyűlései tetszenek, vagy azok is hisztinek számítanak? a márciusi népszavazás az hiszti volt, vagy nem?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.20. 16:12:44

is.
kicsi balosom.

Orbán pont négy évig kormányzott. Ha tíz éve unod, az személyes antipátia, és nem több. Én sem szeretem Ferkót a személyisége miatt sem, de hidd el, magasról leszarnám, ha eltakarodna végre.
És az elmúlt két év nagy hisztijeit is neki köszönhetjük. Persze, nem mondhatom azt, hogy ragaszkodik a hatalomhoz, hiszen az az Ordas kiváltsága!

scsaba1 2008.09.20. 16:18:13

www.youtube.com/watch?v=wR13PGRJGTw

A szöveget figyeljétek, és vonatkoztassatok el attól, hogy Kóbor transzvesztita előadóművésznek van öltötzve...
:D

Roth Mano 2008.09.20. 16:29:16

oh, dzisz iz szó fánni, ez a derűs egyenlő távolságtartás mindkét oldalról. lehetne ilyet még :
csövesek - topmenedzserek
kinaiak - tibetiek
kurvák - apácák
lágerőrök - lágerrabok
stb.
viszonylatban:))))

Roth Mano 2008.09.20. 16:30:01

bocs, nem oldalRól, hanem oldalTól. elhatárolódom magamtól

El Topo (Sgt. Elias) 2008.09.20. 16:30:50

A nemzeti érzelmű motorosok effektive menjenek a picsába! Polgári körös helss angels. Bootytime!

józan' 2008.09.20. 17:16:07

"Roth Mano 2008.09.20. 16:29:16
oh, dzisz iz szó fánni, ez a derűs egyenlő távolságtartás mindkét oldaltól."

Csak egy oldalról volt most szó, az Idióták oldaláról, kordodon innen és túl.:)

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.20. 17:42:08

Mindenesetre a mai casting igazán ütősre sikerült. Az abszurd modern magyar operett a következő évtizedek legfontosabb exportcikke lesz. Meglássátok!

doktorur 2008.09.20. 18:16:58

Nem inkább az abszurd magyar valóság?
Szerintem az amerikai forgatókönyv írók a következô két évtizedben ebbôl fognak élni. Nem akarjuk esetleg megadóztatni ôket is? :D

Gabe2 2008.09.20. 18:18:53

doktorur,

van már ebből sok non-fiction, épp mára időzítve a polcokon
meg van fiction is, de azzal majd gary hoon spammeli az olvasótábort...

Spiritusz 2008.09.20. 18:20:55

Fasiszták és antifasiszták között tisztességes ember nem pozicionálja magát a mértani középre.
Álságos és ócska duma ez a solymárlaci-féle se 168, se kurucinfó.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.20. 18:35:04

Spiritusz

Itt nem két dimenzióban gondolkodunk, és nem másokhoz viszonyítjuk magunkat.

Üdvözletem.

doktorur 2008.09.20. 18:43:00

Spiritusz:
azért a hülyeséget elítélhetjük pro és kontra?

CrL 2008.09.20. 19:24:52

"Először is hadd szóljak, azokhoz a jobboldali honfitársaimhoz, akik valószínűleg nincsenek itt. Mi azt gondoljuk, hogy elsődlegesen, és ez a legfontosabb, honfitársak vagyunk. Azt szeretném elmondani a gyermekeimnek, hogy olyan országot hagyunk rátok, amelyben szabadon eldönthetitek, hogy kik vagytok. Társaitok azok is, akik másképp gondolkodnak. Elsősorban magyarok, barátaitok és nem ellenségeitek. Magyarország csak egy van, ha bárkit kirekesztünk belőle, azzal mindannyiunknak kevesebb lesz."

nicsak ki beszél. a gyerekeit nem lehetne kihagyni a politikai ámokfutásból-hisztériakeltésből?

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.09.20. 19:35:31

Ahogy így nézem a friss híradásokat, szépen meglesz az elkövetkezendő hetekre a téma.
Weimarizálódásról lesz szó, meg a szélsőjobb rég nemlátott veszélyéről.
Csak a lényegről nem lesz szó, vagyis arról, hogy módszeresen megy gallyra ez az ország a nagy böszmeségtől.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.20. 19:37:18

CrL,

naigen, hétfőn még a gyermekeit féltette az Ordastól (érettségitől a többiekkel együtt netán?). Most meg össze akar fogni.
Ha békét akar, első lépésként húzzon el;]

CrL 2008.09.20. 19:49:07

nagyon átlásztó a scriptírójuk. ugrasszuk össze a társadalmi csoportokat, majd álljunk az élre mint a nagy megmentő (ahogy írod is.) boah

bár ahogy ma nézem, ez a szerepe (is) kezd kifújni. Gréczyéknek vmi újat kell kiötölni. Önmerénylet még nem volt.

A 'gyerekeim félni fognak vagy a gyerekeim mit fognak örökölni' drámai szál miatt viszont nem enyhe undort érzek.

CrL 2008.09.20. 19:55:39

tévedtem. volt vmi beitalozott marx-kötetes angoltanár aki vizipisztolyt fogott Ferire vmi virslis majálison. de az viccnek is rosszul sült el.

doktorur 2008.09.20. 20:23:18

Mindenki pontosan tudja, mire megy ki a játék. Aki meg nem, attól az egyik cimborám véleménye szerint meg kellene vonni a szavazati jogot. Kezdem érteni, miért érzi így...

HaCS 2008.09.21. 02:41:08

Mondjuk ez is megér egy pár percet:
www.youtube.com/watch?v=zkKJV0wtwPY

:-D

BandW (törölt) 2008.09.21. 21:02:14

Hát, erről az írásról Karinthy egyik szösszenete jutott eszembe, melyben ugye a villamosra váró és arra nehezen följutni tudó utas forradalmat hirdet, majd mikoron följutott és szép kényelmesen elhelyezkedett, rögvest elítélte az alant hepciáskodó, följutni kívánó utasok viselkedését, mely jelentős mértékben zavarja a fent ücsörgők kényelmes utazását.
Az elmúlt 6 év konzervatív ide-oda vonulgatása a városban nyakra-főre az rendben.
Oszt hogy az mostanság a szavazatmaximalizálást elérvén okafogyottá vált, mindjár ne vonulgasson senki, mert sokkal jobb javaslatok is lennének az idő elütésére.

Hát, nemkismértékben átlátszó vélemény. :-))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.21. 21:20:55

Én csak aztat nem tudom, mink mikor hirdettünk forradalmat. Nekem nem rémlik ilyesmi.
Ellenforradalmat lehet, de az egészen más tészta:)))

BandW (törölt) 2008.09.21. 21:24:25

Villamosra sem akartatok szállni. :-)

Hogy is mondjam.
Szóval ez csak egy példa vót. :-)))

De ha ez neked jobban érthető így: "....nehezen följutni tudó utas ellenforradalmat hirdet..." - akkor legyen. :-)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.22. 13:21:15

BandW,


csak hogy nem hirdet:(( Az ellenforradalom nem egy ellentétes forradalom, hanem a forradalom ellentéte:)) (by J. de M.) Nagy különbség:)

OLVASÓK SZÁMA

AKTUÁLIS TÉMÁINK

MANDINER

Nincs megjeleníthető elem

JOBBKLIKK

Nincs megjeleníthető elem

CREATIVE COMMONS

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása